Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    12-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijken naar kuikens, niet alleen met Pasen

    Kijken naar kuikens, niet alleen met Pasen
    Videocamera's op slechtvalken gericht in kathedraal Brussel

     Herman Ricour

    Ornitholoog Walter Roggeman: op een televisiescherm in een container aan de voet van de kathedraal is te zien hoe de ouders hun jonge slechtvalken voeden.

    BRUSSEL - Het wordt een van de voorjaarstoppers in Brussel: de videokijkpost van slechtvalken en hun kuikens op de toren van de Sint-Goedele en Sint-Michielskathedraal. 'Buitenlandse Zaken stuurt zelfs al delegaties naar ons', zegt ornitholoog Walter Roggeman.

    Vier jaar geleden werd een koppel slechtvalken opgemerkt in de kathedraaltoren. Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen installeerde nestkastjes in de toren. Met succes, want ook dit jaar zit er een koppel met jongen. Niet meer het eerste koppel want het vrouwtje is dood. Het eerste mannetje heeft met zijn tweede wijfje nu vier kuikentjes.

    Om iedereen daarvan te laten genieten, zijn twee videocamera's op het nest gericht. Op een televisiescherm in een container aan de voet van de kathedraal is te zien hoe de ouders hun jonge slechtvalken voeden.

    Het woord slecht stond in de middeleeuwen voor alledaags, gewoon. De slechtvalk was in onze streken een veel voorkomende soort. Vanaf 1950 begon hun aantal sterk achteruit te gaan, onder andere door jagers en eierroof, maar vooral door het gebruik van schadelijke pesticiden in de landbouw. In 1995 startte het Fonds voor Instandhouding van Roofvogels (FIR) een beschermingsprogramma voor slechtvalken.

    Terug naar de beelden. Er komt beweging in het nest. De moeder voedert haar jongen met brokjes houtsnip en waterhoen. Ornitholoog Walter Roggeman legt uit: 'Die vogels zijn in de vlucht gedood. De slechtvalk gaat boven zijn prooi vliegen en laat zich dan met een snelheid van 350kilometer per uur vallen. Tijdens zijn val slaat hij zijn klauwen in zijn prooi. Op dit ogenblik keren de trekvogels terug en die zijn een uitgelezen prooi voor de slechtvalk. De timing om nu te jongen en op eten te jagen, is perfect. Het is een klassieke misvatting dat in mei alle vogels een ei leggen.'

    Voor het vierde jaar staat de kijkpost aan de kathedraal. Met steeds meer bijval. Wellicht trekken ze dit jaar een recordaantal bezoekers van meer dan 25.000.'

    De video-opnames van de slechtvalken zijn 24/24 uur te zien aan de kathedraal, nog tot eind mei   

    Bron; HetNieuwblad.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schattige kippen leggen geen eieren

    Schattige kippen leggen geen eieren

     


    De Britse Suzie Baldwin wilde kippen alleen voor de eieren, maar ze koos het verkeerde ras. Toch wil ze haar speciale huisdieren niet weg doen.

    Baldwin heeft drie Polish Frizzle kippen. Het ras heeft niet zo goede leghennen, maar ze zien er wel schattig uit. Daarom wil de vrouw haar kippen ook niet wegdoen. "Ze zijn heel tam en ze hebben een mooi karakter. Hun veren steken overal uit waardoor ze een kenmerkend uiterlijk hebben", aldus Baldwin.

    Het trio Furball, Fizz en Fuzz houden niet van een ding. "Ze haten regen. Dan worden hun veren nat en vallen ze over hun ogen en hun bek", aldus Baldwin.

    Beeld: Daily Mail 
    Bron; hbvl.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurcentrum open Ameland.


    Natuurcentrum open  ( Ameland ).

    Duin Natuurcentrum

    NES – Het Natuurcentrum is bij lange na niet klaar met de inrichting, maar opent toch de deuren. Vanaf Goede Vrijdag tot 20 juni houdt het een try out opening. Bezoekers kunnen tegen gereduceerd tarief naar binnen en zien een centrum met een prachtig Noordzee aquarium, een theaterzaal met een Ameland film en een uitkijktoren met een adembenemende uitzicht op het eiland, de Noordzee en de Waddenzee. Elke dag groeit het centrum naar zijn voltooiing. De officiële opening is 25 juni. Tot 20 juni is de proef openstelling, waarbij het publiek storingen, missertjes en aanvullingen door kan geven. Tot aan de opening kan er nog van alles worden aangepast en geoptimaliseerd.

    Een deel van het Colour your Science project draait. Het is het informatiesysteem via beeldschermen. Op drie niveaus staan er teksten en foto’s over natuur, energie en de activiteiten van de Amelander musea. De provincie gaf er subsidie voor.

    Op de eerste openingsdag van de try out staan de emmers, boren en trappen nog in het pad. Medewerkers en vrijwilligers zemen ramen, hangen informatieborden op en installeren computers voor Colour your Science. Om 13.00 uur gaan de deuren open. Er moet nog zoveel gebeuren dat de woorden ‘try out’ voor ‘openstelling’ een goede vondst is.
    Buiten schijnt de zon en de helmplanters zetten het kunstduin vol.
     
    Bron; Persbureau.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijken of de kuikens nog leven

    Kijken of de kuikens nog leven

    In veel natuurgebieden worden soorten en aantallen broedvogels regelmatig in kaart gebracht. Maar een negatieve trend (slechte broedresultaten) wordt op die manier soms veel te laat gesignaleerd. Alarmtellingen geven een sneller en beter inzicht.

    De broedtijd is weer begonnen en dat betekent werk in weidevogelgebieden. Veel terreinen van het Zeeuwse Landschap zijn opgenomen in het provinciale meetnet voor akker- en weidevogels. Een aantal soorten wordt van jaar tot jaar gevolgd. Wat is dat altijd spannend. Je weet ongeveer de score van voorgaande jaren en je hoopt natuurlijk dat de score tenminste gelijk is aan die van het voorgaande jaar. Of liever nog, dat er sprake is van een beetje toename. En helemaal mooi is als je een verband kunt leggen met het beheer dat gevoerd is. Want dat is natuurlijk de oogst die in natuurgebieden echt telt: de ontwikkeling van de natuurwaarden.

    Maar de werkelijkheid bij het inventariseren van vogels is soms weerbarstig. Weersinvloeden kunnen het tellen lastig maken. Soms, bij een plotselinge weersomslag van koud voorjaarsweer naar aangename lentetemperaturen, beginnen bijna alle individuen van een soort gelijktijdig met broeden. Maar soms gaat het ook druppelsgewijs, en moet je goed opletten om geen broedparen te missen of dubbel te tellen.

    Afgelopen week werden de eerste tellingen gedaan in de Yerseke Moer. Daarbij is er speciale aandacht voor de grutto; een beetje het vlaggenschip van de Nederlandse weidevogels. We gaan het dit jaar - in samenwerking met onder meer Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten- wat intensiever aanpakken. Dankzij subsidie van het ministerie van LNV hebben we een programma van 'alarmtellingen', waarbij we niet alleen onderzoeken hoeveel grutto's er in de Zeeuwse weidevogelgebieden broeden, maar ook hoe het broedsucces is; met andere woorden, hoeveel jongen opgroeien tot volwassen dieren.

    Die aanpak geeft een veel betrouwbaarder beeld hoe het met een soort in een gebied gaat. De omstandigheden in een weidegebied kunnen in het voorjaar zó ideaal zijn, dat heel veel paren zich tot broeden laten verleiden. Maar als de omstandigheden in zo'n gebied verslechteren, kan dat werken als een soort ecologische val. Vogels vestigen zich massaal, maar als het gebied bijvoorbeeld in de loop van het voorjaar te sterk uitdroogt, valt er in de tijd dat er kuikens zijn niks te halen. Datzelfde geldt als er te vroeg gemaaid wordt of als de veedichtheid te hoog wordt.

    Daarom wordt landelijk steeds meer gekeken naar de broedresultaten, in plaats van broedparen te tellen. Dat is een stuk tijdrovender. Nadat broedparen in kaart gebracht zijn, moet je meerdere malen terug om te zien of de kuikens nog leven. Dat gebeurt niet door de kuikens op te sporen, want dat zou te veel verstoring veroorzaken en daarmee juist een verhoogde sterfte onder jonge gruttootjes. De aanwezigheid van kuikens kan simpel worden vastgesteld tijdens 'alarmtellingen': als iemand in de buurt van de jongen komt, reageren grutto's door luidruchtig te alarmeren. Dan weet je dat de vogels nog tenminste één levend kuiken hebben. Natuurlijk zou je liever willen weten hoeveel kuikens er nog leven, maar dat is zonder verstoring niet vast te stellen.

    Bron; PZC.NL
     Foto's Joke










    11-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouwfirma zet ook huisjes voor honden.

    Bouwfirma zet ook huisjes voor honden

     

     

    Het Amerikaanse bouwbedrijf Sullivan Construction in Bedford, New Hampshire heeft een jarenlange reputatie op het vlak van huizen bouwen, maar breidt nu zijn activiteiten uit naar... hondenhuisjes.

    De firma krijgt naar eigen zeggen steeds vaker de vraag om in de tuin ook een optrekje neer te zetten voor de keffer des huizes. En dus zet Sullivan sinds kort ook Doggy Dream Homes. De muren en de vloer zijn gemaakt van onderhoudsvriendelijke kunststof en je kan zelfs satelliet- of kabeltelevisie laten installeren. En als je echt houdt van je huisdier, leg je natuurlijk ook een zwembadje aan. Offertes beginnen vanaf 5.700 euro. (bf)
    bron; HLN.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ezelbaby in Zelhem Nl.


    Ezelbaby in Zelhem

    ZELHEM - Een bijzondere lentebode in Zelhem: ezelin Istar heeft het leven geschonken aan een jong.

    Het veulentje op ezelmanege De Edelingen aan de Kattekolkweg is een meisje en is Emu gedoopt. Hier krijgt zij de eerste lessen van haar moeder: dartelen en rollen in de wei. "Ze doet het heel goed", zegt Michel Rolfes van de manege. "En er komen veel mensen op kraamvisite. Die krijgen natuurlijk beschuit met muisjes." Wie nog een kijkje wil nemen: De Edelingen is elke dag (ook tijdens Pasen) van 10.00 uur tot zonsondergang open. foto Jan van den Brink

    Bron; DeGelderlander.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmkwekers op zeehondenjacht


    Zalmkwekers op zeehondenjacht

    LONDEN- Schotse zalmkwekers schieten jaarlijks duizenden zeehonden dood. Deze 'geheime slachting' is onthuld door de Seal Protection Action Group, die schat dat het om 5000 dode zeehonden gaat. De kwekers zelf noemen dat getal overdreven. Men houdt het op hooguit vijfhonderd doodgeschoten dieren. 

     

    Het is een bijna traditioneel conflict. Vissers en kwekers houden zeehondenverantwoordelijk voor een kleiner visbestand. De zeehond is echter zeer geliefd bij natuurbeschermers. Dat de ruzie hoog oploopt, heeft ook te maken met de populariteit van de Schotse zalm. Er worden dagelijks meer dan een miljoen zalmen gegeten in Groot-Brittannië en dat aantal wordt al lang niet meer gehaald door gevangen wilde zalm die stroomopwaarts in een Schots riviertje zwemt. De honderden zalmkwekerijen in de Schotse Hooglanden zijn een belangrijke werkgever in de regio.

    Legaal

    Het is overigens legaal om buiten de broedtijd zeehonden af te schieten. Volgens Scott Landsburgh van de vereniging van Schotse zalmkwekers doen zijn leden er alles aan om dat te voorkomen.

    De kwekers stellen dat zeehonden werkelijk een bloedbad onder de zalmen kunnen aanrichten. Bij een geslaagde penetratie van de netten worden al gauw duizend zalmen gedood.

    Volgens Callan Duck van de universiteit van St. Andrews is in zo'n geval een kogel voor een zeehond gerechtvaardigd. "Als een zeehond eenmaal heeft geleerd hoe hij zo makkelijk aan een maaltje kan komen dan blijft hij dat proberen." Duck meent echter dat dit het zo maar afschieten van de dieren niet rechtvaardigt. Volgens de natuurbeschermers gebeurt dat nu juist wel. Het valt hun op dat de populatie van de zeehonden het scherpst daalt in de omgeving van zalmkwekerijen.

    Bron; DeTelegraaf.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehondje in de haven van Port-Zélande te Ouddorp Nl.


    In het jaar 2004 spoelde een "Zeehondje" aan in de
    haven van "Port-Zélande" te Ouddorp Nederland.







    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente in het Hallerbos

    Lente in het Hallerbos

    hallerbos

    Zeeën van blauw en golven van zoete geuren: de mooiste lenteshow van ons land is vanaf half april te beleven in het Hallerbos, ten zuiden van Brussel. Zo ver het oog reikt, bloeien tienduizenden wilde boshyacinten tussen de bomen.

    Zodra u uit de auto of van de fiets stapt aan het kruispunt van de Acht Dreven, worden uw zintuigen overvallen. Waar u ook kijkt, overal ziet u tussen de beukenbomen van het Hallerbos bloeiende boshyacinten. Het moeten er vele tienduizenden zijn. Ze kleuren de hele omgeving blauwpaars en terwijl u wandelt, waait de wind heerlijke parfumgolven onder uw neusvleugels.

    "Eigenlijk hebben we deze pracht te danken aan de Eerste Wereldoorlog", vertelt gids Michel Annys. "In '14-'18 hebben de Duitsers het grootste deel van het Hallerbos gerooid. In de jaren nadien schoten overal jonge boompjes op en tegelijk zagen de bewoners steeds meer boshyacinten verschijnen. Vandaag rooit het bosbeheer de beuken zodra ze groot en dik worden, omdat ze dan de ondergroei niet meer toelaten."

    Elke dag anders

    Om de bloementapijten te zien, kiest u het best een dag tussen 15 april en 5 mei uit. De klimaatopwarming is ook hier niet ver weg. De infoborden vermelden nog eind april tot half mei, maar intussen mag u twee weken eerder rekenen... en het loont zeer de moeite om hier meer dan één keeer te komen wandelen. Elke dag van de bloei gaat het blauw er een beetje anders uitzien.

    Van de bewegwijzerde wandelingen is de Reebokwandeling (8 km) wellicht de meest interessante. Ze brengt u tot diep in het bos waar u niet meer gestoord wordt door het gebrom van de E19 die dwars door het westelijke gedeelte snijdt.

    Veel meer dan Witse

    Een lentebad in het Hallerbos kunt u goed combineren met een bezoek aan Halle. Aan één uiteinde van de verkeersvrije Grote Markt staat het sierlijke renaissancestadhuis, aan het andere de Sint-Martinusbasiliek. Tussen beide in prijkt het standbeeld van Adrien Servais, de grootste cellist die ons land ooit gekend heeft.

    De restauratie van de basiliektoren is al voltooid en laat zien hoe indrukwekkend deze hooggotische kerk wel is. Toch staat het monument vooral bekend om het zwarte madonnabeeld bovenop het hoofdaltaar, waaraan mirakels worden toegeschreven. Het dateert uit 1267 en voor de zwarte kleur bestaan meerdere verklaringen. Een legende wil dat de madonna zwart werd omdat ze de kanonballen van een protestants legertje in 1580 in haar mantel opving en op die manier de stad beschermde. Een meer prozaïsche versie verklaart het zwart door de verkleuring van de zilververf waarmee de buitenste gipslaag van het beeld werd ingestreken.

    Wat er ook van zij, het 750 jaar oude beeld trekt nog ieder jaar in de maand mei duizenden bedevaarders. Het hoogtepunt vormt de voettocht vanuit alle windstreken, in de nacht van pinksterzaterdag op pinksterzondag.

    Elders in de kerk wachten andere bezienswaardigheden. Delen van de glas-in-loodramen in de kooromgang zouden de oudste van de Nederlanden zijn. In het beeldhouwwerk van menige zuil zijn middeleeuwse symbolen verborgen (voer voor ontcijferaars à la de Da Vinci Code!). Van meer recente oorsprong is de glazen kast met het gedroogde bruidsboeket van prinses Mathilde. Haar kinderwens is uitgekomen!

    Wie vandaag Halle zegt, zegt ook Witse. Onder de titel Het Land van Witse heeft de toeristische dienst een auto- en fietsroute in en rond Halle en in het Pajottenland uitgestippeld. Met de fiets is ze 42 km, met de auto 40,6 km lang, en u kunt ze probleemloos inkorten. Maar er vallen wel meer dingen te doen dan te zoeken naar Witse. Neem eens een kijkje in het futuristische nieuwe station (met dank aan de hst). Wandel even door het parkje langs de Zenne (hier is het riviertje echt te zien). Of maak een stadsrondvaart op het kanaal Brussel-Charleroi (van begin mei tot eind september).

    Ambachtelijke geuze is niet zoet

    Ten westen van Halle ligt het Pajottenland, ten oosten de streek van Zenne & Zoniën. In beide regio's worden streekproducten nog gekoesterd. In het Streekproductencentrum wordt al dat lekkers te koop geboden: mandjeskaas uit Beersel, honing, confituren, producten van lokale chocolatiers, in kriekbier gerijpte kazen en natuurlijk de artisanale bieren op basis van lambik (geuze, kriek, faro, fruitbieren...).

    Met elf zijn ze nog, de brouwers die in het Pajottenland en in Brussel oude geuze, oude kriek en afgeleide bieren maken op ambachtelijke wijze. Dit wil zeggen dat ze het basisbrouwsel op spontane manier laten gisten door contact met de buitenlucht. De micro-organismen in die lucht doen dan hun werk, vooral dan het beroemde enzym Brettanomyces bruxellensis, dat alleen in de lucht van de Zennevallei zou voorkomen. Het resultaat is een heerlijke geuze die helemaal niet zoet smaakt zoals u verwacht, maar prettig zurig en prikkelend. Om de proef op de som te nemen troont mijn gids me mee naar De Sleutel, een bruine kroeg naast het stadhuis waar het aanbod en een aantal andere mededelingen gewoon op de muur zijn geschilderd. In het Brabantse dialect, zoals het hoort...

    Praktisch

    • Info en routebeschrijvingen: Toerisme Halle, Grote Markt 1, 1500 Halle, tel. 02 356 42 59, www.halle.be  (klik op Toerisme).
    • Beschrijving van  de niet-bewegwijzerde auto- en fietsroute Het Land van Witse: € 4.
    • Gegidste boshyacintenwandelingen door het Hallerbos. Info: Pierre Kestemont (tel. 02 377 52 10) of Bert Ghysels (tel. 02 356 76 46).
    • Stadsrondvaarten: elke woensdag van 7 mei tot 24 september om 10 uur aan de Suikerkaai, € 4. Ook andere kanaaltochten mogelijk. Info en boeking: Rivertours: tel. 02 218 54 10 en www.rivertours.be
    • Streekproductencentrum: Poststraat 3A, 1500 Halle, wo-zat. 9-18 uur. Info: tel. 02 361 31 90 en www.streekproductencentrum.be

      Bron ; Plus.be

    10-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sonar van schepen maakt dolfijnen doof

     

    Sonar van schepen maakt dolfijnen doof

     

    Dolfijnen kunnen tijdelijk doof worden door sonar van schepen. Aangezien dolfijnen zelf een natuurlijke vorm van sonar gebruiken om met elkaar te communiceren, raken ze verstrooid door de veel luidere geluiden die door de mens geproduceerd worden. Het kan verklaren waarom dolfijnen en andere zeedieren soms op de kust stranden.

    Vorige maand spoelden honderden walvissen en dolfijnen aan op de kusten van Australië. Hoewel dierenbeschermers hun best deden om de dieren weer in veilige wateren te krijgen, kwamen de meeste gestrande dieren om het leven. Het was niet duidelijk waarom de walvissen en dolfijnen massaal naar de kust zwommen. Mogelijk zit de militaire activiteit van schepen er voor iets tussen. Sonar veroorzaakt volgens een studie van de universiteit van Hawai minstens tijdelijk gehoorsverlies bij dolfijnen.

    Het is natuurlijk niet zeker dat dolfijnen uitsluitend door deze oorzaak stranden. De studie stelt immers ook dat dolfijnen herhaaldelijk en intens aan de storende geluiden moeten worden blootgesteld voor er van een effect sprake is.
    bron; HLN.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australische man opgegeten door krokodil


    Australische man opgegeten door krokodil

    In Australië is een 20-jarige man waarschijnlijk door een krokodil opgegeten. De man wou na een avondje stappen in Noord-Australië de Daly-rivier overzwemmen toen ooggetuigen plotseling een krokodil opmerkten. De man verdween onder water en is niet meer teruggevonden, zo meldt de tv-zender ABC.

    Derde aanval
    Het is al de derde dodelijke krokodilaanval in drie maanden tijd. In maart werd in Darwin een 11-jarige tijdens een zwempartij in een klein meer door een krokodil opgegeten. "We hebben informatie over een krokodil in de omgeving, daarom is het zeer waarschijnlijk dat de man het slachtoffer van een aanval is geworden", aldus politiewoordvoerder John Emeny.
    Bron; DeMorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Containerreuzin vertrekt uit Antwerpse haven


    Containerreuzin vertrekt uit Antwerpse haven

    15:39 Update Het containerschip MSC Beatrice vertrok vandaag, vrijdag, om 10.30u uit het Delwaidedok. Opnieuw verzamelde een massa dagjestoeristen zich op de kades.

    Rond 11.30u passeerde het de Berendrecht- en Zandvlietsluis. Vandaar gaat het schip verder naar Rottterdam en Felixstowe (Groot-Brittannië). Daarna zet het koers naar Dubai, Singapore, Hongkong en Xingang (China).

    Met een lengte van 366 meter en een capaciteit van zo’n 14.000 containers is de MSC Beatrice het grootste containerschip dat ooit de Antwerpse haven aandeed. De reus vaart met een snelheid van 28 knopen, dat is ongeveer 55 kilometer per uur.

    Bron; GVA.be
    Foto's; Georges  http://blog.seniorennet.be/no_limit_iv/







    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurpark investeert in geitjes

    Natuurpark investeert in geitjes in plaats van in grasmaaiers

    In New York heeft de stad een oplossing gevonden voor milieuvriendelijk tuinieren in natuurparken. In plaats van grasmaaiers te kopen, hebben de toezichthouders van het park vijf dwerggeitjes gekocht.

    De vijf dwerggeitjes kosten samen 1.200 dollar en moeten het onkruid en het gras opeten. Zo wordt het park op een milieuvriendelijke manier onderhouden. Maar de geitjes mogen niet zomaar hun gangetje gaan. Ze worden aan de leiband gehouden of in een verplaatsbaar hek gezet.

    De geitjes zijn vier tot zes weken oud en heten Sleepy, Sneezy, Bashful, Happy en Doc, zoals de gelijknamige personages uit 'Sneeuwwitje'.
    Bron; gva.be


    09-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mercator terug op zijn vaste stek in Oostende

    Mercator terug op zijn vaste stek in Oostende

     

    OOSTENDE -   Na een tocht van ongeveer zes uur is de driemaster Mercator donderdagmiddag omstreeks 14 uur aangekomen op zijn vaste stek in Oostende. Het voormalige opleidingschip onderging de voorbije maanden een grondige restauratiebeurt op de scheepswerf IDP in de badstad. De terugtocht verliep achterwaarts, zodat het museumschip terug juist georiënteerd in het Mercatordok ligt.

     Twee sleepboten van de marine escorteerden het schip bij de gevaarlijke overtocht van de havengeul en het manoeuvreren tussen nauwe doorgangen. "De terugtocht is vlotter verlopen dan de heenreis naar de werf", vertelt afgevaardigd beheerder Jo Dielman van de vzw Zeilschip Mercator.
     
    "Dat komt door de betere weersomstandigheden en een vlottere doortocht door de twee sluizen. We hebben geen hinder ondervonden van het achterwaarts varen. We wonnen bijna een uur op het voorziene tijdschema.
     
     Tijdens de grondige restauratie, die begon op 16 oktober 2008, werden onder meer de masten van het schip verwijderd. De grote mast werd gezandstraald en alle touwwerk is vernieuwd. De Oostendse scheepswerf deed daarvoor beroep op Nederlandse specialisten.
     
     De driemaster zal de volgende dagen worden schoongemaakt. "Na zes maanden onderhoudswerken is het schip vuil. Er liggen ook nog overal trossen van de overtocht. Die gaan we verwijderen. Over een week hopen we het schip terug toegankelijk te krijgen voor het publiek", aldus Dielman.
     
     De terugtocht van de Mercator werd op de kade aanschouwd door enkele honderden toeschouwers.
    De Standaard.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mercator terug op zijn vaste stek in Oostende


    Mercator terug op zijn vaste stek in Oostende

    Vandaag deze "foto's genomen in Oostende",
    jammer van het grijze weer,
    (buiten een enkel moment van heldere lucht)
    maar het was om er bij te zijn.

























    06-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verdwaalde zeehond gezien NL
    Verdwaalde zeehond gezien

    In de rivier de Merwede vlak boven het natuurgebeid de Biesbosch is maandagochtend een zeehond gezien. De zeehond zwom in de rivier tussen de plaatsen Dordrecht en Papendrecht.

    Meerdere wandelaars hebben de zeehond gezien en de politie gebeld.

    Zeehonden zwemmen eigenlijk alleen in open water zoals de Noordzee. Het beest moet dus minstens tientallen kilometers verdwaald zijn.

    De politie die op het water werkt, kijkt uit naar het dier. De zeehondencrèche uit Pieterburen helpt bij het zoeken.
    Bron;  NOS

    Zie ook mijn eerder geplaatste artikel op mijn andere
    blog .http://blog.seniorennet.be/image/
    24/03/09.Opnieuw "zwarte zeehond"gevonden.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Late Pasen goed voor Nederlands toerisme.
                                  
                          
    Badgasten op het strand van Scheveningen.

    Pasen valt laat dit jaar en daarom verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) meer buitenlandse toeristen dan vorig jaar. Toen viel Pasen eind maart en bezochten 700.000 buitenlanders Nederland. Nu verwacht het NBTC er 800.000. Naar schatting 65 procent van de buitenlandse gasten komt uit Duitsland en een kwart uit België, aldus het NBTC. De meeste mensen komen voor een dagje.

    Ook veel Nederlanders trekken er met Pasen op uit. Ongeveer 250.000 Nederlanders houden vakantie in eigen land. Zij kiezen veelal voor een verblijf in een bungalow, maar ook kamperen is populair. Nog eens 200.000 Nederlanders brengen het lange paasweekeinde in het buitenland door. België, Duitsland en Frankrijk zijn net als vorig jaar de populairste bestemmingen. (anp/svm)

    Bron; De Morgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mercator op 8 april terug op vaste ligplaats in Oostende .

    Mercator op 8 april terug op vaste ligplaats in Oostende

    OOSTENDE - De driemaster Mercator zal op woensdag 8 april terugvaren naar zijn vaste ligplaats voor het Oostendse stadhuis in het Mercatordok. De Mercator werd de voorbije zes maanden ingrijpend gerestaureerd op de scheepswerf IDP in de haven van Oostende. Het museumschip werd ontdaan van zijn masten en kreeg een nieuw achterdek.

    Bron De Standaard.be


    05-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macro foto's van een Paard.


    "Macro foto's" van een "Paard" ziin oog zijn wimper,
     jammer van die vlieg maar volgende keer beter.







    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paardenhouderij mag voortaan in agrarisch gebied.

    Paardenhouderij mag voortaan in agrarisch gebied

    BRUSSEL -  Alle mengvormen van paardenhouderij zijn voortaan toegelaten in agrarisch gebied. Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open Vld) heeft er met enkele uitvoeringsbesluiten voor gezorgd dat paardenhouderijen in agrarische gebied niet langer zonevreemd zijn. Dat meldt de Zondag.

    Tot nu toe kampte de paardensector met nogal wat problemen inzake vergunningen. Een paardenhouder of -fokker die bijvoorbeeld een piste wilde aanleggen, kwam terecht in de categorie manege en die hoort thuis in recreatiegebied. Bijgevolg was de paardenhouderij zonevreemd. 

    Minister Van Mechelen maakt hier een einde aan. Hij erkent de paardenhouderij als economische sector en wil ze daarom alle kansen bieden om zich te ontplooien. 'Zeker nu de traditionele agrarische bedrijven in betekenis afnemen, kan de vrijgekomen ruimte worden ingenomen door de paardensector als nieuwe belangrijke economische speler in de agrarische sector', zegt de minister.      

    Op vraag van de sector werd ook een oplossing geboden aan het probleem van de schuilhokken op weiden. Kleine hokken tot twintig vierkante meter of verrijdbare schuilhokken in agrarisch gebied zijn in de toekomst vrijgesteld van vergunning.

    De paardensector in Vlaanderen is goed voor zowat 3.500 voltijdse jobs en een toegevoegde economische waarde van ongeveer 215 miljoen euro.
    Bron Nieuwsblad.be

                                                                              
                                                                                 Foto's van Joke










                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rhodos
    blog.seniorennet.be/rhodos

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!