Inhoud blog
  • Laatste dag Nahetal in Rheinhessen
  • Nahetal und Rhein
  • aan de Rijn
  • dag van de Duitse eenheid
  • op bezoek bij Gisela en wijn proeven
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    de noordelijke helft van Duitsland
    rondrit met caravan door het bovenste deel van Duitsland
    09-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.naar Berlijn

    Voor minder dan 8 euro kunnen we de ganse dag naar en door Berlijn rijden met de trein, metro, bus of tram. Dus aarzelden wij niet en namen de trein vanuit Wüstemark. Berlijn is een mega stad met mega veel toeristen. Wij beperkten ons eerste bezoek aan de grootstad en bezochten Checkpoint Charly, het grensmuseum, het DDR-museum en de Brandenburger Tor. Het DDR-museum was heel aangenaam omdat je ondergedompeld wordt in de leefwereld van de Ossies straks 30 jaar geleden. We wandelden langs Unter der Linden en de Friedrichstraße. We komen nog terug.















    09-09-2018 om 16:12 geschreven door Marc en Bea

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ravensbrück en Sachsenhausen

    Vandaag was het een dagje om niet blij van te worden. Met veel toewijding doch ingetogen we twee concentratiekampen uit het nazitijdperk. Eerst reden we naar Ravensbrück, een kamp waar vooral vrouwen opgesloten waren. Zo vonden we de erbarmelijke leefwereld terug van de laatste levensjaren van een moedige vrouw uit Lembeke, de geboorteplaats van Bea. Madeleine d’Alcantara stierf er in 1945, enkele weken voor de bevrijding. We zagen er de vrouwenverblijven, het crematorium, de lijkenkelder, de sanitaire installaties, en nog veel meer. Dan reden we naar Sachsenhausen, een van de grootste kampen. Ook daar werden we weer geconfronteerd met de afschuwelijke omstandigheden, waar mensen gedwongen waren te verblijven en er te sterven. De weidsheid van de beide kampen overviel ons. De foto’s geven een impressie, waar de vele duizenden lijken liggen begraven.

















    08-09-2018 om 17:30 geschreven door Marc en Bea

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ketzin in Brandenburg

    We zijn aangekomen in Ketzin. Het was een rit van 270 kilometer met enkel secundaire wegen door Niedersachsen, Schachen-Anhalt (ex DDR) en Brandenburg, ook ex-DDR. We staan op een mooie en ruime plaats op de camping aan de Havel. Ketzin is een eenvoudig dorp en we vinden er twee supermarkten. We zien er nog de sporen van de DDR: grote huizenblokken en kasseien. We staan niet ver van Potsdam en Berlijn. De campingbaas heeft ons uitgelegd hoe we op de meest comfortabele en budgettaire manier naar Berlijn kunnen trekken. Uiteraard zullen we Berlijn aandoen.









    07-09-2018 om 16:40 geschreven door Marc en Bea

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.naar Schneverdingen en Soltau

    Onze laatste dag in de Lüneburger Heide brengen we door in luiheid. De stapschoenen zitten terug in de doos en we zijn met de auto uit gereden door het uitgestrekte heidegebied. Eerst konden we in Schneverdingen naar de markt en daarna trokken we naar Soltau. Bea heeft er de meest complete wollenwinkel gevonden. Zo kon de dag niet meer stuk. Deze namiddag ruimen we wat op en ik maak een uitgebreide kaartstudie voor de trip naar Brandenburg. Autostrades zijn geen optie, wegens te druk en onvermijdelijke files. We rijden dus binnendoor langs Uelzen en Stendal. We worden verwacht in Ketzin, een dorpje in de buurt van Potsdam.













    06-09-2018 om 14:13 geschreven door Marc en Bea

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog een voettocht door de heide

    Pastor Wilhelm Bode (1860-1927) was een dominee die veel belang hechtte aan de communicatie. Een eerste voorwaarde tot communicatie is de aanleg van wegen en vooral bospaden. Zo konden mensen met paard en kar elkaar snel bereiken. Op die manier wandelen wij ook langs het Pastor Bodepad en de alte Postweg Hamburg-Hannover. De Lüneburger Heide is een uitgestrekt gebied, een beschermd gebied. Ooit was dit anders. In de onzalige jaren ’30 was de heide het oefengebied van de Nazi’s en de Wehrmacht om zich met tanks en artillerie voor te bereiden op de Blitzkrieg tegen Polen en het westen van Europa. En later werd een van de drukste autostrades, de A7, van Hannover naar Hamburg, door het gebied aangelegd. De zorg om de stilte in de heide heeft het niet gehaald tegen het Wirtschaftswunder, de wederopbouw na WO II waar techniek en economische voortgang het Leitmotief waren. Laat de grote mannen maar doen, ons Leitmotief is stappen door de heide! En zo komen we te voet aan in Sahrendorf, zur Sudermühlen. Daar is een sjiek hotel, waar je met man en paard kunt logeren. Man in bed, paard op stal en visakaart steeds binnen handbereik! Een hoop kilometers verder komen we aan in Undeloh, een gehucht waar je ook met de koets kunt meerijden en waar de taart met koffie steeds klaar staat. De stappenteller staat weer goed gevuld. Hier zie je dan ook voor de zeldzame keer een foto van mezelf met mijn gloednieuwe valse tanden.

















    05-09-2018 om 14:52 geschreven door Marc en Bea

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.der frühe Vogel fängt den Wurm

    Der frühe Vogel fängt den Wurm! Een Duits spreekwoord haalt aan dat, al wie vroeg opstaat, er baat bij heeft. Mijn worm heb ik alvast binnen en zo plaats ik hier wat foto’s van het ochtendgloren in de heide. Alles op de camping slaapt nog vredig, maar straks breekt de hel los van zodra de caravans aangekoppeld worden voor de doorreis naar Denemarken en Zweden of de terugreis naar München of Wenen. Om acht uur haal ik mijn broodjes en kan ik rustig de planning maken voor de dagtrip. Stapschoenen, stafkaart, GPS, rugzak en fototoestel staan al klaar.







    05-09-2018 om 07:03 geschreven door Marc en Bea

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de stad Lüneburg

    De ochtend begint zoals bij vele mannen in de wasplaats. Met ontbloot bovenlijf en je wangen vol scheerschuim zeg je tegen iedereen die binnenkomt een goede dag: “Moin” in het noorden, “Servus” in Bayern. Een beetje vervelend als je net aan je scheerbeurt bezig bent. Vandaag hebben we Heidekartoffeln gekocht, een zak vol echte originele patatten uit de Lüneburger Heide. We hebben een voorraad voor een heel regiment van het Duitse leger. Nog altijd wordt hier “miss Kartoffel” verkozen, het meisje dat het best op een patat gelijkt: klein hoofd en grote rondingen aan het lijf. Lüneburg is een mooie stad, waar het toerisme welig tiert. Het staat er vol van mooie gebouwen met een typische stijl in baksteen. Het Rathaus, de Alte Kran, de stemmige gevels, alles is er. En Bea heeft er ook haar wol en attributen gevonden voor het breien.













    04-09-2018 om 16:59 geschreven door Marc en Bea

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.te voet door de Lüneburger Heide

    De bospaden in de Lüneburger Heide worden veel gebruikt voor paardrijders. Het is dan ook de mooiste vorm om door de heide te trekken. Er zijn ook koetsen voor de luie gepensioneerden. Wij trekken te voet met rugzak door de heide.

    Camping Regenbogen is een groot bos, waar in plaatsen gemaakt worden voor trekkende kampeerders. Er zijn geen stacaravans met tuinkabouters. Vele gasten komen uit Duitsland, Nederland en Scandinavië, de meesten op doorreis. Wij blijven hier vijf nachtjes. Gisteren hebben we een wandeling gedaan naar Egestorf langs de kerkwegel van Egestorf naar Döhle.

    Vandaag hebben we een voettocht van 15 kilometer achter de rug. De stappenteller van Bea ontplofte haast. Met de gratis shuttlebus reden we naar Oberhaverbeck. Daar startte de wandeling naar Wilsede door bos en hei. We stapten langs het Pastor Bodepad en de “Alte Postweg”, een pad waar lang geleden de postkoetsen reden van Hamburg naar Hannover. Kijk maar naar de foto’s hoe mooi de Lüneburger Heide is.













    03-09-2018 om 15:00 geschreven door Marc en Bea

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!