Ik ben Frans Van Nuffel
Ik ben een man en woon in Nieuwstraat 19 (2235 Westmeerbeek) en mijn beroep is Technisch Tekenaar.
Ik ben geboren op 04/04/1948 en ben nu dus 76 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Sport-Reizen-Postzegels-Lekker eten.
Ik ben Frans Van Nuffel
Ik ben een man en woon in Nieuwstraat 19 (2235 Westmeerbeek) en mijn beroep is Technisch Tekenaar.
Ik ben geboren op 04/04/1948 en ben nu dus 76 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Sport-Reizen-Postzegels-Lekker eten.
Het kasteel Ter Borght ligt aan de Heide in Westmeerbeek (Hulshout). Het werd gebouwd in 1780. In 1859 werd het geheel samen met onder meer de pachthoeve verkocht aan baron A.C.N. de T'Serclaes. Het in kern classicistische kasteel heeft neoclassicistische gevelversiering. Het kasteel bezit een oranjerie in een beglaasde ijzerstructuur met getorste zuiltjes. In 2002 werden het kasteel en het omgevende kasteelpark beschermd als monument
De parochiekerk van Westmeerbeek (Hulshout) is toegewijd aan Sint-Michiel. De huidige kerk werd opgetrokken in 1939 naar een ontwerp van J. Ritzen. Daarbij werd de gerestaureerde, westertoren van de vroegere laatgotische kerk uit de 15de eeuw geintegreerd. Deze oudere kerk, die sinds 1938 beschermd is als monument, is intussen volledig tot ruïne vervallen
De sociale bouwmaatschappij Zonnige Kempen start in maart 2009 met de renovatie van het oude gemeentehuis in de Stationsstraat in Westmeerbeek (Hulshout). In het gebouw komen twaalf appartementen. De maatschappij bouwt ook in de Netestraat achttien woongelegenheden.
Het ontwerp voor het oude gemeentehuis vertrouwt de Zonnige Kempen toe aan architect Mark Depreeuw. Het project bestaat uit drie delen. We bouwen twee nieuwbouwblokken met telkens vier huurappartementen en we renoveren het oude gemeentehuis. Daarin komen ook vier huurappartementen, zegt Julien Van Der Mieren, afgevaardigde van de raad van bestuur van Zonnige Kempen.
De vormgeving, het uitzicht en de inplanting van de nieuwbouw houden rekening met het oude gemeentehuis. Het perspectief vanop de straatzijde blijft bewaard. De bouwaanvraag omvat ook de heraanleg van het semiopenbaar domein.
Netestraat
Zonnige Kempen houdt zich vooral bezig met het verhuren van woningen aan mensen met een laag inkomen, zegt directeur Luc Stijnen. Toch bouwen we ook woningen voor verkoop. Onze maatschappij verhuurt ongeveer 1.750 woningen in elf Kempense gemeenten.
De Zonnige Kempen is in de Netestraat in Westmeerbeek ook gestart met de bouw van achttien woningen. Het project bestaat uit twee fasen. In de eerste fase worden twaalf woongelegenheden neergepoot. In de tweede fase bouwt de maatschappij zes bejaardenwoningen.
Wie in aanmerking wil komen om een sociale woning te huren, moet zich inschrijven in het register van kandidaat-huurders. Een kandidaat-huurder kan zich pas inschrijven als hij voldoet aan de toelatingsvoorwaarden. Meer info: 014-54.19.41, info@zonnigekempen.be
Je moet goed kijken om er niet voorbij te rijden, want noch de brouwerij, noch de gevel van het stemmige café van Den Hopperd in Westmeerbeek (Hulshout) dragen reclame. Maar achter de anonieme muren brouwt Bart Desager (42) vier exclusieve biobieren.
Desaeger volgde aan de brouwerijschool in Gent een opleiding voor laborant. Hij zweert bij biologisch geteelde grondstoffen die de basis uitmaken van zijn bier. Dat maakt zijn biobrouwerij zowat uniek in Vlaanderen. Om zich een biobrouwerij te mogen noemen, moeten de ingrediënten van het bier (mout, hop en gist) biologische geteeld zijn en er mogen geen schuimmiddelen toegevoegd worden. Regelmatig krijgt de brouwer dan ook controle.
Cannabier
Als kleine brouwerij moet je jezelf profileren, weet Desaeger. Mijn biobier is een specialisatie. Tweemaal per maand brouwt Desaeger zijn bieren. Het gaat telkens over brouwsels van 1.200 liter, toch al respectabel in de wereld van de hobbybrouwers.
Bart houdt het daarom op vier pittige bieren: Kameleon amber, Kameleon tripel, Kameleon ginseng en het intrigerende Cannabier. Dat laatste wordt gemaakt van hennep, vertelt Bart, maar in België is daar nog geen wetgeving rond, dus ik wacht tot dat in orde is alvorens ik mijn volgende brouwsel Cannabier stook.
Lokale markt
Al wat Bart Desaeger brouwt is voor de lokale markt. Ik ben liever sterk rond de kerktoren dan een kleine garnaal in de VS, filosofeert hij. Een kleine hoeveelheid van zijn bier verhuist naar Frankrijk en Italië.
Elke zondag tussen 13u en 18u is het gezellige café bij de brouwerij open, of voor groepsbezoeken kan het ook op afspraak. In de toekomst moet dat meer worden. Ik denk eraan om tijdens de weekends te openen, een terras bij te zetten en een hapje bij ons bier aan te bieden, besluit Bart.
Den Hopperd, Netestraat 67, Westmeerbeek Meer info: 016-68.09.78, of 0495-25.82.
La Corbeille, een Belgische producent van groenten- en fruitconserven met hoofdzetel in Westmeerbeek en productievestigingen in Rijkevorsel en Stabroek wordt overgenomen door de Franse groentenverwerker Bonduelle.
Bij La Corbeille werken 272 mensen die samen een omzet van 67 miljoen euro realiseren, waarvan conserven ongeveer de helft uitmaken. De rest komt uit de verkoop van verse, al dan niet verwerkte groenten en van diepvriesgroenten.
Naast de overname van La Corbeille kondigde Bonduelle ook een alliantie in de diepvriessector in Frankrijk aan.
In de Hulshoutse deelgemeente Westmeerbeek heeft CD&V een nieuw beeldje van Manneke Pis geplaatst nadat het vorige, dat in 2005 was geplaatst, door onbekenden werd gestolen. Het beeldje symboliseert Klein Brussel, waarbij de arme inwoners van Mjorbeek die op het plaatselijke kasteel gingen werken, moesten Frans leren ter wille van de haute finance die daar kwam. Reeds in de helft van vorige eeuw stond er een Manneke Pis als teken van de onderdrukking door de Franstaligen.