Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    10-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro heeft geen toekomst meer

    Greenspan: ‘Euro heeft geen toekomst meer’
     
    De enige zuivere oplossing voor de huidige problemen in de eurozone,is gewoon ALLES afschaffen.De munt,de unie,en de open grenzen.Problemen opgelost.Wat ze ook beweren,dit is het enige antwoord.Dat ze daar over eens een referendum houden zie,ze zullen hard verschieten,de valse zakkenvullers aan de top.Verhofzak en de Klucht op kop.Er is ons nooit gevraagd of we dit wel wilden,deze rotte unie met haar rotte gemanipuleerde munt.Dat noemen ze dan een democratie.

    Maar hoe is het in godsnaam mogelijk dat een aantal eurocraten dat failliete europa ons door de strot kunnen blijven rammen vraag ik mij af . De meeste burgers zijn die euro zo beu als koude pap , en toch moeten wij ons daar in schikken , is trouwens ook niet democratisch dacht ik !.



    Alan Greenspan, de voormalige topman van de Amerikaanse centrale bank, gelooft niet dat de euro in de huidige vorm toekomst heeft. ‘De euro is enkel met een politieke unie te redden’ , aldus Greenspan in een interview met Welt am Sonntag.

    De gewezen topman van de Federal Reserve (Fed) gelooft niet dat een gemeenschappelijke Europese munt kan overleven als er binnen de eurozone 17 landen met 17 verschillende sociale systemen blijven bestaan.

    Volgens Greenspan heeft de euro nood aan een volwaardige politieke unie, ofwel van alle lidstaten ofwel van enkele Europese kernlanden. Alleen op die manier zou het uiteenvallen van de eurozone kunnen vermeden worden.

    Maar Greenspan uit zijn twijfels bij de vorming van een politieke unie. ‘De Duitse hereniging heeft aangetoond hoe moeilijk het is om binnen één staat tot culturele convergentie te komen’.

    Greenspan wijst ook op het feit dat Duitsland de grootste kredietverlener in de eurozone is. ‘De centrale banken van de andere lidstaten stan voor 570 miljard euro in het krijt bij Duitsland en verwachten dat Duitsland maar alles betaalt.’


    10-11-2013 om 18:19 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaston Berghmans opgenomen in ziekenhuis

    Gaston Berghmans opgenomen in ziekenhuis

    gaston berghmans opgenomen in ziekenhuis

    Gaston Berghmans (87) is donderdag opgenomen in het UZA in Edegem. Kort na de middag kreeg de komiek plots hoge koorts en besliste de dokter om een ziekenwagen te bellen.

    Even werd gevreesd voor een hartaanval, maar na onderzoek bleek Gaston een longontsteking opgelopen te hebben "Het was inderdaad schrikken", vertelt echtgenote Jenny. "Gaston was een beetje gaan rusten, zoals hij elke middag doet, maar toen hij terug in de woonkamer kwam, zag hij lijkbleek en had hij bijna 39 graden koorts. Ik heb toen onmiddellijk onze dokter gebeld en die heeft niet getwijfeld. Er werd een ziekenwagen gebeld en we zijn onmiddellijk naar de spoeddienst van het UZA gebracht."

    "Daar heeft Gaston eerst drie uur op de spoedafdeling doorgebracht en hebben ze verschillende onderzoeken gedaan. Nadat de dokters bloed hadden getrokken, een scan hadden gemaakt en nog enkele andere onderzoeken, werd de oorzaak gevonden: een longontsteking."

    "Eerst dacht ik dat hij een lichte hartaanval had gekregen." Gaston Berghmans vierde op 11 maart zijn 87ste verjaardag. Het ging de jongste tijd beter met zijn gezondheid. "Maar eigenlijk ben ik ook opgelucht dat met zijn hart alles in orde is. Enkele dagen rust in het ziekenhuis en dan mag hij waarschijnlijk naar huis", aldus Jenny.

    10-11-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    09-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naasten nemen afscheid van echtgenote Bernard Wesphael

    Naasten nemen afscheid van echtgenote Bernard Wesphael

    Al weer een mensen leven uit het leven gerukt en waarom jaloersheid liefde verdriet wie zal het zeggen?Als er problemen zijn ga aub naar een psychiater deze kunnen jullie helpen want op deze manier worden nog meer mensen gekwetst



    In Luik hebben vandaag meer dan 150 mensen afscheid genomen van Véronique Pirotton, de overleden vrouw van de Waalse politicus Bernard Wesphael.



    Tijdens de afscheidsplechtigheid in de église Saint-Nicolas werd niet verwezen naar de omstandigheden van de dood van de vrouw op 31 oktober in Oostende. Bernard Wesphael wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben vermoord, maar hij ontkent dat. Gisteren vond er nog een reconstructie plaats in Oostende.



    Verschillende naasten van Véronique Pirotton namen het woord. Haar zus Nadine benadrukte "het charisma" en de "scherpe humor" van Véronique, op wie ze "zo fier" was. Ook haar vriend Frédéric sprak enkele woorden.

    Kort na de middag vertrok de familie van Pirotton naar het kerkhof van Viemme, een deelgemeente van Faimes, waar de vrouw begraven wordt.
     

    09-11-2013 om 21:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Vld kan met N-VA in regering

    Turtelboom: "Open Vld kan met N-VA in regering"

    Heeft de kiezer ook nog iets te zeggen? Open VLD is momenteel een te kleine partij om hier de dienst uit te maken.

    De mening van de kiezer telt dus niet; waarom dan nog gaan kiezen? Zoals steeds worden immers vooraf al vele zaakjes geregeld en de gewone burger hoort of weet en ziet maar de helft van wat al 'geregeld' is!



    "Wij kunnen met de N-VA in de regering. Wij wijzen die partij niet af. Maar ze moet wel bereid zijn alles op het sociaaleconomische te zetten. De N-VA kan niet verwachten dat wij meestappen in haar communautaire fetisj." Dat zegt minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) in een gesprek met De Gazet Van Antwerpen en Het Belang Van Limburg en daarmee spreekt ze haar voorkeur uit voor een centrumrechtse regering.

    Turtelboom is de eerste politica die uitdrukkelijk een opening richting N-VA maakt. Voorwaarde is wel dat er tijdens de volgende legislatuur niet onderhandeld wordt over een nieuwe staatshervorming. Dat vraagt ze omdat ze niet wil weten van de confederale agenda van de N-VA. "België heeft ook voor Vlaanderen een toegevoegde waarde", zegt ze. Maar ook en vooral omdat sociaaleconomische hervormingen enkel kunnen in een communautair rustig klimaat.

    Onvoorwaardelijk sociaaleconomische kaart trekken
    Op de vraag of dat dan met Bart De Wever als premier zal zijn, luidt het antwoord: "Het is irrelevant om nu al posten te gaan verdelen. Wij wijzen de N-VA niet af. Waarom zou ik? In Antwerpen zitten wij samen in de coalitie. Maar, nogmaals, alleen als er onvoorwaardelijk voor het sociaaleconomische wordt gekozen."

    Concurrentiepact
    Turtelboom betreurt ook dat er nog altijd geen concurrentiepact is. De verklaring daarvoor zoekt ze in het feit dat een partij -en daarmee bedoelt ze de CD&V- al in verkiezingsstemming is.

    09-11-2013 om 12:17 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondvloed zet delen van Oost-Vlaanderen onder water

    Zondvloed zet delen van Oost-Vlaanderen onder water

    In Oudenaarde liepen straten onder

    Door de felle regen kwamen in Oost-Vlaanderen tal van straten blank te staan. Onder meer Oudenaarde, Kluisbergen, Zwalm en Zottegem kregen het zwaar te verduren. De brandweer kreeg honderden oproepen voor ondergelopen huizen en kelders.

  • VIDEO

    video Scheepvaart stil door wateroverlast


    Op amper anderhalf uur kreeg Vlaanderen een ware zondvloed over zich. Er viel bijna dertig liter water per vierkante meter. Het gevolg: waterellende, straten die blank kwamen te staan en ondergelopen kelders.

    In Oudenaarde en Wortegem-Petegem liepen straten onder. De brandweer werd opgeroepen om met zandzakjes het water te proberen tegen te houden. Ook in Kluisbergen, Zwalm en Zottegem kwamen straten blank te staan. De brandweer van Kluisbergen kwam handen te kort om de oproepen te verwerken. Op op korte tijd liepen meer dan honderd huizen en kelders onder. De Zottegemse brandweer was urenlang in de weer om het water te bestrijden.

  • VIDEO

    video Scheepvaart stil door wateroverlast

  • VIDEO

    video Natte

    Snelweg loopt onder

    De felle regen stuurde ook de avondspits danig in de war. De E40 in de omgeving van Gent kon het vele water niet meer aan en liep onder. Het duurde uren voordat het verkeer weer vlot kon rijden.

     Voetbal

    Ook de voetbal leed onder het water. Heel wat wedstrijden werden afgelast. Maar de eerste-klassewedstrijd van Lokeren tegen KV Mechelen ging wel door. Al liep de perszaal van Daknam wel onder water en moesten stewards het overtollige water wegwerken.

    Verhoogde waakzaamheid

    In Vlaanderen is vrijdagavond de pre-waakdrempel op zes bevaarbare waterlopen overschreden, wat betekent dat er een verhoogde waakzaamheid is. Het Waterbouwkundig Laboratorium verwacht geen kritieke overstromingen van bevaarbare waterlopen.

    Het Waterbouwkundig Laboratorium zegt vrijdagavond dat de gevallen neerslag voor verhoogde afvoeren zorgt op de bevaarbare waterlopen in het westen. In het oosten van Vlaanderen wordt verwacht dat de verhoogde afvoeren mogelijk overschrijdingen van de pre-waakdrempels veroorzaken. Toch worden er geen kritieke overstromingen vanuit de bevaarbare waterlopen verwacht. Het Waterbouwkundig Laboratorium zegt er maatregelen getroffen werden om zoveel mogelijk water af te voeren.

    Maatregelen

    Zo heeft Waterwegen en Zeekanaal alle scheepvaarverkeer onderbroken op het kanaal Gent-Terneuzen onderbroken in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 22 en 2 uur. Dat is ook het geval zaterdag tussen 11.30 en 14.30 en in de nacht van zaterdag op zondag tussen 23 en 3 uur.

    Om de hoge waterstand op de binnenwateren te verminderen, wordt er in Terneuzen met alle sluizen gespuid. Dat kan enkel maar bij lage waterstand. Waterwegenbeheerder Waterwegen en Zeekanaal maakte daarover afspraken met zijn Nederlandse collega’s.

  • 09-11-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    08-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mathilde begaat nieuwe blunder met witte judocape

    Mathilde begaat nieuwe blunder met witte judocape

    Mij maakt het niet uit, het zijn twee bezemstelen op een veld die vogelverschrikker spelen en waar je 18miljoen per jaar voor betaalt

    Heb hele mooie kleren zien hangen in de kringloopwinkel voor een zacht prijsje



    Sinds Koningin Mathilde wat vaker voor andere designers dan Edouard Vermeulen van Natan kiest, begaat ze de ene modeblunder na de andere. Op de witte jas van Armani die ze gisteren koos, komt heel wat kritiek. Het kledingstuk deed aan een judo-outfit denken en was allesbehalve flatterend.

    Een andere misstap beging ze in oktober tijdens een blijde intrede in Luik met een gele mantel van de Belgische ontwerpster Veronique Branquinho. De Amerikaanse journalisten waren hier meedogenloos over en vergeleken onze koningin met Pino uit Sesamstraat.



    Een andere misstap beging ze in oktober tijdens een blijde intrede in Luik met een gele mantel van de Belgische ontwerpster Veronique Branquinho. De Amerikaanse journalisten waren hier meedogenloos over en vergeleken onze koningin met Pino uit Sesamstraat.

    De witte jas die ze gisteren droeg om een werkplaats voor mensen met een arbeidshandicap te bezoeken was allesbehalve elegant door de oversized snit en de 'vlindermouwen'. De zwarte ceintuur was een mooie poging om de taille te benadrukken, maar deze kon de vormeloosheid niet goedmaken.

    We waren benieuwd wat de kostprijs van deze mantel is, voor een soortgelijk model ben je al gauw 1.700 tot 2.000 euro kwijt.

    08-11-2013 om 22:18 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiscus eist monsterbedrag van Karel De Gucht

    Fiscus eist monsterbedrag van Karel De Gucht

    Eindelijk gerechtheid binnen het politiek geschoemel ?




    De fiscus eist ruim 900.000 euro van Karel De Gucht, vernam De Tijd. Alle gesprekken tussen de belastinginspectie en de eurocommissaris zijn afgebroken. Het proces start op 25 november.

    Het was even stil over de belastingzaak tegen Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht (Open VLD). Maar op 25 november belandt de "fraudezaak" in een publieke zitting voor de Gentse rechtbank van eerste aanleg, vernam De Tijd. Het bezwaarschrift van het echtpaar De Gucht tegen de belastingaanslag van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) is afgewezen. Daarom trekken ze nu naar de rechtbank om de aanslag aan te vechten.

    De belastinginspectie eist zo'n 900.000 euro van De Gucht en zijn echtgenote.

    De aanleiding voor het belastingdossier is een verkoop van aandelen die het echtpaar zo'n 1,2 miljoen euro heeft opgebracht. De fiscus claimt op dat bedrag een belasting als beroepsinkomen, een bijbehorende boete van 50 procent op dat belastingbedrag plus nog eens de rente van de voorbije jaren. De Gucht heeft de belastingaanslag altijd betwist.

    Terwijl op 25 november het proces in eerste aanleg begint over de grond van de zaak, zal de week voordien, op 19 november, nog worden gepleit voor het Gentse hof van beroep in een nog lopende procedurekwestie. De advocaten van de eurocommissaris zullen daar nog pleiten dat de BBI nooit de bankrekeningen van het koppel De Gucht had mogen inkijken. Dat is cruciaal. Want dankzij de inzage in de bankgegevens ontdekte de belastinginspectie de betwiste aandelenverkoop uit 2005, waar de zaak nu over gaat.

    08-11-2013 om 15:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw Wesphael belde met minnaar vlak voor haar dood

    Vrouw Wesphael belde met minnaar vlak voor haar dood

    Onze groene zit in slechte papieren.

    Zijn advocaat Steven Henderickx zag het ook niet meer zitten een moordenaar te verdedigen ? Dat ziet er niet te best uit voor wesphael
    Jaloerse smeerlap ! Stop die cinema en geef je schuld toe !



    Véronique Pirotton, de echtgenote van Bernard Wesphael, zou vlak voor haar dood gebeld hebben met een minnaar. Mogelijk heeft dat de stoppen doen doorslaan bij de Waalse politicus. De man met wie Pirotten aan het telefoneren was, hoorde immers geroep en getier tijdens het telefoongesprek. Dat melden VTM Nieuws en RTL-TVI op basis van betrouwbare bronnen.

    Wesphael en zijn vrouw verbleven vorige week donderdag in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo had het koppel ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen dood aan in de badkamer. Het Waalse parlementslid was ervan overtuigd dat Pirotton zelfmoord had gepleegd. Het gerecht hecht weinig geloof aan dat verhaal.

    Uit onderzoek van het gsm-verkeer van de echtgenote blijkt nu dat ze vlak voor haar dood heeft gebeld met een (ex-)minnaar. Aanvankelijk werd gedacht dat het om een werkgerelateerd telefoontje ging. Maar de minnaar en gewezen partner van Pirotton, met wie ze lang samen was alvorens ze met Wesphael trouwde, verklaarde aan de politie dat hij die laatste herhaaldelijk hoorde roepen op zijn vrouw tijdens het telefoontje. Het is in elk geval een belangrijk element dat een nieuw licht kan werpen op de zaak.

    Huiszoeking
    Het gerecht heeft deze namiddag een huiszoeking uitgevoerd in de woning van het echtpaar in Luikse wijk Laveu. De computer van de politicus en enkele geschriften werden in beslag genomen. In een brief aan haar zoon Victor schreef Pirotton dat ze "naar de zee vertrok om afstand te nemen en dat ze een echtscheidingsprocedure zou opstarten bij haar terugkeer", aldus RTL-TVI. Wesphael gaf gisteren bovendien toe aan de politie dat ze "ruzie" hadden, "maar niet dat hij zijn vrouw verstikte met een plastic zak".

    Reconstructie
    Morgen vindt er een reconstructie van de feiten plaats. Bernard Wesphael gaat dan terug naar het hotel waar zijn vrouw stierf. De politicus blijft immers volhouden dat zijn vrouw zelfmoord pleegde. Volgens het parket is dat onmogelijk en men wil morgen aantonen dat hij liegt. Ook de advocaat van de familie Pirotton zal aanwezig zijn. Zij hebben zich vandaag burgerlijke partij gesteld.

    Nieuwe advocaat
    Meester Steven Henderickx neemt niet langer de verdediging van Wesphael voor zijn rekening. De advocaat wordt met onmiddellijke ingang opgevolgd door de Brusselse strafpleiter Tom Bauwens. Die geeft voorlopig echter geen commentaar over het dossier. De Franstalige strafpleiter Jean-Philippe Mayence blijft wel de advocaat van het parlementslid.

    08-11-2013 om 00:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    07-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo belt mij enkel als hij zijn sinterklaas wil

    Bellens: "Di Rupo belt mij enkel als hij zijn sinterklaas wil"

    Daarmee wordt het duidelijk dat Bellens de politiekers in zijn macht heeft. Een gevaarlijk, nietsontziend persoon. Gewoon ziek van machtsgeilheid. Om van te kotsen.

    Di Rupo kan zelfs zijn PS-getrouwen niet onder controle houden. En de dikke nek Onckelinkx is blijkbaar van de aardbodem verdwenen. Tot de verkiezingen gaat het er nog mooi aan toegaan! Zoals Di Rupo zegt : alles gaat goed in België ... als je je kop in het zand steekt. Spijtig dat de werkende burgers de afrekening van de corruptie en onkunde na mei 2014 krijgt. Hopelijk is de kiezer wakker genoeg om alle graaiende, onbekwame en corrupte politici weg te stemmen.



    Didier Bellens, afgevaardigd bestuurder van Belgacom, was vandaag te gast bij B19 Country Club, een nieuwe Ukkelse zakenclub. Bellens liet zich niet onbetuigd en zat niet verlegen om enkele rake opmerkingen en uitlatingen, zo berichten L'Echo en Trends/Tendances op hun website. Zijn doelwitten: de Belgische staat, de intercommunale Tecteo, de parlementairen of nog de telecomwet.
    Gevraagd naar de verschillende soorten aandeelhouders waarmee hij in zijn loopbaan werd geconfronteerd, aarzelde Didier Bellens niet om de staat te omschrijven als de moeilijkst te beheersen partner. "Elke minister heeft zijn wensen. De ene spreekt over de portefeuille van de consument, de andere over de staat van de overheidsfinanciën, de derde over de gezondheid van de burger die hij wil beschermen maar enkel in Brussel. Ik spreek er een woordje over met de premier. Hij begrijpt dat dit moeilijk is maar antwoordt me dat hij andere problemen heeft", wordt Bellens door L'Echo geciteerd.

    De topman van Belgacom geeft verder mee dat de eerste minister hem enkel bij het naderen van het jaareinde belt, om te informeren of Belgacom een dividend uitkeert. "Een beetje zoals een klein kind dat om zijn sinterklaas komt."

    "Ik zet me schrap"
    Bellens sneed ook de overname van de kranten van L'Avenir door de intercommunale Tecteo aan, en noemde het abnormaal dat "de Waalse elektriciteitsconsument een structuur subsidieert die recurrente verliezen incasseert."

    De Belgacom-baas evoceerde ook het vraagstuk van de reglementering - onder meer de nieuwe telecomwet - die een aantal concurrenten van de publieke operator zou destabiliseren. "Ik zet me schrap want ik verkoop televisie en vaste diensten. Maar als ik zie hoe Mobistar en Base verzwakt worden, zie ik me straks alleen staan in de strijd met Telenet. Eerlijk gezegd, indien men mij op een dag had gezegd dat de politiek elke vorm van concurrentie zou doden, dan had ik dat niet geloofd".

    "Onmiskenbaar geviseerd"
    Didier Bellens kwam ook terug op het verkoopdossier van een Belgacomgebouw waarin de CEO van Belgacom - en tevens bestuurder van een vastgoedbedrijf - werd verdacht van belangenconflicten. Bellens werd hierrond recentelijk gehoord in de Kamer. "Men wil problemen zoeken waar er geen zijn. Op het ogenblik dat het gebouw nog niet is verkocht, zijn er geen belangenconflicten", bleef hij zijn verdediging trouw. "Je kan begrijpen dat onze parlementsleden geen juristen zijn, maar ze begeven zich op een gevaarlijk terrein", ironiseerde hij, aldus een citaat van Trends/Tendances.

    De Belgacombaas ziet zich "onmiskenbaar" geviseerd door de pers en de politiek. Volgens hem is er "misschien een jacht op de man" (tegen hem).

    07-11-2013 om 21:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Peeters trekt Vlaamse CD&V-lijst in Antwerpen

    Kris Peeters trekt Vlaamse CD&V-lijst in Antwerpen

    Wat een slechte keuze van CD&V.De meest incompetente Vlaamse president van de laatste jaren.Ik resumeer zijn falend beleid: Ford Genk,Opel Antwerpen,binnenkort Volvo,Uplace, Alfacam, 100 Chinese bedrijven voor Antwerpen - waar zijn ze?,en als zijn grootste schandaal, waar het hele buitenland mee lacht: het Oosterweel dossier,volledig mismeesterd.Gevolg stilstand/achteruitgang van Antwerpse haven en achteruitgang Vlaamse Economie.

    CD&v gelooft ook niet meer echt in het federaal niveau. Zij gaan voor 'echt' confederalisme om zich ietsje te onderscheiden van de N-VA. De 'aanhangwagen' De Wever (uit de reeks Albert II) wordt nu de 'aanhangwagen ' Peeters.



    Vlaams minister-president Kris Peeters zet bij de verkiezingen volgend jaar volop in op het Vlaamse niveau. Het provinciaal bestuur van CD&V Antwerpen heeft hem gisterenavond aangeduid als lijsttrekker voor de Vlaamse CD&V-lijst. Federaal staatssecretaris Servais Verherstraeten zal de Kamerlijst aanvoeren. In Oost-Vlaanderen trekt De Crem de federale lijst en Schauvliege de Vlaamse.

    Het was uitkijken naar de lijst die Peeters volgend jaar zou trekken, als onbetwist CD&V-boegbeeld en aanvoerder van de politieke populariteitslijstjes. Het provinciaal bestuur heeft hem nu voorgedragen als nummer één op de Vlaamse lijst, al moet die beslissing volgende week nog formeel bekrachtigd worden door de algemene vergadering.

    Het nieuws komt er in de week dat grote concurrent Bart De Wever (N-VA) steeds duidelijker voor het federale niveau lijkt te kiezen. "De uitdaging van de partij ligt federaal", zei hij daar dinsdag nog over. "In de politiek is er soms een verschil tussen wat je wil doen en wat je moet doen."

    Federaal staatssecretaris Servais Verherstraeten zal dan weer de Antwerpse Kamerlijst trekken voor CD&V. Verherstraeten is sinds 2011 bevoegd voor Staatshervorming en de Regie der Gebouwen. Voordien was hij al zestien jaar parlementslid, onder meer als fractieleider in de Kamer.

    De Crem-Schauvliege
    Ook het Oost-Vlaamse provinciebestuur legde gisterenavond de namen vast. Vicepremier en minister van Defensie Pieter De Crem trekt daar weinig verrassend de Kamerlijst, terwijl Vlaams minister van Natuur, Cultuur en Leefmilieu Joke Schauvliege de Vlaamse lijst voor haar rekening neemt. Eerder was in West-Vlaanderen al beslist dat staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert en Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits de respectievelijke lijsten zullen trekken.

    In Limburg, Vlaams-Brabant en Brussel moet de aanduiding nog gebeuren, aldus de partijwoordvoerder. Voor het Europese lijsttrekkersschap is het wachten op de algemene vergadering van CD&V dinsdag, al lijkt oud-voorzitster Marianne Thyssen daar in poleposition te liggen. Alle provinciale lijsten zullen op dat moment ook formeel groen licht krijgen, net als een nieuwe termijn voor partijvoorzitter Wouter Beke.

    07-11-2013 om 12:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strengere regels voor uittredingsvergoedingen meteen invoeren

    Peumans: "Strengere regels voor uittredingsvergoedingen meteen invoeren"

    Uittredingsvergoedingen waarom bestaat dat ??

    Da gaat niet lukken Peumans, er zijn nog teveel oude krokodillen die voor het einde van het jaar nog gaan opstappen en hun premie gaan incasseren wetende dat ze volgend jaar geen plaats meer krijgen ( niet verkozen geraken ) in de politiek. De trado's gaan het ook niet pikken dat hun vriendjes met lege handen moeten vertrekken en het is een voorstel van de NVA dus wordt afgeschoten en U zult dadelijk met alle zonden van Israel beladen worden op dit forum.



    Als het van Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans afhangt, zal het Vlaams Parlement de strengere regels rond de uittredingsvergoedingen versneld invoeren. Als het voorstel groen licht krijgt, schrapt dus ook het Vlaams Parlement uittredingsvergoedingen bij elk vrijwillig ontslag. Dat blijkt uit een nota die Belga kon inkijken en is bevestigd door de woordvoerder van Peumans

    De discussie over de uittredingsvergoedingen laaide recent opnieuw op toen Open Vld'er Filip Antheunis bekendmaakte dat hij zijn uittredingsvergoeding zou opvragen. Antheunis maakte vorige maand bekend dat hij ontslag nam als Vlaams parlementslid om zich meer toe te leggen op zijn burgemeesterschap van Lokeren.

    Uit een berekening van de diensten van het Vlaams Parlement blijkt dat Antheunis aanspraak kan maken op een uittredingsvergoeding van bijna 349.000 euro bruto (38 maanden een bedrag van 9.180,49 euro bruto).

    Antheunis verdedigde zijn keuze door te verwijzen naar de geldende regeling in het Vlaams Parlement. Die regeling - die al werd aangescherpt na het vertrek van Open Vld'er Sven Gatz - voorziet dat er geen uittredingsvergoeding wordt uitbetaald aan parlementsleden die vrijwillig ontslag nemen om onmiddelijk een nieuw job uit te voeren. Antheunis voerde aan dat hij geen ontslag genomen om een nieuwe job uit te oefenen maar om zich meer bezig te houden met zijn burgemeesterschap en dat hij dus recht heeft op de vergoeding.

    Discussie beu
    Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans lijkt de discussie wat beu. Zijn parlement is ook al langer van plan de regels nog te verscherpen. Zo was er in maart 2013 al een akkoord om geen vergoedingen meer te geven aan wie vrijwillig opstapt (ongeacht of de betrokkene een nieuwe job heeft). Die regel zou dan toegepast worden vanaf volgende legislatuur. Maar intussen is die strengere regeling al versneld goedgekeurd in de Kamer en ook in het Waals Parlement.

    "Gelet op de voortdurende polemiek over de uittredingsvergoedingen in de pers stel ik voor om deze regeling ook met onmiddellijk ingang in te voeren in het Vlaams Parlement", zo stelt Peumans in een nota aan het Uitgebreid Bureau. Dat Bureau buigt zich volgende week dinsdag over het voorstel.

    07-11-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    06-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politierechter D'Hondt wil snel rijbewijs met punten

    Politierechter D'Hondt wil snel rijbewijs met punten

    Alles om de kleine werkende man te bestraffen,criminelen doen maar op. En dan nog een drankorgel dat de les komt spellen

    Mijnheer d'hondt dit apenland is een rechtstaat dus ook scheiding der machten er zijn al genoeg politieke benoemingen geweest



    Op het politiecongres van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft de bekende Dendermondse politierechter Peter D'Hondt vandaag een lans gebroken voor het zo snel mogelijk invoeren van het rijbewijs met punten. "We staan op een scharnierpunt, want enkel technologische struikelblokken zoals een falend registratiesysteem liggen nog in de weg", stelde D'Hondt, die de hoop uitsprak dat het thema aan bod zou komen in de aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar.

    Volgens D'Hondt is na een jarenlange toepassing van het systeem in onder meer Spanje en Frankrijk in die landen "vriend en vijand overtuigd dat het een maatregel is waarvan het effect met geen enkele te vergelijken valt". Naast het gevoel van permanent gecontroleerd te worden, zouden bestuurders met een rijbewijs met punten volgens D'Hondt ook "niet langer in de mogelijkheid verkeren om hun leven lang aan 80 kilometer per uur door de bebouwde kom te vliegen zonder één dag rijverbod, zoals in België in theorie wel nog kan".

    D'Hondt haalde tijdens zijn toespraak ook fors uit naar de werking van het strafregister, die het werk van politierechters bemoeilijkt en willekeur in de hand werkt. "Het is schandalig dat in het jaar 2013 na Christus het meer dan een jaar kan duren voor een vonnis geregistreerd geraakt", zei hij. "Op die manier kan iemand die dat jaar al zeven veroordelingen opliep toch een gelijke behandeling krijgen als een 'first offender'. Bovendien zie ik heel vaak foutieve informatie staan, tot zelfs niet strafbare feiten en niet bestaande rechtbanken toe."

    Nieuwe technologieën
    In haar slottoespraak sprak Catherine De Bolle, het hoofd van de Belgische federale politie, het verlangen uit dat er meer geïnvesteerd wordt om nieuwe technologieën als automatische nummerplaatherkenning, trajectcontrole en fotogrammetrie bij verkeersongevallen globaal te kunnen toepassen. De Bolle wil naar eigen zeggen ook met de federale regering rond de tafel gaan zitten met de vraag om door de politie gegenereerde inkomsten in politiewerk te herinvesteren.
        
    Heel wat recent ontwikkelde technologische ondersteuning kan echter momenteel niet gebruikt worden in België, en dat ligt lang niet enkel aan de strenge privacyregels. "Grote ontwikkelaars zijn ook niet geïnteresseerd om hun producten specifiek te laten homologeren voor een klein landje als België", aldus De Bolle. "Daarom ben ik absoluut voorstander van een Europese homologatieprocedure."

    06-11-2013 om 23:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters wil liever over loonkloof praten dan btw-verlaging op elektriciteit

    Peeters wil liever over loonkloof praten dan btw-verlaging op elektriciteit

    Peeters wil liever over loonkloof praten dan btw-verlaging op elektriciteit

    Vlaams minister-president Kris Peeters is bereid "verder te spreken" over een eventuele btw-verlaging op elektriciteit, maar belangrijker voor hem is het dichten van de loonkloof om zo onze concurrentiepositie te verbeteren. Dat zei de CD&V'er woensdag bij aankomst op het overlegcomité. Een akkoord lijkt echter nog niet voor vandaag.

    Na een beperkt relancepakket bij de federale begrotingsopmaak was het uitkijken naar het overlegcomité met de verschillende regeringen om tot bijkomende maatregelen te komen. Heel wat partijen spraken zich al uit voor een btw-verlaging op elektriciteit, zoals ook Open Vld-vicepremier Alexander De Croo woensdagochtend opnieuw.

    CD&V remt af

    CD&V staat echter op de rem, al spreekt Peeters met klem tegen dat daardoor alles geblokkeerd zou zijn. "Het is volstrekt onjuist dat de btw-discussie of zelfs wij de zaken zouden blokkeren", klonk het. "Men draait de zaken op zijn kop."

    Kernpunt voor CD&V is het wegwerken van de loonkosthandicap "op een ernstige manier en op lange termijn", vulde minister van Financiën Koen Geens aan. De wet van '96 op het concurrentievermogen is volgens hem "de meest voor de hand liggende weg."

    Langer onderhandelen

    De kans dat het overleg woensdag veel oplevert, lijkt klein. "Als nog een paar dagen of weken nodig zijn om te werken, dan is dat voor mij geen probleem", verwoordde De Croo wat ook bij andere partijen te horen viel.

    06-11-2013 om 12:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weggooien blikje frisdrank uit auto? 300 euro boete

    Weggooien blikje frisdrank uit auto? 300 euro boete

    Waarom zou ik rekening moeten houden bij het milieu? politici houden ook geen rekening bij de burgers


    Belachelijk GAS boetes vergassen ook alle burgers is dat dan milieuvriendlijk? xD


    Een 36-jarige vrouw uit Balen is door de Hasseltse strafrechter voor het weggooien van een blikje frisdrank uit een wagen veroordeeld tot een geldboete van 900 euro, waarvan 300 euro effectief. Ze zat op 13 juni 2012 als passagier in een geparkeerde wagen, toen ze aan het politiekantoor in Heusden-Zolder een blikje frisdrank uit een auto gooide. Aanwezige politiemensen hadden het gezien en de nodige vaststellingen gedaan.

    De bestuurder van de auto had het blikje zelf opgeraapt. Begin september nam de verdediging het openbare ministerie op de korrel, omdat de vrouw na het niet betalen van een minnelijke schikking van 150 euro alsnog correctioneel gedagvaard werd. "In zo'n prul werd zoveel capaciteit gestoken", aldus haar advocaat.

    Haar raadsman vroeg de vrijspraak, omdat het blikje uiteindelijk opgeruimd was. De rechter oordeelde echter dat de feiten van weinig respect voor het milieu getuigen. Naast de geldboete moet de vrouw 248 euro gerechtskosten betalen.


    06-11-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    05-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.55 euro boete voor wie niet ritst

    55 euro boete voor wie niet ritst



    Ritsen in het verkeer wordt binnenkort verplicht. Federaal staatssecretaris Melchior Wathelet wil daar dit jaar nog werk van maken. In tussentijd lanceert het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer nog maar eens een campagne in een poging de Vlaamse automobilisten aan het ritsen te krijgen. ‘Iets wat we inderdaad al jaren doen’, erkent woordvoerster Ilse Luypaerts.

    Ritsen is nog steeds niet ingeburgerd op de Vlaamse wegen. Bestuurders die - correct - doorrijden tot het einde van de wegvallende rijstrook, veroorzaken bovendien vaak wrevel bij zij die te vroeg zijn ingevoegd. Nochtans gaat de verkeersdoorstroming net vlotter als iedereen wel zo lang mogelijk doorrijdt op de rijstrook die gaat wegvallen.

    Plannen om ritsen verplicht te maken, worden dan ook steeds concreter. Via het aangekondigde KB rond rijden op de pechstrook wil staatssecretaris Wathelet er dit jaar nog voor zorgen. Inclusief boetes van 55 euro. CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh heeft intussen een gelijkaardig wetsvoorstel klaar.

    ‘Geldt ook voor vrachtwagenchauffeurs’

    Ritsen werkt het best als chauffeurs op zo’n 300 meter voor de versmalling vertragen tot de snelheid van de voertuigen op de aanliggende strook, verduidelijkt het AWV. Laten de bestuurders daar dan voldoende ruimte tussen, dan kunnen de anderen op circa 50 meter voor de versmalling zonder afremmen en verstoringen vlot invoegen.

    Chauffeurs op beide rijstroken moeten zich dus aanpassen. ‘Als iedereen honderden meters te vroeg al braaf begint in te schuiven op de aanliggende strook, terwijl de rijstrook die gaat wegvallen helemaal leeg blijft, of als de chauffeurs op de aanliggende strook het invoegen van andere chauffeurs blokkeren, werkt ritsen niet’, luidt het nog. ‘Die regels gelden ook voor vrachtwagenchauffeurs.’

    05-11-2013 om 22:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fabiola niet naar koningsfeest

    Fabiola niet naar koningsfeest

    the muppets blijven die nu feesten , louis neefs zong ooit wat een leven , ik ben precies uit een verkeerde zak geschut man man man
     
    Feesten ? Best eens wat minderen zeker ? Is wat ons betreft nog steeds crisis



    Wat is er aan de hand met ­koningin Fabiola? Nadat ze in mei en juni  de ene activiteit na de ­andere ­afwerkte en ook op de ­inhuldiging van koning Filip aanwezig was, geeft ze nu plots ­forfait voor het koningsfeest op 15 november. "Ze is snel vermoeid", luidt de ­officiële uitleg. Koningin Paola, die recent geopereerd werd, maakt dan weer haar wederoptreden.




    Het paleis bevestigt dat koningin Fabiola op 15 november niet naar het Te Deum zal gaan in de kathedraal van Brussel. De 85-jarige vorstin mist daarmee al voor het tweede jaar op rij een van de ­belangrijkste activiteiten van de ­koninklijke familie. Vorig jaar luidde de uitleg dat Fabiola niet kon aanwezig zijn omwille van haar fragiele gezondheid. Maar intussen heeft de weduwe van Boudewijn drukke maanden achter de rug. Alleen al in mei en juni kwam ze elf keer buiten om een concert van de Koningin ­Elisabethwedstrijd bij te wonen.

    Tijdens de inhuldiging van koning Filip op 21 juli stond ze mee op het balkon te zwaaien en op 31 juli zat ze in de kathedraal voor een herdenkingsmis voor wijlen koning Boudewijn. Ze verplaatste zich wel telkens in een rolstoel, maar het leek erop dat de koningin helemaal terug was. Nu lijkt het tegendeel waar. "Toch is er geen veran­dering in haar toestand", luidt de uitleg op het paleis. "Ze komt enkel en alleen niet naar ­koningsdag omdat het programma te vermoeiend is voor haar. Er is een aantal momenten waarop ze moet rechtstaan en dat lukt niet zo goed meer."

    05-11-2013 om 14:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. GAS-boetes onwettig

    Zijn (sommige) GAS-boetes onwettig?

    Professor Bernard Tilleman.

    Professor Bernard Tilleman, decaan van de Leuvense rechtsfaculteit, reageert in het studentenblad Veto scherp op de invulling van de GAS-wetgeving. Hij stelt zich onder meer vragen bij de wettelijkheid van een aantal van de gemeentelijke administratieve boetes. Samen met de faculteitskring VRG wil hij nagaan wat hij met de rechtsfaculteit kan ondernemen tegen de excessen en wat een gepaster wettelijk kader zou kunnen zijn.

    ‘Bepaalde GAS-boetes die uitgedacht werden op lokaal niveau zijn onwettig, omdat ze ingaan tegen grondrechten, zoals bijvoorbeeld het verbod in Dendermonde om met meer dan tien personen op stap te gaan’, aldus Tilleman. Meer algemeen vindt hij dat het GAS-instrument zijn efficiëntie verliest door het actuele overmatig gebruik. ‘Sommige GAS-boetes zijn meer een reflectie van maatschappelijke intolerantie dan van noodzaak.’ De verschillende invulling per gemeente leidt ook tot zeer grote onvoorspelbaarheid van de regelgeving.

    Aanleiding voor de uitspraken van Tilleman is een petitie van Comac Leuven, de jongerenorganisatie van de PVDA, die in de Leuvense rechtsfaculteit meer dan 1.000 handtekeningen verzamelde tegen de GAS-boetes. Het initiatief zal in andere faculteiten worden herhaald. Comac, dat voorstander is van een afschaffing van de GAS-wet en het zoeken naar oplossingen voor de problemen die aan de basis liggen van kleine criminaliteit, wil na afloop met alle handtekeningen naar het stadsbestuur stappen.


    05-11-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    04-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordrace faillissementen houdt ook in oktober aan

    Recordrace faillissementen houdt ook in oktober aan

    Weldra worden de grenzen, op 1 januari 2014, geopend voor (bijkomende) landen van de EU betreffende werk. Deze mensen komen dan werken tegen dumpingprijzen. België wordt op die manier nog sneller kapot geconcurreerd. Begin van het einde?

    Met dank aan Di Rupo en zijn trawanten. Ondertussen reikt Beke zijn smekende hand naar de SP om hem te helpen uit de greep van de N-VA te blijven onder het mom 'eerst het sociaal-economische'. Van verraders gesproken. Alsof men de economie kan redden met het dollar-socialisme van het Zuiden



    Met 1.311 faillissementen komt de maand oktober op de tweede plaats terecht in de lijst van zwaarste faillissementsmaanden ooit. Alleen september, toen 1.332 bedrijven over de kop gingen, staat er nog net boven. Dat meldt het handelsinformatiekantoor Graydon vandaag.

    De recordrace van het aantal faillissementen gaat dus voort. In oktober werd opnieuw het maandrecord gebroken, zoals dit jaar al bijna elke maand het geval was. Oktober 2013 telde nog eens 7 procent meer faillissementen dan oktober 2012, dat met 1.220 faillissementsuitspraken tot voor kort de absolute recordmaand ooit was.

    Sinds begin 2013 werden al 10.257 faillissementen uitgesproken, of 12 procent meer dan in de eerste 10 maanden van vorig jaar. Daardoor kwamen 23.082 jobs op de tocht te staan (ruim 5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar). Ook dat zijn telkens recordcijfers, die zeer dicht in de buurt komen van de totaalcijfers van heel het jaar 2012. Toen gingen 11.082 bedrijven over de kop, waardoor 26.469 jobs bedreigd werden, zo werd vernomen bij Graydon.

    185 banen weg bij zwaarste faillissement
    Het zwaarste faillissement van de maand oktober was dat van het dienstenchequebedrijf Fees du Logis uit Etterbeek. Door dat faillissement, dat werd uitgesproken op 28 oktober, kwamen 185 banen op de tocht te staan. Alleen de faillissementen van diepvrieswinkelketen O'Cool uit Drongen eind augustus (260 jobs) en groothandel Harry Verbinnen uit Olen in februari (192 jobs) wogen dit jaar nog zwaarder.

    De meeste faillissementen worden uitgesproken in de horecasector (1.834 van januari tot en met oktober, +8,5 procent tegenover dezelfde periode in 2012), maar de grootste stijging is er voor de bouwnijverheid (+19,4 procent tot 1.772). Ook de kleinhandel (1.366 faillissementen, +16,9 procent) en de sector van de zakelijke dienstverlening (1064 faillissementen, +16 procent) krijgen zware klappen. De garagesector is weliswaar beduidend kleiner (311 faillissementen), maar het aantal faillissementen gaat er ook fors de hoogte in (+16,9 procent).

    Meeste in Vlaams gewest
    Het Vlaams gewest telt de meeste faillissementen (5.112 op 10 maanden tijd), maar de stijging blijft er relatief beperkt (+7,6 procent). De toename is sterker in het Waals gewest (+12,2 procent) en vooral in Brussel (+21,9 procent).

    04-11-2013 om 22:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlaging van btw op elektriciteit levert 'slechts' 7.930 banen op

    Verlaging van btw op elektriciteit levert 'slechts' 7.930 banen op

    Het zal nooit genoeg zijn, maar het is beter te beginnen met een ( kleine ) belastingverlaging dan met een zelfde verhoging want dat kost dan 15.000 plaatsen op zijn minst. BTW op elektriciteit verlagen ?,ja en direct uitvoeren.

    Ik dacht dat 21% BTW voor luxe artikelen waren, sinds wanneer is energie een luxe? Dit had al lang 6% BTW moeten zijn en dat terwijl een taxirit ook maar 6% BTW is.



    Berekeningen van een expertengroep met onder meer de Nationale Bank tonen aan dat een verlaging van de btw op elektriciteit van 21 naar 6 procent wel degelijk zorgt voor een vermindering van de loonkosten met zo'n 500 miljoen euro. Er zijn ook geen alternatieven voorgesteld, zo schrijven Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen vandaag. In De Standaard wordt wel een kanttekening gemaakt: de btw-verlaging zou tegen 2018 geen 10.790 banen opleveren, maar slechts 7.930.

    Overmorgen buigen de federale en regionale regeringen zich over het relanceplan. Volgens de kranten is tijdens de voorbereidende gesprekken nog geen enkel alternatief naar voor geschoven voor een verlaging van de btw op elektriciteit van 21 naar 6 procent. De liberalen en socialisten toonden zich begin oktober al een hevige voorstander van deze maatregel, de CD&V was toen tegen.

    Het Planbureau berekende eerder al dat de btw-verlaging de loonkosten met 500 miljoen euro zou doen dalen. De Nationale Bank en de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid kregen de opdracht om die berekening te bekijken. Vandaag krijgt de regering het rapport, maar verschillende kranten schrijven nu al dat de cijfers grotendeels bevestigd worden.

    De maatregel heeft dankzij de indexsprong en terugverdieneffecten een positief effect op korte termijn. Ze zou ook goedkoper zijn dan een lineaire lastenverlaging. Tegen 2015 zorgt ze wel voor een gat in de begroting.

    04-11-2013 om 17:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mark Eyskens en Eric Van Rompuy (CD&V) distantiëren zich van N-VA-confederalisme

    Mark Eyskens en Eric Van Rompuy (CD&V) distantiëren zich van N-VA-confederalisme

    De twee gekken van ons
    land

    Mark Eyskens en Eric Van Rompuy (CD&V) distantiëren zich van N-VA-confederalisme

    De CD&V'ers Eric Van Rompuy en Mark Eyskens hebben zondag duidelijk afstand genomen van de congresteksten die de N-VA woensdag voorgesteld heeft en waarin ze het door haar bepleite confederalisme uitwerkt. "Dit is onaanvaardbaar voor ons", zei Van Rompuy in Mise au Point op de RTBF. "Hij zet zichzelf op het federale niveau buitenspel", oordeelde Mark Eyskens op RTL TVI over N-VA-voorzitter Bart De Wever.

    Van Rompuy, voormalig Vlaams minister en nog steeds Vlaams parlementslid, sprak zich zaterdag in de krant De Tijd al in dezelfde zin uit. "Onversneden separatisme", noemde hij het N-VA-programma daar. Hij voegde eraan toe dat CD&V "weigert" een nieuwe communautaire ronde te starten bij de regeringsvorming na de verkiezingen van 2014. Bart De Wever is volges Van Rompuy "meer een doodgraver" van België dan een kandidaat-premier. Na de uitvoering van de zesde staatshervorming zal het zwaartepunt van het Belgische bestel al bij de deelstaten liggen, benadrukt hij.

    Eerder liet CD&V-politica Brigitte Grouwels zich niet onverdeeld negatief uit over de N-VA-teksten. "Ook wij hebben altijd gezegd dat de Vlaamse Gemeenschap in Brussel moet blijven investeren in Brussel", zei de Brusselse minister. "En ook nu moeten Brusselaars al keuzes maken, bijvoorbeeld tussen Nederlandstalig of Franstalig onderwijs."

    Behalve Van Rompuy en minister van Staat Mark Eyskens haalden zondag ook heel wat Franstalige politici uit naar de N-VA. Waals minister-president Rudy Demotte zet het N-VA-programma weg als een "kwakzalversmiddel" en "opgewarmde kost", maar ook als "arsenicum" bestemd om de werking van het land te verhinderen. PS-voorzitter Paul Magnette vindt dan weer dat de N-VA "een beetje onvolwassen" is, maar ook een partij die haar "ultieme doel, het einde van België" heeft vrijgegeven.

    04-11-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!