Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur,
en natuurlijk fietsen.
Fotograferen, fotobewerking.
Op internet surfen en bloggen.
Maar ook een gezamelijke hobby
van mij en mijn echtgenoot is dat we
graag varen over verschillende wateren.
Vliegende ezel krijgt luxeleven in stallen van het Kremlin
Vliegende ezel krijgt luxeleven in stallen van het Kremlin
De Russische ezel die bij wijze van een promotiestunt aan een parachute werd gebonden, wordt opgenomen in de stallen van het Kremlin waar haar een luxeleven te wachten staat. Op die manier hoopt de regering het dier van zijn trauma af te helpen. Binnenkort moet ezel Anapka de stallen echter al verlaten, want de Britse tabloid The Sun wil het dier een nieuwe thuis geven.
Anapka verblijft vanaf volgende week tussen de paarden van president Medvedev.
Kremlin
Anapka wacht binnenkort een reis naar Groot-Brittannië nadat The Sun de onfortuinlijke ezel aankocht. Het dier werd wereldberoemd toen ze in het zuiden van Rusland als promotiestunt aan een parachute gebonden werd. Anapka overleefde de gruwelijke stunt en mag nu eerst herstellen in de stallen van het Kremlin. Daar wonen ook de paarden die tijdens ceremonies van president Dmitry Medvedev gebruikt worden.
VIP-behandeling In de stallen staat Anapka een VIP-behandeling te wachten. Haar eigen personeel zal dag en nacht ter beschikking staan. Een masseuse zal Anapka verwennen met speciale zalfjes om de zenuwen te kalmeren. Voortdurend staat een ezelfluisteraar klaar om in te grijpen. Anapka krijgt behandelingen aan de hoeven en wordt met speciale shampoo's gewassen. Verder zijn er hete baden, speciale maaltijden en 24 uur op 24 bewaking.
Iedere ochtend zal Anapka na haar ontbijt kunnen genieten van een wandeling door de adembenemende landschappen rond de stallen. Na de lunch mag Anapka onder de zonnebank waar speciale lampen haar spieren zullen ontspannen. Het avondmaal bestaat uit worteltjes die het hele jaar door op het domein beschikbaar zijn.
Brigitte Bardot Anapka is de eerste ezel die in de stallen wordt toegelaten. Er zijn maar 70 plaatsen beschikbaar in de stallen die vier jaar geleden door Vladimir Poetin geopend werden. De Russische regering nam de beslissing op aandringen van Brigitte Bardot. Zij vond het als dierenliefhebber vreselijk hoe Anapka behandeld werd. Voor het Kremlin de ideale gelegenheid om te tonen dat ze ook dierenvrienden zijn.
Ezelhemel The Sun hoopt Anapka uiteindelijk een goede thuis te geven in Groot-Brittannië. Harry Redknapp, de baas van de Tottenham Hotspurs, zou Anapka graag opnemen in een dierenpark in Hampshire. Maar zal Anapka Rusland nog willen verlaten als ze gewend raakt aan haar luxeleventje? Zeker als we het Kremlin mogen geloven: "Anapka zal denken dat ze gestorven is en naar de ezelhemel is gegaan."
(gb)bron;hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
Schorpioenen op een stokje en insecten voedsel van toekomst
Schorpioenen op een stokje en insecten voedsel van toekomst
In West-Europa halen we misschien nog onze neus op voor insecten in de keuken, maar in andere delen van de wereld is het een delicatesse. Ook de VN begint steeds meer te voelen voor insecten als een oplossing voor de groeiende voedselcrisis.
Met een groeiende wereldbevolking wordt het steeds moeilijker om alle monden te vullen. En meer vee kweken is geen oplossing, want deze dieren stoten te veel schadelijke gassen uit die verantwoordelijk zijn voor de opwarming van het klimaat. Daarom beginnen de Verenigde Naties meer en meer te voelen voor insecten als maaltijd.
Garnalen Professor Arnold van Huis van de universiteit van Wageningen, denkt dat het eten van insecten veel voordelen heeft. "Er is een vleescrisis. Tegen 2050 zal de wereldbevolking van de huidige zes miljard naar negen miljard mensen gegroeid zijn. En mensen beginnen ook meer vlees te eten. Twintig jaar geleden ging het om 20 kilo, nu is het 50 kilo, en over twintig jaar zal dat 80 kilo zijn. Op die manier zullen we een andere Aarde nodig hebben", zegt Van Huis in The Guardian.
Van Huis is een adviseur van de Wereldvoedselorganisatie. "In de rest van de wereld eten ze al insecten. Het is enkel de westerse wereld die achter blijft. We hebben er een psychologisch probleem mee. Ik begrijp niet waarom, we eten toch ook garnalen, en die zijn erg vergelijkbaar met insecten." Insecten worden al in 80 procent van alle landen gegeten.
Paté Insecten bevatten veel proteïnen en het kweken ervan richt weinig schade aan het milieu aan. Vooral sprinkhanen, krekels en wormen worden al gekweekt als voedsel. Ze zouden tot tien keer minder broeikasgassen uitstoten dan onze veestapel. Ze zijn bovendien beter voor onze gezondheid als ze goed bereid worden.
Volgens Van Huis wordt er gezocht naar manieren om de insecten te verwerken in een soort paté, zodat ze op onze normale vleesgerechten gelijken. Hieronder vind je alvast een overzicht van enkele culinaire specialiteiten uit de wereldkeuken der insecten. (gb)
De wereldkeuken der insecten
Thailand
Schotels met gefrituurde rode mieren, krekels en kevers (in juni)
Colombia
Gefrituurde en gezouten mieren zijn een populaire snack
Papoea-Nieuw-Guinea
Larven van Sago-wormen in bananenbladeren
Ghana
Gevleugelde termieten worden gefrituurd, geroosterd of in brood verwerkt
Japan
Larven van watervliegen in suiker - Toast sprinkhaan
Mexico
Tortilla's met wormen - Toast sprinkhaan
Cambodja
Gefrituurde tarantula's
Australië
'Witchetty grub', ofwel larven van motten
bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
26-07-2010
Rozen aan het water
Rozen aan het water
22-07-2010
Familie ganzen op het water
Familie ganzen op de golven
21-07-2010
Schepen varende op de westerschelde
Schepen varende op de westerschelde
photo's; hobbyfotografie.be
Dagtrip: 20.000 rozen in de kasteeltuinen van Arcen
Dagtrip: 20.000 rozen in de kasteeltuinen van Arcen
De mooiste tuin van Nederland, met die titel pronkt het kasteel van Arcen in het noorden van Nederlands Limburg, op een goeie 140 km van Antwerpen. Het kasteel werd in de 17de eeuw gebouwd in opdracht van de hertogen van Gelre. Het is een majestueuze mastodont met overdadige barokelementen op een 32 ha groot landgoed. In de 19de eeuw werd de linkervleugel door brand verwoest en nooit meer opgebouwd waardoor nu het oorspronkelijke evenwicht wat verloren is.
Het kasteel is mooi maar daarvoor ga je niet naar Arcen. Indrukwekkender is de enorme kasteeltuin die zo vele kamers heeft dat er elk seizoen wel iets anders is te beleven. Uniek is het Rosarium waar meer dan 20.000 rozen van 500 verschillende soorten werden samengebracht. In totaal zijn er tien verschillende rozentuinen in het Rosarium met telkens een ander thema. In de Oude Keuringstuin staan rozen die gedurende een aantal jaren werden gekeurd. Tijdens de bloeiperiode worden rozen beoordeeld op vorm, bloeirijkheid, kleur en gezondheid. Wanneer ze vier jaar na mekaar aan de hoogste eisen voldoen, krijgen ze het predicaat toproos mee. Vanuit de Oude Keuringstuin wandel je langs beekjes en watervalletjes naar het Schaduwrijk.
In de schaduw van talrijke boomsoorten groeien vaste planten en bolgewassen. Neem ook een kijkje in de verschillende wereldtuinen. Wellicht vind je er inspiratie om je eigen tuin in te richten of ontdek je er nieuwe accenten. De Bordertuin toont je combinaties van vaste planten, rozen, grassen en bolgewassen. Door een pientere keuze van de planten ziet de bordertuin er elke week anders uit. De Italiaanse tuin met zijn prachtig Toscaans paviljoen kent verschillende niveaus, typisch voor de Italiaanse stijl. Hij is minder strak maar door de snoeivormen geeft hij toch rust en duidelijkheid. Weer heel anders is de Hosta-Varentuin, een watertuin met zeven grote vijvers en bijbehorende waterplanten. Je kan kiezen, ofwel loop je via het grote wandelpad rond de vijvers, ofwel neem je het wat meer avontuurlijke slingerende vlonderpad. Van een ander allooi is de Casa Verde, een enorme serre met tropische sfeer. Ook exotisch, maar dan op een heel andere manier is de Oosterse watertuin met een typisch Thais vissershutje in één van de vijvers of het grote Bamboebos. Nog zon juweeltje is de Acertuin met een grote diversiteit aan Japanse esdoorns.
In elk van die sferen zie je ook typische dieren. Doodshoofdapen klimmen in het Lommerrijk, zwarte zwanen zwemmen in de watertuinen en valkparkieten vliegen in hun volière in het Rosarium. In de Oosterse watertuin kom je Japanse kwartels tegen terwijl aan de grote waterpartijen flamingos en ooievaars huizen. In het water zitten Belugasteuren, Kois, spiegelkarpers en voorns.
Precies die enorme variatie zorgt ervoor dat de kasteeltuinen van Arcen in elk seizoen iets aparts hebben te bieden. Weet je een dag niet waar naartoe? Ver is Arcen niet. Vanuit Eindhoven volg je de A67 richting Venlo-Duisburg en neem je vervolgens de afrit Kasteeltuinen Arcen.
bron; vitaya.tv
Categorie:Natuur-Reizen-Tips
20-07-2010
Bijtende honden zijn depressief
Bijtende honden zijn depressief
Een onderzoek bij honden die zich slecht gedragen, wees uit dat de dieren minder serotonine produceren dan hun kalmere en gelukkigere soortgenoten.
Bij mensen leidt een tekort aan het hormoon serotonine in de hersenen tot depressies, angststoornissen en stemmingswisselingen. Dat blijkt nu ook zo te zijn bij honden en die ontdekking opent nieuwe mogelijkheden om agressieve dieren te behandelen. Wetenschappers overwegen om Prozac voor te schrijven aan bepaalde honden die er erg aan toe zijn.
In 2007 lanceerde het farmabedrijf Eli Lilly al een variatie van Prozac met een biefstuk-smaakje. Of zo'n medicijn echt nodig is, is weer een andere zaak. Dierenartsen geloven immers dat honden ook gelukkiger worden wanneer ze vaker uitgelaten worden of wanneer ze minder vaak alleen worden gelaten.
bron;standaard.be
Categorie:Weetjes- Dieren
torenvalk in de vlucht
torenvalk in de vlucht
19-07-2010
Variatie zomerbloemen uit eigen tuin
Variatie zomerbloemen uit eigen tuin Variation summer flowers from the garden
Alles voor de mosselen: de provincie Zeeland wil toestemming geven om zilvermeeuwen op de Oosterschelde te verjagen en zelfs te laten afschieten om de mosselproductie niet in gevaar te brengen.
De meeuwen hebben het tussen 1 juli en 1 november, wanneer het laag water is, in de Zandkreek gemunt op het vers uitgezaaide mosselzaad. Hoewel de zilvermeeuw een beschermde diersoort is, mogen de vogels in die periode worden verjaagd. Ook "kan het een enkele keer nodig zijn een meeuw af te schieten om de verjaging effectief te houden", laat de provincie weten.
De vergunning geldt tot 31 december 2012. Het is overigens niet de eerste keer dat de provincie voor dit doel ontheffing verleend van de Flora- en Faunawet. Tegen het besluit kan nog bezwaar worden ingediend.
(mvl)bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
18-07-2010
De potvis kan tot 2.800 meter diepte duiken
"De potvis kan tot 2.800 meter diepte duiken en zo wel 2 uur onder water blijven zonder te ademen."
bron;seniorennet.be
Categorie:Weetjes- Dieren
Pinguïns verraden eigen gewicht
Pinguïns verraden eigen gewicht
Vrouwelijke pinguïns kunnen dikke en dunne mannetjes van elkaar onderscheiden op een wel erg aparte manier. De beestjes zouden een andere roep hebben. Dat heeft een Nieuw-Zeelands onderzoek aangetoond.
Vrouwtjes hebben liever een dik mannetje. Hij moet namelijk twee weken zonder voedsel op de eieren blijven zitten...
"Het is een soort mix van het geluid van een ezel en dat van een vastgelopen auto", aldus onderzoekster Emma Marks van de Universiteit van Auckland over de roep van de beestjes. Hoe groter het gewicht van de pinguïn, hoe beter hij het gewenste geluid kan produceren.
Dikken en dunne mannelijke pinguïns zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden met het oog omdat hun veren door de koude sowieso uitzetten.
Een mannetje kan wel tot een vijfde van zijn lichaamsgewicht verliezen tijdens het broeden.
bron; gva.be
Categorie:Weetjes- Dieren
Heester in bloei
Heester in bloei
foto;Hobbyfotografie
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
17-07-2010
Tallshipsrace 2010 Antwerpen
Tallshipsrace 2010 Antwerpen
De foto's zijn genomen in de vroege avond te Walsoorden in Nederland. De schepen varen van Antwerpen over de westerschelde naar oostende Belgie.
Een mens heeft 5 tot 20 miljoen reukcellen. De hond Duitse Herder heeft er 200 miljoen.
"Een mens heeft 5 tot 20 miljoen reukcellen. De hond Duitse Herder heeft er 200 miljoen."
bron; seniorennet.be
Categorie:Weetjes- Dieren
Dieren zoeken verfrissing door hitte
Dieren zoeken verfrissing door hitte
Niet alleen mensen zoeken verkoeling bij warm weer. Ook dieren hebben last van de hitte. En ze zoeken op hun eigen manier de nodige verfrissing. Een ijsje, koel water of een plas. Alles is welkom...
bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
Rusland beschermt gebieden even groot als Zwitserland
Rusland beschermt gebieden even groot als Zwitserland
Rusland gaat tegen 2020 ongeveer drie procent van zijn grondgebied omvormen tot beschermd natuurgebied. Dat is een grote overwinning voor ernstig bedreigde diersoorten als ijsberen, walrussen en otters.
De Russische regering besliste negen nieuwe natuurreservaten en dertien nationale parken op te richten. Tegen 2020 zal zo een gebied van ongeveer 3,8 miljoen hectare beschermd zijn. "Deze gebieden zijn cruciaal om de diverse en unieke biodiversiteit van Rusland te redden", zegt Vladimir Krever van WWF Rusland.
De Verenigde Naties hebben 2010 uitgeroepen tot het jaar van de biodiversiteit. Het is volgens WWF belangrijk om natuurgebieden te beschermen. Ze vormen de basis van ons voedsel, schoon water en vaak kunnen ze de impact van natuurrampen reduceren. De Russische regering baseerde zich op een rapport van onder meer WWF om de gebieden te beschermen.
Bron: WWF bron; hln.be (gb)
Categorie:Weetjes- Natuur
Grootste tonijn in 25 jaar verkocht
Grootste tonijn in 25 jaar verkocht
Op een vismarkt in Tokio is de grootste blauwvintonijn verkocht die Japanse vissers in 24 jaar hebben gevangen. De vis woog 445 kilo en werd verkocht voor 3,2 miljoen Japanse yen (ongeveer 28.300 euro). Volgens de Japanse autoriteiten is een tonijn die meer dan 400 kilo weegt, zeldzaam.
De vis was al ontdaan van zijn kieuwen en ingewanden en zal daarom bij zijn vangst eerder deze week nog meer hebben gewogen. In 1986 werd er ook al een grote Japanse tonijn verkocht. Die woog 496 kilo.
Door vele decennia van overbevissing wordt de tonijn bedreigd in zijn voortbestaan. Westerse landen hebben daarom inmiddels een handelsverbod op de vis geëist. Japan is verantwoordelijk voor driekwart van de wereldwijde tonijnconsumptie. Het land gebruikt de tonijn vooral als ingrediënt voor sushi. (anp/sps) bron; hln.be
Categorie:Weetjes- Dieren
16-07-2010
Bossen in Ethiopië groeien weer
Bossen in Ethiopië groeien weer
Ethiopië is terug op weg een bosrijk gebied te worden. Enkele jaren geleden was nog slechts 3 procent van Ethiopië bebost, nu is dat percentage al opgeschroefd naar 9 procent.
Door de enorme vraag naar brandhout en akkerland nam het bosgebied in Ethiopië in rap tempo af. Begin vorige eeuw bestond het Oost-Afrikaanse land nog voor een derde uit bossen, enkele jaren geleden was dat nog amper 3 procent.
Maar volgens cijfers van de VN werden in 2007 alleen al 700 miljoen bomen geplant zodat 9 procent van de Ethiopische oppervlakte nu bebost is.
De herbebossing is niet alleen doorgezet in de strijd tegen de klimaatverandering, het straatarme land hoopt ook de landerosie te verminderen en de biodiversiteit te verbeteren.
bron; gva.be
Categorie:Weetjes- Natuur
15-07-2010
Vlinders moeten Keniaans regenwoud redden
Vlinders moeten Keniaans regenwoud redden
Boeren rond het Keniaanse Kakamegawoud verdienen per jaar al meer dan 75.000 euro met de verkoop van vlinders die ze zelf telen. De bloeiende handel helpt het bedreigde bosgebied te beschermen.
Roselyne Shikami probeerde tien jaar lang aan de kost te komen door kippen te kweken en de hardgekookte eieren te verkopen aan het belangrijkste autobusstation net buiten het Kakamegawoud. Nu doet ze in vlinders. "Soms zat ik een hele dag bij het station om twee dozijn eieren te verkopen, en dat leverde me 200 shilling (2 euro) op. Nu verdien ik evenveel met twee vlinders."
Shikami maakt deel uit van een kleine groep vrouwen en mannen uit het bos die al enkele jaren opgeprikte vlinders leveren aan toeristen en rijke klanten uit Kenia en andere Afrikaanse landen. Ze hopen dat ze binnen afzienbare tijd ook vlinders kunnen gaan exporteren naar verzamelaars in Europa en Amerika.
Houtkap
Shikami's man Joel is ook een gepassioneerde vlinderteler geworden. Daarvoor verdiende hij zijn geld zoals zoveel mannen rond het woud door brandhout en houtskool te verkopen. Door de massale houtkap en de druk van een snel aangroeiende bevolking is het Kakamegawoud gekrompen van 240.000 hectare in 1820 tot 23.000 hecatere nu. De regering vreest dat het woud binnen twintig jaar helemaal verdwenen kan zijn. Daarom probeert ze alternatieven te ontwikkelen voor de houtkap.
Vlinders lagen voor de hand. In het Kakamegawoud komen meer dan vijfhonderd verschillende soorten voor, waaronder veel grote soorten met een prachtige tekening. Iedereen kan vlinders telen - een kleine met netten afgespannen ruimte met de juiste voederplanten is voldoende. "Een teler heeft maar twee vlinders uit het bos nodig om aan duizend rupsen te komen, en daarmee kan hij of zij veel meer verdienen dan met een hok vol kippen", zegt Benjamin Okalo van het Kakamega Environmental Education Programme (KEEP), een milieuorganisatie die de telers bijstaat.
Vergunningen
De klanten grote hotels en toeristen, vertelt Okalo, maar ook rijke zakenlui uit Kenia en andere Afrikaanse landen. Ook sommige onderzoeksinstellingen hebben rupsen of vlinders nodig.
Telers hebben een vergunning nodig om vlinders en rupsen in Kenia en de rest van Afrika te verkopen, en nog een andere toelating om vlinders naar Europa en Amerika te exporteren. Volgens Okala is de Keniaanse overheid nog erg terughoudend om dergelijke vergunningen toe te staan. Bij het ministerie van Bosbouw en Natuur klinkt het dat telers coöperaties moeten vormen en zich moeten laten registreren voordat het licht op groen kan worden gezet.
PD (IPS)bron; gva.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
Lieve Bezoeker Om het openen van het gastenboek voor iedereen gemakkelijk te houden worden te grote Plaatjes en of Buttons verwijderd.