Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    28-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Clijsters met dochter Jada op bezoek in koalareservaat


    Kim Clijsters met dochter Jada op bezoek in koalareservaat

    kim clijsters met dochter jada op bezoek in koalareservaat

    Kim Clijsters bereidt zich in het Australische Brisbane voor op het nieuwe tennisseizoen dat volgende week maandag van start gaat. Ze nam even de tijd om met haar dochter Jada een bezoek te brengen aan het koalareservaat.

    Clijsters was al snel goede maatjes met de diertjes. Dochter Jada hield het bij het aaien van de koala's.

    bron; gva.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Kaola,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokodil vs grasmaaier


    Krokodil vs grasmaaier


    Dit is Elvis, een vijf meter lange zoutwaterkrokodil in het Australian Reptile Park in Gosford ten noorden van Sydney. Elvis heeft het niet zo begrepen op grasmaaiers, zoals twee medewerkers van het park onlangs mochten ondervinden.

    Toen ze het gras rond zijn verblijfplaats wilde maaien, haalde de 50-jarige Elvis naar een van hen uit. De medewerker gebruikte zijn grasmaaier als schild, terwijl de andere zich snel uit de voeten maakte.

    Elvis verloor twee tanden in zijn strijd met de grasmaaier, die hij nu zorgvuldig bewaakt op zijn eilandje. "Hij denkt dat het zijn bezit is", zegt woordvoerster Libby Bain. "We gaan de grasmaaier proberen te recupereren. We zullen hem afleiden met wat kangoeroevlees, waarna we een touw rond de grasmaaier zullen gooien om het van zijn eiland te trekken. Nadien zal er wel nog iemand in het verblijf moeten kruipen om de grasmaaier te halen", aldus Bain.

    Elvis heeft geen al te beste reputatie. Hij kwam in 2008 in het park aan nadat hij in Darwin, in het noorden van Australië, verschillende keren in vissersboten was binnengedrongen. "Het is een monster", zegt Bain. "Het is de meest onvriendelijke krokodil die je ooit zal ontmoeten."

    (hlnsydney/sps)
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:krokodil,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame velduil op dertig plaatsen in België gespot


    Zeldzame velduil op dertig plaatsen in België gespot


    De velduil, een zeldzame uilensoort in België, is sinds half november op meer dan dertig plaatsen gezien. Volgens natuurbericht.be komt dat door het goede muizenjaar in de noordelijkere Europese broedgebieden.

    De velduil is sterk verwant aan de ransuil, maar een stuk zeldzamer. "Gemiddeld worden broedgevallen in België maar om de drie tot vier jaar vastgesteld", aldus Gerald Driessens (Natuurpunt). "Gelukkig krijgen we in de winter noordelijke velduilen op visite en die zijn doorgaans erg honkvast."
     
    Tijdens de najaarstrek werden er zestig verschillende exemplaren gezien boven de Belgische telposten, vorig jaar waren dat er slechts 22. De doortrek was gespreid over het land, met zwaartepunten in de Brabantse kouters, het Scheldebekken en in de kustpolders: daar werden er 22 exemplaren gespot, dubbel zoveel als 2010. Ook in de Prosperpolder zijn er acht geteld. Sinds 15 november zijn er al op meer dan 30 plaatsen velduilen opgemerkt.

    Gele ogen
    In tegenstelling tot de meeste uilen zijn velduilen vaak overdag actief in open landschap. Het dier broedt en brengt veel tijd door op de grond. "Zijn bleke, koud gelige bruine kleur met donkerbruine vlekken maakt dat hij weinig opvalt op de grond." Opvallend zijn de gele ogen die contrasteren met de zwarte oogvlekken in het witte gezicht.
     
    De soort volgt de veranderingen in de muizenstand, met goede jaren in 2008 en 2009 maar een crash in 2010. "2011 was opnieuw uitstekend. Onze overwinterende velduilen zijn afkomstig van noordelijkere Europese broedplaatsen, zo blijkt uit ringonderzoek."

    Weetje; Een uil kan zijn kop 270 graden draaien. Hij kan perfect omkijken zonder zijn lijf te bewegen. Doordat zijn ogen recht naar voor staan heeft hij maar een heel beperkt zicht. Dit is perfect om te jagen, maar hij kan niets zien naast of achter hem. Om toch rond te kunnen kijken, kan hij daarom zijn hoofd zo sterk ronddraaien: 270° naar elke kant. Dit kan hij doordat hij dubbel zoveel (24) halswervels heeft als de mens, waardoor de nek veel flexibeler is.

    bron; seniorennet.be

    (belga/svm)
    bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Uil, Velduil,
    27-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onverdoofde castratie varken mag niet meer vanaf 1 januari


    Onverdoofde castratie varken mag niet meer vanaf 1 januari



    Vanaf 1 januari worden in ons land in principe geen varkens meer onverdoofd gecastreerd. De Belgische federatie van slachthuizen Febev vroeg de boeren eerder dit jaar om hun varkens niet langer onverdoofd te castreren, en de praktijk tegen 2012 volledig te bannen.

    Het gaat niet om een wet, maar volgens Febev kunnen de boeren niet anders dan ophouden met het onverdoofd castreren van hun varkens. De klanten van de slachthuizen zien de praktijk immers liever verdwijnen ten voordele van alternatieven.

    (belga/ep)
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:varkens,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeer zeldzame neushoorn gevangen op Borneo


    Zeer zeldzame neushoorn gevangen op Borneo


    Op het eiland Borneo is een zeer zeldzame Sumatraanse neushoorn gevangengenomen. Het vrouwtje van de bijna uitgestorven soort moet de kleine populatie op het eiland redden. Dat heeft een woordvoerder van de Maleisische natuurbeschermers gemeld.

    De neushoorn werd vorige week gevangen en kreeg de naam Puntung. Het vrouwtje moet samen met mannetje Tam voor het nageslacht zorgen. Tam werd drie jaar geleden gered van een palmolieplantage op Borneo.

    Er leven naar schatting nog 150 tot 300 wilde Sumatraanse neushoorns. De populatie op het eiland telt slechts enkele tientallen beesten. Ze zijn heel schuw, kleiner dan andere Sumatraanse neushoorns en worden maar zelden gezien.

    De Sumatraanse neushoorn leefde aanvankelijk in grote delen van Zuidoost-Azië, maar had erg te lijden onder overbejaging. Dat is momenteel nog altijd het geval. Van de hoorn van de dieren wordt immers gedacht dat ze geneeskundige krachten bezitten.

    Kweekprogramma's die in de jaren '80 en '90 georganiseerd werden, mislukten. De Maleisische natuurbeschermers zijn dan ook zeer opgezet met hun recente vangst.

    (adha)
    bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Neushoorn,
    23-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinguïnverblijf in Antwerpse Zoo weer open


    Pinguïnverblijf in Antwerpse Zoo weer open

    pinguinverblijf in antwerpse zoo weer open

    Vriesland, het pinguïnverblijf van de Antwerpse Zoo is zaterdag terug open na belangrijke aanpassingswerken, zowel voor de dieren als voor de bezoekers.

    Vanaf vandaag is het gekibbel bij de pinguïns wellicht van de baan. Van de rots eigenlijk, want de vogels krijgen een groter stukje beach alias strand ter beschikking.

    Om hun favoriet, knus broedplekje op de rotsen te bereiken, werd er wel eens op tenen getrapt. Daarom kreeg het smallere middenstuk van hun strand er een uitstekende landtong bij. En nu hoeven ze alleen nog het mooiste steentje uit te zoeken voor hun nestjes….

    Foto: Zoo Antwerpen
    bron; gva.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Pinguïn,
    16-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wandelende vis


    De wandelende vis

     De Afrikaanse longvis kan zichzelf opheffen en voortbewegen met twee ‘stompjes’ aan zijn lichaam. Die primitieve vorm van wandelen bestond mogelijk al voor de eerste viervoeters aan land gingen.
          
            
                                                                                                                              Foto; artis.nl

    Wetenschappers van de University of Chicago observeerden een Afrikaanse longvis in een speciaal daarvoor ontworpen tank. Een camera registreerde vanuit verschillende hoeken de bewegingen van de vis. Op die manier zagen de onderzoekers dat de longvis regelmatig de twee uitsteeksels vooraan zijn lijf gebruikt om zichzelf op te heffen en vooruit te bewegen. De vis gebruikt de twee ‘pootjes’ om te hippen - de manier waarop bijvoorbeeld ook vogels zoals de mus zich voortbewegen - of om te wandelen – alternerende links rechts wandelbeweging. Ook achteraan zijn lijf heeft de longvis gelijkaardige stompjes, maar die gebruikt hij niet om te wandelen.

    De longvis is nauw verwant met de eerste waterdieren die zo’n 360 miljoen jaar geleden als eersten voet aan land zouden zetten. Daarom is deze observatie volgens de onderzoekers zeer belangrijk. ‘Die suggereert immers dat ontwikkelingen nodig om te wandelen al aanwezig waren lange tijd voor vissen aan land gingen, en dat ze zich dus niet ontwikkelden als aanpassing aan het leven op land’, schrijven de Amerikanen deze week in PNAS. (kv)


    bron; eosmagazine.eu


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Longvis,
    15-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eekhoorntje


    Eekhoorntje

    Verschillende keren per week komt in de tuin een prachtig eekhoorntje
    eten komen zoeken, rapen, opeten, en weer verstoppen.
    Een plezier om te zien, enkele foto's.






















    Categorie:Foto's
    Tags:Eekhoorntje, Eekhoorn,
    14-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuifmeesje in de tuin


    Kuifmeesje in de tuin gefotografeerd








    Categorie:Foto's
    Tags:Kuifmees, vogel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegenzwam


    Foto's van de vliegenzwam.


















    Categorie:Foto's
    Tags:Vliegenzwam,
    13-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehondje sluipt huis binnen en valt in slaap op sofa


    Zeehondje sluipt huis binnen en valt in slaap op sofa

    Foto: NZ Department of Conservation.


    Foto: NZ Department of Conservation.
    Foto: NZ Department of Conservation.


    De Nieuw-Zeelandse Annette Swoffer kon haar ogen niet geloven toen ze een babyzeehondje op haar sofa aantrof. Het beestje lag er rustig te maffen.

    Rustig was Swoffer zelf allerminst. Ze dacht zelfs dat ze hallucineerde. Maar blijkbaar was het dier wel degelijk haar huis binnengeslopen om een dutje te doen op de zetel.

    Het Department of Conservation, dat al op zoek was naar een zeehondje, kon de pup in veiligheid brengen.

    Maar daarmee was het verhaal nog niet helemaal ten einde. Het speelse dier kon nog even ontsnappen uit de container in de auto en zette, en passant, de radio aan.

    (jv)
    bron; hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Zeehondje,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse kater erft bijna 12 miljoen euro


    Italiaanse kater erft bijna 12 miljoen euro

    De Italiaanse kater Tommasino is het op twee na rijkste dier ter wereld geworden. Zijn baasje heeft hem het volledige familiekapitaal nagelaten. In totaal gaat het om 11,7 miljoen euro. Maria Assunta stierf vorige maand op 94-jarige leeftijd. Ze had geen familieleden meer en was een echte dierenliefhebber.

    Aangezien Tommasino niet geeft om materiële zaken, zal het grootste deel van het geld waarschijnlijk naar een goed doel gaan. Dat zei Assunta's advocaat aan de krant Daily Mail. Tommasino is echter niet het enige diertje dat al mocht erven van zijn baasje. Het rijkste dier ter wereld is Gunter, een Duitse herder die ongeveer 105 miljoen euro erfde van zijn baasje.

    (belga/adb)
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Kater, kat,
    11-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste hond ter wereld gestorven


    Oudste hond ter wereld gestorven

    In Japan is Pusuke, de oudste hond ter wereld, overleden. Hij was 26 jaar en negen maanden. In mensenjaren vertaald is dat meer dan 125 jaar. Pusuke overleed vredig thuis bij zijn baasje. Dat meldt het Japanse persagentschap Kyodo.

    © reuters
    De eigenares, Yumiko Shinohara, vertelde dat Pusuke een gezonde appetijt had en dat ze elke dag twee keer met hem ging wandelen. "Tot maandag, wanneer hij plots weigerde te eten en het moeilijk had om te ademen."

    Hij stierf uiteindelijk vijf minuten nadat Shinohara thuis kwam nadat ze de boodschappen had gedaan. "Ik denk dat hij op mij gewacht heeft om heen te gaan", aldus de Japanse.

    De oudste hond ooit is Pusuke echter niet. Dat record staat op naam van de Australische Bluey, die in 1939 overleed. Hij werd 29 jaar en vijf maanden.

    (hlnsydney/sps)
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Hond, Pusuke,
    10-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige beelden van Walker de ijsbeer


    Prachtige beelden van Walker de ijsbeer

    Walker viert vandaag zijn derde verjaardag in ...

    Walker viert vandaag zijn derde verjaardag in het Highland Wildlife Park in Kingussie, Schotland. Zie hem eens spelen en genieten van verse vis.


    Walker viert vandaag zijn derde verjaardag in ...





    Walker viert vandaag zijn derde verjaardag in ...





    Walker viert vandaag zijn derde verjaardag in ...
    © getty

    bron; demorgen.be

    Categorie:BERICHTEN DIEREN & FOTO'S
    Tags:walker, ijsbeer,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smeltend poolijs doet ijsberen soortgenoten opeten


    Smeltend poolijs doet ijsberen soortgenoten opeten


    © ap

    Het smeltende poolijs doet ijsberen naar drastische middelen grijpen om te overleven. Ze doden en eten soortgenoten. Dat blijkt de laatste tijd steeds vaker voor te komen.

    Een fotografe maakte schokkende beelden van een ijsbeer die een jong soortgenootje meesleept. Op de achtergrond kijkt een andere ijsbeer toe, mogelijk de moeder van het jong. Eerst dacht fotografe Jenny Ross nog dat de ijsbeer een zeehond gevangen had. Helaas is dit voorbeeld van kannibalisme geen alleenstaand geval. Volgens Ross zijn er steeds vaker meldingen van ijsberen die elkaar aanvallen en opeten.

    Het was wel al geweten dat ijsberen elkaar doden en soms zelfs opeten. Maar dat gedrag is duidelijk aan het toenemen. "Naarmate de oppervlakte ijs vermindert, hebben de dieren ook minder toegang tot zeehonden als prooi. Daardoor daalt ook hun succes tijdens de jacht", aldus Ross. In de maanden na de zomer bereikt de ijsmassa een dieptepunt en mannelijke ijsberen richten zich daarom vaker op ijsbeerjongen.

    Sommige ijsberen moeten haast wanhopig worden, want op het land vinden ze niet veel alternatieven. Zo zoeken ze naar menselijk afval en voedsel. En ze jagen zelfs op zeevogels en hun eieren. Het vreemde gedrag zal alleen maar toenemen als het poolijs blijft smelten.

    (gb)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Ijsberen, zeehonden,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontsnapte kaketoes leren wilde vogels praten


    Australiërs horen stemmen:
    ontsnapte kaketoes leren wilde vogels praten

    In delen van Australië is het tegenwoordig niet ongewoon stemmen te horen terwijl er geen mens in de buurt is. Die stemmen blijken afkomstig van wilde kaketoes die woorden en zinnen hebben geleerd van ontsnapte soortgenoten die als huisdier werden gehouden.

    De westelijke gebieden van de deelstaat New South Wales kampen met droogte, waardoor veel vogels voedsel zoeken in de buurt van Sydney. De dieren hangen rond in de tuinen van buitenwijken, waar ze er duchtig op los tetteren en veel menselijke bewoners vreemd doen opkijken.

    Mooie jongen
    Natuurbeschermers krijgen meer en meer meldigen van inwoners die plots 'hello there!', 'hello darling!' en 'what's happening?' vanuit de bomen horen komen. "We hebben al oproepen gehad van mensen die dachten dat iemand iets in hun drinken had gedaan," zegt Martyn Robinson. "Ze staan in hun achtertuin naar een zwerm vogels te kijken terwijl de dieren dingen zeggen als: 'Wie is hier een mooie jongen?'."

    Intelligent
    Robinson, die verbonden is aan het Australian Museum in Sydney, zegt dat de gebruikelijke oorzaak ligt bij een ontsnapt papegaaiachtig huisdier dat zich aansluit bij een wilde zwerm. Kaketoes zijn intelligente en sociale dieren, die vaak woorden hebben geleerd van hun voormalig baasje. De vogels leren die woorden en zinnen dan door aan de jonge dieren in de zwerm. Het is onwaarschijnlijk dat de oudere dieren ze ook leren, zegt Robinson aan Australische media.

    Vieze woordjes
    Erg is het allemaal niet, maar Robinson hoopt toch dat er geen vogel ontsnapt die vieze woordjes kent. "Dat soort dingen willen we toch niet in onze achtertuinen," klinkt het.

    (sam)
    bron; demorgen.be

    Categorie:BERICHTEN DIEREN & FOTO'S
    Tags:Kaketoes,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het grootste insect ter wereld ooit gefotografeerd


    Dit is het grootste insect ter wereld ooit gefotografeerd

    De reuzenweta is een krekelachtig insect met een vleugelspanwijdte tot bijna 18 centimeter. Het beestje komt bijna uitsluitend in Nieuw-Zeeland voor. Het is ook daar dat de bekende entomoloog Mark Moffett dit exemplaar vond en fotografeerde. Meteen het grootste insect ter wereld waarvan ooit een foto werd genomen.

    Na twee dagen zoeken aan het Little Barrier Island in Nieuw-Zeeland had de 53-jarige Moffett al prijs. Oorspronkelijk werd de weta aangetroffen op Nieuw-Zeeland zelf, maar daar is het insect zo goed als uitgestorven door toedoen van ratten, ingevoerd door Europeanen. Moffett vond de weta in een boom, zette hem op zijn hand en voedde hem een wortel. 'Haar' eigenlijk, want het betreft een wijfje.

    Moffett zei dat de weta ongeveer zoveel woog als drie muizen. Na de 'fotoshoot' liet hij haar meteen weer gaan. "Ze genoot zo van de wortel dat ze vergat dat ze op mijn hand zat. Ze knabbelde maar." Omdat het beestje met uitsterven wordt bedreigd, nam Moffett geen risico op een indigestie en liet hij de reuzenweta de wortel niet helemaal opeten.

    (jv)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Krekel, reuzenweta,
    05-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste gekloonde mammoet op komst?


    Eerste gekloonde mammoet op komst?

    Wetenschappers uit Japan en Rusland denken dat ze een mammoet kunnen klonen. Ze hebben immers goed bewaard beenmerg gevonden in een bot dat in de permafrost van Siberië verborgen lag.

    Volgend jaar zullen de wetenschappers samen een onderzoek voeren dat moet leiden tot de eerste kloon van het uitgestorven zoogdier. Ze zouden daarvoor de eicellen van een olifant vervangen door cellen van een mammoet. Zo moeten er embryo's ontstaan met mammoet-DNA.

    Die embryo's moeten dan in de baarmoeder van een olifant ingeplant worden. Beide soorten zijn familie van elkaar. Het klonen van een mammoet is voor veel wetenschappers al meer dan tien jaar een uitdaging. De dieren zijn ruim 10.000 jaar geleden verdwenen. Ironisch genoeg is het bewuste bot dankzij de opwarming van de planeet gevonden. De bodem is in het oosten van Rusland normaal immers permanent bevroren.

    (gb)Bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Mammoet,
    04-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw-Zeeland opent meest adembenemende wandelpad


    Nieuw-Zeeland opent meest adembenemende wandelpad





    Nieuw-Zeeland heeft er een adembenemende attractie bij. Het 3.050 km lange 'Te Araroa' pad is officeel ingehuldigd. De wandelweg, die zowel op het Noorder- als het Zuidereiland loopt, verbindt historische sites, spirituele locaties en oogstrelende landschappen met elkaar. Dat belooft.

    Zes miljoen voetstappen
    Het pad vertrekt van Kaap Reinga in het noorden en gaat tot Bluff in het Zuiden. Het duurde 6.000 dagen en vergde 6 miljoen voetstappen om de wandelweg aan te leggen. De grootste afstand tussen twee pubs tijdens de route bedraagt 273 kilometer.

    Voor toeristen biedt het Te Araroa pad een unieke kans om één van 's werelds mooiste landschappen te ontdekken. Men moet er wel vier tot vijf maanden voor uittrekken. 



    (kve)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Nieuw-Zeeland,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuzenpanda's na vijf jaar onderhandelen eindelijk op weg van China naar Schotland


    Reuzenpanda's na vijf jaar onderhandelen
    eindelijk op weg van China naar Schotland

     
    © reuters

    Een stel reuzenpanda's heeft vandaag het zuidwesten van China verlaten voor een nieuw verblijfplaats in Schotland. Na jaren van onderhandelen op het hoogste niveau zijn de twee zeldzame dieren eindelijk mogen vertrekken.

    Yang Guang en Tian Tian landen normaal om 13.00 uur GMT in Edinburgh. De zoo van Edinburgh wordt de volgende tien jaar hun nieuwe vaste stek, aldus het officiële nieuwsagentschap Nieuw China.
             
    De panda's, die tot nu altijd in Sichuan gewoond hebben, worden vergezeld door twee begeleiders die erover zullen waken dat de dieren zich vlot aanpassen aan hun nieuwe verblijf. De zoo van Edinburgh hoopt dat de twee nieuwkomers zich zullen voortplanten, hoewel het libido van panda's in gevangenschap het laat afweten.
             
    De dierentuin moet jaarlijks zowat 750.000 euro betalen voor de reuzenpanda's, de eerste in Groot-Brittannië in 17 jaar. Het akkoord over de uitlening van de panda's werd in januari gesloten, na vijf jaar onderhandelen. Wereldwijd zijn er nog slechts 1.600 panda's die in vrijheid leven. Zowat 300 dieren leven in gevangenschap, voornamelijk in China.

    • © afp

    • © reuters

    • © reuters

    • © ap
    (afp/adv)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Panda's



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    frado13
    blog.seniorennet.be/frado13

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!