Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur,
en natuurlijk fietsen.
Fotograferen, fotobewerking.
Op internet surfen en bloggen.
Maar ook een gezamelijke hobby
van mij en mijn echtgenoot is dat we
graag varen over verschillende wateren.
Een snelweg kennen we, maar wist je al dat er ook zoiets als een vliegweg bestaat? Het is misschien wel de langste reisroute ter wereld. Van het noorden van Europa tot Zuid-Afrika loopt een weg die miljoenen trekvogels ieder jaar gebruiken. Terwijl ze zich in de lente in onze streken voortplanten, zoeken de dieren warmere oorden op tijdens de wintermaanden. WWF probeert deze lange reis vlotter te laten verlopen. Het begon allemaal met het nationaal park Donana in Spanje, een cruciale stopplaats voor trekvogels.
De reis strekt zich uit over duizenden kilometers en dus moeten vogels onderweg kunnen stoppen om weer op krachten te komen. De mens heeft zijn leefgebied echter fel uitgebreid op de vliegweg van de trekvogels. Zonder water en voedsel zouden de meeste vogels hun reis niet kunnen voltooien. In de jaren 50 namen natuurliefhebbers het initiatief om 10.000 hectare land te kopen in het zuidwesten van Spanje. Een groot deel van de initiatiefnemers maakten deel uit van de groep die WWF oprichtte.
Werelderfgoed In 1961, het geboortejaar van WWF, kochten ze het land van de Coto Donana. Acht jaar later kreeg het gebied van de Spaanse overheid de titel van nationaal park. Niet alleen trekvogels genieten van het park, het bloeit er van de biodiversiteit met vissen, reptielen, amfibieën en arenden.
In de halve eeuw die volgde heeft WWF nog meer belangrijke rustplaatsen op de vliegwel van de trekvogels gered: het West Coast National Park in Zuid-Afrika, de draslanden in Namibië, het Banc d'Arguin nationaal park in Mauritanië en de Waddenzee van Denemarken tot in Nederland. Donana werd in 1994 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed.
Wat kan u doen? Volg de situatie in Donana LIVE via enkele webcamera's. (wwf/gb)
574.000 dollar
De prijs die het landgoed van Donana in 1959 kostte
163
Het aantal soorten watervogels die in het nationaal park van Donana leven
542 vierkante kilometer
De grootte van het nationaal park van Donana
6 miljoen
Het aantal vogels dat het nationaal park Donana jaarlijks bezoekt. Ongeveer 400.000 vogels blijven de hele winter
230
Het aantal Iberische lynxen die in het nationaal park Donana leven. Het is één van de twee enige plaatsen waar deze dieren overleven
Bezoekers van Diergaarde Blijdorp hebben de Rotterdamse topattractie geëerd met een prijs. Blijdorp ontving namelijk de Zoover Award voor beste dierentuin van Nederland.
De honderden bezoekers die hun ervaringen achterlieten op de vergelijkingsite, waardeerden Blijdorp met een gemiddeld cijfer van 8,9. Directeur Marc Damen was erg content met het compliment.
De onderscheiding voor dierentuinen is er dit jaar voor het eerst. Zoover deelt al langer prijzen uit voor beste accommodatie en attractiepark.
Op de website laten mensen hun beoordelingen van hotels en dagattracties achter. "Het is een onafhankelijke site en dit is dus het mooiste compliment dat mensen ons kunnen maken", aldus Damen. Zoover krijgt meer dan een miljoen beoordelingen van accommodaties, landen, steden en bezienswaardigheden over de hele wereld.
Uit studies blijkt dat een tweelingzwangerschap bij dolfijnen zeldzaam en risicovol is. In de natuur komt bij 1 op de 500 dolfijnen een tweelingzwangerschap voor.
Maar er is een reële kans dat een van de twee ongeboren baby-dolfijntjes sterft tijdens deze zwangerschap, of zelfs allebei. De baarmoeder van een dolfijn is niet groot genoeg. Daardoor wordt in de meeste gevallen onvoldoende placenta aangemaakt.
Boudewijn Seapark
Daarom wordt Roxannes zwanger-schap op de voet gevolgd door haar verzorgers, de dierenarts van het dolfinarium en een internationaal team van experten. Roxannes temperatuur wordt elke dag gemeten. Minimum twee keer per week wordt een echo (kleine foto) van de tweeling genomen. In overleg met het team experten is nu al een protocol uitgeschreven voor alle mogelijke scenario's tijdens en na Roxannes zwangerschap.
Momenteel verloopt alles prima. De 2 babydolfijntjes zijn elk al ongeveer 25 cm groot, en Roxanne stelt het goed. De bevalling van Roxanne is gepland voor half oktober.
Kweekprogramma
Het Boudewijn Seapark neemt al enkele jaren deel aan het EEP, het "European Endangered Species Programme". Het EEP ijvert voor de bescherming en het voortbestaan van tuimelaars.
Zo startte het dolfinarium vorig jaar met een kweekprogramma. Beachie, een mannetjesdolfijn van het Dolfinarium in het Nederlandse Harderwijk, werd in de groep geïntroduceerd. In december 2010 stelde de dierenarts in het dolfinarium door bloedafname vast dat dolfijn Roxanne zwanger is. Pas op 19 maart 2011 bleek uit een echografie dat het over een tweelingzwangerschap gaat.
Roxanne is 26 jaar en leeft al sinds 1988 in Boudewijn Seapark. Ze is zeer betrouwbaar, geduldig en een echte mama. Roxanne heeft al vier keer succesvol een jong grootgebracht. Ocean is haar jongste, geboren in het dolfinarium in 2003. Hij verblijft ook in het Brugse dolfinarium.
Koala's redden kan door simpelweg bomen te planten
Koala's redden kan door simpelweg bomen te planten
Hoewel koala's tot op heden nog geen bedreigde diersoort zijn, wordt de populatie jaar na jaar wel kleiner. Vooral in de staat New South Wales - waar de miljoenenstad Sydney ligt - is de situatie bijzonder ernstig. Maar nu hebben wetenschappers een wel heel bijzondere ontdekking gedaan.
Er is in heel de staat New South Wales één stadje waarin de koalapopulatie groeit: Gunnedah - vijfduizend vierkante meter groot, twaalfduizend inwoners. En het is in dat godvergeten gat dat de sleutel kan liggen tot de redding van de schattige buidelbeertjes.
Wonderbaarlijk In het begin van de twintigste eeuw betekende de jacht op de koala's bijna het einde van de diersoort. Toen dat in 1927 verboden werd, lagen de volgende bedreigingen al op de loer: ontbossing, ziektes en bosbranden. Het is bijna wonderbaarlijk dat er momenteel nog koala's in het wild leven.
In Gunnedah werd er in het begin van de jaren negentig een grote campagne gestart om eucalyptusbomen te planten. Dat heeft dus blijkbaar een goede invloed gehad op de koala's, want sindsdien groeit de populatie er weer flink aan. Dat is bijzonder, omdat tot nu toe altijd gedacht werd dat koala's enkel oude eucalyptusbomen wilden. De jonge bomen van Gunnedah bewijzen het tegendeel, en dat schept perspectieven.
Openbaring Koalawetenschapper Mathew Crowther legt uit: "We waren bijzonder geïnteresseerd in de situatie in Gunnedah, de enige plaats waar de koala's het goed doen. We willen die kennis gebruiken in de rest van het land. Het feit dat koala's bomen verkiezen die geplant zijn in de jaren negentig is echt een grote openbaring voor ons."
(adb) bron; demorgen.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:koala's,
50 jaar WWF: Neushoorn en olifant overleven al halve eeuw
50 jaar WWF: Neushoorn en olifant overleven al halve eeuw
Foto: WWF
Ondermeer dankzij de inspanningen van WWF overleven de olifanten en neushoorns van Afrika nog steeds.
Nu leven er nog 21.000 neushoorns en een half miljoen olifanten op het Afrikaanse continent. Zonder WWF waren de dieren waarschijnlijk uitgestorven
"Doomed!" Dat stond in 1961 op de voorpagina van de Daily Mirror. De titel sloeg op de neushoorns van Afrika. Volgens het artikel stonden de dieren op de rand van de uitsterving. Een stimulans om een gloednieuwe natuurorganisatie te steunen: WWF. Het verhaal van de olifanten en neushoorns van Afrika loopt dus gelijk met de levensloop van de organisatie. En dus is het zonder meer goed nieuws dat de dieren nog steeds bestaan op de vijftigste verjaardag van WWF.
Miljoenen Ooit liepen er meer dan een miljoen neushoorns rond op het Afrikaanse continent. Minder dan een eeuw geleden waren er ook nog eens vijf miljoen olifanten. Tot stropers de wildernis overspoelden. Olifanten werden gedood voor hun ivoor, neushoorns voor hun hoorns. Op de markt leveren deze objecten veel geld op voor hun veronderstelde geneeskundige eigenschappen. Daarnaast sneuvelde de habitat van de dieren en zo kwam de mens steeds vaker in contact met neushoorns en olifanten. Nu leven er nog 21.000 neushoorns en een half miljoen olifanten op het Afrikaanse continent. Zonder WWF waren de dieren waarschijnlijk uitgestorven.
Stropers De voorbije 50 jaar heeft WWF samengewerkt met regeringen en gemeenschappen om de stropers te stoppen. Daarnaast kregen neushoorns beschermde gebieden waar de dieren zich kunnen voortplanten en er kwamen strengere wetten om conflicten tussen mens en dier te beperken. In de jaren 80 werden jaarlijks nog 100.000 olifanten gedood. Sinds het verbod op ivoorhandel uit 1989 is de situatie fel verbeterd.
Er leven vandaag tussen 470.000 en 690.000 olifanten in 37 verschillende landen. Vooral in West- en Centraal-Afrika blijft hun situatie wel zorgwekkend. Ook de neushoorns doen het op veel plaatsen weer beter. In 1997 - toen WWF een speciaal programma ter bescherming van de neushoorns lanceerde - leefden er 8.466 witte en 2.599 zwarte neushoorns. Vandaag zijn hun aantallen aanzienlijk gestegen naar 17.400 witte en 4.200 zwarte neushoorns.
Wat kan u doen? In Azië is de vraag naar ivoor weer gestegen en klanten zijn bereid om grote geldbedragen op tafel te leggen. Daardoor blijven de Afrikaanse olifanten en neushoorns bedreigd. Om WWF te steunen in hun strijd tegen stropers kan je surfen naar hun website. Hopelijk leven er dan nog steeds olifanten en neushoorns als WWF 100 jaar wordt.
De Veel Luwe Smultour, dat is al fietsend ontspannen en genieten van de Veluwse natuur én tegelijk proeven van eerlijke Veluwse streekproducten.
Tussen 24 april en 30 oktober kunnen toeristen en recreanten tijdens een dertig kilometer lange fietstocht kennismaken met al het moois dat de Veluwe te bieden heeft. Van landweggetjes tot bospaden en van het strand langs het Veluwemeer tot het oude centrum van Elburg. Maar dat is nog niet alles. Bij elke tussenstop staat er op vertoon van de speciale routekaart wat lekkers van Veluwse bodem klaar.
Smullen maar
Onderweg zijn er vijf verschillende pleisterplaatsen. Hier kunt u afstappen om te genieten van pure Veluwse seizoensproducten. Proef een ambachtelijk gerookte haring, een Veluws Akkerbrood gemaakt uit granen uit de tuinen van A. Vogel, een kopje biologische rundvleessoep of een fruitig glaasje sap.
Maar het blijft niet alleen bij proeven. Bezoekers zijn ook welkom om lekker rond te struinen in bijvoorbeeld de stallen van Ko-Kalf of de fruittuinen van Fruittuin Verbeek zodat met eigen ogen te zien is waar, hoe en door wie de producten gemaakt worden.
Take it slow
Iedereen kent de Veluwe van de schitterende bossen, de zandvlaktes en het wild. Minder bekend is de agrarische diversiteit. Veel Luwe is een paraplumerk voor de meest uiteenlopende producten van Veluwse bodem.
Veel Luwe haakt ook aan op de toenemende aandacht voor gezonde, duurzaam geproduceerde voeding en nieuwe trends als slow food. Veel Luwe en de Veel Luwe Smultour sluiten daar naadloos op aan: ontspannend genieten van de Veluwe en al het culinaire moois dat de streek te bieden heeft.
Fietsverhuur
Geen fiets bij de hand? Geen probleem. Bij drie van de vijf deelnemende bedrijven is het mogelijk een fiets te huren en te starten met de fietstocht. Wel is het nodig om vooraf even te reserveren. Voor de liefhebbers is het natuurlijk ook mogelijk de tocht per voet te doen.
Prijs & verkrijgbaarheid
De Veel Luwe Smultour kunt u in de periode van 24 april tot en met 30 oktober maken met uitzondering van de zondagen. De routekaart is verkrijgbaar bij drie verschillende startpunten en bij alle VVVs op de Veluwe en kost 11,50 p.p. en geeft recht op vijf traktaties (kinderen tot en met acht jaar gratis).
Meer informatie over de Veel Luwe Smultour en de adressen van de verschillende startpunten en de verschillende VVVs zijn te vinden op de website www.veelluwe.nl.
Aan de noordkust van Noord-Ierland is een nieuwe kanoroute uitgestippeld: de North Coast Canoe Trail.
De tocht begint in Magilligan bij Londenderry en loopt langs brede zandstranden, dramatische landtongen en de beroemde rotsformatie Giant's Causeway naar het dorpje Waterfoot in de Glens of Antrim.
De route is meer dan 100 km lang, maar die hoeft u niet in één dag af te leggen. Halverwege kunt u in een kleine, idyllisch gelegen visserscottage in de Port Moon Bay overnachten, een huisje voor 8 personen.
Meer kanoroutes in Noord-Ierland vindt u op de site www.canoeni.com
Hij flaneerde over de boulevard in Saint Tropez, struinde door de designwinkels in New York City en sliep in luxehotels in Monte Carlo. Snoop leidt alles behalve een hondenleven. In het gevolg van zijn baasjes - fotograaf Anton Dijkgraaf en reisjournaliste Sylvia Keppel reist hij de hele wereld over. Het boek Baasje, mag ik mee? beschrijft de wereld door de ogen van Snoop. De avonturen van de viervoeter.
Wat is je favoriete bestemming?
Dat is moeilijk; Los Angeles was fantastisch, net als Wenen, Las Vegas en Ibiza. Maar als ik moet kiezen toch wel Saint Tropez. Zuid-Frankrijk is rijk, een beetje snobistisch. Daar houd ik van. Mensen zijn gek op kleine hondjes, die houden ze vaak als accessoires. Ik val er dus helemaal niet uit de toon. Ze hebben bovendien lekker brede straten en er staat altijd een koel zeebriesje.
Mag je zomaar mee in het vliegtuig?
Niet met alle maatschappijen. EasyJet bijvoorbeeld laat geen honden toe aan boord. Maar de meeste nationale maatschappijen maken er geen probleem van. Meestal neem ik Transavia of KLM, daar betaal je ongeveer veertig euro voor een enkeltje. Ik mag dan niet uit de tas, dus naar buiten kijken lukt niet. Gelukkig heb ik, afhankelijk van welk seizoen het is, een winter- en een zomertas. Allebei in New York gekocht.
Wat neem je mee?
Vosje, het enige speeltje dat ik nog niet kapot heb gebeten. Al vier en een half jaar zolang ik leef reist hij mee. Verder wat dekentjes en een paar brokken. En mn paspoort natuurlijk. Af en toe moet ik inentingen halen, tegen rabiës bijvoorbeeld. Sommige landen hanteren strenge regels, maar binnen de EU valt het heel erg mee.
Ontsnap je weleens?
Nee, ik houd Anton en Sylvia altijd nauwlettend in de gaten. Soms, als ik ergens niet naar binnen mag, ga ik gewoon in de tas. Daar zitten kijkgaatjes in, dus niemand heeft het door.
Heb je vakantievrienden gemaakt?
Er zijn in het vliegtuig en de hotels altijd maar weinig honden te vinden. Wel heb ik interessante mensen ontmoet, zoals Pamela Anderson, Xander de Buisonjé en Hans Klok. Die gingen dan met mij op de foto.
Uit 'Baasje mag ik mee?, uitgeroepen tot grappigste reisboek van het jaar 2010.
bron; telegraaf.be
Categorie:Natuur-Reizen-Tips Tags:honden, Snoop,
30-04-2011
Hier is pinguïn Kate of William
Hier is pinguïn Kate of William
Het werd al maanden 'de trouw van het jaar' genoemd, en dat valt ook te merken in dierentuinen overal ter wereld. Dieren worden massaal Kate of William genoemd. Zo zijn er twee Bengaalse tijgers in de zoo van Rio de Janeiro die omgedoopt worden, en een Londense pinguïn die nog even op een naam moet wachten.
Momenteel wordt de pasgeboren pinguïn in de Londense Zoo nog Egg genoemd, maar binnenkort zal het beestje een nieuwe naam krijgen. Ofwel Kate, ofwel William. Welke van de twee zal nog even afwachten worden. Bij pinguïns duurt het namelijk twee maanden voor het geslacht duidelijk wordt.
'Egg' is op paaszondag geboren. Opmerkelijk is dat pinguïns pas na vijf dagen hun ogen kunnen openen, wat dus exact vandaag is. Of Egg interesse had om te ceremonie op televisie te volgen is niet bekend, maar de verzorgers van het beestje zullen dat alleszins wel gedaan hebben.
Bengaalse tijgers Een dierentuin in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro heeft twee pas verworven Bengaalse tijgers omgedoopt tot William en Kate, een eerbetoon aan het Britse prinselijke paar dat vrijdag in het huwelijk treedt.
De twee katachtigen zijn deze week aangekomen in RioZoo en werden donderdag gepresenteerd aan publiek en pers. Tijger William is vier jaar oud, tijgerin Kate vijf. Omdat beide dieren in de bloei van hun leven zijn, hoopt de dierentuin op termijn voor het eerst in haar bestaan tijgerwelpen te mogen verwelkomen.
De gemeente Koksijde gaat een kijkhuisje plaatsen om zeehonden te spotten. Een kolonie van de dieren houdt zich al enkele maanden op ter hoogte van de golfbreker van Ster der zee.
De dieren komen vaak verpozen op de golfbreker en zijn zo een toeristische attractie op zich.
Veel mensen komen echter te dicht bij de dieren en zouden daardoor hun rust verstoren. De gemeente denkt er dan ook aan om wandelen op de golfbreker te verbieden.
Voorts wordt er gewerkt aan een plan om ook het gebruik van visnetten rond de golfbreker te verbieden zodat de zoogdieren niet verstrikt kunnen raken.
bron; deredaktie be
Categorie:Natuur-Reizen-Tips Tags:zeehonden,
Slakken zijn meesters der evolutie
Slakken zijn meesters der evolutie
Slakken kunnen zich verbazingwekkend snel genetisch aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Dat heeft een internationale onderzoeksgroep met behulp van duizenden vrijwillige slakkenzoekers uit vijftien Europese landen ontdekt.
De onderzoeksgroep analyseerde ongeveer een half miljoen slakkenhuisjes naargelang de vorm en de kleur. Uit deze gegevens bleek dat de huisslak (Cepaeas nemoralis) over een periode van 50 jaar genetisch veranderde. "Dit is een zeer korte periode in de evolutie", zei de coördinator van het wetenschappelijke project Christian Anton vandaag.
De exacte reden voor de genetische aanpassing is nog niet bekend. Het is ook niet duidelijk of het klimaat een rol speelt, aldus de wetenschapper. Zo houden "geelhuizige" slakken, die door de kleur weinig zonlicht opnemen, zich voornamelijk op in noordelijke kustgebieden terwijl de anderskleurige slakken de schaduw opzoeken in beboste regio's.
De onderzoekers ontdekten ook een rechtlijnige stijging van het aantal slakken over heel Europa. Een verklaring hiervoor hadden de wetenschappers nog niet.
De vrijwilligers telden op 3.000 standplaatsen slakken en maakten zo het grootste datawervingsproject ooit mede mogelijk. Het slakkenonderzoek loop nog verder.
(belga/adha) bron;hln.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:slakken,
28-04-2011
Vogel bouwt nest in asbak
Vogel bouwt nest in asbak
In het Britse Yorkshire heeft een meesje een nest gebouwd in een metalen vuilbak voor sigarettenpeuken, niet meteen een veilige plaats om te gaan wonen. Dat meldt BBC News.
"We hadden een paar vogels de asbak zien onderzoeken, en we vroegen ons al of ze overwogen om erin te nesten," zegt Laura Bentley van natuurreservaat Fairburn Ings in Castleford. "We vonden mos en nestmateriaal vlakbij, en toen we in de bak keken terwijl de vogel even weg was, zagen we duidelijk een nest vanbinnen."
De sigarettenbak werd dan maar afgeschermd om de mezen een veilig thuis te bieden. "Hoewel het misschien geen voor de hand liggende keuze is, zijn we verrukt dat ze deze plaats gekozen hebben om hun jongen groot te brengen."
Bijna 23.000 konijnen gedood in Nieuw-Zeeland tijdens paasweekend
Bijna 23.000 konijnen gedood in Nieuw-Zeeland tijdens paasweekend
photonews
Tijdens het voorbije paasweekend zijn er in Nieuw-Zeeland 22.904 konijnen gedood. Naar jaarlijkse gewoonte vond in het district Otago op South Island de 'Great Easter Bunny Hunt' plaats. 24 Uur lang mogen jagers dan zoveel mogelijk konijnen doden. Zo doen ze iets aan de te grote konijnenpopulatie, die te veel schade zou aanrichten aan de natuur.
De twintigste editie van de Great Easter Bunny Hunt lokte een hoop volk naar Otago. 24 Uur lang mochten 47 teams van jagers zoveel mogelijk konijnen doodschieten. Het team dat de wedstrijd uiteindelijk won, doodde maar liefst 1664 konijnen.
'We bleven de volle 24 uren doorgaan en de jagers waren altijd klaar om te schieten', verklaarde één van de deelnemers. Dat er daarbij niet alleen konijnen maar ook varkens, geiten en duiven werden geraakt leek de jagers niet te deren.
"We proberen iets te doen aan het konijnenprobleem. Ik denk dat de meerderheid van de mensen, zeker de boeren, dat een goede zaak vindt', aldus organisator Dave Ramsay.
Dierenwelzijnsorganisaties zijn minder gelukkig met het evenement. 'Het doden van de dieren gebeurt in een soort feestatmosfeer, waarbij onervaren jagers knallen op alles wat beweegt', klaagt Hans Kriek, van de organisatie Safe. 'De dieren die ze doden zijn één zaak, degene die ze alleen maar verwonden een andere.'
Indira is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken! Deze Bengaalse tijger, ook wel koningstijger genoemd, is gehuisvest in de Zoo van Cali in het Zuid-Amerikaanse Colombia.
Dit jaar is het de eerste keer dat Bonte Vliegenvanger in onze tuin is gaan wonen, de vogeltjes hebben een mezenkasje gekozen wat zeer goed in het zicht van ons huis hangt. Hij zit te fluiten van s'morgens vroeg.
De bonte vliegenvanger is een zangvogel die in Belgie en Nederland minder aanwezig is. Zijn leefgebieden zijn Scandinavië, het voormalig Oostblok en Spanje.
In een glasbak in het Nederlandse Oude Pekela hebben voorbijgangers een jong katje ontdekt dat met vastgebonden achterpoten en een afgeplakt bekje tussen de glasscherven was gedumpt. Het door de scherven gewonde diertje wist met zijn gekerm de aandacht te trekken. De politie in Groningen spreekt van een ernstige vorm van dierenmishandeling en is op zoek naar de dader, zo liet een woordvoerder weten.
Het dier lijkt de mishandeling redelijk te hebben doorstaan. Een medewerkster van een dierenasiel in Veendam heeft zich over het katje ontfermd. De plaatselijke website PrachtigPekela.nl heeft een beloning uitgeloofd voor tips die kunnen leiden tot aanhouding van de dader.
Een achtjarige zwaan, die leeft op het domein van een Duits hotel, viel voor de charmes van een blauwe tractor. Sinds puberteit Herman Josef Hericks, het baasje van Schwani, zegt dat het dier maar niet genoeg kan krijgen van zijn landbouwvoertuig. Elke keer hij de motor laat draaien, komt het dier aangewaggeld om dag te zeggen. Volgens de inwoners van het dorp is de verliefdheid al even aan de gang, het begon tijdens de puberteit van het dier.
"Verschillende experts bestudeerden al de bizarre relatie tussen het dier en het voertuig, maar niemand kan zeggen waarom Schwani zo dol lijkt te zijn op de tractor. Sommigen denken dat het komt doordat het dier tijdens haar jeugd al in contact kwam met luide machines. Sinds we de tractor drie jaar geleden kochten, volgt Schwani hem overal naartoe", aldus Hericks.
(ep) Bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:zwaan,
21-04-2011
Dieren met humor
Dieren met humor
Het moeten niet altijd de mensen zijn die de grapjas uithangen. Ook dieren kunnen er wat van.
schol !
Net terug van de styliste
Lachen naar het vogeltje!
"Hey! Ben je doof of wa?"
Spreidstand
"Allez Minoes, pakt de muizkes!"
Alvin de discoking!
De honden van de tandarts
"Ai, oei, auw! Waarom overkomt mij dat nu altijd?"
"Mmm... dat lekker wormpje is van mij!" |
Vrolijke vrienden
"Zijn we nog niet droog?"
"Poten omhoog! Dit is een overval!"
Ontvoering op klaarlichte dag
Laurel & Hardy: de comeback!
Lui zijn doet geen zeer
Blackie was nummer 1 in de wedstrijd gekke bekken trekken! |
Bweuk!
"De postbode is mijn beste vriend!"
"Mag ik alstublieft binnenkomen?"
"Hey! Cool bakske!"
"Aha, nu gaat het pas vooruit!"
Lievelingsknuffel
Iedereen moet meegaan met zijn tijd!
Kiekeboe! |
Bron; skynet.be
Categorie:Foto's Tags:dieren,
Lieve Bezoeker Om het openen van het gastenboek voor iedereen gemakkelijk te houden worden te grote Plaatjes en of Buttons verwijderd.