Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    27-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke foto: rouwen chimpansees ook?

     

    Unieke foto: rouwen chimpansees ook?



    We schrikken er soms van hoeveel overeenkomsten apen en mensen vertonen. Maar kunnen apen ook rouwen? Op deze foto van de Daily Mail lijkt het er wel op dat een groepje chimpansees treurend toekijkt, terwijl hun vriendinnetje Dorothy naar haar laatste rustplaats wordt gebracht.

    De beelden komen uit een reddingscentrum voor chimpansees in Kameroen. Dorothy stierf door een hartkwaal en de andere chimpansees zijn duidelijk getroffen door haar dood.

    (gb) bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smokkelaar plakt 14 slangen en 10 hagedissen op lijf



    Smokkelaar plakt 14 slangen en 10 hagedissen op lijf


    De dierenvriend stopte de slangen in sokken.


    In Noorwegen heeft de douane een man aangehouden die tien hagedissen en veertien slangen het land wilde insmokkelen... op zijn lijf.

    Sokken
    De man reisde met de veerboot vanuit Denemarken naar Noorwegen, maar liep tegen de lamp bij een fouillering. Hij had baby-koningspythons bij, die zaten opgerold in sokken die op zijn borst waren geplakt. De hagedissen zaten in kleine dozen, die de man aan zijn benen had bevestigd. Hij had ook nog een vogelspin in zijn bagage.

    Dierenvriend
    De man zei de dieren te hebben gesmokkeld, omdat "hij gek is op reptielen", aldus de douane. (anp/sam)


     

    bron; demorgen.be

    26-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puppy aan de wodka



    Puppy aan de wodka
     

     In Iowa riskeert een man twee jaar cel en een boete van 5.000 dollar wegens dierenmishandeling.

      Bij thuiskomst van het baasje bleek het hondje stomdronken. De tong hing uit zijn bek en hij had moeite met ademen. Het baasje kon er, zij het als een boer met kiespijn, nog wel om lachen. De plaatselijke politie kon dat niet en de 'oppas' werd opgepakt. Hij moet voor de rechter verschijnen. Het hondje, dat twee dagen in een kliniek verbleef, overleefde de alcoholvergiftiging nauwelijks, maar hij maakt het alweer wat beter.

      bron; telegraaf.nl


      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg sprint tegen wolf

       

      Belg sprint tegen wolf


       

      Marc Sluszny heeft weer voor een nieuwe stunt gezorgd. In de schaduw van het Londense Wembley stadion heeft hij een spurtje gelopen tegen een grijze wolf van 60 kilo. De stunt kaderde in een campagne van het modemerk Timberland waarmee het haar nieuwe schoenenlijn wou lanceren.

      Haaien
      Met als slogan 'If you're not fast, you're food!' kregen alle internationale genodigden de kans om zich op snelheid te meten met de wolf. Marc Sluszny verraste iedereen toen hij onbeschermd de kooi binnenstapte en naast de wolf ging staan. Wij schrikken er al iets minder van, aangezien Marc in het begin van het jaar onbeschermd tussen haaien ging zwemmen. U kon zijn avonturen een hele maand lang volgen op Planet Watch.

      Figurant in Harry Potter
      "De wolf is tot op vandaag nog altijd een mythisch dier waarover vele vooroordelen bestaan. Zijn imposante verschijning en impulsieve karakter hebben mij altijd geïntrigeerd", vertelt de Antwerpse avonturier. "Uiteraard wilde ik opnieuw een stap verder gaan en wou ik rechtstreeks contact hebben met dit machtige roofdier. Dat bleek niet eenvoudig, want de organisatie had zeer strikte veiligheidsinstructies gekregen van de africhters en het Londense stadsbestuur. Deze wolf heeft reeds gefigureerd in films zoals Stardust en Harry Potter, maar dit gebeurde telkens in een afgesloten studio met alleen de trainer in de buurt. Het is en blijft een wild dier dat onvoorspelbaar blijft!"

      Bedreigde diersoort
      De wolf heeft uitstekende zintuigen en beschikt over ijzersterke kaken en scherpe hoektanden. Hij is een goede renner en kan topsnelheden tot 50km/u bereiken. "Mensen verklaren me soms gek als ik hen vertel wat ik allemaal gedaan heb in mijn leven. Maar voor mij is het altijd weer opnieuw de bedoeling om mijn angsten te overwinnen. Dit was een zoveelste unieke ervaring die ik voor geen geld ter wereld had willen missen. Dat dit prachtige dier op vele plaatsen ter wereld is uitgestorven, is schrijnend. Gelukkig hebben de meeste landen de wolf uitgeroepen tot beschermde diersoort, en ik kan alleen maar hopen dat dit ook in de rest van de wereld gebeurt." (gb)


      bron; hln.be

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeuw verwondt Belgische vrouw in Zuid-Afrika

       

      Leeuw verwondt Belgische vrouw in Zuid-Afrika



      Een 24-jarige Belgische vrouw is gisteren in het Zuid-Afrikaanse dierenpark Midrand's Lory Park Zoo aangevallen door een leeuw. De vrouw werkte in het park als stagiaire en hielp bij het voederen van leeuwen toen het mis ging. Ze stak haar arm door de tralies, waarop een leeuw aanviel en haar in de bovenarm beet.
       
      "Het bleef bij een vleeswonde. De arm is niet gebroken", weet de Eddy van Eck, uitbater van het dierenpark. De Belgische werd naar een ziekenhuis overgebracht. (belga/gb)

      bron; hln.be

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elterberg toplocatie bij roofvogeltrek

       

      Elterberg toplocatie bij roofvogeltrek


      Het was bijna te mooi om waar te zijn.

      Kort voor het middaguur was er opeens een koortsachtig sfeertje toen een van de drie buizerds die in de verte boven Hoog- Elten zweefde een ruigpootbuizerd bleek te zijn. Een zeldzame gast. Het was voor het eerst dit seizoen dat deze roofvogel, die meestal in zuid-Scandivië overwintert, is gesignaleerd. Sinds 1996, toen de Vogelwerkgroep Arnhem en omstreken samen met IVN/VWG Oude IJsselstreek structureel begon met het tellen van overtrekkende roofvogels, is het pas de tiende. En bijna was het de 25.000-ste in totaal geweest.

      "We hadden eigenlijk verwacht dat de vandaag de 25.000'e vogel al gezien zouden hebben, maar het was redelijk rustig afgelopen week, we zijn er nog net niet," vertelt Jan Schoppers. Samen met vijf andere vrijwilligers is hij deze druilerige zaterdagochtend te vinden in het grensgebied tussen Spijk en Elten. Vanaf die stek is een mooi zicht op de Elterberg en de zuidpunt van het Bergherbos en dat is een belangrijke reden waarom dit zo'n goede plek is om roofvogels te tellen.

      Al in de jaren zeventig wordt de Elterberg in de literatuur genoemd als bijzondere locatie om de trek van met name roofvogels te volgen. Vanuit heel Nederland werden excursies georganiseerd tijdens de roofvogeltrek in oktober en november. Er zitten dagen bij dat er wel vierhonderd roofvogels worden geteld en dat is een spectaculaire aanblik, verzekert Schoppers. Ze komen uit Scandinavië, waar ze bij Falsterbo (waar ook een telpost is) het vasteland verlaten. De stuwwal, waar ze overheen vliegen, zorgt er voor dat ze hier prachtig zijn waar te nemen. Het zijn voor een belangrijk deel buizerds die naar het zuiden vliegen als het winter wordt en het voedsel door de sneeuw niet bereikbaar. Van de Nederlandse buizerds zijn het vooral de jonge dieren die meetrekken naar het zuiden, de oudere vogels blijven veelal op hun plek

      door Gerard Menting. 
      bron; gelderlander.nl

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweelingeendjes ontsnappen aan kookpot



      Tweelingeendjes ontsnappen aan kookpot


      tweelingeendjes ontsnappen aan kookpot


      Op een eendenkwekerijk in het Britse Cornish heeft een ongewone geboorte plaatsgevonden; twee eendjes kropen er uit hetzelfde ei.

      De tweeling, die het goed stelt, werd Romulus en Remus genoemd. De dieren zullen niet in een kookpot belanden, maar gaan een leven als huisdier tegemoet.

      Eendenkweker Roger Olver: "Toen het eerste eendje uit het ei kwam, probeerde het andere aan de andere kant van het ei de schaal te breken. Het was best wel een schok. Ze zien er goed uit, rekening houdend met het feit dat ze samengeperst zaten in dezelfde schaal."

      Bekijk hier videobeelden van de geboorte!

      Foto: Telegraph
      bron; gva.be



      25-10-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worden blauwe rozen hype ?

       


      Worden blauwe rozen hype voor Valentijn?



      Vergeet rode rozen, blauwe rozen zijn het nieuwste hebbeding op de bloemenmarkt. De roos, die eerder pastelblauw is, werd 'Applaus' genoemd en kwam er na 20 jaar onderzoek. Het meest markante is dat de roos 'echt' blauw is, en dus niet gekleurd is.

      Petuniapigment
      Genetisch gezien kunnen rozen namelijk geen blauw pigment aanmaken. Een echt blauwe roos kweken, is dus onmogelijk. Hoe werden deze pastelblauwe rozen dan gemaakt? Door een blauw pigment van de petunia in te planten. Tot nu toe werd een blauwe roos gemaakt door een witte roos blauw te verven.

      Exclusief
      Hebben? Daarvoor zal je naar Tokio moeten vliegen, waar de roos vanaf 3 november verkocht wordt. Plannen voor verkoop in andere plaatsen in Japan of elders ter wereld zijn er niet, omdat de roos maar op zeer beperkte schaal gekweekt wordt. Die exclusiviteit komt met een prijs: één roos zal ongeveer 30 euro kosten, of tien keer zoveel als normaal.

      Markt
      Toch geloven bloemisten dat er een markt is voor de blauwe roos. "Geverfde blauwe rozen doen het al heel goed maar we missen een stuk van de markt. Te veel mensen willen ze niet kopen omdat ze onnatuurlijk zijn. Die mensen zouden we kunnen bereiken met de echte blauwe roos", legt de Britse Sarah Holland van de Flowers and Plant Association UK uit. 

      Mysterie
      Blauwe rozen hebben altijd tot de verbeelding gesproken. In de floriografie, die de betekenis van bloemen uitlegt, staat een blauwe roos voor mysterie en een poging om het onmogelijke waar te maken. Rode rozen duiden op passie en romantiek, roze rozen zijn poëtischer en zachter en witte rozen betekenen puurheid en echtheid. Gele rozen tenslotte zijn dé bloem om een vriendschap mee uit te drukken. (edp)

      bron; hln.be

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maltezer in Australische top 20 gevaarlijkste honden

       


      Maltezer in Australische top 20 gevaarlijkste honden



       

      Je zou het niet denken van die kleine, schattige keeshond, maar de Maltezer staat wel degelijk op de negentiende plaats van gevaarlijkste honden in de Australische staat New South Wales. Dat heeft Bobbie te danken aan twaalf geregistreerde aanvallen tussen juli en september van dit jaar.

      Terriërs
      Het is de eerste keer dat het ras de top 20 van gevaarlijkste honden haalt, sinds de lijst werd samengesteld. De terriër komt daarmee in het dubieuze gezelschap van de Staffordshire bull terriër, die nog altijd op één staat. Die ging in bovenvermelde periode liefst 116 keer iemand te lijf. De Australische (56 aanvallen) en Duitse herdershonden (55) vervolledigen de top drie. De rottweiler (43) staat op vier. Er is nog één kleine schootkeffer, naast de Maltezer, bij de eerste twintig: de Jack Russel terriër (21).

      Baasje
      Samengevat kan elke hond gevaarlijk zijn, ook de allerkleinste. Dat zei minister Barbara Perry naar aanleiding van de cijfers. "De eigenaars moeten hun honden te allen tijde onder controle houden", voegde ze eraan toe. In totaal werden op die drie maanden 823 aanvallen van honden gerapporteerd in New South Wales. Zestien slachtoffers moesten naar het ziekenhuis. In 108 gevallen waren kinderen de pineut. (jv)

      bron; hln.be

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van de zomertijd




      Einde van de zomertijd; vergeet de
      camera niet

       

      Afgelopen nacht hebben we weer een uurtje langer kunnen slapen.

      De zomertijd is ten einde gekomen.
       

      Vergeet naast alle andere klokken ook niet de klok van
      je fotocamera op de juiste tijd te zetten.

      Een uurtje terug dus!


      24-10-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paartjes in de natuur



      Paartjes in de natuur

      Vorige zomer gefotografeerd in Nederland



















      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsbeer Mercedes krijgt nieuw leven in Schotland




      IJsbeer Mercedes krijgt nieuw leven in Schotland




      Mercedes de ijsbeer is een nieuw leven begonnen in het Highland Wildlife Park in het Schotse Kingussie. De beer is vrijgelaten uit de dierentuin.

      Laatste ijsbeer
      Mercedes zat 25 jaar lang in de zoo. Ze werd in Canada gered van een zekere dood door de kogel omdat ze rondzwierf een dorp en een gevaar betekende voor de inwoners. Ze was de laatse ijsbeer die nog in gevangenschap leefde in een Britse dierentuin.

      Stervenskoud
      Bij haar 'vrijlating' in een natuurpark in het noorden van Schotland kregen de fotografen een wat vreemd beeld voor de lens van een ijsbeer in het groene gras. Over enkele weken wordt het in de regio stervenskoud en leeft Mercedes in klimatologische omstandigheden die niet veel verschillen van die waarin ze 25 jaar geleden in vrijheid leefde.

      De verhuizing van de ijsbeer maakt deel uit van een programma in Groot-Brittannië om wilde dieren uit dierentuinen onder te brengen op locaties met meer vrijheid.


       

      bron; demorgen.be

      23-10-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeuwtjevermorzelt meloenen





       


       Leeuwtjevermorzelt meloenen

      Het Aziatische leeuwtje Gabriel speelt in de dierentuin van Londen met pompoenen, terwijl zijn moeder toekijkt. Het beestje werd slechts drie maanden geleden geboren.







      B. Lenssen |bron; spitsnieuws.nl

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hangbuikzwijnen dakloos

       

      Hangbuikzwijnen dakloos

       
       Tien hangbuikzwijnen zijn de afgelopen week in Limburg op straat komen te staan. De Dierenbescherming heeft de beesten opgevangen. „Dit is een ongekend hoog aantal”, zei een woordvoerster van de Dierenbescherming.

         
        Foto: Francois Wieringa

        De zwijnen hadden om uiteenlopende redenen geen dak meer boven hun hoofd. Een paar van hen waren achtergelaten bij een lege woning. Twee anderen moesten op last van de woningbouwvereniging het huis van hun baasje verlaten.

        Jaarlijks komen er honderden hangbuikzwijnen op straat te gaan, maar niet vaak zoveel dieren tegelijk in hetzelfde gebied, lichtte de woordvoerster toe. Veel mensen denken er niet goed bij na als zij een zwijntje aanschaffen. De dieren vragen enorm veel aandacht en behoeven veel zorg. Op het moment dat ze dat niet krijgen, raken ze verveeld en gaan ze de boel vernielen, zegt zij.
         
        bron; telegraaf.nl


        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizenden dieren in gevaar door olielek in Australië

         


        Duizenden dieren in gevaar door olielek in Australië



        Voor de kust van Noord-Australië worden duizenden zeedieren en vogels bedreigd door een ernstige olie- en gaslek. De tanker Montara ligt al sinds 21 augustus te lekken en oliebedrijf PTTEP Australasia is van plan om een vierde poging te doen om het olielek te stoppen.

        Zee van olie
        Volgens WWF zijn de beelden schrijnend. Zeker 16 vogels zijn al omgekomen door contact met de olie en dolfijnen zwemmen letterlijk in een zee van olie. "Dit is heel ernstig. Het lek vormt een risico voor het leven dat afhankelijk is van de zee", zegt bioloog Gilly Llewellyn. "De intensiteit, de duur en de omvang van dit olielek zal een enorme afdruk achterlaten op het wonderlijke leven in zee."

        Afgelegen
        Een onderzoek van de Australische regering moet nog meer duidelijkheid scheppen, maar volgens Llewellyn hebben we nog geen volledig beeld gekregen omdat het olielek 250 kilometer voor de kust ligt. Veel dierlijke slachtoffers zijn soorten die we zelden aan de kust zien. (gb)

        bron; hln.be

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke dierenfoto's




         Unieke dierenfoto's
         





















        bron; hln.be


        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama schenkt ijsberen gebied dat 17 keer groter is dan België

         


        Obama schenkt ijsberen gebied dat 17 keer groter is dan België



        De Amerikaanse president Barack Obama heeft een gebied van 520.000 vierkante kilometer in Alaska afgelijnd waar de ijsbeer extra beschermd gaat worden. Er mogen daar volgens de wet niet langer activiteiten plaatsvinden die "een bedreiging vormen voor de leefwereld van de ijsbeer." Met andere woorden: het boren naar olie en gas wordt in dat gebied erg lastig zoniet onmogelijk.

        Shell
        De ijsbeer kreeg van voorganger Bush al het status van een bedreigd dier, waardoor bijvoorbeeld op het doden van ijsberen bijzonder zware straffen kwamen te staan. Natuurgroeperingen vonden dat niet genoeg. Obama komt hen nu deels tegemoet.

        Nochtans gaf zijn administratie eerder deze week groen licht aan Shell om in de Beaufort Sea naar olie te beginnen boren. Daar leven veel bedreigde dieren zoals walvissen, walrussen en ijsberen. (mvl)

        bron; hln.be

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.200 schapen vallen Hollandse gemeente binnen

         


        200 schapen vallen Hollandse gemeente binnen


        De schapen zitten terug in hun hok. (archieffoto)

        In Zuid-Holland kregen twee gemeenten vanochtend het bezoek van een kudde schapen. De hokken van de ongeveer 200 dieren waren opengebroken, waardoor de beesten een kijkje gingen nemen in de straten van Berkel en Rodenrijs.

        De schapen gingen omstreeks vijf uur op wandel, maar een inderhaast opgetrommelde schaapherder had ze met behulp van honden weer snel van de straat.

        De kudde heeft geen gevaar opgeleverd voor de verkeersveiligheid. De politie gaat onderzoeken wie de hokken van de schapen heeft opengezet. (anp/sam)

        bron; hln.be

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeester met acht poten duikt op in Engeland




        Zeester met acht poten duikt op in Engeland



        Een normale zeester heeft vijf poten.



        In het Engelse Newquay bij Cornwall heeft een visser een zeester met acht poten bovengehaald. Normaal hebben zeesterren slechts vijf poten.

        Experts vermoeden dat het gaat om een vergroeide siamese tweeling, omdat het dier ook twee openingen heeft waardoor het water pompt. Normale zeesterren hebben er maar een.

        Het dier zit nu gezond en wel in het Blue Reef Aquarium in Newquay. (sam)

        bron; hln.nl

        22-10-2009
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse Zoo brengt leeuwen en stokstaartjes samen .




        Antwerpse Zoo brengt leeuwen en stokstaartjes samen onder in nieuw perk.



        De Antwerpse Zoo heeft haar plannen voorgesteld van het nieuwe leeuwenperk. Opvallend is dat ook stokstaartjes en vosmangoesten een onderkomen zullen vinden in het verblijf.
         
        Vlaams minister Geert Bourgeois, bevoegd voor Toerisme, gaf het startschot voor de heraanleg van het panoramaperk dat tot voor kort behoorde aan ezels, kamelen en yaks. Terwijl een aantal van die dieren al een nieuw onderkomen vonden in het bovenste gedeelte van het perk, wordt de rest heraangelegd om een nieuwe troep Afrikaanse leeuwen te huisvesten. De Antwerpse Zoo stapt in een Europees kweekprogramma voor die bedreigde diersoort.
         
        Natuurlijk gedrag stimuleren
        De Zoo mikt op een leeuw met een of twee leeuwinnen voor het nieuwe perk. Met een nest jongen levert dat een zestal leeuwen op. De drie Afrikaanse leeuwen die de Zoo nu al heeft, worden aangeboden aan andere dierenparken.
         
        De leeuw en de twee leeuwinnen beschikken over een verblijf van iets meer dan 100 m2, terwijl het nieuwe leeuwenperk 1.200 m2 groot wordt. Daarin zijn er leefomgevingen exclusief voor leeuwen, stokstaartjes en vosmangoesten, maar ook een gedeeld perk met voldoende schuilmogelijkheden voor de twee laatste. Zo wil de Zoo onder meer natuurlijk gedrag - waaronder leven met bedreigingen - stimuleren.
         
        De werken starten na de herfstvakantie en moeten in de zomer van 2011 klaar zijn. Het project kost 6,5 miljoen euro, waarvan 5 miljoen van de Vlaamse overheid.

        (belga/sps) bron; hln.be




                    




        Lieve Bezoeker
          Om het openen van 
         
        het gastenboek voor 
           iedereen gemakkelijk 

         
        te houden worden te
          grote Plaatjes en of
          Buttons verwijderd
        .




        Blog als favoriet !


        Willekeurig SeniorenNet Blogs
        guilmet
        blog.seniorennet.be/guilmet

        Blog tegen de regels? Meld het ons!
        Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!