Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • hgfhgf
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    29-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maakt prinses Mathilde zich klaar om koningin te worden?

    Maakt prinses Mathilde zich klaar om koningin te worden?

    Liefst niet



    Prinses Mathilde zou volgens een akte uit het staatsblad in het najaar van 2012 enkele opvallende financiële en juridische operaties naar de vennootschap Sagifex hebben gedaan. Sagifex is de familievennootschap van de familie d'Udekem. Dat meldt het vtm-magazine Royalty.

    Volgens de akte heeft Mathilde vijf stukken bosgrond in de Ardennen ondergebracht in de vennootschap Sagifexvan haar familie. Het gaat over 66.000 vierkante meter Ardennese bosgrond, dat is nu ook geen fortuin waard. Om en bij zou het om 50.000 euro gaan en die ze in de vennootschap heeft ondergebracht.

    Waarom steekt Mathilde deze gronden in een familievennootschap? "De vader van Mathilde graaf Patrick  heeft jaren in onmin geleefd met zijn eigen broers, precies over de erfenis van hun moeder. Dat is echt op het scherp van snee uitgevochten in de media en het is geweten dat Mathilde haar zussen en broers veel beter overeenkomen en dat ook zo willen houden", volgens Royalty.
     
    Broer
    En ook de mindere financiële situatie van Mathildes broer Charles-Henri zou er voor een deel kunnen tussen zitten. "Het zou wel eens kunnen dat er verder wordt gedacht dan dit en dat er wordt gezegd van kijk... Wij gaan de persoonlijke financiën in orde brengen eventueel met het oog op een troonswisseling die er vroeg of laat toch eens zal komen. Het zal niet voor morgen zijn maar toch wel eens voor de volgende jaren ten laatste. En het is goed, want dan zijn die persoonlijke fiscale zaken wel in orde", zegt
    professor Herman Matthijs."
     
    Met deze publicatie geeft prinses Mathilde alvast een eerste aanzet tot meer duidelijkheid over haar financiën.
     
    Transparantere financiën
    "Er wordt al geruime tijd in dit land gesproken over het  feit dat men een veel transparanter systeem wil invoeren qua publieke financiering van de koninklijke familie. Zo is het ook in Nederland bijvoorbeeld, waardoor er inderdaad een aantal regels kunnen komen. En waarschijnlijk zal Mathilde vroeg of laat toch wel koningin worden en dan heeft zij natuurlijk al vooruitgelopen op een dergelijke evolutie die sowieso toch wel gaat gebeuren", aldus nog professor Matthijs.

    29-04-2013 om 17:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Nederlanders zijn Oranjegekte al beu’

    ‘Nederlanders zijn Oranjegekte al beu’
     
    Supermarkten verkopen massa Oranjeproducten en initiatieven zouden samenhorigheid onder bevolking moeten versterken

    Warenhuis De Bijenkorf op de Dam in Amsterdam: WA-banieren aan de gevel, kronen op het dak.

    'Amsterdam wordt morgen de oranje hoofdstad van de wereld’, kondigde de Nederlandse premier Mark Rutte gisteren aan. Het centrum is al helemaal oranje gekleurd. In heel het land sturen supermarkten de Oranjekoorts en van hogerhand worden initiatieven gelanceerd om het samenhorigheidsgevoel aan te wakkeren. ‘Voor de gewone Nederlander mag die gekte gauw voorbij zijn.’

    Koninklijk bootje op de Amsterdamse grachten.


    Stap een supermarkt in Nederland binnen en je waant je in een souvenirshop. Winkelrekken liggen vol producten die afgestemd zijn op de troonsafstand van koningin Beatrix en de machtsoverdracht aan Willem-Alexander. Douwe Egberts verkoopt voor het eerst in 260 jaar de vertrouwde Aroma Rood in oranje verpakkingen. King pakt uit met Alex-pepermuntjes. De Ruijter vulde een blikken doos met alleen maar oranje hagelslag. En dessertenmaker Mona creëerde Kroningstoetjes, met sinaasappelsaus.

    Oranje koffie.

    Commercieel voordeel

    Intussen in de dagbladhandel: kranten met bijlagen en extra dikke tijdschriften. Tv-stations zenden documentaires en films uit over Beatrix en Willem-Alexander. En de familiezender Radio 2 zendt al wekenlang Oranjejournaals uit.

    ‘Er heerst Oranjehysterie’, zegt koningshuisdeskundige Rick Evers, die voor het maandblad Royalty schrijft. ‘Maar vergis je niet, die hysterie wordt in de eerste plaats gecreëerd door wie er commercieel beter van wordt. Fabrikanten en supermarkten, bijvoorbeeld. Maar ook de media.’

    Máxima en Willem-Alexander: nog even geduld.

    De Nederlanders werden tegelijk van hogerhand bestookt – kritische geesten zeggen gebrainwasht – met initiatieven om de samenhorigheid te versterken. Dik 1,3 miljoen schoolkinderen moesten een dag lang bewegen tijdens de Koningsspelen. Burgers konden hun ‘droom voor de koning’ posten. En herinner u het beruchte Koningslied dat iederéén dinsdag moet meezingen. Ondanks de felle kritiek staat de song op de eerste plaats in de hitparade.

    Reden om te feesten

    De gemiddelde Nederlander gaat vooralsnog niet mee in de gecommercialiseerde en de door de overheid gestuurde Oranjegekte, aldus royalty-expert Rick Evers. ‘Het is niet zoals bij het wereldkampioenschap voetbal, dat hele straten weken van tevoren al oranje kleuren en iedereen de Nederlandse vlag buiten hangt. Voor de gewone Nederlander kan het niet snel genoeg 30 april zijn, zodat die gekte voorbij is.’

    Marktonderzoek van het bureau GfK bevestigt dat. Ondanks het overaanbod heeft hooguit één gezin op de tien een Oranjeproduct in huis gehaald. Het populairst is de Alex-pepermunt van King, gevolgd door de oranje koffiepakken van Douwe Egberts. Drogisterijketen Kruidvat, geconfronteerd met een overstock aan prullaria, hanteert sinds dit weekend de formule ‘een kopen, twee gratis’.GfK verwacht dat het Oranje-effect pas deze week leidt tot meerverkoop.

    Oranje hagelslag.

    Uitzondering op de regel is Amsterdam, dat nu al volledig oranje gekleurd is. Maar dat is altijd zo met Koninginnedag, dit jaar uiteraard een tikkeltje meer. Op het Centraal Station en in het stadscentrum zijn grote banieren geplaatst in rood, wit en blauw, met de oranje letters W en A, verwijzend naar de initialen van de nieuwe koning. Straten zijn versierd met Nederlandse vlaggen.

    De gemiddelde Nederlander mag dan alle hysterie beu zijn, morgen zal iedereen feestvieren. ‘Amsterdam wordt de oranje hoofdstad van de wereld’, kondigde premier Mark Rutte gisteren aan tijdens een internationale persconferentie. Rick Evers: ‘Koninginnedag draait doorgaans niet zozeer om de koningin, het is gewoon een reden om feest te vieren en al van ’s ochtends in de drank te vliegen. Dan doen we alsof we alles en iedereen leuk vinden, terwijl we elkaar de rest van het jaar niet aankijken. En dit jaar? Eerst naar de inhuldiging kijken en dán naar het terras. Het liefst allebei tegelijk.’

    29-04-2013 om 12:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-Politie wil snelrijders automatisch stoppen met microgolfwapen

    EU-Politie wil snelrijders automatisch stoppen met microgolfwapen



    Politie en douane krijgen in de toekomst beschikking over technologie die in staat moet zijn om auto's automatisch te laten stoppen. Dat is de bedoeling van het project Savelec (Safe Control of Non Cooperative Vehicles through Electromagnetic Means) van de Europese Unie, dat de mogelijkheid moet creëren om auto's met een elektronische straal automatisch te laten stoppen. De straal zou immers de elektronica in de auto van verdachten of verkeersovertreders onderbreken, waardoor het voertuig stil zou vallen. Er worden echter vragen gesteld over mogelijke gevaren voor de gezondheid. Vooral voor personen met een pacemaker zou de technologie gezondheidsrisico's kunnen opleveren.

    Gehoopt wordt dat Savelec, waarbij onder meer gebruikt zou kunnen gemaakt worden van drones, over twee jaar geïntroduceerd zal kunnen worden. Onder meer het Landeskriminalamt van de Duitse deelstaat Sachsen-Anhalt, de Spaanse Guardia Civil en de Franse Gendarmerie Nationale zouden al interesse hebben laten blijken. "De technologie biedt de mogelijkheden om voertuigen tot stilstand te dwingen zonder gevaar voor de inzittenden, de auto of de omgeving," wordt er opgemerkt. Er wordt wel gezegd dat moet worden onderzocht worden of de straling een impact zou kunnen hebben op de gezondheid van de inzittenden of explosiegevaar voor onder meer de autobrandstof zou kunnen opleveren.

    Het Duitse parlementslid Adrej Hunko van Die Linke heeft echter al zware kritiek geuit op het project. Hij voert aan dat de Europese Unie opnieuw miljoenen euro investeert in militaire technologie die aan de politie ter beschikking wordt gesteld. Hunko merkt daarbij op dat het civiele onderzoek steeds verder wordt gemilitariseerd. Hij heeft het over een ontoelaatbare financiering van de wapenindustrie met middelen van het wetenschappelijk onderzoek en eist dat de ontwikkeling van Savelec door de Europese Unie wordt stopgezet. Het project zou een investering vergen van 4,2 miljoen euro. Daarvan zou 3,3 miljoen euro door de Europese Unie worden gefinancierd. (MH)

    29-04-2013 om 01:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    28-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe planeten ontdekt waar leven mogelijk is

    Nieuwe planeten ontdekt waar leven mogelijk is
     


    Een internationaal team van astronomen heeft twee planeten ontdekt waar een of andere levensvorm - in theorie - mogelijk is gezien hun grootte en positie.

    De planeten draaien rond een ster, Kepler-62, op een afstand van ongeveer 2.000 lichtjaar. Die afstand laat vloeibaar water toe op de planeten en dus leven.

    De planeten Kepler-62e en Kepler-62f zjin groter dan de Aarde en krijgen 0,41 en 1,2 keer de hoeveelheid zonnestraling van de Aarde. Dat staat te lezen in het onderzoek van de wetenschappers dat vandaag in het tijdschrift Science gepubliceerd werd.

    Hoe de planeten er uit zien, is onbekend, aldus de wetenschappers en het is evenmin duidelijk om nu al uit te maken of er daadwerkelijk mensen zouden kunnen leven. ‘De twee planeten die we gevonden hebben, bieden van alle bekende planeten de beste mogelijkheden om leven mogelijk te maken', aldus William Borucki van de Amerikaanse Luchtvaart- en Ruimtevaartdienst.

    Een van de planeten zou een rotsachtig hemellichaam kunnen zijn met een soort van ijskappen op de polen, terwijl de andere warmer zou zijn.

    28-04-2013 om 22:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransen ontevreden over eerste jaar president Hollande

    Fransen ontevreden over eerste jaar president Hollande



    Iets meer dan een jaar na zijn intrek in het Elysée is de linkse president François Hollande minder populair dan ooit, zo blijkt uit een opiniepeiling voor de krant Le Parisien die er zondag mee uitpakte.

    Volgens de enquête door het instituut BVA is 73 procent van de Fransen ontevreden over het eerste jaar dat Hollande staatshoofd is. Een jaar geleden zei 62 procent 'eerder tevreden' te zijn, nu is dit 24 procent.

    Bijna één Fransman op drie (29 procent) meent dat Hollande een 'goede president' is, 48 procent denkt dit over zijn rechtse voorganger Nicolas Sarkozy, en 58 procent schrijft het vroegere rechtse staatshoofd Jacques Chirac die kwaliteit toe. De vroegere linkse president François Mitterrand haalt een score van 55 procent en nog veel verder in de tijd komt Charles De Gaulle aan 89 procent.

    Op de vraag of Hollande in de komende weken en maanden een regeringsherschikking moet doorvoeren en van premier moet wisselen antwoordt 61 procent bevestigend.

    28-04-2013 om 18:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dutroux en Lelièvre allebei op 3 juni voor strafuitvoeringsrechtbank

    Dutroux en Lelièvre allebei op 3 juni voor strafuitvoeringsrechtbank

    Dutroux en Lelièvre allebei op 3 juni voor strafuitvoeringsrechtbank

    De Brusselse strafuitvoeringsrechtbank zal zich op 3 juni over twee gevoelige dossiers buigen, meer bepaald die van Marc Dutroux en Michel Lelièvre. Dat meldt Luc Hennart, de voorzitter van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg.

    Marc Dutroux werd in 2004 door het assisenhof van Aarlen veroordeeld tot levenslange opsluiting voor ontvoering, misbruik en moord op meerdere kinderen. Michel Lelièvre hielp Dutroux vooral bij de ontvoeringen. Hij kreeg daarvoor 25 jaar.

    Marc Dutroux komt zijn vervroegde vrijlating onder voorwaarden aanvragen, nadat de strafuitvoeringsrechtbank in februari nog zijn verzoek verwierp om zijn straf uit te zitten met een elektronische enkelband. Michel Lelièvre wil naar het systeem van beperkte detentie overschakelen. Dat houdt in dat hij overdag de gevangenis mag verlaten, maar 's avonds naar zijn cel moet terugkeren. Lelièvre kan de zitting ook aangrijpen om ook penitentiair verlof of zelfs een vervroegde vrijlating aan te vragen.

    Of beide mannen, dan wel één van beiden, aanwezig zal zijn op de zitting, is nog niet duidelijk. "Dat is een beslissing die ze zelf kunnen nemen, tot enkele dagen voor de zitting zelf", zegt rechtbankvoorzitter Hennart.

    Ook over de veiligheidsmaatregelen die zullen genomen worden naar aanleiding van de zitting van de strafuitvoeringsrechtbank, is nog niets bekend, al laat zich raden dat die dezelfde omvang zullen aannemen als bij het laatste bezoek van Marc Dutroux, op 4 februari jongstleden.

    28-04-2013 om 01:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    27-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De veranderingen vanaf 1 mei op een rij

    De veranderingen vanaf 1 mei op een rij

    Hier heb ik absoluut niet op gewacht.

    En wat hebben we vandaag geleerd? Dat alles weer duurder wordt voor de gewone man op straat. Op naar de maand Juni.



    De start van de meimaand gaat gepaard met een aantal veranderingen bij het openbaar vervoer. Daarnaast worden taxiritjes in het Brusselse duurder, komen er nieuwe regels voor het behalen van een motorrijbewijs en verdwijnen dienstencheques van 7,5 euro voorgoed



    Vanaf 1 mei kunnen de 65-plussers niet langer gratis gebruik maken van de bussen, trams en metro's van de Brusselse vervoermaatschappij MIVB. Dan vervallen de huidige abonnementen. Voor een jaarabonnement betalen zij voortaan 60 euro.

    De 65-plussers kunnen sinds
    begin april het bedrag voor een jaarabonnement op hun Mobib-kaart laden, aldus MIVB-woordvoerster An Van hamme. Om dat bedrag op te laden kunnen ze terecht bij de Go-automaten of een van de negentien kiosken in de metrostations, op voorwaarde dat ze al over een Mobib-kaart beschikken. Die kaart kan aangevraagd worden in een van de zes Bootik-winkels in de metrostations

    De Lijn
    Op 1 mei is het huidige contract voor gratis openbaar vervoer in Hasselt met De Lijn afgelopen. Dat betekent nog niet dat wie vanaf dan in Hasselt de bus neemt, moet betalen voor een ritje. De stad en de openbare vervoermaatschappij laten het huidige systeem voortbestaan, tot nieuwe contracten zijn afgesloten, meldt Sonja Loos van De Lijn Limburg. Een busritje zal binnenkort wellicht 60 eurocent
    kosten. Enkel jongeren tot 19 jaar kunnen de busgratis blijven nemen.

    De gratis bussen werden in de zomer van 1997 ingevoerd, en waren een idee van toenmalig burgemeester Steve Stevaert (sp.a). Door de toenemende kostprijs de afgelopen jaren stonden de gratis bussen almaar meer onder druk. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober vorig jaar waren ze een van de strijdpunten.



    Taxi's
    De Brusselse taxitarieven worden op 1 mei geïndexeerd van 1,66 euro naar 1,80 euro per kilometer. Die aanpassing geldt echter enkel voor ritten binnen de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

    De andere elementen van de kostprijs voor een taxirit blijven ongewijzigd: het instapgeld bedraagt nog altijd 2,40 euro, het wachtgeld 30 euro per uur en de nachttoeslag blijft ook onveranderd op 2 euro. Ritten buiten de 19 gemeenten kosten nog altijd 2,70 euro per kilometer.



    Volgens
    Mobiel Brussel, die de prijsindexering aankondigde, was de aanpassing nodig om de levensvatbaarheid van de sector te garanderen. De prijzen blijven democratisch, klinkt het, ook in vergelijking met andere steden.

    Motorrijbewijs
    Het Belgische motorrijbewijs wordt op 1 mei vervangen door een Europees exemplaar, en dat brengt heel wat veranderingen met zich mee. Een rijbewijs voor de zwaarste categorie motors behalen, verloopt vanaf dan in etappes.

    Het motorvermorgen wordt stapsgewijs opgebouwd. Op hun 16e kunnen motorliefhebbers een rijbewijs halen voor de nieuwe categorie AM (vroeger A3). Om de twee jaar kunnen ze een nieuw examen afleggen, tot ze op hun 22'ste het A-rijbewijs halen. In totaal komen er
    vier categorieën, in plaats van drie nu: AM, A2, A1 en A. Wie 24 is, kan wel in één keer een motorrijbewijs A halen.



    Voor 1 mei konden motorrijders vanaf hun 18de nog met een begrensde motor rijden, om na twee jaar over te stappen op een krachtiger exemplaar. Die leeftijdsgrens ligt nu twee jaar later. Vanaf 18 jaar kunnen motorrijders met een motor met een cilinderinhoud van 125 cc rijden, vanaf 20 jaar met een begrensde motor (maximaal 35 kW), en vanaf 22 jaar is het vermogen onbeperkt.
    Wie al die stappen niet wil nemen, kan pas op zijn/haar 24e een rijbewijs voor de zwaarste categorie halen.

    Om een rijbewijs in een nieuwe A-categorie te halen, moeten een aantal uren les bij de rijschool en een praktisch examen afgelegd worden. Een rijbewijs voor de lichtste categorie is evenwel geen verplichting voor wie een A2-rijbewijs wil halen. De nieuwe regeling past in de toepassing van een Europese richtlijn. Daarnaast hopen de bevoegde ministers zo het aantal ongelukken op de weg te verminderen. Steeds vaker worden motorrijders immers slachtoffer van ongevallen.

    7,5 euro
    Dienstencheques die vorig jaar nog werden aangekocht en 7,5 euro waard zijn, mogen vanaf 1 mei niet langer gebruikt worden. Dat heeft te maken met de prijsstijging die op 1 januari dit jaar werd doorgevoerd. Sindsdien kost een dienstencheque 8,5 euro.

    Wie een dienstencheque met een waarde van 7,5 euro wil omruilen met een nieuwe, moet uiteraard 1 euro per cheque bijbetalen. Als men dienstencheques laat terugbetalen die in 2012 werden aangekocht, dan worden die aan 70 procent van de aanschafprijs terugbetaald. Cheques die nog in 2012 zijn aangekocht, vervallen op 30 april. Cheques die al in 2013 zijn aangekocht, blijven wel opnieuw de volledige acht maanden geldig.
     

    27-04-2013 om 22:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Het is wel ons spaargeld dat rondvloog’

    ‘Het is wel ons spaargeld dat rondvloog’

    Eigenaars doen ultieme oproep om bankbiljetten terug te brengen

    Via getuigen en andere onderzoeksmethoden wil de politie achterhalen wie hier vorige zaterdagavond allemaal aan het graaien sloeg.

    ‘Bezorg ons geld alsjeblieft terug. Wij hebben er hard voor gewerkt.’ Het koppel dat een klein fortuin zag verdwijnen in graaiende handen hoopt zijn geld alsnog terug te zien. Ze hopen op de eerlijkheid van de mensen die hun geld van straat raapten, ‘want we geloven in goedheid’. Al willen ze ook niet naïef zijn.

     

     

    Tussen de andere wagens voor de villa van het koppel uit Torhout stond vrijdagmiddag een bestelwagen van een beveiligingsfirma. ‘Tegen vanavond hangt hier een nieuw alarmsysteem’, zegt de vrouw des huizes. Tot vorige zaterdag dachten zij en haar man, een hardwerkende schroothandelaar, dat zo’n veiligheidssysteem niet nodig was. Ze hadden toch een kluis. Maar dat was een misvatting, zo hebben de feiten ondertussen uitgewezen. Vandaar dat nieuwe beveiligingssysteem. En ze hebben maar meteen voor een extra gevoelig systeem gekozen. ‘Het alarm zal al afgaan als iemand verkeerd ademhaalt in ons huis.’

    Een kleine week nadat hun fortuin door een bende dieven werd uitgestrooid in ­Zedelgem, heeft het koppel beslist een ultieme oproep te doen aan de mensen die hun bankbriefjes met gretige handen van straat plukten. Anoniem, dat wel. Omdat ze vinden dat ze al genoeg aandacht gekregen hebben. Hun vraag is duidelijk en logisch: ‘Geef alsjeblieft ons geld terug. We hebben er hard voor gewerkt.’

    ‘Er is de jongste dagen van alles gesuggereerd over ons geld. Dat het drugsgeld was, of zwart geld. Maar daar is allemaal niets van waar’, zegt de vrouw. ‘De fiscus is hier welkom. Wij kunnen in eer en geweten zeggen dat al dat geld eerlijk werd verdiend. Ik weet ook wel dat het een grote som geld is. Maar mijn man heeft sinds zijn tiende keihard gewerkt. Hij vertrekt voor dag en dauw en is pas thuis als het opnieuw donker is. Ik hoop dat die mensen die ons geld zomaar opraapten en bijhielden daar even bij stilstaan. Ik hoor de grapjes ook die nu overal verteld worden. En ik begrijp dat anderen ermee moeten lachen. Maar bij mij gaan ze door merg en been. Het is wel ons spaargeld dat daar door de straat vloog. Ik word gek als ik hoor zeggen dat mensen met zo’n volle kluis dat geld wel zullen kunnen missen. Dat is helemaal niet waar, natuurlijk.’

    ‘Wie biljetten opraapte, wordt opgespoord’

    De vrouw is de burgemeester van ­Zedelgem dankbaar voor zijn pogingen om het geld te recupereren. De burgemeester riep zijn inwoners op het geld anoniem in zijn bus te komen steken. Zodat ze zichzelf niet kenbaar moesten maken, en de slachtoffers hun geld toch ­terug zouden krijgen. Een ­manier om de drempel voor mensen die aarzelen aanzienlijk te verlagen. ‘Een schitterend idee van hem’, zeggen de slachtoffers. ‘Wij zijn die man daar enorm dankbaar voor. Zodra deze storm is gaan liggen, gaan we hem daar zeker persoonlijk voor bedanken.’

    Maar niet alleen de burgemeester probeert het geld terug te vinden. Ook de politie kondigde vrijdag aan dat ze jacht gaat maken op het verdwenen geld. ‘Hoe dat onderzoek precies gevoerd wordt, kan ik natuurlijk niet prijsgeven’, zegt woordvoerster Lien Vermeersch. ‘Maar wie geld opraapte en bij zich hield, heeft een strafbaar feit gepleegd en wij zullen het hier zeker niet bij laten. Het is nu de bedoeling via getuigen en via andere onderzoeksmethoden te achterhalen wie daar precies allemaal aanwezig was. We gaan nu mensen ondervragen en de mensen die geld gehouden hebben opsporen.’

    Tot nu toe hebben amper vijf personen het geld aan de politie bezorgd. Twee mannen reden dezelfde avond nog naar de politie, twee anderen kregen wroeging en bezorgden het geld terug. En gisteren bracht een vijfde man duizenden ­euro’s terug. Anoniem, in een enveloppe in de brievenbus van het gemeentehuis, nadat hij de gemeentediensten telefonisch gemeld had dat hij het geld zou terugbrengen.

    Maar alles samen is dus nog maar een fractie van het gestolen geld terecht. Het geld dat al teruggebracht werd, ligt voorlopig in het politiekantoor. Het parket zal later beslissen wanneer dat terug naar de rechtmatige eigenaars gebracht wordt.

    ‘Ik begrijp die mensen niet’, zeggen de slachtoffers. Zelf zijn ze ervan overtuigd dat ze het geld onmiddellijk zouden teruggeven. ‘Hoe blij kan je zijn met een mooie wagen als je weet dat die met geld van iemand anders betaald is’, vragen ze zich af.

    27-04-2013 om 17:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeerboete voor man die al 13 jaar dood is

    Parkeerboete voor man die al 13 jaar dood is

    Tja , de zoektocht naar vers geld via alle kanalen......

    Parkeerboete voor man die al 13 jaar dood is

    Hilaire Tielemans uit Langdorp kreeg deze week een parkeerboete in de bus, die zijn vader Alphons twee jaar geleden in Brussel heeft opgelopen. Het enige probleem: Alphons Tielemans is nooit in Brussel geweest, en bovendien is de man al 13 jaar dood.

     

    De familie ontving een brief van een deurwaarderskantoor met een aanmaning tot betaling van de boete, vermeerderd met de onkosten."Toch wel straf dat ik zo veel jaren na het overlijden van mijn vader nog een boete kan krijgen, om nog niet te spreken van de aanmaning van een deurwaarder’, vertelt Hilaire Tielemans in Het Nieuwsblad. "Bovendien is de nummerplaat na aangifte van diefstal ervan begin jaren negentig geschrapt."

    De familie is in ieder geval niet van plan om de parkeerboete of de onkosten te betalen. "Men kan toch niet verwachten dat je zomaar iets gaat betalen om van de last af te zijn. Wij moeten toch niet opdraaien voor de fouten die zowel bij de vaststeller van de inbreuk als bij de deurwaarder gemaakt worden. Dergelijke dingen zouden eigenlijk niet mogen gebeuren, het is enerzijds grappig, maar anderzijds toch ook wel wat pijnlijk", aldus de familie.

    27-04-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    26-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Problemen op E34 houden mogelijk aan tot maandag

    Problemen op E34 houden mogelijk aan tot maandag

    Het is te hopen dat onze burgervader eens ernstig nadenkt om dat vrachtverkeer naar de toekomst toe ook buiten de bebouwde kom te houden.

    Problemen op E34 houden mogelijk aan tot maandag

    De N49/E34, die sinds donderdag 13 uur afgesloten is in Vrasene door het ongeval met een vrachtwagen geladen met gasflessen, zal zeker tot zaterdagmorgen afgesloten blijven. Dat zegt burgemeester Marc Van de Vijver van Beveren.

     

    De vrachtwagen geladen met gasflessen belandde in de middenberm ter hoogte van Vrasene en vatte vuur. De chauffeur van de vrachtwagen kwam daarbij om. De brandweer is nog altijd de gasflessen aan het nablussen. De laatste gasflessen zijn bijna leeggebrand. Dan kan de veiligheidsperimeter opgegeven worden en kunnen de gasflessen geïnspecteerd worden die onder de vrachtwagen liggen. Pas daarna kunnen de takel- en herstelwerken starten.

    "Er is nog altijd één gasfles die aan het branden is", zegt burgemeester Marc Van de Vijver van Beveren. "Ook het herstellen van het wegdek zal langer duren dan voorzien, verwacht het agentschap Wegen en Verkeer. We gaan er voorlopig van uit dat de N49 pas zaterdagmorgen kan opengesteld worden, maar het kan ook later zijn. Om 13.00 uur verwachten we meer duidelijkheid over de situatie."

    Ongevallen op E17

    De N49 blijft ter hoogte van Vrasene in beide richtingen afgesloten. Het verkeer moet omrijden via de E17. De rijbaan richting Antwerpen is op de E17 inmiddels vrijgemaakt na twee ongevallen in Kruibeke. Als gevolg van die ongevallen stond er tijdens de ochtendspits een lange file tot voorbij Waasmunster.

    Het eerste ongeval gebeurde rond 7.30 uur in de richting van Antwerpen. Door een nog onbekende oorzaak reden twee personenwagens er op elkaar in. Een inzittende raakte lichtgewond, maar twee rijstroken waren versperd door het ongeval. Er stond een file van een tiental kilometer, en in die file gebeurde een nieuw ongeval in Kruibeke. Het ging om een kop-straataanrijding zonder gewonden.

    26-04-2013 om 23:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benzineoorlog treft Nederlandse pomphouders

    Benzineoorlog treft Nederlandse pomphouders

    Benzineoorlog treft Nederlandse pomphouders

    Onder de de pomphouders in Nederland dreigt een benzineoorlog uit te breken, veroorzaakt door de crisis. Dat zegt Paul van Selms van het Nederlandse consumentencollectief UnitedConsumers woensdag.

    "De concurrentie is maximaal door een dalende vraag, het groeiende aantal bemande en onbemande prijsvechters en omdat er simpelweg te veel pomphouders zijn. Steeds meer tankstations geven kortingen, waardoor ze uiteindelijk niet zullen overleven", stelt de marktdeskundige.

    Adviesprijs daalt

    De adviesprijs voor een liter Euro95 daalde woensdag in Nederland licht tot 1,786 euro, bijna 10 cent minder dan 2 maanden geleden. Diesel werd in die periode eveneens bijna 10 cent goedkoper en kost nu 1,448 euro.

    In oktober vorig jaar bereikte de benzineprijs nog een record van 1,890 euro. Dat werd veroorzaakt door de verhoging van de btw van 19 naar 21 procent.

    Gebonden aan olieprijs

    De brandstofprijzen dalen volgens Van Selms nu ook doordat de olieprijs onder "de magische grens" van 100 dollar is gezakt. De reden is dat de wereldwijde vraag is afgenomen.

    In Nederland werd er vorig jaar 3,6 procent minder liters diesel verkocht. De verkoop van benzine zakte met 3,4 procent. Dat komt volgens Van Selms niet alleen door de belabberde economie.

    Zuinigere wagens

    "Ik durf te stellen dat auto's die steeds zuiniger worden er harder inhakken dan de crisis. Als je nu een auto koopt is hij 2 keer zo zuinig vergeleken met 10 jaar geleden", vertelt de analist.

    26-04-2013 om 08:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armoede zit overal

    Armoede zit overal

    Allé hop, weer zo'n studie : moet betaald worden en we staan geen stap verder

    Maar het gaat goed zeggen onze politiekers



    Hoewel armoede vaak vooral wordt aanzien als een stedelijk fenomeen, krijgen ook veel gezinnen op het platteland ermee te maken. Het aandeel arme huishoudens ligt daar zelfs hoger dan in heel wat andere gebieden, blijkt uit het onderzoek 'Armoede in de stad en op het platteland', een studie van de KU Leuven en de ULB die tot stand kwam op vraag van het Steunpunt Armoedebestrijding en het Federaal Wetenschapsbeleid.

    Volgens die studie ligt het armoedecijfer het hoogst in de dichtbebouwde stedelijke gebieden (22,8 procent), maar meteen daarna volgen het afgelegen platteland (15,9 procent) en het platteland (12,7 procent). Pas daarna komen de niet-dichtbebouwde stedelijken gebieden (11,4 procent) en de tussenliggende gebieden (8,8 procent).

    De armoede blijkt op het platteland wel minder 'diep' te zijn: de tien procent armste huishoudens zijn daar minder vertegenwoordigd. Maar de groep die net daarna volgt (tussen de tien en vijftien procent armsten), is dan weer oververtegenwoordigd op het platteland.

    Uiting
    Opvallend is ook dat de armoede niet overal op dezelfde manier tot uiting komt. Zo blijken arme gezinnen die in dichtbebouwde stedelijke kernen wonen eerder een neiging tot onderconsumptie dan tot schuldenopbouw te hebben: ze beschikken minder vaak over telefoon, gsm, computer, internet of een auto. De arme gezinnen op het platteland zijn vaker in het bezit daarvan, maar in het algemeen is hun financiële situatie minder goed.

    Voorts brengt het onderzoek naar voren dat onder meer bij alleenstaanden, eenoudergezinnen en 65-plussers het armoedecijfer hoger ligt op het platteland dan in de stad.

  • 66.000 Vlaamse gezinnen krijgen budget- en schuldhulp
  • Kinderarmoede in Vlaanderen blijft toenemen
  • "Heel wat daklozen ernstig ziek"
  • Termont: "Georganiseerde bedelarij aanpakken én mensen uit armoede halen"


  • 26-04-2013 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    25-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw dodelijk ongeval in staart file op N49 in Stekene

    Nieuw dodelijk ongeval in staart file op N49 in Stekene
     
    Dagelijks doe ik de N49 én de antwerpse ring, het zijn heus niet enkel de oost blokkers, het grootste deel van asociale chauffeurs zijn gewoon belgen hoor. Iedere dag dezelfde ellende : géén afstand, géén aangepaste snelheid.Zet er een vaste ploeg flikken, dan wordt zowat 90 procent van die hufters beboet.



    Op de N49, die in Vrasene afgesloten blijft door het ongeval met een vrachtwagen geladen met gasflessen, is deze namiddag ter hoogte van Stekene opnieuw een dodelijk ongeval gebeurd. Dat werd vernomen bij de hulpdiensten. Richting Antwerpen wordt de N49/E34 vanaf Zelzate afgesloten.

    Het ongeval gebeurde in de staart van de file op de N49 door het ongeval in Vrasene. De omstandigheden zijn nog niet duidelijk, maar een bestelwagen reed er in op een voorligger. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Door het ongeval wordt de oprit Moerbeke in de richting van Antwerpen afgesloten. Alle verkeer richting Antwerpen wordt in Zelzate-Oost richting de R4 gestuurd.

    De N49 blijft ter hoogte van Vrasene in beide richtingen afgesloten. Het verkeer moet omrijden via de E17. Na het ongeval in Kruibeke is de rijbaan daar opnieuw vrijgemaakt. De wachttijden op de Antwerpse ring en de N49/E34 lopen nog altijd op tot anderhalf uur. Ook op de E19, E314 en A12 staan er lange files in de richting van Antwerpen.

    Mogelijk is er tot morgenvroeg hinder op de E34. Het is nog niet duidelijk wanneer de N49 in Vrasene opnieuw kan worden opengesteld, zegt burgemeester Marc Van de Vijver. "Er zitten putten tot een halve meter in het wegdek door de ontplofte gasflessen. We weten nog niet wanneer we het voertuig kunnen takelen en aan de herstelwerken kunnen beginnen."

    Eerste ongeval
    Vermoedelijk is een van de vrachtwagenchauffeurs bij het eerste ongeval om het leven gekomen. De vrachtwagen kwam in aanraking met de middenberm terwijl hij andere voertuigen inhaalde. Dat zegt het parket van Dendermonde, dat stelt dat er geen andere voertuigen betrokken zouden zijn bij het ongeval.

    Het ongeval gebeurde rond 13 uur in de richting van Knokke. Een vrachtwagen geladen met gasflessen belandde in de middenberm en vatte vuur. Het vuur is onder controle, maar er blijft een veiligheidsperimeter van kracht. De brandweer blust na om de gasflessen af te koelen. De blus- en opruimwerkzaamheden zullen nog uren duren, verwachten de hulpdiensten. Er is zware schade aan het wegdek, zegt het gemeentebestuur van Beveren.

    25-04-2013 om 23:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expressweg nog hele avond afgesloten na spectaculair ongeval

    Expressweg nog hele avond afgesloten na spectaculair ongeval

    Wanneer wordt opgetreden tegen de vele ongevallen met vrachtwagens? Of vindt men dat heel normaal?

    Het was al een grote chaos hier met die onbegrijpelijke omlegging door de werken

    Op de Facebook-pagina 'Politiecontrole?' werd al snel een foto van het ongeval gepost

    In het Oost-Vlaamse Vrasene, een deelgemeente van Beveren, is de N49 versperd in beide richtingen door een ongeval met twee vrachtwagens. Een vrachtwagen geladen met gasflessen raakte van de weg af met een grote brand tot gevolg. De bestuurder van de vrachtwagen was op slag dood. Door het ongeval ondervindt het verkeer in en rond Antwerpen grote hinder, die nog de hele avond zullen aanhouden.

    Vrachtwagen gekatapulteerd over vangrail



    Het ongeval gebeurde rond 13 uur in de richting van Knokke. Een vrachtwagen met Nederlandse nummerplaat probeerde andere voertuigen in te halen, maar ging tijdens dat manoeuvre aan het slingeren. De vrachtwagen werd daardoor over de vangrail gekatapulteerd en knalde op een voertuig uit de andere rijrichting. De vrachtwagen vervoerde gasflessen en door de klap ontstond er brand in de cabine. De vrachtwagenbestuurder was op slag dood. 

    Het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd en verschillende brandweerkorpsen zijn ter plaatse. De korpsen van Sint-Gillis-Waas, Kruibeke en Sint-Niklaas leveren bijstand aan de brandweer van Beveren, zodat er voldoende bluswater beschikbaar is, zegt burgemeester Marc Van de Vijver. De brandweer heeft het vuur bijna onder controle, aldus de burgemeester, die zware mobiliteitshinder verwacht.



    Grote verkeershinder in het Waasland

    De N49 in Vrasene blijft in beide richtingen afgesloten en er staan files in beide richtingen. De hinder zal nog tot de avondspits aanhouden. Het verkeer op lange afstand kan omrijden via de E17 en de R4. Het verkeer vanuit Zelzate wordt ter hoogte van de uitrit Kemzeke afgeleid. In de richting van Knokke zijn de R2 komende van de Beverentunnel, de afrit van de R1 na de Kennedytunnel, de wisselaar van de E17 Gent, de N49a Charles De Costerlaan komende van Antwerpen en het complex Melsele op de E34, afgesloten. Alle verkeer daar moet de E17 volgen, zegt het Vlaams Verkeerscentrum.

    Voor het stilstaand verkeer op de E34 is er waterbedeling opgestart in samenwerking met de Civiele Bescherming en het Rode Kruis. De hulpdiensten in Vrasene melden dat de blus- en opruimwerkzaamheden nog uren zullen duren. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum is de hele regio 'Waasland/Antwerpen te mijden met de auto'.

    25-04-2013 om 19:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenschippers bereiken akkoord met ministers

    Binnenschippers bereiken akkoord met ministers

    Zeg dan nog eens dat acties niks opbrengen. Veel te soft zijn onze vakbonden, het werk neerleggen tot het ongenoegen opgelost is en niet zomaar voor een dagje dat ruikt naar een verlengd weekend ofzo.



    Er is een akkoord gevonden tussen de vertegenwoordigers van de verschillende kabinetten en de acht schippersverenigingen en hun koepelorganisatie. De inhoud van het protocolakkoord wordt nu verdedigd in de sector om binnen de 24 uur de algemene schorsing van de acties op het terrein te bekomen. Dat laten de drie bevoegde ministers gezamenlijk weten. De sectorfederatie FedBeton had eerder laten weten dat vanaf morgen betoncentrales zouden stilvallen als gevolg van de blokkades.

    Op 17 april had staatssecretaris Melchior Wathelet, met de steun van de drie gewesten al beloofd om de procedure "structurele marktverstoring" voor de binnenvaart op te starten bij de Europese Commissie. Er zou ook een ontwerp van koninklijk besluit neergelegd worden waarin dumpingprijzen worden tegengegaan.

    Concurrentiepositie
    Vanmorgen kwam op de federale overheidsdienst (FOD) Mobiliteit een tijdelijke werkgroep samen, met vertegenwoordigers van de acht schippersverenigingen, hun koepelorganisatie en de drie kabinetten. "In het verlengde hiervan werd overeengekomen om een wet op te stellen die ook sancties moet voorzien wanneer dumpingpraktijken worden vastgesteld", aldus een woordvoerster van staatssecretaris Melchior Wathelet. "Ook de concurrentiepositie van de Belgische vloot ten opzichte van de vloten van de buurlanden en de bijzonderheden van de sector dienden geëvalueerd te worden. Vertegenwoordigers van de kabinetten konden een resultaat voorleggen op elk van deze punten."

    Met het oog op het verdere verloop van de werkzaamheden van de werkgroep werd een protocolakkoord ondertekend tussen de verschillende kabinetten en de vertegenwoordigers van de sector. "De overheid maakt zich sterk het opgestarte dossier verder op te volgen in ruil voor het schorsen van de acties, " klinkt het. Melchior Wathelet en de verschillende gewestministers hebben de actievoerders eveneens beloofd als bemiddelaar op te treden tussen de sector en de industrie. Het protocolakkoord werd ondertekend in aanwezigheid van Vlaams minister Hilde Crevits en staatssecretaris Wathelet.

    Beton
    FedBeton-directeur Luc Hens zei vandaag twee telefoontjes te hebben gekregen van leden die zeiden dat ze morgen de productie zullen moeten staken. Als gevolg zouden ook verschillende bouwwerven stilvallen, waarschuwde de sector. Het ging om betoncentrales die aan de waterwegen liggen en via de binnenvaart worden bevoorraad met zand en grind. Vooral de centrales in het zuiden van het land dreigden volgens Hens in de problemen te raken. Als de acties aanhielden dreigde de helft van de Belgische betoncentrales stil te vallen.

    25-04-2013 om 15:17 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Prins Laurent vraagt zelfs korting bij de bakker'

    'Prins Laurent vraagt zelfs korting bij de bakker'



    Dat wie bekend is in Vlaanderen al eens wat korting krijgt, bevestigde 'Rijker dan je denkt'-presentator Jan Van Looveren al in onze krant. Dus ging TV Familie polsen bij andere BV's wie al eens een korting krijgt aangeboden.

    'Ik zou het gênant vinden om korting te vragen omdat ik bekend ben', vertelt  Hans Otten. 'Dat doe ik dus nooit. Maar ik krijg ook zelden een 'BV-korting' aangeboden. Ik krijg wel aanbiedingen om reclame te maken. Dan vind ik het normaal dat daar iets tegenover staat. Voor mijn auto, die ondertussen tien jaar oud is, heb ik destijds wel de zogeheten 'vipkorting' gekregen'.

    Ook Lesley-Ann Poppe krijgt regelmatig een korting aangeboden. 'Maar ik neem die enkel aan als ik iets kan terugdoen voor degene die ze aanbiedt. Reclame maken voor een kapsalon, bijvoorbeeld. Maar ik profiteer er niet elke keer van, dan zou ik me cheap voelen. Ik wil geen misbruik maken van mijn bekende gezicht'.

    Volgens 'Royalty'-presentatrice Kathy Pauwels is prins Laurent er dan weer niet vies van om korting te vragen: 'Prins Laurent vraagt in elke winkel een royalty-korting. Zelfs bij de bakker dingt hij af op een taart', citeert TV Familie. 'Onze royals hebben nooit de waarde van geld geleerd'. Zelf zou de presentatrice niet zover durven gaan: 'Korting vragen omdat je bekend bent is slecht voor je imago. Persoonlijk ben ik ertegen! Het is al gebeurd dat ik ergens een koffie van het huis krijg. Zoiets afslaan zou onbeleefd zijn. Maar bij grote aankopen zou ik me er ambetant bij voelen'.

    25-04-2013 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    24-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 straat, 4 huizen en... 4 tweelingen

    1 straat, 4 huizen en... 4 tweelingen

    1 straat, 4 huizen en... 4 tweelingen

    Tweelingen zijn allang geen uitzondering meer, maar vier tweelingen in dezelfde straat overstijgt wel het normale. Zeker als in die straat ook maar vier huizen staan en er dus slechts vier gezinnen wonen. "Elk gezin telt hier een tweeling", zegt mama Debby Meyer.

    Als alle kinderen samen in de Stabroekse Papenweg buiten rondlopen is het er een gezellige drukte. "Wij wonen hier het langst", zegt Debby. Zij is mama van vijf, van wie één tweeling van twee jaar oud, en woont op nummer 4. "Maar onze tweeling kwam er het laatst bij. De dag dat de familie Koopman hier op nummer 2 kwam wonen, is haar tweeling Amy en Ally (nu 4) geboren. Een tijd later is de familie Braem naar hier verhuisd. Zij had al een tweeling, Bryan en Brandon." Die twee jongens zijn nu negen.

    De ene familie was nog niet goed verhuisd of er kwam alweer een tweeling bij. "Sandra en Kevin Braem waren nog aan het uitpakken toen wij op nummer 8 kwamen wonen", pikt mama Kris Dupont in. "Ik was toen zwanger van een tweeling, Amaury en Aymeric. Ze zijn nu 2,5 jaar."

    Maar daar stopt het tweelingenverhaal niet. "Ik had al drie kinderen, maar we wilden nog een vierde", zegt Debby. "Ik heb toen nog al lachend gezegd: stel je voor dat het een tweeling zou zijn. Dat wordt dan wel echt speciaal." Even later zou dit waarheid worden. "Ik zie ze nog in de deuropening staan toen ze terugkwam van de gynaecoloog", zegt Kris. "Het is een tweeling, zei ze toen." Het ongeloof was groot en negen maanden later werden Oona en Lilou geboren. Zij zijn nu twee jaar.

    "Alle tweelingen zijn natuurlijk ter wereld gekomen", verzekert Debby ons. "Nog specialer is het dat op huisnummers 2 en 4 twee eeneiige meisjestweelingen zijn en op nummers 6 en 8 twee twee-eiige jongenstweelingen."

    24-04-2013 om 23:22 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoenenfraude van dertig vennootschappen ontdekt

    Miljoenenfraude van dertig vennootschappen ontdekt



    Het Mechelse gerecht heeft een netwerk van dertig vennootschappen blootgelegd die allicht op grote schaal facturenzwendel en belastingsfraude pleegden. Twee hoofdverdachten zitten momenteel in de cel, twee anderen werden voorgeleid maar nadien weer vrijgelaten. Ze zouden onder meer ruim 6 miljoen euro via vage facturen op persoonlijke rekeningen hebben laten terechtkomen en vervolgens cash afgehaald.

    De Mechelse federale recherche stootte anderhalf jaar geleden op een in Knokke gevestigde vennootschap die geen personeel in dienst had en enkel een beroep deed op onderaannemingen die op hun beurt eenzelfde werkwijze hanteerden. Allen hadden ze dezelfde accountant. Eén van de zaakvoerders bleek geen onbekende voor het gerecht en gebruikte een valse identiteit.

    Verder onderzoek bracht aan het licht dat de oorspronkelijke vennootschap zich had laten erkennen als ‘adviseur’ door de Vlaamse Gemeenschap, waardoor ze voor een aantal KMO-klanten onterecht subsidies kon regelen. Uiteindelijk kwam een netwerk van dertig vennootschappen aan de oppervlakte met telkens dezelfde stromannen uit Mechelen, Lier en Antwerpen. De zetels van deze vennootschappen wijzigden voortdurend en werden ten slotte overgebracht naar het buitenland.

    Op 8 en 9 april ging het gerecht over tot een reeks huiszoekingen. Er werd voor 312.000 euro aan voertuigen, juwelen, cash geld en rekeningen onder beslag gesteld. Negen verdachten werden gearresteerd, van wie er vier voorgeleid werden. Twee onder hen zitten nog steeds in de cel. De betrokkenen hebben zich volgens het parket vermoedelijk schuldig gemaakt aan subsidiefraude, witwassen, het opstellen van valse facturen en fiscale fraude.

    24-04-2013 om 15:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foorkramers dreigen met afgelasting Sinksenfoor

    Foorkramers dreigen met afgelasting Sinksenfoor

    Sorry he! maar als je rustig wilt wonen moet je niet beslissen om daar te gaan wonen dan moet je in de kempen of zo gaan wonen. De foor staat daar al langer dan dat sommige mensen daar zitten. Dat weet je op voorhand als je daar komt wonen, moet je nu niet over zagen. Ik ga ook nie aan de schorre wonen als ik bv rustig wil wonen, en weten dat daar elk jaar tomorrowland is en verdschillende andere evenementen. Echt belachelijk sorry! 
     
    foorkramers dreigen met afgelasting sinksenfoor

    Een proteststoet van bijna tweehonderd foorkramers en sympathisanten trok dinsdag van de Gedempte Zuiderdokken naar het stadhuis. Een verhuizing naar de Scheldekaaien ziet de grote meerderheid niet zitten.

    "Niemand staat stil bij de economie die de foor met zich meebrengt. Wanneer die in het gedrang komt, treft dit meer gezinnen dan Ford Genk", zegt een van hen. Ze becijferden immers dat de verhuizing een halvering van hun inkomsten kan teweegbrengen. In hun strijd voor het behoud van de aloude locatie eisten ze ontvangen te worden door burgemeester De Wever en bevoegd schepen Ludo Van Campenhout. En dat verzoek werd kort na hun aankomst ingewilligd.

    Het stadsbestuur kon de actievoerders echter enkel garanderen dat de Sinksenfoor in het stadscentrum blijft, maar niet langer aan de Gedempte Zuiderdokken. De foorkramers dreigen er mee dat er mogelijk geen kermis komt als de Sinksenfoor niet mag doorgaan op de aloude plek.

    24-04-2013 om 09:18 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klarinettist Walter Boeykens overleden

    Klarinettist Walter Boeykens overleden

    Klarinettist Walter Boeykens overleden

    Klarinettist Walter Boeykens is vandaag op 75-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Eugeen Van Lent, de vroegere directeur van het cc Bornem Ter Dilft.

    De muzikant was vooral bekend om zijn werk bij de vroegere BRT, waar hij als solist bij het filharmonisch orkest speelde. Hij voerde samen met zijn ensemble verschillende stukken op in het buitenland. Hij gaf ook les aan de conservatoria van Antwerpen, Utrecht, Tilburg en Rotterdam.

    Boeykens ging ook als ridder door het leven, nadat hij naar aanleiding van zijn magnifieke carrière verheven werd in de adelstand. Om dezelfde reden kreeg hij in 2001 de allereerste Klara-Carrièreprijs. Sinds 1996 heeft hij zelfs een festival dat zijn naam draagt. Op het Bornem Festival Walter Boeykens worden traditioneel een aantal vooraanstaande muzikanten uitgenodigd.

    24-04-2013 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!