Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur,
en natuurlijk fietsen.
Fotograferen, fotobewerking.
Op internet surfen en bloggen.
Maar ook een gezamelijke hobby
van mij en mijn echtgenoot is dat we
graag varen over verschillende wateren.
Schildpad weer op de been door wiel van speelgoedauto
Schildpad weer op de been door wiel van speelgoedauto
Tijdens haar winterslaap werd Tuly de schildpad aangevallen door een rat. Het knaagdier beet een poot af van de arme Tuly, maar daar hebben ze in de 'schilpaddenfarm' van haar baasje nu een spreekwoordelijke mouw aan gepast.
Tuly en haar 'redder' Philip Chubb (64).
De ontbrekende poot van de 45-jarige schildpad werd vervangen door het wiel van een speelgoedtractor. Het chassis werd met behulp van Velcro aan het pantser van het dier bevestigd. "Dat pantser was vervaarlijk aan het afslijten doordat het over de grond sleepte", aldus schildpaddenvriend Philip Chubb uit het Engels Norwich. "Vandaar dit 'plan B' om Tuly een meer comfortabel bestaan te bezorgen".
In haar nopjes En Tuly heeft het uitstekend naar haar zin met haar hulpwieltje. Nu is ze met voorsprong de snelste van al haar soortrgenoten op de schildpaddenfarm van Eleanor, de dochter van Philip Chubb. "Het belangrijkste is, dat Tuly nu haar evenwicht heeft teruggevonden en dat haar schild niet meer afslijt. Ze wordt nu zeker 90 jaar", aldus Eleanor.
Eerder deze maand werden vier lijgertjes geboren, maar ze werden na vier dagen verstoten door de moeder, een tijger.
Twee kleintjes bezweken, en de dierentuin zocht een surrogaatmoeder voor de twee anderen. Het werd uiteindelijk een hond die pas was bevallen.
Aanvankelijk hadden de lijgertjes het moeilijk om melk van de hond te drinken, maar uiteindelijk geraakten ze het gewoon, zegt Cong Wen van de dierentuin.
Brigitte Bardot mengt zich in het conflict voor de Libische kust. Een zeilschip, dat de naam van de dierenrechtenactiviste en voormalige actrice draagt, zal binnenkort naar de krijgszone in de Libische wateren vertrekken om de illegale vangst van rode tonijn te verhinderen.
De boot zal met een 15-koppige bemanning een ander schip van de milieuorganisatie Sea Shepherd begeleiden. Later zal de boot in Denemarken protesteren tegen het doden van dolfijnen. In Antarctica zal de "Brigitte Bardot" dan weer ingezet worden om walvissen te beschermen.
Grote watersnip kan 6.500 km vliegen zonder te stoppen
Grote watersnip kan 6.500 km vliegen zonder te stoppen
Onderzoekers hebben ontdekt dat de grote watersnip bijna 6.500 kilometer aan één stuk kan vliegen, zonder te stoppen voor eten of drinken. Bovendien haalt de vogel snelheden tot 96 kilometer per uur.
De wetenschappers stelden het uithoudingsvermogen van de watersnip vast door elektronische chips te bevestigen aan grote mannetjesvogels. Ze stelden vast dat de dieren non-stop vluchten maakten van drie dagen.
Lomp Met zijn gedrongen lichaam en proportioneel extreem grote snavel is de watersnip nochtans helemaal niet de meest gestroomlijnde vogel. Maar volgens de studie is het beestje één van de sterkste vliegers in de dierenwereld. Ondanks zijn lompe uitzicht kan de vogel snelheden halen tot 96 kilometer per uur.
Om ter snelst In de studie werden de vluchten van drie watersnippen geanalyseerd. Eén van hen vloog in drie dagen van Europa naar Afrika, een afstand van meer dan 6.000 kilometer. De tweede haalde meer dan 7000 kilometer in drie dagen en een halve, terwijl de laatste erin slaagde om 4.620 kilometer af te leggen in amper 48 uur. De snippen haalden op die vluchten snelheden tussen 53 en 96 kilometer per uur.
Concurrentie Andere vogels leggen grotere afstanden af, maar geen enkele doet het zo snel als de watersnip. Zo doet de Noordse stern elk jaar maar liefst 80.470 kilometer, maar over die reis doet de vogel meestal enkele maanden.
(lbs) bron; demorgen.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:watersnip,
Dierenbeul breekt poot van paard in Wellen
Dierenbeul breekt poot van paard in Wellen
In een wei in Ulbeek bij Wellen heeft een dierenbeul afgelopen maandag de poot van een paard gebroken. Het dier had zware verwondingen, die volgens de dierenarts met een bijl waren toegebracht. Het is al de vierde keer deze week dat de dierenbeul toesloeg in de buurt van Sint-Truiden, Borgloon en Wellen. Daarbij werden kippen, schapen, geiten en een veulen bewerkt met een mes. De politie is een onderzoek gestart.
In een wildpark in Nieuw-Zeeland is een uiterst zeldzaam wit kiwikuiken uit het ei gekropen. Dat heeft het Pukaha Mount Bruce National Wildlife Centre vandaag bekendgemaakt. Het is voor zover bekend de eerste witte kiwi die in gevangenschap is geboren.
Geslaagd broedseizoen Het pasgeboren loopvogeltje heeft de naam Manakura gekregen. In de inheemse Maori-taal betekent dat zoveel als: met de status van een stamhoofd. De geboorte is het hoogtepunt van het toch al zeer geslaagd broedseizoen in het park. In totaal kropen de afgelopen tijd veertien jonge kiwi's uit hun ei.
Zeer zeldzaam Kiwi's, de nationale trots van Nieuw-Zeeland, zijn normaal gesproken bruin of grijs van kleur. Geheel witte exemplaren komen maar zeer zelden voor omdat zij geen schutkleur hebben en dus een makkelijke prooi zijn voor roofdieren. Kiwi's kunnen niet vliegen.
De Italiaanse topduiker Simoni Arrigoni heeft zijn eigen zeer opmerkelijk wereldrecord gebroken. Voortgestuwd door twee perfect afgerichte dolfijnen heeft hij in 1.53 dertien 'voltas' (Portugees voor een soort onderwaterloopings) uitgevoerd. In totaal legde Arrigoni liefst 657 meter onder water af.
Dolfijnen converseren Hij gebruikte daarbij een speciale ademtechniek waarbij hij zijn adem moet inhouden. De dolfijnen Paco en Marco forceerden met hun baasje het huzarenstukje in het aquacenter in het Italiaanse Tovainanica, ten zuiden van Rome. De erg complexe beproeving vereist een perfect synchronisatie tussen de duiker en de dolfijnen. Bovendien moesten de dolfijnen twee keer boven water komen om te ademen, terwijl de duiker in een vaste positie onder water bleef. "De dolfijnen converseren met elkaar om eventuele correcties uit te voeren tijdens de voltas", liet Arrrigoni weten voor zijn opmerkelijk record dat prachtige plaatjes opleverde. (kh)
Vijftig wilde paarden Roemenië bestemd voor salami
Vijftig wilde paarden Roemenië bestemd voor salami
Dierenbeschermers in Roemenië zijn woedend over het besluit van de regering om vijftig wilde paarden uit een beschermd natuurgebied weg te halen en te slachten. Kranten in het land meldden vrijdag dat het vlees van de paarden in Italiaanse salami zal worden gestopt.
De paarden vernielen het bos van de Donaudelta, in het oosten van Roemenië, zeggen de autoriteiten. In het gebied leven tweeduizend paarden en het ecosysteem kan dat aantal niet aan. Volgens Grigore Baboianu, woordvoerder van de regering in de delta, eten de paarden zeldzame orchideeën en andere planten.
Vijftig paarden worden naar het noordwesten van het land gestuurd, waar ze zullen worden geslacht. Dierenrechtengroep Vier Pfoten heeft protest aangetekend.
bron; nieuws.nl
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:paarden,
19-05-2011
Massa haaien sterft in San Francisco door hevige regen
Massa haaien sterft in San Francisco door hevige regen
Een massasterfte van luipaardhaaien in San Francisco Bay zou veroorzaakt kunnen zijn door hevige neerslag de voorbije winter. De regen heeft het zoute water plaatselijk te fel verdund voor de haaien om te overleven.
Biologen onderzoeken de dood van een aantal luipaardhaaien in de voorbije maand voor de kust van San Francisco. Ze vermoeden dat de haaien uit balans raakten nadat vers water via stromingen in de lagunes voor de kust terechtkwam. Haaien verkiezen die plekken om te bevallen en om voedsel te zoeken.
"Als er meer vers water binnenstroomt en het zoutgehalte afneemt, krijgen deze dieren het bijzonder lastig", legt de Californische biologe Carrie Wilson uit. Sinds half april zijn al meer dan honderd volwassen en jonge luipaardhaaien dood aangetroffen. Normaal kunnen de haaien veertig jaar oud en bijna twee meter lang worden. Ze komen vaak voor langs de westkust van Oregon tot Mexico.
Lopen er hier binnenkort weer reusachtige voorhistorische beesten rond ? Wel als het van Akiri Iritani, een professor aan de unief in het Japanse Kyoto, afhangt. Die beweert namelijk binnen een viertal jaar de wolharige mammoet te kunnen klonen. Dat kan volgens Iritani door een techniek die zijn collega Teruhiko Wakayama ontwikkelde. Die slaagde er in 2008 in een muis te klonen die al zestien jaar dood was
Iritani vertelde begin dit jaar in de Britse krant The Daily Telegraph dat er een specifieke kloontechniek is waarbij een celkern wordt gewonnen uit bevroren huid- of spiercellen. De vorser zegt dat de eicel kan ingebracht worden bij een Afrikaanse olifant, draagmoeder van dienst dus.
Op mysterieuze wijze zijn vandaag in meerdere gateways van de internationale luchthaven van Manila zwermen bijen verschenen. De luchthavenautoriteiten hebben tijdelijk het boarden van de passagiers moeten onderbreken. Dat heeft de woordvoerder van de luchthaven Consuela Bungbag gezegd.
De bijen zwermden rond bedieningspanelen van zes mobiele loopbruggen die de vliegtuigen met de terminal verbinden. Daardoor konden de luchthavenbedienden de bruggen niet meer manoeuvreren, meldde de persvoorlichter.
Stofzuigers "We moesten stofzuigers halen om de panelen vrij te maken. Om dat proces te versnellen hebben we ook manueel moeten tussenkomen", zei ze. De luchthaven contacteerde de gezondheidsautoriteiten om na te gaan waar de bijen vandaan kunnen komen.
(afp/eb) bron; demorgen.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:bijen,
Een bijenlarve krijgt dagelijks 300 keer te eten.
"Een bijenlarve krijgt dagelijks 300 keer te eten."
"Une larve d'abeille mangent 300 fois par jour."
"A bee larva will eat 300 times daily. " bron; seniorennet.be
Militair afval dat in de oceaan is gedumpt, vormt een gevaar voor koraalriffen, vissen en andere dieren. Vooral in de Baltische Zee, de Middellandse Zee, de Grote Oceaan en het noorden van de Atlantische Oceaan werden heel wat wapens gedumt, zo blijkt uit een conferentie die de Verenigde Naties hierover hebben georganiseerd op Hawaï. Niet alleen het zeeleven kan de schadelijke gevolgen van het afval ervaren. Door aardbevingen en tsunami's kan het afval weer aan land komen, met alle gevolgen van dien.
Een Russische visser heeft een piranha van 2,4 kilogram gevangen. De vis was waarschijnlijk afkomstig uit het aquarium van een plaatselijke visliefhebber, want doorgaans wegen piranha's maximaal één kilogram. Dat meldt het persagentschap Interfax.
Volgens het Russische persagentschap Novosti Life heeft Stanislav Tsjoekoenov, een sportvisser en inwoner van de zuidelijk gelegen stad Bataisk, de vis gevangen. Hij deed dat in het meer van Solenoje, in de Russische regio Koeban.
Tsjoekoenov bracht de piranha naar lokale wetenschappers voor onderzoek. Volgens zeebioloog Joeri Rekov leefde de gevangen piranha twee tot drie jaar in een aquarium voor hij werd vrijgelaten.
Populair bij baders Het bestuur van Batajsk bestudeert de mogelijke sluiting van Solenoe More, als er nog meer piranha's in het meer gevonden worden. Solenoe More ('more' is het Russische woord voor 'meer') is immers populair bij lokale baders. Dat schrijft het stadsbestuur op zijn website.
Exotische huisdieren zijn populair in de afgelegen Russische provincies, vooral dieren die gevaarlijk geacht worden zoals giftige slangen.
(dpa/eb) bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:piranha,
15-05-2011
Opkomende zon
Opkomende zon
Categorie:Foto's Tags:zon,
12-05-2011
"Meer dan 200 honden afgemaakt in Roemeens asiel"
"Meer dan 200 honden afgemaakt in Roemeens asiel"
In een asiel in het Roemeense Botosani zijn 220 honden afgemaakt zonder verdoving, melden dierenactivisten aan Roemeense media.
De slachtpartij zou zijn bevolen door de burgemeester omdat er een besmettelijke ziekte zou vastgesteld zijn bij enkele dieren. Volgens de dierenbeschermers is dat echter slechts een uitvlucht om de honden te liquideren.
De honden zouden 's nachts zijn afgemaakt, en 's morgens gevonden door de vrijwilligers die de dieren elke dag voederen. Op beelden is te zien hoe werknemers dieren in plastic zakken in een vrachtwagen laden.
De vrijwilligers zouden nog enkele puppy's hebben kunnen redden, en werden naar verluidt aangevallen en beledigd door de werknemers. Die zouden met stenen hebben gegooid en gespoten hebben met een tuinslang.
(sam)bron; demorgen.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:honden,
Illegale berenhandel gaat ongehinderd door in Azië
Illegale berenhandel gaat ongehinderd door in Azië
Een 'berenboerderij', waar gal van beren wordt gewonnen.
De illegale handel in beren neemt een grote vlucht in Azië. De beren zijn erg gewild omdat hun gal gebruikt wordt in traditionele medicijnen. Uit een rapport van TRAFFIC, een organisatie die de handel van bedreigde planten en dieren probeert tegen te gaan, blijkt dat de lokale overheden niet of nauwelijks optreden tegen de handel.
Pillen op basis van berengal
"De illegale handel in beren wordt grotendeels gedreven door de grote vraag naar gal", aldus Kaitlyn-Elizabeth Foley, de hoofdauteur van het rapport. Dat sap wordt op grote schaal gebruik in de traditionele geneesmiddelen. In bepaalde winkels werden er zelfs hele galblazen gevonden. Om het berengal te verzamelen, worden de beren opgesloten in kleine kooien waar ze een dieronwaardig bestaan leiden. Deze faciliteiten worden vaak 'berenboerderijen' genoemd, maar meestal wordt er met de beren niet gekweekt. Zo wordt er enkel gewerkt met beren die in het wild werden gevangen.
Verkoop Geneesmiddelen op basis van berengal werden gevonden in maar liefst twaalf van de dertien onderzochte landen. Enkel in Macao, een stadstaat in China, werden de geneesmiddelen niet aangetroffen. De andere onderzochte landen zijn Cambodja, China, Hongkong, Taiwan, Japan, Zuid-Korea, Laos, Maleisië, Myanmar, Singapore, Thailand en Vietnam.
Illegaal Volgens het onderzoek blijkt er een complex systeem achter de handel schuil te gaan. China zou de grootste leverancier zijn voor de ganse Aziatische regio. De binnenlandse handel in China is legaal onder strikte voorwaarden, maar internationale handel is sowieso strikt verboden. De Aziatische Zwarte Beer en de Maleise Beer, de twee soorten die vooral verhandeld worden, staan namelijk op de lijst van bedreigde diersoorten. Volgens Foley "moet de illegale handel aangepakt worden om het voortbestaan van de diersoorten te verzekeren". (sg)
Scholeksters gefotografeerd op het Waddeneiland Texel
Scholeksters gefotografeerd op het Waddeneiland Texel
De Scholeksters komen algemeen voor langs de kust waar schelpdieren zijn die hun voedsel vormen. Ze breken de schelpen met hun krachtige snavel. Ook trekken ze zeepieren uit de modder.