Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    09-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mercator terug op zijn vaste stek in Oostende

    Mercator terug op zijn vaste stek in Oostende

     

    OOSTENDE -   Na een tocht van ongeveer zes uur is de driemaster Mercator donderdagmiddag omstreeks 14 uur aangekomen op zijn vaste stek in Oostende. Het voormalige opleidingschip onderging de voorbije maanden een grondige restauratiebeurt op de scheepswerf IDP in de badstad. De terugtocht verliep achterwaarts, zodat het museumschip terug juist georiënteerd in het Mercatordok ligt.

     Twee sleepboten van de marine escorteerden het schip bij de gevaarlijke overtocht van de havengeul en het manoeuvreren tussen nauwe doorgangen. "De terugtocht is vlotter verlopen dan de heenreis naar de werf", vertelt afgevaardigd beheerder Jo Dielman van de vzw Zeilschip Mercator.
     
    "Dat komt door de betere weersomstandigheden en een vlottere doortocht door de twee sluizen. We hebben geen hinder ondervonden van het achterwaarts varen. We wonnen bijna een uur op het voorziene tijdschema.
     
     Tijdens de grondige restauratie, die begon op 16 oktober 2008, werden onder meer de masten van het schip verwijderd. De grote mast werd gezandstraald en alle touwwerk is vernieuwd. De Oostendse scheepswerf deed daarvoor beroep op Nederlandse specialisten.
     
     De driemaster zal de volgende dagen worden schoongemaakt. "Na zes maanden onderhoudswerken is het schip vuil. Er liggen ook nog overal trossen van de overtocht. Die gaan we verwijderen. Over een week hopen we het schip terug toegankelijk te krijgen voor het publiek", aldus Dielman.
     
     De terugtocht van de Mercator werd op de kade aanschouwd door enkele honderden toeschouwers.
    De Standaard.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mercator terug op zijn vaste stek in Oostende


    Mercator terug op zijn vaste stek in Oostende

    Vandaag deze "foto's genomen in Oostende",
    jammer van het grijze weer,
    (buiten een enkel moment van heldere lucht)
    maar het was om er bij te zijn.

























    06-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verdwaalde zeehond gezien NL
    Verdwaalde zeehond gezien

    In de rivier de Merwede vlak boven het natuurgebeid de Biesbosch is maandagochtend een zeehond gezien. De zeehond zwom in de rivier tussen de plaatsen Dordrecht en Papendrecht.

    Meerdere wandelaars hebben de zeehond gezien en de politie gebeld.

    Zeehonden zwemmen eigenlijk alleen in open water zoals de Noordzee. Het beest moet dus minstens tientallen kilometers verdwaald zijn.

    De politie die op het water werkt, kijkt uit naar het dier. De zeehondencrèche uit Pieterburen helpt bij het zoeken.
    Bron;  NOS

    Zie ook mijn eerder geplaatste artikel op mijn andere
    blog .http://blog.seniorennet.be/image/
    24/03/09.Opnieuw "zwarte zeehond"gevonden.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Late Pasen goed voor Nederlands toerisme.
                                  
                          
    Badgasten op het strand van Scheveningen.

    Pasen valt laat dit jaar en daarom verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) meer buitenlandse toeristen dan vorig jaar. Toen viel Pasen eind maart en bezochten 700.000 buitenlanders Nederland. Nu verwacht het NBTC er 800.000. Naar schatting 65 procent van de buitenlandse gasten komt uit Duitsland en een kwart uit België, aldus het NBTC. De meeste mensen komen voor een dagje.

    Ook veel Nederlanders trekken er met Pasen op uit. Ongeveer 250.000 Nederlanders houden vakantie in eigen land. Zij kiezen veelal voor een verblijf in een bungalow, maar ook kamperen is populair. Nog eens 200.000 Nederlanders brengen het lange paasweekeinde in het buitenland door. België, Duitsland en Frankrijk zijn net als vorig jaar de populairste bestemmingen. (anp/svm)

    Bron; De Morgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mercator op 8 april terug op vaste ligplaats in Oostende .

    Mercator op 8 april terug op vaste ligplaats in Oostende

    OOSTENDE - De driemaster Mercator zal op woensdag 8 april terugvaren naar zijn vaste ligplaats voor het Oostendse stadhuis in het Mercatordok. De Mercator werd de voorbije zes maanden ingrijpend gerestaureerd op de scheepswerf IDP in de haven van Oostende. Het museumschip werd ontdaan van zijn masten en kreeg een nieuw achterdek.

    Bron De Standaard.be


    05-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macro foto's van een Paard.


    "Macro foto's" van een "Paard" ziin oog zijn wimper,
     jammer van die vlieg maar volgende keer beter.







    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paardenhouderij mag voortaan in agrarisch gebied.

    Paardenhouderij mag voortaan in agrarisch gebied

    BRUSSEL -  Alle mengvormen van paardenhouderij zijn voortaan toegelaten in agrarisch gebied. Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open Vld) heeft er met enkele uitvoeringsbesluiten voor gezorgd dat paardenhouderijen in agrarische gebied niet langer zonevreemd zijn. Dat meldt de Zondag.

    Tot nu toe kampte de paardensector met nogal wat problemen inzake vergunningen. Een paardenhouder of -fokker die bijvoorbeeld een piste wilde aanleggen, kwam terecht in de categorie manege en die hoort thuis in recreatiegebied. Bijgevolg was de paardenhouderij zonevreemd. 

    Minister Van Mechelen maakt hier een einde aan. Hij erkent de paardenhouderij als economische sector en wil ze daarom alle kansen bieden om zich te ontplooien. 'Zeker nu de traditionele agrarische bedrijven in betekenis afnemen, kan de vrijgekomen ruimte worden ingenomen door de paardensector als nieuwe belangrijke economische speler in de agrarische sector', zegt de minister.      

    Op vraag van de sector werd ook een oplossing geboden aan het probleem van de schuilhokken op weiden. Kleine hokken tot twintig vierkante meter of verrijdbare schuilhokken in agrarisch gebied zijn in de toekomst vrijgesteld van vergunning.

    De paardensector in Vlaanderen is goed voor zowat 3.500 voltijdse jobs en een toegevoegde economische waarde van ongeveer 215 miljoen euro.
    Bron Nieuwsblad.be

                                                                              
                                                                                 Foto's van Joke







    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tulpen uit Schiphol.

    Tulpen uit Schiphol


     

    Vanaf 1 april is op de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol een zee van tulpen te zien. Passagiers en bezoekers kunnen voor de paspoortcontrole op Schiphol Plaza al de kleuren en geuren van de lente beleven. Ook na de paspoortcontrole in Lounge 2 waant men zich even in een Hollands tulpenveld. Dit alles is mogelijk gemaakt door een samenwerking met het Keukenhof, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert. Het is de eerste keer dat Schiphol zich in tulpen hult. Met het initiatief hopen ze de toeristen te overtuigen ook de echte tulpenvelden in het Keukenhof te gaan bekijken.
     
    Bron; De Morgen.be

    zie ook artikel 4/04/2009

    04-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeuws-Vlaamse tulpen maken groeispurt door

    Zeeuws-Vlaamse tulpen maken groeispurt door



    KOEWACHT - ; Om er voor te zorgen dat ze sneller groeien, bedekt tulpenkweker Henk van Damme uit Koewacht een deel van zijn tulpen elk jaar met plastic. Gisteren haalde Van Damme het plastic eraf - dat gebeurt altijd eind maart, begin april - en ontdekte dat deze tulpen een ware groeispurt hebben doorgemaakt: de voorsprong die ze onder plastic toch al ontwikkelen op hun soortgenoten die onder de blote hemel groeien, is aanmerkelijk groter dan in andere jaren. Een verklaring heeft Van Damme er niet voor. "Het is de natuur", zegt hij.Bron pzc.nl


                                                  Foto's Joke

















     

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bereikbaarheid Brugge voor toeristen kan beter.


    Bereikbaarheid Brugge voor toeristen kan beter.


    Uit een studie blijkt dat de toeristische bereikbaarheid van Brugge beter
    kan.
    Dat zegt schepen voor Toerisme Jean-Marie Bogaert. Brugge krijgt goede punten voor het onthaal van toeristen die per auto of per bus naar Brugge komen, maar het spoor kan veel beter.
    Ook het luik bereikbaarheid op de website van Brugge moet beter.
    Autocars
    Brugge blijkt met zijn betalende parkings aan de rand van de stad vlot bereikbaar voor toeristen die per wagen komen.
    De stad is daarenboven de uitzondering van de vijf kunststeden wat betreft onthaal voor autocartoeristen.
    "Dit is een belangrijke markt voor ons.
    Tussen 20 en 25 procent van alle toeristen in Brugge komt per bus.
    De jongste jaren hebben we daarom sterk voor hen geïnvesteerd.
    Er is een grote busparking en de toeristenbussen mogen hun passagiers voor hun hotel afzetten en ophalen", aldus Bogaert.
    Luchthavens en spoor
    De bereikbaarheid van de luchthavens kan beter.
    Er zijn geen directe verbindingen met het openbaar vervoer.
    Telkens moet minstens één keer worden overgestapt.
    Die opmerking geldt in het algemeen voor wie Brugge wil bereiken via het spoor.
    Er is ook geen directe verbinding met Rijsel (TGV-net).
    Citycard
    "We waren ons al bewust van de meeste zwaktes uit de analyse.
    Daardoor zijn we al aan oplossingen aan het denken. Zo komt er vanaf 15 juni een Citycard waarbij parking, attracties en openbaar vervoer voor de toerist aan elkaar worden gekoppeld.
    Op de perrons in Brussel staat intussen Brugge aangeduid bij de treinen die onze stad aandoen", aldus nog Bogaert. (belga/bdr)
    bron; HLN.be

                                           Foto's Joke
     























     

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf dode zeehonden aangespoeld aan Belgische kust



    "Vijf dode zeehonden"aangespoeld aan Belgische kust.
    Zie ook mijn eerder geplaatste artikel op mijn andere
    blog .http://blog.seniorennet.be/image/
    24/03/09.Opnieuw "zwarte zeehond"gevonden.


    03-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwijntjes spelen op de Veluwe nl.

    Zwijntjes spelen op de Veluwe NL.



    Pasgeboren wilde zwijnen spelen donderdag met elkaar in natuurpark Berg en Bos op de Veluwe bij Apeldoorn. ANP Photo

     ANP Photo

    APELDOORN - Pasgeboren wilde zwijnen spelen donderdag met elkaar in natuurpark Berg en Bos op de Veluwe bij Apeldoorn. Twee zeugen uit de groep wilde zwijnen die hier leeft zijn op vrijdag 13 maart bevallen van in totaal twaalf biggen, eentje moet volgens de boswachter nog bevallen.

    Wilde zwijnen werpen meestal een keer per jaar, soms gevolgd door een tweede worp in september.

    bron; de gelderlander.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nationale plantentuin van Belgie - Meise.

    Meise - Een bloem van een tuin

    De Nationale Plantentuin van België

    De Nationale Plantentuin van België is onze nationale trots. Het is een bloem van een tuin, een paradijs van Eden gevat in glazen paleizen, een koninklijk geschenk voor alle seizoenen. De tuin is de Vivaldi van alle flora.

    Plantenpaleis

    Er zijn ontelbare redenen om de Plantentuin van Meise in alle seizoenen te bezoeken.

    Maar de Plantentuin is ook een mooi, golvend en ontroerend park. De Japanse esdoorns zijn gedichten in kleur, van begin januari tot eind december. De verzameling eiken beslaat een gamma dat de hele wereld bestrijkt. De verscheidenheid aan eiken is onthutsend en de groeivormen zijn zo divers dat het duizelt.
    In de lente tintelt het park in de felle kleurenpracht van de rododendrons en gaat een wereld open van Japan tot Noord-Amerika, terwijl in maart en april de magnolia’s ten oosten en zuiden van het Plantenpaleis elke bezoeker met stomme verrukking slaan. De Plantentuin is onze nationale trots.
    bron; touring.be

    foto's van Joke
















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe natuurparken voor Zwitserland .
    Nieuwe "Natuurparken" voor Zwitserland .


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen in het Hallerbos

     Wandelen in het Hallerbos.

    Het Hallerbos is een publiekslieveling dankzij het prachtige paarse tapijt van boshyacinten, die bloeien rond midden april. Ook de gigantische sequoiabomen maken een bezoek aan dit bos meer dan de moeite waard en dit het hele jaar door.

    De meest opvallend aanwezige lentebloeier is de boshyacint die van midden april tot begin mei het hele bos met een paars bloementapijt bekleedt.
    In de natte beekvalleitjes kan je in het voorjaar ook de uiterst zeldzame eenbes ontdekken.
    Ook de wilde narcissen zijn een speciale vermelding waard.

    Je vindt er een grote variatie aan boomsoorten: o.a. eik, beuk, es, den, lork en de opvallende sequoia, beter bekend als mammoetboom.

    Het is ook de leefomgeving voor enkele reeën die het bos delen met o.a. de vos, het wilde konijn, de haas en de bunzing. In het bos hangen 24 bosuilkasten verspreid om deze vogels een veilig onderkomen te bieden.
    Bron; natuur en bos.

    Bijlagen:
    hallerbos005.jpg (197 KB)   


    02-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisgroene lentetuinen o.a.Gerberoy.

    Frisgroene lentetuinen
    Frankrijk
    Het bloemendorp 

    Het schilderachtige stadje Gerberoy prijkt op de lijst van Les plus beaux villages de France. Met reden, want de mooie oude huizen en geplaveide straten worden in de lente en zomer opgefleurd met bloemen in zachte kleuren die perfect aansluiten bij het decor. Dat heeft het Picardische plaatsje te danken aan kunstschilder Henri Le Sidaner, die op aanraden van Auguste Rodin in 1901 naar Beauvais verhuisde. Toen ontdekte hij het karakteristieke maar vervallen stadje. Hij maakte er verschillende schilderijen van en stimuleerde de bewoners hun straten en huizen op te fleuren, net zoals Monet dat in Giverny had gedaaan. Zelf liet Le Sidaner in de schaduw van de kerk een prachtige tuin aanleggen. Bij het binnentreden ontdekt u achter de witte planten verschillende onafhankeljke tuinen die verbonden zijn met kronkelende steile paden tussen de bomen. Boven ligt de rozentuin aan de ruïnes van een oud kasteel. U vindt er nog steeds het zomer- atelier van de schilder en een prieeltje, vanwaar u een prachtig uitzicht over het heuvelachtige landschap hebt.

    In navolging van Le Sidaner strijken in het dorp vanaf de eerste lentedagen talloze schilders neer. Op de derde zondag van juni wordt ook nog steeds het Rozenfeest georganiseerd, dat door Le Sidanar in het leven werd geroepen. En zijn kleinzoon onderhoudt met passie de impressionistische droom van zijn opa.

    Jardins Le Sidaner, Rue du Logis du Roy 18, Gerberoy.
    bron; plus.be

     


     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roos van Picardië.


    De "Roos "van "Picardië" is tegenwoordig echt een roos.


    Picardië is beroemd om zijn rozen.
    Onlangs nog noemden we het rozenstadje Gerberoy, waar het rozenfeest gehouden wordt, maar daarnaast zijn er de nodige rozentuinen.
    Zo ben je op 12, 13 en 14 juni 2009 weer welkom op de Dagen van de Roos in de tuinen van de koninklijke abdij van Chaalis, comfortabel en snel te bereiken nabij Senlis aan de snelweg Lille-Parijs.
    Maar het mooist krijg je het verhaal van de Roos van Picardië vermoedelijk te horen in de enorme rozentuinen die de Tuinen van Valloires  zijn.
    Daar werd de Roos van Picardië namelijk pas vier jaar geleden bedacht.

    Waarom de Picardische roos dan toch zo beroemd is? Welnu, midden in het geweld van de Eerste Wereldoorlog viel het oog van een Engelse officier plotseling op een vrouw die doodgemoedereerd haar rozen stond te verzorgen.
     Het inspireerde hem tot een lied, met de roos als zinnebeeld van de geliefden thuis.
     Roses of Picardy werd een hit onder de soldaten. In 1927 werd het lied zelfs de aanleiding tot een gelijknamige film.
    Een rozenras met de naam Picardische Roos was er helemaal niet.
    Pas in 2004 kwam men in Valloires, dat overigens buiten de wintertijd alle dageen geopend is, op het idee een roos naar dit lied te vernoemen.



     
    Bovenste foto Jardins de Valloires





    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wachtebeke; Heidebos is 36 hectare groter.


    "Wachtebeke; Heidebos" is36 hectare groter.


    Het erkende natuurreservaat Heidebos wordt langs de grens van Wachtebeke en Moerbeke, uitgebreid met 36 hectare.
    Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Joke Schauvliege (CD&V) van Vlaams minister voor Leefmilieu en Natuur Hilde Crevits die de uitbreiding van het natuurbeheerplan onlangs goedkeurde.
    Met een totale oppervlakte van nu 236 hectare is het Heidebos, beheerd door Natuurpunt vzw, het grootste erkende natuurreservaat van Oost-Vlaanderen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuikentjes kunnen rekenen.

    Kuikentjes kunnen rekenen

     

    Kuikentjes kunnen tot drie tellen.
    Dat blijkt uit een Italiaanse studie.

    De onderzoekers legden de kuikentjes telkens kleine ballen voor ingedeeld in twee groepen: de ene groep bestond uit twee balletjes, de andere telkens uit drie.
    De diertjes kozen altijd voor de grootste groep.
    Zelfs wanneer de onderzoekers twee van de drie balletjes verstopten, konden de kuikentjes nog de grootste groep vinden.

    Volgens onderzoekers was het "indrukwekkend" en toont het onderzoek aan dat de jonge diertjes het onderscheid kunnen maken tussen twee en drie.

    Opvoeding

    De onderzochte kuikentjes waren wel nog maar drie à vier dagen oud.
    Volgens onderzoekers verliezen ze hun 'gave' wanneer ze ouder zijn omdat ze dan aan hun opvoeding beginnen.
    bron; gazetvanantwerpen.be


    01-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomertijd instellen op uw camera.
    Zomertijd instellen op uw camera.
    Elke laatste zondag van maart gaat de klok weer één uur vooruit.
    Vergeet dus niet uw klok in uw camera één uur vooruit te zetten want anders kan u mogelijk problemen krijgen met het archiveren van foto’s.
    Er zijn gelukkig ook camera's waarvan zomer- en wintertijd automatisch ingesteld wordt.
    Het kan dus zijn dat u helemaal niets hoeft te doen. 
    Een advies is toch nog even te controleren of de tijd goed ingesteld is.


    Ezelsbruggetje:
    In het voorjaar zet men de klok vooruit .
    En in het najaar zet men de klok achteruit.




                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    johnnyenchristiane
    blog.seniorennet.be/johnnye

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!