verklaring : Vera (Fr.), Wera (Slav.). Geslacht : vr.
De naam gaat oorspronkelijk terug op het Russische, Wjera 'geloof, vertrouwen'. Later werd hij in verband gebracht met het Latijnse 'veritas' : 'waar, oprecht, waarheid'. Ook werd Vera gebruikt als verkorting van Veronica. Vooral in Engeland werd de naam vrij populair, mede onder invloed van Marion Crawford's, 'A Cigarette-Maker's Romance' uit 1890 (Withycombe). Een bekende draagster van de naam is de zangeres Vera Lynn.
Vera kan in Nederland ook een verkorting zijn van Divera.
Haar feestdag valt op 9 februari.
Vanaf vandaag ga ik elke dinsdag de betekenis van een voornaam op mijn blog zetten. De volgende naam die aan de beurt komt is Viviane. Indien jullie de betekenis van je eigen naam willen weten geef me dan maar een seintje...
.Een lach is besmettelijk, je krijgt hem zoals je een verkoudheid krijgt. Toen er vandaag iemand naar mij lachte, begon ik zelf te lachen. Ik liep op straat en iemand zag mij lachen. Toen die teruglachte, besefte ik dat ik die persoon net gepasseerd was. Ik heb nagedacht over deze lach en besef er de waarde van. Een simpele lach, zoals de mijne, kan de wereld rond gaan. Dus als je zin hebt om te lachen, doe het dan !!! Laat ons een epidemie veroorzaken en de wereld besmetten met een lach !
Waarom stijgt op 1 april de ongevallen bij de de domme blondjes ? Als ze voor het rode licht staan denken ze dat het een 1 april-grap is !!
Een woordje uitleg :
In Vlaanderen werd 1 april 'Verzenderkensdag' genoemd, de Engelsen kennen een gelijkaardige variante, nl. 'All fools' day'. De persoon die men beet nam werd een 'Aprilgek'of een 'Aprilzot' genoemd. De Engelsen bestempelden zo iemand als een 'April-fool' en de Duitsers spraken over een 'Aprilnarr'.
De zogenaamde 'Aprilsgrap' werd door de Fransen een 'Poisson d'avril' genoemd en op zijn beurt vertaalde de Vlaming dit Franse woord en maakte er een 'Aprilvis' van.
Iedere Vlaming heeft ooit wel eens het spottende rijmpje gehoord: "In april zend je de zotten waar je wil". Maar onze buurlanden kenden gelijksoortige spotrijmpjes. De Duitsers zeiden: "Am ersten April schickt man die Narren wohin man will" en de Engelsen filosofeerden: "On the first day of April hunt the gawk another mile (Zend op 1 april de gek nog een mijl verder)".
1 aprilvis Willen jullie een spelletje spelen ? Klik dan op de vis.
Schik de stengels van de muelenbeckia in het recipiënt. Snij het nog droog steekschuim volgens het formaat van het struisvogelei. Plaats het natgemaakte steekschuim in het ei. En plaats het op het recipiënt. Knip de narcissen kort schuin af en steek ze voorzichtig in het steekschuim. Vervolgens breng je enkele fijne rankjes klimop aan rondom de narcissen. Maak het geheel af met een paar vogeltjes, kwarteleitjes en pluimpjes.
Als ik me weer eens eenzaam voel dan deel je dit met mij Je kruipt behaaglijk op mn schoot je staat me zorgzaam bij Mn tranen vallen soms op jou zachte hondenvel Stilletjes laat jij me weten samen redden we het wel.
Haar volledige naam is Nefertari Merenmoet. Deze toevoeging betekent geliefd door Moet. Ze was de favoriet van Ramses II en was een belangrijke raadgeefster tijdens zijn lange regeerperiode. Mede daarom wordt zij in Aboe Simbel even groot als haar man afgebeeld.
Haar graftombe is gevonden in de Vallei der Koninginnen en is ontdekt door Ernesto Schiaperlli in 1904. In de jaren 80 werd het graf volledig gerestaureerd en het is nu het mooiste graf van de Vallei der Koninginnen.
Graftombe Nefertari met Godheid Graftombe van Nefertari Tempel van Nefertari in Abu Simbel
Even een woordje uitleg over Moet :
Moet, Mut, Amaoenet
Karnak
vrouw met gier op hoofd
Gier
Moeder
In de volgende weken gaan jullie nog kennismaken met het Oude Egypte, waar ik door gefascineerd ben.
De maandag , dat is niks voor mij En dins en woens en donder zijn doordeweeks zijn niet bijzonder. Op vrijdag heb ik zelf nooit vrij De zaterdag moet meer dan mag ; boodschappendag ! En regent 't de dag daarop dan is de zondag ook een strop. 'k Begin dan weer vol slechte moed aan maandag die me echt niks doet
Narcis (Narcissus) is een geslacht van bolgewassen uit de narcisfamilie (Amaryllidaceae). De naam is afkomstig uit de Griekse mythologie.
Narcissus (Latijns) of Narkissos (Grieks) is een figuur uit de Griekse mythologie.
Een jonge jager kwam op een dag aan bij een heilige vijver, waarvan het water kristalhelder was, waar de herders nooit langskwamen met hun kuddes, waar geen berggeit of ander dier zich vertoonde. Zelfs bladeren en takken van de bomen durfden er niet in vallen. Overal rondom groeide het gras mooier dan elders en de rotsen beschutten het tegen de zonnestralen. Moe van het jagen besloot Narcissus om daar even tot rust te komen en zijn dorst te lessen met het water. Toen hij zich voorover boog zag hij zijn weerspiegeling in het wateroppervlak, maar hij dacht dat het een mooie geest was die in de vijver leefde. Zo bleef hij daar zitten, in bewondering starend naar de heldere ogen, het krullend haar, de ronde kaken, de ivoren hals, licht gescheiden lippen, en de blakende gezondheid en conditie in het algemeen van deze verschijning. Hij werd verliefd op zichzelf.
Tot op de dag van vandaag vinden we restanten van dit verhaal in de bloem narcis, en ook in het woord narcisme, dat gebruikt wordt om iemand te benoemen die vervuld is van eigenliefde of een ziekelijke interesse voor zichzelf vertoont.