Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur,
en natuurlijk fietsen.
Fotograferen, fotobewerking.
Op internet surfen en bloggen.
Maar ook een gezamelijke hobby
van mij en mijn echtgenoot is dat we
graag varen over verschillende wateren.
Dierenbeulen slaan paard op gruwelijke wijze dood in Ghoy
Dierenbeulen slaan paard op gruwelijke wijze dood in Ghoy
Een of meerdere dierenbeulen hebben in de nacht van woensdag op donderdag in een weide in Ghoy in de provincie Henegouwen op gruwelijke wijze een merrie doodgeslagen.
De eigenaars vonden hun merrie India donderdagochtend dood in de wei. Het dier was gruwelijk toegetakeld. Haar twee achterbenen waren gebroken en ze was gescalpeerd. Het dier had twee gaten in het hoofd en een wonde tussen de ogen. Overal had ze bloeduitstortingen. Een dierenarts gaat ervan uit dat het dier doodgeslagen werd.
"Ze moet verschrikkelijk geleden hebben", weet de eigenares. "Het martelen moet erg lang geduurd hebben. De dader verdient eigenlijk om hetzelfde lot te ondergaan." De familie diende een klacht in tegen onbekenden, schrijven de kranten Le Courrier de l'Escaut, Le Courrier.
Ook in de streek rond het Zuid-Limburgse Ulbeek en Zepperen werd de afgelopen weken een viertal paarden mishandeld door onbekenden. In het dorpje Dréhance bij Dinant zouden kajakkers begin deze maand twee paarden met stenen en stokken hebben bewerkt.
(belga/vsv) bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:paarden,
Aap ontsnapt in dierentuin
Aap ontsnapt in dierentuin
Een aap in de Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp is vanochtend ontsnapt uit zijn verblijf. Dierenoppassers konden het dier, een franjeaap, binnen een uur vangen. Dat heeft een woordvoerster van de dierentuin gemeld.
Het ondernemende aapje ontsnapte waarschijnlijk via een opening in het net dat over het apenverblijf hangt en bleef toen op het dak zitten, waardoor de verzorgers hem niet konden bereiken. Een dierenarts heeft de aap verdoofd en met behulp van een ladder van de brandweer kon het beest van het dak gehaald worden.
Volgens een woordvoerster heeft zich voor het publiek geen gevaarlijke situatie voorgedaan. Franjeapen zijn tussen de 40 en de 70 cm lang en hebben een staart van een halve meter.
Diergaarde Blijdorp in Rotterdam haalde in mei 2007 het wereldnieuws toen gorilla Bokito uit zijn verblijf ontsnapte en vier mensen verwondde.
(anp/kve) bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:apen, aap,
De paradijsvogelbloem of vogelkopbloem Strelitzia reginae
De paradijsvogelbloem of vogelkopbloem (Strelitzia reginae)meegebracht van onze laatste vacantie uit Madeira.
De naam paradijsvogelbloem is gegeven doordat de bonte kleuren doen denken aan paradijsvogels. De paradijsvogelbloem of vogelkopbloem (Strelitzia reginae) is een forse, tot 2 m hoge plant. De bladsteel is tot 1,2 m lang.
Testen uitgevoerd door wetenschappers aan het University College van Londen hebben aangetoond dat rendieren in het Hoge Noorden ultraviolet (UV) licht kunnen zien. Hierdoor kunnen ze in het besneeuwde landschap makkelijker voedsel en vijanden herkennen. Dat meldt de website van het Engelse BBC News.
De testen werden uitgevoerd op het kadaver van een overleden rendier en op een rendier onder verdoving. De onderzoekers onderzochten eerst of ultraviolet licht door de ooglens van een rendier kon dringen. Toen werd vastgesteld dat het mogelijk was, werden testen op het rendier onder verdoving uitgevoerd. Daaruit bleek dat het rendier wel degelijk reageerde op prikkels met UV-licht.
Donkerder De onderzoekers geloven dat rendieren het UV-licht kunnen gebruiken om makkelijk voedsel te vinden en natuurlijke vijanden te detecteren. De vacht van onder meer wolven neemt UV-licht op, waardoor hun witte huid in de ogen van het rendieren veel donkerer lijkt dan de sneeuw. Hetzelfde geldt voor de korstmossen waar rendieren zich mee voeden. Door de laagstaande zon worden dieren zonder UV-zicht veel makkelijker verblind.
Veertigtal schildpadden gestolen uit observatorium in Zuid-Frankrijk
In de nacht van dinsdag op woensdag zijn in Le Var in Zuid-Frankrijk een bijna veertig beschermde Griekse landschildpadden gestolen uit het Observatie- en Beschermingsstation voor Schildpadden en hun Habitat (Soptom). Dat bevestigt de lokale politie.
De dieven hebben het traliewerk van het Soptom geforceerd, een veiligheidsnet weggenomen en 39 schildpadden meegenomen. Het gaat om tien mannetjes en zeventien vrouwtjes met een chip, plus nog eens twaalf kleintjes.
De waarde van de schildpadden varieert van 300 euro per jong tot 1.500 euro voor een volwassen exemplaar. In augustus 2009 werden al eens 18 schildpadden gestolen in gelijkaardige omstandigheden. Ze zijn nooit teruggevonden.
De Griekse landschildpadden zijn een beschermde diersoort. Ze vallen onder de Conventie van Washington over de internationale handel in met uitsterven bedreigde fauna en flora.
In het Nederlandse Santpoord-Noord heeft een kip, Fokke genaamd, zich ontfermd over zes snoezige eendenkuikens.
Twee broertjes vonden bij het vissen een verlaten eendennest. De eitjes waren koud. Mama eend had het nest verlaten.
Mathijs (16) en Luit (13) namen het nest mee naar huis, tot groot plezier van hun Fokke. Het dier begon meteen te broeden en de zes kuikens hebben het gered.
Naar verluidt zou de kip wel raar hebben opgekeken toen bleek dat haar kroost zowaar platvoeten had.
Het kippenhok werd aan een slootje geplaatst. De pasgeboren kuikens kunnen dus zonder problemen naar hartenlust zwemmen.
Het takenpakket blijkt ook mooi verdeeld. Hond Siep houdt reigers uit de buurt. De haan zit opgesloten.
Het gaat goed met de ooievaarspopulatie in dierenpark Planckendael. Het aantal nesten stijgt elk jaar opnieuw. Tegenover vorig jaar zijn er drie nesten bijgekomen. Vraag is nu wel hoeveel jongen zich in de nesten bevinden.
Planckendael telt dit jaar maar liefst 47 ooievaarsnesten. Dat zijn er drie meer dan vorig jaar. Op maandag 30 mei gaan de verzorgers de jonge vogels ringen met een hoogtewerker.
Ze gaan dan ook meteen tellen hoeveel jongen er precies in de nesten zitten, want dat is momenteel nog onduidelijk. Eén van de vrouwelijke ooievaars is ondertussen 33 jaar en heeft in ieder geval nog twee jongen gekregen.
Planckendael ligt op een natuurlijke trekroute van ooievaars.
bron; hbvl.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:ooievaar,
26-05-2011
Dwergnijlpaard
Dwergnijlpaard
Auteur: foto
Achttien dagen geleden kwam in de zoo van de Slovaakse hoofdstad Bratislava dit dwergnijlpaard ter wereld. Een naam heeft hij nog niet, zijn 29-jarige moeder Dina stelt het uitstekend. Het nijlpaardje zette vandaag zijn eerste stapjes buiten.
Schildpad weer op de been door wiel van speelgoedauto
Schildpad weer op de been door wiel van speelgoedauto
Tijdens haar winterslaap werd Tuly de schildpad aangevallen door een rat. Het knaagdier beet een poot af van de arme Tuly, maar daar hebben ze in de 'schilpaddenfarm' van haar baasje nu een spreekwoordelijke mouw aan gepast.
Tuly en haar 'redder' Philip Chubb (64).
De ontbrekende poot van de 45-jarige schildpad werd vervangen door het wiel van een speelgoedtractor. Het chassis werd met behulp van Velcro aan het pantser van het dier bevestigd. "Dat pantser was vervaarlijk aan het afslijten doordat het over de grond sleepte", aldus schildpaddenvriend Philip Chubb uit het Engels Norwich. "Vandaar dit 'plan B' om Tuly een meer comfortabel bestaan te bezorgen".
In haar nopjes En Tuly heeft het uitstekend naar haar zin met haar hulpwieltje. Nu is ze met voorsprong de snelste van al haar soortrgenoten op de schildpaddenfarm van Eleanor, de dochter van Philip Chubb. "Het belangrijkste is, dat Tuly nu haar evenwicht heeft teruggevonden en dat haar schild niet meer afslijt. Ze wordt nu zeker 90 jaar", aldus Eleanor.
Eerder deze maand werden vier lijgertjes geboren, maar ze werden na vier dagen verstoten door de moeder, een tijger.
Twee kleintjes bezweken, en de dierentuin zocht een surrogaatmoeder voor de twee anderen. Het werd uiteindelijk een hond die pas was bevallen.
Aanvankelijk hadden de lijgertjes het moeilijk om melk van de hond te drinken, maar uiteindelijk geraakten ze het gewoon, zegt Cong Wen van de dierentuin.
Brigitte Bardot mengt zich in het conflict voor de Libische kust. Een zeilschip, dat de naam van de dierenrechtenactiviste en voormalige actrice draagt, zal binnenkort naar de krijgszone in de Libische wateren vertrekken om de illegale vangst van rode tonijn te verhinderen.
De boot zal met een 15-koppige bemanning een ander schip van de milieuorganisatie Sea Shepherd begeleiden. Later zal de boot in Denemarken protesteren tegen het doden van dolfijnen. In Antarctica zal de "Brigitte Bardot" dan weer ingezet worden om walvissen te beschermen.
Grote watersnip kan 6.500 km vliegen zonder te stoppen
Grote watersnip kan 6.500 km vliegen zonder te stoppen
Onderzoekers hebben ontdekt dat de grote watersnip bijna 6.500 kilometer aan één stuk kan vliegen, zonder te stoppen voor eten of drinken. Bovendien haalt de vogel snelheden tot 96 kilometer per uur.
De wetenschappers stelden het uithoudingsvermogen van de watersnip vast door elektronische chips te bevestigen aan grote mannetjesvogels. Ze stelden vast dat de dieren non-stop vluchten maakten van drie dagen.
Lomp Met zijn gedrongen lichaam en proportioneel extreem grote snavel is de watersnip nochtans helemaal niet de meest gestroomlijnde vogel. Maar volgens de studie is het beestje één van de sterkste vliegers in de dierenwereld. Ondanks zijn lompe uitzicht kan de vogel snelheden halen tot 96 kilometer per uur.
Om ter snelst In de studie werden de vluchten van drie watersnippen geanalyseerd. Eén van hen vloog in drie dagen van Europa naar Afrika, een afstand van meer dan 6.000 kilometer. De tweede haalde meer dan 7000 kilometer in drie dagen en een halve, terwijl de laatste erin slaagde om 4.620 kilometer af te leggen in amper 48 uur. De snippen haalden op die vluchten snelheden tussen 53 en 96 kilometer per uur.
Concurrentie Andere vogels leggen grotere afstanden af, maar geen enkele doet het zo snel als de watersnip. Zo doet de Noordse stern elk jaar maar liefst 80.470 kilometer, maar over die reis doet de vogel meestal enkele maanden.
(lbs) bron; demorgen.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:watersnip,
Dierenbeul breekt poot van paard in Wellen
Dierenbeul breekt poot van paard in Wellen
In een wei in Ulbeek bij Wellen heeft een dierenbeul afgelopen maandag de poot van een paard gebroken. Het dier had zware verwondingen, die volgens de dierenarts met een bijl waren toegebracht. Het is al de vierde keer deze week dat de dierenbeul toesloeg in de buurt van Sint-Truiden, Borgloon en Wellen. Daarbij werden kippen, schapen, geiten en een veulen bewerkt met een mes. De politie is een onderzoek gestart.
In een wildpark in Nieuw-Zeeland is een uiterst zeldzaam wit kiwikuiken uit het ei gekropen. Dat heeft het Pukaha Mount Bruce National Wildlife Centre vandaag bekendgemaakt. Het is voor zover bekend de eerste witte kiwi die in gevangenschap is geboren.
Geslaagd broedseizoen Het pasgeboren loopvogeltje heeft de naam Manakura gekregen. In de inheemse Maori-taal betekent dat zoveel als: met de status van een stamhoofd. De geboorte is het hoogtepunt van het toch al zeer geslaagd broedseizoen in het park. In totaal kropen de afgelopen tijd veertien jonge kiwi's uit hun ei.
Zeer zeldzaam Kiwi's, de nationale trots van Nieuw-Zeeland, zijn normaal gesproken bruin of grijs van kleur. Geheel witte exemplaren komen maar zeer zelden voor omdat zij geen schutkleur hebben en dus een makkelijke prooi zijn voor roofdieren. Kiwi's kunnen niet vliegen.
De Italiaanse topduiker Simoni Arrigoni heeft zijn eigen zeer opmerkelijk wereldrecord gebroken. Voortgestuwd door twee perfect afgerichte dolfijnen heeft hij in 1.53 dertien 'voltas' (Portugees voor een soort onderwaterloopings) uitgevoerd. In totaal legde Arrigoni liefst 657 meter onder water af.
Dolfijnen converseren Hij gebruikte daarbij een speciale ademtechniek waarbij hij zijn adem moet inhouden. De dolfijnen Paco en Marco forceerden met hun baasje het huzarenstukje in het aquacenter in het Italiaanse Tovainanica, ten zuiden van Rome. De erg complexe beproeving vereist een perfect synchronisatie tussen de duiker en de dolfijnen. Bovendien moesten de dolfijnen twee keer boven water komen om te ademen, terwijl de duiker in een vaste positie onder water bleef. "De dolfijnen converseren met elkaar om eventuele correcties uit te voeren tijdens de voltas", liet Arrrigoni weten voor zijn opmerkelijk record dat prachtige plaatjes opleverde. (kh)
Vijftig wilde paarden Roemenië bestemd voor salami
Vijftig wilde paarden Roemenië bestemd voor salami
Dierenbeschermers in Roemenië zijn woedend over het besluit van de regering om vijftig wilde paarden uit een beschermd natuurgebied weg te halen en te slachten. Kranten in het land meldden vrijdag dat het vlees van de paarden in Italiaanse salami zal worden gestopt.
De paarden vernielen het bos van de Donaudelta, in het oosten van Roemenië, zeggen de autoriteiten. In het gebied leven tweeduizend paarden en het ecosysteem kan dat aantal niet aan. Volgens Grigore Baboianu, woordvoerder van de regering in de delta, eten de paarden zeldzame orchideeën en andere planten.
Vijftig paarden worden naar het noordwesten van het land gestuurd, waar ze zullen worden geslacht. Dierenrechtengroep Vier Pfoten heeft protest aangetekend.
bron; nieuws.nl
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:paarden,
19-05-2011
Massa haaien sterft in San Francisco door hevige regen
Massa haaien sterft in San Francisco door hevige regen
Een massasterfte van luipaardhaaien in San Francisco Bay zou veroorzaakt kunnen zijn door hevige neerslag de voorbije winter. De regen heeft het zoute water plaatselijk te fel verdund voor de haaien om te overleven.
Biologen onderzoeken de dood van een aantal luipaardhaaien in de voorbije maand voor de kust van San Francisco. Ze vermoeden dat de haaien uit balans raakten nadat vers water via stromingen in de lagunes voor de kust terechtkwam. Haaien verkiezen die plekken om te bevallen en om voedsel te zoeken.
"Als er meer vers water binnenstroomt en het zoutgehalte afneemt, krijgen deze dieren het bijzonder lastig", legt de Californische biologe Carrie Wilson uit. Sinds half april zijn al meer dan honderd volwassen en jonge luipaardhaaien dood aangetroffen. Normaal kunnen de haaien veertig jaar oud en bijna twee meter lang worden. Ze komen vaak voor langs de westkust van Oregon tot Mexico.
Lopen er hier binnenkort weer reusachtige voorhistorische beesten rond ? Wel als het van Akiri Iritani, een professor aan de unief in het Japanse Kyoto, afhangt. Die beweert namelijk binnen een viertal jaar de wolharige mammoet te kunnen klonen. Dat kan volgens Iritani door een techniek die zijn collega Teruhiko Wakayama ontwikkelde. Die slaagde er in 2008 in een muis te klonen die al zestien jaar dood was
Iritani vertelde begin dit jaar in de Britse krant The Daily Telegraph dat er een specifieke kloontechniek is waarbij een celkern wordt gewonnen uit bevroren huid- of spiercellen. De vorser zegt dat de eicel kan ingebracht worden bij een Afrikaanse olifant, draagmoeder van dienst dus.
Op mysterieuze wijze zijn vandaag in meerdere gateways van de internationale luchthaven van Manila zwermen bijen verschenen. De luchthavenautoriteiten hebben tijdelijk het boarden van de passagiers moeten onderbreken. Dat heeft de woordvoerder van de luchthaven Consuela Bungbag gezegd.
De bijen zwermden rond bedieningspanelen van zes mobiele loopbruggen die de vliegtuigen met de terminal verbinden. Daardoor konden de luchthavenbedienden de bruggen niet meer manoeuvreren, meldde de persvoorlichter.
Stofzuigers "We moesten stofzuigers halen om de panelen vrij te maken. Om dat proces te versnellen hebben we ook manueel moeten tussenkomen", zei ze. De luchthaven contacteerde de gezondheidsautoriteiten om na te gaan waar de bijen vandaan kunnen komen.
(afp/eb) bron; demorgen.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:bijen,
Een bijenlarve krijgt dagelijks 300 keer te eten.
"Een bijenlarve krijgt dagelijks 300 keer te eten."
"Une larve d'abeille mangent 300 fois par jour."
"A bee larva will eat 300 times daily. " bron; seniorennet.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:bijen, bijenlarve,
Lieve Bezoeker Om het openen van het gastenboek voor iedereen gemakkelijk te houden worden te grote Plaatjes en of Buttons verwijderd.