Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur,
en natuurlijk fietsen.
Fotograferen, fotobewerking.
Op internet surfen en bloggen.
Maar ook een gezamelijke hobby
van mij en mijn echtgenoot is dat we
graag varen over verschillende wateren.
Een Russische visser heeft een piranha van 2,4 kilogram gevangen. De vis was waarschijnlijk afkomstig uit het aquarium van een plaatselijke visliefhebber, want doorgaans wegen piranha's maximaal één kilogram. Dat meldt het persagentschap Interfax.
Volgens het Russische persagentschap Novosti Life heeft Stanislav Tsjoekoenov, een sportvisser en inwoner van de zuidelijk gelegen stad Bataisk, de vis gevangen. Hij deed dat in het meer van Solenoje, in de Russische regio Koeban.
Tsjoekoenov bracht de piranha naar lokale wetenschappers voor onderzoek. Volgens zeebioloog Joeri Rekov leefde de gevangen piranha twee tot drie jaar in een aquarium voor hij werd vrijgelaten.
Populair bij baders Het bestuur van Batajsk bestudeert de mogelijke sluiting van Solenoe More, als er nog meer piranha's in het meer gevonden worden. Solenoe More ('more' is het Russische woord voor 'meer') is immers populair bij lokale baders. Dat schrijft het stadsbestuur op zijn website.
Exotische huisdieren zijn populair in de afgelegen Russische provincies, vooral dieren die gevaarlijk geacht worden zoals giftige slangen.
(dpa/eb) bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:piranha,
15-05-2011
Opkomende zon
Opkomende zon
Categorie:Foto's Tags:zon,
12-05-2011
"Meer dan 200 honden afgemaakt in Roemeens asiel"
"Meer dan 200 honden afgemaakt in Roemeens asiel"
In een asiel in het Roemeense Botosani zijn 220 honden afgemaakt zonder verdoving, melden dierenactivisten aan Roemeense media.
De slachtpartij zou zijn bevolen door de burgemeester omdat er een besmettelijke ziekte zou vastgesteld zijn bij enkele dieren. Volgens de dierenbeschermers is dat echter slechts een uitvlucht om de honden te liquideren.
De honden zouden 's nachts zijn afgemaakt, en 's morgens gevonden door de vrijwilligers die de dieren elke dag voederen. Op beelden is te zien hoe werknemers dieren in plastic zakken in een vrachtwagen laden.
De vrijwilligers zouden nog enkele puppy's hebben kunnen redden, en werden naar verluidt aangevallen en beledigd door de werknemers. Die zouden met stenen hebben gegooid en gespoten hebben met een tuinslang.
(sam)bron; demorgen.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:honden,
Illegale berenhandel gaat ongehinderd door in Azië
Illegale berenhandel gaat ongehinderd door in Azië
Een 'berenboerderij', waar gal van beren wordt gewonnen.
De illegale handel in beren neemt een grote vlucht in Azië. De beren zijn erg gewild omdat hun gal gebruikt wordt in traditionele medicijnen. Uit een rapport van TRAFFIC, een organisatie die de handel van bedreigde planten en dieren probeert tegen te gaan, blijkt dat de lokale overheden niet of nauwelijks optreden tegen de handel.
Pillen op basis van berengal
"De illegale handel in beren wordt grotendeels gedreven door de grote vraag naar gal", aldus Kaitlyn-Elizabeth Foley, de hoofdauteur van het rapport. Dat sap wordt op grote schaal gebruik in de traditionele geneesmiddelen. In bepaalde winkels werden er zelfs hele galblazen gevonden. Om het berengal te verzamelen, worden de beren opgesloten in kleine kooien waar ze een dieronwaardig bestaan leiden. Deze faciliteiten worden vaak 'berenboerderijen' genoemd, maar meestal wordt er met de beren niet gekweekt. Zo wordt er enkel gewerkt met beren die in het wild werden gevangen.
Verkoop Geneesmiddelen op basis van berengal werden gevonden in maar liefst twaalf van de dertien onderzochte landen. Enkel in Macao, een stadstaat in China, werden de geneesmiddelen niet aangetroffen. De andere onderzochte landen zijn Cambodja, China, Hongkong, Taiwan, Japan, Zuid-Korea, Laos, Maleisië, Myanmar, Singapore, Thailand en Vietnam.
Illegaal Volgens het onderzoek blijkt er een complex systeem achter de handel schuil te gaan. China zou de grootste leverancier zijn voor de ganse Aziatische regio. De binnenlandse handel in China is legaal onder strikte voorwaarden, maar internationale handel is sowieso strikt verboden. De Aziatische Zwarte Beer en de Maleise Beer, de twee soorten die vooral verhandeld worden, staan namelijk op de lijst van bedreigde diersoorten. Volgens Foley "moet de illegale handel aangepakt worden om het voortbestaan van de diersoorten te verzekeren". (sg)
Scholeksters gefotografeerd op het Waddeneiland Texel
Scholeksters gefotografeerd op het Waddeneiland Texel
De Scholeksters komen algemeen voor langs de kust waar schelpdieren zijn die hun voedsel vormen. Ze breken de schelpen met hun krachtige snavel. Ook trekken ze zeepieren uit de modder.
Wanneer je de laatste van je soort bent, is romantiek niet vanzelfsprekend. Lonesome George verkeert in dat geval. Hij is de laatste van de Pinta, een ondersoort van de Galapagosreuzenschildpadden. George werd in 1971 ontdekt, op een moment dat wetenschappers ervan uitgingen dat zijn soort eigenlijk al uitgestorven was.
Sindsdien wordt met man en macht naar een mogelijke partner voor hem gezocht. Zonder succes weet The Washington Post. Wetenschappers zochten dan maar naar vrouwelijke exemplaren van gelijkaardige soorten, maar voor zover iemand weet heeft George nog maar één keer geprobeerd zich voort te planten.
"We hebben al zoveel gezocht, maar zijn er nog steeds niet in geslaagd iemand van zijn soort te vinden", zegt een verzorger aan de krant. "Enkel skeletten." George van zijn kant, ondertussen bijna 100 jaar oud, heeft ook niet veel interesse in de vrouwtjes die in zijn verblijf worden geplaatst. Die gevoelens blijken wederzijds. De vrouwtjes kruipen immers naar de andere kant van het verblijf. Maar toch blijven zijn verzorgers hopen. "Ze leren elkaar langzaamaan kennen", klinkt het.
Ondertussen heeft Lonesome George wel een vedettenstatus bereikt. Niet alleen bij wetenschappers over de hele wereld, ook bij de toeristen die de Galapagos-eilanden bezoeken. Van T-shirts tot menu's die naar hem vernoemd zijn in de plaatselijke restaurants : George is hot! Allicht ook omwille van het dramatische verhaal dat er achter zit.
De zoo van het Maleisische Johor Baru is waarschijnlijk een van de slechtste ter wereld. De krokodillen zitten opgesloten zonder water om in te zwemmen, terwijl de tijgers in veel te kleine kooien zitten.
Het ergste is het waarschijnlijk gesteld met Shirley, een 25-jarige orang-oetang die kettingrookt doordat toeristen haar steeds sigarettenpeuken toewerpen. Zowel Shirley als haar kooigenoot Abu zijn inmiddels verslaafd aan tabak, en smeken bezoekers om de peukjes.
Rommel De directie van de dierentuin onderneemt niets om te praktijken te stoppen, weten Britse media. Er staan wel bordjes met 'verboden te roken', maar niemand ziet toe op de naleving van dat verbod. De toeristen gooien naast peuken ook andere rommel naar de apen, zoals drankblikjes en verpakkingen met etensrestjes. Shirley houdt zich het grootste deel van de dag dan ook bezig met het opentrekken van blikjes en papiertjes, op zoek naar restjes eten en drinken.
Overheid De Maleisische overheid heeft de zoos een half jaar geleden verplicht de dieren in betere omstandigheden te huisvesten, maar daar is nog steeds amper iets van terechtgekomen. Vorige week werden tien dierentuinen in het land bezocht, en daar zijn de leefomstandigheden voor de dieren nog steeds abominabel, meldt de Britse dierenrechtenorganisatie Nature Alert aan The Mirror.
Illegaal Sommige dieren moesten kunstjes uitvoeren, iets wat verboden is. Verder waren de dieren in een van de dierentuinen ook afkomstig van de zwarte markt.
Wetenschappers hebben de afgelopen weken in totaal 36.000 kilo mosselen gestort op 36 plekken in de Waddenzee onder de Nederlandse eilanden Ameland, Terschelling en Schiermonnikoog. De kunstmatig aangelegde mosselbanken zouden de sleutel kunnen zijn tot het ecologische herstel van de Waddenzee, aangezien de mossels ideale leefomstandigheden creëren voor andere soorten. Op lange termijn zouden door de mosselbanken zelfs haaien en dolfijnen kunnen terugkeren in het zeegebied in het noorden van Nederland.
De nieuwe mosselbanken zijn gebouwd in proefvakken van 20 vierkante meter. In een deel van de vakken zijn de mossels zo op de zandbodem gestort. In andere vakken is eerst een kokosmat gelegd, waarop de mosselen zich kunnen hechten. Ook zijn er vakken met alleen een kokosmat zonder mosselen en vakken waar helemaal niets is gedaan. De nieuwe mosselen zijn opgevist bij de Afsluitdijk. De onderzoekers zullen de nieuwe mosselbanken de komende vijf jaar nauwlettend in de gaten houden.
Mosselbanken vormen een harde ondergrond op de zanderige zeebodem. Op die harde grond kunnen zich bijvoorbeeld wieren en slakjes vestigen. Krabben en garnalen kunnen tussen de mossels schuilen tegen aanvallers. Omdat zo'n mosselbank een voedselbron is, trekt hij weer grotere vissen en wadvogels aan en vormt hij zo een eigen ecosysteem.
De natuurlijke mosselbanken op droogvallende wadplaten zijn bijna verdwenen. De wetenschappers gaan ook onderzoeken hoe dat is gekomen.
(anp/adv) bron; demorgen.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:mosselen,
Koppeltje fazanten in de duinen van Texel
Koppeltje fazanten in de duinen van Texel (werelderfgoed) Nederland
Fazanten zijn van oorsprong vanuit Azië in Europa geïntroduceerd. Regelmatig worden diverse rassen uitgezet voor de Jacht. Hun voedsel zoeken ze op de grond , slapen doen ze in bomen. Het kleurrijke mannetje van de fazant toont heel anders dan het vaalbruine vrouwtje
De zomer is de ideale tijd om de natuur in te trekken. Vijf ervaren wandelaars verklappen het mooiste wandelplekje in hun provincie, met extra tips voor vijf authentieke tochten door het Vlaamse groen.
WEST-VLAANDEREN: IJZERBROEKEN Oostendenaar Julien Van Remoortere is wellicht de beroemdste Vlaamse wandelaar. Hij schreef tientallen wandelgidsen en ook in 'zijn' West-Vlaanderen zijn er nauwelijks wandelroutes die voor hem nog geheimen hebben. Zijn favoriete wandeling brengt ons naar de IJzerbroeken bij Roesbrugge.
De wandeling "Een van de mooiste West-Vlaamse wandellandschappen strekt zich uit bij de IJzer, in de omgeving van de plek waar de rivier de Franse grens oversteekt. Op het grondgebied van het tweelingdorp Roesbrugge-Haringe. Als je in Roesbrugge het Grote Routepad 5A stroomafwaarts volgt, richting De Panne, loop je weldra over een smal, geasfalteerd jaagpad op de oever van de rivier. Na een paar kilometer krijg je recht voor je de kerk van Beveren in zicht. Aan je linkerkant ligt een gebied met laaggelegen weiden, de fameuze 'broeken' van de IJzer. Een heerlijk landschap, wel 8.000 hectare groot, dat het natuurlijke overstromingsgebied van de rivier vormt. In droge periodes kunnen de weiden begraasd worden. Knotwilgen en elzen gedijen er uitstekend. Reigers, patrijzen, meerkoeten, waterhoentjes en zangvogels in overvloed. Vergeet in ieder geval je verrekijker niet. Via talrijke bruggetjes, over de greppels die de IJzer voeden, vervolg je je weg. In de verte zie je de kerk van Beveren en ook die van Stavele komt daarna in zicht. Je bereikt dit dorpje via een ijzeren ophaalbrug met een fraai brugwachtershuisje op de oever."
Eten en drinken "Eén van de gezelligste en tegelijk merkwaardigste eetcafés van West-Vlaanderen is 't Hof van Commerce in Stavele. Iris, de waardin, werd vorig jaar verkozen tot strafste cafébazin van Vlaanderen. Ze verzamelt ook curiosa uit de goede oude tijd. De woonkamer is ingericht als slagerij, want het eigenlijke beroep van cafébaas Paul is slager. In het weekend verzorgen ze uitgebreide Breugelbuffetten. De huisgemaakte 'picon' is een absolute aanrader."
OOST-VLAANDEREN: SCHORISSE Fotografe Sarie Van den Bossche en haar man Dirk De Moor zijn fervente wandelaars en publiceerden reeds diverse wandelgidsen bij Lannoo, waaronder 'Wandelen met kinderen in Vlaanderen'. Het echtpaar woont trouwens in de Vlaamse Ardennen, in Heurne bij Oudenaarde.
De wandeling "Eén van mijn lievelingswandelingen situeert zich hier in de onmiddellijke buurt van onze woning, in het hartje van de Vlaamse Ardennen, in het ingeslapen landbouwersdorp Schorisse. Je hebt hier een opmerkelijk reliëf, dat golft van 22 tot liefst 122 meter. Dat zijn zeker in Vlaanderen opmerkelijke hoogteverschillen, die ertoe bijdragen dat je hier geniet van talrijke, vaak adembenemende vergezichten. Het gaat dus wel vaak op en af, maar die inspanningen worden telkens weer beloond met een prachtige natuur. Je wandelt onder meer ook langs kabbelende beekjes. En je kunt de streek ook met de kinderen op originele wijze verkennen. Zij kunnen bijvoorbeeld op de rug van een ezel de wandeling maken. Daarvoor kun je terecht op de vakantiehoeve Git(e)ane aan de Bosgatstraat. Vandaaruit zijn diverse kortere en langere wandelingen mogelijk van 5,7 tot 9 km. Je stapt dan ook een stuk door het natuurdomein Het Burreken met de typische fauna en flora van de Vlaamse Ardennen. Je verdrinkt hier bijna in het groen."
Eten en drinken "Een typisch café is Moeder Stiene aan de Langestraat in Schorisse. Je ontdekt er onder meer een indrukwekkende verzameling bierpotten. Tafelen kan lekker in 't Genot op den Berg aan de Bovenstraat in Maarke-Kerkem. Op zomerse dagen geniet je er vanop het terras van een mooi uitzicht tijdens je maaltijd."
Meer info:www.toerismevlaamseardennen.be - www.genotopdenberg.be VLAAMS-BRABANT: HOUWAARTSE BERG Gunther Hauspie is een fervente wandel- en fietsjournalist.Als Leuvenaar gaat hij ook graag op stap in eigen streek en een favoriete bestemming is dan de Houwaartseberg, in het hart van het Hageland, waar zich op de zuidflank enkele wijngaarden uitstrekken.
De wandeling "Het heerlijke aan deze wandeling is dat ze veel afwisseling biedt. Het Hageland is officieel het noordelijkst gelegen wijngebied ter wereld. Het microklimaat en de ijzerzandsteen in de ondergrond dragen daar in ruime mate toe bij. Die ijzerzandsteen absorbeert overdag de warmte en geeft ze 's nachts maar mondjesmaat af. De tocht start aan het standbeeld van Den Hagelander voor het oud gemeentehuis van Houwaart. Verder gaat het langs de kerk en een veldpad naar de Sint-Jozefskapel, waarna het pad kronkelend bergopwaarts gaat naar de heuvelkam van de Houwaartseberg. Die volg je een eind. Daarna gaat het verder door het 500 hectare grote Walenbos waarna met de Roeselberg een nieuwe uitdaging volgt. Langs boomgaarden en tuinen beland je terug bij het vertrekpunt aan de kerk van Houwaart. De hele wandeling is 10 km lang en je volgt de zeshoekige bordjes van het bewegwijzerde parcours 'Wijngaardenwandelpad'."
Eten en drinken "Je vindt picknickplekken op de Houwaartseberg en bij de kerk van Tielt. In Tielt kan je voor een drankje terecht in Café Berg en Dal aan de Blerebergstraat. In Gelrode is de Moedermeule een taverne in een fraaie molen aan de Hondsheuvel. Eenvoudige, maar lekkere gerechten."
ANTWERPEN: KEMPENSE HEUVELRUG Gunther Ritsmans is hoofdredacteur van maandblad Pasar, de vereniging die nabij toerisme en wandelen promoot. Maandelijks vind je in het blad wandelfiches voor originele tochten in eigen land. Ritsmans gaat zelf elk weekend op stap.
De wandeling "Mijn lievelingswandeling gaat letterlijk door het hart van het wandelnetwerk Kempense Heuvelrug. Het is een zeer gevarieerde tocht die bovendien kindvriendelijk is, want ze komt voorbij de populaire Kabouterberg in Kasterlee. Daar valt op zomerse dagen veel te beleven voor de kinderen. De wandeling start aan de Keeses Molen, aan de Geelsebaan in Kasterlee. Het gaat vervolgens een stuk door de Venheide en daarna volg je een deel van de Kabouterbergwandeling. Hierna is er mogelijkheid tot picknicken. Dan gaat het langs een stukje heide midden in het bos. Langs beukendreven bereik je de Duivelskuil, een plas die 's zomers soms droog staat. Een infobord van Groendomeinen vertelt er je alles over. Dan wacht de klim naar de Hoge Mouw, een 35 meter hoge landduin midden in de Kempense Heuvelrug. Je komt hierna weer langs mooie picknickplaatsen, door een bos en voorbij een open plek met doorkijk op de Netevallei. Langs een holle weg bereik je het dorp Goor. Vanhier kan je terug naar Keeses Molen. Deze korte tocht is 7 km lang. Stap je verder, dan gaat het een stuk langs de Kleine Nete, langs een veldweg naar Houtum, voorbij een klein openluchtmuseum naar Keeses Molen. De lange versie is 12 km."
Eten en drinken "Aan de Molen, een taverne aan de Geelsebaan in Kasterlee. Groot terras, speeltuin en een minigolf. Ruim aanbod snacks. De keuken is doorlopend geopend."
LIMBURG: NATIONAAL PARK HOGE KEMPEN Ignace Schops is directeur van het Nationaal Park Hoge Kempen, het eerste nationale park in ons land. Hij gaat er natuurlijk ook graag wandelen.
De wandeling "Het Nationaal Park Hoge Kempen is zonder meer een plek waar je nog oneindig ver kan kijken, zuivere lucht kan inademen, bekoord kunt worden door de purperen heide, plotseling oog in oog kunt staan met een vos of ontroerd kunt worden door een schattig reekalfje en haar moeder. De mooiste wandeling die je in het Nationaal Park Hoge Kempen kunt maken, is de langeafstandswandeling met logies ter plaatse. Bij een fikse meerdaagse wandeling die natuur, landschap en cultuur afwisselt, kun je helemaal wegdromen. Het is onwaarschijnlijk hoe de verschillende landschapstypes elkaar afwisselen: bossen, heide, water, steile hellingen, kronkelende zandweggetjes... Elk met specifieke soorten planten en dieren. De verschillende toegangspoorten zorgen voor een extra dimensie. Je kunt sterren kijken in de Cosmodrome in de Kattevennen in Genk; met de trein het Nationaal Park ontdekken in het kleine station van As; oog in oog staan met ridders in de waterburcht in Pietersheim; het blotevoetpad de Lieteberg in Zutendaal aflopen of verdwalen op de Mechelse heide in Maasmechelen. Je kan ter plaatse overnachten op campings, in hotels of in B&B's."
Eten en drinken "Kasteel Vilain XIIII in Leut bij Maasmechelen is zowel brasserie als restaurant, met zicht op de Engelse tuin."
De Lepelaar komt op slechts enkele plaatsen voor,s winters trekken Lepelaars uit Zuidoost Europa meestal naar watergebieden bij de Middellandse Zeekust. Die uit Nederland trekken langs de Atlantische kust van Europa naar Afrika.
In Europa staan Lepelaars zwaar onder druk door verdroging en pesticiden. In de broedtijd kunnen ze slecht tegen verstoring.
De platte snavelpunt van de Lepelaar is ideaal om kleine diertjes uit het water of uit het zachte bodembezinksel te filteren.
Onbekende schiet broedende havik van nest in Friesland
Onbekende schiet broedende havik van nest in Friesland
Een onbekende heeft in het Friese dorpje Wier een broedende havik van haar nest geschoten. De havik, een beschermde diersoort in Nederland, overleed ter plaatse. Dat heeft de politie van Friesland vandaag gezegd.
Wanneer de roofvogel van zijn nest is geschoten, kan de politie niet zeggen. "Dat moeten we nog uitzoeken", aldus een woordvoerder. Ook het type wapen dat is gebruikt, is nog niet bekend.
De vogel was aan het broeden op een nest in een bosje aan de Hegedyk in het Friese dorpje. Het terrein is van de Nederlandse Luchtmacht, die daar een radarpost heeft.
Met de Ferry naar Texel in Nederland enkele fotos.
Het eiland is een geliefd oord voor vogelliefhebbers, natuurliefhebbers,fotografen en gewoon rustzoekers.
Het landschap op Texel is rijk en divers. Texel heeft behalve polders, brede zandstranden, duinen en graslanden ook heide, bos en kwelders.
We bereiken Texel met de ferry , dit tochtje duurt ongeveer 20 minuten. Het Eiland Texel is het grootste van de Nederlandse Waddeneilanden. Behoort tot de provincie Noord-Holland. Het heeft een oppervlakte van 586 km². Waarvan 416 km² binnen en buitenwater.
Werelderfgoed Texel wadden eiland Schapen scheren op Texel Nederland
Schapen op Texel , op veel weiden lopen schapen, op een trip over het eiland kwamen we een schapenscheerder tegen .De scheerder gebruikt een elektrische tondeuse om het schaap van zijn jasje te ontdoen.
De meeste ervaren scheerders klaren de klus in amper 3 minuten per schaap. De vacht van een schaap brengt nauwelijks nog wat op.Het word voornamelijk nog voor de gezondheid en welbehagen van de dieren uitgevoerd.
Bonte vliegenvangers zijn zomergasten in Europa en overwinteren in Afrika
Bonte vliegenvangers zijn zomergasten in Europa en overwinteren in Afrika. Mannetjes komen aan voor de vrouwtjes, ze gaan zoeken voor een nestholte en kiezen er dan een uit. Ze zingen totdat ze een partner hebben gevonden.
Bij ons in de tuin zingt hij van smorgens tot savonds. Een vrouwtje zal niet gemakkelijk te vinden zijn denk ik,we wonen hier al 20 jaar en dit is de eerste Bonte Vliegenvanger dat we hier zien.
Het leefgebied van de bonte vliegenvanger, Loofbos en open gemengd bos, ook in boomgaarden en tuinen.
Wilde chimpansees gebruiken minstens 66 verschillende gebaren om met elkaar te communiceren, zeggen wetenschappers. Eerdere studies hielden het op 30 gebaren.
Een team onderzoekers van de St. Andrews Universiteit uit Schotland filmde in Oeganda een groep chimpansees om hun gebarentaal te decoderen. Daarna werd 120 uur aan beeldmateriaal bestudeerd, waarbij gelet werd op momenten waarbij de dieren elkaar iets duidelijk maakten en vooral of het gebaar herhaald werd tot erop gereageerd werd.
"Er is een vrij groot repertoire aan gebaren", zegt onderzoekster Catherine Hobaiter. "We denken dat vroegere onderzoeken slechts het gedeeltelijke gamma aan gebaren aan het licht brachten, omdat je niet alle mogelijke gedrag kan waarnemen bij dieren in gevangenschap."
De volgende stap in het onderzoek is uitzoeken wat elk gebaar betekent. De gebaren lijken alleszins op die van andere apenfamilies als Orang-oetans en gorilla's.
bron; gva.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:apen, chimpansees,
Lekker hapje? Kameel slikt veearts in...
Lekker hapje? Kameel slikt veearts in...
Dit kiekje heeft de hoofdprijs weggekaapt op een internationale wedstrijd, naar aanleiding van het Jaar van de Veearts.
De foto werd genomen in de Verenigde Arabische Emiraten. Een team van dierenartsen wil er de tenen van een kameel verzorgen.
Dat is allesbehalve een makkelijke opdracht. Het dier met de twee bulten moet zelfs verdoofd worden.
De vrouwelijke veearts wordt echter niet opgeslokt. De kameel verbergt haar hoofd door naar rechts te kijken.
bron; gva.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:kameel,
Ploegende boer schiet ooievaar dood
Ploegende boer schiet ooievaar dood
Een 75-jarige boer in de Noord-Duitse deelstaat Nedersaksen heeft tijdens het ploegen een ooievaar doodgeschoten en het dier ondergeploegd. De man schoot volgens de politie vanaf zijn tractor op meeuwen, maar raakte de ooievaar. Getuigen meldden dat de boer daarna bewust verscheidene keren op de gewonde vogel vuurde.
Toen de politie arriveerde, ploegde de man doodgemoedereerd voort. De politie spreekt van een "ongelooflijk voorval". Agenten namen zijn geweer in beslag en onderzoeken de zaak.
(anp/dpa/eb) bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:ooievaar,
06-05-2011
WWF helpt jaarlijks miljoenen vogels op vluchtroute
WWF helpt jaarlijks miljoenen vogels op vluchtroute
Een snelweg kennen we, maar wist je al dat er ook zoiets als een vliegweg bestaat? Het is misschien wel de langste reisroute ter wereld. Van het noorden van Europa tot Zuid-Afrika loopt een weg die miljoenen trekvogels ieder jaar gebruiken. Terwijl ze zich in de lente in onze streken voortplanten, zoeken de dieren warmere oorden op tijdens de wintermaanden. WWF probeert deze lange reis vlotter te laten verlopen. Het begon allemaal met het nationaal park Donana in Spanje, een cruciale stopplaats voor trekvogels.
De reis strekt zich uit over duizenden kilometers en dus moeten vogels onderweg kunnen stoppen om weer op krachten te komen. De mens heeft zijn leefgebied echter fel uitgebreid op de vliegweg van de trekvogels. Zonder water en voedsel zouden de meeste vogels hun reis niet kunnen voltooien. In de jaren 50 namen natuurliefhebbers het initiatief om 10.000 hectare land te kopen in het zuidwesten van Spanje. Een groot deel van de initiatiefnemers maakten deel uit van de groep die WWF oprichtte.
Werelderfgoed In 1961, het geboortejaar van WWF, kochten ze het land van de Coto Donana. Acht jaar later kreeg het gebied van de Spaanse overheid de titel van nationaal park. Niet alleen trekvogels genieten van het park, het bloeit er van de biodiversiteit met vissen, reptielen, amfibieën en arenden.
In de halve eeuw die volgde heeft WWF nog meer belangrijke rustplaatsen op de vliegwel van de trekvogels gered: het West Coast National Park in Zuid-Afrika, de draslanden in Namibië, het Banc d'Arguin nationaal park in Mauritanië en de Waddenzee van Denemarken tot in Nederland. Donana werd in 1994 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed.
Wat kan u doen? Volg de situatie in Donana LIVE via enkele webcamera's. (wwf/gb)
574.000 dollar
De prijs die het landgoed van Donana in 1959 kostte
163
Het aantal soorten watervogels die in het nationaal park van Donana leven
542 vierkante kilometer
De grootte van het nationaal park van Donana
6 miljoen
Het aantal vogels dat het nationaal park Donana jaarlijks bezoekt. Ongeveer 400.000 vogels blijven de hele winter
230
Het aantal Iberische lynxen die in het nationaal park Donana leven. Het is één van de twee enige plaatsen waar deze dieren overleven