Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPicĀ 


    Image and video hosting by TinyPicĀ 


    Image and video hosting by TinyPic
    20-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie laat passagier blazen in plaats van bestuurder

    Politie laat passagier blazen in plaats van bestuurder

    Laat die flikken zelf eens blazen,ge zult wa zien

    De polis begint op servais van de cd&v te gelijken ....klucht

    Een blunder van formaat tijdens een alcoholcontrole in Edegem zaterdagnacht. Een agente merkte niet op dat een man in een Britse wagen het stuur aan de rechterkant had en liet de passagier blazen. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

    Zaterdagnacht had de politie postgevat in Edegem voor de BOB-campagne. Bestuurder Patrick Van Den Kieboom uit Kontich had wat gedronken en vreesde dat hij maar nipt onder de toegelaten promillegrens zou blijven. Maar tot zijn grote verbazing moest niet hij blazen maar wel zijn echtgenote op de passagierszetel.

    Sinds 1,5 jaar rijdt Van Den Kieboom met een Britse Renault Espace, met het stuur aan de rechterkant. "Toen mijn vrouw haar raampje naar beneden deed, ging alles volgens routine", aldus de stomverbaasde bestuurder. "Wilt u even blazen, mevrouw?", vroeg de agente uit de politiezone Hekla. Ze had helemaal niet door dat ze de verkeerde persoon aan een alcoholcontrole onderwierp. De echtgenote blies probleemloos en kreeg een BOB-sleutelhanger.

    Het is al de tweede keer op korte tijd dat agenten in opspraak komen bij een BOB-controle. Een blondine uit Aalst bleek zo knap dat ze op het politiecommissariaat geen tweede maal moest blazen.

    20-01-2014 om 23:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Computervirus eist 300 euro losgeld

    Computervirus eist 300 euro losgeld

    De nieuwe weg om geld te verdienen.

    Eh, hebben die criminelen dan een ... bankrekening?! Ga naar die banken, eis ID check van al die bankrekeningen. Anders maak je ze expliciet waardeloos door ze gewoon van de beurs te halen.Bitcoin: . 'je kunt een anoniem adres aanmaken wat geen aanwijzingen geeft over jouw identiteit, je locatie, of wat dan ook',alle Bitcoins van anonieme adressen onmiddellijk ongeldig maken. Wie zegt dat het de gouvernementen zelf niet zijn, om Bitcoin onderuit te halen?! Wie weet. Onderzoek zal het uitwijzen.

     

     Het hardnekkige computervirus Cryptolocker is voor het eerst opgedoken in ons land. Dat heeft VTM NIEUWS vandaag gemeld. "Als je computer hiermee besmet raakt, krijg je 72 uur de tijd om driehonderd euro te storten aan de criminelen. Als je dat niet doet, ben je al je gegevens kwijt", aldus de commerciële omroep.
    Tot nu toe waren deze internetcriminelen vooral actief in de VS en Groot-Brittannië.

    In het VTM NIEUWS waarschuwt journalist Guy Kindermans van Data News voor het virus.

    Kindermans schreef wel al een artikel over deze vorm van malware op 20 november 2013. "Sinds een paar maanden doet een nieuw stuk 'losgeld malware' (ransomware) de ronde, met mogelijk drastische gevolgen voor de geimpacteerde bestanden", schreef Kindermans toen.

    Wanneer het virus zich in een pc genesteld heeft, verstuurt het informatie naar zijn beheersysteem. Daarna verschijnt een pop-up scherm met de eis tot betaling binnen een bepaalde tijd. Na die tijd wordt de decryptiesleutel vernietigd, en kunnen de versleutelde bestanden (indien niet beschikbaar als back-ups) als verloren worden beschouwd.

    Onder de hoofding "Wat te doen?" geeft Guy Kindermans als raad: "Maak regelmatig back-ups van bestanden, maak gebruik van Microsofts System Restore, zodat oudere versies van de bestanden beschikbaar zijn, en Software Restriction Policies. US-Cert verwijst zelf naar de Cryptolocker Ransomware Information Guide and FAQ van bleepingcomputer.com als referentie en bron van informatie."

    20-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    19-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie ergert zich blauw aan verklikkende verkeersapps

    Politie ergert zich blauw aan verklikkende verkeersapps

    Apps voor snelheidscontroles of foutparkeerders kan nog vind ik. Maar inderdaad: die apps die je doorgeven waar er alcohol- en drugscontroles plaats vinden zouden ze moeten verbieden. Blijft het nu werkelijk zo vreselijk moeilijk om NIET te drinken als je nog moet rijden? Echt, ik krijg de kriebels van mensen die zo weinig verantwoordelijkheidsgevoel hebben. En ik erger me er ook blauw aan dat mensen hardnekkig blijven denken dat het de politie enkel om het geld van de boetes te doen is...

    De kleine man pakken en uitpersen, maar dieven pakken nee hoor ,da brengt niks op he , en das gevaarlijker ook .

    Staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH) vraagt dat de volgende regering zich buigt over de wettelijkheid van alsmaar meer snufjes en smartphone-apps om politie-, alcoholcontroles en verkeersboetes te ontlopen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

    Er was al een en ander op de markt om allerhande alcoholcontroles en boetes te vermijden. En foutparkeerders die schrik hebben van takelaars, hebben vanaf nu ook de betalende dienst Thank You ter beschikking. Die maakt het mogelijk dat foutparkeerders via een centraal sms-nummer op hun voorruit een seintje kunnen krijgen als een buurtbewoner door hun wagen wordt gehinderd, of wanneer de politie de wagen zou willen takelen.

    De politie is niet per se tegen het systeem. "Voor ons is het belangrijk dat een wagen die fout of in de weg staat, zo snel mogelijk daar verdwijnt", zegt Marc Hellinckx, ondervoorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie.

    Maar de lancering van deze zoveelste app zorgt bij politie en veiligheidsexperts voor een wrang gevoel. Want het maakt hun werk om de verkeersveiligheid op onze wegen te bewaken fors moeilijker.

    Ook Melchior Wathelet bevestigt dat. "De snufjes en smartphone-apps volgen elkaar in sneltempo op. Politiemensen spreken ons daar alsmaar vaker over aan. Vandaar mijn vraag aan de volgende regering om zich heel ernstig te buigen over de wettelijkheid en de wenselijkheid van deze applicaties", klinkt het op zijn kabinet.

    Ook het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) is deze snufjes liever kwijt dan rijk. "Ook omdat we vrezen dat bestuurders meer met deze snufjes bezig zijn dan dat ze op de weg letten", zegt Karin Genoe van het BIVV.

    19-01-2014 om 23:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de zon in slaap gevallen?

    Is de zon in slaap gevallen?

    Ze weten het zelf niet, dus het kan alle kanten uitgaan, we gaan er ons niet te druk om maken en we zullen wel zien wat de toekomst geeft. Schommelingen zijn er altijd geweest met koudere en warmere periodes. Hopelijk is die nieuwe ijstijd nog niet voor morgen.

    Zou men het niet in de schoenen van de N-Va kunnen schuiven? . Met Bdw weet je maar nooit!!

    Normaal zou de zon rond deze tijd van het jaar moeten barsten van de activiteit maar de ster houdt zich nu angstvallig gedeisd, enkele krachtige explosies niet te na gesproken. "De zon is al 100 jaar niet meer zo rustig geweest", verklaren verbaasde wetenschappers. De keren dat dit in het verleden gebeurde, waren de winters wel erg streng. Houdt de zon een lange winterslaap en wat zijn de mogelijke gevolgen?

    "Ik ben al dertig jaar zonnefysicus en ik heb nog nooit iets dergelijk gezien", vertelt Richard Harrison van het Rutherford Appleton Laboratory in Oxfordshire aan de BBC. Hij toont recente beelden van de ster. Het gelaat van de zon is "expressieloos".

    Zonnemaxima
    De zon kent normaal een cyclus die zo'n elf jaar duurt. Normaal zou nu ongeveer de periode met maximale activiteit moeten aanbreken (het zonnemaxima) met heel veel zonnevlekken maar in tegenstelling tot de verwachtingen is het oppervlak heel rustig. In plaats van gestaag in activiteit te stijgen, daalt het aantal zonnevlekken en lijkt de zon dus gas terug te nemen.

    Kleine IJstijd
    Toch is het niet de eerste keer dat dit gebeurt. Ook in de tweede helft van de 17e eeuw tot halverwege de 18e eeuw was het aantal zonnevlekken erg laag. Normaal worden er jaarlijks gemiddeld 50.000 zonnevlekken waargenomen maar volgens historische bronnen werden er in die periode slechts 50 geteld. Die rustige fase werd toen een Maunderminimum genoemd. De verminderde zonneactiviteit ging gepaard met extreem koude winters in Europa. De Kleine IJstijd was een feit.

    10.000 jaar
    Volgens professor Mike Lockwood van de universiteit van Reading vermindert de activiteit van de zon aan een schrikbarend tempo waardoor er een nieuw Maunderminimum lijkt aan te komen. Het is naar verluidt zelfs 10.000 jaar geleden dat de activiteit zo snel afzwakte. Zonnefysici schatten de kans dat de zon binnen veertig jaar opnieuw in een Maunderminimumfase terechtkomt op twintig procent.

    Klimaatverandering
    Vermits het weer op Aarde sterk wordt beïnvloed door de zonneactiviteit of het gebrek daaraan, is de kans dus groot dat Europa op termijn zeer strenge winters te verwerken krijgt. Al zou de op til zijnde klimaatverandering dit effect nog kunnen afzwakken. Tijdens de Maunderminimumfase krijgen we het noorderlicht nog amper te zien want dat fenomeen hangt volledig samen met de zonneactiviteit.

    Onvoorspelbaar
    Terwijl de gevolgen van een zon in 'winterslaap' nog niet voldoende gekend zijn, zijn wetenschappers het alvast eens over het feit dat de ster zeer onvoorspelbaar is en eigenlijk nog alles mogelijk blijft. "Het voelt raar aan om de zon zo rustig te zien maar het benadrukt evenzeer hoe weinig we eigenlijk echt begrijpen van onze zon", besluit Richard Harrison.

    19-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    18-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beke Wij willen geen tweede keuze zijn

    Beke Wij willen geen tweede keuze zijn

    U bent de laatste keuze mr. Beke !
     
    Droom maar verder jongen !

    Beke: Wij willen geen tweede keuze zijn

    De verkiezingen liggen nog meer dan vier maanden van ons. Toch gaan de partijen er al stevig tegen aan. Vooral N-VA en Open Vld. Bij CD&V is het rustiger. Wouter Beke legt uit waarom in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

    Toenadering tussen CD&V en N-VA? Wouter Beke wil het niet gezegd hebben. “Het water tussen CD&V en N-VA is even diep als tussen CD&V en Open Vld en sp.a”, zegt de partijvoorzitter.

    "Wij gaan ongebonden naar de verkiezingen. Dé vraag die mij interesseert, is wat de anderen willen met de nieuwe regering: een sociaal-economisch en/of een communautair programma? De mensen moeten op voorhand weten hoe de partijen daarover denken." Waarom? "Ga je voor het sociaal-economische, dan spreek je over een meerderheid die 76 zetels nodig heeft. Voor het communautaire heb je 101 zetels nodig, en ben je dus weer vertrokken voor ellenlange onderhandelingen. Wij passen daarvoor."

    "We stappen na 25 mei niet mee in eender welk scenario", aldus nog Beke. "Wij willen geen tweede keuze zijn. CD&V is geen partij die men er zomaar bijkrijgt. Wij moeten sterk genoeg zijn om te wegen op de regeringen waar we in zitten. Onze ambitie is boven de 20 procent uit te komen. Zo kunnen we voldoende zwaar wegen in een regering.”

    Een kandidaat-premier schuift de partij niet naar voor.

    18-01-2014 om 23:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Identiteitskaarten vanaf 1 maart 10 jaar geldig

    Identiteitskaarten vanaf 1 maart 10 jaar geldig

    De ministerraad heeft vrijdag twee koninklijke besluiten goedgekeurd die de geldigheidsduur van de elektronische identiteitskaart aanpassen.

    Een eerste koninklijk besluit bepaalt dat de identiteitskaarten die vanaf 1 maart uitgereikt worden door de gemeenten een geldigheidsduur van tien jaar hebben, tegenover vijf jaar vandaag. Het tweede voorziet dat kinderen die de leeftijd van twaalf jaar hebben bereikt een identiteitskaart krijgen die zes in plaats van tien jaar geldig is omwille van de uiterlijke wijzigingen. De identiteitskaart van mensen ouder dan 75 jaar blijft dan weer dertig jaar geldig.

    De verlenging van de geldigheidsduur van identiteitskaarten werd reeds begin 2012 in een wet vastgelegd, maar het was wachten op een kb voor de inwerkingtreding. Na de uitvoering van alle technische ontwikkelingen die nodig waren om de betrouwbaarheid en veiligheid van de nieuwe kaarten te verzekeren, werd beslist om vanaf 1 maart de geldigheidsduur van de kaarten op te trekken tot tien jaar.

    Dat betekent dat de burger zich nu nog om de tien jaar naar het gemeentehuis moet begeven voor een nieuwe identiteitskaart en dat hij ook maar om de tien jaar de aanmaakkosten zal moeten betalen. Voor de gemeenten betekent dit een vermindering van de werklast, stelt minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet.

    Hoewel de identiteitskaarten voor 75-plussers dertig jaar geldig blijven, dienen de certificaten van deze elektronische identiteitskaarten wel nog na tien jaar vernieuwd te worden om geldig te blijven, zo merkt de minister nog op.

    18-01-2014 om 15:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PS pleit voor belasting op huurinkomsten

    PS pleit voor belasting op huurinkomsten

    Waarom komen ze daar nu mee. Juist verkiezingspraat en anders niets.Ze zitten in de regering dit moest al lang bezig zijn . Bende hypocrieten .Ik laat me niet vangen .

    Doe maar, dat zal ik dan wel verrekenen in de huurprijs. Onnozelaars, belasten, belasten en belasten maar nooit eens bij hen besparen.

    De PS wil inkomsten die mensen verwerven via onroerend patrimonium belasten. Dat zou volgens de Franstalige krant Le Soir in het verkiezingsprogramma van de partij komen.

    Daarmee wil de partij naar eigen zeggen niet de kleinere investeerder viseren, maar de 'multi-eigenaars'. "Het is niet normaal dat wie 96 appartementen heeft, enkel onroerende voorheffing betaalt", zegt Paul Magnette, voorzitter van de PS, vandaag in Le Soir.

    De partij stelt voor huurinkomsten progressief te belasten: wiens eigendommen meer opbrengen moet meer betalen. Investeringen zoals bijvoorbeeld een energiebezuinigende verbouwing zou de PS fiscaal aftrekbaar maken.

    In november van vorig jaar sloot Koen Geens, minister van Financiën, al niet uit dat er een belasting zou komen op de reële huurinkomsten uit een eigendom die verhuurd wordt aan een privaat persoon. Europa dringt er al langer op aan dat ons land de vastgoedfiscaliteit aanpast.

    18-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    17-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OESO krijgt kop noch staart aan ons mobiliteitsbeleid

    OESO krijgt kop noch staart aan ons mobiliteitsbeleid

    De laatste "hervorming" zijn als gevolg 2 auto-fabrieken dichtgegaan, omdat het onbetaalbaar werd. . . Binnenkort is het hier echt Belgistan.

    Wat zou je willen met al die onbekwame ministers hier .

    De OESO krijgt kop noch staart aan de manier waarop het mobiliteitsbeleid wordt gevoerd in België. Dat was de conclusie na een hoorzitting met Jens Hoj, België-specialist bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Minister Hilde Crevits trok onlangs naar Parijs om haar beleid te verduidelijken, maar dat kon de Organisatie niet overtuigen.

    De OESO-specialist had welgeteld twee uur nodig om het gehele Belgische mobiliteitsbeleid te fileren. "Waarom nemen zoveel mensen de auto of de trein? Omdat je hen betaalt om dat te doen", luidde de samenvatting. "Als ik aan buitenlanders vertel hoeveel België uitgeeft aan vervoerssubsidies geloven ze mij niet."

    Bedrijfsauto's
    Jens Hoj snapt niet dat het gebruik van de personenwagen wordt aangemoedigd met de regeling voor bedrijfsauto's. De recente aanpassing van dat systeem is volgens hem een druppel op een hete plaat. "Niemand slaat een dikke BMW af als hem dat nauwelijks 2.500 euro per jaar kost." Ook over de prijs van het spoorverkeer wordt volgens Hoj niet nagedacht. "Een treinticket moet duurder zijn in de spits, want het spoor zit aan zijn maximumcapaciteit", zegt hij. "Wat is bovendien de economische meerwaarde van bijvoorbeeld werknemers en studenten die op hetzelfde tijdstip de trein nemen? Werk samen met de scholen!"

    Rekeningrijden
    Hoj gaf toelichting bij het lijvige OESO-rapport dat vorig jaar al aan de regeringen werd overgemaakt en kreeg intussen bezoek van minister Crevits. "Ze kwam uiteenzetten dat Vlaanderen een systeem van rekeningrijden bestudeert, maar dat zal volgens ons weinig tot niets bijdragen", zegt de expert. "Een goede taxatie moet gedifferentieerd zijn naar plaats en tijdstip. Anders zal je nooit de files oplossen, maar enkel de schatkist spijzen."

    17-01-2014 om 22:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeerboete voor begrafenisondernemer Ik kon de kist toch niet loslaten

    Parkeerboete voor begrafenisondernemer

    Ik kon de kist toch niet loslaten

    Zouden ze zich niet beter bezig houden met de criminelen op te pakken. De straat is zo onveilig, maar het enige dat ze kunnen is belachelijke boetes geven. Schande ! De persoon die de boete uitschreef mogen ze voor mijn part ontslaan. Die mannen moeten er enkel voor zorgen dat ze hun aantal "retributies" per dag hebben.

    Een gemeente waar men moet betalen voor te parkeren is al diestal op zich. . Maar een werkende bestuurder doen betalen is oplichting.....

    Een uitvaartondernemer heeft een parkeerboete gekregen terwijl hij de kist van de overledene hielp binnendragen in de kerk van Vilvoorde. Hij had zijn volgwagen net achter de lijkwagen geparkeerd. Achter de voorruit lag een officieel bordje met daarop 'uitvaartondernemer met dienst, dank voor uw begrip'. De man is woest en weigert om de som te betalen.

    De uitvaartdienst in kwestie vond plaats op 30 december vorig jaar. "Om 9.25 uur kwam ik samen met mijn collega's toe aan de kerk van Vilvoorde voor de plechtigheid die om 10 uur begon", zegt uitvaartondernemer Patrick Petit. "Ik stapte uit mijn volgwagen en ging mijn collega's helpen om de kist in de kerk te zetten. De begroeting van de kist begon om 9.40 uur, dus moesten we snel verder werken. Ik stond één auto verder dan mijn lijkwagen en legde een officieel bordje van 'uitvaartondernemer met dienst, dank voor uw begrip' achter mijn voorruit."

    Boete na 7 minuten
    Om 9.35 uur was hij alweer buiten. Toen hij aan zijn wagen kwam zag hij een parkeerticket achter zijn ruitenwisser. "Precies zeven minuten ben ik weg geweest. Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik ben de parkeerwachter die iets verderop liep achterna gelopen. Hij antwoordde gewoon dat 'het mijn probleem was'. Ik kan begrijpen dat sommige mensen niet willen betalen, maar ik stond daar niet voor mijn plezier. Ik was daar om iemand naar haar laatste rustplaats te begeleiden. Ik heb zelfs de kans niet gehad om geld in de parkeermeter te steken."

    Petit nam contact op met parkeerbedrijf Optimal Parking Control (OPC). Pas na veertien dagen en drie mails kwam er een antwoord. "Ze stuurden een formeel bericht dat ze geen enkele reden tot annulering van de retributiebon zagen. Dat is de schande voorbij. Ik kon kiezen tussen de kist laten vallen en om een parkeerticket spurten of mijn job met het nodige respect uitoefenen. Een beetje begrip."

    Het gaat om een boete van 15 euro, maar Petit is vastbesloten. "Ze mogen doen wat ze willen. Een gerechtelijke procedure beginnen of een deurwaarder op mij afsturen. Ik betaal het niet."

    Francine De Prins (Groen), als schepen bevoegd voor parkeerbeleid, geeft de man gelijk. "Wij vinden dit als stad zeker overdreven", reageert ze. "Het kan voor ons absoluut niet dat die begrafenisondernemer op die manier beboet wordt. Wij zullen dit zeker opnemen in onze vergadering met de concessiehouder. We zullen ook de foto opvragen die op het moment van de boete is genomen. Misschien heeft de parkeerwachter het bordje uitvaartondernemer niet gezien. De uiteindelijke beslissing ligt wel bij hen. Dat is zo bepaald in de concessieovereenkomst." Bij OPC was niemand bereikbaar voor commentaar.

    17-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    16-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie waarschuwt Plak je webcam af

    Politwaarschuwt Plak je webcam af

    De politie raadt aan om de webcam van je computer, laptop of tablet af te plakken wanneer je die niet aan het gebruiken bent. ‘Uit een internationaal onderzoek is gebleken dat een hacker er in is geslaagd om Belgen te filmen toen hun webcam volgens hen af stond.’

    Wanneer je webcam af staat, kan niemand je zien. Dat is toch wat het overgrote deel van de mensen denkt. Helaas blijkt dat niet altijd waar: steeds vaker slagen hackers erin om te kijken door webcams die eigenlijk niet aan staan.

    De Nederlandse en Belgische politie raden je dan ook aan om je webcam af te plakken. De waarschuwing komt er naar aanleiding van het proces van een 18-jarige Nederlander die op 2.000 computers software had geïnstalleerd om webcams en microfoons te hacken.

    ‘Ook in ons land zijn enkele gevallen gekend waarbij hackers er in slagen om je webcam aan te zetten wanneer je dat niet wenst’, zegt Peter De Waele, hoofdinspecteur van de pedofiliecel bij de Brusselse gerechtelijke politie, aan VTM Nieuws. ‘Paranoia worden is niet nodig, maar we vragen de mensen wel om hun webcam af te dekken als je die niet gebruikt. Dat gaat heel eenvoudig, bijvoorbeeld met een post-it.’

    Het gaat ook om Belgen, benadrukt De Waele. ‘Er lopen tal van internationale onderzoeken, waaruit blijkt dat een hacker er toch in is geslaagd om ook Belgen te filmen wanneer zij het niet wensten.’

    16-01-2014 om 23:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderrechtencommissarissen willen dubbele familienaam

    Kinderrechtencommissarissen willen dubbele familienaam

    Kinderrechtencommissarissen willen dubbele familienaam

    Het Instituut voor Gelijkheid voor Mannen en Vrouwen (IGVK) en de Belgische kinderrechtencommissarissen willen dat kinderen een dubbele familienaam krijgen. Dat bleek zopas tijdens hoorzittingen in de Kamer.

    Momenteel krijgt ieder kind automatisch de familienaam van zijn vader. Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) wil dat veranderen. Ze stelt voor dat de ouders de naam van hun kind mogen kiezen: ofwel de naam van één van beide, ofwel hun beider naam. Bij onenigheid krijgt het kind de naam van de vader. Het Adviescomité voor Maatschappelijke Emancipatie van de Kamer organiseert momenteel hoorzittingen over het thema.

    "Discriminatie"

    Het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen noemt de huidige regeling - in tegenstelling tot de meeste andere deskundigen en in tegenstelling tot de recente rechtspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg - "discriminerend" voor de vrouw. Het IGVM wil dat de dubbele naam verplicht wordt, maar de ouders mogen kiezen welke familienaam eerst komt. Als ze er niet uitgeraken, dan beslist de ambtenaar van de burgerlijke stand na loting. In de tweede generatie kiezen de ouders volledig de dubbele naam, maar bij onenigheid krijgt het kind de eerste naam van elke ouder.

    "Als een kind geboren wordt na de nieuwe wet, dan moeten alle andere kinderen, ook de volwassenen, de nieuwe naam van dat kind krijgen",heette het in de tekst. Omdat er bij soms 20 jaar of meer kan liggen tussen de kinderen en sommige van die kinderen al gehuwd kunnen zijn, veranderde de spreekster haar voorstel. De kinderen "kunnen" dezelfde naam hebben, zo luidde het nu.

    Maatschappelijk draagvlak

    Volgens een studie van het IGVM uit 2001 wil 28,8% van de Belgen het huidige systeem behouden, terwijl de rest op een of andere manier de naam van de moeder wil betrekken bij de naamwetgeving. "Er is dus wél een maatschappelijk draagvlak voor deze verandering", zo luidde het.

    De Belgische Kinderrechtencommissarissen zijn ook voor de dubbele familienaam gewonnen.

    Geen vrije keuze

    Eerder vonden de Vlaamse deskundigen (professoren familierecht) dat de ouders niét moeten kunnen kiezen omdat dit voor te veel problemen kan zorgen. Ze pleitten voor een simpele en eenvormige regeling, maar verschilden van mening over hoe die er moet uitzien. Ze wezen er ook op dat de huidige regeling niét discriminerend is. En ze vonden dat er weinig tot geen maatschappelijke interesse is om de naamwetgeving te veranderen.

    Senaeve: "Naam van de vader"

    Professor Patrick Senaeve (KULeuven, familierecht) vond dat de huidige regeling behouden moet blijven. "Het kind moet de familienaam van zijn vader krijgen. Dat is een compensatie voor de sterkere fysieke band die het kind met de moeder heeft omdat de moeder het kind draagt. Bovendien is de familienaam van de vader een psychologische druk om zich in te laten met de verzorging van het kind. Het is bijzonder belangrijk omdat bij echtscheiding meer dan 80% van de kinderen automatisch naar de moeder gaan".

    Swennen: "Dubbele naam, moeder eerst"

    Professor Frederik Swennen (Universiteit Antwerpen) stipte ook aan dat de huidige regeling niét discriminerend is. Hij was ook tegen keuzevrijheid voor de ouders: "De naam is een recht van het kind, niet van zijn ouders". Hij wilde dat de kinderen automatisch een dubbele naam krijgen: eerst die van de moeder en dan die van de vader. In de volgende generaties krijgen de kinderen dan de eerste naam van de moeder gevolgd door de eerste naam van de vader. De moeder moet voor Swennen eerst omdat het altijd duidelijk is wie zij is.

    Volgende week hoort men de burgerlijke stand.

    16-01-2014 om 15:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo Belgiƫ is het land dat het snelst zal heropstaan

    Di Rupo België is het land dat het snelst zal heropstaan

    Volgens hem is er sprake van "een nieuw België" jaja,na de verkiezingen.

    AUB sluit dit man op! . Hij heeft al genoeg kapot gemaakt

    Premier Elio Di Rupo toonde zich vandaag in Luik, bij de tiende verjaardag van de prestigieuze zakenclub Cercle de Wallonie, een pak optimistischer dan de ondernemers. Zowel Eric Mestdagh van de gelijknamige distributiegroep als Bernard Delvaux van Sonaca wezen op de problemen die ons land nog heeft rond concurrentiekracht en consumptie, maar Di Rupo verklaarde deze pessimistische visie niet te delen.

    "Alles gaat niet goed, en vooral de bedrijven lijden nog onder de gevolgen van de crisis van 2008. Maar België wordt algemeen erkend als één van de landen die de schok het best hebben weerstaan, en het land dat het snelst zal heropstaan", aldus de premier.

    Volgens hem is er sprake van "een nieuw België" en "een Wallonië dat vooruitgaat". "De volgende vijf jaar moet Wallonië voortdoen op de weg van 'Economy First'", klonk het.

    Di Rupo gaf wel toe dat er nog inspanningen nodig zijn, bijvoorbeeld om de ondernemersgeest te stimuleren of de sociale vrede te bewaren. Het Marshall-plan moet een kwalitatieve sprong voorwaarts maken. De premier riep werkgevers, vakbonden en politici dan ook op een constructieve dialoog te voeren met concreet effect op het terrein. "Men zou het eens moeten raken over een kader."

     

    16-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    15-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Electrabel verliest 860 contracten per dag

    Electrabel verliest 860 contracten per dag

    Electrabel verliest 860 contracten per dag

    Energieleverancier Electrabel is er niet in geslaagd de uitstroom van klanten te stoppen. Voor heel 2013 zijn er 315.000 contracten voor gas of elektriciteit opgezegd. Dat zijn er 860 per dag.

    Electrabel heeft nochtans niet stilgezeten. Wie zijn contract vroegtijdig opzegt, kan dat voortaan gratis doen. En de vaste prijzen voor gas en elektricteit zijn verlaagd. Maar de klant, die lijkt genoeg te hebben van de energiereus.

    Hoewel Electrabel nog altijd de grootste speler op de Vlaamse markt blijft, is het marktaandeel voor elektriciteit gedaald van 50,05 procent begin dit jaar naar 44,61 procent, eind 2013.

    Voor gas is de klap nog harder aangekomen: daar daalt het marktaandeel van 47,77 naar 40,95 procent. Voor heel 2013 heeft Electrabel 315.000 contracten voor gas of elektriciteit verloren.

    "Dat is geen verrassing", zegt Ivo Mechels van Test-Aankoop. "Het belangrijkste element voor de consument blijft de prijs. En daar staat Electrabel zo goed als onderaan. Over hun goedkoopste contractformule communiceren ze niet eens. Die is wél voordelig. Maar dat mag niemand eigenlijk weten."

    15-01-2014 om 23:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn plastic zakjes tegen 2020 verboden?

    Zijn plastic zakjes tegen 2020 verboden?

    In Nederland staat er aan bijna elke supermarkt een "plastiek container", te vergelijken met onze glascontainer. Daar kunnen wij nog iets van leren.

    Het EERSTE wat moet verboden worden is EUROPA ! . waar gaat het in godsnaam naartoe zeg , wat is het volgende ? verboden te ademen ?

    Het Europees Parlement wil dat plastic wegwerptasjes tegen 2020 verboden worden. Ook eisen ze een ban op de meest schadelijke soorten plastic. Dat staat in een resolutie die vandaag met ruime meerderheid is goedgekeurd in Straatsburg.

    De Europarlementsleden willen dat de Commissie tegen eind dit jaar voorstellen presenteert om het storten van plastic afval tegen 2020 terug te dringen. De meest gevaarlijke soorten plastic moeten verboden worden en ook de vele miljarden plastic draagtasjes voor eenmalig gebruik moeten zoveel mogelijk geweerd worden.

    Miljoen ton afval
    Het Europese halfrond bepleit ook meer dwingende recyclagedoelstellingen. De productie van kunststoffen is de voorbije halve eeuw enorm toegenomen, maar volgens Kathleen Van Brempt (sp.a) wordt slechts 25 procent van alle plastic gerecycleerd. Ongeveer de helft van het plastic afval belandt op de vuilnisbelt. Zo komt er elk jaar tien miljoen ton afval bij.

    Recyclage
    Mark Demesmaeker (N-VA) stelt vast dat vele lidstaten moeite ondervinden om de bestaande regelgeving te respecteren. Slechts een handvol lidstaten haalt het tegen 2020 vooropgestelde recyclagestreefcijfer van 50 procent. Goede praktijken uit Vlaanderen, een Europese koploper op het vlak van afvalbeleid, kunnen volgens hem inspiratie bieden. Zo is het gebruik van plastic draagtassen in Vlaanderen sinds 2003 met 80 procent gedaald.

    Besparingen
    Het Europees Parlement wijst ook op het economisch potentieel van recyclage. Als alle Europese afvalwetgeving wordt gehandhaafd, kan volgens het halfrond 72 miljard euro bespaard worden en kan de omzet van afval- en recyclagebedrijven met 42 miljard euro toenemen, wat dan weer honderdduizenden banen in de sector zou kunnen creëren.

    15-01-2014 om 12:21 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Positief blazen wordt duurder

    Positief blazen wordt duurder

    Positief blazen wordt duurder

    De boete voor rijden met 0,5 tot 0,8 promille alcohol in het bloed stijgt binnenkort van 150 naar 170 euro. Dat heeft de Kamercommissie Infrastructuur dinsdag goedgekeurd, samen met nog een hele reeks andere aanpassingen aan de verkeerswet en de wegcode. Zo wordt ritsen verplicht en mogen professionele chauffeurs nog slechts 0,2 promille alcohol in hun bloed hebben.

    "Rijden en drinken gaan niet samen. Het is een kwestie van kiezen. Of je drinkt, of je rijdt", verduidelijkt staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet, die herinnert aan de doelstelling om het aantal verkeersdoden tegen 2020 terug te dringen tot onder de 420 per jaar.

    Concreet wordt het bedrag voor onmiddellijke inning bij gehaltes tussen 0,5 en 0,8 promille verhoogd van 150 naar 170 euro. Het geld zal geïnvesteerd worden in extra controletoestellen. De onmiddellijke inning wordt ook uitgebreid tot gehaltes van 1,2 promille. Voor buitenlanders is dat zelfs 1,5 procent, om straffeloosheid tegen te gaan.

    Recidive strenger bestraft

    Daarnaast wordt recidive strenger bestraft. Bijvoorbeeld als je binnen de drie jaar opnieuw betrapt wordt op inbreuken als rijden onder invloed, vluchtmisdrijf, het gebruik van een radardetector of rijden zonder rijbewijs. Links inhalen op een helling of in een bocht en straatraces worden nu ook aan dat lijstje toegevoegd.

    Voortaan zal bij recidive het rijbewijs verplicht minstens drie maanden worden ingetrokken. Wat meteen ook betekent dat het theoretisch en praktisch examen moet worden overgedaan, net als een medisch en psychologisch onderzoek.

    Ritsen verplicht

    Tot slot maken de aanpassingen ritsen verplicht en wordt het gebruik van de pechstrook uitgebreid. Niet enkel prioritaire voertuigen zullen die mogen gebruiken bij ongevallen, maar ook takelwagens, deskundigen, parketmagistraten en begrafenisondernemers. Voorwaarde is dat de politie hen oproept en ze oranje-gele knipperlichten gebruiken.

    15-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    14-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ABVV Schaf fiscaal voordeel pensioensparen af

    ABVV Schaf fiscaal voordeel pensioensparen af

    75 % van het laatste loon ? op welke planeet woont die man ? mijn pensioen is 45% van mijn laatste loon

    Zolang ABVV en Spa er zijn, heb je geen vijanden nodig. Sociale lasten verhogen? Diene mens moet geïnterneerd worden tezamen met al die andere zakkenvuller bij de sossen. Bah, wat een misselijk, arrogant volk.

    De socialistische vakbond ABVV wil het wettelijke pensioen verhogen. Om daarvoor geld te vinden, moet het fiscaal voordeel voor pensioensparen sneuvelen, zo klinkt het in de krant De Standaard.

    ABVV-topman Rudy De Leeuw wil het debat verleggen van de pensioenleeftijd naar de uitkeringen van het wettelijke pensioen. Alle gepensioneerden hebben volgens ABVV recht op een wettelijk pensioen dat gelijk is aan 75 procent van hun laatste loon. Dat is de zogenaamde vervangingsgraad.

    Die vervangingsgraad ligt vandaag meestal op 60 procent. Om dat te kunnen optrekken, moet je op zoek naar extra geld. 2,47 miljard per jaar om precies te zijn. De Leeuw suggereert daarom om  het fiscaal voordeel voor het pensioensparen overboord te gooien. Jaarlijks zou dat al 700 miljoen euro opleveren. De overige 1,77 miljard euro moet de overheid puren uit "de verhoging van de sociale bijdragen, zowel bij werknemers als werkgevers"

    14-01-2014 om 22:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer valse biljetten uit omloop gehaald in Belgiƫ

    Meer valse biljetten uit omloop gehaald in België

    Gewoon doen! De kans dat je gepakt zal worden is redelijk klein en als je opgepakt bent is de kans nog kleiner dat je ooit een veroordeling gaat oplopen.

     

    In België zijn er in 2013 meer valse eurobiljetten uit omloop gehaald dan een jaar eerder. Dat meldt de Nationale Bank van België op zijn website. Ons land volgt zo dezelfde tendens als de hele eurozone. Toch was er in België tijdens het laatste kwartaal een kentering merkbaar.

    In 2013 werden er 39.167 valse biljetten onderschept, in 2012 waren het er nog 22.433. Vooral biljetten van 50 euro (63,5 procent) en 20 euro (21 procent) werden uit de omloop gehaald.

    Het aantal onderschepte valse biljetten benadert zo het recordpeil van 2010, toen werden er 43.675 valse biljetten onderschept. Toch gaat het om een zeer beperkt aantal in vergelijking met het aantal echte eurobiljetten in omloop, dat op zowat 500 miljoen euro wordt geschat. Bovendien was er in het laatste kwartaal van 2013 een dalende trend.

    De Nationale Bank wijst erop dat valse biljetten makkelijk te herkennen zijn door de veiligheidskenmerken te controleren. "Dat kan snel en onopvallend via de 'Voelen, kijken, kantelen' methode."

    De Europese Centrale Bank (ECB) meldt dat in de tweede helft van 2013 in de hele wereld 11,4 procent meer eurobiljetten in beslag genomen zijn dan in de eerste helft. In totaal gaat het om 353.000 biljetten - een relatief beperkt aantal, omdat er meer dan 15 miljard echte biljetten in omloop zijn. Vandaag nog stelde de ECB een nieuw, verbeterd 10 euro-biljet voor, om vervalsers voor te blijven.

    14-01-2014 om 11:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rutten Nationalisten willen het land kapot

    Rutten Nationalisten willen het land kapot

    Als je niets interessants te vertellen hebt dan val je gewoon de nationalisten aan, kwestie van een vijand te creeeren. Ze hebben allen schrik van de NVA en ze weren zich als een duivel in wijwater.

    De liberalen hébben het land al kapot gemaakt,door 8 jaar Verhofstadt.

    Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten heeft maandagavond in haar toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de partij een pleidooi gehouden voor samenwerking, voornamelijk op het Belgische niveau. Rutten trok hevig van leer tegen de nationalistische partijen en kreeg feller applaus voor haar aanvallen op de Vlaamse regering dan voor de verwezenlijkingen van de federale regering.

    "Er zijn er die er plezier in lijken te hebben om te zeggen dat we in een vreselijk land wonen, en die hopen dat iedereen dat ook gaat geloven als ze het maar vaak genoeg herhalen", sprak Rutten vanavond. "Er is geen enkele reden om te geloven dat de toekomst een ramp zal zijn of dat het met minder zal moeten. Dat alles kleiner, trager, minder of sober zal worden." Volgens haar belooft de N-VA "vijf jaar pijn".

    Samenwerken maakt ons sterker, vindt Rutten. "Federalisme is een mentaliteit." Een duidelijk pleit voor België dus? "Een pleit voor sterke deelstaten, met een toegevoegde waarde voor België", duidde Limburgs lijsttrekker Marino Keulen na afloop. "We willen duidelijk maken dat we ons niet uit ons lood laten slaan door de doemscenario's van andere partijen."

    De voorzitster maakte zich sterk dat de crisis-perikelen dankzij Open Vld achter ons liggen. "Alleen dankzij onze vastberadenheid is de begroting voor een groot stuk op orde (...) en zijn we uit de gevarenzone voor een Europese begrotingsboete."

    Lef, Leffe's
    Bij de voorstelling van de lijsttrekkers werden ook 'verliezers' Dirk Van Mechelen en Jean-Jacques De Gucht op het podium getrokken. "Belangrijk", vond Oost-Vlaams lijsttrekker Mathias De Clercq na afloop. "We zijn allemaal volwassen enthousiaste liberalen en hebben de rangen gesloten. Samen gaan we voor een sterk resultaat in Oost-Vlaanderen." Bij de presentatie van de lijsttrekkers in de andere provincies viel nogmaals de immense populariteit van Maggie De Block bij de tweeduizend aanwezige leden op. Guy Verhofstadt, kopman voor de Europese verkiezingen, verkoos in Straatsburg te blijven.

    Toch ook één hilarische misser tijdens het liberale feest: toen Rutten haar publiek vroeg wat het meervoud is van "lef", kreeg ze een luidkeels "Leffe's" als antwoord, in plaats van het verhoopte "leven".

    14-01-2014 om 01:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    13-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het nieuwe briefje van 10 euro

    Dit is het nieuwe briefje van 10 euro

     

     

    Na het briefje van vijf euro, heeft de Europese Centrale Bank vanochtend het nieuwe biljet van tien euro voorgesteld. Het biljet heeft een uniek watermerk en hologram, dat de vervalsingen moet tegengaan.

    13-01-2014 om 22:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese panda's over twee maanden in Pairi Daiza

    Chinese panda's over twee maanden in Pairi Daiza

    Moesten de chinezen aan Di Rupo 2 dodo's hebben aangeboden zou hij ook content zijn geweest!

    De twee Chinese panda's Haohao et Xinghui komen eind februari of begin maart aan in het Belgische dierenpark Pairi Daiza. Dat heeft Eric Domb, de CEO van het park, vandaag aangekondigd.

    Chinese ambtenaren voerden vandaag een laatste controle uit van het pandaverblijf in het dierenpark. De inspecteurs verklaarden nadien dat de infrastructuur origineel en uiterst geschikt is. De Chinese panda's zullen er wellicht 15 jaar verblijven en worden exclusief verzorgd door Chinese deskundigen.

    In Pairi Daiza is een ruimte van 5.300 vierkante meter voorzien om de panda's in onder te brengen. Ruim 80 procent van de aanpassingswerken is afgerond. Er zijn onder meer twee binnenkamers en twee omheinde zones. Daar bevinden zich onder meer een grot, een verzorgingsruimte en technische lokalen. Volgens de Chinese inspecteurs moet er nog een beetje verfijnd worden. Er worden nog 4.000 theeplanten geplant en Chinese bamboe.

    Het hele project kost zo'n 8 miljoen euro, waarvan 2 à 3 miljoen voor de verhuis.

    Het is nog niet bekend wanneer het publiek de panda's te zien krijgt. Volgens Eric Domb hebben de dieren een maand tijd nodig om te acclimatiseren. Dierenpark Pairi Daiza in Brugelette viert in mei zijn 20-jarig bestaan en overschreed in september 2013 de kaap van een miljoen bezoekers.

    13-01-2014 om 12:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!