Compostela2005
Inhoud blog
  • Santiago (3)
  • Santiago (2)
  • Santiago (1)
  • Pedrouzo
  • Ribadiso
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Vier senioren op stap naar Compostela
    29-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Villalbilla
    Dit is het verslag van zondag 28 aug.
    Vandaag was het een tocht met hindernissen.
    Vertrokken om iets voor 7 u. met enkel een koek uit de rugzak achter de kiezen. Chris had veel last van een migraine-aanval en Luc van zijn scheenbeenpees-ontsteking.
    We zijn naar Burgos gestapt, niet langs de industriezone, maar via de variante langs de rivier Arlazon, gedurende 3,5 uur zonder één enkele bar of winkel onderweg.
    Pas in Burgos, we hadden slechts enkele stappen gezet in de eerste avenido, vonden we op 50 meter van elkaar :
    * een apotheek (van wacht en dus open op zondag) voor pillen voor de migraine van Chris en voor straf spul voor Luc·s pees.
    * een bankautomaat voor Gilbert.
    * een cafetaria voor een lekker ontbijt met koffie.
    Daarna in Burgos hebben we de prachtige kathedraal bezocht (niet gratis maar 1 euro voor peregrinos) en toen wilden Chris en Luc de bus nemen voor de laatste 10 km. van de dag ........ maar geen bus vóór 7 u. ·s avonds. Dus toch maar gestapt en eigenlijk zonder veel problemen zijn we allen in Villalbilla geraakt.
    Ondertussen hebben we in Burgos de 2 Franse dames uit Toulouse teruggezien en Jan uit Hamme.
    In Villalbilla is de overnachting in de refugio volledig gratis maar de kwaliteit is er ook naar.
    Gilbert vraagt aan de Leielopers om eens te berichten hoe de Ijzer-4-daagse verlopen is; zeer benieuwd.
    Dank zij de goede marchandise uit de apotheek zijn zowel Chris als Luc er weer volledig bovenop.
    Weeral geen internet hier, dus we zien wel wanneer dit verslag doorgestuurd wordt.
    Tot blogs.

    29-08-2005, 17:51 Geschreven door LucJefJacGil
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cardeñuela
    Wij zijn eindelijk terug in de internet-beschaving.
    Dit is dus het verslag van zaterdag 27 aug.
    Om iets voor 7 u. vertrokken met een lichte regen, daarna is het bewolkt maar droog gebleven.
    We hebben onze etappes her-ingedeeld : i.p.v. 17 gevolgd door 33 km doen we nu 24 km. tot Cardeñuela gevolgd door 26 morgen. Dit komt omdat we gezien hebben op lokale kaartjes dat er in Cardeñuela een "nieuwe" refugio is : 16 plaatsen boven het gemeentehuis. Dat geeft ons morgen wat meer tijd in Burgos.
    Teun de Hollander, je weet wel, die van de hondjes, heeft ons verlaten, want hij stapt direct tot Burgos (36 km.). We horen nog wel van hem op onze blog.
    En nu het medisch verslag :
    * bij Chris is "alles boven de knieen" nog prima, aan de knieen en alles eronder is er al werk geweest : gel smeren, knielappen dragen, verbanden op de voeten, achteruit dalen en eigen tempo stappen.
    * bij Luc is gisteren een ontsteking aan de linker-scheenbeenpees begonnen : gel smeren, ijs-frictie, pillen slikken en eigen tempo stappen.
    * bij Gilbert is er alleen wat schade geweest aan de voeten : blaren uitsteken, wat voeg- en plakwerk maar verder geen hinder.Blijkbaar hebben de pruimen uit de boomgaarden onderweg hem goed gedaan.
    * bij Jef en Jacques : nog niets te melden.
    Er zijn mensen uit Leuven die ons een SMS sturen vanop een leuke barbecue, terwijl we nog aan het stappen waren en ons daarna moeten tevreden stellen met een eenvoudige "menu peregrino". De bedoeling was waarschijnlijk om ons te doen watertanden en dat is gelukt ook.
    Aangekomen rond  14 u. en zie verder in volgend verslag.

    29-08-2005, 17:39 Geschreven door LucJefJacGil
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    27-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Villafranca
    Gisteren was er geen internet, maar vandaag gevonden onderweg in een heel klein dorpje Ages.
    Al die reacties op Hoegaerden, Leffe en Orval :  niets daarvan hebben we tot nu toe gezien noch gedronken, enkel reclame. Dit doet onze goesting alleen maar vergroten.
    We waren om 6 u vertrokken uit Redecillo, speciaal om de zon te mijden; heel de dag lage bewolking en dus geen zon te zien, maar dus wel een uitstekend stapweer.
    De etappe van gisteren liep voor driekwart over een pad langs de drukbereden weg naar Burgos : eerder vervelend wegens al de vrachtwagens die over die weg denderen. Enigszins verschillend van de veldwegen door de glooiende landerijen die we hadden de vorige dagen. Wel enkele mooie vergezichten op bergen en dorpen.
    Nu een straf stukje toeval : Frank, de zoon van Gilbert, had reeds gehoord via via dat een dame uit Tienen op weg was naar Compostela. Wat blijkt : de schoonmoeder van Frank heeft een vriendin Agnes, die ook een vriendin is van Chris , die met ons meestapt.
    Na de 26 km. van gisteren waren we om 13 u. in Villafranca Montes de Oca.
    De refugio stond in ons boekje vermeld als niet aanbevolen : 1 WC, 1 douche en weinig comfortabel. De refugio bleek ondertussen aangepast en is qua sanitair en douches de beste totnutoe. Zo zie je maar.
    Tot volgend rapport ( al weten we niet goed wanneer )

    27-08-2005, 11:43 Geschreven door LucJefJacGil
    Reageren (5)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    25-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Redecilla
    Om 7 u. gestart uit Azofra met heel snel een heldere blauwe hemel en nog iets warmer dan gisteren. Ontbijt hebben we onderweg genomen na een paar km., rechtstaand en met de rugzakken bijeen als een (+/-) tafel.
    Vóór Cirueña, het eerste dorp op9 km., was er een nieuwe verkaveling in aanbouw, huizen, appartementen en châlets, naast de nieuwe (18 holes) golf van de provincie Rioja. Er waren wat stukadoors aan het werk en Gilbert heeft ernaar gekeken en goedgekeurd. Tussen haakjes, de woningen zijn ten zeerste aan te bevelen voor geïnteresseerden; prijzen te bekomen ter plaatse.
    In Cirueña hebben we onze 200 km. gevierd met een lekkere koffie (het moet niet altijd Hoegaerden zijn).
    In Santo Domingo de le Calzada : bezoek aan de kathedraal met de haan, die 5 maal gekraaid heeft en dat zou een "buen camino" betekenen. Waarom er een haan in de kerk zit (uniek in de wereld) is een hele legende die we hier niet gaan uit de doeken doen.
    Aankomst in Redecilla del Camino om 4 u., wat veel te laat is !!! Dus in het vervolg : vroeger vertrekken, minder tijd verliezen onderweg, m.a.w. doen zoals Chris, die reeds om 6u30 vertrok en om 1u30 hier was.
    Tot morgen.

    25-08-2005, 17:21 Geschreven door LucJefJacGil
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    24-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Azofra
    Misschien heb je gezien dat het vorige verslag er 3 maal opstaat; maar dat ligt aan het aantal Hoegaarden dat we niet gedronken hebben, maar wegens een trage computer een aantal malen te veel geklikt. Dit is ondertussen opgelost.
    Uit Navarrete vertrokken om 8 uur na het ontbijt, voor 22 km. naar Azofra, een traject zonder voorzieningen van water of eten tot Najera (16 km.) waar we gepicknickt hebben. Verder blauwe hemel en reeds heel wat warmer (ca 30 gr.)
    Aankomst in Azofra om 2 u 30 in een nieuwe refugio; kamers van 2 en alles nogal nieuw.
    Gilbert had gisterenavond bij aankomst zijn sokken uitgedaan en buiten op een steen gelegd, en verder .......... vergeten natuurlijk. Deze morgen was hij dan naarstig op zoek naar die sokken tot hij buiten kwam en ze daar op dezelfde steen zag liggen; zo gaat dat meestal bij hem.
    Nu nog een Hollands verhaal. Teun is reeds enkele dagen op het zelfde traject als wijzelf op weg, we zien elkaar ·s avonds bij een pint en bij het eten; hij heeft zelfs al eens getrakteerd. Hij begon de camino samen met zijn vrouw en 2 honden maar de honden mochten de refugios niet binnen en één hond werd zelfs ziek. Dan heeft hij maar vrouw en honden naar huis gestuurd en trekt nu alleen verder.
    Tot volgend verslag en ik klik nu maar één keer.

    24-08-2005, 18:04 Geschreven door LucJefJacGil
    Reageren (4)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    23-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Navarrete
    Vandaag om 8 u. vertrokken uit Viana, na één croissant en koffie, voor een tocht van 23 km., een overgangsetappe zonder veel natuur maar gelukkig met lichte bewolking en dus niet al te warm.
    Voor Lagroño kwamen we voorbij het huisje van Felisa, een oude dame die alle pelgrims telt , boekjes afstempelt en koffie verkoopt. Zij staat blijkbaar vermeld in alle gidsen, maar het bleek de dochter te zijn, want de oude Felisa was gestorven in Oktober 2002. Het aantal pelgrims dat reeds was gepasseerd die dag was 44, gisteren in totaal 198 en eergisteren 230.
    Daarna zijn we kilometers lang door de ( redelijk grote  )  stad Lagroño gewandeld.
    Bij het buitenkomen van de stad ontmoetten we een haveloos uitziende pezige oudere man met een hond. Het bleek een pelgrim te zijn die reeds vanuit Le Puy sinds april tot Santiago was gestapt (1600 km.) en nu op de terugweg was. Hij droeg een oude militaire rugzak van 30 kg., zei hij, inbegrepen 6 kg. hondebrokken. Hij was zo ongeveer blut en we hebben hem 10  Euro toegestopt wat voor hem voldoende was om 3 dagen te eten.
    Aangekomen in Navarrete om 2 u., pint gedronken, omelet gegeten en verslag opgesteld, gedoucht en gerust.
    Danielle, Jef heeft alle mails gelezen en zegt dat alles in orde is:
    Aan a. : Leuk An dat je je daarachter verschuilt, maar we komen dat dus toch te weten.
    Aan Anita . we hebben hier nog geen Hoegaarden gedronken maar we zijn toch een café gepasseerd waar zonneschermen waren van Hoegaarden.
    Aan Betty : ·s morgens ligt mijn suikerklontje in de tas niet klaar
    Tot Morgen

    23-08-2005, 19:02 Geschreven door LucJefJacGil
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    22-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viana
    we zijn deze morgen vertrokken uit Villamayor om 7 u. voor de tweede etappe van 29 km.. Er was vandaag minder bewolking, geen regen en het was iets warmer.
    In Los Arcos onderweg hebben we ons internetwerk van gisteravond gedaan, wat ons vandaag een beetje vertraging opgeleverd heeft.
    Aankomst in Viana om 4 u; volgens onze mening een iets langere tocht dan de aangegeven 29 km.
    Onderweg in een klein dorpje en in een noch kleinere tienda (winkeltje) enkele belegde broodjes, drank en fruit gekocht en opgegeten op de dorpsplaats. Dit hebben we reeds enkele dagen zo gedaan.
    Hoe ons rapport tot stand komt : na aankomst in de refugio lessen we eerst onze dorst en daarbij wordt het verslag in het klad opgesteld. Na de was en de plas kijken we of de computer vrij is , duwen er 1 euro in en gaan aan de slag; Luc aan het klavier, Jef leest de tekst en Jacques en Gilbert volgen nauwgezet of er geen fouten getypt worden. Dit zijn hier QWERTY-klavieren met nog een paar Spaanse tekens bij.
    Bedankt aan allen die reageerden op de blog  zelf of op een bepaald artikel.
    Zeer leuk om te lezen en te weten dat we gevolgd worden.
    Tot blogs.

    22-08-2005, 19:23 Geschreven door LucJefJacGil
    Reageren (4)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Villamayor
    Misschien hadden jullie gedacht dat we de eerste tocht van 29 km. niet hebben overleefd, maar er was gewoon geen Internet waar we sliepen alhoewel de mogelijkheid was aangekruist op onze lijst.
    We waren om 5 u opgestaan en om 6 u vertrokken voor die tocht van 29 km. Gelukkig was het licht bewolkt, met een heel klein beetje regen en matige temperatuur . een ideaal stapweertje om de kaap van de eerste 100 km. te ronden.
    Eerst en vooral danken we Frank, de zoon van Gilbert, en zijn familie voor zijn welkomst-SMS in Lorca; vooral de timing was perfect want de SMS liep binnen toen we enkele stappen hadden gezet in de straten van Lorca.
    Te vermelden is ook de eerste lichamelijke averij binnen onze groep : Gilbert is over en natte steen uitgegleden en zijn knie is wat geschaafd, maar de mekaniek werkt nog perfect en er is geen probleem voor het stappen, en Jef heeft een geldbeursallergie ontwikkeld, maar dat is ondertussen opgelost.
    Onderweg was er een bron bij een landgoed Irache, waar niet alleen water maar ook rode wijn vloeit; we hebben onze bussen gevuld en dat heeft geholpen bij het genezingsproces van Gilbert. Misschien een suggestie voor Freddy (kennis van Gilbert) om ook iets dergelijks te installeren : dat is een goede reclame en "meer moet dat niet zijn" hé Freddy.
    Chris heeft ondertussen een revolutionaire afdalingstechniek ontwikkeld : schuin achterwaarts met de stok op 45 graden rechts; dat schijnt haar rechterknie het minst te belasten.
    In Villamayor bleek helaas dat onze refugio werd uitgebaat door een Nederlands religieus genootschap, waar de soberheid troef was. Het avondmaal was zéééér sober, de kracht moest komen van het gebed en de bijbeltekst, maar er werd veel goedgemaakt door het voortreffelijk ontbijt. De bediening werd gedaan door drie jonge vriendelijke  Hollandse meiden; er hing zelfs een briefje op de kamerdeur dat je kon vragen om een persoonlijk avondgebed ........????
    Jef vraagt of Danielle een meer gedetailleerd verslag van haar fietsvakantie op Jef·s Hotmail kan zetten; hij is zeer benieuwd.
    Wij hebben op de blog reeds een paar reacties gezien van ene a. die we niet kunnen plaatsen; indien mogelijk nader kenbaar maken a.u.b.
    Dit verslag is verstuurd vanuit Los Arcos, 11 km. na ons vertrek uit Villamayor naar Viana.
    Normaal volgt vanavond het verslag van vandaag.

    22-08-2005, 10:20 Geschreven door LucJefJacGil
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puente la Reina
    Vandaag weer een "rustdag" (slechts 18 km. en amper 300m. stijgen) tot in Puente la Reina.
    Deze morgen vertrokken na een "stevig ontbijt" uit de automaat ( een paar koeken, meer was er niet ), over een licht heuvelachtig en landelijk gebied. We kregen ook voor het eerst een paar buitjes op onze nek, maar doornat zijn we niet geworden. De middagpicknick hebben we in het laatste dorpje voor het eindpunt georganiseerd : aankopen van brood en charcuterie, een fles wijn en Jef heeft zich, zoals thuis trouwens, opgeofferd als opkuiser van alle resten,; naar het schijnt hebben ze bij hem thuis daar een ander woord voor, maar dat wil ik hier niet publiek maken.
    Luc heeft totnutoe alle gemeenschappelijke uitgaven betaald, en de andere drir hadden al heimelijk gehoopt dat dit zo zou doorgaan; we waren echter gisteren boven de 400 Euro gemeemschappelijke uitgaven gekomen, dus heeft hij een "appel de fonds" gedaan en iedereen heeft keurig 100 Euro bijgedragen tot de groepskas (escapar es impossibile).
    In Puente la Reina logeren we in een 5-sterren albergue; volgens een Hammenaar die we onderweg ontmoetten gaat de kwaliteit van het logement vanaf hier alleen maar acteruit; hij doet namelijk dit stuk van de camino voor de tweede keer.
    Gisteravond hadden we bij het avondeten vier vrouwen bij ons aan tafel, die na het nuttigen van een fles wijn, zodanig "getetterd" hebben, dat noch Jacques noch Luc hun GSM hoorden.
    Er zat ook een Parijzenaar, pas gepensioneerd, bij ons aan tafel, die reeds twee maand onderweg is : Parijs naar Le Puy, vandaar naar StJean-PdP en vandaar verder naar Compostela; tothiertoe ca. 1700 km.; hij is bovendien zeer overtuigend bij het vertellen van allerhande theorieen, waar moeilijk iets tussen te krijgen is; kortom een zagevent.
    Volgende twee dagen zijn er telkens 29 km. te stappen, gelukkig niet te veel hoogteverschil, maar dit zal toch een test zijn voor onze conditie.
    Om Rosa gerust te stellen, Chris, een verpleegster van opleiding, heeft de taak op zich genomen om tweemaal daags druppeltjes in Jacques· ogen te doen, en hij ziet nog altijd klaar.
    Verdere rapportering volgt.

    20-08-2005, 18:49 Geschreven door LucJefJacGil
    Reageren (4)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    19-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pamplona - Cizur Menor
    Zou de vermoeidheid reeds toegeslagen hebben, want Jef waste zijn propere kousen en liet de vuile liggen; Gilbert laat voor de eerste keer reeds zijn foto-apparaat liggen waardoor onze start enige vertraging kende.
    Stappen deden we tot Pamplona, iets voorbij tot Cizur Menor. Eigenlijk was het bijna een rustdag, slechts 19 km. over meestal vlakke paden. Hebben Pamplona bezocht, tapas gegeten en de stieren werden gelukkig niet op ons losgelaten.
    Iets over de ontmoetingen onderweg :
    * een Franse doktores stapt reeds 30 dagen vanuit Le Puy en Velay ( 800 km. ) tot Pamplona.
    * twee Franse dames die reeds 5 jaar telkens 10 a 12 dagen stappen, ook vanuit Le Puy; nu doen ze het stuk St. Jean-PdP tot Burgos, de rest doen ze de volgende twee jaar.
    * een jonge Braziliaan, die dolgelukkig was met een Belgische suikerwafel van Jacques op een moeilijk moment.
    * Chris uit Tienen stapt nog altijd dapper met ons mee; klimmen en vlak gaat zeer vlot, dalen echter is pijnlijk voor de rechterknie.
    Een woordje van Gilbert voor de Leeg, sorry Leielopers : hier wordt niet gelopen, maar gestapt, maar dan wel veel en heeeeeel lang.
    Het beste gewenst voor de 4-daagse van de Ijzer, en Lotje : houd er de moed in.
    Tot ons volgend verslag.

    19-08-2005, 18:45 Geschreven door LucJefJacGil
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    18-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Larrasoano

    Wij zijn vanuit Roncevalles naar Larrasoano gewandeld ( 26 km ) over een +/- vlak parcours, maar toch met ca. 300 m. op en neer, langs prachtige paadjes; het weer was ·s morgens licht bewolkt, in de namiddag zonnig en warmer.
    Met Jef als navigator kan er ons niets gebeuren; hij houdt de uitleg van het boekje constant bij de hand en hij corrigeert zelfs de fouten erin.
    Twee zaken uit ons vorig verslag moeten we corrigeren :
    * dat het kalm was onderweg de eerste dag :: Roncevalles blijkt een zeer populaire startplaats te zijn voor Spanjaarden en Zuid-Amerikanen zodat er veel volk bijgekomen is ; immers de refugio in Roncevalles van 120 personen lag stampvol en er was nog menig volk in de twee andere hostals.
    * Gilbert heeft geen last van zijn schouder omdat hij zich uitgebreid laat helpen bij het omgorden van zijn rugzak; om ermee te stappen heeft hij geen enkel probleem.
    Dan nog van Gilbert voor Frank en Carine : alles verloopt naar wens; veel groeten aan de kleine mannen, dag Laurens en Kieran van peter.
    Tot het volgend verslag:

    18-08-2005, 17:36 Geschreven door LucJefJacGil
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    17-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roncevalles
    De treinreis hebben we in elk geval goed doorstaan. We waren rond 4 uur reeds in St.Jean-Pied-de-Port, een gezellig stadje aan de voet van de Pyreneeen, met veel toeristische activiteit
    We hebben ons aangemeld aan het Onthaalkantoor voor de pelgrims; men was er zeer behulpzaam voor het verstrekken van informatie; we zijn van daaruit rond 5 uur vertrokken naar Hunto ( ca.5 km; 300 m. stijgen)
    In Hunto verbleven we in een nette gite met bediening in halfpension, gevolgd door een kletterend onweer bijna de ganse nacht.
    Vertrek na een karig frans ontbijt richting Roncevalles om ca 8 uur. Na 940 m.klimmem naar col de Cisa was er een wafel van Jacques nodig om ons op de been te houden; daarna afdalen tot Roncevalles ( ca. 500 m. dalen) en in totaal  21 km. stappen.
    Ziende hoe we hier in Roncevalles gelogeerd zijn, denken we dat Hunto onze eerste maar ook laatste comfortabele verblijf was.
    Verder is er niets te melden , behalve het feit dat de schouder van Gilbert en de knie van Jef hen geen enkel probleem bezorgt.
    Op de trein hebben we kennis gemaakt met een dame uit Tienen, die ons totnutoe gezelschap heeft gehouden, verder blijkt het onderweg niet zo geweldig druk te zijn.
    Veel groeten en tot het volgende verslag:

    17-08-2005, 18:20 Geschreven door LucJefJacGil
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    02-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto van de vier pelgrims
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hieronder dus de foto van de vier stappers; van links naar rechts :
    Jacques, Luc, Jef en Gilbert

    Groeten
    Luc

    02-08-2005, 22:34 Geschreven door LucJefJacGil
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    30-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internetten onderweg

    Ik heb ondertussen met Martin getelefoneerd; hij deed reeds twee maal de tocht vanuit St.JeanPdP, waarvan de laatste maal verleden jaar.

    Hij vertelde me dat er in elk middelgroot dorp (en dat wil niet veel zeggen in die streek) wel een café of een bibliotheek is waar je kan internetten; dat zou dus geen enkel probleem moeten opleveren om dagelijks of toch minstens om de twee dagen ons wedervaren op deze weblog te plaatsen…..WE DOEN ZEKER ONS BEST !!

    Naar het schijnt bestaat er zelfs de mogelijkheid dat lezers een reactie kunnen plaatsen; ik weet nog niet hoe dat werkt, ik zal het eens uitproberen : zelf een reactie plaatsen op deze weblog en dan kijken hoe ik dat als “eigenaar” van de weblog kan bekijken.

    Tot slot nog een foto van de vier helden : van links naar rechts : Jacques, Luc, Jef en Gilbert.

    Sorry, ik heb geconstateerd dat de foto die ik er wou bijzetten niet is meegenomen; het maximum om foto’s op de weblog te plaatsen is namelijk 100 kB en de foto die ik wilde meegeven is zo’n 700 kB.

    Weet er iemand hoe ik een foto van 700 kB kan terugbrengen naar 100 Kb ?

    30-07-2005, 18:46 Geschreven door LucJefJacGil
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    29-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe het idee groeide

    Ikzelf (Luc, 60 jaar) had reeds lang het plan opgevat om ooit eens de tocht te wagen, maar door andere bezigheden ( toeristische reizen met twee en bergbeklimmingen alleen) was er tot nu toe nog niet de mogelijkheid geweest om mij daarvoor een ganse maand vrij te maken.

    Aangezien er dit jaar geen grote bergtochten op het programma stonden had ik mij voorgenomen om de ganse maand mei te reserveren voor Compostela.

    Toen ik daar op een bijeenkomst met vroegere huttentocht-genoten over sprak, bleken er algauw twee van hen geïnteresseerd om de tocht mee te doen. Zodoende stappen dus Gilbert (66 jaar) en Jef (59 jaar) met mij mee.

    En dan later bleek ook nog een vroegere buurman uit mijn geboortedorp eveneens geïnteresseerd; er was echter een probleem aangezien hij nog zijn laatste jaar lesgeven moest uitzitten. Vandaar dat we dus samen besloten hebben om pas in augustus te starten zodat ook Jacques (58 jaar) kon meestappen.

    Ondertussen hebben wij samen (met de echtgenoten) een bijeenkomst gehad over een goede maaltijd om een en andere praktische zaken te bespreken (vertrek per trein, gewicht en inhoud van de rugzak, lengte van de dagelijkse trajecten enz….)

    Er werd dus beslist om te vertrekken op 16 augustus met de trein uit Brussel van 7.05 h naar Bordeaux; vandaar de aansluiting nemen naar Bayonne en dan met een lokale trein naar St.Jean-Pied -de-Port voor het begin van de voettocht over ca. 780 km.

    Hopelijk zijn er onderweg voldoende internet-cafés om deze weblog aan te vullen, anders zal er van dit dagboek dus niet veel in huis komen. Dit doet er mij aan denken dat ik dit eens moet vragen aan Martin, een stadsgenoot uit Waregem die de tocht reeds tweemaal gestapt heeft. Ik doe dit in de eerstvolgende dagen en ik rapporteer daarover asap in dit dagboek.

    Groeten

    29-07-2005, 19:35 Geschreven door LucJefJacGil
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Archief per week
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!