Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    05-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reigers, de nieuwe duiven


    Reigers, de nieuwe duiven

     



    Daar staan ze dan, met zijn vieren op een rij. Blauwe reigers. Kop ingetrokken, turend naar de drukke autoweg een paar meter verderop. Wegvliegen komt niet in ze op.

    Ik ben opgegroeid in een dorp, waar je soms eentje zag zitten bij rustige slootjes. Als je te dichtbij kwam, spreidden ze hun imposante vleugels en vluchtten weg. Maar de huidge generatie reigers is brutaal genoeg om de goudwindes uit de vijver te plukken terwijl je op het terras een kopje koffie drinkt.

    Het lijken er ook steeds meer te worden. Vooral in de stad zie ik ze zo vaak, dat het me eigenlijk niet meer opvalt. Waarom ze besloten hebben om stadsdieren te worden, is me een raadsel. En ze passen naar mijn idee ook niet echt in het rijtje van de stadsduif en rioolrat. Of toch?

    Hoe lang gaat het duren voordat ik treur om de eerste reiger die ik heb aangereden op de fiets? Ik hoop toch dat ze een stukje intelligenter zijn dan de gemiddelde stadduif, die rustig op het fietspad blijven scharrelen totdat je op vijf centimeter genaderd bent. Zou ook een grotere rotzooi opleveren.

    En zullen ze door het makkelijk te vinden stadsvoedsel ook last krijgen van overgewicht? Dat hun smalle lange poten vervaarlijk doorbuigen onder het gewicht van de reigerbuik, of ze moeilijk opvliegen door hun eigen gulzigheid? Ik zie het al helemaal voor me.

    bron; trouwcommunities.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reigers tijdens een vaartocht gefotogafeerd



    Reigers tijdens een doortocht in Urk nl. gefotogafeerd.




























    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pelikaan slikt gsm in


    Pelikaan slikt gsm in



    In een dierentuin in Idaho heeft een pelikaan een gsm ingeslikt. Dat meldt het persbureau AP.

    Een achteloze bezoeker had zijn mobieltje in de vijver van het pelikanenverblijf van de Tautphaus Park Zoo laten vallen. De vogels vonden het ding best leuk en waren er wat mee aan het dollen. Tot een van de pelikanen de gsm inslikte.

    Uitgebraakt
    Gedurende drie uur probeerden de verzorgers uit te zoeken welke vogel de telefoon had opgeslokt. Tot één van de pelikanen de gsm spontaan uitbraakte.

    Uitkijken
    "Gelukkig is het dier niet gewond geraakt", zegt verzorger Bill Gersonde. "Het incident toont eens te meer aan dat de bezoekers wat beter op hun persoonlijke spullen moeten letten". De eigenaar van de gsm in kwestie kon niet opgespoord worden. (eb)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Pyreneeën is een vlindertuin


    De Pyreneeën is een vlindertuin




    Zomer is vlindertijd. In nederland is het al lang niet meer makkelijk om 10 of 15 soorten dagvlinders op een dag te zien. Hoe kan het dat we in de Pyreneeën in een paar uur tijd 34 vrolijk gekleurde vlinders konden bekijken?

    24 juni 2009, Arguis. Bij sommige paadjes in de Spaanse Pyreneeën is het altijd raak, als je in de goede tijd van het jaar komt. Blauwe, rode, oranje, witte en bruine vleugels met of zonder stippen en vlekken en soms met een bijzondere glans er op. Honderden, nee duizenden vlinders fladderen hier blij om ons heen langs een paar kilometer bergpad. In de vlindertuin van Emmen is het niet beter. Echt niet! Hoe is dit mogelijk?

    Het geheim zit niet een een grote variatie aan bloemen want de meeste vlinders vliegen hier op lavendel en braamstruiken. Maar deze twee bloemen zij wel heel aantrekkelijk en door het enorme hoogteverschil hier zijn er altijd voldoende in bloei. En hier worden er in geen velden of wegen insecticiden gebruikt. Want dát is het grootste probleem voor vlinders, door dit gif zijn ze in Nederland gedecimeerd. Arguis (Huesca) ligt aan de zuidrand van de Pyreneeën, op 1.100 meter hoogte en er is geen landbouw. Gelukkig.
    bron; trouwcommunities.nl/


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van vlinders in de tuin



    Foto's van vlinders in de tuin
































    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningstijger met fles grootgebracht



    BrunoPress/SWNS

    Koningstijger met fles grootgebracht Een pasgeboren Bengaalse tijger wordt opgevangen door verzorgers van een dierentuin in het Britse Bristol. Het beestje is verstoten door zijn moeder Tira.

    Tijgertje wordt met de fles grootgebracht….

    kleinelievetijgert1_gr.jpg

    kleinelievetijgert2_gr.jpg

    kleinelievetijgert3_gr.jpg


    M. van Helvert

    bron; spitsnieuws.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Do feed the birds!



    Do feed the birds!

    Het Groene Hart

    Het Groene Hart is een rijk natuurgebied. In Alphen a/d Rijn kun je tropische vogels bewonderen in Avifauna. Ga in het park de wereld rond en ontdek de veelzijdige vogels. Voer de bontgekleurde lori?s (een soort papegaai) en leer alles over bijvoorbeeld roofvogels.

    Kijk hoe grappig pinguïns zich gedragen als ze worden gevoerd. Half fladderend waggelen ze alle kanten op. In het Cubaanse brakwatermoeras kun je sierlijke flamingo?s van heel dichtbij bekijken. En wat dacht je van een ontdekkingsreis door de Filipijnse jungle. Ook de unieke vogeldemonstratie mag je niet missen. Roofvogels duiken op hun prooi, felgekleurde ara?s scheren over de vijver en ondertussen vertellen de verzorgers de leukste weetjes. De kinderen leven zich lekker uit in de reusachtige speeltuin met talloze speeltoestellen en attracties. Kortom er valt van alles te beleven, te lachen en te genieten.
    Kijk voor meer informatie hier.
    bron; ad.nl


    04-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regenwoud Amazonegebied krimpt verder in


    Regenwoud Amazonegebied krimpt verder in



    De voor het wereldklimaat belangrijke regenwoud van het Amazonegebied krimpt steeds verder door ontbossing. Het Braziliaanse Nationaal Instituut voor Ruimteonderzoek (INPE) meldde vandaag in Brasilia aan de hand van satellietbeelden dat alleen al in juni 578 vierkante kilometer regenwoud verloren ging. Dat komt overeen met ongeveer een vijfde van de provincie Antwerpen.

    Bewolkt
    In vergelijking met mei vorig jaar (123 vierkante kilometer) was dat volgens de gegevens een stijging met 370 procent. Vergeleken met juni 2008 (870 vierkante kilometer) is er een terugloop van 33 procent. In elk geval gaf het instituut de bedenking dat vergelijkingen moeilijk zijn en cijfers de werkelijkheid niet precies kunnen weergeven. Reden: grote delen van de gebieden waren tijdens de observatieperiode door wolken bedekt.

    Daardoor is slechts 57 procent van het Amazonegebied door het zogenaamde Deter-systeem kunnen bekeken worden. Bovendien zijn er elke maand uiteenlopende zichtomstandigheden, waardoor exacte vergelijkingen van hetzelfde gebied vaak niet mogelijk zijn. Het is echter niet uit te sluiten, dat de verwoeste regenwoudarealen veel groter zijn. (dpa/afp/eb)

    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge chimpansees houden van muziek


    Jonge chimpansees houden van muziek




     



    Jonge chimpansees kunnen wel genieten van goede muziek. Uit experimenten blijkt dat ze consonante of samenhangende muziek verkiezen boven dissonante of niet-welluidende muziek. Daaruit besluiten wetenschappers dat chimpansees geboren worden met een appreciatie van aangename klanken, meldt BBC.

    Menselijk trekje
    Tot nu toe werd aangenomen dat dit een typisch menselijk trekje was, maar het onderzoek veronderstelt dat onze voorouders en moderne apen ook over deze vaardigheid beschikken. Tasuku Sugimoto and Kazuhide Hashiya van de Kyushu Universiteit hebben de muzikale appreciatie van een jonge chimpansee getest. Ze volgden het dier, Sakura, toen het tussen 17 en 23 weken oud was.

    Muziek
    Sakura was voorheen nooit in contact gekomen met muziek. Tijdens de tests lag ze op een bed met een koordje aan haar hand. Telkens Sakura aan het koordje trok, kreeg ze de muziek opnieuw te horen. Muziekfragmenten duurden 38 tot 63 seconden. De consonante muziekstukken werden ook vervormd om ze dissonant te maken. De sessies begonnen afwisselend met consonante en dissonante muziek. Sakura trok opmerkelijk vaker aan haar koordje als ze mooie, samenhangende muziek hoorde.

    Melodie
    Muziek is één van de universele menselijke eigenschappen die culturen overstijgen (net als taal). Hoewel altijd vermoed werd dat enkel de mens over een muzikale gave beschikt, blijkt uit het onderzoek dat ook onze voorouders dus mogelijk al konden genieten van een mooie melodie. (gb)

    Bekijk hier de beelden van Sakura
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beroemdste karper van Groot-Brittannië is niet meer


    Beroemdste karper van Groot-Brittannië is niet meer



    Benson poseerde talloze keren voor de foto en werd dan weer in het water gegooid.
    De zwaarste en beroemdse karper van Groot-Brittannië is dood. De vis met de naam Benson woog bijna 30 kilogram, was tussen 20 en 25 jaar oud en had alle kwaliteiten van een echte ster. Tijdens zijn leven poseerden vele hengelaars met hem. Hij werd 63 keer gevangen, maar steeds ongedeerd terug in het water gegooid. Nu werd hij dood in een meer in het graafschap Cambridgeshire teruggevonden. Vermoedelijk stierf hij aan het binnenslikken van enkele noten die voor vissen giftig zijn.

    Celebrity
    "We zijn allen geschokt door de dood van Benson", zei Tony Bridgefoot, eigenaar van de visgronden aan de Bluebell Lakes in The Times. De vis had een celebrity-status en was de "vis van het volk". Bovendien had hij wondermooie schubben.

    Samen op de foto
    Benson zwom sinds 1995 in de wateren van de Bluebell lakes. Hengelaars uit heel het land kwamen er naar toe om de enorme karper aan de haak te slaan. Daarbij trokken ze hem uit het water, lieten zich met hem fotograferen en lieten hem weer vrij.

    "Wonderbaarlijk schepsel"
    Enkele "onverantwoordelijke" hengelaars moeten wat noten in het water hebben gegooid, die door Benson werden binnengehapt, zei Bridgefoot. "Iedereen had de karper in zijn hart gesloten, en als je geluk had hem te vangen dan werd het duidelijk wat voor een wonderbaarlijk schepsel hij was", zei hij.

    Benson ligt nu op ijs en wordt eerlang tentoongesteld. (dpa/eb)
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cursus wolken kijken


    Cursus wolken kijken


    Misschien baal je af en toe van ons kouwe kikkerlandje, maar toch… voor de mooiste wolkenluchten zit je goed in Holland! En steeds meer mensen krijgen de smaak van het wolkenkijken te pakken. Er zijn nu zelfs cursussen voor...

      Toch is Hollandse wolkenluchten meer dan mooie plaatjes en interessante feitjes alleen. Veel meer! In dit wonderschone boek lees je namelijk ook over wolken in de kunst, de literatuur en de poëzie. Door de eeuwen heen hebben die typische oer-Hollandse wolkenluchten heel wat kunstenaars geïnspireerd. Voor veel mensen vormen ze zelfs een bron van spiritualiteit. Ook dát zie je terug in dit ultieme wolkenboek vol informatie over Hollandse wolken, eigenaardige wolken, kunstwolken, licht-en-de wolken en sprekende wolken.

      Prijs: € 29,95. ISBN: 9789021545639
      bron; telegraaf.nl


      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapen op een ongerept Waddeneiland


      Slapen op een ongerept Waddeneiland




       

      Vogelwachter Koen van Dijken



      „Een weldadige rust gaat van het eiland uit”


      Puur natuur. Zuiderduin is het enige eiland in de Waddenzee dat totaal ongerept is. Er is nooit één schop de grond in gegaan. Af en toe komt er een vogelwachter vogels tellen. „Door de totale rust val ik hier vaak vanzelf in slaap.”

      Zwaar verboden toegang is het eilandje ten zuiden van Rottumeroog. „Hier komen per jaar hooguit vijftien verschillende mensen”, vertelt vogelwachter Koen van Dijken. Bij hoge uitzondering mag een verslaggever een kijkje nemen op Zuiderduin. „Je hebt geluk: het broedseizoen is voorbij en het is laagwater. Anders zou dit bezoek absoluut niet mogelijk zijn.”

      Wadlopers die vanaf de Groningse kust het eiland naderen, zien een bordje ”Rottum; Kwetsbaar gebied, geen toegang”. Het bordje doelt daarbij niet op het eiland Rottumeroog of Rottumerplaat, maar het zo’n 500 meter verderop liggende Zuiderduin. Van Dijken: „Over het algemeen houden wadlopers zich wel aan het verbod en komen ze niet aan land. Slechts een enkele keer moeten wij mensen van het eiland sturen.”

      De twee vogelwachters die van april tot augustus op Rottumeroog bivakkeren, moeten ook Zuiderduin in de gaten houden. „Onze taak is het bewaken van de rust op beide eilanden en het tellen van de planten- en vogelsoorten.” Wadlopers die te dicht bij de eilanden komen, krijgen van Van Dijken en zijn collega wel vaak uitleg waarom de eilanden verboden gebied zijn. „We nemen dan een telescoop mee en laten de mensen de lepelaars en aalscholvers zien. De nesten liggen gewoon op de grond, dus als iemand daar rondloopt, is de kans groot dat er eieren worden vertrapt. Op deze manier kweek je begrip en dat is belangrijk.”

      Op Zuiderduin broeden 187 paar aalscholvers, 46 paar lepelaars en 3 à 4 paar kleine zilverreigers. Eenmaal per veertien dagen gaat een van de vogelwachters bij hoogwater naar Zuiderduin om daar de vogels te tellen. Dat kan alleen bij vloed, omdat de wadvogels dan op de droge plekken hun toevlucht zoeken. Van Dijken vindt het heerlijk om helemaal alleen zes uur lang op het eiland te vertoeven. „Na een anderhalf uur ben ik wel klaar met tellen. Maar ik moet dan nog vierenhalf uur wachten tot het wad weer droog is. Ik zoek dan een droog plekje op en val meestal vanzelf in slaap.”

      Er gaat inderdaad een weldadige rust van het eiland uit. De ziltige lucht van de Waddenzee voegt zich bij het geluid van de meeuwenkolonie op Zuiderduin. De aalscholvers en de lepelaars laten zich wel zien, maar niet horen. De wetenschap dat de dichtstbijzijnde beschaving minstens 10 kilometer verder op het Duitse Waddeneiland Borkum is te vinden, doet een mens gapen. „Een oase van stilte” en „een van de mooiste plekjes van Nederland” prijst ook Van Dijken het eiland met een diameter van 500 meter. „Zuiderduin is voor wetenschappers een soort nulmeting. Hier kunnen ze zien wat er gebeurt als je niets aan een Waddeneiland doet.”

      Van Dijken vindt het dan ook een goed besluit dat er sinds 1997 op eilanden zoals Rottumeroog geen natuurbeheer meer plaatsvindt. „Sinds die tijd is bijvoorbeeld de populatie eidereenden gigantisch gegroeid. Die vogels zijn zeer gebaat bij een rustige omgeving, omdat ze tijdens het ruien niet goed kunnen vliegen. Als er hier arbeiders met grote machines bezig zijn, blijven ze weg.”

      Het is helaas weer tijd om terug te keren naar Rottumeroog. Nog een laatste blik op de lage duintjes van Zuiderduin en dan gaat het richting het baken op Rottumeroog. De kans is groot dat de beide eilanden over enkele tientallen jaren aan elkaar zijn gegroeid. Het zand dat aan de noordkant van Rottumeroog wordt weggeslagen door de Noordzee bezinkt weer in het gebied tussen Rottumeroog en Zuiderduin. Van Dijken: „Dat is het toppunt van de natuur haar gang laten gaan.”  
       Gerco Verdouw

      bron; refdag.nl

       


      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Veluwemeer in nl. 1



      De volgende foto's zijn genomen op het veluwemeer in nl.toen
      we een paar dagen zijn gaan varen als we met de boot in de
      haven van Elburg lagen.

































      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het veluwemeer in nl. 2


      Ook de volgende foto's zijn genomen op het veluwemeer in nl.toen
      we een paar dagen zijn gaan varen als we met de boot in de
      haven van Elburg lagen.
































      03-08-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat schattig; Vrienden voor het leven!


      BrunoPress/Caters News


      Wat schattig

      Vrienden voor het leven! Eddie de Geit en Gerald de Giraffe gaan door het vuur voor elkaar. Samen deelt het opmerkelijke stel een verblijf met een kudde zebra's in de dierentuin van Wraxall, Engeland. Eddie beschermt zijn makker Gerald van de gestreepte paarden. Lievv!


      bestevrienden2_gr.jpg

      bestevrienden3_gr.jpg

      bestevrienden4_gr.jpg


      M. van Helvert
      bron; spitsnieuws.nl

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse gorilla bevallen, zoo in de wolken


      Duitse gorilla bevallen, zoo in de wolken


      duitse gorilla bevallen zoo in de wolken


       Ontroerende beelden uit de zoo van het Duitse Münster. Daar is gorilla Gana zaterdagnacht opnieuw moeder geworden.

      Zowel mama als de lieve spruit stelt het goed. Het personeel keek al maanden uit naar de komst van de baby-gorilla. Toch zijn de verzorgers blij dat Gana 's nachts beviel en niet in de drukte van overdag.

      Vorig jaar beviel Gana van een jongetje: Claudio. Dat dier stierf echter snel, maar mama Gana kon dat overlijden maar niet aanvaarden. Dagenlang droeg ze haar dode kind overal rond.

      Het geslacht van de pasgeboren gorilla is nog niet bekend. De directeur van de zoo vermoedt dat het om een meisje gaat. Hij hoopt ook dat Gana deze keer wel gelukkig mag worden.

      Beeld: Bild
      bron; gva.be


      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogeldieven speuren Google Earth af

      Vogeldieven speuren Google Earth af


      Houders van volièrevogels in Groningen en Drenthe worden geteisterd door een golf van inbraken in hun vogelhokken, de dieven worden hierbij geholpen door Google Earth...

        De geschrokken vogelhouders verbazen zich over de kennis van de dieven. De misdadigers weten precies waar de hokken staan en welke vogels waardevol zijn en welke niet. Deze kennis vergaren ze ook door informatie op het internet.

        Vermoed wordt dat de dieven gebruikmaken van Google Earth, het programma waarmee op de computer gedetailleerde plattegronden van bebouwing kunnen worden bestudeerd.

        De prijzen van de vogels zijn de laatste jaren sterk gestegen door een importverbod als gevolg van de vogelgriep. De schade na een inbraak bedraagt al gauw duizend euro.

        Vooral papegaaien, speciale soorten vinken en sijsjes zijn in trek bij de dieven. Volgens de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers kunnen bepaalde soorten papegaaien tussen 300 en 800 euro per stuk opleveren.

        bron; telegraaf.nl


        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachtje slapen tussen de haaien in Artis


        Nachtje slapen tussen de haaien in Artis


        Een nachtje slapen tussen haaien, roggen en andere bijzondere en kleurrijke vissen.

        afbeelding vergroten 

        Het Aquarium in Artis

        Artis heeft een speciale wedstrijd in het leven geroepen waarbij twee winnaars een keertje kunnen overnachten in het aquarium.

        Dat maakte de Amsterdamse dierentuin maandag bekend.

        Wie kans wil maken op de speciale overnachting moet komende maand langskomen op een van de ZOOmeravonden. De dierentuin is tijdens de zomermaanden op zaterdagavond geopend tot zonsondergang. Wat de deelnemers precies moeten doen, wil Artis niet verklappen. De winnaars kunnen op vrijdag 23 oktober de nacht in het aquarium beleven.

        (ANP)
        bron; ad.nl

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stieren van Pamplona


         

         
        De stieren van Pamplona


        Een renner gaat onderuit tijdens de zevende stierenloop op maandag. Foto EPA/Jim Hollander

        De stieren van Pamplona


        Het jaarlijkse festival van San Fermín in Pamplona, een stad in Noord-Spanje, wordt geroemd, maar ook verguisd. Voor sommige mensen is de beroemde stierenloop een vorm van dierenmishandeling die al lang verboden had moeten worden. Voor veel inwoners, maar ook toeristen is het juist het hoogtepunt van het festival. Dit jaar is er een dode gevallen, toch gaan de stierenlopen die van 6 tot 14 juli plaatsvinden, gewoon door. Zes vechtstieren worden in het gezelschap van tamme ossen door de straatjes van Pamplona gejaagd. De 'waaghalzen' in de straatjes morgen geen wapen gebruiken, met uitzondering van een opgerolde krant. De dieren worden in de avond door stierenvechters gedood.
        bron; parool.nl


        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Last van everzwijnen? Gooi wat haar in de tuin


        Last van everzwijnen? Gooi wat haar in de tuin



        Een inwoonster van Boncelles, een deelgemeente van Seraing, gebruikt menselijk haar om everzwijnen weg te houden uit haar tuin. Ze verspreidt het haar in de hagen. Everzwijnen hebben immers een hekel aan menselijke geuren.

        Pierre Luxen, specialist aan de ULB, bevestigt in La Meuse dat het systeem kan werken. Ook jagers en landbouwers kennen de truc. Volgens Luxen is succes evenwel niet gegarandeerd en moeten de haren regelmatig "ververst" worden. (belga/mvdb)
        bron; demorgen.be




                    




        Lieve Bezoeker
          Om het openen van 
         
        het gastenboek voor 
           iedereen gemakkelijk 

         
        te houden worden te
          grote Plaatjes en of
          Buttons verwijderd
        .




        Blog als favoriet !


        Willekeurig SeniorenNet Blogs
        lenie1953
        blog.seniorennet.be/lenie19

        Blog tegen de regels? Meld het ons!
        Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!