Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    10-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postbode wordt manusje-van-alles

    Postbode wordt manusje-van-alles

    Postbodes zijn er om post te bestellen. Zij mogen niet zomaar betrokken worden in het lobbywerk van verzekeraars en consoorten. Als die laatstgenoemden vuil werk op te knappen hebben dan doen ze dat maar zelf. Als ze daar niet genoeg volk voor hebben dan moeten ze dat oplossen via de vdab, daar zijn kandidaten genoeg

    Ge kunt ze mss ook les laten geven om het leraren te kort op te vangen !



    Johnny Thijs, topman van Bpost, wil postbodes inschakelen om diensten uit te voeren voor verzekeraars, watermaatschappijen en energieleveranciers. Dat zegt hij vandaag in een interview met De Tijd.

    "Veel bedrijven hebben het fysieke contact met de klant verloren of bewust teruggeschroefd omwille van budgettaire redenen", zegt Thijs. "We bieden hen het contact aan met al hun klanten in België. Verzekeraars kunnen postbodes inschakelen om vaststellingen te doen bij hun klanten. En onze postbodes kunnen meteropnames uitvoeren."

    Volgens Thijs zitten sommige projecten al in een proeffase. "Ik hoop dat we ze volgend jaar kunnen uitrollen. De hamvraag is: slagen we erin de betrokken ondernemingen te overtuigen?"

    De Tijd wijst erop dat inkomsten uit nieuwe diensten noodzakelijk zijn. Het postbedrijf heeft net als zijn sectorgenoten te kampen met een krimpend postvolume.

    10-08-2013 om 22:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit hebben we nog nooit meegemaakt’

    Wegenwerkers over chaos in Rekkem: ‘Dit hebben we nog nooit meegemaakt’

    Fout ligt gewoon bij de politie , daar constant een patrouille zetten en alles onverbiddelijk verbaliseren en laten omkeren .Desnoods oppakken en pv op politiekantoor laten invullen dan zijn ze veel meer tijd verloren.
     
    Fransen hebben er geen probleem mee om Belgen op de bon te slingeren. Liefde komt maar van een kant..

    Gisteren belemmerden maaimachines de doorgang in de Murissonstraat.

    De hele week was de doorgang in Rekkem afgesloten voor wegenwerken. Maar Franse chauffeurs negeren de verkeersborden en gaan driest tewerk om toch maar door te kunnen.

    Lang voor de werken van start gingen, werd al meegedeeld dat de drukke N58 een week lang dicht zou gaan. Gedurende drie dagen werd de oude asfaltlaag afgeschraapt en sinds gisteren wordt de nieuwe toplaag gegoten. De omleiding via de smalle Murissonstraat zorgt voor chaotische taferelen met tractoren, vrachtwagens die zich vastrijden, auto’s die in de gracht terecht komen en vooral veel stilstaand verkeer. Maar niet voor de Franse automobilisten.

    Zij negeren massaal het verbodsbord en proberen telkens weer door de werf te rijden. Het werd zo erg dat de politie de aannemer aanraadde om een vrachtwagen dwars over de weg te zetten. Een arbeider die liever anoniem blijft: ‘Een wagen met Franse nummerplaat probeerde tussen mijn vrachtwagen en een woning door te geraken. Ik maande de bestuurder aan terug te keren. Hij stapte uit en sloeg me met een metalen staaf.’

    Ook de werfleider kijkt alles met lede ogen aan: ‘In een van onze wagens werd door een kolerieke man een bluts geklopt. Ik heb nog nooit meegemaakt wat we hier in Rekkem beleefden. Mijn bestelwagen die in de weg stond, werd gewoon verplaatst. Onvoorstelbaar!’

    Iedereen rijdt zich vast

    Ook de rotonde aan de Croisé is volledig afgesloten, zodat iedereen moet omrijden via Lauwe. Maar velen gebruiken de smalle landelijke Murissonstraat. Die is zo smal, dat als vrachtwagens, lijnbussen of tractoren elkaar moeten kruisen, de hele straat geblokkeerd geraakt, met lange files en gevaarlijke manoeuvres tot gevolg. Gisterenmorgen wilden zich ook nog twee enorme maaidorsers door de straat wurmen.

    Politiecommissaris Stefaan Vannieuwenhuyse geeft toe dat er meer verkeer is dan verwacht. ‘Omdat het vakantie is, hadden we het rustiger verwacht. Op alle grote invalswegen staat aangegeven dat de straat afgesloten is. Blijkbaar kennen de Fransen het C3- bord niet. 70 procent van de auto’s die door de Murissonstraat rijden, moeten er niet zijn. Moeten we iedereen op de bon slingeren? We rekenen op wat hoffelijkheid.’

    10-08-2013 om 13:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond laat meisje met dodelijke allergie normaal bestaan leiden

    Hond laat meisje met dodelijke allergie normaal bestaan leiden

    Ongeloofelijk , dat is pas echte vriendschap

    Weeral een mooi verhaal .

    Prachtig toch...

     

     

    Meghan Weingarth wordt elke dag opnieuw geconfronteerd met een dodelijke allergie. Als het zevenjarige meisje iets met noten of amandelen durft te eten, loert een anafylactische shock om de hoek. Haar trouwe viervoeter zorgt er echter voor dat ze zich geen zorgen hoeft te maken.

    LilyBelle kan met haar getraind reukorgaan probleemloos noten in voedsel opsporen. Als er gevaar dreigt, steekt de Goldendoodle -een kruising tussen een Golden Retriever en een poedel- haar pootje omhoog.

    Meghan lijdt echter ook aan Tubereuze Sclerose Complex, een zeldzame erfelijke aandoening die tot (meestal goedaardige) tumoren in de hersenen en andere organen kan leiden. Ook autisme, epilepsie en ontwikkelingsachterstand behoren tot de mogelijkheden.

    "Sterke band"
    Als het meisje zo'n epilepsieaanval zou krijgen, is ze bij LilyBelle wederom in goede 'handen'. De hond zal dan de aandacht trekken van mensen die in de buurt zijn en haar net zo lang 'knuffelen' tot ze zich weer beter voelt. In de klas, op verjaardagsfeestjes van vrienden, aan het uiteinde van haar bed,... Het schattige dier laat haar 'baasje' geen moment meer alleen.

    "Er bestaat zeker een sterke band tussen Meghan en LilyBelle", vertelt moeder Jennifer. "Ze blijven altijd in elkaars buurt. Als de ene niet meer in de kamer is, gaat de andere naar haar op zoek. Ze willen altijd bij elkaar zijn. Voordat LilyBelle er was, kon ik Meghan geen moment alleen laten. Nu kan ik tenminste poetsen en de was doen zonder me al te veel zorgen te maken."

    Geslaagd met brio
    Het onafscheidelijke duo maakte in maart vorig jaar voor het eerst met elkaar kennis. LilyBelle werd vervolgens nog flink onder handen genomen door een dierentrainer. Pas in april van dit jaar kon de hond definitief naar haar nieuwe thuis verhuizen.

    Vorige week slaagde Lilybelle nog met brio in de laatste test: ze kon bij een restaurantbezoek foutloos de gerechten opsnuffelen waar noten in verborgen zaten. "Er bestaat altijd een risico dat Meghan in contact komt met noten, zelfs als LilyBelle in de buurt is", beseft Jennifer. "Meghan is pas zeven, ze snapt nog niet goed waar ze allemaal moet op letten. Al hoop ik wel dat dat risico met de tijd kleiner wordt, dankzij de gouden tandem die ze vormen."

    10-08-2013 om 01:38 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    09-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moordenaar van Aurore heeft bekend

    Moordenaar van Aurore heeft bekend



    De 29-jarige man die verdacht wordt van de moord op Aurore Ruyffelaere, heeft bekentenissen afgelegd. Dat vernam Belga uit goede bron en wordt bevestigd door het Gentse parket. Over de inhoud van de verklaring van de man geeft het parket geen commentaar.

    Het lichaam van de vermiste Aurore Ruyffelaere werd vorige week maandag aangetroffen in de koffer van de wagen van de verdachte. De 29-jarige man van Russische afkomst werd aangehouden, maar bleef ontkennen dat hij de vrouw om het leven bracht. Hij ondernam vorige week een poging tot zelfdoding en kon pas dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

    Die bevestigde zijn aanhouding, maar de verdediging van de man vroeg toen dat de onderzoeksrechter de versie van de verdachte liet onderzoeken. De man zou beweerd hebben dat hij moest toekijken terwijl drie andere personen Aurore om het leven brachten.

    De verdachte is nu wel tot bekentenissen overgegaan, bevestigt het parket.

    09-08-2013 om 22:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Takken dwarsbomen trajectcontrole

    Takken dwarsbomen trajectcontrole



    Na maanden wachten mag de lokale politie in Turnhout eindelijk gebruik maken van een systeem voor trajectcontrole. De keuring van de toestellen liet bijzonder lang op zich wachten, maar nu duikt een nieuw probleem op. In Wechelderzande hinderen enkele takken het camerasysteem, en die kunnen blijkbaar niet zomaar gesnoeid worden.

    De politiezone Turnhout was een voorloper op het vlak van trajectcontrole, een systeem dat de gemiddelde snelheid van een voertuig tussen twee punten berekent. Op vijf trajecten – twee in Oud-Turnhout, twee in Wechelderzande en één in Lichtaart – werd de gemiddelde snelheid gemeten.

    Midden oktober 2011 besliste de politie echter om voorlopig te stoppen met de controles na een uitspraak van een rechter in beroep. Die sprak een bestuurder vrij die gemiddeld 60 kilometer per uur had gereden in de dorpskern van Oud-Turnhout. De vaststellingen van de nummerplaatlezers waren volgens de rechter geen bewijs omdat de trajectcontrole nog niet gehomologeerd was. De keuring van de toestellen liet bijzonder lang op zich wachten, maar sinds vorige maand worden de systemen opnieuw gebruikt.

    ‘Niet zomaar snoeien’

    In Wechelderzande duikt nu echter een nieuw probleem op. Enkele takken verstoren het antennesignaal tussen de camera’s en daardoor kunnen de nummerplaten van hardrijders niet geregistreerd worden. Met een snoeischaar zou dat probleem snel opgelost kunnen worden, maar zo simpel blijkt het niet te zijn.

    ‘Wij mógen die takken niet zomaar snoeien’, zegt Bart Raeymaekers van de politie in Turnhout in Het Laatste Nieuws. ‘De Wechelsebaan is een gewestweg. We zijn niet bevoegd om daar in te grijpen.’

    De Turnhoutse politie vroeg het Agentschap Wegen en Verkeer vorige maand al om de takken te snoeien, maar echt gehaast lijken ze daar niet. ‘Onze diensten rijden niet speciaal daarvoor naar Wechelderzande’, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx, die wel verzekert dat het probleem ‘voor de start van het schooljaar’ opgelost zal zijn.

    09-08-2013 om 14:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stakende cipiers kosten politie 20.000 werkuren

    Stakende cipiers kosten politie 20.000 werkuren



    De federale politie heeft het afgelopen jaar 20.000 uren het werk moeten overnemen van stakende cipiers, de helft meer dan het jaar voordien. Dat blijkt uit statistieken van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH), waarover De Morgen vandaag bericht.

    In 2011 moest de politie 13.944 uren het werk overnemen van de cipiers, in 2012 kwamen daar nog eens 6.000 uren bij. Oorzaken zijn volgens De Morgen de overbevolking in de gevangenissen, de moeilijke werkomstandigheden en enkele nationale stakingen.

    Onlusten
    "Het vervangen van stakende cipiers kan als een oneigenlijke politietaak worden beschouwd", zegt Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld), die de cijfers opvroeg bij Milquet. De wet op het politieambt bepaalt dat de handhaving van de orde in de gevangenissen in geval van oproer of onlusten deel uitmaakt van het takenpakket van de politie. "Maar dat wordt nogal ruim geïnterpreteerd, aangezien de politie ook opgevorderd wordt tijdens stakingen van de cipiers", aldus Lahaye-Battheu.

    Kernopdrachten
    Joëlle Milquet, die samen met de minister van Justitie de voogdij heeft over de federale politie, erkent dat het vervangen van cipiers niet behoort tot de kernopdrachten van de politie. "In de toekomst zou Justitie de mogelijkheid moeten hebben om stakende cipiers te vervangen door leden van het Veiligheidskorps, die instaan voor de orde in rechtbanken en voor het overbrengen van gedetineerden tussen gevangenissen."

    09-08-2013 om 11:19 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeuwse mosselen worden duurder

    Zeeuwse mosselen worden duurder



    De prijzen van de Zeeuwse mosselen gaan de hoogte in. Dat komt omdat momenteel minder mosselen kunnen worden geoogst in de Oosterschelde. Hierdoor neemt de prijs op de veilingen toe.

    "Normaal gezien kent de prijs van de mosselen bij de start van het seizoen meteen een piek en daalt de prijs na enkele weken. Maar dit jaar merken we dat dit niet gebeurt", legt Christine Fijnaut van het mosselkantoor in Yerseke uit.

    "De prijs ligt nu zelfs iets hoger dan bij het begin van het seizoen. Bij sommige partijen mosselen gaat het op de veilingen om een piek tot 1 euro per kilogram", zegt Fijnaut nog.

    Volgens de mosselbank in Yerseke stijgt de prijs omdat het aanbod beschikbare mosselen in de Oosterschelde momenteel een stuk lager ligt dan aanvankelijk werd verwacht. "Er wordt nu tot 20% minder aangevoerd dan vorig jaar in dezelfde periode. We spreken dan toch al snel over twee miljoen kilogram mosselen", aldus Fijnaut.

    "We oogsten namelijk alleen de mosselen die aan de gewenste kwaliteitsnormen voldoen. En voor een bepaalde hoeveelheid mosselen zal de gewenste kwaliteit pas later worden bereikt."

    Bovendien is het mosselseizoen dit jaar later op gang gekomen, waardoor de vraag groot blijft.

    Tijdens het seizoen van de Zeeuwse mossel, dat loopt van juli tot april, wordt jaarlijks gemiddeld vijftig miljoen kilogram mosselen geproduceerd. Ongeveer 60% daarvan wordt naar België uitgevoerd.

    09-08-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    08-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klopjacht op Limburgse paardenbeul

    Klopjacht op Limburgse paardenbeul

    Iedereen moet helpen. Dit kan niet!! Niet op een mens, niet op een dier. Weerloze wezens aanvallen. Lafaard!!

     

    video De politie is nog altijd op zoek naar de paardenbeul die gisteren een veulen heeft verminkt in Beringen. De Limburgse gouverneur Herman Reynders roept op waakzaam te zijn. "Het is belangrijk dat de politie extra aandacht heeft en patrouilles houdt op plaatsen waar paarden staan. Ook paardeneigenaars en andere mensen moeten waakzaam zijn, want het is moeilijk zo iemand te kunnen vatten", zegt gouverneur Reynders.

     

    Gisteren werd in Beringen voor de tweede maal aangifte gedaan van een gruwelijke paardenverminking. Een veulen van enkele maanden oud had grote inkepingen van een mes op de rug, van schouder tot staart. Met het dier gaat het gelukkig al een beetje beter.

    Vorige week werd een geslachtsorgaan van een paard verminkt aan de Schomstraat in Koersel. In het begin van de zomer takelde een onbekende nog paarden toe in Sint-Truiden en Landen. Ook in 2009 en 2011 was er een paardenbeul actief. Er kon voorlopig nog niemand opgepakt worden.

    "De mensen moeten ook oog hebben voor verdachte voertuigen of handelingen. Ik roep iedereen op waakzaam te zijn om iemand op heterdaad te betrappen", aldus Reynders.

    08-08-2013 om 22:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftien procent meer horeca-klanten weg zonder betalen

    Vijftien procent meer horeca-klanten weg zonder betalen

    Men kan het ook anders stellen en zeggen, nu word de Horeca ook eens in 't zak gezet en niet de klanten of niet???



    Steeds meer klanten in de horeca stappen op zonder te betalen. Vorig jaar zijn 629 gevallen gemeld van zo'n 'flessentrekkerij' of 'tafelschuimerij' - 15 procent meer dan in 2011. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag op basis van cijfers van de federale politie.

    In werkelijkheid zijn het er volgens de krant nog veel meer, want vaak wordt er geen aangifte gedaan.

    Volgens ondernemersorganisatie NSZ moet de oorzaak voor de toename gezocht worden bij de crisis én door het rookverbod. "Een klant kan nu makkelijker naar buiten gaan, zogezegd om een sigaretje te roken, en dan snel verdwijnen", klinkt het.

    08-08-2013 om 15:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw (87) geflitst die al ruim 30 jaar niet meer rijdt

    Vrouw (87) geflitst die al ruim 30 jaar niet meer rijdt

    Vrouw (87) geflitst die al ruim 30 jaar niet meer rijdt

    Marie-Jeanne Haerick (87) uit Gent heeft een aanmaning in de bus gekregen van het Nederlandse gerecht voor een onbetaalde flitsboete. Nochtans werd haar nummerplaat 30 jaar geleden geschrapt. "Het is al van de jaren 50 gelededen dat ik zelf nog achter het stuur heb gezeten", zegt de weduwe in Het Nieuwsblad.

    Haerick weigert dan ook te betalen. Ze krijgt om de twee maanden een aanmaning van de Neerlandse politie voor een snelheidsboete uit 2012. De brieven zijn geadresseerd aan de echtgenoot van de vrouw, die vier jaar geleden overleed. Haar oude nummerplaat 'AL 201' werd op 29 december geflitst op de snelweg, ter hoogte van Utrecht.

    Nummerplaat ingepikt

    Enkele jaren geleden overkwam de vrouw hetzelfde. Ook toen kreeg ze een flitsboete in de bus, maar die heeft ze nooit betaald. Haerick vermoedt dat er iemand met haar nummerplaat rondrijdt. De politie van Gent gaat de collega's uit Nederland contacteren om de vrouw te helpen

    08-08-2013 om 11:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf vandag werkt u voor uzelf

    'Tax Liberation Day': vanaf vandaag werkt u voor uzelf

    Ik zou het liefst gaan voor een land met 1 regering voor zowel de Vlamingen de walen en de Duitstaligen.... 1 leider laat dat dan de president zijn verkozen door het volk met een tiental bekwame ministers.... het koningshuis mag verdwijnen en brussel kan als hoofdstad van Europa onderhouden worden door... Europa... al mag dit laatste van mij ook stillekes aan uitsterven

     Tel daar de BTW, accijnzen en allerlei taksen bij en je komt dan ergens in november uit dat vadertje staat stopt met pikken van de werkende mens



    Morgen viert België opnieuw als laatste EU-lidstaat zijn 'Tax Liberation Day', de fiscale bevrijdingsdag. Belgische werknemers worden niet alleen het zwaarst belast in Europa, ook hun belastingen nemen toe, meldt Ernst & Young. 'Tax Liberation Day' is de kalenderdag waarop een werknemer in theorie stopt met werken om belastingen aan de staat te betalen en zijn/haar inkomen mag houden.

    Wat nettoloon betreft, nemen de Belgen -wereldwijd gekend als één van de meest talentvolle en productiefste- in de EU de tiende plaats in. Door de belastingen zijn ze in Europa echter de duurste arbeidskrachten", stelt James Rogers, co-auteur van de studie.

    België in EU
    Een werkgever besteedt in België voor een typische werknemer 2,52 euro, waarvan na het betalen van belastingen 1 euro netto overblijft. Het 'reële belastingtarief' van een Belgische werknemer bedraagt nu 60,25 %, in vergelijking met een EU-gemiddelde van 45,06 %.

    "Beleidsmakers moeten beseffen dat constructieve maatregelen noodzakelijk zijn om de aantrekkingskracht van België op korte termijn te verbeteren", zegt Herwig Joosten, Managing director van Tax EY België. "Een grondige hervorming van de arbeidsmarkt zou de vooruitzichten voor de export in België kunnen verbeteren."

    Verkeerde denkspoor
    "De recente invoering van een aanvullende complexe belasting, de zogenaamde 'fairness tax', voor grotere internationale bedrijven, geeft aan dat politici niet het juiste denkspoor volgen. Enkel een meer rechtszeker en competitief fiscaal klimaat zijn een garantie voor groei en tewerkstelling in een land dat zo afhankelijk is van internationale investeringen. Men moet structureel besparen in de plaats van structureel meer te belasten", aldus Jooosten.

    08-08-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    07-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drugshandel vanuit Leuvense gevangenis stopgezet

    Drugshandel vanuit Leuvense gevangenis stopgezet

    Wederom een bedrijf dat zijn activiteiten noodgedwongen moet stopzetten. Het einde van de crisis is nog niet in zicht.

    Overal proberen ze de kleine handelaar te nekken, het wordt tijd dat we allemaal nva stemmen!


    Een 35-jarige man is er maandenlang in geslaagd om vanuit zijn cel in de gevangenis van Leuven Centraal een drughandeltje op het getouw te zetten. Via drie handlangers die op vrije voeten waren, kon hij drugs en dopingproducten laten aankopen, smokkelen en verhandelen. Een van de handlangers was een twintiger die zelf ontsnapt was uit de gevangenis van Ieper, maar desondanks de dertiger herhaaldelijk kon bezoeken in Leuven Centraal. Het hele handeltje werd in juli opgerold door de federale gerechtelijke politie van Leuven, zo meldt het Leuvense parket vandaag.

    De 35-jarige gedetineerde was erin geslaagd om een smartphone binnen te smokkelen en die te verbinden met de pc in zijn cel om in contact te komen met de buitenwereld en zijn drughandel te organiseren. Gedurende een eerste periode werd hij geholpen door een 23-jarige man die uit de gevangenis van Ieper gevlucht was, maar die samenwerking liep af toen de twee ruzie kregen en de twintiger opgepakt werd.

    De gedetineerde dertiger rekruteerde daarop een nieuwe handlanger, een 33-jarige man. Deze laatste bezocht de gedetineerde op regelmatige basis en werd gestuurd om praktische contacten met derden te leggen in het kader van aankoop en smokkel van doping en drugs.

    De Leuvense FGP voerde negen maanden lang onderzoek naar de drughandel en viel op uiteindelijk 10 juli 2013 binnen op adressen in Genk, Maasmechelen en in Leuven Centraal. Daarbij werden de 35-jarige gedetineerde uit Leuven, zijn 33-jarige handlanger en een 51-jarige medehandlanger uit Maasmechelen gearresteerd en werden een aanzienlijke hoeveelheid speed en bezwarend bewijsmateriaal aangetroffen. Alle verdachten werden door de onderzoeksrechter aangehouden, maar de vijftiger is intussen vrijgelaten door de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling.


    07-08-2013 om 22:49 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België derde duurste land in Europa voor gsm-gebruik

    België derde duurste land in Europa voor gsm-gebruik

    Archiefbeeld

    België is het derde duurste land in Europa voor mobiel bellen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Europese Commissie. Gsm’en is in ons land liefst 50 procent duurder dan het Europees gemiddelde.

    Alle initiatieven van de regering ten spijt blijft België een zeer duur land voor mobiele telefonie. De Europese Commissie berekende voor elk land hoeveel gemiddeld moet worden betaald voor een minuut bellen met een gsm. Nederland komt als duurste uit de test, met gemiddeld 14,7 eurocent per minuut. Daarna volgen Luxemburg (14,6) en België (13,8). Bij de goedkoopste landen vinden we Litouwen (1,9 cent), Roemenië (2,2) en Letland (3,5). Het Europees gemiddelde ligt op 9,1 cent per minuut.

    In haar analyse van de cijfers is de Commissie duidelijk: de prijsverschillen zijn niet te verklaren door verschillen in kwaliteit, kosten van de dienstverlening of koopkracht van de consument.

    De bevoegde commissaris Neelie Kroes ziet heil in een eengemaakte markt: ‘Uit deze cijfers blijkt duidelijk dat de huidige 28 nationale telecommunicatiemarkten in Europa de consument niet de voordelen geven die een eengemaakte markt wel zou bieden. Het is voor de hele EU van het grootste belang dat we nu snel voor een echte eengemaakte markt zorgen en zo een onderling verbonden continent tot stand brengen.’

    07-08-2013 om 15:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat kost een begrafenis?

    Wat kost een begrafenis?

    Wat kost een begrafenis?

    Deze week raakte bekend dat er betalingsproblemen zijn bij een op de twintig begrafenissen. Gemiddeld kost een begrafenis in Vlaanderen 6.000 euro. Voor een crematie betaal je ongeveer evenveel.

    Volgens Johan Dexters van de Nationale Federatie van Begrafenisondernemers zijn er wel regionale verschillen per onderdeel maar globaal kom je overal ongeveer gelijk uit.

    ‘In West-Vlaanderen krijg je bijvoorbeeld een warme maaltijd die duurder is dan de koffie en pistolets in Antwerpen. Maar in Antwerpen zit je in een zaal van de horeca en in West-Vlaanderen in een goedkopere parochiezaal.’

    Bij een begrafenis komt er heel wat bij kijken waar mensen niet meteen aan denken. Wij zetten de verschillende onderdelen van uw rekening op een rijtje, met telkens het gemiddelde bedrag. In totaal kom je overal rond de 6.000 euro uit.

    1. Drukwerk - 450 euro

    Dit bedrag geldt voor 100 brieven en 250 kaartjes. Wie meer met mails werkt, komt goedkoper uit.

    2. Bloemen - 100 euro

    Dat betaal je voor één bloemstuk. De meeste mensen vragen er meer.

    3. Kist en kruis op het graf - 1.000 euro

    Voor een kist betaal je tussen 600 en 2.500 euro. De duurste zijn van massief notelaarhout. De allermooiste kisten komen uit Italië en kosten tot 6.000 euro.

    4. Huur lijkwagen - 400 euro

    5. Personeelskost - 700 euro

    Voor een crematie is dat gemiddeld 820 euro, dat is duurder omdat het lichaam naar het crematorium wordt gebracht. In Antwerpen zijn er minimaal vijf dragers, in de andere regio’s minimaal drie.

    7. Koffietafel - 550 euro

    Voor 35 personen. In Limburg krijg je daar pistolets en Limburgse vlaai voor, met koffie. In West-Vlaanderen geven ze een warme maaltijd maar die is even duur als een koffietafel in Antwerpen. Begrafenissen waar achteraf nog heel wat bier en wijn wordt gedronken komen natuurlijk hoger uit.

    8. Het werk van de begrafenisondernemer - 1500 euro

    Dat houdt in: de regeling van de uitvaart, het bezoek aan de familie, de aangifte, opvolging, vervoer...

    9. Kerk en aula crematie - 1300 euro

    Hier hoort bij: de aankondiging in de krant en de postzegels.

    Mag ik mijn eigen kist maken?

    Dag mag. Maar die kist moet aan een aantal voorwaarden voldoen, ze moet bijvoorbeeld waterdicht zijn en de verf moet milieuvriendelijk zijn. Sinds 2004 mag je in Vlaanderen ook kiezen voor een lijkwade. Die maatregel is bedoeld voor moslims. Maar ook die lijkwade moet aan strikte voorwaarden beantwoorden. Je kan dus niet zomaar zelf een rol katoen kopen.

    Wat als ik dit niet kan betalen?

    In principe betaalt het OCMW de begrafeniskosten van overledenen die geen geld hebben. Maar zodra ze ook maar één nakomeling terugvinden, verhalen ze de kosten op hem.

    Kan het echt niet goedkoper?

    Tegenwoordig vind je op internet lowbudgetuitvaarten. Daar kom je toe met 1000 euro. Johan Dexters: ’Dit vind ik volksverlakkerij. Het enige wat ze doen is je overleden moeder vervoeren van het ziekenhuis naar de begraafplaats in een goedkope kist, zonder enige vorm van dienst.’ De uitvaartsector raadt mensen aan een verzekering te nemen. In het najaar komen ze met een eigen uitvaartverzekering.

    07-08-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    06-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boezem te huur voor borstvoeding: 500 euro per week

    Boezem te huur voor borstvoeding: 500 euro per week

    Zou fijne bijverdienste zijn, ik heb ook genoeg :) en idd vroeger was het doodnormaal. De voordelen van bv zijn legio en we weten nog steeds niet alles.

    Vind het geen slecht plan



    Opmerkelijk zoekertje op de site e-loue.com: een vrouw verhuurt er haar boezem om ook kinderen van homoseksuele koppels borstvoeding te kunnen geven. De praktijk is echter verboden omdat het risico's bevat voor de baby.

    De dame die met dit voorstel op de proppen kwam, is een 29-jarige verpleegster uit de regio van Parijs. "Dankzij borstvoeding krijgen baby's een betere gezondheid, maar homo's kunnen hen dat niet schenken", klinkt het. "Ik daarentegen kan hen tien keer per dag voeden."

    Aan dat 'nobel' initiatief hangt echter wel een stevig prijskaartje vast: 20 euro per uur, 100 euro per dag en 500 euro per week. De baas van de verhuursite ziet er geen graten in "omdat ze het ernstig meent en er geen politieke boodschap aan vasthangt".

    Gezondheidsexperts wijzen er echter op dat de verkoop van moedermelk verboden is volgens de Code de la santé publique. Zonder voorafgaande screening kan de melk immers bacteriën of virussen bevatten. En die kunnen dan weer tot bloedvergiftiging, hersenvliesontsteking, hiv of andere kwalijke aandoeningen bij het kind leiden.

    06-08-2013 om 23:30 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begrafenissen op afbetaling nemen toe

    Begrafenissen op afbetaling nemen toe

    Begrafenissen op afbetaling nemen toe

    De uitvaartsector trekt aan de alarmbel. Bij een op de twintig begrafenissen zijn er betalingsproblemen. Het aantal uitvaarten op afbetaling neemt toe, een fenomeen dat vijf jaar geleden niet eens bestond. De sector komt dit jaar nog met een eigen uitvaartverzekering.

    Volgens de Vlaamse beroepsvereniging voor onafhankelijke begrafenisondernemers is de crisis in de uitvaartsector nu pas echt voelbaar. Maar er zijn meerdere oorzaken. Johan Dexters van de Nationale Federatie van Begrafenisondernemers: "Het aantal alleenstaanden blijft stijgen en zij hebben het minder breed. De huidige generatie legt ook geen geld opzij voor de begrafenis, wat vroeger wel het geval was".

    "In ons land is er ook geen cultuur om een uitvaartverzekering te nemen", aldus Dexters. "In Nederland heeft 80% er een". In het najaar komt de sector met een eigen uitvaartverzekering.

    Een rondvraag bij de Limburgse begrafenisondernemers bevestigt dat steeds meer mensen de begrafenis niet meer kunnen betalen en vragen om het bedrag van de factuur te spreiden.

    06-08-2013 om 07:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook België waakzaam voor terreuraanslag

    Ook België waakzaam voor terreuraanslag

    Waarom moeten ze de mensen bang maken , gaan we beginnen zoals in de vs. Als die gasten een aanslag willen plegen gaat niemand hun tegenhouden en daarmee uit.moesten ze die gasten minder aandacht geven dat zou al veel helpen maar nu zijn die gasten blij want ze komen alle dagen in de media, van reclame gesproken.Dus zwijg er over en maak de mensen niet bang of ongerust.

    Met deze geit Milquet op kop hoeven we niets te vrezen.

     

    Er heerst in België een verhoogde waakzaamheid als gevolg van de terroristische dreiging, maar er zijn nog geen ambassades van ons land gesloten. Voor sommige locaties in België geldt het op één na hoogste niveau van dreiging, meldt minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet.

    Volgens de minister zijn verschillende 'klassieke' maatregelen van kracht als gevolg van de dreiging door al-Qaida. Voor sommige strategische locaties in ons land geldt dreigingsniveau drie, wat betekent dat de dreiging 'mogelijk en waarschijnlijk' is. Op die plaatsen is er meer controle dan normaal en een verhoogde aanwezigheid van de ordediensten.

    Voor het hele grondgebied geldt momenteel niveau twee, wat inhoudt dat de dreiging 'weinig waarschijnlijk' is. Binnenlandse Zaken wijst er wel op dat het gaat om een internationale dreiging en dat er geen specifieke aanwijzingen zijn voor een aanslag in België.

    De Verenigde Staten houden minstens tot 10 augustus negentien ambassades in het Midden-Oosten en in Afrika gesloten. Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië hebben hun ambassade in Jemen gesloten. België, dat geen ambassade heeft in Jemen, houdt voorlopig alles open
    .

    06-08-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    05-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dekzeil ultiem bewijs dat kasteelmoord gepland was

    Dekzeil ultiem bewijs dat kasteelmoord gepland was

    Na 18-maand onderzoek ,ze komen op kruissnelheid .Nu al het dekzeil opgemerkt !!!

    En nog steeds horen we hier niets over die echtgenote ?



    Speurders zijn ervan overtuigd dat de daders van de moord op Stijn Saelens (34) met voorbedachte rade handelden. Zijn lichaam was namelijk in een blauw dekzeil gewikkeld dat de uitvoerders speciaal hadden meegebracht uit Nederland. Dat staat vandaag te lezen in de krant Het Laatste Nieuws. Het verhaal dat het enkel de bedoeling was om Saelens 'een lesje te leren', wordt hierdoor nog minder geloofwaardig na dit "ultieme bewijs".

    Op 31 januari 2012 werd Stijn Saelens thuis doodgeschoten door twee Nederlandse huurmoordenaars. Eén van hen overleed aan kanker voordat hij ondervraagd kon worden. De tweede dader blijft tot nu onbekend. Saelens' schoonvader, André Gyselbrecht, zou de opdracht gegeven hebben voor de moord en zit nog steeds in de cel, net zoals Pierre Serry, de man die de put zou gegraven hebben.

    05-08-2013 om 23:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Kritiek van De Gucht en Lanoye raakt mijn koude kleren niet"

    Nationalisme is zogezegd slecht voor de laatste 100 jaar, in die 100 jaar heb je juist de meeste vooruitgang gekend, de grootste ontwikkelingen uitvindingen en had je ook stabiliteit en weinig milieu problemen, in de laatste 15 jaar die deklucht heeft mee in de regering gezeten is van dit alles meer vernietigd dan in die 100jaar. En lanoye is sowieso van weinig tel, een kunstenaar heeft altijd nood aan geld, onder rood worden die stilgesponsord.

    Niet het nationalisme was de schuld van alle ellende, maar het imperialisme. Niet de mensen die hun volk onafhankelijk wilden zien (nationalisten), maar de mensen die andere volkeren wilden overheersen (imperialisten). Men verwijt nationalisten weleens dat zij het eigenbelang hoog in zijn vaandel voeren. Maar dan is De Gucht wel een super nationalist.



    Tom Lanoye en Karel De Gucht spuwden in de weekendkranten hun gal over Bart De Wever en de N-VA. De Wever reageert tegenover vanuit zijn vakantieoord in de buurt van Venetië: "Dit raakt mijn koude kleren niet".

    Auteur Tom Lanoye liet zich in La Libre Belgique negatief uit over het Antwerps beleid onder burgemeester De Wever, dat nadelig is voor zijn collega-artiesten. Hij noemde de partij van De Wever ook hypocriet.

    Ook Karel De Gucht haalde in de weekendkranten uit naar Bart De Wever. "Je ziet nationalistische bloedlijnen bij de aanhang van De Wever. Dat is gevaarlijk. Alles wat er de afgelopen honderd jaar is misgegaan in Europa, was het gevolg van nationalisme. We moeten resoluter ingaan tegen de argumentatie van N-VA", stelde De Gucht.

    "Meneer De Gucht en meneer Lanoye, dat is letterlijk en figuurlijk ver van mijn bed. Als zij hun vakantie willen spenderen met over mij te spreken, mogen ze dat gerust doen. Dat raakt mijn koude kleren echt niet", zegt hij tegenover VTM.

    05-08-2013 om 18:24 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gucht haalt uit naar N-VA

    De Gucht haalt uit naar N-VA
     
    Deze vent is zelf niet te vertrouwen , en gans zijn ploeg niet de onderkruipers

    De Gucht ziet ‘nationalistische bloedlijnen’ bij N-VA.

    Eurocommissaris voor Handel Karel De Gucht (Open VLD) haalt in een aantal weekendinterviews opvallend fors uit naar N-VA. ‘Bij een groot stuk van hun personeel zie je nationalistische bloedlijnen’, zegt hij.

    ‘Ik vind dat we veel resoluter tegen de argumentatie van de N-VA moeten ingaan’, zei De Gucht gisteren in zakenkrant De Tijd. Op zich is dat niet de eerste keer: zo heeft hij zijn eigen partij al eerder opgeroepen om duidelijker ten strijde te trekken tegen de aanhang van Bart De Wever. Maar de argumentatie is deze keer wel opvallend: ‘Bij een groot stuk van het personeel van de N-VA zie je nationalistische bloedlijnen. De N-VA heeft een nationalistische achtergrond. Sinds de Eerste Wereldoorlog is die tendens in Vlaanderen aanwezig, en zij belichamen die’, stelt hij in De Morgen. En daar heeft hij een probleem mee, want ‘alles wat in de Europese geschiedenis is misgelopen de afgelopen honderd jaar is het gevolg van nationalisme. Dat heeft ons in het verderf gestort. Tot mijn laatste snik zal ik blijven vechten tegen dit zeer gevaarlijke fenomeen.’

    In De Tijd gaat hij nog verder: de hele discussie over de transfers naar Wallonië is volgens hem perfide en intellectueel oneerlijk, terwijl de problemen rond onze economische groei en de werkgelegenheid niet opgelost raken als Vlaanderen onafhankelijk wordt. ‘Met onafhankelijkheid krijg je identiek dezelfde problemen.’

    05-08-2013 om 10:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (5)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!