Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    27-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goudvis overleeft 7 uur op de vloer



    Goudvis overleeft 7 uur op de vloer



    In de Amerikaanse staat Ohio heeft een goudvis zeven uur op het droge overleefd in Redcar, Cleveland. De vis Sparkle was uit zijn kom gesprongen en op de grond gevallen.

    Nieuwe vis
    De 46-jarige Paula Dunster merkte dat Sparkle niet in zijn kom zat, maar nam aan dat haar partner het aquarium aan het schoonmaken was. Toen het haar na een paar uur duidelijk werd dat de vis was gaan vliegen, besloot ze een nieuwe te kopen. In de winkel vertelde de verkoper toch maar eens goed rond te kijken of Sparkle niet gewoon uit de kom was gesprongen. De vrouw vond de vis inderdaad op de grond, vol stof en hondenhaar.

    Mirakel
    Toen ze Sparkle wou doorspoelen in het toilet, merkte ze dat de vis nog leefde. "Ik kon het niet geloven," zegt ze in de Daily Mirror. Haar dochter Kelly denkt dat het 'mirakel' te wijten is aan de speciale krachten van moederlief, die werkt als spiritueel genezer. (sam)

    bron; hln.be

    26-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gorillababy trekt veel bekijks

     
    Gorillababy trekt veel bekijks


    Foto: Hans Broekhuizen/De Gelderlander

    Foto: Hans Broekhuizen/De Gelderlander

    De gorilla's in Burgers' Zoo in Arnhem hebben deze dagen meer bekijks dan ooit. In de nacht van maandag op dinsdag kregen ze er een baby bij en dat trekt drommen publiek.

    Voor het zestien jaar oude wijfje N'Gayla was het de derde nakomeling. Dinsdag was het weer te slecht, maar woensdag mocht ze met haar enkele decimeters grote gorillababy naar buitenverblijf. Vader Bouwi mocht ook mee, maar bleef op eerbiedige afstand van moeder en kind.
     
    bron; De Gelderlander.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De apollovlinder en het eilandeffect


    De apollovlinder en het eilandeffect




    Roodoranje stippen of oranjerode stippen. Waarom leven hier in de Pyreneeën twee verschillende apollo´s vlak bij elkaar en zijn ze in alle Europese gebergten anders? De apollovlinder is een relict uit de ijstijden en leeft alleen hoog in de bergen.

    06 augustus 2009. Met geluk fotografeerde ik deze apollo in de hoge Pyreneeën bij Hecho. Dit is de ondersoort PYRENAICUS (links op de foto), die met oranjeachtige stippen. De andere (rechts) is de ondersoort ARAGONICUS van de zuidrand van de Pyreneeën. Die is witter, groter en heeft roodachtige stippen. De afstand in een rechte lijn is maar 50 km. Hoe komen die verschillen?

    De theorie is dat isolatie verschillen maakt. De ene populatie verandert nu eenmaal anders dan de andere. Niets is stabiel, ook een diersoort verandert. Het begint met kleine dingen zoals een extra stip, een ander kleurtje, de grootte gaat verschillen enzovoort. Het is niet te voorspellen hoe of wat, maar die dingen gebeuren. Nu zijn er ruim 30 verschillende apollovlinders beschreven in de europese gebergten. Niet alleen daarom is de apollo zo populair. Verschillen altijd zijn leuk om te bestuderen, maar hij is ook nog eens de grootste dagvlinder van Europa.

    Onze apollovlinder uit Arguis (rechts op de foto) is daarbij de grootste. Verschillende keren heb ik gehad dat hier een apollo links het openstaande autoraampje invliegt, en rechts er weer uit. Geweldig! Hij is ook een beetje vreemd, want hij vliegt tot 650 meter hoogte terwijl andere vormen altijd boven de 900 of 1.000 meter leven. Hooggebergte dus. Ik heb me laten vertellen dat de grote hoeveelheid kalk in de grond op deze plek aan de zuidrand van de Pyreneeën de belangrijkste reden van zijn enorme groei zou zijn. Hoe dan ook, hij kan hier niet weg. Het lukt een apollo niet van gebergte naar gebergte vliegen en die 50 km. is blijkbaar ook al te veel. Het is dus alsof ze op een eiland leven en geisoleerd zijn van de rest. Op een eiland evolueert een dier anders dan zijn soortgenoten op een ander eiland. De vinken op de Galapagoseilanden zijn het bekendste voorbeeld maar het gebeurt dus ook bij de apollovlinder. Zoiets heet het eilandeffect.

    Kees Woutersen - www.aragonnatuur.com -
    bron; trouwcommunities.nl


    25-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knokke-Heist wil af van agressieve zilvermeeuwen



    Knokke-Heist wil af van agressieve zilvermeeuwen



    Het schepencollege van Knokke-Heist wil dat de zilvermeeuw moet kunnen worden bestreden. In de kustgemeente neemt het aantal klachten over het gedrag van de meeuwen toe.
     
    Bedreiging voor toerisme
    "We hebben al enkele officiële klachten ontvangen", zegt de woordvoerder van de gemeente. "In het verleden gebeurde dat niet. Het aantal mondelinge opmerkingen over de meeuwen is daarnaast duidelijk toegenomen." Burgemeester Leopold Lippens ziet in het agressieve gedrag van de zilvermeeuwen een bedreiging voor het toerisme.
     
    Beschermd
    De zilvermeeuw is door een Europese Vogelrichtlijn beschermd. Knokke-Heist vraagt aan Vlaams minister voor Natuur en Leefmilieu Joke Schauvliege om in de jachtwetgeving gebruik te maken van een uitzonderingsmogelijkheid. Europa voorziet die mogelijkheid. Die moet het gemeentebestuur de kans bieden om de overlast door de vogels in te dijken.
     
    Aanvallen
    Tot voor enkele jaren bleef de overlast van de zilvermeeuw in Knokke-Heist beperkt tot het openprikken van afvalzakken, vervuiling door uitwerpselen en lawaaihinder door het gekrijs van de meeuwen. Nu neemt het aantal klachten toe van mensen die aangevallen worden door de meeuwen. Die hebben het gemunt op hun aperitiefhapjes, hun belegd broodje of hun pakje friet. De bewoners van enkele appartementen in Knokke-Heist zouden volgens het gemeentebestuur door het gedrag van de zilvermeeuwen niet meer op hun balkon durven komen.
     
    Eieren schudden
    Knokke-Heist investeert al jaren in de strijd tegen de overlast van de meeuwen. Er zijn de campagnes om de toeristen te overtuigen om het verbod om de meeuwen te voederen toe te passen, het verwijderen van de nesten op daken, de proefprojecten met dikkere en bitter smakende afvalzakken, enz. Sinds deze zomer beschikt het gemeentebestuur over een vergunning om de eieren van de zilvermeeuw te schudden. "Maar dat is een maatregel die in de praktijk moeilijk uitvoerbaar is en dus inefficiënt", zegt schepen Maxim Willems. "We willen daarom dringend overleg met de minister voor het probleem escaleert en Knokke-Heist economische schade zal leiden. Het toerisme is hier de belangrijkste activiteit en voor veel inwoners hun broodwinning." (belga/eb)
    bron; demorgen.be

    17-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man en krokodil zijn beste maatjes


    Man en krokodil zijn beste maatjes


    man en krokodil zijn beste maatjes


    In Costa Rica is een man er in geslaagd een hechte band te ontwikkelen met een krokodil.

    Visser Chito vond de vijf meter lange krokodil Pocho 20 jaar geleden. Het dier had een schotwonde. De man nam de krokodil mee naar huis en verzorgde het dier. "Ik bleef bij hem slapen toen hij ziek was. Ik wilde hem laten voelen dat niet alle mensen slecht zijn."

    Knuffel

    De 52-jarige man kan op openvallende monden rekenen wanneer hij voor de ogen van toeschouwers het water instapt voor een knuffel met het 444 kilo zware dier.

    "Pocho is mijn beste vriend. Dat is heel gevaarlijk, maar we hebben een goede relatie. Hij kijkt me aan, maar zal niet aanvallen. Het is uitgesloten dat anderen met mij het water ingaan. Het is enkel hij en ik."

    Chito vraagt de toeschouwers maar een paar dollar voor zijn adembenemende show. "Ik wil Pocho niet uitbuiten of als een slaaf behandelen."

    Foto The Sun
    bron; gva.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al 600 paarden gratis geslapen in Limburg



    Al 600 paarden gratis geslapen in Limburg


    al 600 paarden gratis geslapen in limburg

    16-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelbescherming roept op te stoppen met voeren vogels



    Vogelbescherming roept op te stoppen met voeren vogels



    Vogelbescherming Nederland roept op om tijdelijk te stoppen met het voeren van vogels en het geven van drinkwater vanwege de besmettelijke vogelziekte het geel. De ziekte verspreidt zich steeds verder over Nederland. De natuurorganisatie deed de oproep in het radioprogramma Vroege Vogels. Trichomonas, ofwel het geel, veroorzaakt een geelkleurig abces in de keelholte, waarna de vogels stikken of verhongeren. De ziekte wordt verspreid via de bek van de dieren en dus vormen voeder- en drinkbakken een bron van infectie. De afgelopen week werden in totaal ruim 200 verdachte vogels gemeld, die vrijwel zeker aan de ziekte overleden zijn. (anp/lpb)
    bron; de morgen.be

    15-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van waterlelies



    Foto's van waterlelies in de regen.
















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant krijgt kunstbeen in Thailand



    Olifant krijgt kunstbeen in Thailand


    Een vrouwtjesolifant die tien jaar geleden op een mijn stapte krijgt zaterdag in Thailand een kunstbeen. De 48-jarige Motola, die eerder diverse pijnlijke operaties had ondergaan, is een symbool geworden.



    Haar verwondingen wekten internationaal sympathie op, en zorgden voor vele donaties. Deskundigen hebben een mal gemaakt voor een plastic kunstbeen voor de gewonde linkervoorpoot, dat later zaterdag aan het dier wordt bevestigd. "

    Ik hoop dat ze het nieuwe been accepteert. Het zou prachtig zijn om Motola en baby Mosha naast elkaar te zien lopen", zei Soraida Salwala, secretaris-generaal van de ngo Friends of the Asian Elephant.

    Mijn

    De drieduizend kilo wegende Motola raakte in 1999 gewond toen ze op een mijn liep bij de grens met Birma. Haar voet moest worden geamputeerd, waarna ze op drie poten verder hobbelde totdat ze een tijdelijke 'schoen' van canvas kreeg.

    Ook de inmiddels 3-jarige Mosha liep op een mijn en was twee jaar geleden de eerste olifant met een kunstbeen. Inmiddels is het dier al uit drie prothesen gegroeid.

    Olifanten

    Beide olifanten werden verzorgd in het in 1993 opgestarte Elephant Hospital. Daar zijn inmiddels duizenden olifanten behandeld voor aandoeningen als ooginfecties, maar ook voor schotwonden en letsel als gevolg van mijnen.

    © Novum

    bron; nu.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurpunt wil met giften stuk Kalmthoutse Heide redden



    Natuurpunt wil met giften stuk Kalmthoutse Heide redden



    Natuurpunt hoopt 832.000 euro aan giften in te zamelen om het natuurgebied Stappersven-Kalmthoutse Heide te kopen. Het waardevolle natuurgebied van 360 hectare maakt deel uit van ongeveer 600 hectare natuur- en bosgebied op Vlaams grondgebied uit de erfenis Carlier (Petrofina). Met de aankoop wil de vereniging het laatste grote puzzelstuk van het 3.750 hectare tellende grensoverschrijdende natuurgebied van de Kalmthoutse Heide beschermen.

    Gebied
    Het gebied Stappersven-Kalmthoutse Heide bestaat uit het bekende Stappersven, de Nolse duinen, het Nols moerasgebied en de bossen van De Boterbergen. Het maakt deel uit van het Grenspark De Zoom - Kalmthoutse Heide, een belangrijk Europees natuurgebied dat voor 55 procent op Vlaams grondgebied ligt..

    830.000 euro
    De aankoop van het gebied is enkel mogelijk als Natuurpunt 830.000 euro giften en schenkingen ontvangt naast de subsidies van de overheid om het gebied te beschermen. "We hopen dat veel mensen het aankoopproject steunen," zegt directeur Willy Ibens. "Met een fiscaal aftrekbare gift van 30 euro bescherm je 120 m² heide of 120 m² waardevol ven", besluit hij. (belga/sam)

    bron; demorgen.be


    14-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koreaans bedrijf wil jaarlijks 1.000 honden klonen


    Koreaans bedrijf wil jaarlijks 1.000 honden klonen



    Het Zuid-Koreaans biotechnologisch bedrijf RNL Bio is van plan jaarlijks 1.000 honden te klonen voor commerciële doeleinden. Het bedrijf opent begin volgend jaar een nieuwe vestiging in Yongin, ten zuiden van de hoofdstad Seoul.

    Wetenschap
    De onderneming mikt vooral op gezelschapsdieren, maar denkt ook aan dieren die kunnen dienen voor onder meer de medische wetenschap, zegt directeur Cho Seong-ryul. Verder is de onderneming van plan wolven te klonen.

    Kanker
    Vorig jaar meldden biotechnologen van RNL Bio dat ze een hond hadden gekloond die bij mensen mogelijk kanker kan ontdekken. De puppies kwamen van een zwarte labrador retriever die speciaal was getraind om met haar scherpe neus kankercellen op te sporen. (anp/sam)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arend grijpt zwaan in volle vlucht

     


    Arend grijpt zwaan in volle vlucht




    Een fotografe heeft het unieke moment vastgelegd waarop een Amerikaanse zeearend een zwaan grijpt in volle vlucht. Amateurfotografe Kelly Munday (41) kiekte het opmerkelijke tafereel in het Canadese Terrace, in British Columbia.

    "Ze vochten ongeveer vijf seconden, waarna de zwaan kon ontsnappen naar het water. Het dier leek in orde," zegt ze in de Daily Mail. (sam)
    bron; hln.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden Nederlandse vogels zullen verhongeren



    Honderden Nederlandse vogels zullen verhongeren


    Een vink.

    In Nederland zijn zeker tweehonderd vogels besmet met de vogelziekte trichomonas gallinae, beter bekend als 'het geel'. Dat heeft de Vogelbescherming Nederland gemeld. In Duitsland stierven al tienduizenden zangvogels aan de ziekte.

    Verhongeren
    Trichomonas veroorzaakt een geelkleurig abces in de keelholte, waarna de vogels stikken of verhongeren. Vooral groenlingen, vinken en merels werden in Duitsland het slachtoffer. De infectie komt ook voor bij duiven en roofvogels. Besmetting vindt plaats als vogels direct onderling contact hebben, bijvoorbeeld bij het overdragen van voedsel.

    Bovennormaal
    De Vogelbescherming spreekt van een "bovennormaal, maar nog niet schrikbarend aantal". De organisatie roept mensen op om verdachte gevallen te melden en bakjes met vogelvoer en water goed schoon te maken. (belga/adb)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kale pinguïn Ralph krijgt wetsuit als bescherming tegen de zon


    Kale pinguïn Ralph krijgt wetsuit als bescherming tegen de zon


    kale pinguin ralph krijgt wetsuit als bescherming tegen de zon


    Ralph de pinguïn zit opnieuw zonder veren en om hem te beschermen tegen de zon hebben zijn verzorgers hem ingepakt in een wetsuit.

    Het is niet abnormaal dat een Humboldt-pinguïn zijn veren verliest. Bij de andere pinguïns verloopt dat proces evenwel geleidelijk en terwijl de veertjes uitvallen, ontwikkelt zich al een nieuwe set.

    Kaal

    Ralph daarentegen verliest al zijn veertjes op één dag tijd en daardoor blijft het diertje kaal achter. Zo loopt hij heel wat risico om verbrand te raken door de zon.

    Zijn verzorgers hebben hem een wekenlange opsluiting bespaard door het dier in te pakken in een wetsuit. Zo kan hij toch nog genieten van de zon, zonder het risico te verbranden.

    Foto: Daily Mail
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie ontsluierd: waarom flamingo's op één poot staan


    Mysterie ontsluierd: waarom flamingo's op één poot staan




    Het is een van de simpelste maar meest raadselachtige mysteries van de natuur: waarom staan flamingo's zo graag op één poot?
    Die vraag houdt biologen al jaren bezig en hoewel er tal van theorieën bestaan, is er nog nooit een sluitende verklaring gegeven.

    Lichaamstemperatuur regelen
    Twee wetenschappers die Caribische flamingo's in gevangenschap uitgebreid bestudeerden, menen dat ze eindelijk het sluitende antwoord hebben gevonden: flamingo's staan op één poot om hun lichaamstemperatuur te regelen.

    Links of rechts?
    Matthew Anderson en Sarah Williams, vergelijkingspsychologen aan de universiteit van Philadelphia, bestudeerden in de eerste plaats de lateraliteit van flamingo's: tonen ze een voorkeur voor deze of gene kant van hun lichaam om bepaalde taken uit te voeren, zoals mensen rechts- of linkshandig zijn?

    Links is agressief
    Ze stelden vast dat flamingo's verkiezen hun hoofd te laten rusten aan één kant van hun lichaam. Bovendien bepaalt die kant hoe agressief de dieren zijn tegenover soortgenoten. Vogels die hun hoofd aan de linkerzijde van hun lichaam laten rusten, zijn agressiever.

    Hoewel flamingo's hun hoofd liefst rechts van hun lichaam laten rusten, hebben ze geen voorkeur op welke poot ze gaan staan.

    Eerdere verklaringen ontkracht
    Daarna onderzochten de wetenschappers of het staan op één poot de dieren hielp de vermoeidheid in hun poten te verminderen, of de dieren in staat stelde sneller op te vliegen bij dreigend gevaar. Deze twee verklaringen bleken geen hout te snijden: onderzoek wees uit dat het de dieren meer energie en tijd kost om vanop één poot op te vliegen dan vanop beide poten. De dieren bleken ook geen voorkeur te hebben op welke poot te staan. Dat het staan op één poot het evenwicht van de dieren bevordert, bleek ook niet te kloppen.

    Liefst in water
    De onderzoekers stelden wel vast dat de dieren liever in water op één poot staan dan op de grond. "Gezien water meer lichaamswarmte opneemt, nemen we aan dat de dieren op één poot staan om hun lichaamstemperatuur te regelen. Mochten ze beide poten in het water houden, zouden ze te veel lichaamswarmte verliezen, vooral omdat ze zo veel tijd wadend doorbrengen. Onze resultaten leveren het definitieve bewijs dat thermoregulatie de voornaamste functie is van het op één poot staan", aldus Anderson.

    Wisselen
    Flamingo's wisselen vaak van poot waarop ze staan om te vermijden dat één poot te koud zou worden. "Mochten ze altijd op dezelfde poot staan, zouden ze meer lichaamswarmte verliezen en zouden ze hun pootweefsel kunnen beschadigen door de koude".

    Aangenomen wordt dat andere vogels die ook vaak op één poot staan, zoals reigers, ooievaars en eenden, dat om dezelfde reden doen. (lb)

     

    bron;demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eekhoorntje wil absoluut mee op foto


    Eekhoorntje wil absoluut mee op foto


    eekhoorntje wil absoluut mee op foto


    Eekhoorntjes zetten het meestal op een hard lopen als er mensen in de buurt komen. Maar je hebt natuurlijk ook uitzonderingen...

    Melissa Brandts en haar echtgenoot genoten van een ontspannen dagje aan een Canadees meer. Ze besloten een foto te nemen ter eeuwige herinnering.

    "We zetten de camera op een rots en schakelden de zelfontspanner aan", aldus Brandts. "Plots dook de nieuwsgierige eekhoorn op voor de lens. We hebben er dagen om gelachen."

    Beeld: Daily Mail
    bron;gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tientallen ooievaars strijken neer in Henegouwen


    Tientallen ooievaars strijken neer in Henegouwen


     




    In Baileux, een gemeente tussen Couvin en Chimay, is dinsdagnacht een groep van 58 ooievaars neergestreken. Deze uitzonderlijk grote groep trekvogels komt waarschijnlijk uit Oost-Europa en is op weg naar het zuiden. (belga/dea)
    bron; demorgen.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zomervlinder (Geometra papilionaria)


    De zomervlinder

    Vandaag geheel toevallig de zomervlinder gezien op de winkelruit van onze zoon die een golfwinkel heeft in stekene(kemzeke) die had een doosje voor ons en zodra we thuis kwamen in de tuin gezet daar is hij meer in zijn natuurlijke omgeving en direkt enkele foto's genomen.
    De vlinder heeft in de tuin een beschutte plaats gevonden en zit nu (voorlopig)nog steeds in de tuin.
    Kijk ook eens op ; http://blog.seniorennet.nl/photogalery/

    De zomervlinder (Geometra papilionaria) is een
    nachtvlinder
    De vlinder heeft een spanwijdte van 44 tot 50 millimeter. De vleugels hebben een fijne, smalle witte zoom.
    De vliegtijd is van juni tot en met augustus. De vlinder komt algemeen voor in Nederland en België.
    De vlinder heeft een voorkeur voor een bosrijke omgeving.
























    13-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra jagers op Vlieland in strijd tegen illegale vos



    Extra jagers op Vlieland in strijd tegen illegale vos

    Caspar Janssen 

    De jacht op de vossen op Vlieland wordt geïntensiveerd. De zes inzetbare jagers op het eiland krijgen hulp van meer dan twintig ‘deskundige collega’s’ van het vasteland die in ploegendiensten gaan jagen. Tot nu toe zijn twee jonge welpen geschoten, maar volgens Rien Cardol van Staatsbosbeheer is er zeker ‘nog meer dan een’ vos op het eiland actief.

    In de afgelopen maanden roofden vossen duizenden vogelnesten leeg in de vogelbroedgebieden in en rond de Kroon’s Polders. Vossen komen van nature niet voor op Vlieland. Staatsbosbeheer vermoedt dat de beesten illegaal zijn uitgezet op het eiland.

    Juist vanwege het ontbreken van natuurlijke vijanden – zoals vossen – broeden er op de Waddeneilanden veel vogels op de grond. Staatsbosbeheer heeft aangifte gedaan van het uitzetten van vossen. De twee gedode vossen zijn aan de politie overgedragen voor dna-onderzoek. Volgens Rien Cardol is er nog geen idee over de daders. Hij acht het ‘onwaarschijnlijk’ dat jagers de vossen hebben uitgezet. ‘We hebben intensief contact met de leden van de KNJV, de landelijke jagersvereniging en zij zeggen dat zij zich niet kunnen voorstellen dat jagers dat zouden doen.’

    In de afgelopen weken hebben de jagers van Vlieland geen vossen meer afgeschoten. Rien Cardol: ‘Het uitgangspunt was om zo veel mogelijk iedere avond en ochtend te jagen. Maar dat kunnen die mannen zo langzamerhand niet meer opbrengen.’ Met de komst van meer jagers zal er nu ook ’s nachts worden gejaagd, met lichtbakken.

    De vogelbroedgebieden op het eiland blijven nog tot eind augustus gesloten voor publiek. Normaal worden de gebieden begin augustus toegankelijk.

    De gemeente Vlieland waarschuwt bewoners en bezoekers voor de consumptie van bosbessen, bramen en cranberries. De aanwezigheid van de vossenlintworm kan niet helemaal worden uitgesloten, dus raadt de gemeente mensen aan hun handen na het plukken van bessen en bramen grondig te wassen en de vruchten goed te koken voor het eten.

    bron;volkskrant.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker wordt langste hond ter wereld fataal


    Kanker wordt langste hond ter wereld fataal



    De langste hond ter wereld is in Californië overleden aan de gevolgen van kanker. Gibson was uitgerekt 2,20 meter lang. Als hij op zijn vier poten stond, was hij nog steeds 1,08 meter hoog. Al meer dan vijf jaar prijkte hij in het Guinness Book of Records.

    In april werd kanker vastgesteld bij de hond. Zijn rechtervoorpoot werd meteen geamputeerd, en Gibson kreeg chemotherapie. Toch bleef de ziekte zijn reusachtige lichaam aantasten. Vorige week werden uitzaaiingen in de longen en het ruggenmerg ontdekt. Zijn bazin besloot de hond te laten inslapen. (anp/dea)

    bron; hln.be




                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    indonesie
    blog.seniorennet.be/indones

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!