Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur,
en natuurlijk fietsen.
Fotograferen, fotobewerking.
Op internet surfen en bloggen.
Maar ook een gezamelijke hobby
van mij en mijn echtgenoot is dat we
graag varen over verschillende wateren.
Albatros crasht in volle vlucht in toestel boven Chinese Zee
Een albatros moet slechts één keer op enkele jaren landen om te broeden. Het dier kan liefst honderdduizenden kilometers afleggen per vlucht. bron; seniorennet.be
Albatros crasht in volle vlucht in toestel boven Chinese Zee
Een albatros heeft boven de Oost-Chinese Zee haast eigenhandig voor een vliegtuigcrash gezorgd. De vogel smakte woensdagnamiddag in de snuit van een vliegtuig van de Japanse kustwacht, terwijl dat op een hoogte van driehonderd meter vloog. Een gat van ruim een meter groot in de Bombardier DHC8-315 was het gevolg.
Merkwaardig genoeg was dat voor de piloot niet meteen een reden om een noodlanding uit te voeren, ondanks dat de albatros vast bleef te zitten. De piloot zette zijn koers richting Ishigaki, in de prefectuur Okinawa, verder en wist een uur later veilig te landen. Niemand van de negen inzittenden, die hadden ingecheckt voor een vlucht van drie uur vanuit Naha, raakten gewond.
Radar Het Japanse Ministerie van Transport heeft wel een onderzoek ingesteld naar het incident. Als gevolg daarvan zal Tokyo's Haneda Airport een radar installeren om vogelzwermen te traceren, wat een unicum voor Japan zal zijn. Inslagen van volgens komen immers steeds meer voor in Japan, ondanks de inspanningen van het grondpersoneel om zwermen uiteen te drijven als ze opgemerkt worden in de buurt van vliegroutes.
"Het ruikt hier naar kip" Natuurlijk is dit niet alleen een probleem in Japan. Vorig jaar moesten passagiers snel weer uit een toestel van het Amerikaanse JetBlue, dat van New York naar Aruba vloog, omdat er een "erg grote vogel" in de motor van een Airbus A320 was gesukkeld. Het zou toen om een kalkoen gegaan zijn. "Opeens begon het in het vliegtuig erg naar kip te ruiken. Ik dacht aanvankelijk nog van 'joepie, we gaan hier snel warm eten krijgen'", aldus passagier Gina Vicinanza aan de New York Post."
(odbs) bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:Albatros,
18-01-2012
Paarden lopen door vuur voor beschermheilige
Paarden lopen door vuur voor beschermheilige
In het Spaanse San Bartolome zijn honderden ruiters met hun paard door vuur gelopen. Het is een traditie ter ere van de beschermheilige San Anton. De rook moet de dieren sterker maken en doorheen het nieuwe jaar beschermen.
Wetenschappers hebben gemeld dat ze in Australische wateren de eerste hybride haaien ter wereld hebben aangetroffen. Volgens hen wijst dat erop dat de roofdieren zich aanpassen aan de klimaatsverandering.
Onderzoekers stelden een inventaris op van de fauna langs de oostkust van Australië toen ze de ontdekking deden. Genetische tests toonden aan dat enkele haaien die tot een bepaalde soort behoren, ook fysieke eigenschappen bezitten van een andere soort. De Australische zwartpunthaai, die zich vlakbij de kusten van het land bevindt, plant zich namelijk voort met de gewone zwartpunthaai (foto) die elders in de wereld aangetroffen wordt. "Directe evolutie" "Die kruisbestuiving heeft gevolgen voor al die dieren", meent onderzoeker Jess Morgan van de universiteit van Queensland. "Het is heel verrassend, aangezien niemand de hybride haai eerder gezien heeft", aldus Morgan. "Dit is directe evolutie." Hybride nakomelingen De Australische zwartpunthaai is kleiner dan zijn vaker voorkomende neef en kan enkel in tropische wateren gedijen. Zijn hybride nakomelingen werden echter 2.000 kilometer zuidelijker aangetroffen, waar het water heel wat kouder is. Volgens de onderzoekers planten de nieuwe haaien zich ook voort.
(afp/adha) bron; demorgen.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:Haai,
02-01-2012
Catalonië verbiedt stierenvechten
Catalonië verbiedt stierenvechten
In de Spaanse regio Catalonië geldt sinds vandaag een verbod op stierenvechten. De komende zes maanden zal door de autoriteiten onderzocht worden of het verbod economische schade toebrengt en of schadevergoedingen betaald moeten worden. Dat meldt de Catalaanse krant La Vanguardia.
De economische schade door het verbod zou volgens voorstanders van de eeuwenoude traditie ruim 300 miljoen euro bedragen. Dat bedrag klopt niet en ligt veel lager, berekenden tegenstanders van de gevechten.
Het parlement van Catalonië stemde vorig jaar al in met het verbod. Eind september werd het laatste stierengevecht gehouden, in de arena La Monumental, in Barcelona.
Niet alleen Catalonië legt de gevechten aan banden. Ook elders in het land verliest het stierenvechten aan populariteit. Zo is het in de noordwestelijke regio Galicië sinds vorige week verboden voor kinderen onder de twaalf jaar om bij stierenvechten aanwezig te zijn, meldt het CAS International (Comité Anti Stierenvechten).
(adha) bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:Stieren,
29-12-2011
Cheeta uit tarzan is overleden
Cheeta uit "Tarzan" is overleden
AP
De Amerikaanse chimpansee Cheeta is op 80-jarige leeftijd overleden in een dierenopvangcentrum in Florida. Het dier vertolkte begin de jaren 30 een belangrijke rol in de reeks Tarzan-films met Johnny Weissmuller.
De rol van Cheeta werd vertolkt door verschillende dieren. De chimpansee was een trouwe metgezel van Tarzan, de held uit de jungle die door de Amerikaanse auteur Edgar Rice Burroughs werd gecreëerd in het begin van de 20e eeuw.
Cheeta is overleden aan de gevolgen van een nierziekte. De chimpansee acteerde ook in een aantal tv-series en was ook te zien in de film "Doctor Dolittle" (1967).
Kim Clijsters met dochter Jada op bezoek in koalareservaat
Kim Clijsters met dochter Jada op bezoek in koalareservaat
Kim Clijsters bereidt zich in het Australische Brisbane voor op het nieuwe tennisseizoen dat volgende week maandag van start gaat. Ze nam even de tijd om met haar dochter Jada een bezoek te brengen aan het koalareservaat.
Clijsters was al snel goede maatjes met de diertjes. Dochter Jada hield het bij het aaien van de koala's.
bron; gva.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:Kaola,
Krokodil vs grasmaaier
Krokodil vs grasmaaier
Dit is Elvis, een vijf meter lange zoutwaterkrokodil in het Australian Reptile Park in Gosford ten noorden van Sydney. Elvis heeft het niet zo begrepen op grasmaaiers, zoals twee medewerkers van het park onlangs mochten ondervinden.
Toen ze het gras rond zijn verblijfplaats wilde maaien, haalde de 50-jarige Elvis naar een van hen uit. De medewerker gebruikte zijn grasmaaier als schild, terwijl de andere zich snel uit de voeten maakte.
Elvis verloor twee tanden in zijn strijd met de grasmaaier, die hij nu zorgvuldig bewaakt op zijn eilandje. "Hij denkt dat het zijn bezit is", zegt woordvoerster Libby Bain. "We gaan de grasmaaier proberen te recupereren. We zullen hem afleiden met wat kangoeroevlees, waarna we een touw rond de grasmaaier zullen gooien om het van zijn eiland te trekken. Nadien zal er wel nog iemand in het verblijf moeten kruipen om de grasmaaier te halen", aldus Bain.
Elvis heeft geen al te beste reputatie. Hij kwam in 2008 in het park aan nadat hij in Darwin, in het noorden van Australië, verschillende keren in vissersboten was binnengedrongen. "Het is een monster", zegt Bain. "Het is de meest onvriendelijke krokodil die je ooit zal ontmoeten."
(hlnsydney/sps)
bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:krokodil,
Zeldzame velduil op dertig plaatsen in België gespot
Zeldzame velduil op dertig plaatsen in België gespot
De velduil, een zeldzame uilensoort in België, is sinds half november op meer dan dertig plaatsen gezien. Volgens natuurbericht.be komt dat door het goede muizenjaar in de noordelijkere Europese broedgebieden.
De velduil is sterk verwant aan de ransuil, maar een stuk zeldzamer. "Gemiddeld worden broedgevallen in België maar om de drie tot vier jaar vastgesteld", aldus Gerald Driessens (Natuurpunt). "Gelukkig krijgen we in de winter noordelijke velduilen op visite en die zijn doorgaans erg honkvast."
Tijdens de najaarstrek werden er zestig verschillende exemplaren gezien boven de Belgische telposten, vorig jaar waren dat er slechts 22. De doortrek was gespreid over het land, met zwaartepunten in de Brabantse kouters, het Scheldebekken en in de kustpolders: daar werden er 22 exemplaren gespot, dubbel zoveel als 2010. Ook in de Prosperpolder zijn er acht geteld. Sinds 15 november zijn er al op meer dan 30 plaatsen velduilen opgemerkt.
Gele ogen In tegenstelling tot de meeste uilen zijn velduilen vaak overdag actief in open landschap. Het dier broedt en brengt veel tijd door op de grond. "Zijn bleke, koud gelige bruine kleur met donkerbruine vlekken maakt dat hij weinig opvalt op de grond." Opvallend zijn de gele ogen die contrasteren met de zwarte oogvlekken in het witte gezicht.
De soort volgt de veranderingen in de muizenstand, met goede jaren in 2008 en 2009 maar een crash in 2010. "2011 was opnieuw uitstekend. Onze overwinterende velduilen zijn afkomstig van noordelijkere Europese broedplaatsen, zo blijkt uit ringonderzoek."
Weetje; Een uil kan zijn kop 270 graden draaien. Hij kan perfect omkijken zonder zijn lijf te bewegen. Doordat zijn ogen recht naar voor staan heeft hij maar een heel beperkt zicht. Dit is perfect om te jagen, maar hij kan niets zien naast of achter hem. Om toch rond te kunnen kijken, kan hij daarom zijn hoofd zo sterk ronddraaien: 270° naar elke kant. Dit kan hij doordat hij dubbel zoveel (24) halswervels heeft als de mens, waardoor de nek veel flexibeler is.
bron; seniorennet.be (belga/svm) bron; hln.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:Uil, Velduil,
27-12-2011
Onverdoofde castratie varken mag niet meer vanaf 1 januari
Onverdoofde castratie varken mag niet meer vanaf 1 januari
Vanaf 1 januari worden in ons land in principe geen varkens meer onverdoofd gecastreerd. De Belgische federatie van slachthuizen Febev vroeg de boeren eerder dit jaar om hun varkens niet langer onverdoofd te castreren, en de praktijk tegen 2012 volledig te bannen.
Het gaat niet om een wet, maar volgens Febev kunnen de boeren niet anders dan ophouden met het onverdoofd castreren van hun varkens. De klanten van de slachthuizen zien de praktijk immers liever verdwijnen ten voordele van alternatieven.
(belga/ep) bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:varkens,
Zeer zeldzame neushoorn gevangen op Borneo
Zeer zeldzame neushoorn gevangen op Borneo
Op het eiland Borneo is een zeer zeldzame Sumatraanse neushoorn gevangengenomen. Het vrouwtje van de bijna uitgestorven soort moet de kleine populatie op het eiland redden. Dat heeft een woordvoerder van de Maleisische natuurbeschermers gemeld.
De neushoorn werd vorige week gevangen en kreeg de naam Puntung. Het vrouwtje moet samen met mannetje Tam voor het nageslacht zorgen. Tam werd drie jaar geleden gered van een palmolieplantage op Borneo.
Er leven naar schatting nog 150 tot 300 wilde Sumatraanse neushoorns. De populatie op het eiland telt slechts enkele tientallen beesten. Ze zijn heel schuw, kleiner dan andere Sumatraanse neushoorns en worden maar zelden gezien.
De Sumatraanse neushoorn leefde aanvankelijk in grote delen van Zuidoost-Azië, maar had erg te lijden onder overbejaging. Dat is momenteel nog altijd het geval. Van de hoorn van de dieren wordt immers gedacht dat ze geneeskundige krachten bezitten.
Kweekprogramma's die in de jaren '80 en '90 georganiseerd werden, mislukten. De Maleisische natuurbeschermers zijn dan ook zeer opgezet met hun recente vangst.
(adha) bron; hln.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:Neushoorn,
23-12-2011
Pinguïnverblijf in Antwerpse Zoo weer open
Pinguïnverblijf in Antwerpse Zoo weer open
Vriesland, het pinguïnverblijf van de Antwerpse Zoo is zaterdag terug open na belangrijke aanpassingswerken, zowel voor de dieren als voor de bezoekers.
Vanaf vandaag is het gekibbel bij de pinguïns wellicht van de baan. Van de rots eigenlijk, want de vogels krijgen een groter stukje beach alias strand ter beschikking.
Om hun favoriet, knus broedplekje op de rotsen te bereiken, werd er wel eens op tenen getrapt. Daarom kreeg het smallere middenstuk van hun strand er een uitstekende landtong bij. En nu hoeven ze alleen nog het mooiste steentje uit te zoeken voor hun nestjes .
Foto: Zoo Antwerpen bron; gva.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:Pinguïn,
16-12-2011
De wandelende vis
De wandelende vis
De Afrikaanse longvis kan zichzelf opheffen en voortbewegen met twee stompjes aan zijn lichaam. Die primitieve vorm van wandelen bestond mogelijk al voor de eerste viervoeters aan land gingen.
Foto; artis.nl
Wetenschappers van de University of Chicago observeerden een Afrikaanse longvis in een speciaal daarvoor ontworpen tank. Een camera registreerde vanuit verschillende hoeken de bewegingen van de vis. Op die manier zagen de onderzoekers dat de longvis regelmatig de twee uitsteeksels vooraan zijn lijf gebruikt om zichzelf op te heffen en vooruit te bewegen. De vis gebruikt de twee pootjes om te hippen - de manier waarop bijvoorbeeld ook vogels zoals de mus zich voortbewegen - of om te wandelen alternerende links rechts wandelbeweging. Ook achteraan zijn lijf heeft de longvis gelijkaardige stompjes, maar die gebruikt hij niet om te wandelen.
De longvis is nauw verwant met de eerste waterdieren die zon 360 miljoen jaar geleden als eersten voet aan land zouden zetten. Daarom is deze observatie volgens de onderzoekers zeer belangrijk. Die suggereert immers dat ontwikkelingen nodig om te wandelen al aanwezig waren lange tijd voor vissen aan land gingen, en dat ze zich dus niet ontwikkelden als aanpassing aan het leven op land, schrijven de Amerikanen deze week in PNAS. (kv)
bron; eosmagazine.eu
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:Longvis,
15-12-2011
Eekhoorntje
Eekhoorntje
Verschillende keren per week komt in de tuin een prachtig eekhoorntje eten komen zoeken, rapen, opeten, en weer verstoppen. Een plezier om te zien, enkele foto's.
Categorie:Foto's Tags:Eekhoorntje, Eekhoorn,
14-12-2011
Kuifmeesje in de tuin
Kuifmeesje in de tuin gefotografeerd
Categorie:Foto's Tags:Kuifmees, vogel,
Vliegenzwam
Foto's van de vliegenzwam.
Categorie:Foto's Tags:Vliegenzwam,
13-12-2011
Zeehondje sluipt huis binnen en valt in slaap op sofa
Zeehondje sluipt huis binnen en valt in slaap op sofa
Foto: NZ Department of Conservation.
Foto: NZ Department of Conservation.
De Nieuw-Zeelandse Annette Swoffer kon haar ogen niet geloven toen ze een babyzeehondje op haar sofa aantrof. Het beestje lag er rustig te maffen.
Rustig was Swoffer zelf allerminst. Ze dacht zelfs dat ze hallucineerde. Maar blijkbaar was het dier wel degelijk haar huis binnengeslopen om een dutje te doen op de zetel.
Het Department of Conservation, dat al op zoek was naar een zeehondje, kon de pup in veiligheid brengen.
Maar daarmee was het verhaal nog niet helemaal ten einde. Het speelse dier kon nog even ontsnappen uit de container in de auto en zette, en passant, de radio aan.
(jv) bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:Zeehondje,
Italiaanse kater erft bijna 12 miljoen euro
Italiaanse kater erft bijna 12 miljoen euro
De Italiaanse kater Tommasino is het op twee na rijkste dier ter wereld geworden. Zijn baasje heeft hem het volledige familiekapitaal nagelaten. In totaal gaat het om 11,7 miljoen euro. Maria Assunta stierf vorige maand op 94-jarige leeftijd. Ze had geen familieleden meer en was een echte dierenliefhebber.
Aangezien Tommasino niet geeft om materiële zaken, zal het grootste deel van het geld waarschijnlijk naar een goed doel gaan. Dat zei Assunta's advocaat aan de krant Daily Mail. Tommasino is echter niet het enige diertje dat al mocht erven van zijn baasje. Het rijkste dier ter wereld is Gunter, een Duitse herder die ongeveer 105 miljoen euro erfde van zijn baasje.
In Japan is Pusuke, de oudste hond ter wereld, overleden. Hij was 26 jaar en negen maanden. In mensenjaren vertaald is dat meer dan 125 jaar. Pusuke overleed vredig thuis bij zijn baasje. Dat meldt het Japanse persagentschap Kyodo.
De eigenares, Yumiko Shinohara, vertelde dat Pusuke een gezonde appetijt had en dat ze elke dag twee keer met hem ging wandelen. "Tot maandag, wanneer hij plots weigerde te eten en het moeilijk had om te ademen."
Hij stierf uiteindelijk vijf minuten nadat Shinohara thuis kwam nadat ze de boodschappen had gedaan. "Ik denk dat hij op mij gewacht heeft om heen te gaan", aldus de Japanse.
De oudste hond ooit is Pusuke echter niet. Dat record staat op naam van de Australische Bluey, die in 1939 overleed. Hij werd 29 jaar en vijf maanden.