Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    28-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikker gevonden in de tuin



    Kikker gevonden in de tuin

    Volgende foto's zijn van een klein kikkertje gevonden
    tussen de plantjes in de tuin en nu
    verblijft in ons vijvertje.




























    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerrit Jansen: Vlinders zijn niet sterk, maar hebben trucjes om te overleven



     Vlinders zijn niet sterk, maar hebben trucjes om te overleven

    Het groot geaderd witje is vergeleken bij de andere witjes een ware schoonheid. De soort is in ons land als standvlinder na 1975 niet meer waargenomen. foto Gerrit Jansen

    Het groot geaderd witje is vergeleken bij de andere witjes een ware schoonheid. De soort is in ons land als standvlinder na 1975 niet meer waargenomen. foto Gerrit Jansen

    Rups van de koninginnepage.

    Rups van de koninginnepage.

    Vlinders leven niet lang. Niet alleen de volwassen dieren worden door veel vijanden belaagd; voor het rups- en het popstadium is de belangstelling van rovers nog groter.

    Augustus is altijd een vlindermaand. Individuen van een aantal soorten voeren dan amoureuze vluchten uit: er wordt overduidelijk aan een laatste generatie gewerkt. Dartelende koolwitjes maken dit de laatste weken het meest duidelijk. Met koolwitjes bedoel ik het groot koolwitje, Pieris brassicae en het klein koolwitje, Pieris rapae, ook wel knollewitje genoemd. Beide soorten zijn bekende verschijningen in praktisch elke tuin. Dat komt niet alleen omdat ze algemeen zijn, maar ook omdat ze een zwervend bestaan leiden.

    Jan Brands uit Ewijk kijkt met argusogen naar de witjes. Hij stuurde mij de volgende mail: 'De witjes zijn weer goed aan het fladderen, dus heb ik mijn boerenkool maar eens bekeken en daar kwam ik heel wat verschillende eitjes tegen. Zoals u op de foto kunt zien, hebben de groepjes eieren verschillende kleuren. Zijn ze allemaal van dezelfde soort koolwitje?'

    Ik heb Jan verteld dat alle eitjes van het groot koolwitje zijn en waarschijnlijk van meerdere vrouwtjes. Als ze net zijn afgezet, zijn ze geel; al snel worden de eitjes grauw of donkerder van kleur. De eipakketjes op de foto zijn van verschillende data. De vlinder legt de eitjes in groepjes: gemiddeld 45; de maximale productie ligt in een goede zomer boven de duizend eieren. Afhankelijk van de temperatuur komen de rupsjes na drie tot zeven dagen te voorschijn, waarna het grote eten kan beginnen. Dat betekent voor Jan: minder boerenkool. De rupsen van het groot koolwitje zijn minder schadelijk dan de rupsen van de kleine, die eten van veel koolsoorten de bladeren van het hart. De rupsen van de grote prefereren de buitenste koolbladeren. De rupsen van beide soorten verpoppen binnen drie weken. De poppen van de laatste generatie overwinteren. Het groot koolwitje kent drie generaties; de kleine minstens vier! Gezien de grote eiproductie betekent dit in een gunstige zomer heel veel witjes!

    Vorige week reed ik een stukje dijk; ik moest mijn snelheid aanpassen om geen witjes tegen de auto te krijgen. Witjes zijn, zeker als ze een amoureuze bui hebben, trage vliegers. Botsingen zijn dan ook moeilijk te voorkomen. Er trokken ook distelvlinders over de dijk: nakomelingen van de trekkers uit het zuiden van Europa die dit voorjaar met honderdduizenden Midden-Europa overspoeld hebben. Distelvlinders botsen zelden tegen een auto, omdat het zulke snelle en wendbare vliegers zijn. Het aantal verkeersslachtoffers onder vlinders wordt volgens mij onderschat. Gezien het formaat van de slachtoffers spreken dergelijke aanrijdingen ook weinig tot de verbeelding. Een paar jaar geleden reed ik van Schaarsbergen naar Hoenderlo achter de Hoge Veluwe door. Het was in de avond, tegen zessen. Tientallen heidevlinders warmden zich op het asfalt op. Ik kreeg er drie tegen de auto. En ik was niet de enige automobilist op de provinciale weg. Ik ben even uitgestapt en een stukje wegberm van hooguit 25 meter afgezocht naar verkeersslachtoffers. Dat leverde 33 dode heidevlinders op!

    Vlinders zijn niet sterk, dat is aan hun bouw af te lezen. Aan vijanden ontbreekt het ze bepaald niet. Het is dan ook maar goed dat ze van Moeder Natuur een aantal slimmigheidjes hebben meegekregen om een vlinderleven lang mee te kunnen. Lang hoeft dat leven niet te duren. Bij veel soorten beperkt het volwassen stadium zich tot enkel een amoureuze ontmoeting. De mannetjes sterven na het liefdesavontuur een natuurlijke dood, de vrouwtjes volgen zodra de eieren zijn gelegd.

    Niet alleen de vlinders worden door vele vijanden belaagd; voor het rups- en het popstadium is de belangstelling van rovers in het algemeen nog groter. Rupsen en poppen worden veelvuldig door sluipwespen en sluipvliegen geparasiteerd, roofmijten en spinnen zuigen ze uit. Ook ziekteverwekkers zoals bacteriën, schimmels, virussen en protozoën kunnen populaties van vlinders decimeren. Natuurlijk gaat dat niet allemaal zonder slag of stoot. Een aantal vlindersoorten is bijvoorbeeld giftig. Sommige soorten maken zelf gif, andere sparen gif op uit planten die zich chemisch hebben gewapend tegen vraat en ziektekiemen.

    De rups van de monarchvlinder – een trekvlinder uit Noord-Amerika – leeft op zijdeplanten. Het afweergif van deze planten wordt in het lichaam van de rups opgeslagen, waardoor het dier oneetbaar wordt voor rovers. Iets dergelijks zien we ook bij de rupsen van het groot koolwitje en het knollewitje. De meeste waardplanten van deze twee vlindersoorten beschikken over mosterdoliën, die met glucose verbindingen aangaan. Deze giftige glucosinolaten slaan de rupsen in hun lichaam op, waardoor zij voor vogels oneetbaar worden. De volwassen vlinders van het knollewitje en het groot koolwitje maken zelf het giftige eiwit pierine. Om geen last van het gif te hebben, transporteren ze het naar delen van het lichaam waar het weinig kwaad kan. Gaat er toch iets mis, dan hebben deze vlinders antistoffen en afbreekstoffen bij de hand. Pierine hoopt zich op in de schubben op de vleugels. Een vogel die een witje pakt, zal weinig plezier aan het hapje beleven. Van één zo'n vlinder gaat hij niet dood, maar hij heeft wel geleerd om voortaan koolwitjes links te laten liggen.

    'Brandnetelrupsen' zoals die van de kleine vos en de dagpauwoog wapenen zich met de gifstoffen die in de brandnetelharen zijn opgeslagen. Omdat deze rupsen in groepsverband leven, zijn ze samen extra sterk. Als een vijand zo'n pluk rupsen nadert, begint de hele groep extreem te bewegen: een vorm van bluffen.

    De strategie van het bewust gezien worden, komt bij vlinders meer voor. Vorige week vertelde ik al over bluffende olifantsrupsen met 'nepogen'. De nepogen van dagpauwoog en nachtpauwoog schrikken roofvijanden ook af.

    Vijf lezers troffen de afgelopen week in hun moestuin rupsen van de koninginnepage aan op het loof van wortels, venkel en dille. Jonge rupsen lijken vanwege het kleurpatroon wel wat op een vogelpoepje. Grote rupsen dragen waarschuwingskleuren: geel, rood en zwart. Het signaal luidt: 'ik ben niet eetbaar'. Komt een predator toch te dichtbij, dan steekt de rups zijn osmaterium uit, een oranje, V-vormig dreigorgaantje dat ook nog eens een onaangename geur verspreid. Helaas zijn al die trucjes om te overleven voor veel dagvlindersoorten niet afdoende. Het gaat nog steeds slecht met onze vlinders. Invasies van trekvlinders, zoals de distelvlinder dit voorjaar, zijn mooi meegenomen, maar zeggen niets over een verbetering van de leefomstandigheden van onze vlinders. Daar hebben we zwermen kleine vossen en dagpauwogen voor nodig: vroeger hele gewone vlinders!
     
    Gerrit Jansen
    bron; gelderlander.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koeien te pletter gestort

    Koeien te pletter gestort

    De politie en een boer staan voor een groot raadsel. Maar liefst 28 koeien zijn zomaar een afgrond ingedoken en honderd meter lager te pletter gestort.

    De kadavers van de dieren worden met een helikopter geborgen. De boer heeft verslagen gereageerd op het verlies van zijn koeien.

    bron; telegraaf.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gorilla bekijkt foto's nieuwe date



    Gorilla bekijkt foto's nieuwe date




    Drie vrouwtjesgorilla's in de dierentuin van de Britse hoofdstad Londen hebben foto's gekregen van hun toekomstige man. Yeboah zal volgende maand vanuit een zoo in Frankrijk verhuizen naar Londen, om daar voor nageslacht te zorgen.

      De Britse zilverrug Bobby stierf vorig jaar. Daardoor hebben de vrouwtjes geen man meer en moest een nieuwe partner voor de dames worden gezocht. Yeboah lijkt wel zin te hebben in zijn verhuizing. Toen hij de foto's van de drie vrouwtjes te zien kreeg, was ook hij zeer geïnteresseerd, aldus The Sun.
      bron; telegraaf.nl


      27-08-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antilope kijkt tv en slaapt in logeerkamer

       

      Antilope kijkt tv en slaapt in logeerkamer



      In Manchester neemt een verzorgster van een wildpark een kleine antilope elke dag mee naar huis. Sultana werd verstoten door haar moeder, waarna hoofdoppasser Emma Gatcliffe het diertje thuis grootbracht. Het beestje kijkt graag tv en slaapt in de logeerkamer, meldt de BBC.

      Het is de bedoeling Sultana uiteindelijk te integreren in de kudde, maar voorlopig blijft het dier dicht bij Gatcliffe (30). "De regeling heeft de voorbije weken altijd prima gewerkt," zegt ze, "hoewel het niet echt weldadig was voor het tapijt van de slaapkamer." (sam)
      bron; hln.be

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnebloemen in de warme zomer augustus 2009



      Zonnebloemen in de warme zomer augustus 2009
       




























      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poëziefietsroute

       

      Poëziefietsroute



      Wie heel even weg wil van de kust, kan uitwijken naar het Brugse Ommeland.

      In het raam van de tentoonstelling 'Vrouwen van Vlaanderen' zijn er twee nieuwe fietsroutes (21 of 45 km) aangelegd. Ze vertrekken aan de Sint-Trudoabdij in Male en laten je onderweg kennismaken met gedichten en verhalen op doek.

      Ze zijn gepubliceerd op de kaart met de Poëziefietsroute.

      Die is tot en met september gratis verkrijgbaar bij Westtoer, bij de Diensten voor Toerisme in het Brugse Ommeland en bij de Sint-Trudoabdij in Male.

      bron; hln.be

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw beperking op houden van zoogdieren

       

      Opnieuw beperking op houden van zoogdieren



      Vanaf 1 oktober mogen nog maar 42 soorten zoogdieren als huisdier gehouden worden. Ook de handel in zoogdieren wordt sterk beperkt.
       
      Raad van State
      De beperking werd in 2002 al eens ingevoerd, met succes. "Deze wetgeving werd vrij goed opgevolgd en zorgde ervoor dat het aantal klachten over het houden van exotische zoogdieren door particulieren jaar na jaar verminderde", zegt de Dienst Dierenwelzijn. Eerder dit jaar werd het besluit echter vernietigd door de Raad van State, na een klacht van een vereniging van dierenhandelaars en dierenhouders. Er is nu rekening gehouden met de opmerkingen van de Raad van State.
       
      Ook de handel in zoogdieren wordt sterk beperkt, om te vermijden dat mensen impulsief een dier kunnen kopen zonder te weten hoe het verzorgd en gehuisvest moet worden. Eigenaars die kunnen bewijzen dat ze een verboden dier al voor het verbod in hun bezit hadden, mogen het verder houden.
       
      De lijst met toegelaten soorten:
      Bennett's wallabie, hond, kat, fret, ezel, muildier, paard, muilezel, varken, lama, guanaco, alpaca, axishert, edelhert, sikahert, damhert, huisrund, Aziatische buffel, geit, steenbok, wild schaap, schaap, zwartstaartprairiehond, Aziatische gestreepte grondeekhoorn, oostelijke wangzakeekhoorn, Chinese dwerghamster, goudhamster, Campbells dwerghamster, Roborovski dwerghamster, Dzjoengaarse dwerghamster, echte renmuizen, woestijnmuizen, stekelmuis, dwergmuis, Afrikaanse dwergmuis, huismuis, bruine rat, chinchilla, cavia, Mara, degoe, konijn. (belga/bdr)

      bron; demorgen.be

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golden retriever ontfermt zich over tijgerwelpjes

       

      Golden retriever ontfermt zich over tijgerwelpjes


      golden retriever ontfermt zich over tijgerwelpjes


      In het Amerikaanse Kansas heeft een golden retriever haar enorme moederinstinct laten blijken. De hond neemt al een tijdje de zorg over een paar kleine tijgertjes voor haar rekening.

      De welpjes zijn verstoten door hun moeder en de teef ziet er geen graten in om als 'vervangmoeder' op te treden. Meer nog, volgens een woordvoerder van het Safari Zoological Park heeft de hond geen seconde geaarzeld om zich over de welpjes te ontfermen.

      bron; gva.be


      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slang reist 700 kilometer mee onder motorkap wagen

       

      Slang reist 700 kilometer mee onder motorkap wagen


      Foto MVL.

      Een slang is maar liefst 700 kilometer meegereisd met een Nederlands gezin. Het reptiel had zich bij het Italiaanse vakantiechalet onder de motorkap van de auto genesteld. Bij Innsbrück beleefde het gezin de schrik van hun leven toen de slang een nieuwsgierige blik door de voorruit wierp.

      Niet giftig
      "De slang keek mij recht in het gezicht aan. Ik schrok me dood", aldus Tiethoff. Het gezin schakelde de Oostenrijkse politie in op een parkeerplaats en die haalde er een slangenexpert bij, maar die kon het dier niet uit de auto krijgen, schrijft de Nederlandse krant Het Algemeen Dagblad. Geadviseerd werd om met de bijzondere reisgenoot door te rijden. De zogeheten dambordslang, familie van de ringslang, was niet giftig. "Dat stelde ons wel gerust. Af en toe stak de de slang zijn kop op vanuit de motorkap. Op een gegeven moment wenden we er zelfs aan'', aldus Tiethoff. Na een reis van 700 kilometer gleed de slang uit de auto en kon het gezin opgelucht ademhalen. (hlnsydney)

      bron; hln.be

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goudvis overleeft 7 uur op de vloer



      Goudvis overleeft 7 uur op de vloer



      In de Amerikaanse staat Ohio heeft een goudvis zeven uur op het droge overleefd in Redcar, Cleveland. De vis Sparkle was uit zijn kom gesprongen en op de grond gevallen.

      Nieuwe vis
      De 46-jarige Paula Dunster merkte dat Sparkle niet in zijn kom zat, maar nam aan dat haar partner het aquarium aan het schoonmaken was. Toen het haar na een paar uur duidelijk werd dat de vis was gaan vliegen, besloot ze een nieuwe te kopen. In de winkel vertelde de verkoper toch maar eens goed rond te kijken of Sparkle niet gewoon uit de kom was gesprongen. De vrouw vond de vis inderdaad op de grond, vol stof en hondenhaar.

      Mirakel
      Toen ze Sparkle wou doorspoelen in het toilet, merkte ze dat de vis nog leefde. "Ik kon het niet geloven," zegt ze in de Daily Mirror. Haar dochter Kelly denkt dat het 'mirakel' te wijten is aan de speciale krachten van moederlief, die werkt als spiritueel genezer. (sam)

      bron; hln.be

      26-08-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gorillababy trekt veel bekijks

       
      Gorillababy trekt veel bekijks


      Foto: Hans Broekhuizen/De Gelderlander

      Foto: Hans Broekhuizen/De Gelderlander

      De gorilla's in Burgers' Zoo in Arnhem hebben deze dagen meer bekijks dan ooit. In de nacht van maandag op dinsdag kregen ze er een baby bij en dat trekt drommen publiek.

      Voor het zestien jaar oude wijfje N'Gayla was het de derde nakomeling. Dinsdag was het weer te slecht, maar woensdag mocht ze met haar enkele decimeters grote gorillababy naar buitenverblijf. Vader Bouwi mocht ook mee, maar bleef op eerbiedige afstand van moeder en kind.
       
      bron; De Gelderlander.nl


      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De apollovlinder en het eilandeffect


      De apollovlinder en het eilandeffect




      Roodoranje stippen of oranjerode stippen. Waarom leven hier in de Pyreneeën twee verschillende apollo´s vlak bij elkaar en zijn ze in alle Europese gebergten anders? De apollovlinder is een relict uit de ijstijden en leeft alleen hoog in de bergen.

      06 augustus 2009. Met geluk fotografeerde ik deze apollo in de hoge Pyreneeën bij Hecho. Dit is de ondersoort PYRENAICUS (links op de foto), die met oranjeachtige stippen. De andere (rechts) is de ondersoort ARAGONICUS van de zuidrand van de Pyreneeën. Die is witter, groter en heeft roodachtige stippen. De afstand in een rechte lijn is maar 50 km. Hoe komen die verschillen?

      De theorie is dat isolatie verschillen maakt. De ene populatie verandert nu eenmaal anders dan de andere. Niets is stabiel, ook een diersoort verandert. Het begint met kleine dingen zoals een extra stip, een ander kleurtje, de grootte gaat verschillen enzovoort. Het is niet te voorspellen hoe of wat, maar die dingen gebeuren. Nu zijn er ruim 30 verschillende apollovlinders beschreven in de europese gebergten. Niet alleen daarom is de apollo zo populair. Verschillen altijd zijn leuk om te bestuderen, maar hij is ook nog eens de grootste dagvlinder van Europa.

      Onze apollovlinder uit Arguis (rechts op de foto) is daarbij de grootste. Verschillende keren heb ik gehad dat hier een apollo links het openstaande autoraampje invliegt, en rechts er weer uit. Geweldig! Hij is ook een beetje vreemd, want hij vliegt tot 650 meter hoogte terwijl andere vormen altijd boven de 900 of 1.000 meter leven. Hooggebergte dus. Ik heb me laten vertellen dat de grote hoeveelheid kalk in de grond op deze plek aan de zuidrand van de Pyreneeën de belangrijkste reden van zijn enorme groei zou zijn. Hoe dan ook, hij kan hier niet weg. Het lukt een apollo niet van gebergte naar gebergte vliegen en die 50 km. is blijkbaar ook al te veel. Het is dus alsof ze op een eiland leven en geisoleerd zijn van de rest. Op een eiland evolueert een dier anders dan zijn soortgenoten op een ander eiland. De vinken op de Galapagoseilanden zijn het bekendste voorbeeld maar het gebeurt dus ook bij de apollovlinder. Zoiets heet het eilandeffect.

      Kees Woutersen - www.aragonnatuur.com -
      bron; trouwcommunities.nl


      25-08-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knokke-Heist wil af van agressieve zilvermeeuwen



      Knokke-Heist wil af van agressieve zilvermeeuwen



      Het schepencollege van Knokke-Heist wil dat de zilvermeeuw moet kunnen worden bestreden. In de kustgemeente neemt het aantal klachten over het gedrag van de meeuwen toe.
       
      Bedreiging voor toerisme
      "We hebben al enkele officiële klachten ontvangen", zegt de woordvoerder van de gemeente. "In het verleden gebeurde dat niet. Het aantal mondelinge opmerkingen over de meeuwen is daarnaast duidelijk toegenomen." Burgemeester Leopold Lippens ziet in het agressieve gedrag van de zilvermeeuwen een bedreiging voor het toerisme.
       
      Beschermd
      De zilvermeeuw is door een Europese Vogelrichtlijn beschermd. Knokke-Heist vraagt aan Vlaams minister voor Natuur en Leefmilieu Joke Schauvliege om in de jachtwetgeving gebruik te maken van een uitzonderingsmogelijkheid. Europa voorziet die mogelijkheid. Die moet het gemeentebestuur de kans bieden om de overlast door de vogels in te dijken.
       
      Aanvallen
      Tot voor enkele jaren bleef de overlast van de zilvermeeuw in Knokke-Heist beperkt tot het openprikken van afvalzakken, vervuiling door uitwerpselen en lawaaihinder door het gekrijs van de meeuwen. Nu neemt het aantal klachten toe van mensen die aangevallen worden door de meeuwen. Die hebben het gemunt op hun aperitiefhapjes, hun belegd broodje of hun pakje friet. De bewoners van enkele appartementen in Knokke-Heist zouden volgens het gemeentebestuur door het gedrag van de zilvermeeuwen niet meer op hun balkon durven komen.
       
      Eieren schudden
      Knokke-Heist investeert al jaren in de strijd tegen de overlast van de meeuwen. Er zijn de campagnes om de toeristen te overtuigen om het verbod om de meeuwen te voederen toe te passen, het verwijderen van de nesten op daken, de proefprojecten met dikkere en bitter smakende afvalzakken, enz. Sinds deze zomer beschikt het gemeentebestuur over een vergunning om de eieren van de zilvermeeuw te schudden. "Maar dat is een maatregel die in de praktijk moeilijk uitvoerbaar is en dus inefficiënt", zegt schepen Maxim Willems. "We willen daarom dringend overleg met de minister voor het probleem escaleert en Knokke-Heist economische schade zal leiden. Het toerisme is hier de belangrijkste activiteit en voor veel inwoners hun broodwinning." (belga/eb)
      bron; demorgen.be

      17-08-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man en krokodil zijn beste maatjes


      Man en krokodil zijn beste maatjes


      man en krokodil zijn beste maatjes


      In Costa Rica is een man er in geslaagd een hechte band te ontwikkelen met een krokodil.

      Visser Chito vond de vijf meter lange krokodil Pocho 20 jaar geleden. Het dier had een schotwonde. De man nam de krokodil mee naar huis en verzorgde het dier. "Ik bleef bij hem slapen toen hij ziek was. Ik wilde hem laten voelen dat niet alle mensen slecht zijn."

      Knuffel

      De 52-jarige man kan op openvallende monden rekenen wanneer hij voor de ogen van toeschouwers het water instapt voor een knuffel met het 444 kilo zware dier.

      "Pocho is mijn beste vriend. Dat is heel gevaarlijk, maar we hebben een goede relatie. Hij kijkt me aan, maar zal niet aanvallen. Het is uitgesloten dat anderen met mij het water ingaan. Het is enkel hij en ik."

      Chito vraagt de toeschouwers maar een paar dollar voor zijn adembenemende show. "Ik wil Pocho niet uitbuiten of als een slaaf behandelen."

      Foto The Sun
      bron; gva.be

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al 600 paarden gratis geslapen in Limburg



      Al 600 paarden gratis geslapen in Limburg


      al 600 paarden gratis geslapen in limburg

      16-08-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelbescherming roept op te stoppen met voeren vogels



      Vogelbescherming roept op te stoppen met voeren vogels



      Vogelbescherming Nederland roept op om tijdelijk te stoppen met het voeren van vogels en het geven van drinkwater vanwege de besmettelijke vogelziekte het geel. De ziekte verspreidt zich steeds verder over Nederland. De natuurorganisatie deed de oproep in het radioprogramma Vroege Vogels. Trichomonas, ofwel het geel, veroorzaakt een geelkleurig abces in de keelholte, waarna de vogels stikken of verhongeren. De ziekte wordt verspreid via de bek van de dieren en dus vormen voeder- en drinkbakken een bron van infectie. De afgelopen week werden in totaal ruim 200 verdachte vogels gemeld, die vrijwel zeker aan de ziekte overleden zijn. (anp/lpb)
      bron; de morgen.be

      15-08-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van waterlelies



      Foto's van waterlelies in de regen.
















      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant krijgt kunstbeen in Thailand



      Olifant krijgt kunstbeen in Thailand


      Een vrouwtjesolifant die tien jaar geleden op een mijn stapte krijgt zaterdag in Thailand een kunstbeen. De 48-jarige Motola, die eerder diverse pijnlijke operaties had ondergaan, is een symbool geworden.



      Haar verwondingen wekten internationaal sympathie op, en zorgden voor vele donaties. Deskundigen hebben een mal gemaakt voor een plastic kunstbeen voor de gewonde linkervoorpoot, dat later zaterdag aan het dier wordt bevestigd. "

      Ik hoop dat ze het nieuwe been accepteert. Het zou prachtig zijn om Motola en baby Mosha naast elkaar te zien lopen", zei Soraida Salwala, secretaris-generaal van de ngo Friends of the Asian Elephant.

      Mijn

      De drieduizend kilo wegende Motola raakte in 1999 gewond toen ze op een mijn liep bij de grens met Birma. Haar voet moest worden geamputeerd, waarna ze op drie poten verder hobbelde totdat ze een tijdelijke 'schoen' van canvas kreeg.

      Ook de inmiddels 3-jarige Mosha liep op een mijn en was twee jaar geleden de eerste olifant met een kunstbeen. Inmiddels is het dier al uit drie prothesen gegroeid.

      Olifanten

      Beide olifanten werden verzorgd in het in 1993 opgestarte Elephant Hospital. Daar zijn inmiddels duizenden olifanten behandeld voor aandoeningen als ooginfecties, maar ook voor schotwonden en letsel als gevolg van mijnen.

      © Novum

      bron; nu.nl

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurpunt wil met giften stuk Kalmthoutse Heide redden



      Natuurpunt wil met giften stuk Kalmthoutse Heide redden



      Natuurpunt hoopt 832.000 euro aan giften in te zamelen om het natuurgebied Stappersven-Kalmthoutse Heide te kopen. Het waardevolle natuurgebied van 360 hectare maakt deel uit van ongeveer 600 hectare natuur- en bosgebied op Vlaams grondgebied uit de erfenis Carlier (Petrofina). Met de aankoop wil de vereniging het laatste grote puzzelstuk van het 3.750 hectare tellende grensoverschrijdende natuurgebied van de Kalmthoutse Heide beschermen.

      Gebied
      Het gebied Stappersven-Kalmthoutse Heide bestaat uit het bekende Stappersven, de Nolse duinen, het Nols moerasgebied en de bossen van De Boterbergen. Het maakt deel uit van het Grenspark De Zoom - Kalmthoutse Heide, een belangrijk Europees natuurgebied dat voor 55 procent op Vlaams grondgebied ligt..

      830.000 euro
      De aankoop van het gebied is enkel mogelijk als Natuurpunt 830.000 euro giften en schenkingen ontvangt naast de subsidies van de overheid om het gebied te beschermen. "We hopen dat veel mensen het aankoopproject steunen," zegt directeur Willy Ibens. "Met een fiscaal aftrekbare gift van 30 euro bescherm je 120 m² heide of 120 m² waardevol ven", besluit hij. (belga/sam)

      bron; demorgen.be





                  




      Lieve Bezoeker
        Om het openen van 
       
      het gastenboek voor 
         iedereen gemakkelijk 

       
      te houden worden te
        grote Plaatjes en of
        Buttons verwijderd
      .




      Blog als favoriet !


      Willekeurig SeniorenNet Blogs
      louke1952
      blog.seniorennet.be/louke19

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!