Dit recept heb ik gisteren van een vriendin gekregen. Ik heb het dus zelf nog niet klaar gemaakt. Dat ga ik pas in de loop van volgende week doen. Als een van jullie het al eerder klaar maakt, wil je me dan even laten weten wat je er van vond? Alvast bedankt!
Ingrediënten: 300 g spruitjes zout 400 g zelfrijzend bakmeel 2½ eetlepels olijfolie traditioneel tarwebloem om uit te rollen 1 pot tomatenbasissaus à 300 g 200 g mini mozzarellakaasjes 3 eetlepels groene pesto 2 eetlepels pijnboompitten (versgemalen) peper, zout 10 blaadjes verse basilicum
Bereiding: Kook de schoongemaakte en gehalveerde spruitjes 5 minuten in water met zout en giet ze af. Doe het bakmeel in een kom en roer er 1 theelepel zout door. Maak een kuiltje in het midden en schenk er 2 dl lauw water en 1½ eetlepel olie in. Kneed met de mixer tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed de met bakpapier beklede bakplaat ermee. Druk het deeg goed in de hoekjes. Strijk de tomatensaus erover uit en verdeel er de spruitjes en de mozzarellakaasjes over. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Lepel er met een theelepeltje pesto over en bestrooi met de pijnboompitten. Druppel de rest van de olie erover. Bak de pizza in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 20 minuten lichtbruin en gaar. Laat hem iets afkoelen, verdeel er de in reepjes gesneden basilicum over. Snijd hem in stukken er serveer direct.