Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    19-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereldberoemde ijsbeer Knut

     


    De wereldberoemde ijsbeer Knut


    De wereldberoemde ijsbeer Knut heeft in de zoo van Berlijn het gezelschap gekregen van soortgenoot Giovanna en dat wekt bij hem een mengeling van interesse en argwaan op.





    bron; hln.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tijger uit Maleisië wordt op een draagberrie gelegd.

     


    Een tijger uit Maleisië wordt op een draagberrie gelegd.



    De 5-jarige en 120 kg wegende tijger verwondde zich door vallen van jagers. Het dier werd gered en kreeg de eerste hulp toegediend vooraleer het naar een plaatselijke zoo werd gebracht voor verdere behandeling.





    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze varaan kijkt vanop een rots over het Keniaanse Mombasa.




     Deze varaan kijkt vanop een rots over het Keniaanse Mombasa.

    De diertjes zijn felbegeerd als huisdier. Al verkiezen de meeste mensen de iets grotere versie in huis te nemen.






    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een twee weken jonge giraf slurpt gulzig aan een fles melk .

     


    Een twee weken jonge giraf slurpt gulzig aan een fles melk in de zoo van de Duitse stad Duisburg.





    bron; hln.be

    18-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fuut met jongen gefotografeerd in augustus.




    Gefotografeerd; Fuut met jongen op een erg
    warme dag in augustus.

























    17-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kabeljauwbestand in Noordzee was er nooit slechter aan toe




     Kabeljauwbestand in Noordzee was er nooit slechter aan toe



    De Europese Commissie is nog steeds zeer bezorgd over het kabeljauwbestand in de Europese wateren. Voor kabeljauw in de Noordzee, het oostelijk deel van het Kanaal en het Skagerrak (ten noordoosten van de Noordzee, tussen Denemarken, Noorwegen en Zweden) was de situatie in 2008 zelfs "slechter dan ooit tevoren, met het grootste vangstvolume sinds 1999".
     
    Jonge vissen schaars
    De Commissie slaakte die noodkreet bij de presentatie van haar voorstellen voor de totaal toegestane visvangsten (TAC's) voor volgend jaar, normen die per vissoort worden vastgelegd. Sinds 2002 worden pogingen ondernomen om het kabeljauwbestand te verbeteren, maar de Commissie moet toegeven dat er sinds 2005 een tekort is aan paaivissen (die zich kunnen voorttelen) en dat ook het aantal jonge vissen schaars wordt.

    Minder visdagen
    Om het tij te keren zullen volgens de Commissie de "instandhoudingsinspanningen verder moeten worden versterkt" en zal het kabeljauwplan dat in november vorig jaar werd goedgekeurd, uitgevoerd moeten worden. Dat plan stelt dat het aantal dagen dat kabeljauwvissers op zee mogen vissen, fors moet worden teruggeschroefd. Op die manier kan de druk op het kabeljauwbestand worden verminderd. In elk gebied zullen de kabeljauw-TAC's voor 2010 aangepast worden aan de hoeveelheid die overblijft in zee, zegt de Commissie, evenwel zonder concrete cijfers te noemen.

    Tong doet het wel goed
    Andere visbestanden doen het dan weer goed, zodat de TAC's (lichtjes) verhoogd kunnen worden. Dat geldt onder meer voor Noordzeetong, tong in de Golf van Biskaje en haring in het gebied ten westen van Schotland. Voor meer kwetsbare soorten stelt de Europese Commissie lagere vangsten voor: onder andere doornhaai, schelvis ten westen van Schotland, langoustine rond Ierland, zeeduivel en wijting in de Ierse zee.

    Half december
    Op basis van deze voorstellen van de Commissie zullen de ministers van Visserij het niveau van de TAC's voor 2010 vastleggen tijdens hun bijeenkomst op 14 en 15 december. De vangstmogelijkheden zullen daarna onder de lidstaten verdeeld worden in de vorm van quota.

    (belga/kh)
    bron; demorgen.be

    16-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Op weekend naar Voeren



     Op weekend naar Voeren


    Voeren telt zes pittoreske dorpjes die je perfect met de fiets kan ontdekken.

    De trekpleister is ongetwijfeld het adembenemende natuurschoon.
    De trekpleister is ongetwijfeld het adembenemende natuurschoon.

    Sint-Pieters-Voeren is vooral bekend om zijn Commanderie.

    Sint-Pieters-Voeren is vooral bekend om zijn Commanderie.

    Waarom?
    Niets fijner om in Voeren te voet of op de fiets schitterende landschappen te doorkruisen.

    Hoe erheen?
    Voeren ligt op 1,5 uur van Brussel met de wagen. Met steden als Maastricht, Aken en Luik op een boogscheut, is de streek ook makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.
    Meer info:
    http://www.nmbs.be en http://www.delijn.be

    Niet te missen
    Eén groot monumentenpark, daar lijkt Voeren wel op. De zes pittoreske kerkdorpjes waaruit de gemeente is samengesteld hebben allemaal hun pronkstukken, gaande van indrukwekkende burchten, eeuwenoude hoeves, schitterende kerken tot goedbewaarde vakwerkhuizen.

    Maar de grootste trekpleister is zonder twijfel zijn adembenemende natuurschoon. Voeren ligt bezaaid met natuurgebied en bosreservaten. Het is voluit een paradijs voor wandelaars en fietsers door zijn uitgestrekte en gevarieerde natuur. Paden genoeg voor dagtrippers of voor hele wandelvakanties. Je kan je uitleven op 124 kilometer wandelpaden, vaak ook door Nederlands Limburg. Maar vergis je niet, af en toe kan een flinke klim je pad kruisen. Doorheen Voeren, van west naar oost, stijgt het niveau van 49 meter boven de zeespiegel tot een goeie 287 meter, meteen ook het hoogste punt van Vlaanderen.

    Een gedetailleerde kaart en routebeschrijvingen kan je krijgen in het bezoekerscentrum in 's-Gravenvoeren, waar je ook kan reserveren voor begeleide avondwandelingen tijdens de zomer.
    Meer info:
    http://www.voerstreek.be, Bezoekerscentrum Voerstreek, Pley 13, 's-Gravenvoeren, 04/381 07 36

    Doe zoals de locals
    Met zo'n rijkdom aan streekproducten is het niet verwonderlijk dat Voeren bijzonder trots is op zijn culinair erfgoed. Fruit wordt verwerkt in stroop, in wijn en in heerlijke gerechten. Met hop en gerst wordt onder meer Rick's Bier gebrouwen, het enige echte Voerbiertje. De pruim van de sleedoorn gaat in het befaamde Voerdrupke en in bijna elk restaurant van de streek staat forel op Voerense wijze op het menu. Al deze streekproducten kan je op de zondagmarkt van Aubel, op enkele kilometers van Voeren, zelf gaan proeven en aankopen. Het is er een gezellige, bonte bedoening die wordt opgevrolijkt door plaatselijk muzikaal talent.
    Meer info:
    http://www.aubel.be

    Waar logeren?
    In Hotel De Kommel in 's-Gravenvoeren, het grootste Voerendorp, komen gasten helemaal tot rust bij schitterende zichten op de verre omgeving (90 euro voor dubbele kamer en ontbijt).
    Het hotel is ook bekend om zijn lekkere keuken. Ideaal voor een gastronomisch weekend.
    Hotel De Kommel, Kommel 1, 3798 's-Gravenvoeren, 04/381 01 85 en
    http://www.dekommel.be

    Op een melkveebedrijf in Remersdaal kan je in Pâturages de la Kys logeren in twee heel rustig gelegen en luxueuze vakantiewoningen met open haard en terras ofwel in twee appartementen aan de rand van het bos. Heel idyllisch en bijzonder leuk voor de kinderen. Van 102 tot 192 euro per weekend.
    Pâturages de la Kys, Kies 6, 3791 Remersdaal, 04/381 07 66 en
    http://www.paturagesdelakys.be

    Meer info: http://www.toerismelimburg.be

    Eten en drinken
    Fijnproevers zitten op rozen in Voeren.
    Hof De Draeck in Teuven is geen onbekende voor de gerenommeerde GaultMillaugids. Het restaurant heeft maar liefst twee koksmutsen achter zijn naam. In een romantisch en authentiek kader worden hier gastronomische maaltijden van grote klasse geserveerd.
    Hof De Draeck (gesloten op maandag en dinsdagmiddag), Hoofstraat 15, 3793 Teuven, 04/381 10 17 en
    http://www.hof-de-draeck.be/

    Gemoedelijker, maar zeker bijzonder smaakvol, gaat het eraan toe in Herberg Moeder de Gans, eveneens in Teuven. Het restaurant-café ligt aan het pittoreske dorpspleintje van Teuven. Hier staan huisgemaakte gerechten op het menu, samengesteld uit ambachtelijke en biologische producten van boeren en ambachtslieden uit de streek. Herberg Moeder de Gans biedt ook arrangementen aan zoals een bezoek aan een ambachtelijk bedrijf in de streek of een trappistenbierproeftocht in de natuur.
    Moeder de Gans (gesloten op maandag), Dorpsstraat 6, 3793 Teuven, 04/381 22 85 en
    http://www.moederdegans.be

    Meer weten?
    Toerisme Voerstreek, Pley 13, 's Gravenvoeren, tel. 04/381 07 36,
    http://www.voerstreek.be. Dagelijks van 9 tot 17 uur (weekend vanaf 10 uur)

    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warmtecentrale draait op doodgeschoten konijntjes




    Warmtecentrale draait op doodgeschoten konijntjes



    Dierenactivisten in Stockholm staan op hun achterste poten. De konijnen die in Stockholmse parken uitgeroeid worden zijn brandstof voor een warmtecentrale in Zweden.

    De kadavers worden gebruikt als bio-energie voor de centrale die op haar beurt voor warmte zorgt bij gezinnen in de streek van Värmland.

    "We kunnen het uitroeien van de konijnen niet steunen ook niet voor deze doeleinden. De beesten worden gewoon beschouwd als een industrieel product", zegt Anna Johannesson van Vilda, een organisatie die opkomt voor de bescherming van konijntjes.

    Elk jaar worden er duizenden konijnen afgemaakt in de Zweedse hoofdstad om het groen in de parken te beschermen. Volgens Tommy Tuvunger van de stad Stockholm zijn ook onverantwoordelijke inwoners deel van het probleem. Ze hebben vaak konijnen als huisdier en laten die na een tijdje vrij lopen in de parken. De beesten vermenigvuldigen zich snel waardoor er al gauw een overpopulatie ontstaat. Vooral in de herfst worden er heel wat konijnen opgeruimd.

    "Probleem is dat mensen hun konijntje snel beu worden. In het begin is het nog leuk en knuffelen ze hun huisdier maar na een tijdje hoeft het allemaal niet meer en zetten ze de beestjes af in parken in de veronderstelling dat ze wel zullen spelen met andere konijntjes. En zo beginnen de problemen."

    Vorig jaar werden meer dan zesduizend konijnen afgemaakt in de Stockholmse parken. De stad vroor de kadavers in en bracht ze later naar de warmtecentrale van Karlskoga in centraal Zweden. Daar werden de beestjes gebruikt als bio-engergie. Johannesson wil dat de overheid het konijnenprobleem op een andere manier aanpakt. "Er moet een andere oplossing gevonden worden. In Helsinki maakt het stadspersoneel de planten in de parken 'onprettig' voor de konijnen en daar knabbelen ze niet aan het groen. Bovendien is er een uitgebreide opvang voor konijnen die niet meer welkom zijn bij hun eigenaar. Dit zijn betere oplossingen dan het gewoon uitroeien van de beestjes", besluit Johannesson.
     
    bron; ad.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel waarschuwt voor kabeljauwstand

     

    Brussel waarschuwt voor kabeljauwstand

     
    Het gaat weer slecht met de kabeljauw, na enkele jaren van verbetering.

    Het gaat weer slecht met de kabeljauw, na enkele jaren van verbetering.

    BRUSSEL (ANP) – Het gaat weer slecht met de kabeljauw, na enkele jaren van verbetering. Er zijn weinig oudere exemplaren voor de voortplanting. Vissers moeten komend jaar circa een kwart minder van deze populaire vissen vangen in veel zeegebieden. De Europese Commissie heeft dat vrijdag voorgesteld aan de ministers van Visserij van de EU–landen. Die beslissen half december.

    Beter gaat het met de tong. Vissers zouden 1 procent meer kunnen vangen in de Noordzee. Voor de vangst van schol en haring in veel zeegebieden doet de Europese Commissie nog geen voorstel; daarvoor onderhandelt de Europese Commissie nog met Noorwegen.

    Het visbestand in Europese wateren is sinds 2005 verbeterd, ook al gaat het langzaam. Het aantal soorten dat is overbevist neemt iets af, stelde EU–commissaris Joe Borg (Visserij).

    bron; refdag.nl


    15-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Grote apen kunnen opwarming klimaat stoppen"

     

    "Grote apen kunnen opwarming klimaat stoppen"



    De vermaarde bioloog Ian Redmond, VN-ambassadeur om de grote apen te redden, heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan. De man, die opgeleid werd door Diane Fossey en Sigourney Weaver leerde grommen als een zilverrug voor de bekroonde film 'Gorilla's in the Mist', zegt dat de gorilla en andere grote aapachtigen wel eens de grote redders van onze planeet zou kunnen zijn. Het dier is volgens Redmond op dit moment ons beste wapen tegen de opwarming van het klimaat.

    Bossen planten
    Redmond laat van zich horen naar aanleiding van de grote klimaattop in Kopenhagen in december, waar de wereldleiders hopelijk drastische maatregelen zullen nemen om de globale temperatuurstijging een halt toe te roepen. Eén van de zaken die daar onderhandeld zal worden, is de herbebossing van gekapte regenwouden in Afrika, Zuid- en Midden-Amerika en Azië. Maar volgens Redmond is het dom om gewoon een pak geld te geven voor alleen de aanplant van nieuwe wouden.

    Tuinmannen van het woud

    Het kan veel efficiënter en vooral veel goedkoper zegt de bioloog, die zijn stempel drukte op meer dan 50 BBC Wildlife documentaires. Hij noemt gorilla's en andere grote aapachtigen de 'tuinmannen van het woud'. Geen enkel ander dier kan volgens hem sneller zorgen voor een grote heraangroei van omgehakt regenwoud. Dat komt omdat de apen door gewoon hun gevoeg te doen al dat plantwerk voor ons kunnen doen. In hun uitwerpselen zitten namelijk dingen die zaden van planten en bomen doen ontkiemen.

    Hoe meer apen, hoe meer kaka, hoe meer bomen
    De logica is als volgt: hoe meer apen in het bos, hoe meer er gekakt wordt, en hoe meer bomen en planten er zullen groeien. Wouden en de zeeën zijn de twee grootste verwerkers van CO2 en andere broeikasgassen. Er is uitgerekend dat mits een bijkomende investering van 15 miljard euro per jaar om extra bomen te planten, gekoppeld aan een geleidelijke afbouw van het gebruik van fossiele brandstoffen over een periode van 30 jaar, de opwarming beperkt zou kunnen worden tot 3 à 4 graden. Wat overlevingsperspectieven biedt voor de mens en de helft van alle andere bestaande soorten.

    Meer dan ornamenten
    Als we dus dat geld voor een groot stuk in de bescherming van de bedreigde apen steken, dan redden we niet alleen die dieren, maar waarschijnlijk ook onszelf. "We moeten eens leren inzien dat dieren niet alleen schattige of spectaculaire ornamenten zijn. Niet alleen interessante 'dingen' om te bestuderen. We moeten leren dat ze een essentiële rol spelen in ecosystemen", zegt Redmond.

    Wilde olifanten zijn ook dieren die kunnen zorgen voor een natuurlijke aangroei van de wouden als we ze beschermen volgens Redmond. Ze zijn interessant omdat ze in tegenstelling tot de apen enorme afstanden afleggen. (mvl)

    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noordpool is al over tien jaar open zee tijdens zomer"

     


    Noordpool is al over tien jaar open zee tijdens zomer"







    Binnen amper tien jaar zal de Noordpool tijdens de zomer open zee worden. Dat blijkt uit gegevens van een team dat drie maanden lang de Noordpool ging verkennen. Ze onderzochten de dikte van het ijs in het noordelijke deel van de Beaufortzee en hun conclusies waren heel verontrustend.

    Kwetsbaar
    Het meeste ijs is slechts één jaar oud en nog geen twee meter diep. Dat betekent dat dit ijs tijdens de volgende zomer waarschijnlijk zal smelten. Dikker ijs, dat meerdere jaren had om te groeien, zal niet zo snel smelten. "Maar nu een groter deel van de Noordpool over éénjarig ijs beschikt, is het gebied veel kwetsbaarder geworden", legt professor Peter Wadhams van de universiteit van Cambridge uit aan FoxNews. "Het ziet er steeds meer naar uit dat het gebied elke zomer open water zal worden. Daardoor moeten we ook de datum vervroegen waarop het ijs tijdens de zomer volledig weg zal zijn."

    Overstromingen
    Het smelten van dat ijs kan voor een groot deel van de wereld zware gevolgen hebben. Volgens Martin Sommerkorn van WWF heeft de zee rond de Noordpool een centrale positie in het klimaatsysteem van onze planeet. "Er kunnen overstromingen ontstaan die een kwart van de wereld zullen treffen, de CO2-uitstoot zal toenemen en het weer zal wereldwijd extreem veranderen." De verontrustende cijfers moeten een stimulans zijn voor de onderhandelaars die in Kopenhagen op de VN-klimaatconferentie een opvolger voor Kyoto moeten zoeken.

    Scheepvaart
    Niet iedereen vindt het smelten van het Noordpoolijs een slechte zaak. De strijd om de Noordpool zal de komende jaren mogelijk nog feller uitgevochten worden. Als het ijs verdwijnt, kan er weldra bijvoorbeeld een scheepsroute komen die de Stille en de Atlantische oceaan met elkaar verbindt. (gb)

    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen klooster bij Barcelona



    Groen klooster bij Barcelona



    We ontdekten in Spanje een prachtig klooster. Het Monasterio de St Piedra ligt tussen Barcelona en Madrid, op 2 uur rijden van Barcelona. Op weg naar het klooster zul je niet veel groen vinden, enkel zand en stenen en hier en daar een dorpje! Tot je op een kwartier rijden bent van St Piedra, dan begint het landschap te veranderen. Je ziet opeens een groot meer met een prachtige blauwe kleur dat het anders zo dorre Spanje een groen, verfrissend elan geeft. Eens gearriveerd kun je een bezoek brengen aan het middeleeuwse klooster waar de paters wijn maakten.

    Na die wandeling door de gangen van St Piedra kun je een wandelroute volgen vlak achter het klooster. Vooral die route vonden we prachtig. Overal groen, stromende beekjes en natuurlijke watervallen rondom je! Het toppunt is een grote grot die je moet doorwandelen om in een andere grot te komen, achter een waterval! Hier kun je genieten van een waar kleurenspektakel: het helderblauwe water van de waterval met op de achtergrond het heldergroen van mos op de rotsen! Een streling voor het oog in het anders zo dorre Spanje.

    Ruben Baerts
    bron; demorgen.be

    14-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man knijpt kanarie dood

     

    Man knijpt kanarie dood


    man knijpt kanarie dood


    In het Nederlandse Leeuwarden is een man veroordeeld voor het doodknijpen van zijn kanarie.

    De 48-jarige man uit Dokkum doodde zijn huisdier "omdat het niet goed meer was". Het vogeltje kon namelijk niet meer vliegen.

    De man kneep het dier dood en hing het vervolgens ondersteboven om het te onthoofden, naar eigen zeggen "om het dier uit zijn lijden te verlossen".

    De man heeft voor zijn daad een boete van 420 euro gekregen.

    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechels hangbuikzwijn Flurk is welkom in Limburg

     

    Mechels hangbuikzwijn Flurk is welkom in Limburg


    mechels hangbuikzwijn flurk is welkom in limburg 2


    Het hangbuikzwijn Flurk, dat weg moet uit zijn appartement in Mechelen, heeft wellicht een nieuwe thuis gevonden in het Limburgse Sint-Truiden.

    Een Truiense restauranthouder wil het hangbuikzwijn adopteren. Gelukkig niet voor heerlijk varkensvlees op het menu, maar wel voor de kinderboerderij aan het restaurant. Als gezelschap voor het paardje en de geitjes die er nu al rondlopen.

    Ook in het Antwerpse heeft er zich een pleegouder aangeboden om het zwijntje uit de Varkensstraat een nieuwe thuis te geven.

    "Ik overweeg inderdaad om Flurk af te staan", zegt eigenares Alexandra Vercammen. "Maar ik ga nog even wachten tot de uitspraak van de rechter, voor ik hem laat vertrekken."

    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruim 100 badkuipen voor zieke zeehonden



    Ruim 100 badkuipen voor zieke zeehonden


    Zeehondencrèche Lenie 't Hart in Pieterburen wordt overstelpt met badkuipen van mensen uit het hele land. FOTO ANP


      (ANP) - Zeehondencrèche Lenie 't Hart in Pieterburen wordt overstelpt met badkuipen van mensen uit het hele land. Afgelopen weekend maakte 't Hart bekend dat er de laatste paar weken zeker honderd zieke zeehonden zijn binnengebracht, veel meer dan de crèche aankan.

    Nadat Edwin Evers dinsdagochtend op Radio 538 zijn luisteraars ertoe had opgeroepen de crèche te steunen, stroomden de giften binnen. ,,Er zijn ons al meer dan honderd zwembaden en badkuipen aangeboden'', zei een woordvoerster woensdag. ,,We hebben zelfs een heuse jacuzzi toegezegd gekregen. We hebben ze allemaal hard nodig, want de crèche heeft een capaciteit voor ongeveer tachtig zeehonden per jaar en nu zitten er al meer dan honderd tegelijk.'' (ANP)

    bron; ad.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uganda staat plezierjacht op olifanten weer toe



    Uganda staat plezierjacht op olifanten weer toe


    FOTO ANP/OLAF KRAAK


    Uganda gaat een tientallen jaren oud verbod op de plezierjacht op wilde dieren opheffen. De maatregel is bedoeld om de inkomsten uit het toerisme op te krikken en het grote aantal zebra's, buffels en olifanten in het Centraal-Afrikaanse land wat in te perken, meldde het ministerie van Wildlife (dieren in het wild) dinsdag.

    Een woordvoerster verklaarde dat een overeenkomst is gesloten met een bedrijf die jachtlicenties aan liefhebbers gaat verstrekken voor een aantal natuurgebieden in het land. ,,We geloven dat de mensen ervan zullen profiteren en er goed geld aan zullen verdienen'', aldus de zegsvrouw. Ze voegde eraan toe dat in beschermde gebieden het jachtverbod van kracht blijft.

    In Uganda vond er tijdens de bloedige burgeroorlog van 1981 tot 1986 ook een slachting onder wilde dieren plaats. Later gaf de rebellenbeweging het Leger van de Heer in het noorden van het land stropers vrij spel. Maar inmiddels zijn er in het hele land weer zoveel wilde dieren dat ze een bedreiging vormen voor lokale boeren, omdat ze hun gewassen opvreten.

    (ANP/AFP) bron; ad.nl 

    13-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agressieve zeeleeuwen overspoelen San Francisco

     

    Agressieve zeeleeuwen overspoelen San Francisco



    San Francisco wordt de laatste dagen overspoeld door zeeleeuwen. Na een uitzonderlijk succesvolle paartijd komen de zeeleeuwen zelfs tot in de commerciële haven en tot op de stranden. Dat lijkt misschien een goede zaak, maar sommige zeeleeuwen zijn heel agressief, meldt FoxNews.

    Agressief
    Een zwemster vertelde aan Fox News dat een zeeleeuw drie keer tegen haar botste voor hij zich uit de voeten maakte. De dieren zijn beschermd en waren er in principe voor de menselijke inwoners. Maar zwemmers voelen zich niet echt veilig met de enorme vleeseters in hun buurt. Ook vissers zijn niet blij met de komst van de dieren. De zeeleeuwen beschadigen de haven en versperren de weg voor hun schepen.

    Wegjagen

    De haven van San Francisco zoekt naar manieren om de overlast te beperken. Zo willen ze een soort barricade opbouwen. Als dat niet werkt, denkt men aan andere methoden. "Je kan hun leven op een menselijke manier miserabel maken. We kunnen de luidruchtige buurman spelen en veel lawaai maken met luide muziek. Of met felle lichten op hen schijnen", klinkt het. Sommige wetenschappers denken dat de dieren uit eigen beweging zullen verdwijnen. Straks begint immers het krabseizoen en dan zullen de boten in de haven van San Francisco een stuk talrijker worden. (gb)

    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke Duitse vleeseter eet 1.094 dieren op




    Elke Duitse vleeseter eet 1.094 dieren op



    Het zijn cijfers waarvan een vegetariër spontaan maagpijn van krijgt maat het is de realiteit. Elke vleesetende Duitser verslindt in zijn of haar leven 1.094 dieren, blijkt uit cijfers van de Duitse Bond van Vegetariërs.

    Een Duitser eet vier koeien of kalveren, vier schapen, twaalf ganzen, 37 eenden, 46 hanen, 46 varkens en 945 kippen. De organisatie stipt ook aan dat als de Duitsers een vleesvrije dag inpassen, dat jaarlijks 157 miljoen dieren het leven spaart. In Duitsland zijn er vijf à zes miljoen vegetariërs. De Bond geeft nog mee dat ze haar cijfers baseert op getallen van het Duitse Bureau voor de Statistiek. (hlnsydney)

    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hangbuikzwijn moet weg uit Mechels appartement




    Hangbuikzwijn moet weg uit Mechels appartement



    De sociale huisvestingsmaatschappij Mechelse Goedkope Woning stapt naar de vrederechter om Flurk, een hangbuikzwijn van 100 kilogram, uit een van haar appartementen te krijgen. Binnen de acht dagen moet het hangbuikzwijn weg uit het sociaal appartement in de Varkensstraat in Mechelen.
     
    Het dier verblijft er al drie jaar in een flat op de derde verdieping. Een aantal buren en de huisvestingsmaatschappij willen het dier nu weg. Maar huurster Alexandra Vercammen weigert Flurk weg te doen. "Ik overtreed geen enkele wet. Trouwens, meestal ligt Flurk gewoon te slapen".
     
    Het besluit van huisvestingsmaatschappij ligt echter vast: "Zo'n zwaar dier dat geurhinder veroorzaakt, hoort niet thuis in zo'n kleine ruimte." Eerstdaags beslist de rechter over het appartementzwijn. (belga/bdr)

    bron; demorgen.be

    12-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoge Veluwe
     


    Hoge Veluwe



    Haar aantrekking heeft De Hoge Veluwe niet alleen te danken aan haar relatief uitgestrekte en woeste landschappen, er zijn ook de musea in het midden van het park: Museonder, Jachthuis St. Hubertus en  het wereldberoemde Kröller-Müller museum.


    De Hoge Veluwe is een bijzonder natuurgebied. In het uitgestrekte park vind je een zeer gevarieerd landschap waar je volop van kan genieten door gebruik te maken van de gratis witte fietsen.

    De Hoge Veluwe is verrassend groot in zo'n klein en volgebouwd land als Nederland. Op weinig andere plaatsen vind je zoveel ruimte en rust. Zelfs tijdens drukke vakantieperiodes kan je gemakkelijk stille plekjes vinden in het park.

    Bovendien houdt de prachtige natuur niet op bij de grenzen van het park. Vlak erbuiten vind je andere prachtige natuurgebieden zoals de Veluwezoom, de Posbank vlakbij Arnhem en het Kootwijkerzand, een gebied met natuurlijke zandverstuivingen.

    Bos en hei wisselen elkaar af in de Veluwe. Lange tijd overheersten heidevelden het landschap, maar hun oppervlakte is sterk afgenomen. In vroegere eeuwen hielden de boeren de grond arm. Hun schapen graasden alles af, en de Veluwenaars zelf staken regelmatig plaggen uit de strooisellaag. Die vermengden ze met schapemest om naderhand hun akkers mee te verrijken. Nu die traditionele landbouw verdwenen is, vergrast de heide.

    De Veluwe is rijk aan vennen en vennetjes. Het ven behoort tot de oudere gronden van de Veluwe, een smeltwaterdal van het ijstijdijs in dit geval. Humus en andere stoffen zijn hier dieper in de grond neergeslagen, en hebben een dichte laag gevormd.

     Neerslag van ijzer heeft de ondoordringbaarheid nog versterkt. Daarom dus dat het Deelense Veld zo drassig is. Voor de rest zal je weinig water vinden in de Veluwe. Het vocht dringt zo door de zandbodem heen, en sijpelt dan ondergronds naar de zuidelijk gelegen Rijn of IJssel.

    bron; mytrip.be





                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vonneke
    blog.seniorennet.be/vonneke

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!