Familie De Clipzelen
Inhoud blog
  • Een voorspoedig en gezond 2006
  • Een goede voorbereiding doet wonderen
  • Toppunt van inbraak
  • Europa kreunt onder de winter
  • Harde winter

    Zoeken in blog



    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    DE ZOETE INVAL
    27-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Tsunami wereldwijd herdacht

    Morgen is het precies een jaar geleden dat de tsunami dood en vernieling aanrichtte in Zuidoost-Azië. De slachtoffers worden dezer dagen in de getroffen landen massaal herdacht. Overlevenden vaen nabestaanden van mensen die omkwamen bij de zeebeving, die aan zeker 216.000 mensen het leven kostte, wereldwijd herdenkingsdiensten bijgewoond.

    Op 26 december vorig jaar veroorzaakte een aardbeving met een momentmagnitude van 9, de zwaarste in veertig jaar, een scheuring in de oceaanbodem bij het Indonesische eiland Sumatra, waardoor enorme hoeveelheden water werden verplaatst. Reusachtige golven verspreidden zich in alle richtingen, en werden groter en sterker naarmate ze dichter bij de kust kwamen. De meeste slachtoffers eiste de ramp op het Indonesische eiland Atjeh, waar naar schatting zo’n 140.000 mensen om het leven kwamen.

    Twaalf landen rond de Indische Oceaan werden vorig jaar op tweede kerstdag getroffen door muren van water die krachtig genoeg waren om gebouwen met de grond gelijk te maken en zware vrachtwagens kilometers landinwaarts te stuwen. Complete dorpen in Indonesië en Sri Lanka werden weggevaagd, vijfsterrenresorts in Thailand verzwolgen door de golven, en duizenden huizen vernietigd in India en zelfs in Oost-Afrika. Het exacte dodental blijft waarschijnlijk altijd onbekend, aangezien veel lichamen in zee zijn verdwenen en van sommige getroffen gemeenschappen geen precieze bevolkingsaantallen bekend waren.

    Bijna vierhonderdduizend huizen werden vernield en meer dan twee miljoen mensen raakten dakloos als gevolg van de tsunami. Van anderhalf miljoen mensen werden de bestaansmiddelen weggevaagd. De natuurramp ontlokte ongekende blijken van liefdadigheid. In totaal werd 11,5 miljard euro aan hulpfondsen toegezegd. Nog steeds echter leven veel ontheemden in vluchtelingenkampen. Onder meer de VN hebben bezorgdheid uitgesproken over het lage tempo van de wederopbouw.

    Herdenkingsbijeenkomsten staan overal in het getroffen gebied gepland. De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono bracht eerste kerstdag door op het door de zeebeving getroffen eiland Nias. Op maandag woont hij een gebedsbijeenkomst van moslims bij in Banda Atjeh. Boeddhistische monniken houden herdenkingen in Thailand en op Sri Lanka gaan de vlaggen halfstok op het tijdstip dat vorig jaar de golven het eiland bereikten. De Thaise regering heeft buitenlandse overlevenden van de tsunami uitgenodigd de plechtigheden bij te wonen. De meeste van de vijfduizend slachtoffers in Thailand waren toeristen. In India bereiden islamitische, christelijke en hindu-geestelijken een gezamenlijke herdenkingsdienst voor.

    27-12-2005, 14:38 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diversificatie van de bedrijfsvestigingen

    Files in België kostten 154 miljoen euro in 2003



    In 2003 kostten de files in België 154,1 miljoen euro. Voertuigen die stil stonden in de files verloren in totaal 12,67 miljoen uren. Dat blijkt uit een antwoord van federaal minister van Mobiliteit Renaat Landuyt op een parlementaire vraag van VLD-volksvertegenwoordiger Guido De Padt.

    Ronduit hallucinant

    De cijfergegevens over de files op onze autosnelwegen zijn ronduit hallucinant, zegt De Padt. "De files kostten in 2003 154,1 miljoen euro. Deze berekening is op basis van de kostprijs van ongeveer 10 euro per uur voor een personenwagen en 46 euro per uur voor een vrachtwagen", aldus de volksvertegenwoordiger.

    Opgesplitst per gewest: 97 miljoen euro in Vlaanderen, 8,1 miljoen euro in Wallonië en 49 miljoen euro in het verkeersgebied rond Brussel. "In 2003 waren er op de Vlaamse autowegen 257.000 kilometerrijstrookuren (hiermee wordt de zwaarte van de file aangegeven). In Wallonië kwam dat neer op 34.000 en in het verkeersgebied rond Brussel op 147.000 kilometerrijstrookuren", aldus De Padt.

    Slechts tien procent is incidenteel

    Het overgrote deel van de files zijn structureel of ten gevolge van werkzaamheden en goed voor 88 à 92 procent van alle files. Daarnaast is 8 à 12 procent van de files incidenteel, waarbij het aandeel van kijkfiles gering is omdat deze qua duur en lengte klein zijn, aldus De Padt.

    In 2003 gebeurden ongeveer 2.700 letselongevallen overdag op een Belgische autosnelweg. "Uit deze cijfers kan men afleiden dat de overheid er alle belang bij heeft om naar oplossingen te zoeken om het fileleed te verzachten. Het plaatsen van schermen zou wellicht enig soelaas brengen op de delen van de autosnelwegen die het meest gevoelig zijn voor een ongeval. Helaas beschikt de overheid over geen enkele informatie in verband met concentraties op de plaatsen van ongevallen die files tot gevolg hebben", aldus De Padt.

    Kijkfiles

    De VLD'er verwijst naar een voorbeeld in Groot-Brittannië, waar de overheid van plan is om schermen op te richten tussen twee rijrichtingen van de autosnelwegen zodat vermeden wordt dat bestuurders vertragen om een blik te werpen op de rijstroken in de andere richting en aldus kijkfiles veroorzaken.

    27-12-2005, 12:04 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niets is nog veilig

    'Heilig' broodje gestolen

    In het Amerikaanse Nashville hebben dieven het beroemdste kaneelbroodje van de stad ontvreemd. Het gaat om de zogeheten Nun Bun, een koffiebroodje dat qua vorm gelijkenis zou vertonen met het gezicht van Moeder Teresa.

    Tentoonstelling
    Sinds de 'ontdekking' in een plaatselijke koffietent werd het broodje er achter glas tentoongesteld. Zondag werd het gestolen door een of meer daders, die volgens de eigenaar doelbewust te werk gingen. Ze lieten contant geld dat in zijn zaak aanwezig was gewoon liggen.

    Beklag
    De in 1997 overleden Nobelprijswinnares Moeder Teresa heeft zich ooit beklaagd over de publieke presentatie van het broodje. Ze heeft de eigenaar destijds tevergeefs gevraagd haar naam niet commercieel uit te buiten.

    27-12-2005, 10:32 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doop Prins Emanuel, derde kind van Prins Filip en Mathilde
    Het derde kindje van kroonprins Filip en prinses Mathilde, 2 maanden oud, kreeg het sacrament toegediend door kardinaal Danneels.

    27-12-2005, 10:24 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    26-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Office Team en Accountemps
    In 2000 ben ik mijn job bij Sabena verloren.
    Gedurende het jaar 2001 heb ik een herscholingsopleiding gevolgd bij de VDAB in Wondelgem  als polyvalent bediende en boekhouder; Daarvan had ik al een diploma maar nog niet in praktijk uitgevoerd. Ik heb mij bij verschillende interimbureau's ingeschreven waaronder bij RHI, een groepering waaronder Accountemps voor de boekhouders valt en Office Team voor de bedienden.
    Ik heb maar één ding kunnen vaststellen bij zowel accountemps als bij Office Team dat de interim maar een instrument is zonder rechten die aan hun klant uitgeleend wordt. Dat de "huurder" met de interim zijn voeten speelt en allerlei sociale regels met de voeten betreedt, daar trekt noch Accountemps noch Office Team zich ballen van aan. De KLANT telt, NIET de INTERIM.
    Neem het van mij aan: kijk goed uit als je je bij ACCOUNTEMPs of OFFICE TEAM laat inschrijven. Voor u nemen ze het niet op, de klant (uw werkgever) heeft altijd gelijk.
    Zulke schandalige praktijken zoals bij Accountemps en Office Team zouden aan de kaak moeten gesteld worden. Een interim heeft geen bescherming. Noch via Office Team of Accountemps zelf- ze laten je in de kou staan- noch via de vakbond.

    26-12-2005, 16:44 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Revanche op de doodstraf

    Schwarzenegger-stadion is niet meer

    De stad Graz heeft in de nacht van zondag op maandag in het lokale voetbalstadion, dat genoemd was naar Arnold Schwarzenegger en onderdak biedt aan de eersteklassers Sturm en GAK, de rood-witte letters van de muur laten halen die verwijzen naar de Californische gouverneur. Dat heeft het stadhuis van de Oostenrijkse stad maandag laten weten.

    Graz-Liebenau-stadion
    Een woordvoerder van de stad legde uit dat de letters 's nachts van de muur werden gehaald om te vermijden dat ze zouden vertrappeld worden of dat er foto's van genomen zouden worden. Het stadion, dat in 1998 naar de governator werd genoemd, draagt nu opnieuw de oorspronkelijke naam, het Graz-Liebenau-stadion.
     
    Protest
    In Schwarzeneggers thuisstad was eerder deze maand protest gerezen tegen diens weigering om de doodstraf van de veroordeelde moordenaar Stanley Tookie Williams in Californië om te zetten in levenslang. Schwarzenegger reageerde onmiddellijk en trok het recht in om zijn naam te gebruiken voor het voetbalstadion of andere publicitaire zaken.

    26-12-2005, 16:05 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    25-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Typisch België

    VIJF JAAR BETAALD ZONDER GEWERKT TE HEBBEN

    De stad Antwerpen heeft een werknemer die vijf jaar lang afwezig was, al die tijd toch doorbetaald. ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­De stad had de man uitgeleend als technicus bij het Echt Antwaarps Theater, maar daar stapte hij na een ruzie op. De ontslagbrief raakte verloren op het stadhuis.

    Het viel ook niet op dat de man thuis bleef omdat hij geen rechtstreekse chef bij de stad had. De stad onderzoekt nu of ze de onterecht uitbetaalde wedde, zo'n 250.000 euro in totaal, kan terugvorderen. De man is intussen ontslagen.

    Ook in Nederland zitten veel gezonde ambtenaren thuis die toch een salaris krijgen. Deze spookambtenaren wordt geen strobreed in de weg gelegd omdat hun leidinggevenden niet ingrijpen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse blad Binnenlands Bestuur onder 1.700 ambtenaren, voornamelijk werkzaam bij Nederlandse gemeenten.


    25-12-2005, 16:40 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oliver
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    When will I receive the other presents??????????

    25-12-2005, 13:37 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artemis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Did you forget me????????????

    25-12-2005, 13:35 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merry X-mas from the States
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We wish everybody a merry Christmas

    25-12-2005, 13:35 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden registratie

    Wie hond wil kopen moet straks eerst vragenlijst invullen

    Vanaf volgend jaar moet iedereen die een hond wil kopen - zowel in een dierenwinkel als in een asiel - eerst een uitgebreide vragenlijst invullen. 

    Aan de hand van vragen als "Zijn er andere dieren aanwezig?", "Zijn er kinderen?" en "Hoe ziet de toekomstige thuis van de hond eruit?" moet duidelijk worden waar en hoe de hond terecht gaat komen. Al de antwoorden gaan terug naar de verkoper of asieluitbater. Die moet dan beslissen of je als koper wel geschikt bent.

    De vragenlijst is een van de maatregelen die minister van Dierenwelzijn Rudy Demotte (PS) vandaag voorlegt aan de ministerraad.

    25-12-2005, 11:56 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijn is bezet

    Vrouw slikt gsm in na ruzie

    Een ruzie tussen een man en zijn vriendin kreeg een onverwacht vervolg toen de vrouw de gsm helemaal inslikte. De politie van Blue Springs in de Amerikaanse staat Montana kreeg vrijdag een oproep van een man wiens vriendin met ernstige ademhalingsproblemen kampte. Toen de agenten ter plaatse kwamen, troffen ze een 24-jarige vrouw aan die een gsm helemaal in haar keel had steken.

    "Het incident gebeurde tijdens een ruzie over de gsm. Zij wou de mobiele telefoon niet aan haar vriend afstaan. Daarom probeerde ze die in te slikken", zei Steve Decker van de politie van Blue Springs.

    De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft nog niets bekendgemaakt over haar huidige gezondheidstoestand. De politie maakte ook de identiteit van de man en de vrouw niet bekend.

    25-12-2005, 11:48 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZALIG KERSTFEEST
    Kerstman of paus? Het is toch echt paus Benedictus XVI die zo verscheen tijdens zijn wekelijkse toespraak op het Sint-Pietersplein. De muts, beter bekend als een "camauro", werd voor het laatst gedragen door paus Johannes XXIII.

    25-12-2005, 11:45 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    24-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inkopen

    Banksys noteert record van 7.750 transacties per minuut

     
    Het zijn topdagen voor Banksys, de beheerder van het elektronische betaalnetwerk in ons land. Vrijdag noteerde het bedrijf een absoluut recordaantal transacties, 3,75 miljoen om precies te zijn. Zaterdag sneuvelde dan weer een minutenrecord, het aantal transacties per minuut.

    Het nieuwe record overschrijdt de vorige piek die dateerde van 2 juli van dit jaar, toen er ruim 3,5 miljoen transacties waren.  Zaterdag zal globaal een minder drukke dag worden. De winkels zijn minder lang open en heel wat mensen moeten een kerstmaal voorbereiden en hebben dus minder tijd om te shoppen.
     
    3,3 miljoen transacties verwacht
    Banksys verwacht voor zaterdag zo'n 3,3 miljoen transacties. "Dat is veel, maar niet extreem uitzonderlijk in deze tijd van het jaar", aldus woordvoerster Marina De Moerlooze. Ze merkt wel op dat het al heel vroeg in de ochtend druk was.   

    Zaterdag sneuvelde wel een minutenrecord. Zo werden om 11.40 uur gedurende vijf minuten 7.750 transacties per minuut geteld. Dat is meer dan het vorige record van december vorig jaar, toen er sprake was van 7.350 elektronische betalingen per minuut.    Ondanks de recordcijfers, heeft het netwerk van Banksys niet gehaperd, aldus nog een tevreden woordvoerster.

    24-12-2005, 14:06 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Decoratietrends voor de kerstboom

    Barokke boom bij Brico.
    Rood van klein tot groot (Van Gastel).
    Mondgeblazen kerstballen van Flamant.
    Kunstboom met LED's bij Van Gastel.
    Woningen alom worden stilaan ondergedompeld in een ‘jingle bells’-sfeer met de kerstboom als centraal pronkstuk. De traditionele kleuren zoals rood, goud en zilver blijven het doen. Wit mag ook, en wie durft, gaat voor trendy kleuren zoals appeltjesgroen en turkoois. Daarnaast wordt er meer geïnvesteerd in duurderde, vaak handgemaakte stukken die jaren mee kunnen.






    Witte kerst met barokke toets
    Geen witte kerst? Dan maar een witte kerstboom. Onder de verzamelnaam ‘White Romance’ presenteert Brico een ruim gamma aan romantische kerstdecoratie waarin wittinten overheersen. En naast ballen, sterren en strikken mogen er nu ook heuse stoeltjes met kussens in stof en kant in de boom. Voor een klassieke boom met een guitige knipoog. Prijs voor deze kerstboom, versiering en verlichting inbegrepen: 119,95 euro. 








     
    Kerstballen in alle formaten
    Met rood grijpen we terug naar de traditie. Rood is warm en dé kerstkleur. Maar dat traditie allesbehalve saai kan zijn, bewijst deze opvallende boom. Kleine rode kerstballen zorgen voor de basis en worden aangevuld met nog een aantal exemplaren van uitzonderlijk formaat. Van glas en wel een voetbal groot! Mega-ornamenten zijn helemaal in. De gewone slinger moet bovendien plaats ruimen voor een boa van rode pluimpjes. Een boom met divagehalte! Prijs van de grootste kerstbal bij Van Gastel: 28,90 euro.






    Met de mond geblazen
    Deze kerstballen van Flamant zijn mondgeblazen en met de hand beschilderd. Tijdloze charme die jaren kan meegaan. Prijs: 8,50 euro.















    Strakke eenvoud
    Is een traditionele kerstboom niks voor jou? Overweeg dan dit sober model. Gewoon de stekker in het stopcontact steken en de LED-lichtjes aan de uiteinden van de takken zorgen voor sfeer. Versieren hoeft niet: ook kaal mag deze boom er zijn. Kies je toch voor decoratie, hou het dan sober en transparant. Glazen beeldjes zijn prima! Prijs van een boom (90 cm hoog): 70 euro. Prijs van een glazen sneeuwman: 10 euro. Bij Van Gastel. (EG)

    24-12-2005, 14:04 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woning kopen. Nog betaalbaar?

    Waarde van een huis in dertig jaar vertienvoudigd

    Wie in 1972 20.000 euro heeft betaald voor een huis in Vlaanderen, kan dat vandaag verkopen voor 210.000 euro, zo leren de prijstabellen van de bank ING. De huisprijzen in Vlaanderen zijn sinds 1972 dus ruim vertienvoudigd. Dat komt neer op een jaarlijkse waardestijging van 7,1 procent.

    Ook in Wallonië en Brussel zijn de huisprijzen fors geklommen, maar in een trager tempo dan in Vlaanderen.

    24-12-2005, 14:01 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder van de VOORZIENIGHEID

    Rel rond condoom en mariabeeldje

    Een foto van een Mariabeeldje heeft in de Verenigde Staten heel wat opschudding veroorzaakt. De afbeelding verscheen in een advertentie in een blad van een katholieke jezuïetenorde. "Een verbluffend 22cm hoog beeldje van de Maagd Maria gehuld in een delicate sluier van rubber", zo luidde de tekst bij het kunstwerk Extra Virgin.

    De Londense kunstenaar Steve Rosenthal zegt dat hij de advertentie liet plaatsen ter gelegenheid van de Wereld AIDS dag, als protest tegen het pauselijke verbod van kunstmatige voorbehoedmiddelen. Volgens de uitgever van het blad 'America' was op de zwart-witte proefdrukken niet te zien dat er een condoom geplaatst was over het 'Unieke Hedendaagse Religieuze Kunstwerk'. Het tijdschrift heeft zijn verontschuldigingen aangeboden.

    24-12-2005, 13:55 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    'Father Christmas' al in zestiende eeuw overleden

     Kerkgangers in het Engelse dorpje Dedham hebben een schokkende ontdekking gedaan. Volgens een grafsteen op het plaatselijke kerkhof is daar op 30 mei 1564 'Father Christmas', ofwel de Kerstman begraven. Dat meldde de krant The Daily Telegraph zaterdag.
     
    Volgens de hoofdarchivaris van het graafschap Essex, waar Dedham ligt, is er een logische verklaring. "Christmas was in die periode een veel voorkomende naam in die contreien”, verklaarde hij. Bovendien was het in de zestiende eeuw niet ongebruikelijk dat mensen de bijnamen als Old Father kregen.

    24-12-2005, 13:49 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    23-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Vlaanderen heeft bijna drie maanden nadat de ramp in Pakistan heeft plaats gevonden, besloten om ook zijn steentje bij te draaien. Een kleine show gebracht door TV één en VTM heeft toch een kleine 4 miljoen opgebracht. Daar bovenop geeft de federale regering ook 3 miljoen - in feite zijn wij, als belastingsbetaler, dat - om warme kleren en tenten naar de getroffen gebieden te brengen.
    Het ironische is dat al de textiel bij ons uitbesteed wordt aan Indische bedrijven. Om de prijs te drukken. Dus we laten klederen in het buurland maken, laten ze naar België exporteren en sturen ze dan op naar Pakistan. Kunt u daar aan uit. ikke niet.
    Waarom zijn ze in Oktober niet gestart? Ze weten dat het een koude regio is en de winters zeer streng zijn. Nee, nu rond Kerstmis wordt er actie gevoerd. Moeten er gewetens gesust worden of is het omdat de mensen dan meer sensibiliseerbaar zijn?
    Dus we hebben er voor gezorgd dat elke dakloze ( zo een drie miljoen) 2,25 € ontvangt om te overwinteren.
    Ja, ik zou ook zeggen " veel goede HOOP ginder in het Himalaya-gebergte" jullie zullen het zeker nodig hebben.

    23-12-2005, 15:14 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (1)

    21-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstshopping

    Kerstperiode kost een Belgisch gezin gemiddeld 1.078 euro

    De kerstperiode kost een Belgisch gezin gemiddeld 1.078 euro en de kerstuitgaven blijven stabiel tegenover de vorige jaren met een verwachte daling van slechts één procent. Dat blijkt uit de zevende editie van de jaarlijkse Europese kerstenquête van consultant Deloitte.

    Met een daling van slechts één procent bevindt België zich in een meer comfortabele positie dan andere Europese landen: gemiddeld daalden de uitgaven in Europa met drie procent.  Volgens de vierhonderd Belgische respondenten zal hun gezin in 2005 gemiddeld 1.078 euro uitgeven aan kerstuitgaven.
     
    Geschenken, eten en drinken, uitgaan, decoraties,...
    Meer dan de helft van dat bedrag (634 euro) gaat naar geschenken. Andere grote uitgaven zijn eten en drinken (214 euro), uitgaan (101 euro), decoraties (77 euro) en giften aan een goed doel (52 euro).  De Belgische consument wordt steeds meer een "last minute shopper": meer dan een vijfde van de ondervraagden is immers van plan om een groot deel van de aankopen voor geschenken uit te stellen om een korting van meer dan twintig procent te verkrijgen.  

    Dvd populairder
    De top-5 van de meest gewenste en gegeven geschenken blijft volgens de Belgische resultaten redelijk stabiel: cd's, dvd's en video's worden elk jaar populairder. Opvallend is dat 36 procent van de respondenten graag een geschenk zou krijgen dat te maken heeft met reizen, terwijl slechts zes procent van hen ook effectief van plan is om zo'n geschenk te geven aan iemand anders.   

    Prijsbewust
    De Belgische ondervraagden zijn bij hun winkelkeuze heel prijsbewust. Vooral de verhouding tussen prijs en kwaliteit blijkt de belangrijkste factor te zijn. Grote supermarktketens, zoals Carrefour en Makro, en speciaalzaken voor bijvoorbeeld elektronica, speelgoed of sportmateriaal, zoals Decathlon en Fnac, kunnen rekenen op veel bezoekers.
     
    Internet
    Meer dan zestig procent van de ondervraagden is van plan om in één van die winkels het meeste geld uit te geven voor kerstaankopen. Meer dan zestig procent van de respondenten beweert het voorbije jaar een aankoop online te hebben gedaan. Toch zal slechts dertig procent het internet gebruiken om kerstgeschenken te kopen: het net wordt tijdens de kerstperiode vooral gebruikt om informatie over producten op te zoeken en om prijzen te vergelijken. 

    Deloitte is actief in audit, accounting, belastingadvies, consulting en corporate finance en voert jaarlijks de Europese "Kerst"studie uit. De studie peilde bij 6.800 consumenten uit de Europese Unie naar het bestedingsgedrag tijdens de eindejaarsperiode.

    21-12-2005, 17:06 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Archief per week
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!