Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    14-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemmen met haaien in Aquatopia kost 50 euro


    Zwemmen met haaien in Aquatopia kost 50 euro


    zwemmen met haaien in aquatopia kost 50 euro 2


    Aquatopia op het Antwerpse Astridplein pakt uit met een nieuwigheid voor durvers. Voor 50 euro mag je mee in het water met de meest angstaanjagende haaien.

    Jaarlijks vergapen meer dan 200.000 mensen zich in Aquatopia aan de meest bloeddorstige haaien. Bloeddorstig is in de meeste gevallen fel overdreven en dat wil men bij Aquatopia bewijzen door de bezoekers mee in het water te laten bij de gevreesde dieren.

    “Het is niet zo dat iedereen hier nu zomaar in het water kan springen”, zegt general manager Frank Cops. “We hebben een arrangement uitgewerkt waarbij je de haaien zelf eten kunt geven. Eerst krijg je de nodige uitleg van hoofdverzorger Peter Van Genechten en dan ga je samen met Peter in het water.”

    Frederic Coteur (27) uit Hasselt was gisteren de eerste die het mocht proberen. “Ik heb al wel tussen de dolfijnen gezwommen, maar hiervoor heb ik toch wel wat stress”, gaf hij op voorhand toe. Eerst ging hij met Peter en een zebra- en een verpleegsterhaai in een afgesloten gedeelte. De dieren leken niet echt hongerig en daarom mocht hij vanaf de rand de hele meute te eten geven.

    Ze zijn lief

    Frederic was in het begin wat onwennig maar Peter stelde hem op zijn gemak. “Eigenlijk zijn het wel lieve dieren”, was Frederics eerste commentaar na de voederbeurt. “Je mag vooral geen schrik hebben, want dat voelen die haaien. Met de hulp van Peter is me dat prima gelukt. Ik heb er enkele gestreeld en ze voelen aan als licht schuurpapier. Eerder zwom ik al tussen de dolfijnen in Nieuw-Zeeland en die voelen veel gladder aan.”

    Echt mee zwemmen tussen de haaien is niet de bedoeling in Aquatopia, maar Frederic raadt het voederen wel iedereen aan. “Mits wat interesse voor wilde dieren natuurlijk. Het is geweldig als je voelt hoe een haai een vis uit je handen trekt. Ik heb al veel avontuurlijke dingen gedaan, maar nu wil ik echt alles weten over de haaien en hun gedrag. Ze zijn zeker niet zo bloeddorstig als we soms in de film te zien krijgen.”

    MDSW

    www.aquatopia.be
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adder springt op venster tijdens autorit


    Adder springt op venster tijdens autorit



    Een Britse automobilist schrok zich een hoedje toen een 60 centimeter lange adder van onder de motorkap op het venster sprong. De 27-jarige Carol Dixon-Yeung sloot meteen alle ramen en begon haar wagen heen en weer te slingeren, meldt The Sun.

    Toen de adder bleef volhouden, stopte ze de wagen op de parking van een supermarkt. Daar merkte een klant op dat de adder helemaal niet gevaarlijk is. Een arbeider greep de adder bij de kraag en liet het dier weer vrij in een veld. (gb)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen verven hun honden


    Chinezen verven hun honden


    Chinezen en hun honden: het blijft iets moeilijk. De viervoeters belanden enerzijds nog steeds op het menu in het land, anderzijds zijn er Chinezen die de zotste verwennerijen overhebben voor hun hond.

    Hondensalons doen dan ook gouden zaken en verzinnen steeds extremere stunts om cliënteel te lokken. De nieuwste mode is de regenbooglook. (mvl)




    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fag hag Linda drijft homopinguïns Harry en Pepper na zes jaar uit elkaar


    Fag hag Linda drijft homopinguïns Harry en Pepper na zes jaar uit elkaar





    Harry en Pepper in betere tijden. Pepper (rechts) was altijd al de "introverte homo": hij bleef het liefst in de buurt van het holletje van het paar.


    Opschudding in de zoo van San Francisco: homopinguïns Harry en Pepper waren al zes jaar bij elkaar, maar door tussenkomst van een vrouwtjespinguïn hebben ze ruzie gekregen en ze zijn nu uit elkaar. Wereldnieuws is het niet, een leuk verhaal wel, zeker in deze vakantietijd.

    When Harry met Linda
    De twee mannetjes uit de dierentuin van San Francisco genieten grote bekendheid, onder meer doordat ze samen een ei uit hebben gebroed van een vrouwelijke soortgenoot. De twee waren altijd samen. Tot Linda om de hoek kwam kijken.

    Vechten
    Linda werd vriendjes met Harry maar Pepper pikte dat niet. De twee begonnen te vechten en het kwam niet meer goed. De verzorgers hebben de drie een tijdje apart van elkaar gehouden.
    Nu zijn Linda en Harry een stel. De twee zijn een nestje aan het bouwen. (mvl)


    Harry en Pepper hadden nooit oog voor de vrouwelijke Humboldts in de San Francisco Zoo. Tot Linda opdook.
    bron; hln;be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.270.000 kikkers schrikken zich dood





     


    270.000 kikkers schrikken zich dood

    Ongeveer 270.000 kikkers op een Chinese boerderij zijn zich letterlijk doodgeschrokken. Ze bezweken door lawaai van een nabijgelegen bouwplaats.

    De 73-jarige boer Fu Yishun had 31.000 euro geïnvesteerd in de dieren en eist 250.000 euro compensatie van het bouwbedrijf, zo bericht dagblad The China Daily.

    Fu zag de beestjes afgelopen maand één voor één het loodje leggen. Eerst begreep hij niet waar het aan lag. Later bedacht hij dat het moest liggen aan de harde geluiden van de bouwplaats. Elke keer als er een harde knal vandaan kwam, sprongen de kikkers uit schrik omhoog.
    Bron; spitsnieuws.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Visvangst bedreigt bruinvissen"


    "Visvangst bedreigt bruinvissen"


     


    De bijvangst van vissersboten vormt een grote bedreiging voor bruinvissen, kleine walvisachtigen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het International Fund for Animal Welfare (IFAW). De voorbije maanden spoelden opnieuw honderden bruinvissen aan op de Europese stranden. De milieu-organisaties rekenen op Europa om de vismethodes bij te sturen.

    Passieve visserij
    Bijvangst vormt de belangrijkste bedreiging voor het voortbestaan van alle walvisachtigen, stelt het IFAW. "Bruinvissen behoren tot de grootste slachtoffers. Elk jaar worden er duizenden incidenteel gevangen en gedood bij passieve visserij", aldus Jan Haelters van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN), dat meewerkte aan de studie. Op de Belgische stranden spoelen er elk jaar tussen 50 en 100 aan.

    De bruinvissen verdwenen in de jaren vijftig uit de zuidelijke gebieden van de Noordzee. In het midden van de jaren negentig doken ze opnieuw op. "Vermoedelijk door een tekort aan voedsel in het noorden", aldus Haelters. "In totaal zitten er naar schatting 250.000 in de Noordzee."

    Visnetten
    De dieren beschikken over een verfijnd sonarsysteem, maar dat is niet in staat om visnetten te detecteren. De bruinvissen raken vervolgens verstrikt en stikken, omdat ze slechts enkele minuten onder water kunnen blijven.

    Omwille van economische overwegingen zijn veel vissers de voorbije jaren overgeschakeld op staande netten. Die kilometerslange netten worden gewoon in zee geplaatst en moeten niet worden voortgesleept door een boot. De nieuwe vismethode is echter desastreus voor de walvissen.

    "We hebben een goed contact met de vissers, maar er is natuurlijk een conflict tussen economische en ecologische overwegingen", aldus Haelters. De milieu-organisaties rekenen op Europa om het probleem aan te pakken. (belga/sam)
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geheime wapen van katten: janken


    Het geheime wapen van katten: janken




    Voor katteneigenaren is de uitkomst van een Brits onderzoek misschien niet zo verrassend: katten manipuleren ons mensen vaker wel dan niet. De dieren doen dat met een bepaalde manier van spinnen, waar niets tegen bestand is. Het baasje voelt zich op die manier wel verplicht om het dier aandacht en voedsel te geven.

    Het 'kattengejank' lijkt niet op normaal spinnen, maar lijkt op het gehuil van menselijke baby's. Uit het onderzoek bleek verder dat katten het geluid vaak 's ochtends produceren, zodat het baasje zijn bed uit moet om het dier eten te geven. (tlg/mvl)
    bron; demorgen

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén van de bloedigste stierenlopen eindigt in Pamplona


    Eén van de bloedigste stierenlopen eindigt in Pamplona


    een van de bloedigste stierenlopen in pamplona


    De laatste stierenloop in de Noord-Spaanse stad Pamplona heeft opnieuw gezorgd voor 54 gewonden. In totaal zijn er tijdens de acht stierenlopen van 2009 446 gewonden en 1 dode gevallen. Daarmee is de editie één van de bloedigste uit de geschiedenis.

    Dinsdag, tijdens de laatste dag, kwamen 54 deelnemers onder de stieren terecht en liepen daarbij verwondingen op. De stieren kunnen tot 600 kilo wegen.




    Vier personen moesten naar het ziekenhuis gebracht worden, onder andere een Schot, een Amerikaan en een Fransman. Er kwam wel niemand in aanraking met de hoorns van de stieren.

    Vorige week vrijdag eiste de stierenloop ook het leven van een 27-jarige Spanjaard. Het was al zes jaar geleden dat er nog een dode gevallen was.

    De stierenlopen zorgden de voorbije tachtig jaar al voor 15 doden.
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giraf plotseling op erf


    Giraf plotseling op erf


    Tineke Rodenburg uit Zwartewaal schrok niet toen zich dinsdag een giraf op het erf meldde. Wel was Rodenburg erg boos dat het wel een uur duurde voordat de circusdier was verwijderd.

    ,,Iedereen komt maar op mijn erf en de politie doet niets.’’ Het dier was maandagavond ook al langs geweest. De giraf had de benen genomen uit een circus dat even verderop in het dorp op Voorne-Putten de tenten heeft opgeslagen.
    ,,Het is een rare gewaarwording maar geen reden om bang te zijn,’’ laat Rodenburg weten. ,,Hij wil gewoon zijn vrijheid.’’ Een medewerker van het circus nam de giraf beide keren mee naar de eigen, voorlopige behuizing. Rodenburg verwacht niet opnieuw bezoek, al geeft het circus nog tot en met zondag voorstellingen.
    (ANP)
    bron; AD.nl

    13-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongerige apen stelen keukens leeg in Kenia

    Hongerige apen stelen keukens leeg in Kenia


     


    Dierlijke inbrekers maken de centraal-Keniaanse stad Nakuru onveilig. Hongerige bavianen en andere apen uit het nabijgelegen nationaal park verschaffen zich toegang tot de huizen en nemen uit de keukens en voorraadkamers alles mee wat niet vast zit. "Onze keuken is niet langer veilig", zei Agnes Ndasaba in de Keniaanse krant Daily Nation. "Eenmaal de bavianen binnen zijn, grijpen ze al onze levensmiddelen."

    Lange hoektanden
    Vele huisvrouwen en kinderen leven in angst voor de overvallen van de apen. Vooral de mannelijke bavianen kunnen met hun scherpe en lange hoektanden krachtig bijten als ze hun buit verdedigen.

    Aanhoudende droogte
    Inwoners van de stad vroegen al de jachtopzieners van de natuurbeschermingsorganisatie KWS om hulp. Volgens die laatsten is de aanhoudende droogte verantwoordelijk voor de stelende apen. In het nationaal park droogden de meeste rivieren en waterputten op. De apen vinden daardoor niet voldoende voedsel. "Ook de dieren hebben honger, en daarom dringen ze de woningen binnen", zei een opzichter. (belga/odbs)
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekort aan vrouwtjes drijft mannelijke pinguïns in elkaars armen


    Tekort aan vrouwtjes drijft mannelijke pinguïns in elkaars armen


    tekort aan vrouwtjes drijft mannelijke pinguins in elkaars armen


    De Schotse zoo in Edinburgh zit verlegen om pinguïnvrouwtjes en ook de mannelijke diertjes zien daar vanaf. Ze zoeken daarom troost bij elkaar en dat resulteert in dit schattige homoseksuele pinguïnkoppeltje.

    In de Zoo van Edinburgh zitten acht mannelijke en twee vrouwelijke koningspinguïns. De twee vrouwtjes hebben hun partner al gevonden en zo blijven zes mannetjes eenzaam achter.

    Kweekprogramma

    "De andere mannetjes hebben een sterk instinct om een gezinnetje te stichten en ze willen niet buitengesloten worden", vertelt een verzorgster van de zoo. In plaats van alleen te blijven zoeken de pinguïns liefde en affectie bij andere mannetjesdieren.

    Hoewel de zoo niets tegen homoseksualiteit heeft, zouden de verzorgers toch liever hebben dat de pinguïns hun hart verliezen aan een vrouwtje zodat er opnieuw gekweekt kan worden.

    De zoo hoopt dan ook dat andere dierenparken, die eventueel vrouwelijke pinguïns op overschot hebben, de balans in Edinburgh willen helpen herstellen.
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehondencrèche vindt oranje zeehonden in Dollard


    Zeehondencrèche vindt oranje zeehonden in Dollard

     

    Medewerkers van de zeehondencrèche in Pieterburen hebben in de Dollard minstens vier oranje zeehonden aangetroffen.




     

    De dieren hebben vlekken op verschillende delen van hun lichaam. Hoe ze daar aan komen, is niet bekend, zo zei een woordvoerster van de crèche donderdag.

    De vlekken zitten onder andere op hun kop, rug en buik. Behalve zeehonden met oranje vlekken, zijn er ook dieren met een gekleurde waas over hun vacht aangetroffen.

    IJzeroxide

    ''Het is nog een raadsel waarom juist deze zeehonden vlekken hebben, en andere niet. We vermoeden dat het een soort ijzeroxide is. Dat kan komen doordat er veel industrie in de buurt van de Dollard zit, maar het kan ook een natuurlijke oorzaak hebben'', aldus de zegsvrouw.

    Omdat de dieren geen last van de vlekken hebben, gaat de zeehondencrèche ze niet onderzoeken. ''We observeren veel in dat gebied, maar hebben geen afwijkend gedrag gezien. We gaan ze niet uit hun natuurlijke omgeving halen om onderzoek te doen naar de oorzaak.''

    © ANP

    bron;nu.nl

    12-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aveyron, een droomstukje Frankrijk


    Aveyron, een droomstukje Frankrijk


    aveyron een droomstukje frankrijk

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schapendrijven in Toldijk


    Schapendrijven in Toldijk

     

    De Belgische schapendrijver Stefan Verheijen is er wel bij in Toldijk maar doet niet mee. Zijn hond Rob is nog te jong. Foto: De Gelderlander

    De Belgische schapendrijver Stefan Verheijen is er wel bij in Toldijk maar doet niet mee. Zijn hond Rob is nog te jong. Foto: De Gelderlander


    Negentig combinaties uit twaalf Europese landen strijden dit weekend in Toldijk om de hoogste eer bij het Dutch Open Schapendrijven.

    De wedstrijd waarbij alle deelnemers in totaal viermaal in de ring komen, vinden voor de tiende maal plaats op het terrein aan de Wolfsstraat in Toldijk. Bezoekers kunnen niet alleen de verrichtingen van de 'handlers' met hun honden gadeslaan maar zich ook vergapen aan oude auto's en tractoren of zelf aan de slag met een graafmachine. Volgens Marcel Boender van het organiserende International Sheepdogtrials is de kwaliteit van de deelnemers hoog dit jaar. Tijdens de 7 minuten durende 'run' moet de herder zijn hond een groepje van vier schapen een parcours laten afleggen. Hij of zij (mannen en vrouwen doen in vrijwel gelijke mate mee) moet met geroepen commando's of met behulp van een speciaal fluitje de hond (bijna altijd een bordercollie) aansturen, zodat deze controle over het schapengroepje houdt. De wedstrijden in Toldijk duren nog tot zondagmiddag 17.00 uur. Toegang gratis.
    bron; gelderlander.nl


    11-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wilde rozen uit onze tuin.


    Wilde rozen uit onze tuin.
















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegzakken in moeras van Hoge Venen


    Wegzakken in moeras van Hoge Venen

    Gijsbert Wolvers



    De Belgische Rogier Meeus met veenpluis van de Hoge Venen in de Ardennen in zijn hand.

    Het veenmos herbergt sloten water

    Even wordt het spannend. Gids Rogier Meeus heeft honderduit gewaarschuwd tegen de de gevaren van de Hoge Venen, waar mensen ooit voorgoed verdwenen. Na een uitleg over het absorberend vermogen van veenmos stapt de gids –tussen de 65 en de 70– mis. Snel zakt hij weg in hetzelfde drabbige goedje. Reddende handen trekken hem eruit. „Dank u wel. Ik ben ook geen 20 meer, hè?”

    Rogier Meeus is Vlaams­talige gids in de Franstalige Ardennen. Eén uur en drie kwartier moest hij vanuit zijn woonplaats Leuven rijden naar het Natuurcentrum Botrange, 70 kilometer ten zuidoosten van Maastricht, waar ’s winters 30 centimeter sneeuw ligt en kan worden geskied. Daar legt hij Nederlanders de geheimen uit van de Hautes Fagnes. Hij doet het met verve.

    Eerlijk is eerlijk, de wandeling op het strakke pad langs de naaldbomen begint best saai. De Veluwe is veel spannender. Links en rechts ligt een strak productiebos. De paden dieper de bossen in zijn niet toegankelijk: te gevaarlijk.

    Meeus keuvelt over de flora en fauna van het bos. Over het hout dat wordt gebruikt voor papier en mdf-vezelplaten. Over de Amerikaanse spar, die vanaf 1850 de Belgische bossen verovert. Over everzwijnen, die ook hier een immens probleem zijn. Over de plantjes die hier groeien en de vogeltjes die hier vliegen.

    Na een kilometer of twee gaat het toch rechtsaf, de bossen in. De wandeling leidt over houten voetpaden die boven het moerassige veengebied zijn aangelegd. Meeus staat stil bij een veld dat wordt overdekt met veenpluis.

    Verraderlijk mos

    Dan gaat het fout. Meeus stapt mis. De zware man zakt snel weg, maar wordt door hulpvaardige handen snel op de houten planken getrokken.

    Het ís drabbig hier. Het veenmos herbergt sloten water. Het oogt groen, maar is verraderlijk. Als een bezoeker een beetje veenmos lostrekt, kan hij het uitknijpen als een spons. Meeus wijst op de sporen van wilde zwijnen. Oog voor detail heeft hij zeker. „Kijk, daar hebben we de vleugeltjesbloem.” Hij wijst op een miniem bloempje, in zijn kleinheid een wonderschone schepping.

    Naarmate de wandeling vordert, wordt de grond droger en het voet­pad bouwvalliger. Een tussenstop vormt een stenen uitkijktoren gewijd aan koning Albert I, een wat verbrokkeld monument. Na een uitzicht op een heiige heide is het eindpunt Natuurcentrum Botrange.

    Hoewel Meeus maar twee uur krijgt uitbetaald, gaat hij na 2,5 uur nog enthousiast op zijn laarzen het centrum in voor een explicatie. Alsof het natuurlijk is, heeft hij het over de 85 miljoen jaren die de magnolia zou bestaan. Snel de „miljoenen jaren” voorbij. De opstellingen met opgezette dieren zijn veel interessanter. Evenals Meeus’ verhaal over een verloofd stel dat in november 1880 per arrenslee hun huwelijk bij het gemeentehuis ging regelen, maar op de terugweg door de Hoge Venen in een sneeuwstorm belandde en doodvroor. En zo wordt iets wat saai begon toch nog spannend.

    www.centrenaturebotrange.be.
    bron; refdag.nl


    09-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfs apen kennen wet van vraag en aanbod


    Zelfs apen kennen wet van vraag en aanbod


     

    Apen hebben een economisch systeem dat goed werkt. Zij gehoorzamen feilloos aan de wet van vraag en aanbod. Dat ontdekte hoogleraar Economie Eric van Damme van de Universiteit van Tilburg. Deze week publiceerde hij samen met twee Franse onderzoekers een artikel hierover in het wetenschappelijke tijdschrift Pnas.

    Appels
    De onderzoekers onderwierpen een groep van Zuid-Afrikaanse groene meerkatten aan een experiment met appels. Als één aap de macht had om appels uit te delen, werd deze volop beloond met vlooibeurten van de andere apen. Zodra echter een andere aap ook toegang had gekregen tot de voorraad met appels en deze aan zijn clan uitdeelde, daalde de marktwaarde van de eerste aap met de helft: hij moest de vlooibeurten delen met zijn collega-appeluitdeler.

    Biologische markttheorie
    De meerkatten die toegang kregen tot de voedselbak met appels, kregen ook nog eens het voorrecht dat zij zelf minder hoefden te vlooien. Op deze manier werden ze dus betaald voor hun diensten als voedselverstrekkers. De apen leven volgens de biologische markttheorie, concludeerden de onderzoekers. (mvl)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.78 kleine schildpadden leggen luchthaven New York plat
    V


    78 kleine schildpadden leggen luchthaven New York plat





    Wat een contrast vandaag op de luchthaven van New York. De razendsnelle vliegtuigen op John F. Kennedy International Airport -met 48 miljoen passagiers per jaar één van de drukste in de wereld- werden aan de grond gehouden door 78 tergend trage schildpadden. Een landingsbaan van de luchthaven was meer dan een half uur gesloten omdat er 78 schildpadden de tarmac blokkeerden. Vluchten liepen tot anderhalf uur vertraging op.

    "Zij kwamen uit het water", zegt een woordvoerder van de luchthaven, die aan een baai van de Atlantische Oceaan ligt. De schildpadden zijn gevangen en op een veilige afstand van de luchthaven weer vrijgelaten. Volgens experts ging het om schildpadden van de kleine soort 'Diamondback Terrapins' van zo'n twee kilogram zwaar. (kh)
    bron;hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enige varken van Afghanistan uit quarantaine


    Enige varken van Afghanistan uit quarantaine



     


    Het enige varken dat Afghanistan rijk is, mag weer vrij rondlopen in de zoo van Kaboel. Het dier werd twee maanden geleden in quarantaine geplaatst uit vrees voor de Mexicaanse griep. Dat meldt het persagentschap Reuters.

    Unicum
    Het varken, een unicum in het moslimland, krijgt zijn vrijheid terug omdat het gevreesde H1N1 virus enkel via mensen kan doorgegeven worden. "Andere dierentuinen hebben ons verzekerd dat we ons geen zorgen moeten maken", zegt zoodirecteur Aziz Gul Saqib. "Daarom besloten we om 'Khanzir' uit quarantaine te halen. In Afghanistan is tot dusver geen enkel geval van Mexicaanse griep vastgesteld. (eb)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachtvlinders spotten in Botanische Tuinen



    Nachtvlinders spotten in Botanische Tuinen


    In de kassen van de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht fladderen de hele zomer tropische vlinders. De felgekleurde beestjes zijn dagelijks te zien tot 14 september tijdens het Tropisch Vlinderfestival. Vanaf donderdag 9juli zijn ook de schemer- en nachtvlinders te bewonderen tijdens de speciale avondopenstellingen van de kassen.



     


    Grootste nachtvlinder ter wereld: de Atlasvlinder
     

    Overdag laten de nachtvlinders zich niet zien. Pas bij schemering vliegen ze door de kassen. Vier keer deze zomer zijn de Botanische Tuinen daarom tot 22.00 uur 's avonds geopend.

    De vliegruimte in de kassen is behoorlijk laag, waardoor de vlinders van heel dichtbij te bekijken zijn, zo meldt de organisatie van het vlinderfestival. In de vlinderkas hangen ook poppenkasten waarin de vlinders te zien zijn die uit een pop kruipen.

    Bron;telegraaf.nl





                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    verdana
    blog.seniorennet.be/verdana

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!