Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    25-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als postbaas meer wil, kan hij meer krijgen

    Als postbaas meer wil, kan hij meer krijgen

    Een schande is het wat die kerel durft zeggen ,heel vele mensen waaronder mezelf verdienen dit nog niet in hun hele leven hij moest door de grond zakken van schaamte en dan nog te bedenken dat postbodes hard moeten presteren in weer en wind voor een hongerloon.



    Postbaas Johnny Thijs hoeft straks niet terug te vallen op de wedde van premier Di Rupo. Binnen de regering is daar geen consensus over. "De topmanagers zullen ­inleveren, maar voor bpost en Belgacom komt er nooit een loonplafond van 290.000 euro", zeggen meerdere bronnen. Dus: als Thijs meer wil, kan hij meer krijgen.

    Wanneer de regering-Di Rupo volgende week terugkeert uit vakantie, liggen meteen twee explosieve dossiers klaar: de topbenoemingen en de ­beperking van de toplonen van overheidsmanagers. Het richtsnoer dat daar lange tijd voor gevolgd werd - een loonplafond van 290.000 euro - is alvast niet naar de zin van postbaas Johnny Thijs (die nu 1,1 miljoen euro bruto per jaar opstrijkt).

    Maar de soep zal zeker niet zo heet gegeten worden als ze wordt opgediend, leert een rondvraag bij de zes federale meerderheidspartijen. "Beursgenoteerde ­ondernemingen als bpost en Belgacom zullen nooit behandeld worden als pure overheidsbedrijven. Dat is zo ­afgesproken bij de vorming van de ­regering. Wie anders beweert, is hypocriet", zeggen ministers van drie ­partijen off the record.

    25-08-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    24-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al-Qaida wou aanslag plegen die de geschiedenis zou veranderen

    Al-Qaida wou aanslag plegen die de geschiedenis zou veranderen

    Geef ze nog enkele jaren en inderdaad ze gaan geschiedenis schrijven. De vraag is wanneer gaan hun ogen open gaan in Europa.



    De Jemenitische president Abd Rabbo Mansour Hadi heeft vandaag gezegd dat een belofte van de leider van de Jemenitische tak van al-Qaida aan Ayman al-Zawahiri, leider van het internationale netwerk, aan de oorsprong lag van de sluiting, begin augustus, van verschillende westerse ambassades. De leider van de Jemenitische tak zou namelijk beloof hebben een aanslag te plegen die "de loop van de geschiedenis zal veranderen".

    Volgens een bron dicht bij de Jemenitische president verwees die naar een gesprek met zijn Amerikaanse ambtgenoot Barack Obama, begin augustus in het Witte Huis. De Amerikaanse inlichtingendienst zou een gesprek opgevangen hebben tussen de twee al-Qaida-leiders.

    Vervolgens besloten de Verenigde Staten 19 ambassades in moslimlanden, waaronder Jemen, op 4 augustus te sluiten. Frankrijk, Groot-Brittannië en verschillende andere westerse landen volgden hun voorbeeld

    24-08-2013 om 21:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen koploper in aanvragen crisispleegzorg

    Provincie Antwerpen koploper in aanvragen crisispleegzorg

    provincie antwerpen koploper in aanvragen crisispleegzorg

    Pleegzorg Vlaanderen heeft deze zomer het meeste aanvragen voor crisispleegzorg ontvangen uit de provincie Antwerpen. "Van de 99 aanvragen die we tijdens de maanden juli en augustus hebben gekregen, kwamen er 45 uit Antwerpen", zegt Niels Heselmans van Pleegzorg Vlaanderen vrijdag. Crisispleegzorg is gericht op de opvang van kinderen voor een periode van maximum twee maanden.

    Volgens de cijfers van Pleegzorg Vlaanderen ligt het piekmoment in de zomermaanden juli en augustus. "Vorig jaar ontvingen we 72 aanvragen tijdens deze periode. Dit jaar zitten we al aan 99 aanvragen", zegt Heselmans. "Omdat de kinderen meer tijd thuis doorbrengen, komen dan de sluimerende problemen duidelijker aan het oppervlak." In de provincie Antwerpen is de situatie het meest problematisch. "Dit jaar zitten we midden augustus al aan 45 aanvragen, dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Bovendien hebben we hier al 57 crisisplaatsingen gerealiseerd, dat is meer dan wat we vorig jaar tijdens twaalf maanden hebben gerealiseerd", zegt Niels Heselmans.

    Een gebrek aan mogelijkheden om kinderen elders te plaatsen is een van de grote oorzaken van het tekort aan pleeggezinnen. "De wachtlijsten voor de verschillende Centra voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG) en andere jeugdvoorzieningen worden overspoeld. Bovendien worden crisispleeggezinnen door jeugdrechters vaak aanzien als de laatste strohalm. Al kampen sommige jongeren met te zware problemen om in een pleeggezin terecht te kunnen. Dus gaat Pleegzorg Vlaanderen op zoek naar pleeggezinnen. "In theorie hebben we twee keer meer pleeggezinnen nodig dan aanvragen. We plaatsen het kind niet om het even waar. Er moet een goede 'match' zijn tussen het gezin en het kind", besluit Heselmans.

    24-08-2013 om 09:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevangenisdirecteur wilde seks met vrouwen van gedetineerden

    Gevangenisdirecteur wilde seks met vrouwen van gedetineerden

    Wat een rot beest. Men wordt verondersteld medelijden te hebben met hem omwille van zijn handicap maar hij is nog rotter dan veel anderen. Alles afpakken, salaris, minder-validiteit, enz.... . Ik spreek verder niet goed wat sommige gevangenen gedaan hebben maar dat ze daarboven op nog eens prijs moeten hebben omdat hun vrouw niet ingaat op de avances van een verantwoordelijke. Hoeveel keren is dit al niet gebeurd, hier en nu en elders ? Er zijn zoveel rotte hooggeplaatsten.

    Blinde gevangenisdirecteur uit Wortel weet tegen blijf met zijn eigen wortel!
    Een blind date



    Jef Buts, de blinde gevangenisdirecteur van Wortel komt opnieuw in opspraak. Hij zou zijn functie misbruiken om vrouwen van gedetineerden op te bellen en hen om seks te vragen. Dan zou hun partner een gunstig regime krijgen. Dat getuigt een van die vrouwen anoniem aan de redactie van VTM Nieuws.

    Een vrouw heeft zo'n telefoongesprek met de directeur opgenomen. Jef Buts hoort de dames uit over hun uiterlijk en dringt aan op een afspraak. Als een vrouw niet ingaat op zijn avances, neemt hij wraak op haar partner. Hij laat de gevangene dan bijvoorbeeld overplaatsen naar een andere instelling.

    Het opgenomen gesprek dateert van enkele weken geleden. De vrouw stapt eerstdaags met haar verhaal naar de politie.

    Tegen de man liep al een intern onderzoek wegens "mogelijk onaangepast gedrag". Hij zou ook gedetineerden betast hebben in ruil voor een gunstiger regime. Gisteren werd bekend dat hem de toegang tot zijn gevangenis werd ontzegd. De maatregel geldt "voor onbepaalde duur, zolang het noodzakelijk is". Het gaat om een intern onderzoek, een tuchtonderzoek is er niet.

    De gevangenis van Wortel is gehuisvest in de voormalige landloperskolonie. Er verblijft een 200-tal mannelijke gedetineerden. De bewuste gevangenisdirecteur is al bijna 40 jaar in dienst.

    U kan de geluidsopname onderaan dit stuk beluisteren.

    24-08-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    23-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op de tien Belgische senioren is ondervoed

    Eén op de tien Belgische senioren is ondervoed

    30 jaar spa in alle regeringen ,hoogste belastingen laagste pensioen en meer privileges voor mensen die hier nog nooit aan de maatschapij hebben bijgedragen

     

    Twaalf procent van de 70-plussers in ons land is ondervoed. Daarnaast loopt 45 procent een ernstig risico om ondervoed te geraken. Dat blijkt uit het onderzoek NutriAction II over ondervoeding bij Belgische senioren. De resultaten werden vandaag bekendgemaakt.

    Een gewichtsverlies van meer dan 10 procent in de laatste zes maanden of meer dan 5 procent in de laatste maand, of een Body Mass Index van minder dan 20, dat kunnen volgens de onderzoekers indicatoren zijn van ondervoeding. De online bevraging van 3.641 senioren ouder dan 70 liep van februari tot april 2013 en gebeurde met de hulp van huisartsen, thuisverpleegkundigen en woonzorgcentra.

    Het onderzoek toont aan dat ondervoeding en het verlies van mobilitiet en autonomie hand in hand gaan. Voorts stellen de onderzoekers vast dat er extra alertheid nodig is na hospitalisatie, bij depressie en dementie. Ze zeggen dat het vroeg opsporen van ondervoeding via routinescreenings in alle milieus een must is om die effectief te bestrijden.

    De onderzoekers stellen tot slot vast dat ondervoeding torenhoge gezondheidskosten met zich brengt. Voor Europa worden de kosten gelinkt aan ondervoeding op 170 miljard euro geraamd.

    Professor Maurits Vandewoude, verbonden aan de UAntwerpen, leidde het onderzoek dat een initiatief was van voedingsproducent Nutricia Advanced Medical Nutrition in samenwerking met artsen, woonzorgcentra, het Wit-Gele Kruis en Thomas More, Mobilab.

    23-08-2013 om 23:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe verdachte opgepakt in kasteelmoord

    Nieuwe verdachte opgepakt in kasteelmoord

    Dat vertelingske geef ons al veel geld gekost, ik vraag mij af met hoeveel mensen hier aan werken?



    Op vraag van ons land is in Nederland crimineel Evert D.C. uit het Zeeuwse IJzendijke opgepakt en opgesloten, omdat hij betrokken zou zijn bij de moord op kasteelheer Stijn Saelens. Dat bevestigt het Nederlandse gerecht. De man wordt eerstdaags uitgeleverd. Zijn aanhouding kan een nieuwe doorbraak betekenen in de spraakmakende zaak, want D.C. wordt aangezien als de ontbrekende schakel, de tussenpersoon die de huurmoordenaars ronselde.

    Hoewel Evert D.C. een schijnbaar 'normaal' leven leidt in Nederland als uitbater van een legale growshop, een winkel waar je wietzaad kan kopen, staat hij bij de Nederlandse recherche geboekstaafd als een uiterst gevaarlijke en gewiekste crimineel. "De schrik van Zeeland, maar te slim om te vatten." Hij zou al jaren een boezemvriend zijn van Pierre Serry, de organisator van de kasteelmoord. Beide heren wonen trouwens op amper dertig kilometer van mekaar en verdienen hun geld met drugs. Volgens de laatste informatie zou Serry zijn Nederlandse vriend aangezocht hebben uitvoerders te zoeken om Stijn Saelens uit de weg te ruimen. D.C. heeft daarop Anton van Bommel en nog een tweede onbekende dader gecontacteerd die uiteindelijk de kasteelheer vermoord hebben op 31 januari 2012.

    Ontbrekende schakel
    De Zeeuwse crimineel is dus de ontbrekende schakel waar het gerecht al zo lang naar op zoek is. Hoewel de man steeds beweert dat hij een 'clean' leven leidt, zijn Nederlandse rechercheurs een andere mening toegedaan. D.C. werd ooit in verband gebracht met twee mysterieuze en tot op heden onopgeloste moorden. Hij zou ook één van de grootste afnemers zijn van illegale Belgische wiet, maar kon nog nooit gevat worden. "Hij kan voor mannetjes zorgen maar zelf moorden doet hij niet. Daarvoor staat hij te hoog op de criminele ladder", zeggen goedgeplaatste bronnen.

    Over de aanhouding van de Zeeuw wenst het parket geen commentaar te geven. "Ik kan alleen maar zeggen dat er een procedure tot uitlevering lopende is", zegt substituut-procureur Fien Maddens. "Hoe lang dat nog kan duren hangt van Nederland af. Dat ligt niet in onze handen." Volgens de procureur wordt deze piste al langer gevolgd en is de man al een tijdje aangehouden.

    Nog gisteren raakte bekend dat dokter André Gyselbrecht en Pierre Serry in de cel blijven.

    23-08-2013 om 13:17 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevangenisdirecteur Wortel toegang ontzegd na klachten

    Gevangenisdirecteur Wortel toegang ontzegd na klachten

    Tja, wat moeten we daar nu weer van denken??? ...


     

    De gevangenisdirecteur van Wortel is de toegang ontzegd tot zijn gevangenis. Tegen de man loopt een intern onderzoek wegens "mogelijk onaangepast gedrag", zo meldt de woordvoerder van het gevangeniswezen, Laurent Sempot.

    In de krant raakte bekend dat tegen de man een onderzoek loopt voor seksueel ongepast gedrag. De blinde gevangenisdirecteur van Wortel zou gedetineerden betast hebben in ruil voor een gunstiger regime. Hijzelf ontkent alles en spreekt van een beschadigingsoperatie. Het directoraat-generaal van de Penitentiaire Inrichtingen nam de maatregel van "het ontzeggen van de toegang tot de inrichting", aldus woordvoerder Sempot.

    De maatregel geldt "voor onbepaalde duur, zolang het noodzakelijk is". Het gaat om een intern onderzoek, een tuchtonderzoek is er niet. "De maatregel werd genomen in het belang van de organisatie. Gisteren hebben we nieuwe elementen gekregen." Het onderzoek, dat sinds enkele dagen loopt, is nu volop bezig, klinkt het.

    De, volgens de krant 63-jarige, gevangenisdirecteur werd negen jaar geleden van dezelfde feiten beschuldigd in de gevangenis van Hoogstraten. "Er is een onderzoek geweest voor soortgelijke klachten dat tot seponering geleid heeft."

    De gevangenis van Wortel is gehuisvest in de voormalige landloperskolonie. Er verblijft een 200-tal mannelijke gedetineerden. De bewuste gevangenisdirecteur is al bijna 40 jaar in dienst.

    23-08-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    22-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische staat 8 miljard euro rijker door crisis

    Belgische staat 8 miljard euro rijker door crisis

    Belgische staat 8 miljard euro rijker door crisis

    De Belgische staat lijkt niet echt te lijden onder de financiële crisis. En dat terwijl Griekenland, Portugal, Spanje en Italië gebukt gaan onder financiële zorgen. De crisis zou onze schatkist met maar liefst 8 miljard euro gespijsd hebben, zo weet Le Soir.

    De krant verwijst naar het Agentschap van de Schuld. Dat zegt dat ons land tussen 2010 en 2014 maar liefst 8 miljard euro heeft kunnen innen (en nog steeds int) uit belastingen van rente op openbare schulden. Dat dankt het volgens de krant aan "de brutale, maar gelukkig tijdelijke verhoging van de rentetarieven eind 2011". Die schatting is gebaseerd op het verschil tussen de rentetarieven waaraan de Belgische staat in 2010 kon lenen en de tarieven die de voorbije drie jaar golden op de financiële markten.

    22-08-2013 om 22:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cafébazen vrezen voor toekomst na fraudezaak

    Cafébazen vrezen voor toekomst na fraudezaak

    Als iedereeen in dit apeland dan toch gelijk is voor de wet dan moet de fiscus keihard optreden tegen elke crapuul cafebaas die gefraudeerd heeft en hun tot de laatste cent laten de fiscus terug betalen want iedere gewone arbeider in dit apeland moet zijn belasting ook tot de laatste cent betalen!


     

    Horeca Vlaanderen verwacht weinig goeds voor de honderden cafés die de fiscus over de vloer kregen in de zaak rond de belastingfraude bij drankenhandel Creve Drinks uit Waarschoot. "We verwachten eigenlijk dat nog heel wat faillissementen zullen volgen na een schikking met de fiscus", aldus Danny Van Assche, de afgevaardigd bestuurder van de horecakoepel.

    'Het Nieuwsblad' en 'De Standaard' meldden vandaag dat de familie De Wilde achter Creve Drinks het bedrijf zal verkopen en de 29 werknemers op straat worden gezet. De opbrengst van de verkoop is nodig om een minnelijke schikking van 15 miljoen euro te betalen. De familie sloot begin 2012 die schikking met de Bijzondere Belastinginspectie, in ruil voor het laten vallen van de strafvordering.

    Ook de betrokken cafés hebben echter boter op het hoofd: ze stapten mee in een systeem waarbij maar een deel van de drankinkopen op de factuur kwam en de rest in het zwart betaald werd. Volgens de kranten kregen al 800 cafés de fiscus over de vloer met het verzoek belastingen en boetes te betalen.

    "Fraude is fraude uiteraard", zegt Van Assche. "Als het vastgesteld wordt is dat zonder commentaar, punt aan de lijn. Anderzijds moeten we een kanttekening maken. Als er gefraudeerd wordt, is dat om de lonen nog te kunnen betalen. Als het dossier in orde gebracht wordt, zijn er vaak geen middelen meer om de lonen te betalen."

    "Hou minnelijke schikkingen soepel"
    Horeca Vlaanderen roept de fiscus dan ook op de minnelijke schikkingen soepel te houden, kwestie van veel banenverlies te vermijden. Volgens Van Assche wordt bij fraudegevallen bij grote bedrijven vaak voor een geschikte boete geopteerd zodat het bedrijf kan doorstarten en jobs niet verloren gaan. "Onze oproep naar de fiscus: probeer op dezelfde manier naar de horecasector te kijken."

    Hoeveel cafés exact betrokken zijn, weet Horeca Vlaanderen niet. Ook advocaat Filip Van Hende, die het strafrechterlijke aspect opvolgt voor de familie De Wilde, kan niet zeggen om hoeveel zaken het gaat. Bij de drankencentrale zelf geeft men geen commentaar. Woordvoerder Gerrit Budts van Horeca Vlaanderen zegt dat bij een overname in principe de contracten overgenomen worden. Sommige cafés zijn immers eigendom van de drankencentrale en worden verhuurd, andere zaken nemen enkel drank af.

    Van Hende voegt er nog aan toe dat de betaling van de schikking aan de fiscus na de realisatie van de activa een eerste stap is. Daarna zal met het openbaar ministerie gepraat worden over de gerechtelijke boete. De uitbaters van drankenhandel Creve Drinks moeten overigens in september nog voor het Gentse hof van beroep verschijnen vanwege de mogelijke omkoping van de gemeentesecretaris van Waarschoot.

    22-08-2013 om 15:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Kennedytunnel niet geschikt voor vrachtwagens"

    Makkelijk om alles weer op de camions te steken, maar persoonlijk vind ik het daar één van de, zo niet HET gevaarlijkste knooppunt van België. Op 500 meter komen daar Linkeroever, de E17 en de E34 bij elkaar, waarbij er zeer veel vrachtverkeer komende van de E34 gedwongen wordt om via het linkervak in te voegen, het middenste vak over te steken om rechts te kunnen gaan rijden. 50 meter afstand proberen houden? Daar zullen zo'n 7 auto's zich tussen wringen!

    Los van die ongelukken vind ik die dynamische borden rond antwerpen ook geen steek houden. Ik vraag me echt af hoe die gecontroleerd worden. Dan mag je 70 rijden en sta je in de file. Of er wordt een file aangekondigd en er is niks te zien. Of ze gaan van 50 naar 70 en terug naar 50 zonder enige reden. Amateurisme ten top en inderdaad een gevaar voor het wegverkeer



    De Kennedytunnel in Antwerpen is niet geschikt is voor vrachtverkeer." Dat zegt Maarten Matienko van VAB in Gazet Van Antwerpen na het ongeval dat daar gisteren twee mensenlevens eiste. "Slechts twee op de tien vrachtwagenchauffeurs respecteren er een veilige tussenafstand van 50 meter", aldus Matienko.

    In bijna vier uur tijd zijn er gisteren op de E17 twee ongevallen met dodelijke afloop. Vlak bij de Kennedytunnel reed een vrachtwagen rond half tien in op voorliggers. Daarbij kwam een 75-jarige chauffeur om het leven. In de monsterfile die daarop ontstond, vond opnieuw een ongeval plaats. Een 22-jarige jongeman uit Lokeren reed in op een aanschuivende vrachtwagen. Ook hij kwam om het leven.

    Dat alle ellende voor de zoveelste keer in de Kennedytunnel begon, is geen toeval. "De duik naar de tunnel en de snelheidsbeperking zorgen ervoor dat veel bestuurders beginnen te bumperkleven. Zowel automobilisten als vrachtwagenchauffeurs maken zich daar schuldig aan - al gaan volgeladen vrachtwagens daar misschien nog net iets verder in omdat ze zo weinig mogelijk snelheid willen verliezen omdat de weg enkele honderden meter verderop lichtjes klimt en het anders te lang duurt om weer op snelheid te komen", zegt Danny Smagghe van Touring in Het Laatste Nieuws.

    Een analyse die gedeeld wordt door Maarten Matienko van VAB. "De plotse snelheidsbeperking tot 70 kilometer per uur zorgt ervoor dat bestuurders ter hoogte van de flitspalen bruusk afremmen. Dat vergroot het risico op ongevallen. Een trajectcontrole waarbij de vertraging vroeger ingevoerd wordt, voor de risicozone, zou het risico net verlagen", aldus Matienko.

    22-08-2013 om 00:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    21-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minnares koning Albert verbreekt de stilte op VIER

    Minnares koning Albert verbreekt de stilte op VIER

    Als Albert privé is, dan zijn mijn centen ook privé. Wij hebben het recht te weten wat met onze centen gebeurt. Zo niet, koningshuis afschaffen.

    Delphine had moeten erkend worden. Maar deze vuile was buiten hangen is er ook dik over. Niets voor een dame met standing.



    VIER pakt volgende week dinsdag uit met 'Onze dochter heet Delphine', een tweedelige reeks waarin Sybille de Selys Longchamps na meer dan 40 jaar het grote stilzwijgen verbreekt. Bijna twintig jaar lang had ze een relatie met de pas afgetreden koning Albert II. De moeder van Alberts buitenechtelijke dochter gaat geen enkele vraag uit de weg. 'Onze dochter heet Delphine' is, net als 'Komen Eten' met bekende voetballersvrouwen, één van de blikvangers van de najaarsprogrammatie die VIER vandaag voorstelde.

    Delphine Boël, die onlangs een rechtszaak is begonnen tegen Albert, in de hoop om eindelijk erkend te worden als zijn dochter. Voor het eerst praat Sybille de Selys Longchamps openlijk over haar relatie met Albert: de eerste ontmoeting met prins Albert, de bevalling in 'aanwezigheid' van Albert, de openlijke confrontatie met Paola.

    De tweedelige reeks 'Onze Dochter heet Delphine', wordt uitgezonden op VIER, op dinsdag 3 september en op dinsdag 10 september.

    De rechtbank
    Onder de noemer 'echt want bij ons gebeurd' presenteert Vier vanaf maandag 2 september ook een nieuwe reeks van 'De Rechtbank'. Het programma toont de werking van justitie op het niveau van de burger. De makers verbreden ook de blik op de werking van justitie. Voor het eerst ziet de kijker hoe de probatiecommissie in Hasselt werkt en besluit de reeks in drie afleveringen met de registratie van een assisenzaak in Antwerpen.

    VIER zendt dit najaar met 'Ik wil ook een lief' een reportagereeks uit over jonge Vlamingen die op zoek zijn naar een relatie, maar door hun fysieke of geestelijke beperking het erg moeilijk hebben met
    het zetten van de eerste stappen. Vanaf 17 september.

    21-08-2013 om 22:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Onervaren fietsers moeten opletten bij elektrische fiets’

    ‘Onervaren fietsers moeten opletten bij elektrische fiets’



    ‘Mensen met wat minder conditie en kracht die weinig of niet fietsen en al een dagje ouder zijn, halen het meeste profijt uit de extra power van de elektrische fiets, maar lopen hierbij tegelijk het grootste risico op een ongeval.’ Dat laat Bas de Geus, onderzoeker op de dienst Menselijke Fysiologie van de VUB, optekenen in het gezondheidsmagazine Bodytalk dat woensdag verschijnt.

    Volgens de Geus zijn deze onervaren fietsers doorgaans niet de meest behendige terwijl elektrische fietsen zwaarder en logger zijn dan andere. ‘Bovendien gaat een topsnelheid van 25 km per uur hard, zeker voor wie deze snelheid niet gewend is.’ Hij vermoedt bovendien dat mensen vaak onbewust sneller fietsen dan ze in feite willen en raadt daarom aan de elektromotor van de fiets bij aankoop op een bepaalde topsnelheid te laten afstellen.

    Er zijn echter geen bewijzen beschikbaar dat de elektrische fietsen meer en bij zwaardere ongevallen betrokken zouden zijn dan andere fietsen. Volgens het onderzoekscentrum Veiligheid Nederland zijn er weinig verschillen. Wel zou als gevolg van het feit dat de elektrische fiets zwaarder weegt er zich bij deze fietsen meer ongevallen voordoen bij het op- en afstappen.

    De Nederlandse Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) wijst in Bodytalk op de risico’s van het snelheidsverschil tussen elektrische en gewone fietsen bij inhaalbewegingen. Ook is de kans op een dodelijke afloop van een fietsongeval groter bij ouderen. Bij 75-plussers zou het risico zelfs 25 keer groter zijn voor 30’ers en 40’ers. Bejaarden hebben brozere botten en minder elastisch weefsel om de impact van een val op te vangen.

    21-08-2013 om 18:19 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisschool moet zelf schrijf- en knutselgerei aankopen voor leerlingen

    Basisschool moet zelf schrijf- en knutselgerei aankopen voor leerlingen

    Basisschool moet zelf schrijf- en knutselgerei aankopen voor leerlingen

    Ouders wiens kind naar de lagere school gaat, moeten zich niet verplicht voelen om tegen september allerlei schoolspullen aan te schaffen. Basisscholen moeten immers zelf het nodige materiaal voorzien voor hun leerlingen, ook voor het maken van huiswerk thuis.

    Winkelrekken gevuld met blinkende stiften, slijpers en meetlatten, het is duidelijk: nog even en het nieuwe schooljaar begint. Maar kinderen die naar de basisschool gaan, hoeven geen eigen schoolgerief mee te brengen. Het decreet basisonderwijs eist dat lagere scholen alle kosten die noodzakelijk zijn om de eindtermen te bereiken of om ontwikkelingsdoelen na te streven, voor eigen rekening nemen.

    Basisscholen moeten dus zelf voldoende benodigdheden zoals schrijfgerei, knutselmateriaal, handboeken, rekenmachines en blokfluiten ter beschikking stellen. Een school met 100 leerlingen moet daarom geen 100 passers aankopen, maar moet wel zorgen dat er voldoende passers zijn om een klas die de passer nodig heeft op dat ogenblik te kunnen voorzien. Bovendien zijn basisscholen ook wettelijk verplicht om materiaal aan de leerling mee naar huis te geven wanneer dat materiaal nodig is om huiswerk te maken. Ouders moeten zelf enkel zorgen voor mappen, kaftpapier, een boekentas, een pennenzak, en zwem- en turnkledij.

    Voor het secundair onderwijs geldt de regeling niet. Middelbare scholen mogen ouders dus wel vragen om bepaald schoolmateriaal aan te kopen. Natuurlijk blijven ouders van kinderen die naar de basisschool gaan ook vrij om eigen spullen aan te kopen als ze dat willen.

    De volledige lijst van materialen die basisscholen moeten voorzien, is terug te vinden op de website de website van de Vlaamse overheid.

    21-08-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    20-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blankenberge wil plaatsverbod voor amokmakers

    Blankenberge wil plaatsverbod voor amokmakers

    Dit is geen probleem van Blankenberge alleen, dit zie je overal. Alleen een grondige mentaliteitsverandering van iedereen helpt hier, dit zowel voor de jongeren, de ouders als de horeca uitbaters. Vroeger gingen we van 20h00 tot 01h00 op stap en werd er nog geslapen tijdens de nacht, tegenwoordig beginnen ze dan pas en komen ze 's morgens thuis.


    Blankenberge wil de toenemende overlast in de buurt van het casino aanpakken met een plaatsverbod voor overlastbezorgers. Dat zegt burgemeester Patrick De Clerck na een onderhoud met de lokale politie. Er komt ook een reeks andere maatregelen om de nachtelijke overlast in te perken, zoals een glasverbod.

    Sinds enkele weken kampt de badstad Blankenberge met zware overlast en zelfs enkele vechtpartijen in de uitgaansbuurt. "Sinds begin deze zomer volgen we alles op de voet op en brengen we alle problemen in kaart. Tot voor kort waren er weinig problemen, maar sinds twee weken loopt het de spuigaten uit", aldus de burgemeester.

    Daarom worden op korte termijn enkele ingrijpende maatregelen genomen, met een plaatsverbod als belangrijkste middel om de overlast tegen te gaan. "We kennen de mensen die zorgen voor de terugkerende overlast", aldus de burgemeester. De politie onderzoekt wat juridisch mogelijk is. "Het voorstel laat ik in het eerstvolgende schepencollege bekrachtigen".

    Er komt vanaf maandag ook een glasverbod naast de bestaande maatregelen, zoals het uurschema voor luide muziek, alcoholverbod op openbare plaatsen en de nachtelijke patrouilles.


    20-08-2013 om 22:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Koning Filip wil halfzus Delphine de hand reiken"

    Opdoeken die bende profiteurs. Het tijdperk der koningen bestaat niet meer. En wat is de volgende stap? Een schadevergoeding vragen met terugwerkende kracht als ze erkent wordt voor de dotaties waar ze dan vroeger recht op had? Zie het al gebeuren. Dat gaat miljoenen kosten aan vadertje staat en wij meer belastingen betalen. En de meesten hier vinden dit een goed idee. man man

    Eerst zien en dan geloven zei de blinde



    Koning Filip (53) bereidt volgens Dag Allemaal in het grootste geheim een charmeoffensief voor: Delphine Boël (45) ten overstaan van het hele land als z'n halfzus de hand reiken.

    Dag Allemaal beweert "uit bijzonder goede bron" te hebben vernomen dat koning Filip de band met zijn halfzus Delphine wil normaliseren.

    "Filip wil zijn prille koningschap niet laten ondermijnen door een probleem dat hij van zijn vader heeft geërfd", vertelt een insider aan het hof. "Hij heeft een vertrouwensman de opdracht gegeven om in het grootste geheim de erkenning van Delphine Boël als zijn halfzus voor te bereiden". Aan het hof zouden slechts heel weinig mensen op de hoogte zijn van het plan



    Boel tijdens haar expositie 'Happy Sadness' vorige maand samen met partner O'Hare in het Franse Grimaud.

     

    20-08-2013 om 17:21 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.E17 deels afgesloten na ongeval met vier vrachtwagens

    E17 deels afgesloten na ongeval met vier vrachtwagens

    Hoewel een oplossing niet evident is zal de overheid toch de gepaste maatregelen moeten nemen om de economische schade te beperken. Kijk maar eens: sinds 1 augustus is er elke werkdag op een of meer plaatsen serieuze hinder geweest. De overheid zal ook naar zichzelf moeten kijken en verbeteringen aanbrengen aan ondermaatse signalisatie, minder snelheidsbeperkingen die er voor zorgen dat er te grote verschillen komen in snelheid.

    Het zal nog veel beter worden met de supertrucks, dan kunnen we gewoon beter te voet gaan want anders zullen we constant in de file staan gedurende de ganse dag



    Op de E17 in de richting van Antwerpen is ter hoogte van Zwijndrecht een zwaar ongeval gebeurd. Vier vrachtwagens reden er op elkaar in. Drie van de vier rijstroken zijn versperd en ook de oprit Zwijndrecht is afgesloten.

    Het ongeluk gebeurde rond rond 16u20. Twee vrachtwagenchauffeurs zaten een tijdlang gekneld in hun cabine en moesten door de brandweer bevrijd worden. Het takelen is nog volop aan de gang en er staat intussen al een lange file, met zowat een uur wachttijd.

    Het Vlaams Verkeerscentrum raadt chauffeurs die vanuit Gent naar Antwerpen moeten aan om via de N16 te rijden. Naar Hasselt ga je best over Brussel

    20-08-2013 om 01:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    19-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benen van dronken man afgerukt in station Oostende

    Benen van dronken man afgerukt in station Oostende

    Sorry,verkeerd van deze man,maar nog altijd een mens hé,wie zonder zonde is werpe de 1st steen

     

    Een 29-jarige man is afgelopen nacht met zijn benen onder een trein in het station van Oostende terechtgekomen. Dat melden spoorwegnetbeheerder Infrabel en de politie van Oostende. De man uit Namen werd aangereden toen hij in dronken toestand met zijn benen over de perronrand zat. Het slachtoffer raakte bij het ongeval beide benen kwijt tot net onder de knie.

    Het ongeval deed zich voor rond 01.00 uur. De voorlaatste trein vanuit Eupen was even daarvoor aangekomen op perron 3. Toen die trein wegreed richting rangeerstation werden de benen van de man geraakt. Hij zat op dat moment met een fles sterke drank en roltabak op de rand van het perron. De man had absoluut niet verwacht dat de trein uit het station zou wegrijden. "Daar zitten blijft wel gewoon vragen om problemen", stelt Infrabelwoordvoerder Thomas Baeken. "Je mag daar helemaal niet zitten, omdat je dan eigenlijk in de ruimte voorzien voor de trein komt."

    19-08-2013 om 21:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orka sleurt boot met twaalf vissers naar dieperik

    Orka sleurt boot met twaalf vissers naar dieperik

    Prachtige reactie van die orka. Ik hoop van harte dat elke visser die op orka's, potvissen, walvissen, dolfijnen en dergelijke jaagt het met zijn leven bekoopt



    Een geharpoeneerde orka heeft voor de kust van het Indonesische eiland Lembata een boot met twaalf traditionele vissers aan boord naar de dieperik gesleurd. Vier van hen konden naar de kust zwemmen, de andere acht zijn nog vermist. Dat melden de autoriteiten van Lembata.

    Lokale vissers slaagden er met de steun van de kustwacht niet in de vermisten te vinden.

    Traditioneel jagen de vissers van Lembata op potvissen, maar de voorbije jaren zijn die zeldzaam geworden. Orka's laten ze meestal met rust omdat die moeilijk te vangen en zeer agressief zijn. De orka's worden pas een doelwit nadat ze gegeten hebben, omdat ze dan kwetsbaarder zijn.

    Op het eiland Lembata zijn er twee traditionele gemeenschappen van walvisjagers. Samen vangen ze per jaar een dozijn potvissen.

    19-08-2013 om 18:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slak groeit in knie van kleuter

    Slak groeit in knie van kleuter

    Weer typisch dat een dokter maar met een half oog kijkt naar een patient hoe is het toch mogelijk steeds opnieuw fouten maken - oké niet erg dit keer maar hij had het wel moeten zien



    Een onschuldige val tijdens de vakantie had nare gevolgen voor een Amerikaans jongetje. Een slakkenei was in de open wonde van zijn knie terechtgekomen en groeide er naar verloop van tijd uit tot een volwaardige zeeslak.



    Paul Franklin viel tijdens een wandeling nabij het strand op een rotsblok en verwondde zijn knie. Toen de knie begon op te zwellen bracht mama Rachael haar vierjarige zoontje naar de spoed. Daar stelde de arts gewoon vast dat de wonde ontstoken was.
     


    Maar een antibioticakuur bracht weinig beterschap. De knie kreeg zelfs een zwarte kleur. De moeder liet tegen het doktersadvies in, al het vocht uit de wonde lopen. Tot haar ontzetting kroop er ook een zwarte slak uit. "Hij bewoog", schreeuwde Rachael. "Er zat een klein diertje in de knie van mijn zoon!

    Volgens de vader van het jongetje moet zijn zoon recht op een nest gevallen zijn waardoor er een eitje in de wonde is terechtgekomen. De knie van Paul is ondertussen helemaal genezen en de slak noemde hij 'Turbo'.

    19-08-2013 om 01:24 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    18-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8-stappenplan bij waterschade smartphone

    8-stappenplan bij waterschade smartphone



    Een gemorste koffie, een regenbui of een onoplettendheid op het toilet. Voor je het weet, gaat je gsm van het werk kopje onder met de nodige waterschade tot gevolg.

    Natuurlijk heb je geen zin om die smartphone, die je nog maar pas hebt gekregen van je werkgever, met hangende pootjes terug te brengen naar de IT-afdeling. Daarom, enkele simpele tips die je misschien een hoop ellende kunnen besparen ...

    Help, water in je smartphone. Wat nu?!

    1. Schakel je telefoon meteen uit.
    2. Verwijder de batterij en je simkaart.
    3. Droog je gsm voorzichtig met een handdoek of keukenpapier.
    4. Gebruik eventueel een stofzuiger (geen haardroger!) om het water uit de binnenste delen van je toestel te krijgen. Ook je gsm in een kom rijst plaatsen kan helpen, maar dit wordt niet door iedereen aangeraden.
    5. Plaats je telefoon plat op absorberend materiaal, zoals handdoeken of keukenpapier.
    6. Zet je toestel niet onmiddellijk terug aan en steek vooral je oplader niet in.
    7. Wacht minstens 24 uur voor je test of je smartphone opnieuw werkt. Check eerst of alles wel droog is.
    8. Vertoont je gsm nog steeds geen teken van leven, dan stap je best naar een officiële verkoper of hersteldienst. Verzwijgen dat je toestel nat is geworden, heeft geen zin aangezien vocht vrij gemakkelijk aan te tonen valt. Je kan het best worden geholpen als je volkomen eerlijk bent over wat er gebeurd is.

    18-08-2013 om 22:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!