NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Camino del Azahar - Camino de Levante - Via de la Plata - Camino Francés & Van Cartagena naar Santiago !
Over mijzelf
Ik ben José Millecam
Ik ben een man en woon in Hullekenstraat 91/2 (België) en mijn beroep is Gepensioneerd.
Ik ben geboren op 01/11/1948 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen / Fotografie.
Inhoud blog
 • Stap dag 12 & La Roda - Minaya
 • Op 28-01-2016 schreef ik:...............
 • Het vervolg !
 • Stap dag 11 & La Gineta - La Roda
 • Stap dag 10 & Albacete - La Gineta
  Van Cartagena naar Santiago de Compostela, of van zuidoost naar noordwest diagonaal door het Spaanse binnenland! Vanuit Cartagena vertrekken verschillende paden, een ervan is de Camino del Azahar (betekend: oranjebloesem) die loopt tot in Pétrola. Het eerste deel loopt tot in Molina de Sugura samen met de Camino del Apóstol of GR 250 die naar Caravaca de la Cruz loopt, een plaatselijk zeer bekend bedevaartsoord. In Pétrola sluit de Camino del Azahar aan op de Camino Sureste die vertrekt vanuit Alicante naar Benavente waar die aansluit op de Via de la Plata. Iets verderop, in Chinchilla de Aragon sluit eveneens de Camino de Levante aan, deze vertrekt vanuit Valencia en sluit in Zamora aan op de Via de la Plata. Beide Camino’s volgen ongeveer dezelfde route tussen Albacete en de Via de le Plata, ik zal waarschijnlijk kiezen voor de Camino de Levante. Beiden doorkruisen het Spaanse binnenland via de steden Albacete, Toledo en Avila. Eens op de Via de la Plata gaat het richting Arstorga waar men aansluiting vindt op de Camino Francés die men uiteraard verder kan volgen tot in Santiago de Compostela. Nu is het niet de bedoeling dit pad te gaan belopen als een echte pelgrimstocht maar wil ik het graag in stukjes afstappen om zo het Spaanse binnenland te verkennen. Vooral het verlaten, eenzame, eindeloze binnenland spreekt tot mijn verbeelding en dit alles wil ik vastleggen in beeld (foto). Dus: we vertrekken op tocht, wanneer??????????????? José Carpe Diem
  10-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stap dag 01 & Cartagena – Los Martinez del Puerto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Stap dag 01 & maandag 10/11/2014 & Cartagena - Los Martinez del Puerto & 30 km.

  Mijn tocht begint aan de havenkade In Cartagena, meer bepaald aan Santa Lucía nabij de vissershaven. Daar is trouwens een klein lokaal waar het plaatselijke pelgrimsgenootschap is gevestigd, spijtig, het is maar af en toe enkele uren open op vrijdag. Cartagena: was al gekend in de Romeinse tijd gezien de vele opgravingen naar resten vanuit die periode. De stad is nu een modern ogende metropool, dank zij de vele havenactiviteiten. De jacht-, vissers- en handelshaven met de petrochemische industrie leveren er de welvaart en komt daar nog bij dat het grootste deel van de Spaanse militaire vloot er zijn thuishaven heeft. In noordelijke richting, achter de stad bevindt zich een vruchtbare vlakte “Campo de Cartagena” genoemd, men vindt er natuurlijk de boomgaarden met de citrusvruchten, maar voornamelijk wordt er zeer veel groeten geteeld, door het zeer droge klimaat is water zeer belangrijk. Het irrigatie systeem aangelegd in de Romeinse tijd is inmiddels vervangen door moderne technieken met pompen en buizen gevoed door een centraal kanaal die het water aanvoert vanuit hoger gelegen gebieden.

  Dit is in kort beschreven wat er vandaag voor mijn eerste tocht op het programma staat, eerst de stad doortrekken opzoek naar het platteland! Op de onderstaande link, probeer ik dit alles in de mate van de mogelijkheden door middel van een fotoreeks met U te delen.

  Fotolink: https://picasaweb.google.com/106434116905710423531/CaminoAzaharT01

  José     Carpe Diem

  10-11-2014, 00:00 Geschreven door jose millecam  
  Reageren (0)


  25-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stap dag 02 & Los Martinez del Puerto - Murcia
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Stap dag 02 & dinsdag 25/11/14 & Los Martinez del Puerto – Murcia & 30 km


  Vrouwtje lief brengt me met de wagen terug waar ze me had opgepikt, aan Bar El Rincón in Los Martinez. Op het internet had ik gevonden dat er een B&B (hostelerie) was in het dorp, maar ter plaatse bleek die al een hele poos gesloten te zijn, pelgrims kunnen voor een kamer wel terecht in de bar. We schrijven 09h30’ / 17 graden, ideaal om een tocht aan te vaten, de eerste 10 km is een verderzetting van dag 01, de Campo met de vele groenten velden. We verlaten de vlakte, raken even de snelweg A30 en zoeken dan de heuvels (bergen) op, Parque Regional El Valle y Carrascoy, een prachtig wandelgebied met mooie onderhouden paden. Eens dit achter de rug daalt men af via het Santuario de la Fuensanta richting de stad Murcia en de vallei van de Rio Segura. Was het op de eerste dag voor 90% verharde wegen, dan was het vandaag 70% onverhard, toch een stuk beter voor de voeten! In Murcia had ik een hotelletje geboekt “Pension Segura”, op 100 meter van de Puente Viejo of de oude brug over de Rio Segura, 300 meter van het oude centrum en de kathedraal. De stad heb ik niet bezocht, had er ook niet veel zin (moe!), want had dit enkele jaren terug al uitvoerig gedaan. Toch heb ik s ’avonds het stemmig pleintje aan de kathedraal opgezocht en er de innerlijke mens versterkt, moet toch ook gebeuren of niet soms!


  Fotolink: https://picasaweb.google.com/106434116905710423531/CaminoAzaharT02


  José    Carpe Diem

  25-11-2014, 00:00 Geschreven door jose millecam  
  Reageren (0)


  26-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stap dag 03 & Murcia - Ceuti
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Stap dag 03 & woensdag 26/11/14 & Murcia – Ceuti (Lorqui) & 30 km

  Na een sober Spaans ontbijt (café con leche en toasta) verlaat ik het hotel en steekt de Rio Segura over en sla onmiddellijk links af, zo keer ik de stad de rug toe en volg de rivier stroomopwaarts. Volgens mijn topogids volgt de GR 250 constant de oever van de Segura, maar blijkbaar loopt die hier samen met de GR 127 – Rio Segura, daar kende ik het bestaan niet van, later zou blijken dat die over de volledige afstaand de rivier volgt, dus zat ik goed voor de komende twee dagen! De eerste 14 km is vrij druk met wandelaars, joggers en fietsers, de stad Murcia heeft er een volledig nieuw pad aangelegd en daar maken de mensen gretig gebruik van. Eens zover wordt het terug rustig, geen wandelaars of fietsers nog te bespeuren, ook het pad wordt weer mooier, onverharde landwegen. De tuinbouw is hier kleinschaliger, wat onmiddellijk opvalt, men ziet hier geen waterslangen op de velden want hier wordt nog het oude systeem toegepast en worden de velden bevloeid via waterkanalen. In Molina de Segura verlaat ik de GR 250, die gaat links af richting Caravaca de la Cruz, ik moet rechtdoor en volgt de onbekende GR 127 die soms de linker oever van de rivier wisselt voor de rechtse en andersom, maar ik trek eerst het dorp in voor een “Menu del dia”. Na een goede maaltijd zet ik mijn tocht verder en ter hoogte van Lorqui verlaat ik het pad om een anderhalve kilometer daar vandaan in het commercieel centrum van Ceuti mijn gereserveerd hotel te vinden.

  Fotolink: https://picasaweb.google.com/106434116905710423531/CaminoAzaharT03

  José     Carpe Diem

  26-11-2014, 00:00 Geschreven door jose millecam  
  Reageren (0)


  27-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stap dag 04 & Ceuti - Cieza
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Stap dag 04 & donderdag 27/11/14 & Ceuti (Lorqui) – Cieza & 31 km

  Na het ontbijt neem ik dezelfde weg terug naar de brug waar ik gisteren het pad verlaten had, alleen het weer valt niet mee, mist hindert het zicht, vandaag de zon niet gezien! De rivier begint meer op een grote beek te lijken, de vallei (Valle de Ricote) wordt minder breed, gedaan met de groenten velden, in de plaats nu kleine tuintjes voor eigengebruik, met andere woorden, het wordt stilaan bergachtig. Onderweg verschillende kleine dorpen maar er steekt wel een wat uit, Archena, dit dorp is uitgegroeid tot een modern kuuroord dank zij de vele warm waterbronnen. Hoger op in de vallei een langgerekt stuwmeer ontstaan door de bouw van een Hydro centrale. Cieza is vrij groot, hier eindigt voorlopig mijn tocht, ik heb er een hotel gereserveerd in het oude staddeel, de vrouw komt deze avond mij vergezellen en morgen rijden we dan terug naar Puerto de Mazarrón.

  Fotolink: https://picasaweb.google.com/106434116905710423531/CaminoAzaharT04

  José     Carpe Diem

  27-11-2014, 00:00 Geschreven door jose millecam  
  Reageren (0)


  21-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vervolg !!!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We gaan terug op tocht!!!

  Ik zet mijn tocht richting Compostella verder vanaf Cieza waar ik vorig jaar gestopt ben. Cieza – Jumilla, dit wordt de langste stap dag van de hele tocht, 43 km en onderweg niets, maar dan niets of toch op 5 km voor Jumilla een klooster maar dit is dan ook het enigste onderweg, dus natuur troef. Voor mij toch wel iets te veel kilometers, maar ik heb een luxe oplossing, de vrouw brengt me met de wagen er heen en kan ik die opdelen in twee delen. dag 1 - De vrouw zet mij af in Cieza en 16 km verder op, in “the middle of nowhere” pikt ze me terug op (met de GPS is dit geen probleem) en overnachten we in Jumilla. dag 2 - Na het ontbijt rijden we terug naar de plaats waar ze me de dag voordien oppikte en zet ik mijn tocht verder na een kus en afscheid van de vrouw want zij rijdt terug naar huis. De voorlopige planning is, starten op 02 november voor een 8-tal stapdagen.

  Jose     Carpe Diem

  21-10-2015, 00:00 Geschreven door jose millecam  
  Reageren (1)


  03-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stap dag 05 & Cieza - Jumilla
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Stap dag 05 & maandag 02 /dinsdag 03/11/2015 & Cieza – Jumilla & 43 km

  Mijn vrouw rijdt me met de wagen naar Cieza, ze blijft tot morgen bij me want door de grote afstand deel ik de tocht in twee delen op. Rond 11h00 zet ze mij af aan het rondpunt in Cieza en zet ik mijn tocht verder waar ik vorig jaar eindigde. Door de hevige regen van deze nacht ligt het eerste gedeelte en onverhard er zeer modderig bij en loop ik net op klompvoeten, gelukkig is het grootste deel verhard. Na 16 km staat mijn taxi mij op te wachten en reden we naar ons hotel in Jumillia en na een goede nachtrust zet ze me er terug op dezelfde plaats af. De vrouw rijdt naar huis (camping) en zet ik de tocht verder, bedankt lieve vrouw van mij dat je dit alles wil doen voor me. Deel twee is een prachtig stuk, 21 km onverhard tot het Monasterio Santa Ana, links de vallei met de wijngaarden, rechts de Sierra Larga met zijn steile rotswanden. De laatste zes kilometers van het klooster tot de stad loop ik op een aangelegd fiets- en voetpad en overnacht terug in hetzelfde hotel van vorige nacht.

  Fotolink: https://picasaweb.google.com/106434116905710423531/CartagenaSantiagoT05

  Jose     Carpe Diem

  03-11-2015, 00:00 Geschreven door jose millecam  
  Reageren (0)


  04-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stap dag 06 & Jumilla - Fuente-Alamo
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Stap dag 06 & woensdag 04/11/2015 & Jumilla – Fuente-Alamo & 31,5 km

  Na het ontbijt vertrokken rond 8h30’. Ik moest het stadje volledig doorkruisen en nam van de gelegenheid gebruik nog een winkeltje binnen te lopen en wat fruit aan te schaffen voor onder weg. Vrij vlug liet ik het centrum achter mij en kwam in een tot ander landschap terecht dan gisteren, geen bergen meer. De eerste 27km liepen volledig op verharde weg, gelukkig zonder verkeer, was eerder een landbouw weg met af en toe vrij grote kuilen erin. Langzaam en eentonig stijgend tot op een hoogte van 840 m. De beloning van mijn inspanningen lag in de laatste 4,5 km onverhard pad richting Fuente Alamo. In het dorp eerst de bar onder de Hostal binnen om een frisse pint en dan de kamer opzoeken voor een deugddoende douche. Om 19h30’ een stevige maaltijd en om 21h30’ onder de dekens.

  Fotolink: https://picasaweb.google.com/106434116905710423531/CartagenaSantiagoT06

  José     Carpe Diem

  04-11-2015, 00:00 Geschreven door jose millecam  
  Reageren (0)


  05-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stap dag 07 & Fuente-Alamo - Pétrola
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Stap dag 07 & donderdag 05/11/2015 & Fuente-Alamo – Pétrola & 24,5 km

  Gisteren bij het binnenkomen van het dorp had ik een gele pijl opgemerkt, de tweede van de dag, de derde sinds ik maandag vertrok, zonder goede kaarten of GPS met de stafkaart erin loop je hier hopeloos verloren. Dus, deze morgen na mijn eigen samengesteld ontbijt, terug naar waar ik de pijl had gezien, het dorp uit en wat blijkt, stickers alom “EL Camino de la Vera Cruz”, maar die Camino duikt hier zowat overal op! Normaal moet ik vandaag volgens de gegevens die ik heb eerst de grote weg 13km volgen tot in Las Anorias om dan de laatste 9 km onverhard te lopen naar Pétrola. Maar “EL Camino de la Vera Cruz” verlaat hier de asfaltweg en kies voor een onverharde weg, interessant, even de GPS raadplegen, waarschijnlijk wat omlopen, besluit, doen! Een 2-tal km verderop een Y-splitsing, de Camino gaat linksaf, nee hoor, mijn gevoel en de kaart zegt rechtsaf, dus na 8 km kom ik terug op mijn geplande route, dus wat meer kilometers (2 km) gelopen maar lekker onverhard, beter dan die eentonige rechte weg, toch moet ik er nog 7 km doen. Las Anorias, een piepklein dorpje rechts van de weg, toch even gaan zien, het is er doodstil geen mens op straat, mooi kerkje met een pleintje en ongelooflijk een bar, dus tijd voor een koffie. Hier verlaat ik dus de asfaltweg, de aardeweg klimt naar een hoogte van 940 m en dan een prachtig landschap voor me, met geen woorden te beschrijven, dit wordt genieten tot in Pétrola! Aangekomen in het dorp zoek ik de Bar Petrus, wist dit van vriend Piet, die was hier in 2012 met Els op tocht op Camino del Sureste. Na een stevige maaltijd en twee canjas (pils van het vat), gaat de oude baas van bar mee naar het huis van Damain Lopez om aldaar de sleutel op te halen van de refugio. Het is een ongezellig koud lokaal naast de kerk, maar ik heb een bed, dit is het belangrijkste anders is er hier niets. Dus, na het schrijven van het verslag en nog een stuk brood met worst wordt het vroeg in de slaapzak . Doei!!!!!!!!!!!!!!

  Fotolink: https://picasaweb.google.com/106434116905710423531/CartagenaSantiagoT07 

  José     Carpe Diem

  05-11-2015, 00:00 Geschreven door jose millecam  
  Reageren (0)


  06-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stap dag 08 & Pétrola - Chinchilla de MonteAragon
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Stap dag 08 & vrijdag 06/11/2015 & Pétrola – Chinchilla de MonteAragon & 21 km

  Hier in Pétrola eindigt de Camino del Azahar (Cartagena – Pétrola) en starten we vandaag met de Camino de Sureste die eigenlijk vertrekt vanuit Alicante. Eerst de sleutel van de refugio in de brievenbus steken van Damain en dan een ontbijt in bar Jesus. De baas stelt me iets voor in plaats van de klassieke toasta, iets wat hier blijkbaar nog gegeten wordt, lijkt op een opgeblazen pannenkoek, zoet maar zeer lekker en voedzaam want met één heb ik voldoende, om 9h was ik op pad. Verlaat het dorp steek de grote weg over en volg een landelijke onverharde weg, rust alom, rechts van mij de “Laguna de Pétrola”. Kilometers loop ik tussen de velden, die liggen er nu kaal bij maar in het voorjaar als het koren goudgeel staat moet het hier noch prachtiger zijn. Na een 12-tal km moet ik de grote weg op, om die na ongeveer 2 km terug te verlaten. Wat verder is het opletten geblazen, de gele pijlen richten in twee verschillende richtingen, rechts is waarschijnlijk richting Cuenca, Camino de Lana, links zegt mijn GPS, maar eigenlijk laat de Sureste Chinchilla rechts liggen, dus wordt het 4 km je eigen weg zoeken over en onder drie verschillende spoorlijnen. Het waren er vroeger maar twee, maar met de aanleg van de nieuwe HST-lijn zijn dit er nu drie. Om 14h bereik ik Chinchilla, de zon doet haar werk en het wordt warm, het hotel opzoeken en een Menu del dia bestellen. In de namiddag het mooi oude dorp bezichtigen en het kasteel dat hoog boven het dorp uit troont. Straks nog wat tussen de kiezen steken en dan waarschijnlijk terug vroeg tussen de lakens.

  fotolink: https://picasaweb.google.com/106434116905710423531/CartagenaSantiagoT08 

  José     Carpe Diem

  06-11-2015, 00:00 Geschreven door jose millecam  
  Reageren (0)


  07-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stap dag 09 & Chinchilla MonteAragon - Albacete
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Stap dag 09 & zaterdag 07/11/2015 & Chinchilla MonteAragon – Albacete & 17 km

  Vanmorgen terug op zoek gaan naar de gele pijlen, normaal moet ik van Chinchilla de Camino de Levante volgen die vertrekt vanuit Valencia en volg vanaf Albacete ongeveer dezelfde route als de Sureste. Op mijn GPS heb ik het spoor dat ik op het net gevonden heb, dus dit zal wel lukken. Mijn GPS wijst me terug het dorp in naar de Plaza Mayor, door een poort kom ik aan de buitenkant van vestingmuur, volg de dalende weg en eens beneden, ja hoor daar heb je hem, de gele pijl en een bordje met de tekst “Camino de Santiago – GR239” – 13,1km”, maar dat laatste is fout! Eerst het minst interessante stuk lopen langs een industrieterrein, het eerste is een soort chemisch bedrijf geweest maar de terreinen en installaties zijn nu ingenomen door het Spaans leger, die hebben er een kamp opgezet. Verderop veel opslagruimtes gevuld met tonnen ajuinen in grote bakken, het stinkt ervan! Het laatste deel is allemaal nieuw bouw, alles staat leeg, nooit in gebruik genomen of de enkele firma’s die er zich vestigde zijn al weer weg! Oorzaak: de bouwwoede of de crisis!!!!!!!!!!! Eens dit achter de rug, wordt het een stuk mooier, terug tussen de velden. In de verte ziet men constant de hoogbouw van de vrij grote stad Albacete, met een roodbruine smogband erboven, ongelooflijk wat een stad aan vuil uitstoot en de laatste dagen is er geen zuchtje wind, dus alles blijft er hangen. Door de aanleg van de HST-lijn is de route lichtjes gewijzigd bij het binnenkomen van de stad en zijn de pijlen ook verdwenen, maar met mijn handig ding (GPS) in mijn hand vind ik zonder veel moeite mijn hotel. Albacete is een vrij jonge moderne stad met brede winkelstraat maar heeft anders niet veel te bieden, dus weer op tijd het bed in.

  Fotolink: https://picasaweb.google.com/106434116905710423531/CartagenaSantiagoT09 

  José     Carpe Diem

  07-11-2015, 00:00 Geschreven door jose millecam  
  Reageren (0)


  08-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stap dag 10 & Albacete - La Gineta
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Stap dag 10 & zondag 08/11/2015 & Albacete – La Gineta & 21 km

  Na een goed ontbijt in het hotel terug op weg met de GPS, want de Camino komt de stad niet in maar volgt haar route langs de spoorlijn, dus richting spoor en zien om aan de andere kant ervan te komen, wat ook lukt via een nieuwe fiets- en voetgangersbrug. Eens aan de andere kant vind ik onmiddellijk de vertrouwde gele pijl terug en volgens de gegevens in mijn gids moet ik nu naar de voetgangersbrug over de snelweg. Door de aanleg van de nieuwe spoorlijn is inmiddels het traject gewijzigd in de positieve zin en moet men de omweg via de weg niet meer maken en blijft men de spoorlijn volgen en onder enkele nieuwe aangelegde bruggen door verlaat men de agglomeratie. Met de HST-lijn aan de linkerkant volgt de Camino een landweg door de velden, na 12 km moet men deze oversteken via een brug wat ook de gelegenheid bied het landschap van uit de hoogte te overschouwen. De spoorlijn buigt naar rechtsaf en voor mij een kaarsrechte landweg van ongeveer 9 km lang biedt zich aan met aan de horizon een kerktoren, dit moet La Gineta zijn. Een rechte weg heeft bepaalde voordelen, men kan er niet mislopen en men heeft tijd om zijn hoofd eens leeg te maken, wat met deze ook gebeurde en voor men het goed beseft sta je voor de eerste huizen van het dorp. Hier heb ik afspraak met mijn vrouw nabij de kerk want in het dorp zijn er geen voorzieningen voor de pelgrim, met de wagen rijden we naar La Roda waar we een hotel geboekt hebben, morgen nog een laatste stap dag!!!!!!!!!!!!!

  Fotolink:  https://picasaweb.google.com/106434116905710423531/CartagenaSantiagoT10

  José     Carpe Diem

  08-11-2015, 00:00 Geschreven door jose millecam  
  Reageren (0)


  09-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stap dag 11 & La Gineta - La Roda
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Stap dag 11 & maandag 09/11/2015 & La Gineta – La Roda & 21 km

  Na het ontbijt zet mijn vrouw mij af in La Gineta, maar wat een verschil bij de andere morgens, geen zon te zien maar een dikke mist, men ziet haast geen 50 meter ver! In het dorp zijn jonge vrouwen het dorpsplein aan het vegen en hebben waarschijnlijk nog niet veel een man met een rugzak gezien want ze staan te giechelen en wuiven me uit. Gelukkig heb ik op mijn GPS het spoor staan en vind al vlug het pad terug het dorp uit de snelweg onderdoor en onverhard de velden in. De dikke mist verhinderd mij een beeld te maken van het landschap maar levert wel wat mooie sfeerbeelden op zoals, een eenzame boom, een ruïne net als een spookhuis enz. Onderweg een kort gesprek met een boer, men is er bezig tarwe te zaaien, “trigo para pan” zegt hij. Na ongeveer twee uur in de witte soep gelopen te hebben, wint de zon de strijd en in een kwartier veranderd de lucht in een straal blauwe hemel en ja hoor, ik stap temidden uitgestrekte velden en voor me is de kerktoren van La Roda duidelijk te zien. Door een tunnel onder de weg komt men in het dorp, links van de weg de arena “Plaza de Toros”, hier is een lokaal waar de pelgrim kan overnachten na zich te hebben aangemeld bij de lokale politie en waar men ook de sleutel krijgt. Ik hoef dit niet te doen want mijn vrouw wacht mij op in de bar van het hotel, wat kan een luxe pelgrim meer verlangen. La Roda is hier gekend voor de “Miguelitos”, dit is een soort pasteitje van bladerdeeg met een vloeiende crème erin, lekker! Zo eindigt hier mijn tocht voorlopig op weg naar Compostela en zet ik die waarschijnlijk volgend jaar verder, we zien wel !!!!!!!!!!!!

  Fotolink: https://picasaweb.google.com/106434116905710423531/CartagenaSantiagoT11 

  Jose     Carpe Diem

  09-11-2015, 00:00 Geschreven door jose millecam  
  Reageren (1)


  28-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vervolg !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het vervolg!!!!!!!!!!

  We zijn nu nog maar eind januari 2016 en er worden al plannen gemaakt voor ons volgend seizoen hier in Zuid-Spanje (oktober 2016 – maart 2017) om verder richting Santiago de Compostela te stappen. Bij het bekijken van de mogelijkheden i.v.m. heen- en terugreis, lijkt mij de trein de beste oplossing want voor vrouwlief worden de afstand met de wagen te groot. Daarom overweeg ik er een 14-daagse tocht van te maken, met de trein vertrekken vanuit Murcia naar La Roda waar ik voorlopig geëindigd ben en na 14 stapdagen in Avila de trein terug neem naar Murcia. Dit zal waarschijnlijk ergens tweede deel oktober worden, nu dit is nog een eind af, dus nog tijd genoeg voor de juiste planning!

  Jose     Carpe Diem

  28-01-2016, 22:18 Geschreven door jose millecam  
  Reageren (0)


  18-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 28-01-2016 schreef ik:...............
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

                          Op 28-01-2016 schreef ik: “We zijn nu nog maar eind januari 2016 en er worden al plannen gemaakt voor……” sindsdien is er niets meer gebeurd, de reden?????

  Maar inmiddels zijn er nu concrete plannen gemaakt, op 22 oktober 2017 vertrek ik voor 10 stapdagen. Met de trein in de voormiddag van Cartagena naar La Roda waar ik in 2015 gestopt ben, en in de namiddag een eerste wandeling naar Minaya van 17 km en hoop dan na 10 stapdagen in Toledo aan te komen op 31 oktober. Het vrouwtje komt met de wagen naar Toledo, waar we op 01 november mijn verjaardag vieren. Eens terug in Peurto de Mazarrón zal ik zo snel mogelijk mijn blog bijwerken en van foto’s voorzien, dus tot binnenkort!

  Jose     Carpe Diem

  18-08-2017, 00:00 Geschreven door jose millecam  
  Reageren (0)


  30-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stap dag 12 & La Roda - Minaya
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Stap dag 12 & zondag 22/10/17 & La Roda – Minaya – 18 km

  Deze morgen om tien voor negen vertrokken vanuit het station van Cartagena en na een vlotte treinreis van drie uur in La Roda de gele pijlen van de Camino de Levante gezocht en weg was ik! Een wandeling van 18 km op de "Campo" = uitgestrekt golvende velden, daar is weinig te beleven zal je denken en dit is ook zo, maar het is net dit die het zo mooi maakt!

  Vlot mijn hotel gevonden en zo zit mijn eerste dag erop.

  Fotolink: https://photos.app.goo.gl/dmbkZzTah9DZPHbE3

  Jose     Carpe Diem

  30-11-2017, 00:00 Geschreven door jose millecam  
  Reageren (0)


  Foto

  MIJN ANDERE BLOGS !
 • 'k lere were te voete lopen !
 • Mijn oude blog
 • Dendermonde - Santiago de Compostela 2010
 • Via de la Plata & Camino Sanabrés 2011


 • Blog als favoriet !


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!