Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur,
en natuurlijk fietsen.
Fotograferen, fotobewerking.
Op internet surfen en bloggen.
Maar ook een gezamelijke hobby
van mij en mijn echtgenoot is dat we
graag varen over verschillende wateren.
Vier miljoen vogels sterven gruweldood in Spaanse val volgende vijf weken
In Spanje zijn ze weer begonnen aan de jaarlijkse traditie om lijsters te vangen met lijm. Dat is illegaal, maar controle is quasi onbestaand en de Spanjaarden zeggen dat het om een traditie gaat die terug te sporen is tot de tijd van de Romeinen. De circa vier miljoen vogels die een gruwelijke, langzame dood sterven, eindigen vooral op het menu van tapas-bars.
Wat alvast veranderd is sinds de tijd van de Romeinen: de lijm is beter geworden - er wordt nu industriële gebruikt - en het lokken van de beoogde lijsters gebeurt ook niet meer door een fluitje maar door digitale toestelletjes die constant een mp3 afspelen via luidsprekers. Stropers moeten daardoor zelf niet veel meer doen behalve de buit oprapen en de nek omdraaien. De vogeltjes liggen dan al vaak dagen met vastgelijmde vleugels af te zien.
De zes laatste weken van de Spaanse herfst zijn piekseizoen voor de stropers, dan zetten honderden stropers in Castellon, de provincie onder Catalonië hun lijm-vallen. In heel Spanje gaat het om duizenden stropers.
Het jagen op lijsters is an sich niet illegaal, de manier waarop is wel verboden door Europa. En dus is het ook illegaal om vogels die op deze manier gestroopt zijn aan te bieden in een restaurant. Maar Spaanse rechters hebben al verschillende keren stropers vrijgesproken.
Bovendien zijn twee op drie vogels die in de lijm-vallen belanden niet eens de lijsters, maar andere vogels die rond deze tijd migreren zoals roodborstjes, zwartkopjes, tjiftjafs, zwarte roodstaartjes. Ook nogal wat nu al bedreigde uilensoorten sukkelen in de lijmvallen.
Het dierenpark in het Nederlandse Emmen is vanmiddag ontruimd nadat één van de mannetjesolifanten in de lege gracht rondom zijn verblijf was gevallen. Razda, met 45 jaar de oudste olifant in het dierenpark, liep bij zijn val een bloederige schaafwond op aan zijn slurf en brak ook een deel van één van zijn slagtanden af.
Een bezoekster van het dierenpark raakte lichtgewond doordat ze een stukje tegen zich aan kreeg. De vrouw liep een sneetje en een blauwe plek op. Bezoekers werden uit het park geleid omdat mannetjesolifanten onvoorspelbaar kunnen zijn. De olifant had nog uit de gracht kunnen klimmen in de richting van het publiek. "Bovendien wilden de verzorgers in alle rust de olifant naar zijn nachtverblijf krijgen zonder afgeleid te worden door toekijkend publiek", aldus een woordvoerder van de dierentuin.
De olifant viel zijwaarts in de gracht. Het dier laat zich niet gemakkelijk opdrijven. Rond 21 uur vanavond stond het dier nog steeds in de greppel ondanks verwoede pogingen hem naar zijn nachtverblijf te krijgen.
Het is niet de eerste keer dat een olifant in de dierentuin van Emmen in de gracht valt. In maart 2009 stortte de 45-jarige olifant Annabel in de toen nog diepere gracht, waarbij ze een nekwervel brak en verlamd raakte. De dierentuin liet haar daarom inslapen. Na de valpartij werd de gracht verhoogd met rul zand. Of ze nu opnieuw wordt aangepast, kon de woordvoerder nog niet zeggen.
(lpb/anp) bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:olifant,
01-11-2011
Python sterft na verorberen van hert van 35 kilo
Python sterft na verorberen van hert van 35 kilo
Straffe vangst in het Everglades National Park in Florida, waar bestuurders van een propellerboot een wel heel dikke Birmese python van vijf meter lang in het moeras vingen. Bij autopsie bleek dat de slang kort voor zijn dood een heel hert van bijna 35 kilo zwaar te hebben verzwolgen. De vondst kwam aan het licht nadat de python over de gehele lengte werd opengesneden.
Skip Snow, de man die de autopsie uitvoerde, stelde in de 'Florida Sun-Sentinel' dat de vondst uitzonderlijk was op twee verschillende manieren. "Enerzijds omdat zo'n enorme slang zelden voorkomt. We hebben dit beest alleen kunnen vangen omdat het niet meer zo mobiel was. Anderzijds is het bizar dat een slang een dusdanig groot beest heeft gevangen en vervolgens opgegeten", aldus Snow.
De slang is geen oorspronkelijke bewoner van de Everglades, al worden er de afgelopen jaren wel steeds vaker reptielen van die omvang aangetroffen. Waarschijnlijk is de slang uitgezet door een particuliere eigenaar waarvoor het dier te groot was geworden.
De gevangen python is overigens lang niet de grootste in zijn soort. Elders in de VS leeft een exemplaar van 7,5 meter lang bij een gewicht van 140 kilo, gemeten met lege maag. Een python doet er ongeveer een week over om een rat te verteren.
Komt de winter in't verschiet, vergeet dan onze vogels niet
"Komt de winter in't verschiet, vergeet dan onze vogels niet"
Omdat het vanaf november voor vogels moeilijker wordt om aan voedsel te geraken, wil Vogelbescherming Vlaanderen 31 oktober uitroepen tot nationale "startdag vogels voeren". De organisatie lanceert daarvoor een nieuwe weerspreuk: "Komt november in 't verschiet, vergeet dan onze vogels niet".
Nu november voor de deur staat, slinken ook stilaan de natuurlijke voedselbronnen voor de vogels. De dagen worden kouder en vogels hebben dan meer voedsel en energie nodig om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. "Wat extra hulp in de vorm van voedselrijke zaadmengelingen en noten komt hen vanaf nu dus heel goed van pas", zegt Vogelbescherming Vlaanderen.
Nog vroeger starten met het voederen van vogels, heeft volgens de vogelorganisatie ook niet veel zin. Normaal gezien hebben de vogels ook in de nazomer en herfstperiode nog voldoende natuurlijke voedselbronnen. Zo pikken de vogels een graantje mee wanneer de velden worden geoogst in augustus en september, zijn er nog veel struiken met bessen en vruchten en zijn er ook nog insecten die tot diep in de herfst kunnen overleven en die voor de vogels kunnen dienen als "proteïnerijke hapjes".
(belga/gb) bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:vogels,
Kunstmatige eilanden voor orang-oetans in Indonesië
Kunstmatige eilanden voor orang-oetans in Indonesië
Een kunstmatig eiland lijkt eerder iets voor de overdreven luxe van Dubai, maar een Britse dierenbeschermer wil vier eilanden laten aanleggen voor orang-oetans in Indonesië. Het zou de verblijfplaats moeten worden van zieke of gewonde orang-oetans, die nu in kooien herstellen.
Vier eilanden met gras, struiken en bomen. Dr. Ian Singleton wil hier zieke en gewonde orang-oetans - dieren die niet meer in hun natuurlijke habitat kunnen overleven - introduceren. Op die manier zouden ze aan hun kleine kooien ontsnappen om toch weer in de natuur te leven.
Geen moeilijke constructies voor de apeneilanden. Met graafwerken zou gewoon een stukje land afgebakend worden met grachten. Rond dat 'eiland' moet vervolgens water komen. De orang-oetans zullen dat water in principe nooit proberen over te steken, want de dieren kunnen niet zwemmen. Om te vermijden dat ze verdrinken wil Singleton toch ook een elektrische omheining voorzien.
Het lastigste onderdeel van de taak is het vinden van een propere stroom die de eilanden van water moet voorzien. Op Sumatra is er echter veel vervuiling. De voorbije tien jaar hebben Singleton en zijn team meer dan 150 orang-oetans in het wild kunnen vrijlaten. Er verblijven momenteel nog wel 50 apen in de ziekenboeg. Enkele orang-oetans zullen voorrang krijgen om naar de eilanden te verhuizen. Zo ook een tweeling met twee blinde ouders.
Bevolking inlichten Singleton is al sinds 2001 actief op Sumatra. Naast het verzorgen van de zieke orang-oetans probeert hij de bevolking ook in te lichten over de gevaren die de dieren lopen. Er leven naar schatting nog 6.000 orang-oetans in Sumatra, waar de apen het slachtoffer worden van ontbossing en conflicten met mensen. "Deze orang-oetans zijn vluchtelingen uit bossen die niet meer bestaan", zegt Singleton in The Guardian.
"We hebben dieren zoals Leuser, die blind werd na een schot met een luchtkarabijn. We kunnen toch niet verlangen dat hij 45 jaar in een kleine, roestige kooi leeft?" Singleton beseft echter dat zijn inspanningen voor niets zullen zijn als de bevolking zich niet bewust wordt van het probleem. "We moeten de mensen bereiken die bomen omhakken en die orang-oetans neerschieten omdat ze in de buurt komen."
"Veel mensen uit de middenklasse, zelfs politieagenten, stelen orang-oetans en houden ze als statussymbool. Mensen die de wet moeten bewaken zijn diegene die orang-oetans in kooien houden."
Singleton staat op het punt een groot stuk grond vast te krijgen, waar hij de eilanden zou kunnen laten maken. Maar door het Indonesische systeem loopt zijn plan vertraging op. "Het ene ogenblik zegt de regering hier dat ze de bossen willen beschermen, het andere delen ze een vergunning uit om bomen te kappen."
Dierenpark Planckendael viert de geboorte van het veulentje Mégane, dat na een dracht van 12 maanden van haar mama Baudette ter wereld kwam. Mégane is een Poitou-ezeltje en ziet nu nog pikzwart met kleine krulletjes. Die zullen later uitgroeien tot een heus hippiekapsel.
De ouders van merrie Mégane lijken wel voddebalen aan de flanken van hun lijf te dragen. Vogels maken dankbaar gebruik van deze stukken vacht als nestmateriaal.
Mégane is het eerste jong van mama Baudette. Papa Fanfaron verwekte al een hele reeks veulens, onder meer alle zes Poitou-ezels van Planckendael.
Poitou-ezels zijn één van de grootste, zwaarste en oudste ezelsrassen. Ze hebben nóg langere oren dan de 'gewone' huisezel. Tot wel 34 cm lang, kunnen de Poitou-ezelsoren worden. Het Franse ras is bedreigd en stond zelfs op het punt om uit te sterven.
In Maleisië hebben de autoriteiten bijna 450 beschermde slangen en schildpadden in beslag genomen in een woning. Dat gebeurde nabij de grens met Thailand, en de dieren waren waarschijnlijk bestemd voor restaurants in dat land.
De beesten zaten in kleine hokken en dozen, en velen waren al dood. 302 cobra's en vijf schildpadden leefden nog, en werden opnieuw vrijgelaten. Voor 141 schildpadden kwam de hulp te laat.
Twee opgepakte mannen riskeren een jarenlange celstraf.
Voor vrijgezelle nachtegalen gaat het niet alleen om hoe je zingt, maar ook om waar je zingt. Dat samen bepaalt de boodschap en de kwaliteit als zanger, en dus als man.
Hoe kun je als nachtegaal de kwaliteit van een mannetje beoordelen op basis van zijn fluitconcert? Een goede inschatting is immers van levensbelang: voor een concurrerend mannetjes om de eigen kansen in te schatten voor het veroveren of behouden van een territorium, voor een vrouwtje om de juiste partnerkeuze te maken.
Philipp Sprau van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) bestudeerde naar de nachtelijke fluitconcerten, en ontdekte dat de signalen van conditie en kwaliteit niet aleen in het geluid zelf zitten. Bij communicatie tussen dieren kun je het geluid niet meer los zien van de plek waar het dier zit, zegt Sprau.
Zijn onderzoek toont aan dat niet alleen vogelzang zelf informatie geeft denk aan de structuur van het lied, beginnen met zingen als je concurrent nog niet klaar is of het gebruik van agressieve elementen zoals trillers (die de leeftijd verraden). Ook de plek waar een nachtegaal zingt, maakt groot verschil.
Zo blijkt de afstand tussen zanger en luisteraar belangrijk, ook -als de eerste buiten het territorium van de tweede blijft. En het heeft zelfs invloed op het gedrag van de buren, zelfs in volgende nachten. De buren zijn bijvoorbeeld minder agressief naar de met een zangduel belaagde broeder. Alle individuele concerten beïnvloeden zo elkaar. De nachtegalen vormen samen een groot communicatienetwerk. Een boodschap bestaat daarom uit geluid plus plaats.
De hoogte van de zangplek was niet eerder bestudeerd, maar blijkt ook van belang te zijn, gaat Sprau verder. Gemiddeld zit een dier op zon 2,5 tot 3 meter in een boom tijdens een nachtelijk concert. Verrassend genoeg was de uitkomst precies omgekeerd aan wat de literatuur voorspelde: niet letterlijk hoger geplaatste zangers maar juist die op dezelfde hoogte werden als bedreigender ingeschat.
Voor het onderzoek speelde Sprau midden in de nacht nachtegaalgeluiden af in een groot moerasgebied op de grens van Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. Het natuurreservaat Petite Camargue Alsacienne is een nachtegalenparadijs. Nieuw is dat hij met een aantal luidsprekers een in het gebied rondvliegende vogel gesimuleerd heeft in plaats van geluiden alleen op een vaste plek af te spelen. De bewegingen van een zanger in het sociale netwerk blijken ook belangrijke signalen af te geven.
bron;eosmagazine.eu Foto: vrijeschooldenhaag
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:nachtegaal,
Invasie van de Amerikaanse ribkwal in Noordzee
Invasie van de Amerikaanse ribkwal in Noordzee
IVLO
De Amerikaanse ribkwal rukt op in de Noordzee. Wetenschappers van het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) hebben vastgesteld dat de kwalsoort steeds dichter en dichter nadert tot bij onze kust. Dit jaar hebben de wetenschappers de kwal al verschillende keren gespot in het zeewater van Oostende. Goed nieuws is dat niet.
De kwal is gespot in het twee zeeëngebied, het Kanaal en de Noordzee, en in Noord-Nederland. Dit jaar is de Amerikaanse ribkwal ook veel gezien in de spuikom van Oostende. Aan de Noord-Franse kust is de kwal nog niet prominent aanwezig, hoewel de kwal er wel al gezien is.
ILVO
De wetenschappers hebben een deel van de kwallen gevangen genomen en laten reproduceren om te observeren wat de leef- en vooral eetgewoonten zijn. Dat blijken vooral vissenlarven en visseneitjes te zijn. Een verontrustende vaststelling voor de visserij, stelt het ILVO.
De vraag is of de Amerikaanse ribkwal een stabiele populatie zal vormen in de Noordzee. Deze kwal voelt zich beter in warmer water en wordt ook groter in warmer water. Bij ons is een maximale lengte van 10 centimeter gemeten, in de Middellandse Zee zijn exemplaren gevonden van 20 centimeter.
De wetenschappers van het ILVO vermoeden dat de grotere exemplaren niet alleen larven en eitjes van vissen zullen eten, maar ook nog ander voedsel. Daardoor zou de Amerikaanse ribkwal een nog grotere bedreiging kunnen vormen voor de vispopulatie in de Noordzee, als er nog meer Amerikaanse ribkwallen bijkomen en als de exemplaren groter worden.
De eerste herfstdagen met kille, mistige ochtenden zijn achter de rug. Dat is rillen voor de mensen, en vooral voor fotografen die deze prachtige natuurbeelden konden vastleggen.
De politie en inspecteurs van de voedselveiligheid zijn binnengevallen op de renbaan van Bergen. Er zijn aanwijzingen dat er serieus hormonen gespoten wordt in het paardencircuit.
De inval in de hippodroom van Bergen in Ghlin dateert van maandag. In augustus zou er ook een inval gebeurd zijn in Ruiselede op het 'klein spel', de zogeheten paardenkoersen voor amateurs met dieren die afgeschreven zijn voor grote wedstrijden. De acties gebeurden samen met de federale overheidsdienst Volksgezondheid en het Voedselagentschap, omdat de sportpaarden na hun pensioen vaak in de voedselketen terechtkomen.
De politie voerde het aantal controles op na een inval in 2010 op een paardenmeeting in Langdorp, waarbij twaalf paarden positief testten op producten 'die een reëel gevaar vormen voor de volksgezondheid'. 'Zo kunnen we inschatten hoe groot het probleem is', zegt Jan Van den Boeynants, coördinator van de Hormonencel van de federale politie.
Officiële resultaten van de invallen in Bergen en Ruiselede zijn er nog niet.
Bron: belga Auteur: jdb bron; nieuwsblad.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:Paarden,
20-10-2011
Hondje gered van rots na val van veertig meter
Hondje gered van rots na val van veertig meter
Aan de kust van het Engelse Swanage is een hondje gered nadat hij veertig meter diep van een klif was gevallen. Het mag al een wonder heten dat de collie die val heeft overleefd, maar zijn redding is op zijn minst even miraculeus.
Zijn baasje was in de buurt aan een zoektocht begonnen nadat de eenjarige Ben was verdwenen. De zoektocht leidde ook naar de klippen aan de kust van Swanage, maar Ben bleek onvindbaar.
Toeristen Het hondje werd uiteindelijk opgemerkt door een groepje toeristen dat een boottrip maakte. Ben bleek geduldig te wachten op zijn baasje. Het dier zat op een rots, veertig meter lager dan de klif waar hij was afgetuimeld. Een boot van de kustwacht rukte uit om Ben uit zijn benarde situatie te redden. Vermoed wordt dat de hond een hert achternazat en zo van de klif is gevallen. (eb)
bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:Hond,
18-10-2011
Neushoornbevalling live op webcam
Neushoornbevalling live op webcam
Over enkele weken zal in de zoo van Amersfoort de Indische neushoorn Saar bevallen. Vanaf dinsdag kunnen geïnteresseerden live naar de aanloop en de bevalling zelf kijken via een webcam. Het cameraatje werd verstopt in de 'kraamkamer', die speciaal ingericht werd voor de bevalling van de neushoorn.
Aangezien er in totaal nog maar een kleine 3.000 Indische neushoorns rondlopen en neushoorns een draagtijd van maar liefst 480 dagen hebben, kan de nakende geboorte van een neushoornjong als speciaal beschouwd worden. En iedereen kan dat moment vanaf 18/10/2011 dus meemaken via het internet.
Foto: Photonews bron; gva.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:Neushoorn,
17-10-2011
Duizend honden ontsnappen aan de kookpot
Duizend honden ontsnappen aan de kookpot
Dierenrechtenactivisten in China zijn er zaterdag in geslaagd om duizend hondenlevens te redden. De dieren waren bestemd voor restaurants, maar de activisten kochten de honden over zodat ze niet in de kookpot belandden.
Dankzij een oproep op het internet konden zo'n 200 militanten in het zuidwesten van het land drie vrachtwagens met honden tegenhouden, aldus het persbureau Nieuw China.
Na onderhandelingen werden de honden voor 9.000 euro teruggekocht door twee dierenrechtenorganisaties. Sommige dieren hadden de rit echter niet overleefd of waren gewond of ziek, aldus de in Hong Kong gebaseerde ngo Animals Asia.
Het bewustzijn in China om dieren te beschermen botst nog steeds met de culturele traditie, vooral in het zuiden, om honden en katten te eten.
Bron: afp Auteur: mtm bron; nieuwsblad.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:Honden,
Criminele
Criminele" pinguïn op heterdaad betrapt
Een Britse filmploeg heeft een stelende pinguïn op beeld vastgelegd. Bij het bouwen van de nesten loerde de "criminele" pinguïn naar het nest van zijn buurman en telkens deze vertrekt om nieuw materiaal voor zijn nest te zoeken, komt de luie dief een steen voor zijn eigen nest stelen.
De beelden werden door deBBCgeschoten op Ross Island op Antarctica. Mannetjes pinguïns bouwen nesten met stenen om de eitjes van hun partner te beschermen, ondermeer tegen wegspoelend smeltwater. Mannetjes met het beste nest, zijn aantrekkelijker voor de vrouwtjes. Steentjes zijn dus kostbaar materiaal in een pinguïnkolonie.
Geniepigaard
Het is grappig om te zien hoe de luie pinguïn letterlijk over zijn schouder de gangen van zijn ijverige buurman gadeslaat en telkens snel toeslaat. De makers van de beelden zeggen dat ze weet hadden van deze praktijken bij pinguïns. Wat ze zo bijzonder maakt is de gelijkenis met geniepige mensen.
"Er waren 250.000 pinguïns nesten aan het bouwen, daartussen liepen dan nog eens de jongen. De pinguïns lijken wel festivalgangers met teveel cafeïne op. Ze zijn agressief en hyperactief", aldus Jeff Wilson, de leider van het BBC-team.
De beelden worden uitgezonden tijdens het programma 'Frozen Planet' op BBC One op 26 oktober om 22 uur.
bron; hbvl.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:pinguïns,
11-10-2011
Snelle hengst is 600 Ferrari's waard
Snelle hengst is 600 Ferrari's waard
Prijsbeest Frankel.
Hengst Frankel is het duurste paard ter wereld. Amper drie jaar oud, maar nu al 600 Ferrari's of 116 miljoen euro waard. Nooit eerder werd een racepaard zo duur geschat.
De volbloed galoppeert met een snelheid van 64 km/uur en liep tot grote vreugde van zijn baas -de Saudische prins Khalid Abdullah- alvoor een miljoen euro prijzengeld bijeen.
bron; hln.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:Paard, Hengst,
10-10-2011
Mythes over honden en katten uit het asiel ontkracht
Mythes over honden en katten uit het asiel ontkracht
Dieren in asielcentra vinden niet altijd een thuis omdat velen hier tal van vooroordelen over hebben. We ontkrachten de voornaamste mythes over honden en katten in opvangcentra.
Gedumpt omdat ze slechte huisdieren waren Het is niet omdat een hond in een asielcentrum zit, dat het iets verkeerd heeft gedaan. Door de crisis kunnen bijvoorbeeld heel wat baasjes zich geen huisdier meer veroorloven. Ze hebben bindingsproblemen Hoewel sommige dieren er vroeger verwaarloosd werden, geldt dit niet voor alle honden en katten. Ook heb jij nu de kans om dat goed te maken, door hem op te vangen met liefde. Ze zijn misbruikt Ga er niet van uit dat het dier mishandeld werd door zijn vorig baasje, praat met iemand van het centrum over het verleden van je dier. Slechte medische toestand Je krijgt geen garanties bij een hond uit het asiel, maar dat heb je ook niet bij een kweker. De meeste centra laten de dieren medisch controleren en zorgen ervoor dat ze de nodige inentingen krijgen. Straathond Dieren in asielcentra zijn niet noodzakelijk straathonden. Ze kunnen ook weggelopen zijn of achtergelaten zijn, deze honden en katten werden dus wel opgevoed door een baasje. Niet getraind Sommige centra hebben vrijwilligers die de dieren opvoeden en bij de kweker weet je ook niet zeker of je hond zindelijk is.
(ep) bron; hln.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:Hond, Dieren,
Wasbeertjes worden levend gevild om namaak ugg-laarsjes te maken
Wasbeertjes worden levend gevild om namaak ugg-laarsjes te maken
De schapenwol die verschillende fabrikanten van uggs gebruiken in hun laarzen, is in werkelijkheid de pels van levend gevilde wasbeerhonden uit China. Dat meldt dierenrechtenorganisatie The Humane Society International, nadat het verschillende kledij onderzocht op het gebruik van pelsen.
De wasbeerhond (nyctereutes procyonoides) is een soort die oorspronkelijk in het wild leefde in in Oost-Azië (maar tegenwoordig leven er ook verwilderde exemplaren in Europa). De diertjes worden in China, maar ook in Finland bijvoorbeeld, op grote schaal gekweekt om hun pels.
Op twee jaar oude beelden (OPGELET: GRUWELIJKE BEELDEN !!) van een Zwitserse dierenwelzijnorganisatie is te zien hoe de dieren in China op een gruwelijke manier gevild worden, waarna ze nog enkele uren een pijnlijke dood tegemoet gaan. De pels wordt nadien zonder problemen in Australië ingevoerd.
The Humane Society International ontdekte nu dat verschillende kledingfabrikanten de wasbeerhondenpels gebruikt. Onder hen ook verschillende makers van de populaire ugg-laarzen. Volgens de dierenrechtenorganisatie wordt de pels aan de man gebracht als schapenwol. Ze roept de Australische regering op meer gerichte controles uit te voeren en de invoer van de pels te verbieden, maar volgens de regering is dat voorlopig geen prioriteit.
Slecht daglicht Volgens Lena McDonald, directeur van Ugg Australia, plaatsen fabrikanten die de wasbeerhondenpels gebruiken, de hele ugg-industrie in een slecht daglicht. "Wij gebruiken enkel Australische schapenwol om de kwaliteit van onze laarzen te garanderen. Helaas stellen we vast dat er ongeveer dertig tot veertig andere fabrikanten zijn die de naam 'ugg' ook gebruiken en met pelsen werken. Velen van hen zijn niet eens Australisch en toch verkopen ze hun laarzen als 'van Australische schapenwol gemaakte uggs'."
Het probleem met ugg "Ugg" wordt door de Australische wetgeving gezien als een generische merknaam, dus eerder om een bepaald type van laarzen aan te duiden dan een echt merk. Hoe kerken je dan echte? Makkelijk is het niet, want veel van de nagemaakte lijken echt als twee druppels water op de echte. Ten eerste: de prijs. De goedkoopste modellen kosten al gauw 160 euro (de lage Classic Mini's). Voor echte, hogere Ugg-laarzen moet je rekenen op 200 euro voor de soberste modellen (de Classic Shorts).
Echte Uggs zijn gemaakt van schapenleer en schapenbont. Ze ruiken ook natuurlijk, terwijl de namaaklaarsjes vaak een verfgeur hebben.
Katten en honden Australië voerde in 2004 een verbod in op de invoer van katten- en hondenpelsen, nadat gelijkaardige beelden waren opgedoken. Voorlopig wil het echter niet overgaan tot een verbod op de pels van wasbeerhonden. "We willen eerst meer informatie vergaren over de materie vooraleer we hierover een officieel standpunt innemen", klinkt het.
bron; hln.be (hlnsydney/sps/mvl)
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:Wasbeer,
09-10-2011
De mollen zijn opvallend vroeg en vooral met veel
De mollen zijn opvallend vroeg en vooral met veel
www.natuurbeleving.be
Er zitten opvallend veel mollen in de grond, en de diertjes zijn al vroeg op het jaar begonnen aan hun gangenstelsel. Dankzij het warme voorjaar konden de mollenjongen bij comfortabele temperaturen opgroeien. Tijdens de natte zomer waren er ook veel wormen, het lievelingseten van de mol.
Dankzij de voor mollen gunstige weersomstandigheden hebben meer mollen dan anders de zomer overleefd. Elk jaar stijgt de populatie mollen in ons land. Dat komt omdat de natuurlijke vijanden van de mol, roofvogels en vossen, in ons land met te weinig zijn om het mollenbestand op dezelfde hoogte te houden.
Heel wat mollen zijn zich al aan het nestelen, dat is vroeger dan andere jaren. "In de zomer zwerven mollen rond, maar eigenlijk zijn ze erg territoriaal aangelegd", vertelt mollenvanger Luc Belmans van Exit Mol uit Geel in Het Nieuwsblad op zondag.
"In het najaar vestigen ze zich in een domein van zo'n 400 vierkante meter. Daar bouwen ze een gangenstelsel uit en het teveel aan aarde duwen ze naar boven, vandaar de molshopen. Dit jaar zijn ze er opvallend vroeg bij."
bron; deredaktie.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:Mollen,
08-10-2011
Californië verbiedt handel in haaienvinnen
Californië verbiedt handel in haaienvinnen
In de Amerikaanse staat Californië wordt de handel in en verwerking van haaienvinnen verboden. De wet die vrijdag door de Californische gouverneur ondertekend werd, zal in 2013 in werking treden, zo meldt het dagblad San Francisco Chronicle.
"Het is wreed om de vinnen van nog levende haaien af te snijden, en de dieren dan levend opnieuw in zee te gooien", aldus gouverneur Jerry Brown.
Het afsnijden van haaienvinnen is in Californië al verboden. Met de nieuwe wet wil men echter ook de import een halt toeroepen. Soortgelijke wetgevingen vindt men eveneens terug in Hawaii, Oregon en Washington. Haaienvinnensoep geldt vooral in de Aziatische keuken als een delicatesse
bron;nieuwsblad.be dpa hrt
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:Haaien,
Lieve Bezoeker Om het openen van het gastenboek voor iedereen gemakkelijk te houden worden te grote Plaatjes en of Buttons verwijderd.