Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    22-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Invasie van reuzenslakken in Miami


    Invasie van reuzenslakken in Miami

    © getty

    Voor de derde keer sinds 1966 wordt Miami geteisterd door een slakkenplaag. De inwoners van de stad moeten zich voorbereiden op een invasie van de Afrikaanse reuzenslak, zeggen de autoriteiten. De slak kan tot 25 centimeter lang worden en 10 centimeter breed.

    © afp

    De eerste melding kwam vorige week binnen. Sindsdien zijn in een gebied van anderhalve kilometer doorsnee al een duizendtal slakken verwijderd. Naar verluidt zijn de slijmerige beestjes in staat zich een weg te vreten door pleisterwerk en gipsplaten. Ze zouden zich ook gigantisch snel voortplanten. Elke slak kan jaarlijks tot 1.200 eitjes leggen.

    De Afrikaanse reuzenslak of Achatina fulica wordt beschouwd als één van de meest schadelijke landslakken ter wereld. Ze eten ten minste vijfhonderd verschillende plantensoorten en kunnen voor de mens potentieel gevaarlijke ziektes overbrengen. De slakken worden gemiddeld negen jaar oud.

    Van nature stamt de reuzenslak uit Oost-Afrika. In de Verenigde Staten wordt ze enkel toegelaten met een speciale vergunning. De eerste uitbraak in Miami in 1966 was te wijten aan een jongen die drie slakken had meegenomen uit Hawaï en ze in Miami had losgelaten. Het kostte toen 1 miljoen dollar om de plaag te bestrijden.

    (hlnsydney/sps)
    Bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Slakken,
    07-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biggetje met twee snuiten


    Biggetje met twee snuiten

     

    In het Chinese Deshengtang is wel een heel bijzonder biggetje geboren. Het dier heeft namelijk twee snuiten. Het twee maanden oude biggetje kan beide snuiten gebruiken om te eten, maar lijkt voor de rest normaal. Li Zhenjun en zijn vrouw Yu Wanfen hebben hun nieuwste aanwinst toepasselijk Xiaoboa- Babe in het Engels- genoemd.

    "De twee snuiten zijn geen voordeel, want haar kop weegt enorm veel en Xiaoboa wordt ook een beetje uitgesloten door de anderen", aldus de boerin. "Ik geef haar eten met een flesje en ze doet het voorlopig heel goed."

    De levensverwachting van Xiaoboa ligt niet erg hoog. "Ze zal inderdaad niet lang leven, maar we houden van haar. Er zal een wonder nodig zijn om haar groot te krijgen."

    (adv)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Biggetje,
    06-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wonderlijke lichtsporen van sterren


    De wonderlijke lichtsporen van sterren



    (Foto Brunopress)

    Op het eerste zicht lijken deze kleurrijke cirkels aan de horizon het werk van een grafisch computerprogramma. Niets is echter minder waar. Het enige dat je nodig hebt is een degelijke camera, een uitstekende fotograaf en engelengeduld.

    Sterrensporen ontstaan door de rotatie van de aarde. Hierdoor lijken de sterren zelf te bewegen. Dit wonderlijke fenomeen is mooi op foto vast te leggen met behulp van lange sluitertijden. De bewegende ster (een lichtpunt) trekt tijdens de lange exposure langs de hemel en zal zodoende een lichtspoor op de film of digitale sensor achterlaten.

    Fotograaf Lincoln Harrison beheerst deze techniek duidelijk uitermate goed. Zijn foto's van schitterende lichtsporen gaan dan ook de wereld rond. De beelden zijn geschoten in Australië, meer bepaald in Bendigo. Het idyllische meer Eppalock fungeerde als magische locatie. Een hele nacht was Lincoln in de weer om de lichtsporen vast te leggen. Het resultaat mag er dan ook zijn. 




     






    (Foto's Brunopress)
    (kve)bron; hln.be

    Categorie:BERICHTEN NATUUR & FOTO'S
    Tags:Sterren,
    05-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muurhagedis vestigt zich definitief in Vlaanderen


    Muurhagedis vestigt zich definitief in Vlaanderen

    De muurhagedis, een zuiderse reptielensoort die tot voor kort bij ons enkel in Wallonië voorkwam, is al op 23 locaties in Vlaanderen gemeld. Hyla, de reptielen- en amfibieënwerkgroep van Natuurpunt, stelde vast dat de soort zich hier ook voortplant.

    De muurhagedis is een slanke, afgeplatte, bruinachtige hagedis met een lichaamslengte tot ruim zeven centimeter en een staart tot vijftien centimeter. De reptielensoort werd in 2004 langsheen de spoorwegberm in Muizen voor het eerst in Vlaanderen gezien. "Daarna volgden waarnemingen onder meer in Heverlee, Zaffelare, Lokeren, Ternat, Wilsele en Eeklo", aldus Robert Jooris (Hyla). Enkel in Limburg verloopt de kolonisatie traag.

    Spoorweg
    Op vijf locaties, inclusief een laatste vindplaats in augustus aan het Albertdok, ging het om een enkeling, maar op alle andere plaatsen heeft zich ondertussen een populatie gevestigd. "Opvallend is dat de muurhagedissen zich vooral ophouden in spoorwegbermen, heel vaak in de omgeving van een rangeerstation. Wellicht arriveerde de soort als verstekeling bij goederentransport per spoor."
     
    Temperatuur
    De muurhagedis komt van nature voor in Wallonië en verkiest meestal op het zuiden gerichte, en dus warme, rotspartijen. "Op enkele plaatsen zijn muurhagedissen na aankomst al snel verdwenen, maar op de meeste locaties stellen we elk jaar al voorplanting vast. Uit tellingen blijkt het aantal individuen ook een stijgende trend te vertonen. Vermoedelijk komt dat omdat de gemiddelde temperatuur in juli de voorbije decennia is gestegen, waarbij hun eieren meer kans maken om zich te ontwikkelen.
     
    Hyla vraagt waarnemingen van muurhagedissen te melden via de website www.waarnemingen.be.
     

    (belga/gb)
     bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Hagedissen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitwerpselen panda goudmijn voor biobrandstoffen


    Uitwerpselen panda goudmijn voor biobrandstoffen


    © reuters

    Bacteriën in de uitwerpselen van panda's kunnen voor een revolutie zorgen in de productie van biobrandstoffen. Tot nog toe werd voor de productie van biobrandstoffen vooral gekeken in de richting van makkelijk afbreekbare gewassen zoals maïs en suikerriet, maar de nieuwe bacteriën kunnen veel hardere gewassen aan, zoals bamboe.

    Wetenschappers van de Mississippi State University verzamelden en analyseerden een jaar lang verse uitwerpselen van mannelijke en vrouwelijke panda's in de dierentuin van Memphis. Ze vonden zo verschillende types bacteriën die in staat zijn lignocellulose af te breken, een bijzonder moeilijk te verteren stof in gras, stengels van gewassen en hout.

    De ontdekking kan een belangrijke doorbraak betekenen, omdat biobrandstoffen tot nog toe vooral gewonnen worden uit gewassen zoals maïs en suikerriet, en dus concurrentie vormen voor de menselijke voeding. Wetenschappers zoeken al lang naar grondstoffen die niet eetbaar zijn voor de mens, en dus geen bijkomende bron van honger in de wereld zijn.

    Lignocellulose
    "Wie had ooit vermoed dat uitwerpselen van de panda mee zouden helpen om een van de grootste drempels in de productie van biobrandstoffen weg te werken: het afbreken van ruw plantenmateriaal tot brandstof." zegt Ashli Brown, een van de wetenschappers. "We hopen dat ons onderzoek het gebruik van biobrandstoffen in de toekomst vooruit kan helpen en onze afhankelijkheid van buitenlandse olie kan verminderen."

    Onderzoekers vermoedden al lang dat in het darmstelsel van panda's bacteriën te vinden zijn die lignocellulose kunnen afbreken. Het dieet van de dieren in het wild bestaat immers voor 99 procent uit bamboe, en een volwassen panda eet 9 tot 18 kilogram per dag. Maar het is voor het eerst dat wetenschappers op zoek gaan naar de specifieke bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de vertering.

    De gevonden bacteriën zijn gelijkaardig aan de varianten die gevonden werden in termieten, maar lijken meer beloftevol voor de productie van biobrandstoffen. "Onze studie lijkt erop te wijzen dat de pandabacteriën efficiënter zijn in de afbraak van plantenmateriaal en dat de manier waarop ze werken beter geschikt is voor de productie van biobrandstoffen", zegt Brown.

    Bedreigde soorten
    De wetenschappers vermoeden dat, in optimale omstandigheden, de bacteriën in staat zijn om 95 procent van de biomassa van planten om te zetten in eenvoudige suikers. De bacteriën zijn zo efficiënt dat daarvoor geen hoge temperaturen nodig zijn zoals nu wel het geval is in de productie van biobrandstoffen, zegt Brown. Daardoor wordt het proces mogelijk een stuk minder tijdrovend en bovendien schoner en goedkoper.

    "Maar de ontdekking leert ons ook een lesje over het belang van biodiversiteit en de bescherming van bedreigde diersoorten", zegt Brown. Ze wijst erop dat er in het wild maar zo'n 2500 panda's meer over zijn, en dat er 200 in gevangenschap leven. "Dieren en planten zijn een onschatbare bron van geneesmiddelen en andere producten waar de mens van afhankelijk is. Als ze uitsterven, verliezen we die bron."

    (ips/gb)
    Bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Panda,
    04-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paarden en Fazanten


    Paarden en Fazanten








    Categorie:Foto's
    Tags:Paarden, Fazanten,
    02-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schoonheid van Afrika vereeuwigd in prachtbeelden


    De schoonheid van Afrika vereeuwigd in prachtbeelden


    Marina Cano heeft schitterende foto's ...

    Marina Cano heeft schitterende foto's meegebracht van haar reis naar Afrika. De Spaanse amateurfotografe trok drie weken door Kenia en maakte prachtbeelden van wilde dieren in hun natuurlijke habitat.

    Marina Cano heeft schitterende foto's ...



    Marina Cano heeft schitterende foto's ...




    Marina Cano heeft schitterende foto's ...






    Marina Cano heeft schitterende foto's ...






    Marina Cano heeft schitterende foto's ...


    (Foto's Brunopress)
    bron; hln.be


    Categorie:BERICHTEN DIEREN & FOTO'S
    Tags:olifanten, Leeuw, Giraf, Zeebra,
    01-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond leeft op top van Kilimanjaro


    Hond leeft op top van Kilimanjaro


    © afp

    Klimmers hebben op de top van de Kilimanjaro in Tanzania een hond zien lopen. Het is een raadsel hoe het dier tot 5.000 meter hoogte is kunnen klimmen en hoe het er kan overleven. Vermoedelijk gaat het om dezelfde hond die tien jaar geleden ook al gespot werd op de flank van de berg.

      
                      © afp

    De Kilimanjaro is vooral bekend omwille van zijn witte ijshoedje. En daar zou een hond erin slagen te overleven. Dat beweren enkele toeristen die de berg beklommen. "Ik was aan het bekomen van de klim toen ik op een meter van mij de hond op een rots zag liggen", zegt Antoine le Galloudec in The Sun.

    De leefomstandigheden op de top van de berg zijn allesbehalve aantrekkelijk. Op dergelijke hoogte stijgen de temperaturen maar zelden boven het vriespunt uit. Bergbeklimmers krijgen ook waarschuwingen over de ernstige gevolgen van hoogteziekte. Ongeveer tien jaar geleden werd al eens een hond gespot nabij een kamp van klimmers lager op de bergflank. Het is dus niet uitgesloten dat het om dezelfde hond gaat.

    Gidsen konden hun ogen niet geloven toen de toeristen hen een foto van de hond toonden. Kilimanjaro is de vierde hoogste berg van de zeven bergtoppen, de verzameling van de hoogste bergen van ieder continent. Kilimanjaro is ook een slapende vulkaan. Jaarlijks lokt de berg veel toeristen, die ongeveer een week rondtrekken naar de top.

    (gb)
    bron; hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Hond, Kilimanjaro,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aarde telt 8,7 miljoen levende soorten


    Aarde telt 8,7 miljoen levende soorten


    Onze planeet telt ongeveer 8,7 miljoen soorten planten, dieren en andere organismen. Dat blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in het wetenschappelijke magazine PLoS Biology. Volgens de auteurs van de studie, wetenschappers van 'Census of Marine Life', gaat het om de meeste precieze berekening ooit.

    Van de 8,7 miljoen soorten zouden slechts 1,23 miljoen (14,1 procent van het totaal) gecatalogiseerd zijn. Voorts zouden 6,5 miljoen soorten op aarde leven terwijl 2,2 miljoen in het water leven.
     
    Er zouden 7,77 miljoen diersoorten zijn, waarvan er net geen miljoen beschreven zijn. Van de 298.000 plantensoorten zijn er 215.644 gecatalogiseerd.
     
    De nieuwe berekening, het resultaat van analyses gebaseerd op de allerlaatste technieken in taxonomie, laat toe de cijfers uit het verleden bij te stellen. Die varieerden van drie tot honderd miljoen soorten. "De vraag hoeveel soorten er op onze planeet leven fascineert de wetenschap al eeuwen en deze resultaten, gekoppeld aan andere onderzoekingen over de verdeling en de rijkdom aan soorten, is zeer belangrijk aangezien de menselijke activiteit en de impact ervan verantwoordelijk zijn voor het uitsterven van steeds meer soorten", zegt Camilo Mora, de belangrijkste auteur van de studie. Volgens hem riskeren talloze soorten te verdwijnen zonder dat we ze ooit gekend zullen hebben.

    (belga/vsv)
     bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Planeet, Dieren, Planten,
    28-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieveheerbeestjes, Libelle, en een groene Rups.



    Lieveheerbeestjes, Libelle, en een groene Rups.




















          Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Foto's
    Tags:Lieveheerbeestje, Libelle, Rups
    25-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen papegaai herkent baasje op markt


    Gestolen papegaai herkent baasje op markt



    Een grijze roodstaartpapegaai, die eerder deze maand werd gestolen uit een instelling in het Nederlandse Barneveld, heeft op een dierenmarkt zijn baasje herkend. De vogel kwam direct toen zijn baas hem bij de naam riep. Een 30-jarige man uit Hilversum, die de papegaai te koop aanbood, is ter plekke aangehouden.

    Huiszoeking
    Uit de instelling werden ongeveer 70 vogels gestolen. Behalve de roodstaartpapegaai had de Hilversummer een eveneens uit de instelling gestolen voorhoofdsamazonepapegaai bij zich. In zijn woning trof de politie nog eens een kaketoe en een papegaai aan, die ook werden gestolen.

    Tip
    De eigenaar van de vogels was getipt dat zijn dieren op de markt waren gezien. Hij nam de politie mee om poolshoogte te nemen. De man uit Hilversum zit vast, de politie zoekt nog naar de andere gestolen vogels. (

    eb)bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Grijze roodstaartpapegaai, Papegaai,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontsnapte ezel leidt politie naar hennepkwekerij


    Ontsnapte ezel leidt politie naar hennepkwekerij


    Een ontsnapte ezel heeft de Friese politie gisteren op het spoor gezet van een illegale hennepkwekerij in het plaatsje Kootstertille. Het dier had de benen genomen toen de bewoner van het pand niet thuis was, aldus de politie.

    Hennepgeur
    De ezel liep op de rijweg, waar het dier door agenten werd gevangen. Toen zij de ezel terugbrachten, roken de agenten op het erf een sterke henneplucht en hoorden ze het geluid van ventilatoren.

    In een loods achter de woning troffen de politie een hennepkwekerij aan met 685 planten. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. De hennepplanten en de elektrische apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd.

    (eb)
    bron;hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Ezel,
    23-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontlasting doodt koraal Florida


    Ontlasting doodt koraal Florida


    Een koraalsoort in het Caraïbisch gebied wordt door toedoen van de mens met uitsterven bedreigd. Een virus in menselijke uitwerpselen blijkt verantwoordelijk voor massaal sterven van geweikoraal. Via rioolwaterzuiveringsinstallaties komt het virus in het zeewater terecht. Dat schrijven Amerikaanse wetenschappers in het wetenschappelijke tijdschrift PLoS ONE, zo meldt de Volkskrant.

    De onderzoekers bestudeerden het DNA-materiaal van het wittepokkenvirus, dat verantwoordelijk is voor de koraalsterfte bij Florida. De genetische code bleek overeen te komen met hetzelfde virus in menselijke uitwerpselen. Bij dierlijke ontlasting werd het virus niet gevonden.

    Door renovatie van de rioolwaterzuivering is de sterfte in de wateren bij Florida de laatste tijd een halt toegeroepen. De wetenschappers hopen dat andere landen in de regio hier lering uit trekken.


    (kve) bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Natuur
    Tags:Koraal,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzonderlijke springkracht gibbons kwestie van techniek


    Uitzonderlijke springkracht gibbons kwestie van techniek


    Dat gibbons in staat zijn tot uitzonderlijke sprongen, hebben ze niet te danken aan specifieke fysieke eigenschappen, maar aan een speciale techniek waarbij ze hun lange armen naar voren zwaaien. Dat blijkt uit een studie van de kleine mensapen in dierenpark Planckendael door onderzoekers van de K.U.Leuven, University of Liverpool en Universiteit Antwerpen.

    De onderzoekers analyseerden de sprongen van meer dan 5 meter - wat heel wat is voor een aapje van ongeveer 6 kilogram - en kwamen erachter de dieren tot deze opmerkelijke prestaties in staat zijn doordat ze hun lange armen naar voren zwaaien. Door deze armzwaai kunnen de gibbons de afstoottijd verlengen. Hierdoor is er meer tijd om kracht te leveren en kunnen ze een grotere afstand overbruggen tijdens een sprong.
     
    Belangrijk
    De bijzondere springcapaciteiten zijn erg belangrijk voor gibbons die in het wild leven, meer bepaald in tropische regenwoud in Zuid-Oost-Azië, waar ze veelal op grote hoogte slingeren van de ene naar de andere boomkruin. Als de afstand tussen twee bomen te groot wordt moeten ze namelijk afdalen naar de woudbodem, waar ze kwetsbaar zijn voor roofdieren.
     
    Gevaar
    Door de toenemende ontbossing zijn vele gibbonsoorten met uitsterven bedreigd. De onderzoeksresultaten helpen om een goede inschatting te maken van de afstand die gibbons kunnen overbruggen van boom tot boom.


    (belga/sam)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Gibbons,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzonderlijk opnieuw salamanderlarven in poelen


    Uitzonderlijk opnieuw salamanderlarven in poelen

     

    Er zijn deze maand op verschillende plaatsen in Vlaanderen opnieuw salamanderlarven ontdekt in weidepoelen die begin juni uitgedroogd waren en waarin dode larven gevonden werden. Volgens Robert Jooris van Hyla, de amfibieënwerkgroep van Natuurpunt, is dat uitzonderlijk.

    "Het gaat om weidepoelen die in de late lente droog stonden, waar al dode larven gevonden werden en er dus geen voorplanting was", aldus Jooris. "Nu zijn er opnieuw larven aangetroffen, onder meer van de kleine watersalamander en alpenwatersalamander, en dat is abnormaal. Die larven moesten er in juni al uit zijn, je zou nu geen salamanderlarven meer verwachten."

    Jongen ophouden
    Van de enige levendbarende salamander, de vuursalamander, is het bekend dat die zijn jongen tijdelijk kan ophouden tot er opnieuw water is. "Alle andere salamanders leggen eitjes die zich tegen de zomer ontpoppen. Ofwel zijn er salamanders die hun voorplanting spreiden en dus later afzetten, een systeem waarvan we het bestaan niet wisten. Ofwel zijn salamanders die normaal pas volgend jaar geslachtsrijp zouden zijn, door het warme voorjaar vroeger geslachtsrijp geworden en later op het jaar aan de voortplanting begonnen."
     
    Padden
    Voor rugstreeppadden zijn de eerste en tweede legsels verloren gegaan, maar is wel een derde en vierde legsel tot ontwikkeling gekomen. "Het is de enige paddensoort waarvan gekend is dat die ook hun voortplanting spreiden doorheen het jaar."

    (belga/sam)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:padden,
    22-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orang-oetan gebruikt natte handdoek tegen de warmte


    Orang-oetan gebruikt natte handdoek tegen de warmte


    Het is tijdens de zomer niet alleen voor mensen warm, ook dieren hebben onder de hitte te lijden. Deze orang-oetan heeft daar in de dierentuin van Tokio een oplossing voor gevonden.

    De aap dompelt een handdoek in een plas water om zijn hoofd verkoeling te bieden. Het dier gaat daarbij heel zorgvuldig te werk en wringt de natte handdoek eerst vakkundig uit. Een andere aap komt een kijkje nemen, maar delen wil deze slimme orang-oetan niet.

    In de dierentuin stonden toeschouwers versteld en ook op het internet is de orang-oetan een hit. Eén fan van de video schreef: "Dit korte fragment is beter dan de hele nieuwe film van 'Planet of the Apes'."

    (gb) bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Orang-oetan, Aap,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Libellen en Waterjuffers


    Libellen en Waterjuffers




















       Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Foto's
    Tags:Libellen, Waterjuffers,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hengelaars halen reuzenmeerval boven in Brecht


    Hengelaars halen reuzenmeerval boven in Brecht

    hengelaars halen reuzenmeerval boven in brecht

    Twee hengelaars, Seppe Kox (25) en Tim Jansen (31) deden zaterdagavond dé vangst van hun leven. Ze haalden rond halftien een reuzenmeerval van 2,02 meter uit de Schotense Vaart in Sint-Lenaarts, een deelgemeente van Brecht.

    Het 'monster' woog tussen de 80 en 100 kilo. Deze vangst wordt door ervaren hengelaars als uitzonderlijk beschouwd, omdat dergelijke exemplaren nooit eerder gezien werden in dit kanaal.

    JAN VORSSELMANS
    bron; gva.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:meerval,
    21-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien gele donzen eendjes


    Tien gele donzen eendjes








    Categorie:Foto's
    Tags:Dieren, Eendjes,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOYA yoga voor en met je hond


    "DOYA" yoga voor en met je hond




    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Honden,



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    thesaint
    blog.seniorennet.be/thesain

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!