Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    08-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meikever


    Meikever

     

    Meikever. illustratie Hans Kolvoort

    Meikever. illustratie Hans Kolvoort

    De familie Raymann woont op zeven hoog bij Jonkersbos in Nijmegen. Op 23 april zaten er ’s avonds drie dikke kevers op het balkon en de volgende morgen nog één.

    Met deze laatste bij de hand beschreef mevrouw mij door de telefoon het insect: ‘Twee kwastjes voor op de donkergrijze kop; lijf donkerbruin met lengteribbels; het lichaam eindigt puntig’.

    Ongetwijfeld een man meikever. In mei verlaten de mannetjes en de vrouwtjes de ‘poppenwieg’, een cocon waarin zij al in september geboren zijn. De hele winter blijft de kever als volwassen dier in zijn wieg onder de grond.

    Omdat het uitvliegen zo massaal gebeurt, hoeft er niet lang naar een partner gezocht te worden.

    • Grootte: 20-30 mm.
    • Kleur: zie illustratie. De 'kwastjes' het bladvormig einde van de antennen, zijn hèt kenmerk van de bladsprietkevers. De familie waartoe ook mestkever, rozenkever en neushoornkever behoren.
    • Voedsel: larven, de engerlingen, leven in de grond en voeden zich met de wortels van grassen en granen. De volwassen kevers eten bladeren van loofbomen.
    • Voortplanting: de ontwikkeling van engerling tot volwassen kever duurt drie jaar.
    • Voorkomen: vroeger zeer algemeen: met recht een plaagdier. Daarna zeldzaam, maar de laatste jaren neemt het aantal weer flink toe
      bron; deGelderlander.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomertortel


    Zomertortel

    Zomertortel illustratie Willem Kolvoort

    Zomertortel illustratie Willem Kolvoort

    Twee meldingen van de zomertortel: Gerrit Wevers zag de langeafstandstrekker – de duiven overwinteren in West-Afrika, ten zuiden van de Sahara – op 19 april in het Aaltense Goor en Renée Frieling hoorde het onmiskenbare diepe turrr?turrrr dat eindeloos herhaald wordt, op 24 april in een meidoornbosschage bij de Blauwe Kamer onder Wageningen.


    Goed nieuws, want het gaat bijzonder slecht met deze Rode Lijst soort. Oorzaken zijn het verdwijnen van kruidenrijke vegetaties, droogte in de Sahel en de jacht. Veel Europese zomertortels komen over de Maltezer eilandengroep. Malta is sinds 2004 lid van de EU, maar lapt de Europese Vogelrichtlijn aan zijn laars. Gelukkig heeft de premier van Malta, onder druk van het Europese Hof verklaard, dat er dit jaar geen voorjaarsjacht wordt toegestaan.

    Grootte: 26-28 cm; gewicht: 150 gram.

    Kleur: zie illustratie. Jonge vogels: geen halsvlek en minder zwart op de veercentra.

    Voedsel: onkruidzaden en granen.

    Voorkomen: Aankomst vanaf half april; vertrekt in september. Broedt in bosjes en struwelen; niet in aaneengesloten bosgebieden. Huidige broedpopulatie rond de 10.000 paren; beginjaren tachtig nog 50.000 paren. Door gebrek aan onkruidzaden tegenwoordig meestal nog maar één, in plaats van twee, legsel per seizoen
    bron; deGelderlander.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese panda's nog niet hersteld van aardbeving


    Chinese panda's nog niet hersteld van aardbeving

      
    De zware aardbeving die China een jaar geleden trof, heeft nog steeds zware gevolgen voor de reuzenpanda. China doet er alles aan om de geliefde dieren te redden, maar na de verwoestende aardbeving dreigt het programma te mislukken. De panda's vinden minder voedsel, hun seksuele drift is verminderd en toeristen laten de getroffen streek links liggen.

    Babyboom
    Het is niet duidelijk hoeveel panda's door de aardbeving om het leven gekomen zijn, maar de ramp heeft hele bamboebossen vernield. Ook in gevangenschap hebben de panda's het echter niet gemakkelijk. De schok kwam er op het ogenblik dat er sprake was van een ware babyboom. Daardoor hebben de verzorgers het steeds lastiger om genoeg bamboe te vinden.

    Kieskeurig
    "Panda's zijn heel kieskeurige eters. Ze zijn gewend om bamboe te eten uit dezelfde omgeving, maar die is sinds de aardbeving steeds moeilijker te vinden", zegt Wang Chengdong, directeur van het kweekcentrum voor panda's in Chengdu. Het juiste voedselregime is een cruciaal aspect geweest in de pogingen om de reuzenpanda te redden. Er leven ongeveer 300 panda's in gevangenschap, maar in het wild blijven er slechts 1.200 over.

    Seksuele drift
    Het gebrek aan voedsel heeft ook gevolgen voor de seksuele activiteit van de panda's. Voedsel heeft een ontspannende werking, waardoor panda's beter gaan kweken. Dat verklaart de babyboom die de voorbije jaren voor vreugde zorgde. In 2007 zouden er 25 panda's geboren zijn in 50 kweekcentra en ook de cijfers van vorig jaar wijzen in die richting.

    Minder toeristen
    Door de aardbeving komen ook minder toeristen naar de panda's kijken. Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor de projecten. Terwijl het centrum in Chengdu in 2007 nog 600.000 bezoekers lokte, viel dat aantal vorig jaar terug tot ongeveer 300.000. De economische crisis maakt het nog moeilijker en de donaties zijn fors teruggevallen.

    87.000 doden
    Door de babyboom is het ook noodzakelijk om panda's weer in het wild vrij te laten, maar dat is in de rampzone niet eenvoudig. "We moeten de panda en zijn habitat beschermen, maar dat gaan nog heel lang duren", zegt Wang. Dinsdag 12 mei is het exact één jaar geleden dat een deel van China verwoest werd door een zware aardbeving. Bijna 87.000 mensen kwamen om het leven of zijn sindsdien spoorloos verdwenen.
     (gb) bron; HLN.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caseys beste vriend is dodelijke grizzlybeer


    Caseys beste vriend is dodelijke grizzlybeer

    Casey Anderson ontfermt zich sinds 2002 over Brutus, een reusachtige grizzly.
    Casey Anderson heeft een wel zeer speciale vriend. De Amerikaanse natuurliefhebber is beste maatjes met Brutus, een grizzlybeer van 360 kilogram. Anderson adopteerde Brutus zeven jaar geleden toen hij net geboren was. Hij voedde hem op tot wat hij nu is: een angstwekkende maar (voorlopig) tamme reus.

    De vrienden zijn twee handen op één buik. Ze drinken samen biertjes, eten aan dezelfde tafel en gaan gezellig in de jacuzzi. Brutus was ook getuige op het huwelijk van Anderson met Missy Pile, een Amerikaanse actrice die bijrolletjes vertolkte in onder meer Home Alone 4.

    (dea) bron; HLN.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbrekers dierentuin wilden duiken met haaien


    Inbrekers dierentuin wilden duiken met haaien

     

    Twee mannen die de voorbije nacht inbraken in de dierentuin Burgers' Zoo in het Nederlandse Arnhem, wilden duiken tussen de haaien. De twee zaten in duikuitrusting klaar op de rand van het bassin waarin onder meer drie zwartpunthaaien zwemmen. Dat meldt de dierentuin.

    Volslagen idioot
    Dierentuindirecteur Alex van Hooff betrapte de twee net op tijd, met de gealarmeerde politie aan zijn zijde. Van Hooff is woest over de actie. "Deze twee waren volslagen idioot bezig. Ze hebben boven alles de dieren in gevaar gebracht. De haaien zijn gevoelig voor stress en hadden kunnen overlijden aan een hartaanval".
    (anp/eb bron; HLN.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse duiven krijgen anticonceptiepil


    Nederlandse duiven krijgen anticonceptiepil

    nederlandse duiven krijgen anticonceptiepil

     
    In Nederland wil een politicus duiven de anticonceptiepil geven. Zo wil hij de overlast van de vogels tegen gaan.

    Arno Bonte van GroenLinks heeft voorgesteld om op vier plekken in Rotterdam duiventillen te plaatsen. Daarin vinden de vogels dan voer waarin een anticonceptiemiddel is verwerkt. "Als je het duivenprobleem wilt oplossen, zul je bij de bron moeten beginnen. Je beperkt daarmee nieuwe aanwas van duiven. Bovendien voorkom je ziektes omdat de duiven als voedingsbron niet langer zijn aangewezen op beschimmeld brood", aldus Bonte.

    Bonte reageert met zijn plan op het voorstel van Lucas Bolsius. Die wilde de duiven met netten vangen om ze daarna te doden. Bonte vindt dit "een wrede en dieronwaardige methode en maar een tijdelijke oplossing".

    Of het voorstel wordt goedgekeurd, is nog niet bekend.
    bron; GVA.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje ontsnapt aan tijgeraanval


    Meisje ontsnapt aan tijgeraanval

    meisje ontsnapt aan tijgeraanval


    Een uitstap naar de zoo eindigde bijna fataal voor een tweejarig meisje. Een Bengaalse tijger had namelijk interesse in de kleine Avery.

    Avery Thompson stond maar centimeters van de Bengaalse tijger Almos af toen het beest naar haar toe kwam. Hij strekte zijn poot uit en wilde het meisje aanraken. Dankzij een glazen wand werd het meisje niet aangevallen.

    Poot

    Het was de 44-jarige fotograaf Dyrk Daniels die de foto had genomen: "Pas nadat ik de foto zag, besefte ik dat Avery in gevaar had kunnen zijn. Ze zag en hoorde de tijger niet aankomen totdat hij zijn poot tegen het glas drukte."

    Verlegen

    Volgens Daniels is het een uniek beeld. "Ik heb nog nooit een tijger zo geïnteresseerd gezien in een mens. Meestal zijn ze heel verlegen en komen ze niet in de buurt van mensen", aldus Daniels.
     bron; GVA.be


    07-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar blijft de allereerste babyolifant van ons land?

     

    Waar blijft de allereerste babyolifant van ons land?

    May Tagu op de rug van de zwangere Phyo Phyo.

    Het blijft voorlopig wachten op de baby van mama-olifant Phyo Phyo van de Antwerpse Zoo. "We zitten weer in fase rood en dat wil zeggen dat de verzorgers opnieuw 24 uur op 24 de wacht houden en dagelijks bloed nemen om de progesteronwaarde te meten", zegt woordvoerster Ilse Segers.

    Vals alarm
    "Eergisteravond hadden we effectief een zeer lage progesteronwaarde in het bloed van mama Phyo Phyo en dus dachten we even dat de bevalling was ingezet. Maar de dag erna stond ze echter weer op hoog en bleek het vals alarm. Het blijft voor iedereen ontzettend spannend".

    Sms
    Ook voor hoofdverzorger Bruno, die op de speciaal voor de gelegenheid opgezette website www.baby-olifant.be uitlegt waar de kleine spruit nu toch blijft. Wie per sms perfect op de hoogte wil blijven van de zwangerschap van Phyo Phyo, kan zich daarvoor trouwens ook inschrijven. (jv) bron;HLN.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avifauna opent Nachtsafari met exotische kiwi


    Avifauna opent Nachtsafari met exotische kiwi

    Nieuw-Zeelandse kiwi. 
    Nieuw-Zeelandse kiwi.

    Ver van zijn thuisland scharrelt in een speciaal nachtverblijf een Nieuw-Zeelandse kiwi rond. De exotische vogel is vanaf komend weekend in Alphen aan den Rijn te zien.

    Vogelpark Avifauna stelt zaterdag de Nachtsafari open voor publiek.

    Het nieuwe onderkomen voor onder andere de kiwi bestaat uit twee delen. Het nachtgedeelte is een nagebootste jungle, waarin het overdag donker is. In het nachtverblijf van Avifauna hebben de vogels een omgekeerd dag-en-nachtritme. Doordat het er overdag donker is, worden de nachtvogels actief. Dankzij speciale belichting kan het publiek de kiwi volgen.

    In de Nachtsafari kunnen bezoekers naast de kiwi ook uilen en andere nachtvogels spotten.

    Het daglichtgedeelte is een oude burcht waar verschillende uilensoorten te bekijken zijn.

    Het is bijna twintig jaar geleden dat er in Nederland een kiwi was te bewonderen. Avifauna is de enige dierentuin in Nederland met een kiwi. In Europa bieden slechts vijf dierentuinen onderdak aan zo’n vogel.

    Op 24 juni –nieuwjaarsdag in Nieuw-Zeeland– wordt de Nachtsafari officieel geopend.

    Loopvogel

    De kiwi is een loopvogel ter grootte van een kip, die van nature alleen in Nieuw-Zeeland voorkomt. Voordat de mens zich op de eilandengroep vestigde, leefden er naar schatting 12 miljoen kiwi’s. Tegenwoordig zijn dat er vermoedelijk nog zo’n 60.000.

    Kiwi’s kunnen bijna niet zien, maar hebben daarentegen een zeer goed reukvermogen. Het voedsel van de vogel bestaat uit insecten, wormen en andere ongewervelden.

    bron; .refdag.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeriste schiet voor de lol olifant dood met kruisboog


    Toeriste schiet voor de lol olifant dood met kruisboog


     

    Teressa Groenewald-Hagerman poseert trots bij haar jachttrofee.
    De Amerikaanse Teressa Groenewald-Hagerman (39) heeft op safari in Afrika een olifant doodgeschoten met een pijl en boog. Vol trots heeft ze de foto¿s van haar prooi op het internet gezet. De zinloze afslachting is het gevolg van een weddenschap.

    Jaar geoefend
    Onder de webnaam Prohuntress, vertelt mevrouw Groenewald triomfantelijk dat ze het dier vond in een kudde van 37 exemplaren. "Ik knielde neer op een afstand van zowat tien meter en schoot de pijl af." De Amerikaanse had een jaar geoefend met een PSE X Force kruisboog. Een vriend haar haar voor een weddenschap uitgedaagd om een olifant te doden.

    Een andere internetblogger vertelt dat de olifant nog 500 meter voortstrompelde alvorens neer te vallen.

    "Dit is ziek"
    Will Travers van de Born Free Foundation reageert geschokt op de moord: "Waarom zou iemand zoeits doen om een weddenschap te winnen? Dan moet je wat mij betreft in therapie. Dit is echt ziek."

    Olifanten zijn kuddedieren en leven in familieverband. Uit recente studies blijkt ook dat ze rouwen om verloren leden van de groep. Jagen op olifanten is nog altijd niet verboden in sommige delen van Afrika. Er zijn zelfs touroperators die georganiseerde jachtreisjes aanbieden.

    (eb) bron; HLN.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste konijn ter wereld sterft door plankenkoorts


    Grootste konijn ter wereld sterft door plankenkoorts

    grootste konijn ter wereld sterft door plankenkoorts

    Het grootste konijn ter wereld is overleden. Het konijn Amy stierf enkele minuten voor haar eerste tv-optreden.

    Amy was 1.22 m groot en woog 20 kilogram. Het beestje was te gast in een Italiaanse televisieshow, maar stierf enkele minuten voordat ze de set moest betreden. Volgens een dierenarts kreeg het konijn een hartaanval.

    Volgens de Britse eigenaar Annette Edwards had het beestje last van plankenkoorts: "Het is raar. Ze was nog jong en gezond en volgens de dierenarts was ze fit genoeg om te vliegen."bron; GVA.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste hond ter wereld is 21 jaar


    Oudste hond ter wereld is 21 jaar

    oudste hond ter wereld is 21 jaar 

    In de VS is een hond 21 jaar geworden. Het beestje is daarmee de oudste hond ter wereld geworden.

    Chanel is een witte teckel en is 21 jaar oud. Het beestje heeft een slecht zicht en gehoor, maar gaat nog alle dagen wandelen. Voor haar verjaardag werd ze getrakteerd op een verjaardagsfeestje en een kuuroord.

    Chanel is nu de oudste hond ter wereld. De voormalige oudste hond ter wereld was de 29-jarige labrador Bella die vorig jaar overleed.

    Beeld: Daily Mail bron; hbvl.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er staat een paard in de kleerkast


    Er staat een paard in de kleerkast

    Neen, dit is geen scène uit een aflevering van 'Wie wordt Maria' voor dieren en evenmin een beeld uit een clip voor de remix van André van Duin's carnavalshit 'Er staat een paard in de gang'. De viervoeter die op de foto prijkt, draagt namelijk een creatie van de Duitse modeontwerpster Hildegard Bergbauer.

    Dirndl
    Wie er als paard goed wil uitzien op de Beierse weiden, kan zich voortaan een dirndl aanschaffen van de extravagante Bergbauer. De ontwerpster maakte eerder ook al creaties voor honden en katten.

    Gekke pakjes
    Hildegard Bergbauer deed naar eigen zeggen haar inspiratie op in de revues en bonte avonden die ze als kind ging bekijken. "De dieren die in die shows optraden, droegen steevast gekke pakjes, inclusief accessoires. Die beelden zijn altijd bij mij blijven hangen". (eb)

     

    Na de verkiezing van de Duitse kardinaal Ratzinger tot paus, ontwierp Bergbauer een lijn geestelijke hondenpakjes
    bron; HLN.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloeiende bermen


    Bloeiende bermen

     

    Wie wandelt, fietst of skeelert over de Betuwse dijken,
    is vast al de bloemenpracht in de bermen opgevallen.
    De dijk bij Bemmel is helemaal geel. Gisteren was het niet het allerbeste weer om de kuierlatten te pakken en te genieten van de natuur maar de bloemen zijn zelfs tijdens een regenbui niet te versmaden. Voor wie er het oog op laat vallen, kan de dag niet meer stuk. Op de achtergrond is het dijkmagazijn aan de Waaldijk te zien. foto Erik van 't Hullenaar bron;degelderlander.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat raakt muurvast in gat van wieldop

      Kat raakt muurvast in gat van wieldop



    Een Britse kat moest door de brandweer bevrijd worden uit een wel heel penibele positie. Het beestje had zich in het middenste gat van een verloren wieldop gewurmd en zat daar muurvast. Een voorbijganger merkte het op en belde de brandweer.

    De brandweer van Suffolk had een uur nodig om de siamese kat los te snijden. Het dier stribbelde flink tegen maar kon uiteindelijk zonder veel erg bevrijd worden. Amy Stubbs, lid van de brandweer, heeft zich ontfermd over het dakloze beestje.

    'We hadden een special plastic kap gemaakt om zijn kop te beschermen tegen onze snijapparatuur', aldus Stubbs. 'Toen hij vrij was, werd hij meteen onderzocht door een dierenarts. De huid rond zijn hals was een beetje geschaafd, maar voor de rest verkeert hij in goede gezondheid'.

     mcu (Daily Mail)


    Een Britse kat moest door de brandweer bevrijd worden uit een wel heel penibele positie. Het beestje had zich in het middenste gat van een verloren wieldop gewurmd en zat daar muurvast. Een voorbijganger merkte het op en belde de brandweer.

    De brandweer van Suffolk had een uur nodig om de siamese kat los te snijden. Het dier stribbelde flink tegen maar kon uiteindelijk zonder veel erg bevrijd worden. Amy Stubbs, lid van de brandweer, heeft zich ontfermd over het dakloze beestje.

    'We hadden een special plastic kap gemaakt om zijn kop te beschermen tegen onze snijapparatuur', aldus Stubbs. 'Toen hij vrij was, werd hij meteen onderzocht door een dierenarts. De huid rond zijn hals was een beetje geschaafd, maar voor de rest verkeert hij in goede gezondheid'.

    mcu(Daily Mail)bron; HetNieuwsblad.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man smokkelt 14 levende vogels in broek


    Man smokkelt 14 levende vogels in broek

     

    Een vogelliefhebber is in Californië opgepakt omdat hij met 14 vogeltjes in zijn broek het land wou binnenkomen. De man kwam uit Vietnam toen de douane vogelpoep en wat veren op zijn schoenen bemerkte. Na een grondige controle werden de 14 zeldzame vogels uit hun benarde positie bevrijd. De verdacht verklaarde dat de vogels hem vijftig dollar hadden gekost. Hij hoopte ze te versassen voor 400 dollar het stuk.

    (dea)bron; DeMorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond komt na acht jaar terug thuis


    Hond komt na acht jaar terug thuis

    Het lijkt wel de parabel van de verloren hond. Een viervoeter is na acht jaar terug thuisgekomen bij haar baasje in Austin, Texas. Het hondje verdween als pup.

    Nieuwe naam
    Alison Murphy is dolgelukkig en weet wat gedaan. Ze gaat met haar lieveling naar de hondenklas want Dancer moeten leren gehoorzamen. Een muzikant trof de hond aan in zijn buurt en checkte of het beestje een chip had. Gelukkig had Dancer een chip en zo kon de terrier na acht jaar terug aan huis bezorgd worden. Volgens haar baasje verkeert Dancer in prima gezondheid. Er is wel een probleempje, de hond luistert niet meer naar haar naam Dancer en dus heeft Murphy haar een nieuwe gegeven: 'Fern'.

    (vsv) bron; DeMorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koe ontsnapt uit slachthuis in New York City


    Koe ontsnapt uit slachthuis in New York City

     

    Een koe is ontsnapt uit het slachthuis van New York City. De viervoeter liep gewoon de straat op achterna gezeten door de politie. De agenten konden het beest vangen en hebben het naar een opvang gebracht.

    De koe rende voor haar leven in Queens. Een uur na haar geslaagde vluchtpoging konden agenten haar opnieuw vangen. Ze brachten haar naar een opvang waar ze prompt de naam Molly kreeg. Als niemand haar komt opeisen dan krijgt ze een nieuw leven in een dierenopvang. Het is niet de eerste keer dat een koe ontsnapt aan de dood. In 2002 sprong een koe over een hoog hek naar de vijheid in Ohio. Het dier liep tien dagen rond in een park in Cincinnati en kreeg er de bijnaam 'Cinci Freedom'.
    (vsv) bron; HLN.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongestoord in vogelnestjes kijken


    Ongestoord in vogelnestjes kijken
     

    Liefhebbers van vogels kunnen dezer dagen via een webcam kennismaken met het broedgedrag van acht verschillende inheemse vogelsoorten. Het initiatief gaat uit van Vogelbescherming Vlaanderen. De webcams werden geplaatst voor het broeden.  belga


    Het gaat om de ijsvogel (foto boven), de steenuil, de lepelaar, de grote stern, de slechtvalk, de ooievaar en de koolmees.

    Ook bij het nestje van een torenvalk stond aanvankelijk een webcam, maar het mannetje verongelukte eind april, waarna ook het vrouwtje de wijk genomen heeft. Enkele holenduiven huizen nu in het nest.

    De livebeelden op de website van vogelbescherming Vlaanderen zijn 24 uur op 24 te bekijken. De webcams werden geplaatst voor het eigenlijke broeden begon, zodat het broeden niet verstoord werd.

    Vogelbescherming Vlaanderen waarschuwt nog dat het zelf filmen of fotograferen van vogels bij hun nest bij wet verboden is. Hun beelden zijn hier te bekijken

    bron;deredactie.be

    06-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacht open op marter in Tiel


    Jacht open op marter in Tiel

     

    Steenmarter.

    Steenmarter.

    Steenmarters, boommarters. Het Natuur-Wetenschappelijk Centrum (NWC) uit Dordrecht wil weten hoeveel van deze dieren er in Tiel zijn. Het NWC werkt aan natuurinventarisaties in Tiel-Oost en in het Stationsgebied. De inventarisatie is nodig omdat in alle gebieden bouw- dan wel vernieuwingswerk op stapel staat.


    Daarvoor moet ook de aanwezigheid van dieren worden geturfd. Het bedrijf is op zoek naar de aanwezigheid van steenmarters en boommarters. Omdat marters zich niet snel laten zien, roept het NWC inwoners van de Tielse wijken op om eventuele waarnemingen van marters te melden. Het gaat om de gebieden Tiel-Oost, Het Ooy, de Bomenbuurt, de Vogelbuurt, de Batauwe, langs het spoor of elders in het stationsgebied. Verder zijn meldingen van eekhoorns of de verblijfplaatsen van vleermuizen welkom.
    Melden kan bij het NWC op 078-6219321. foto Rollin Verlinde/Vildaphoto 
    bron: deGelderlander.nl





                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alois53
    blog.seniorennet.be/alois53

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!