In de jaren 50 bracht het merk meer dan dertig verschillende chocoladerepen op de markt. Deze minder bekende smaak heeft wel een hele mooie (en zeldzame) wikkel. Heeft iemand deze reep nog gekend ?
De bekende bouillon van Liebig was toen al verkrijgbaar in handige blokjes of uit een fles en zorgde voor extra smaak en meer voedingswaarde in de keuken.
1930s
Categorie: Oude verpakkingen Tags:oxo,vintage,retro,Liebig
Een blikken typemachine van de Engelse speelgoedfabrikant Mettoy. Je kan er zowel hoofdletters als gewone letters mee typen. De gewenste letter of cijfer wordt met de draaiknop gekozen. Het inktlint heeft twee kleuren zodat gekozen kan worden uit rood of blauwe druk.
De schrijver Jacques Berghuis put voornamelijk zijn jongensverhalen uit de wonderen van de nieuwe techniek. Ook zijn tweede boek, De Televisie-kelder, is vlot geschreven en prikkelde de belangstelling van de jeugd met onderwerpen waarvan jongens houden. Detectiveverhalen die gingen over televisieproefuitzendingen in 1929 waren toen nog wel heel speciaal...
Categorie: Oude boeken Tags:Jacques Berghuis,vintage,antiquariaat,jongensboek
Ik ben steeds op zoek naar oude produkten en onlangs kreeg ik van iemand dit merkwaardig pakje huishoudzeep toegestuurd. De oorsprong is mij onbekend en ik heb er nog niets over kunnen vinden. De stukken zeep die er in zitten lijken op die van de bekende Sunlight zeep en kunnen op dezelfde manier gebruikt worden. De naam van het schip op de verpakking is ook Radar, werd deze zeep misschien ingevoerd per schip ? Heeft iemand deze verpakking al ooit gezien of weet je er iets meer van ?
Ook tijdens het spelen waren er onvoorzichtige chaufeurs en ongelukjes kwamen dan wel eens voor. Gelukkig kon je dan de takeldienst van Dinky Toys inschakelen om gestrande autotootjes weg te laten slepen naar de dichtsbijzijnde garage.
Een robot was veruit het meest gegeerde jongensspeelgoed van zijn tijd. Als de veermotor werd opgedraaid kon hij stappen, draaiden de radertjes in zijn borst en spuwde hij vonken uit zijn mond. Hij werd gemaakt door de Japanse speelgoedfabrikant Yoshiaya en was van zeer goede kwaliteit.
2
2
Gear Robot
1960s
1
Categorie: Robots & Space Tags:vintage,retro,space age,blikken speelgoed,tin toy,Yoshiaya
Halsbandparkieten komen oorspronkelijk uit de savannegebieden van Azië en Afrika. Ondertussen weten zij ook in onze stadsparken te overleven. Het zijn allemaal ontsnapte of vrijgelaten vogels en hun nakomelingen die zelfs tot broeden overgaan.
Een andere smaak naast de Perette van Meurisse chocolade was er eentje met nootjes. De groene verpakking met de naam Nuctine was een reep gevuld met hazelnoten voor wie van knapperig hield.
Het was al weer lang geleden dat we nog eens een bezoekje brachten aan het museum van Natuurwetenschappen in Brussel. Sinds de laatste vernieuwing staan de dinosauriers weer helemaal in de belangstelling en blijven nadat ze al 65.000.000 jaar zijn uitgestorven jong en oud boeien.
2
2
Tyrannosaurus rex
1
Categorie: Wetenschap - Techniek Tags:taxidermie,dinosaurus,Tyrannosaurus rex
Asbak in Art Deco stijl gemaakt uit bruine bakeliet. Bovenop zit "Bibendum" de beroemde Michelin man en nog steeds de mascotte van het merk. De asbak werd als promotiemateriaal gegeven aan de verdelers van Michelin banden.
Een prettige en leerzame bezigheid tijdens de jaren '50 en '60, was het verzamelen van de prentjes die je bij de chocoladerepen van Jacques kon vinden. Albums met verschillende thema's werden uitgegeven waarin je de prentjes dan kon inplakken.
uit het album
Ridders van de Vooruitgang 1950
154 kleurprentjes met vliegtuigen en auto's van toen
Categorie: Oude boeken Tags:Jacques chocolade,antiquariaat,chromo's
In Tienen wordt al sinds 1836 het suikerklontje gemaakt. Anders dan vandaag, werden er vroeger eerst grote suikerblokken geperst en dan gezaagd in klontjes. De bruine verpakking bleef al die jaren bijna onveranderd. Pas later in de jaren '60 kwamen de bekende blauwe dozen op de markt.
Gezaagde suiker Tienen 1950s
Categorie: Oude verpakkingen Tags:suikerklontjes,vintage,retro,Tienen
Het lijken wel figuren voor Carnaval of een of andere stoet maar nee, het zijn boegbeelden van bekende Engelse galjoenen en koopvaarders. Zij stonden trots vooraan het schip en belichaamden volgens het volksgeloof de geest van het schip.