Wandeling Dessel - 1 mei om 9 u (vertrek: Sas4-Toren)

      Buienradar

Klik op onderstaande afbeelding en wij linken U door.


Klik op onderstaande afbeelding en wij linken U door naar de Facebookpagina

Downloads
Klik op onderstaande foto om brochure van het Buntpad te downloaden.

Klik op onderstaande foto om activiteitenkalender te downloaden.


Klik op onderstaande foto om de kalender van de cursus te downloaden.

Klik op onderstaande foto om Buntpad-brochure van Gary SPAENENBORGH te downloaden.

Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
    Zoeken in blog

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Gastenboek
  • Goeden avond
  • ijsvogel
  • mooi
  • mooi
  • Geniet van het mooie weer. Doe ik ook.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Categorieën
    Natuurvereniging DEN BUNT vzw



    Welkom op de blog van Natuurvereniging DEN BUNT. Onze vereniging is gestart in 1981 en bestaat nu dus meer dan 40 jaar en telt ruim 200 leden in de Kempense regio. Alles wat te maken heeft met milieu, natuur en natuurfotografie, activiteiten van onze vereniging...enz. vind je terug op deze blog. En deze blog is er voor en door de leden. Wil je een bericht plaatsen, dan kan dat door mij een mailtje te sturen met de te plaatsen tekst en foto's. Volg ons ook op onze Facebookpagina.
    05-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOED OM WETEN

    "Alles voor de Kempen" (Jan Hertoghs)

    Nu zaterdag 9 december promoot Jan Hertoghs zijn boek “Alles voor de Kempen” in Dessel. Van 09.30 tot 11.30 uur komt hij “wildsigneren” voor zaal De Eendracht. Kom met jouw exemplaar naar de Hannekestraat en laat Jan Hertoghs er een “opdracht” in schrijven, die past bij jou als doorwinterde Kempenaar. 

    “Alles voor de Kempen is Jan Hertoghs’ liefdesverklaring aan de streek waar hij niet is opgegroeid, een literaire zoektocht naar de ziel van het platteland (en dus ook van de stad) … ‘Alles voor de Kempen’ is een poging om de Kempen en de Kempenaren te vatten. … Hij gaat na hoe dorp en platteland hem als journalist hebben bepaald, én hoeveel Kempen er in hemzelf schuilen. Het resultaat is een even bedachtzaam als liefdevol portret van een streek waar veel ongezegd blijft”. (Te lezen op de achterflap van het boek). 

    Hertoghs schrijft heel vlot, tovert schitterende zinnen uit zijn pen, is geestig en grappig. Het boek is verplichte lectuur voor elke Kempenaar. Je kijkt in een grote spiegel, je zult glimlachen, lachen, schaterlachen bij zoveel herkenbaarheid, en af en toe een beetje beschaamd wegkijken. Het is ook verplichte lectuur voor elke niet-Kempenaar. Ze zullen ons, Kempenaars echt leren kennen en eindelijk begrijpen. 

    Jan Hertoghs maakt graag promotie voor zijn boek, dat al aan zijn derde druk toe is en organiseert daarvoor signeersessies “op plaatsen waar nog nooit gesigneerd is”. En nu is Dessel aan de beurt laat hij weten: “Nu zaterdag 9/12 staat m’n mobiele signeertafel aan Zaal De Eendracht, al bijna 100 jaar een begrip in Dessel. Het was de toneelzaal, de zaal van Ciné Rio, de feestzaal voor trouwfeesten en de zaal voor koffietafels na begrafenissen. Tot voor kort was het ook nog de repetitiezaal van Fanfare De Eendracht (°1895). Nu is de toekomst van de zaal onzeker. Een plek met zoveel lokale geschiedenis is de ideale signeerplek.

    Zaterdag 9 december De Eendracht van 9u30 tot 11u30.”

    05-12-2023 om 18:33 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOED OM WETEN

    Internationale dag van de Vrijwilliger

    Vandaag is het de dag van de vrijwilliger. Vrijwilligers zijn de basis van de vereniging. En die inbreng van vrijwilligers is heel divers : wandelingen uitstippelen en begeleiden, verslaggeving van een uitstap, beelden schieten en deze ordenen voor presentatie, een lezing verzorgen, eten en drinken regelen, een hart onder de riem steken als het even wat moeilijk gaat, een lach op een gezicht toveren, sokken breien, winkelen, samenstellen Buntblad, de Buntblog behartigen, artikels schrijven, vergaderingen bijwonen, het aanreiken van een helpende hand, een tent opzetten, heide maaien voor de potstal/kerststal, de kerstschapen en kippen verzorgen, herstellingen aan kerstgebouwen, verkennen te bezoeken gebieden, verlichting en geluidsinstallatie kerststal verzorgen, wafels bakken, spek bakken en een jenever of fruitsap schenken, een helpende hand bij de babyboomplantdag, opmaak van een programma met de hoop op subsidies, velerlei klussen, een luisterend oor, elke dag een dag plukken ………

     Vriê bedankt voor de ondersteuning van Den Bunt met om het even wat !

    We zijn daar erg blij mee

    Roger DAMEN - Namens het bestuur

    05-12-2023 om 12:08 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NU TE ZIEN - KOEREIGER

    Koereiger - Bubulcus ibis – Cattle egret

    Op maandag 27 november kon ik twee foeragerende koereigers waarnemen in een stukje oude polder te Oostende. Koereigers worden alsmaar meer waargenomen in de Belgische kuststreek en ook in Nederland. Het eerste broedgeval werd genoteerd in het Zwin te Knokke in 1997. In Wallonië werden twee nesten vastgesteld in 2007 in een ‘reigerkolonie’ van de moerassen van Harchies. Hier is een unieke gemengde broedkolonie met nesten van blauwe reiger, lepelaar, kleine zilverreiger, grote zilverreiger, kwak en aalscholver.

    In 2022 werden 3 succesvolle broedgevallen genoteerd in Nederland. In de Blankaart te Wouwen nabij Diksmuide werd in 2020 voor het eerst een broedgeval van de koereiger vastgesteld.

    Er is een grote slaapplaats van vele honderden koereigers gemeld in de provincie West-Vlaanderen, zoals in de kleiputten van Wenduine en de Blankaart te Wouwen (nieuwsbrief Savon 27 september 2023).

    Het foerageergedrag van de koereigers te Oostende was niet vergelijkbaar met de insectenetende zuidelijke koereigers. Hier lopen ze tussen grazend vee die insecten opstoten die gretig opgeslokt worden door de vogels. Ook maaimachines verjagen insecten die niet ontsnappen aan de jagende koereiger. De koereigers van Oostende bleken behendige regenwormen vangers te zijn. Door deze aanpassing kunnen ze ook het gehele jaar gedijen in de Belgische kuststreek, zeker als de winters zo mild blijven als de laatste jaren.

    De koereiger heeft een meer gedrongen rustpose dan de kleine zilverreiger met een gele snavel. Bij een adulte vogel kleurt de snavel in het voorjaar meer oranjerood. Een jonge koereiger op het nest heeft een zwarte snavel. Adulte koereigers verkleuren in de zomer plaatselijk  in oranje op de verlengde halsveren, kruin en rug.

    De opwarming van de aarde brengt ons nieuwe soorten.

     Roger

    Klik op de "play-knop" om het filmpje te bekijken (Geluid aan) MP4

    05-12-2023 om 00:00 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (0)
    04-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOOI - LEDENFEEST

    Gezien op het ledenfeest.....

    Er waren heel wat documenten en foto's te zien op het ledenfeest, voornamelijk in verband met de "Goorvijvers".
    Maar er waren ook nog twee leuke foto's te zien !!

    04-12-2023 om 00:00 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (0)
    03-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KALENDER - MEERDAAGSE 2024

    Vierdaagse Westhoek en Heuvelland - 17 tem 20 mei 2024

    Mimi en Rik hebben de Westhoek bezocht en kwamen tot een leuk besluit. Dit zou iets moois zijn voor een meerdaagse reis van Den Bunt.

    Klik op onderstaande afbeelding om de omzendbrief nog eens na te lezen (WordDoc)

     

    03-12-2023 om 00:00 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (0)
    02-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTOVERSLAG - LEDENFEEST

    Ledenfeest - Zaterdag 25 november 2023

    Samengevat:

    Een mooie wandeling…..
    Een leuke babbel…..
    Een lekker pintje….
    Hapjes en frietjes….
    Viering jubilarissen…..
    Hartelijk lachen…..
    Een prijs van de tombola….
    En daarna huiswaarts…...

    Met dank aan alle helpers!!

    Klik op de "play-knop" om het filmpje te bekijken (Geluid aan) MP4
    Fotografie: Jef ADRIAENSEN - Roger DAMEN - Karel VERBRUGGEN

    02-12-2023 om 21:05 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (0)
    01-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG - LEDENFEEST

    Ledenfeest - Zaterdag 25 november 2023

    Klik in onderstaande afbeelding op René OOMS om zijn verslag te lezen (WordDoc)

    Foto: Jef ADRIAENSEN

    01-12-2023 om 11:51 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (0)
    30-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEDENFEEST

    Ledenfeest : de verrassing van die avond…..!!

    Nadat de jubilarissen die al 25 jaar ononderbroken lid waren van “Den Bunt”  gehuldigd waren, bleef onze voorzitter Roger nog even aan het woord. Hij vertelde dat er nog een Bunter was met nog veel meer jaren lidmaatschap. Maar in den beginne bleef hij erg vaag over wie het nu eigenlijk ging. Het was geen bestuurslid, maar wel iemand die zich ook al vele jaren verdienstelijk maakte voor de vereniging, heel veel bezig was met fotografie….en zowat dagelijks een berichtje plaatste op de blog!

    Pas toen viel mijne (frank) euro dat hij het wel degelijk over mij had! En ook ik mocht een Buntmanneke en een oorkonde in ontvangst nemen voor de bewezen diensten. Graag wil ik het bestuur en alle aanwezige Bunters hiervoor nogmaals bedanken….. maar ook voor het feit dat ik al die jaren een leuke vriendenkring mocht hebben, en sindsdien ook een nieuwe hobby, nl. natuurfotografie. En wat is er nu plezanter dan dagelijks bezig te zijn met iets wat je heel graag doet!

    ......en ook ik kreeg een Buntmanneke (Foto: Mimi VERTESSEN)

    30-11-2023 om 00:00 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (1)
    29-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUBILARISSEN

    Viering jubilarissen.

    Natuurvereniging Den Bunt bestaat al 42 jaar (1981). Elk jaar worden de jubilarissen die al 25 jaar lid zijn, gevierd tijdens het ledenfeest. En dat was ook dit jaar weer het geval….. kijk maar eens aan wie we dit jaar het “Buntmanneke/vrouwke” konden overhandigen.

    Foto: Karel VERBRUGGEN

    29-11-2023 om 00:00 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (0)
    28-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOOI - WIGLO

    𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄 𝗶𝗻 𝗗𝗲𝘀𝘀𝗲𝗹: 𝗖𝗵𝗶𝗹𝗹𝘇𝗼𝗻𝗲 𝗺𝗲𝘁 𝗪𝗶𝗴𝗹𝗼 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝗔𝗹𝗳𝗼𝗻𝘀 𝗦𝗺𝗲𝘁𝘀𝘁𝗿𝗮𝗮𝘁 !

     Als onderdeel van de vernieuwing van speeltuintjes wordt deze groene oase dé plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Het sluit perfect aan bij het nabijgelegen speelplekje in de Campfortstraat.

    Een opvallend kenmerk van deze chillzone is de bouw van een wiglo. Op 14 november gaven 19 enthousiaste leerlingen van GBS De Meikever het startschot voor dit bijzondere project, onder begeleiding van Roger DAMEN en Leo PEETERS van Natuurvereniging Den Bunt.  

    Een wiglo is een iglo gemaakt uit wilgentakken. Je gebruikt kale levende wilgentenen zonder wortel (in de winter), steekt ze in de grond, vlecht ze door mekaar in de vorm van een iglo en in de lente begint alles te wortelen en te schieten en heb je een levende groene hut.

    Klik op de "play-knop" om kort filmpje te bekijken (Geluid aan) MP4

    28-11-2023 om 00:00 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (0)
    27-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOED OM WETEN - PADDENSTOELEN

    Deze 7 paddenstoelen vergeet je nooit meer !

    “Hé.... kijk daar, een paddenstoel”, zegt bijna iedereen die een paddenstoel ziet. Toch hebben de ruim 5.000 soorten paddenstoelen die ons land telt, allemaal een eigen naam. Maar hoe onthoud je ze? Hieronder tonen we U alvast 7 soorten paddenstoelen die hun naam niet gestolen hebben, en eenvoudig te herkennen zijn!

    Aardappelbovist (Foto: Karel VERBRUGGEN)

    Geschubde inktzam (Foto: Karel VERBRUGGEN)

    Geweizwam (Foto: Karel VERBRUGGEN)

    Grote sponszwam (Foto: Karel VERBRUGGEN)

    Judasoor (Foto: Karel VERBRUGGEN)

    Rodekoolzwam (Foto: Karel VERBRUGGEN)

    Zwarte kluifzwam (Foto: Karel VERBRUGGEN)

    27-11-2023 om 00:00 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (0)
    26-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZWAVELKOPJES

    Zwavelkopjes

    Het kán bijna niet anders, of je hebt wel eens zwavelkopjes gezien. Deze kleine paddenstoeltjes zijn overal in het land in grote aantallen te zien. Zwavelkopjes zijn namelijk nooit alleen, maar groeien in dichte groepjes op boomstronken en ander rottend hout. Een schattig gezicht eigenlijk! Maar pas op, hoe appetijtelijk zo’n bundel zwammetjes er ook uitziet, het gewone zwavelkopje is giftig.  Nu nog even te zien, maar haast je….. want het duurt niet lang meer.

    Zwavelkopjes (Alle foto's: Karel VERBRUGGEN)

    26-11-2023 om 00:00 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (0)
    25-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NU TE ZIEN - BOLETEN

    Nu te zien: boleten

    Het heeft de laatste tijd nogal veel geregend en dat heeft in sommige delen van het land zelfs voor problemen gezorgd. In onze kontreien heeft het enkel geleid tot meer paddenstoelen, dus wat dat betreft mogen we in onze handen knijpen.

    Boleten zijn een groep van paddenstoelen die een steel en een hoed hebben, maar geen plaatjes onder de hoed. In plaats daarvan hebben ze gaatjes of buisjes waar de sporen worden gevormd. Er zijn veel verschillende soorten boleten, sommige zijn eetbaar en andere zijn giftig. Een van de bekendste eetbare boleten is het eekhoorntjesbrood, dat een witte hoed en witte buisjes heeft. Een andere veelvoorkomende boleet is de kastanjeboleet, die een bruine hoed en gele buisjes heeft die blauw verkleuren bij aanraking. En er zijn nog meer soorten…. maar een juiste determinatie maken is niet altijd even gemakkelijk.  Boleten zijn te vinden in bossen, dreven, bermen en andere plekken waar bomen groeien.

    Eekhoorntjesbrood (Foto: Karel VERBRUGGEN)

    Kastanjeboleet (Foto: Karel VERBRUGGEN)

    Kastanjeboleet (Foto: Karel VERBRUGGEN)

    Berkenboleet ?? (Foto: Karel VERBRUGGEN)

    Oranje populierboleet ?? (Foto: Karel VERBRUGGEN)

    25-11-2023 om 00:00 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (0)
    23-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RTV

    RTV-Nieuws (woensdag 22/11/2023)  -  Wolf gespot in Geel

    In Geel is een wolf gesignaleerd, meerbepaald in de buurt van Winkelomheide en Larum. Er zijn zeker 4 mensen die hem gezien hebben. En het dier beet ook een schaap dood aan Wilders. Dat was het eerste signaal dat hij gaf. Vervolgens is hij gespot in het kanaal in Larum. Er zijn verschillende pootafdrukken gevonden. En vissers daar probeerden de wolf vanochtend in de mist op beeld te zetten, dat is niet zo heel duidelijk, de vissers belden ook de brandweer omdat de wolf het moeilijk had om op de oever te geraken.

    Klik op de "play-knop" om het filmpje te bekijken.

    23-11-2023 om 00:00 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (0)
    22-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIFODESS - FOTOSALON

    4e Fotosalon DIFODESS - Weekend 2 en 3 december 2023

    De Desselse fotoclub presenteert tijdens het weekend van 2 en 3 december haar jaarlijks fotosalon, met daaraan gekoppeld een digitale presentatie van het massaspektakel "WETTEWA". Ook Natuurvereniging "Den Bunt" heeft meegewerkt aan "Wettewa" door het leveren van karren, kruiwagens, een huisje, een koe, enz.
    Benieuwd of hiervan ook beelden zullen te zien zijn! Iedereen van harte welkom!

    Alle praktische info vind je op onderstaande flyer.


    22-11-2023 om 00:00 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (0)
    21-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PADDENSTOELEN

    Paddenstoelen in het Prinsenpark

    Het is zowat alle dagen slecht weer (veel regen) .... maar dat is goed weer voor de paddenstoelengroei.
    Nancy HERMANS ging wandelen in het Prinsenpark (Retie) en stuurde bijgaande foto's.

    21-11-2023 om 00:00 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (0)
    20-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOED OM WETEN - BEHAAG ONZE KEMPEN

    Behaag onze Kempen – Zaterdag 18 november 2023

    Van Joris, milieuambtenaar gemeente Dessel, kwam de vraag of Den Bunt kon instaan voor de plantenverdeling op het containerpark Zandbergen te Dessel. De Natuurpunter van Retie moest dit jaar forfait geven om medische redenen. De Bunters Luc en Robert van Retie  hebben mede deze klus geklaard. De grote betonnen plaat Zandbergen doet deze naam weinig eer aan, met als vervanger bergen regen tijdens de afhaaluren van 9u30 tot 11u30 op zaterdag 18 november 2023. VELT heeft de bestellingen netjes verpakt en gelabeld voor een vlotte verdeling. De natuur, met de nadruk op nat, vergt een uitdaging om natte labels en natte bijhorende formulieren te scannen. Fruitbomen zijn omwille van hun grootte los aangeboden, ander plantgoed is mooi verpakt in een plastieken vuilniszak. Ook los materiaal zijn de potplanten, gepoot in vierkante potjes. Het betreft hulst, kamperfoelie, druivelaar, wilde bosrank en hop. Bij deze laatste was wel wat extra uitleg nodig. Als er een potje aangeboden wordt waaruit geen ‘groen’ opschiet, komt dat wel verdacht over. Het gaat hier om de wortels die in het voorjaar wel uitbundig opschieten en floreren. Ook bloemenzaden en bio bloembollen behoren tot het aanbod. Tulpenbollen bijvoorbeeld hebben een hoog zetmeelgehalte. In oorlogstijd werden ze gegeten als vervanger van aardappelen. Door de oorlog was de handel in bloembollen stilgevallen in Nederland. De grote voorraad van oude bloembollen kon dus nuttig verwerkt worden. Bollen van hyacinten en narcissen zijn giftig, maar tulpenbollen niet. Ook steunpalen en compost werden opgehaald. Trouwens, Vlaco-compost (zak 40 liter) is altijd te koop in het containerpark aan 2€ per zak.

     Behaag de Kempen mag je niet te strikt nemen. Het aanplanten van een haag kan, uiteraard. Met veel dank aan de bestellers voor het vertrouwen in onze actie én het mee ‘behagen’ van onze Kempen. Een actie van VELT, JNM, IOK, Natuurpunt, Natuurvereniging Den Bunt en alle deelnemende gemeenten.

     Roger Damen.

    20-11-2023 om 00:00 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (0)
    19-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOED OM WETEN - VOGEL VAN HET JAAR

    Vogelbescherming Vlaanderen vzw – Vogel van het jaar 2024

    Sinds 16 november kennen we de vogel van het jaar 2024. De huismus! 8.402 mensen brachten hun stem uit. De huismus haalde het met 27% van de stemmen en liet daarmee de spreeuw, zwarte roodstaart, huiszwaluw en gierzwaluw achter zich.

    Klik op onderstaande afbeelding om artikel uit “Het Nieuwsblad” te lezen.

    Huismus (Alle foto's: Karel VERBRUGGEN)

    19-11-2023 om 00:00 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (0)
    18-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOOI - MONA KALENDER

    De nieuwe MONA/BUNT 2024 kalender is weer beschikbaar.

    Al 11 jaar wordt deze kalender uitgegeven door MONA.... met foto's van Buntlid Karel VERBRUGGEN. Geïnteresseerden hoeven helemaal niets te doen: ik zal voor iedereen een exemplaar meebrengen op zaterdag 25 november naar het ledenfeest. Ik heb de omslag en de 12 maandelijkse pagina's alvast ingescand (alleen de foto, niet de kalender) zodat U hem nu reeds kan bekijken.

    Klik op onderstaande afbeelding om Power Point te bekijken (Loopt automatisch)

    18-11-2023 om 00:00 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (0)
    17-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NU TE ZIEN - KASTANJES

    Tamme kastanjes overal te rapen….

    Wie vaak in het bos komt, is het vast niet ontgaan dat de tamme kastanjes weer voor het oprapen liggen. Deze kastanjes zijn bekend omdat ze eetbaar zijn. Je kunt ze onderscheiden van andere kastanjes door (onder andere) hun bolster, die veel meer stekels heeft. Vergeet dus geen (tuin)handschoenen als je tamme kastanjes wilt rapen! Niet alleen mensen eten graag kastanjes, ook eekhoorns, gaaien, kraaien, muizen en wilde zwijnen weten de tamme kastanje te vinden.

    Tamme kastanje (Foto's: Karel VERBRUGGEN)

    Paardenkastanje (Foto's: Karel VERBRUGGEN)

    17-11-2023 om 00:00 geschreven door Karel VERBRUGGEN


    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!