Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    09-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ram hangt met horens aan telefoonkabel


    Ram hangt met horens aan telefoonkabel


    ram hangt met horens aan telefoonkabel


    In Noorwegen is een ram erin geslaagd om met zijn horens vast te raken aan een telefoonlijn. Het beest kon na een uur bevrijd worden.

    De ram kwam van een heuvel gehold toen hij met zijn horens vast raakte. Het dier gleed verder weg en hing 4 meter boven de grond. Enkele toeristen konden met behulp van bewoner Geir Landsnes het beest na een uur bevrijden.

    "Mijn vrouw besefte eerst niet wat ze zag toen ze uit het keukenraam keek. Achteraf zag ze dat er een ram aan de kabels hing. We zijn hem gaan helpen en daarna hebben we hem uit medelijden maar bij onze schapen gezet", aldus de 45-jarige Landsnes
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste en vruchtbaarste ram van Groot-Brittannië is dood


    Duurste en vruchtbaarste ram van Groot-Brittannië is dood


    Tophill Joe in betere tijden.

    De voorbije week stierf de zwaarste karper van het land en nu is ook het duurste schaap van Groot-Brittannië overleden. De ram met de naam Tophill Joe was niet alleen kostbaar, maar ook bijzonder vruchtbaar. In totaal verwekte hij meer dan 1.000 lammeren, die omgerekend meer dan een miljoen euro waard waren. Dat meldt de BBC op zijn website.

    Hitte
    De hitte van de voorbije weken heeft tot de dood van het dier bijgedragen, verklaarde eigenaar Bruce Mair uit het Schotse Aberdeenshire. "Hij was nog tot op het einde actief. We zullen hem missen."

    150.000 euro
    Tophill Joe brak alle records, toen hij zes jaar geleden door een landbouwersconsortium voor ongeveer 150.000 euro werd gekocht. Hij had naar verluidt een bijzonder mooie schedel en poten, en de beste kwaliteitswol.

    De voorbije week haalde de legendarische karper Benson de krantenkoppen in Groot-Brittannië, nadat hij dood in een meer werd aangetroffen. (dpa/eb
    bron; demorgen.be

    08-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muis maakt nestje met bankbiljetten


    Muis maakt nestje met bankbiljetten


    muis maakt nestje met bankbiljetten


    In de Amerikaanse staat Louisiana heeft een werkneemster van een benzinestation zich rot geschrokken toen ze een muis aantrof in een geldautomaat. Het knaagdiertje had daarin met bankbiljetten een nestje gemaakt.

    De vrouw is naar eigen zeggen beginnen gillen en zette het op een lopen.

    De bank heeft het geld waarop het beestje had gekauwd, vervangen. De muis hebben ze vrijgelaten.
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkende pijpleiding dreigt voor milieuramp te zorgen in Camargue


    Lekkende pijpleiding dreigt voor milieuramp te zorgen in Camargue


    lekkende pijpleiding dreigt voor milieuramp te zorgen in camargue


    In het zuiden van
    Frankrijk lekt een pijpleiding tussen Frankrijk en Duitsland duizenden liters ruwe olie. Heel die smurrie komt terecht in een natuurreservaat. De bevoegde staatssecretaris heeft het over een milieuramp.

    Het lek werd vrijdag pas vastgesteld. Intussen is wel al 4.000 kubieke meter ruwe olie zomaar weggevloeid.

    Heel wat zeldzame planten- en diersoorten worden in het aanpalende natuurreservaat Coussols de Crau, nabij Saint-Martin-de-Crau, in de Camargue bedreigd.

    Hoe het lek er net is gekomen, is niet bekend. Het verantwoordelijke bedrijf (SPSE of voluit Société du Pipeline Sud-Européen) zegt dat alles nog wel zal meevallen. Toch is het Openbaar Ministerie een onderzoek gestart.
    bron; gva.be


    07-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontsnapte aap kijkt samen met bezoekers naar show in Nederlandse dierentuin


    Ontsnapte aap kijkt samen met bezoekers naar show in Nederlandse dierentuin



    De aap ging kijken naar de gorilla's.
    In het Nederlandse Apeldoorn heeft een berberaap van dierentuin Apenheul een uitstapje gemaakt naar zijn buren de gorilla's. Hij nam doodleuk plaats op de tribune tussen de bezoekers om te kijken naar de voederpresentatie van de gorilla's, meldt de Apenheul.

    Interessant
    Het dier vond het voederen van zijn grote soortgenoten blijkbaar bijzonder interessant, want hij bleef tot het einde van de voorstelling zitten. "Daarna is hij uit zichzelf weer teruggegaan naar zijn eigen apengebied", zegt een woordvoerster van de Apenheul.

    Niet eerste keer
    Volgens de woordvoerster komt het wel vaker voor dat berberapen ontsnappen uit hun gebied. "Maar de Apenheul komen ze niet uit", verzekert ze. (anp/sam)

    bron; demorgen;be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openluchtzwembad voor honden in Rome


    Openluchtzwembad voor honden in Rome



    Een openluchtzwembad voor honden heeft in deze warme dagen voor een enorme toeloop gezorgd in Rome. Dat bericht de Romeinse krant La Repubblica.

    Halve meter diep
    Aan de Tiber nabij de Milvische brug (Ponte Milvio) kunnen de dieren in een zwembad van 50 centimeter diep afkoeling zoeken, een douche nemen, spelen en eten krijgen. Voor de baasjes of bazinnetjes staan ondertussen ligstoelen en een aperitief ter beschikking.

    Succes
    Na een maand hebben al 2.700 honden gespeeld in het bad aan de rand van het historische centrum van de Italiaanse hoofdstad. Voor honden moet een toegangsprijs betaald worden, hun eigenaars mogen gratis binnen. (dpa/sam)

    bron; hln.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dingo valt jongen aan


    Dingo valt jongen aan



    Op het Australische Fraser Island is een 4-jarige jongen aangevallen door een dingo. Het kind was op het strand aan het wandelen toen een dingo hem omver liep en in het been beet. Zijn ouders slaagden erin de dingo nadien op afstand te houden, hoewel het dier toch op de loer bleef.

    De dingo's op het eiland zouden regelmatig door een individu gevoed worden. Daardoor krijgen ze minder angst voor mensen. Vooral kinderen lopen gevaar. De jongen kreeg de nodige verzorging. Op Fraser Island waren dingo's vorig jaar verantwoordelijk voor vijf aanvallen op mensen. In 2001 kwam een negenjarige jongen om het leven na een aanval van twee dingo's. (gb)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterschaarste bedreigt ook rijke landen


    Waterschaarste bedreigt ook rijke landen


    waterschaarste bedreigt ook rijke landen


    Waterschaarste wordt binnen afzienbare tijd ook een zorg voor de rijke landen. Volgens de VN zullen onder meer de Spanje, de VS en Australië met grote problemen geconfronteerd worden. Landen als Nederland moeten dan weer vooral opboksen tegen de stijging van de zeespiegel.

    Over de gevolgen van de klimaatverandering in de ontwikkelingslanden is al veel geschreven. Tegen 2020 kunnen 75 tot zelfs 250 miljoen Afrikanen af te rekenen krijgen met toenemend watergebrek. De opbrengst van niet-geïrrigeerde akkers kunnen in sommige Afrikaanse landen de komende tien jaar halveren.

    Maar rijke landen zijn ook niet veilig voor de veranderende waterhuishouding van de planeet. Californië, de op vier na grootste economie ter wereld, dreigt tegen het einde van de eeuw grote stukken landbouwgrond te zien veranderen in woestijngebied. De waterbevoorrading van grote steden wordt er heel moeilijk, waarschuwen de VN.

    Wereldwijde watercrisis

    Heel de wereld staat voor een watercrisis, zegt Mark Smith, hoofd van het Waterprogramma van de Internationale Unie voor Natuurbescherming (IUCN). De droogte wordt heel erg in landen of streken als Spanje, Australië en Californië. Nederland en andere laaggelegen gebieden zullen zich dan weer beter moeten wapenen tegen de oprukkende zee. "Het verschil met de ontwikkelingslanden is dat de getroffen gebieden vaak de mogelijkheid hebben om hun inwoners te beschermen en de risico's te spreiden."

    Maar toch maken voorbeelden als Californië duidelijk dat het traditionele waterbeheer op zijn grenzen stoot, zegt Ger Bergkamp, directeur-generaal van de Wereldwaterraad. Andere regio's stellen noodzakelijke ingrepen nog uit, maar Californië heeft te maken met problemen die we steeds vaker ook in andere delen van de wereld zullen zien.

    Nieuwe cultuur

    Volgens Bergkamp is er veel meer actie en samenwerking nodig tussen overheden, bedrijven en niet-gouvernementele organisaties om tot efficiënter watergebruik te komen, meer regenwater ondergronds op te slaan en water slimmer te verdelen onder alle gebruikers. "Er moet een nieuwe cultuur rond water groeien, als een waardevolle grondstof en de hoeksteen van duurzame ontwikkeling."

    De landbouw moet daarbij centraal staan. Wereldwijd gaat 90 procent van het water dat verbruikt wordt, naar de landbouw. De watercrisis in dan ook vooral een landbouwcrisis. De wereld zal moeten overschakelen op een dieet dat minder water vraagt. Om één kilogram rundvlees te produceren, is zestien keer meer water nodig dan voor één kilogram tarwe. Noord-Amerikanen en Europeanen verbruiken per dag en per persoon ongeveer 5000 liter water door wat ze eten. In Afrika en Azië, waar minder vlees wordt gegeten, bedraagt dat verbruik maar 2000 liter.

    PD (IPS)
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wasbeer zit vast op 30 meter hoge paal


    Wasbeer zit vast op 30 meter hoge paal


    wasbeer zit vast op 30 meter hoge paal


    In de Amerikaanse staat Californië heeft een schattige wasbeer zijn klimtalenten gedemonstreerd. Het beest kroop op een 30 meter hoge paal, maar raakte er nadien niet meer af.

    De paal staat vlak bij een golfbaan. Er werd een net aan vastgemaakt om rondvliegende golfballen tegen te houden.

    De hulp van de brandweer moest ingeroepen worden om het beest van de paal te krijgen.

    Bekijk het filmpje.
    bron; gva.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dure gestolen dekhengst geslacht


    Dure gestolen dekhengst geslacht


    Een gerenommeerde dekhengst met een waarde van 70.000 euro is in Peru gestolen en daarna geslacht. De dieven verkochten het vlees van de hengst op een markt in de provincie Caneta ten zuiden van de hoofdstad Lima.

    afbeelding vergroten
     
    ARCHIEFFOTO ANP
    Dat hebben Peruaanse media vrijdag gemeld.


    De hengst met de naam Drilling for Oil was uit de Verenigde Staten geïmporteerd. De eigenaar van de hengst, Hiad Hamide, zei dat het niet de eerste keer was dat dieven uit zijn stallen paarden haalden om ze daarna te slachten.(ANP/EFE)
    bron; ad.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzonderlijk: wit ezeltje geboren in Plopsaland


    Uitzonderlijk: wit ezeltje geboren in Plopsaland


    uitzonderlijk wit ezeltje geboren in plopsaland



    Begin deze week is in Plopsaland een witte ezel geboren - terwijl mama en papa een volledig grijze vacht hebben. Een hoogst uitzonderlijke en zeldzame kronkel van de natuur.

    Bij de geboorte trok de Plopsa-dierenarts rare ogen toen er plots een wit ezeltje tevoorschijn kwam. "Het is vrij uitzonderlijk dat een grijze ezelmerrie, gedekt door een grijze hengst, geboorte geeft aan een volledig wit ezelveulentje, bovendien komt bij geen enkel van de voorouders een witte kleur voor!” aldus dierenarts Wouter Vanlouwe.

    Gen

    “Mama en papa ezel zijn dus blijkbaar beiden toevallig genetische drager van hetzelfde wittekleurgen.”

    De bevalling verliep vlot zonder complicaties en zowel het veulentje als de merrie stellen het goed.

    Foto Plopsaland
    bron; gva.be

    06-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek dwergminiatuurpaard onverwacht nog altijd in leven


    Uniek dwergminiatuurpaard onverwacht nog altijd in leven


    Koda is kleiner dan een Labrador, weegt amper 35 kilogram en kan makkelijk plaatsnemen op de passagierszetel. Niet vreemd? Weet dan dat de Australische Koda een écht paard is. De pony werd al direct na zijn geboorte gediagnosticeerd als dwerg en zijn overlevingskansen werden door dierenartsen meteen heel laag ingeschat. Maar een jaar later is dit
    dwergminiatuurpaardje nog altijd alive and kicking. "Klein, maar mét het ego van een groot paard", zegt zijn verzorgster.

    Speeltje op batterijen
    Koda woont tussen allerlei huisdieren in het Yarrambat Dierenhospitaal in de Australische staat Victoria. Bezoekers die Koda voor het eerst zien, denken dat hij een speeltje op batterijen is. Maar Koda is wel degelijk een Amerikaans miniatuurpaard, dat bovendien nog eens een echte dwerg is. Kortom, hij was voorbestemd klein te zijn door zijn ras, maar niet zó klein. Bij de geboorte was-ie niet groter dan een kat.

    Operaties
    Het is ongewoon dat Koda nog altijd leeft. Het dier moest al voor 6.000 euro operaties ondergaan - voornamelijk aan de benen - en kende al heel wat gezondheidsproblemen. De totale rekening wordt geschat op bijna 18.000 euro. Zo zal hij binnenkort zijn volwassen tanden moeten laten trekken omdat die te groot zijn voor zijn bek. Dierenarts Andy Lynch twijfelde aanvankelijk of hij het beest niet onmiddellijk zou laten afmaken.

    Liefde op het eerste gezicht
    Maar dierenverpleegster Karen Stephenson (23) werd meteen verliefd bij het aanschouwen van het schattige paardje en nam de zorg ervan op haar. "Ik vond dat hij een kans verdiende", zegt ze. Tot nog toe is Koda de operaties allemaal goed doorgekomen. (jv)

    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendin voor Knut


    Vriendin voor Knut

    De beroemde ijsbeer Knut krijgt gezelschap van een Zuid-Duitse ijsberin genaamd Gianna. ANP


    BERLIJN - De Berlijnse ijsbeer Knut krijgt gezelschap. Een ijsberin uit een Zuid-Duitse dierentuin gaat binnenkort bij het wereldberoemde roofdier wonen.

    De directie van de dierentuin in München bevestigde de verhuizing van de bijna 3-jarige Gianna, zo meldden Duitse media woensdag. Met haar huidige partner zou ze het niet goed kunnen vinden.

    De Zoo in Berlijn kreeg Knut begin juli na een maandenlange juridische strijd officieel in bezit. De Zoo betaalde 430.000 euro aan een Noord-Duitse dierentuin, waar de vader van Knut vandaan komt.

    Het Berlijnse park verdiende miljoenen euro's met het dier, dat door de moeder was verstoten en werd opgevoed door een verzorger. Knut trok sinds maart 2007 ruim acht miljoen bezoekers. (ANP)
    bron; parool.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwtjesjacht wordt zeeleeuw Max fataal


    Vrouwtjesjacht wordt zeeleeuw Max fataal


    De 13-jarige Max was het enige zeeleeuwmannetje in Artis. Foto Artis
    De 13-jarige Max was het enige zeeleeuwmannetje in Artis. Foto Artis

    Zeeleeuw Max in dierentuin Artis is in de nacht van woensdag op donderdag overleden. Hij was de afgelopen tijd erg verzwakt. Het was in juni namelijk paringstijd en dan besteden mannelijke zeeleeuwen al hun tijd aan het achternazitten van de vrouwtjes. Daardoor eten ze niet genoeg.

    Dat heeft de dierentuin donderdag laten weten. Normaal gesproken komen de mannetjes na de paringstijd snel weer aan. Max werd dit keer echter niet meer de oude.

    Max was 13 jaar oud en was het enige zeeleeuwmannetje in Artis. Hij hield er dan ook een harem op na en verwekte in totaal zeven nakomelingen. Artis laat weten dat zijn verzorgers zijn aangeslagen. Bezoekers moeten voortaan de grote plons missen die Max veroorzaakte wanneer hij tijdens het voeren uit het water sprong en er weer in terugviel. (ANP)
    bron; parool.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boa constrictor aan druk winkelcentrum in Antwerpen


    Boa constrictor aan druk winkelcentrum in Antwerpen



    Voor alle duidelijkheid: het exemplaar op Het Kiel was veel jonger en dus een pak kleiner dan deze volwassen joekel op een archieffoto.
    Grote opschudding vanmiddag aan een shoppingcenter op het Antwerpse Kiel. Er kroop zowaar een meer dan een meter lange boa constrictor vlakbij de ingang. Eerder had de gevaarlijke wurgslang al de hond van een vrouw uit de buurt aangevallen. Die had de politie ingeschakeld. Een slangendeskundige kon het reptiel 'inrekenen'. Het ging om een jong exemplaar dat wellicht bij een particulier ontsnapt was.

    Het was niet de eerste keer deze zomer dat slangen paniek zaaiden in Antwerpen. Vorige maand dook al een boa constrictor op aan de parking van Metropolis in Merksem en een paar dagen eerder was in de buurt ook al een Amerikaanse rattenslang gevangen. Daarbij kreeg slangenvanger van dienst Danny Meuleman -die drukke tijden beleeft- enkele venijnige beten. (kh)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilde katten moeten weg uit Erasmuspark


    Wilde katten moeten weg uit Erasmuspark


    wilde katten moeten weg uit erasmuspark


    De KULeuven wil het Erasmuspark helemaal 'kattenvrij' maken. Niet iedereen is daar zo tevreden mee.

    Hilde Reekman uit Kessel-Lo komt de wilde beestjes regelmatig eten geven. "Ze willen de dieren vangen en met kooien naar Aarschot brengen. Uit goede bron weet ik dat ze daar een spuitje krijgen", klinkt het. "De katten zouden overlast veroorzaken. Ja, ze zitten wel eens op een wagen, maar in vergelijking met jaren geleden is de situatie een pak verbeterd."

    De universiteit zelf schuift de verantwoordelijkheid door naar het Leuvense stadsbestuur. Schepen van Leefmilieu Mohamed Ridouani: "De KULeuven heeft bij de studentenpolitie melding gemaakt van krassen op wagens en van zieke katten. Daarop heeft de politie een onderzoek ingesteld en kattenkooien geplaatst. Daarmee willen we bekijken of er populatie is die zo groot is dat ze overlast veroorzaakt en of de katten ziek of niet gesteriliseerd zijn. Tot op vandaag zijn er nog geen katten gevangen."

    Ridouani beweert ook dat enkel zieke beestjes een spuitje zullen krijgen.
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Nederland duizenden kilometers fietspad rijker'


    'Nederland duizenden kilometers fietspad rijker'

    (Novum) - Nederland telt zeker 29 duizend kilometer aan fietspaden. Dat is zo'n twaalfduizend kilometer meer dan werd aangenomen. Dat meldt de Fietsersbond donderdag op basis van een eigen analyse.

    Leden van de bond verzamelden gegevens over fietspaden in zeven provincies. Volgens de bond is hiermee voor het eerst 'nauwgezet en uitputtend' in kaart gebracht op welke wegen fietsers mogen komen en om wat voor wegen het gaat. Op basis hiervan denkt de bond een 'betrouwbare schatting' te kunnen maken voor heel Nederland.

    De bond wijst op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat in 1996 nog 17.075 kilometer aan fietspad meldde. Daarnaast was volgens het CBS 1909 kilometer rijweg voorzien van fietsstroken. De Fietsersbond gaat inmiddels uit van minstens 4700 kilometer.

    Nu er meer fietspaden blijken te zijn dan werd aangenomen, zal er ook meer onderhoud moeten worden gepleegd dan al werd gedacht, waarschuwt de bond. Gemeenten en provincies worden opgeroepen hiervoor geld vrij te maken.

    De gegevens van de bond worden gebruikt voor een fietsrouteplanner. Momenteel is informatie verzameld uit Noord-Holland, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Friesland, Drenthe en Flevoland. In 2010 moet de routeplanner heel Nederland bestrijken.
    bron; trouw.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De aarde gaat veel sneller heel warm worden'


    'De aarde gaat veel sneller heel warm worden'


    Uit een nieuw rapport van ruimtewetenschappers en de Amerikaanse marine blijkt dat de opwarming niet alleen reëel is, maar vooral dat de temperaturen de komende vijf jaar veel sneller gaan stijgen dan verwacht. Het is eerder door toeval dat het de voorbije jaren meeviel met de temperatuurstijgingen, zeggen de wetenschappers.

    Het onderzoek van Judith Lean, vorser bij het US Naval Research Laboratory, en David Rind van het Goddard Institute for Space Studies geeft een verklaring voor het feit dat sinds 1998 de gemiddelde temperatuur van de aarde niet zo snel stijgt. Het uitblijven van forse temperatuursstijgingen in de afgelopen tien jaar is voer voor sceptici die beweren dat het met de opwarming van de aarde wel zal meevallen.

    Lean en Rind hebben echter ontdekt dat de zon het afgelopen decennium opvallend rustig was. Normaal want de zon schijnt niet constant aan dezelfde kracht, maar zwakt om de 11 jaar af om daarna terug feller te schijnen. De wetenschappers waarschuwen nu dat we op punt staan om opnieuw een fellere zonnefase in te gaan. Komt daarbij dat El Nino de afgelopen jaren geen hittegolven veroorzaakte.

    Normaal zorgt het uitblijven van die twee dingen voor een daling van de temperatuur. Nu bleef de temperatuur door de opwarming van de aarde min of meer constant. Maar eens de zon actiever wordt en er een El Nino-hittegolf komt, zal de temperatuur hoger liggen. 'Hierdoor gaan temperaturen 150 procent sneller stijgen dan verwacht', zegt de studie.

     jbs (The Guardian)
    bron;nieuwsblad


    05-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 varkens zakken door stalvloer in Oelegem



    23 varkens zakken door stalvloer in Oelegem



    In Oelegem (een deelgemeente van Ranst) zijn kort voor de middag 23 varkens door de stalvloer gezakt en in de mest beland. Dat gebeurde bij een varkensboer aan de Knodbaan. De brandweer van Lier ging ter plaatse en trachtte zoveel mogelijk dieren te redden. De meeste varkens kwamen er met de schrik vanaf.

    De betonnen rooster die de stal van de mestopvang scheidt, brak door. Daardoor kwamen verscheidene varkens vast te zitten in de mest. Alle varkens, die toch al gauw 150 kilo per stuk wegen, werden met man en macht op het droge gesleept. (belga/dea)
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldberoemde koala Sam lijdt aan dodelijke ziekte



    Wereldberoemde koala Sam lijdt aan dodelijke ziekte


    Sam werd wereldberoemd toen ze tijdens de vreselijke bosbrandentragedie van een flesje water van brandweerman David Tree dronk.

    De koala herstelde snel van haar verbrande pootjes, maar sukkelt nu met cystes op haar urinewegen en geslachtsorganen.

    De koala herstelde snel van haar verbrande pootjes, maar sukkelt nu met cystes op haar urinewegen en geslachtsorganen.
    Koala Sam werd begin dit jaar wereldberoemd door de enorm vertederende beelden van een brandweerman die haar tijdens de verschrikkelijke bosbranden in Australië van een flesje water deed drinken. Nu is het leven van de vrouwelijke koala Sam weer in gevaar, door een levensbedreigende ziekte. Later deze week wordt de beroemdste koala aller tijden geopereerd. De halve wereld bidt dat alles goed komt.

    Verbrande pootjes
    De alles verwoestende 'Victorian Bushfires' gingen de geschiedenis in als de grootste ramp in de Australische geschiedenis met minstens 173 doden. Toch waren er ook lichtpunten aan de ramp: de grote solidariteit onder de Australiërs om de getroffen gezinnen te helpen en dan was er ook dat hartverwarmende beeld van een wijfjeskoala die de bosbranden overleefd had. Dolblij lurkte ze temidden van verschroeide bossen aan een flesje water van brandweerman David Tree. In een speciaal opvangcentrum herstelde Sam heel snel, want haar pootjes waren verbrand. Maandenlang ging alles goed, maar nu heeft Sam een levensbedreigende ontsteking op haar urinewegen en geslachtorganen.

    Blindheid
    Omdat de ziekte (chlamydia met een geleerde term, een soort schimmelinfectie) op termijn onvruchtbaarheid, verstoppingen in de urinewegen en zelfs blindheid kan veroorzaken, wordt Sam deze week nog geopereerd om de cystes die haar leven bedreigen weg te nemen. De ziekte komt veel voor bij koala's. Vaccinaties in het verleden bleken vruchteloos. Naar schatting de helft van alle koala's is besmet, zodat de ziekte deze unieke eucalyptusblaadjes verslindende soort zelfs zou kunnen uitroeien.

    Hartverscheurend
    In het 'Southern Ash Wildlife Shelter' zijn ze er het hart van in. "Sam was echt goed aan het herstellen", zegt woordvoerder Nic Pullen. "Haar brandwonden waren geheeld en ze had zelfs al een sterk moederinstinct ontwikkeld: ze ontfermde zich over enkele koalaweesjes (joey's zoals de Aussies baby's van koala's en kangoeoroes noemen). Dat ze nu moet herstellen van cystes door chlamydia is hartverscheurend voor iedereen die bij haar opvang betrokken is. (kh)
    bron; hln.be




                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rgapeeters
    blog.seniorennet.be/rgapeet

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!