Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    23-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste foto van blond feestje op commissariaat

    Eerste foto van blond feestje

    op commissariaat

    De foto's zomaar publiek vertonen.? Werd de privacy hier niet geschonden. . goede advocaat nemen en ............

    Wij hebben de meest onbekwame flikken van europa!!!

    Dat een blondine werd vrijgesproken van dronken rijden omdat agenten zo verbijsterd waren door haar schoonheid, krijgt nog een staartje voor de betrokken inspecteurs. Zowel het parket van Dendermonde als de lokale politie in Aalst is met een onderzoek gestart naar de feiten, waarvan nu ook foto's zijn opgedoken.

    De 28-jarige S.B. uit Aalst werd vorige week vrijgesproken. Reden? De agenten waren zo onder de indruk van de knappe blondine dat ze geen tweede ademanalyse moest afleggen. Ook zouden de inspecteurs haar toegelaten hebben om zelf naar het commissariaat te rijden - nadat ze volgens een eerste test 2 promille geblazen had. Op het politiekantoor zou volgens haar advocaat een nachtelijke fotoshoot plaatsgevonden hebben met S.B. en nog twee bevriende blondjes. Nadien stuurden de agenten S.B. op Facebook ook vriendschapsverzoeken.

    Politierechter Mireille Schreurs kon niet anders dan de vrouw de vrijspraak te geven. Voor de agenten dreigen nu sancties, want zowel het parket van Dendermonde als de politie van Aalst heeft een onderzoek geopend. "Alle stukken die in de rechtbank voorgelegd werden, zijn opgevraagd en zullen bekeken worden", klinkt het bij het parket. Bij de politie van Aalst is men bezig met een intern onderzoek. "Na de onderzoeksfase volgt een tuchtprocedure en zal de sanctie bepaald worden", zegt burgemeester Christoph D'Haese.

    23-01-2014 om 23:30 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus ontslaat acht Belgische priesters wegens misbruik

    Paus ontslaat acht Belgische priesters wegens misbruik

    Acht Belgische priesters zijn de afgelopen jaren door het Vaticaan ontslagen nadat was gebleken dat ze zich schuldig hadden gemaakt aan seksueel misbruik. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

    Het zijn veelal oudere priesters die jaren geleden een veroordeling opgelopen hebben. "De paus heeft hun priesterwijding ongedaan gemaakt. Ze zijn opnieuw gewone burgers", zegt Tommy Scholtes, de woordvoerder van de Belgische Bisschoppenconferentie.

    De betrokkenen hebben geen enkele functie meer binnen de Kerk. Ze krijgen geen loon meer en kunnen geen aanspraak meer maken op een woning. Het gaat volgens Scholtes om zeven diocesane priesters (parochiepriesters) en één pater. Die laatste is Erik Dejaeger, de oblaat die nu in Canada terechtstaat.

    Verjaard
    De voormalige Brugse bisschop Roger Vangheluwe, die zijn neef misbruikte, is door de paus niet uit zijn ambt ontzet. "Volgens het Belgische gerecht waren de feiten verjaard. In dat geval zijn ze ook verjaard volgens het kerkelijk recht en kan het Vaticaan niet optreden. Men heeft hem wel gevraagd het priesterambt in de praktijk niet meer uit te oefenen."

    Het Vaticaan bevestigde vorige week dat er tussen 2011 en 2012 wereldwijd 384 priesters zijn ontslagen omdat ze zich bezondigden aan seksueel wangedrag.

    23-01-2014 om 18:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkel sp.a wil gratis bus en tram voor 65-plussers behouden

    Enkel sp.a wil gratis bus en tram voor 65-plussers behouden

    Enkel sp.a wil gratis bus en tram voor 65-plussers behouden

    Van alle Vlaamse partijen wil enkel de sp.a de gratis bussen en trams voor de 65-plussers behouden. Dat bleek woensdag tijdens een actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement. Voor de verkiezingen van 25 mei verandert er echter niets. Een beslissing hierover is voor de volgende Vlaamse regering.

    Het debat kwam er naar aanleiding van het verkiezingsmemorandum van De Lijn. Topman Roger Kesteloot stelde zich onder meer vragen bij de manier waarop de basismobiliteit op het platteland wordt ingevuld en wil ook af van het gratis openbaar vervoer bij 65-plussers.

    Sociaal isolement

    Dat laatste is niet naar de zin van sp.a. De socialisten maakten ten tijde van Steve Stevaert van het gratis openbaar vervoer een strijdpunt en geven dat niet zomaar op. "Een buslijn van voor ouderen het verschil maken tussen een sociaal leven en sociaal isolement", zei sp.a'er Steve D'Hulster.

    Andere partijen zijn een andere mening toegedaan en vinden dat De Lijn, om meer middelen ter beschikking te krijgen, wel aan de tarieven mag raken en dus het gratis openbaar vervoer mag schrappen. "Als je niet aan de inkomsten mag raken, moet je in de uitgaven snoeien. Daarmee dreigt De Lijn zichzelf op te peuzelen. U zegt de pleitbezorger te zijn van goed openbaar vervoer, maar eigenlijk bent u er de doodgraver van", meende Open Vld-parlementslid Sas Van Rouveroij.

    'Geen herverdeling'

    Groen zit op dezelfde lijn. "Dat een alleenstaande moeder van twee kinderen met een sociaal abonnement, via de jaarlijkse indexering meebetaalt aan de gratis 65+-abonnementen is geen herverdeling. Herverdelen is ervoor zorgen dat alle mensen met een laag inkomen ongeacht hun leeftijd, een goedkoop abonnement hebben waarmee ze de bus en de tram kunnen gebruiken en dat degenen die het kunnen betalen ook betalen", verklaarde Björn Rzoska.

    Ook coalitiepartner N-VA wil van het gratisbeleid af. "Gratis bestaat niet. Het is absoluut niet logisch voor mij en vele anderen dat een kapitaalkrachtige 65-plusser niets moet betalen voor het openbaar vervoer", zei Lies Jans.

    "Meer autonomie voor De Lijn"

    CD&V'er Johan Sauwens pleitte ervoor om De Lijn meer autonomie in het vastleggen van tarieven te geven. Hij wees op de lage kostendekkingsgraad bij De Lijn, die op nauwelijks 16 procent ligt. "En dat op het ogenblik dat de TEC, de Waalse maatschappij, erin slaagt, en daar is een erg socialistisch beleid, 30 procent dekkingscoëfficiënt te halen".

    Minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) zei dat het debat over de tarievenpolitiek voor de volgende Vlaamse regering is. De huidige regering van CD&V, sp.a en N-VA sprak in 2009 af dat de tarieven enkel met de index mochten stijgen.

    23-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    22-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitkeringen naar boven om armoede te bestrijden

    Uitkeringen naar boven om armoede te bestrijden

    "Armoede wordt een speerpunt van de campagne van de PVDA". Dat kondigde partijvoorzitter Peter Mertens dinsdag aan bij de voorstelling van de enquête die de partij hield bij 41.420 Belgen. De bevraging leert dat de Belg vooral wakker ligt van armoede, werk en de toekomst voor de jeugd.

    Mertens benadrukte dat armoede in alle leeftijds- en beroepscategorieën in de drie gewesten als bekommernis nummer één naar voor komt. Hetzelfde geldt ook voor de andere thema's.

    "Perfect haalbaar"
    Om de armoede te bestrijden wil PVDA dat "alle uitkeringen en inkomens die onder de armoedegrens liggen boven de grens van de menswaardigheid worden getrokken". Dat kost anderhalf miljard euro, maar is perfect betaalbaar als de notionele intrestaftrek, die 6,2 miljard per jaar kost, wordt afgeschaft, aldus Mertens.

    Uit de enquête blijkt nog dat 42% van de ondervraagden het eens is met de stelling "geen jacht op de werklozen, maar op de werkloosheid". Voorts kan de armoede voor hen voorkomen worden door de verlaging van de ziekenhuis- en geneesmiddelenprijzen (24%) en een serieuze verhoging van de pensioenen (23%).

    Fakkeljobs

    Voor het thema werk zet PVDA in op fakkeljobs - oudere werknemers vervangen door jongere - in plaats van het optrekken van de pensioenleeftijd. De partij onderzoekt hoe ze een systeem van vervroegd pensioen, indien de betrokkene in het bedrijf vervangen wordt door een jongere, kan uittekenen.

    De jeugd kan het best een toekomst gegeven worden door vaste banen met een degelijk loon (59%), wat een afwijzing is van de flexi- en hamburgerjobs. De ondervraagden vinden dit belangrijker dan de aanpak van de grote fraudeurs (26%) en de invoering van een miljonairstaks (22%).

    22-01-2014 om 23:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen boete voor laagvliegers door fout politie

    Geen boete voor laagvliegers door fout politie

    Dus als bij moord een verkeerde straat ingevuld word gaat de dader vrij uit !

    Juist is juist ..goed zo !

     

    186 chauffeurs die begin deze maand geflitst werden op een toegangsweg naar het E40-afrittencomplex in Affligem, moeten helemaal geen boete betalen. De politie vergiste zich tijdens het opstellen van het proces-verbaal. In plaats van de Molenstraat, waar de controle plaatsvond, vulden de agenten de nabijgelegen Bellestraat in. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

    De politie gaf de fout gisteravond toe. "We zullen alle geverbaliseerde bestuurders aanschrijven dat ze niet moeten ingaan op de uitnodiging om de boete te betalen", zegt woordvoerder Philippe Blanquaert. "Het politieparket stellen we in kennis van de vergissing." Op vrijdag 10 en zondag 12 januari werden 641 wagens geflitst, waarvan er 186 te snel reden. Eén snelheidsduivel haalde 104 kilometer per uur waar slechts 50 is toegelaten.

    Dat de politie-inspecteur zich bij het opstellen van de pv's heeft vergist, is niet zo vergezocht. De Bellestraat is een vier kilometer lange verbindingsweg die dwars door Affligem loopt. Bij de aanleg van het op- en afrittencomplex aan de E40 in 1987, werd een deel van de Molenstraat ingepalmd voor het doorgaand verkeer. Daardoor verandert de Bellestraat in Essene gedurende vierhonderd meter van naam en spreekt men over de Molenstraat.

    22-01-2014 om 15:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homans wil Polen die voor overlast zorgen terugsturen

    Homans wil Polen die voor overlast zorgen terugsturen

     

    homans haalt pools project naar antwerpen

     

    Antwerps schepen van Sociale Zaken Liesbeth Homans (N-VA) haalt het Poolse project Barka naar Antwerpen, dat daklozen uit het vroegere Oostblok begeleidt om terug te keren naar hun moederland. Vanaf half februari gaat een team van twee personen in Antwerpen de straat op om dakloze Polen en andere Oostblokkers aan te spreken. In eerste instantie loopt het project van 170.000 euro één jaar. Bij succes, wordt het verlengd.

    In onder andere Londen en Utrecht haalde het project van Barka (letterlijk: sleepboot) al goede resultaten. De afgelopen twee jaar werden vanuit Utrecht 98 daklozen uit voormalige Oostbloklanden begeleid naar hun moederland. Ze gingen terug naar familie, of stapten in een sociaal project van Barka zoals een ecologische boerderij of een winkeltje met tweedehands kleding.

    "De kracht van het project is dat ex-daklozen met Poolse roots de mensen aanspreken, samen met een sociaal assistent die de taal ook kent", zegt Homans. "De cijfers bewijzen dat die aanpak werkt." Vanuit Londen werden sinds 2007 al 2000 mensen teruggebracht naar Polen en omliggende landen.

    Het team van Barka dat half februari begint, krijgt toegang tot de winteropvang en zal ook op straat mensen aanspreken. In Antwerpen zijn er volgens de politie zo'n 300 overlastveroorzakers uit het vroegere Oostblok. Het gaat dan vooral om problemen als openbare dronkenschap, wildplassen, vechtpartijen en kleine criminaliteit.

    Voor 2014 is voor het Antwerpse project van Barka 170.000 euro uitgetrokken. Datzelfde bedrag is ook voor de komende jaren gereserveerd op de langetermijnbegroting. Als het een succes is, kan het project worden verlengd tot eind 2019.

    22-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    21-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.125 jobs weg bij Delicatesse Catering Genk

    125 jobs weg bij Delicatesse Catering Genk

    125 jobs weg bij Delicatesse Catering Genk

    De directie van het voedingsbedrijf Delicatesse Catering in Genk heeft maandag aangekondigd dat de boeken zullen neergelegd worden. Hierdoor verliezen 125 mensen hun job, voornamelijk deeltijdse arbeidskrachten.

    Delicatesse Catering is een relatief jong bedrijf dat in 2001 werd opgericht om maaltijden te maken en bedelen. Vooral grote instanties waren er klant, zoals ziekenhuizen, scholen, kinderdagverblijven en bedrijven. De activiteiten groeiden sterk, onder meer dankzij groeifinanciering van de investeringsmaatschappij LRM.

    Het personeelsaantal werd gestaag uitgebreid tot 125 mensen, zowel in de productie-eenheid in Genk als bij de klanten waar de maaltijden werden bedeeld. Ook na de uitstap van LRM in 2011 bleef eigenaar-stichter Geert Spapen verder investeren. Vorig jaar werd er nog een machine geplaatst om maaltijden automatisch samen te stellen.

    Noodoplossing

    Het afgelopen weekend gonsde het al van geruchten over problemen. Vrijdag kwam een aantal leveranciers hun producten weer ophalen en daardoor kwam de levering van maaltijden al in de problemen. Maandagnamiddag heeft de directie echter aan de vakbonden laten weten dat ze het niet meer ziet zitten om het bedrijf in leven te houden. Het verlies van enkele grote contracten, de zware aflossingen van de investeringen en een gebrek aan cash hebben de eigenaars doen besluiten om de boeken neer te leggen. Dat zal allicht dinsdag gebeuren.

    Hierdoor verliezen niet alleen 125 mensen hun baan, maar krijgen duizenden mensen voorlopig geen eten aangeleverd. Zij zullen allemaal een noodoplossing moeten zoeken.

    21-01-2014 om 23:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle straffen vanaf vier maanden uitgevoerd

    Alle straffen vanaf vier maanden uitgevoerd

    Als er nu geen verkiezing aankwam zou ik het nog geloven , maar de VLD die liegen zo hard dat ze het zelf geloven , en Magie die ook dikwijls verandert aan mijn standpunt en een paar maanden later mogen ze terug asiel aanvragen , wij geloven die politiekers niet meer , nu gaan ze alles weer oplossen tegen de verkiezing en er na zie je niks van hun beloftes , de mensen beliegen en bedriegen daar zijn ze goed in , wij geven de NVA de kans om het beter te doen slechter kan het niet .

    De klucht wordt iedere dag groter , een eind aan 20 jaar straffeloosheid ?? is dat voor iedereen zo truttenboom ??

    Voortaan worden in België alle straffen vanaf vier maanden ook echt uitgevoerd. Dat garandeert minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

    "Daarmee maken we in de praktijk een einde aan twintig jaar straffeloosheid in ons land", zegt Turtelboom.

    In maart 2013 kon de minister aankondigen dat alle straffen boven de zes maanden effectief zouden worden uitgevoerd. Vanaf februari 2014 geldt dat dus voor alle straffen boven vier maanden.

    Dat is nu mogelijk doordat de Belgische gevangenissen voor het eerst over een capaciteit van meer dan 10.000 plaatsen beschikken én doordat het aantal mensen in de gevangenissen niet langer stijgt. Vorig jaar werden 625 illegale criminelen teruggestuurd. Bovendien zijn er nu 1.750 enkelbanden in gebruik, goed voor ruim 5.000 straffen onder elektronisch toezicht in 2013.

    21-01-2014 om 19:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makro plant herstructurering: 1 op de 10 banen bedreigd

    Makro plant herstructurering: 1 op de 10 banen bedreigd

    Herstructurering om de monsterwinsten te kunnen behouden, om de bonussen aan de geldboeren/ceo's te kunnen uitbetalen.

    En maar afgeven op de werklozen om een job te zoeken ,elke dag gebeuren er dingen zoals deze ontslagen ,ontslagen en nog eens ontslagen degene die nog gelooft in beterschap die gelooft allicht ook nog in sinterklaas.

    Winkelketen Makro Cash & Carry Belgium plant een omvangrijke herstructurering. Daarbij kunnen 370 mensen, op een totaal van 3.300 werknemers, hun job verliezen. Dat kondigt de groep vandaag aan in een persbericht nadat het personeel werd ingelicht via een bijzondere ondernemingsraad.

    "Het betreft een reeks maatregelen die erop gericht zijn de commerciële slagkracht van het bedrijf te versterken en de kostenstructuur te verbeteren, met het oog op een duurzame toekomst voor Makro Cash & Carry in België", staat in het persbericht.

    Veranderend consumentengedrag
    Volgens de directie merkt de groep de jongste jaren een veranderend consumentengedrag, met de opkomst van onlinewinkelen, de vraag naar meer service en comfort, en een vlotte mobiliteit. Ook de economische crisis woog op de resultaten van Makro in ons land. Het plan is nu onder meer om het winkelconcept te vernieuwen en om de overkoepelende diensten zoals de boekhouding of het callcenter te centraliseren.

    Het management dringt aan op constructief overleg met de vakbonden "teneinde zoveel mogelijk naakte ontslagen te vermijden". De onderhandelingen vinden plaats in het kader van de procedure-Renault.

    Vakbonden overleggen met achterban
    De vakbonden bij Makro Cash & Carry Belgium zullen vanavond met de achterban overleggen. Daar zal moeten blijken hoe de bonden zullen reageren op de herstructureringsplannen. "Het gaat om een herstructurering waarbij verschillende diensten die nu lokaal in de winkels gebeuren, gecentraliseerd worden en dus verdwijnen uit de winkels", zegt Myriam Nevelsteen, secretaris bij de christelijke bediendebond LBC. "Makro wil de loonkost verminderen, ze zouden 370 van de 3.300 medewerkers opnemen in de intentie tot ontslag in het kader van de procedure van de wet-Renault."

    Volgens de directie zullen diensten zoals het callcenter en de boekhouding gecentraliseerd worden. Het management drong bij de bonden ook aan op een "constructief overleg teneinde zoveel mogelijk naakte ontslagen te vermijden".

    De gesprekken zullen moeten aantonen dat het bedrijf naakte ontslagen wil vermijden, zegt Myriam Nevelsteen. "We zullen tijdens de komende onderhandelingen zien wat de alternatieven zijn."

    Dat het niet goed ging bij Makro, vermoedde de vakbondsvrouw al langer. "We denken al langer dat er problemen zijn, een grote verrassing is dat denk ik niet. Maar de ontslagen, daar zijn we toch wel van geschrokken."

    LBC zit vanavond samen met de militanten om te bekijken hoe ze de zaak gaan aanpakken.

    Erwin De Deyn, voorzitter van de socialistische bediendebond BBTK, wenste nog geen commentaar te geven. De vakbond gaat vanavond eerst vergaderen met de leden die aanwezig waren op de bijzondere ondernemingsraad.

    Makro opende zijn eerste winkel in 1970 in Deurne. De groep heeft nu nog zes winkels in ons land: in Alleur, Deurne, Eke, Lodelinsart, Machelen en Sint-Pieters-Leeuw.

    21-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    20-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie laat passagier blazen in plaats van bestuurder

    Politie laat passagier blazen in plaats van bestuurder

    Laat die flikken zelf eens blazen,ge zult wa zien

    De polis begint op servais van de cd&v te gelijken ....klucht

    Een blunder van formaat tijdens een alcoholcontrole in Edegem zaterdagnacht. Een agente merkte niet op dat een man in een Britse wagen het stuur aan de rechterkant had en liet de passagier blazen. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

    Zaterdagnacht had de politie postgevat in Edegem voor de BOB-campagne. Bestuurder Patrick Van Den Kieboom uit Kontich had wat gedronken en vreesde dat hij maar nipt onder de toegelaten promillegrens zou blijven. Maar tot zijn grote verbazing moest niet hij blazen maar wel zijn echtgenote op de passagierszetel.

    Sinds 1,5 jaar rijdt Van Den Kieboom met een Britse Renault Espace, met het stuur aan de rechterkant. "Toen mijn vrouw haar raampje naar beneden deed, ging alles volgens routine", aldus de stomverbaasde bestuurder. "Wilt u even blazen, mevrouw?", vroeg de agente uit de politiezone Hekla. Ze had helemaal niet door dat ze de verkeerde persoon aan een alcoholcontrole onderwierp. De echtgenote blies probleemloos en kreeg een BOB-sleutelhanger.

    Het is al de tweede keer op korte tijd dat agenten in opspraak komen bij een BOB-controle. Een blondine uit Aalst bleek zo knap dat ze op het politiecommissariaat geen tweede maal moest blazen.

    20-01-2014 om 23:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Computervirus eist 300 euro losgeld

    Computervirus eist 300 euro losgeld

    De nieuwe weg om geld te verdienen.

    Eh, hebben die criminelen dan een ... bankrekening?! Ga naar die banken, eis ID check van al die bankrekeningen. Anders maak je ze expliciet waardeloos door ze gewoon van de beurs te halen.Bitcoin: . 'je kunt een anoniem adres aanmaken wat geen aanwijzingen geeft over jouw identiteit, je locatie, of wat dan ook',alle Bitcoins van anonieme adressen onmiddellijk ongeldig maken. Wie zegt dat het de gouvernementen zelf niet zijn, om Bitcoin onderuit te halen?! Wie weet. Onderzoek zal het uitwijzen.

     

     Het hardnekkige computervirus Cryptolocker is voor het eerst opgedoken in ons land. Dat heeft VTM NIEUWS vandaag gemeld. "Als je computer hiermee besmet raakt, krijg je 72 uur de tijd om driehonderd euro te storten aan de criminelen. Als je dat niet doet, ben je al je gegevens kwijt", aldus de commerciële omroep.
    Tot nu toe waren deze internetcriminelen vooral actief in de VS en Groot-Brittannië.

    In het VTM NIEUWS waarschuwt journalist Guy Kindermans van Data News voor het virus.

    Kindermans schreef wel al een artikel over deze vorm van malware op 20 november 2013. "Sinds een paar maanden doet een nieuw stuk 'losgeld malware' (ransomware) de ronde, met mogelijk drastische gevolgen voor de geimpacteerde bestanden", schreef Kindermans toen.

    Wanneer het virus zich in een pc genesteld heeft, verstuurt het informatie naar zijn beheersysteem. Daarna verschijnt een pop-up scherm met de eis tot betaling binnen een bepaalde tijd. Na die tijd wordt de decryptiesleutel vernietigd, en kunnen de versleutelde bestanden (indien niet beschikbaar als back-ups) als verloren worden beschouwd.

    Onder de hoofding "Wat te doen?" geeft Guy Kindermans als raad: "Maak regelmatig back-ups van bestanden, maak gebruik van Microsofts System Restore, zodat oudere versies van de bestanden beschikbaar zijn, en Software Restriction Policies. US-Cert verwijst zelf naar de Cryptolocker Ransomware Information Guide and FAQ van bleepingcomputer.com als referentie en bron van informatie."

    20-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    19-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie ergert zich blauw aan verklikkende verkeersapps

    Politie ergert zich blauw aan verklikkende verkeersapps

    Apps voor snelheidscontroles of foutparkeerders kan nog vind ik. Maar inderdaad: die apps die je doorgeven waar er alcohol- en drugscontroles plaats vinden zouden ze moeten verbieden. Blijft het nu werkelijk zo vreselijk moeilijk om NIET te drinken als je nog moet rijden? Echt, ik krijg de kriebels van mensen die zo weinig verantwoordelijkheidsgevoel hebben. En ik erger me er ook blauw aan dat mensen hardnekkig blijven denken dat het de politie enkel om het geld van de boetes te doen is...

    De kleine man pakken en uitpersen, maar dieven pakken nee hoor ,da brengt niks op he , en das gevaarlijker ook .

    Staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH) vraagt dat de volgende regering zich buigt over de wettelijkheid van alsmaar meer snufjes en smartphone-apps om politie-, alcoholcontroles en verkeersboetes te ontlopen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

    Er was al een en ander op de markt om allerhande alcoholcontroles en boetes te vermijden. En foutparkeerders die schrik hebben van takelaars, hebben vanaf nu ook de betalende dienst Thank You ter beschikking. Die maakt het mogelijk dat foutparkeerders via een centraal sms-nummer op hun voorruit een seintje kunnen krijgen als een buurtbewoner door hun wagen wordt gehinderd, of wanneer de politie de wagen zou willen takelen.

    De politie is niet per se tegen het systeem. "Voor ons is het belangrijk dat een wagen die fout of in de weg staat, zo snel mogelijk daar verdwijnt", zegt Marc Hellinckx, ondervoorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie.

    Maar de lancering van deze zoveelste app zorgt bij politie en veiligheidsexperts voor een wrang gevoel. Want het maakt hun werk om de verkeersveiligheid op onze wegen te bewaken fors moeilijker.

    Ook Melchior Wathelet bevestigt dat. "De snufjes en smartphone-apps volgen elkaar in sneltempo op. Politiemensen spreken ons daar alsmaar vaker over aan. Vandaar mijn vraag aan de volgende regering om zich heel ernstig te buigen over de wettelijkheid en de wenselijkheid van deze applicaties", klinkt het op zijn kabinet.

    Ook het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) is deze snufjes liever kwijt dan rijk. "Ook omdat we vrezen dat bestuurders meer met deze snufjes bezig zijn dan dat ze op de weg letten", zegt Karin Genoe van het BIVV.

    19-01-2014 om 23:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de zon in slaap gevallen?

    Is de zon in slaap gevallen?

    Ze weten het zelf niet, dus het kan alle kanten uitgaan, we gaan er ons niet te druk om maken en we zullen wel zien wat de toekomst geeft. Schommelingen zijn er altijd geweest met koudere en warmere periodes. Hopelijk is die nieuwe ijstijd nog niet voor morgen.

    Zou men het niet in de schoenen van de N-Va kunnen schuiven? . Met Bdw weet je maar nooit!!

    Normaal zou de zon rond deze tijd van het jaar moeten barsten van de activiteit maar de ster houdt zich nu angstvallig gedeisd, enkele krachtige explosies niet te na gesproken. "De zon is al 100 jaar niet meer zo rustig geweest", verklaren verbaasde wetenschappers. De keren dat dit in het verleden gebeurde, waren de winters wel erg streng. Houdt de zon een lange winterslaap en wat zijn de mogelijke gevolgen?

    "Ik ben al dertig jaar zonnefysicus en ik heb nog nooit iets dergelijk gezien", vertelt Richard Harrison van het Rutherford Appleton Laboratory in Oxfordshire aan de BBC. Hij toont recente beelden van de ster. Het gelaat van de zon is "expressieloos".

    Zonnemaxima
    De zon kent normaal een cyclus die zo'n elf jaar duurt. Normaal zou nu ongeveer de periode met maximale activiteit moeten aanbreken (het zonnemaxima) met heel veel zonnevlekken maar in tegenstelling tot de verwachtingen is het oppervlak heel rustig. In plaats van gestaag in activiteit te stijgen, daalt het aantal zonnevlekken en lijkt de zon dus gas terug te nemen.

    Kleine IJstijd
    Toch is het niet de eerste keer dat dit gebeurt. Ook in de tweede helft van de 17e eeuw tot halverwege de 18e eeuw was het aantal zonnevlekken erg laag. Normaal worden er jaarlijks gemiddeld 50.000 zonnevlekken waargenomen maar volgens historische bronnen werden er in die periode slechts 50 geteld. Die rustige fase werd toen een Maunderminimum genoemd. De verminderde zonneactiviteit ging gepaard met extreem koude winters in Europa. De Kleine IJstijd was een feit.

    10.000 jaar
    Volgens professor Mike Lockwood van de universiteit van Reading vermindert de activiteit van de zon aan een schrikbarend tempo waardoor er een nieuw Maunderminimum lijkt aan te komen. Het is naar verluidt zelfs 10.000 jaar geleden dat de activiteit zo snel afzwakte. Zonnefysici schatten de kans dat de zon binnen veertig jaar opnieuw in een Maunderminimumfase terechtkomt op twintig procent.

    Klimaatverandering
    Vermits het weer op Aarde sterk wordt beïnvloed door de zonneactiviteit of het gebrek daaraan, is de kans dus groot dat Europa op termijn zeer strenge winters te verwerken krijgt. Al zou de op til zijnde klimaatverandering dit effect nog kunnen afzwakken. Tijdens de Maunderminimumfase krijgen we het noorderlicht nog amper te zien want dat fenomeen hangt volledig samen met de zonneactiviteit.

    Onvoorspelbaar
    Terwijl de gevolgen van een zon in 'winterslaap' nog niet voldoende gekend zijn, zijn wetenschappers het alvast eens over het feit dat de ster zeer onvoorspelbaar is en eigenlijk nog alles mogelijk blijft. "Het voelt raar aan om de zon zo rustig te zien maar het benadrukt evenzeer hoe weinig we eigenlijk echt begrijpen van onze zon", besluit Richard Harrison.

    19-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    18-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beke Wij willen geen tweede keuze zijn

    Beke Wij willen geen tweede keuze zijn

    U bent de laatste keuze mr. Beke !
     
    Droom maar verder jongen !

    Beke: Wij willen geen tweede keuze zijn

    De verkiezingen liggen nog meer dan vier maanden van ons. Toch gaan de partijen er al stevig tegen aan. Vooral N-VA en Open Vld. Bij CD&V is het rustiger. Wouter Beke legt uit waarom in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

    Toenadering tussen CD&V en N-VA? Wouter Beke wil het niet gezegd hebben. “Het water tussen CD&V en N-VA is even diep als tussen CD&V en Open Vld en sp.a”, zegt de partijvoorzitter.

    "Wij gaan ongebonden naar de verkiezingen. Dé vraag die mij interesseert, is wat de anderen willen met de nieuwe regering: een sociaal-economisch en/of een communautair programma? De mensen moeten op voorhand weten hoe de partijen daarover denken." Waarom? "Ga je voor het sociaal-economische, dan spreek je over een meerderheid die 76 zetels nodig heeft. Voor het communautaire heb je 101 zetels nodig, en ben je dus weer vertrokken voor ellenlange onderhandelingen. Wij passen daarvoor."

    "We stappen na 25 mei niet mee in eender welk scenario", aldus nog Beke. "Wij willen geen tweede keuze zijn. CD&V is geen partij die men er zomaar bijkrijgt. Wij moeten sterk genoeg zijn om te wegen op de regeringen waar we in zitten. Onze ambitie is boven de 20 procent uit te komen. Zo kunnen we voldoende zwaar wegen in een regering.”

    Een kandidaat-premier schuift de partij niet naar voor.

    18-01-2014 om 23:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Identiteitskaarten vanaf 1 maart 10 jaar geldig

    Identiteitskaarten vanaf 1 maart 10 jaar geldig

    De ministerraad heeft vrijdag twee koninklijke besluiten goedgekeurd die de geldigheidsduur van de elektronische identiteitskaart aanpassen.

    Een eerste koninklijk besluit bepaalt dat de identiteitskaarten die vanaf 1 maart uitgereikt worden door de gemeenten een geldigheidsduur van tien jaar hebben, tegenover vijf jaar vandaag. Het tweede voorziet dat kinderen die de leeftijd van twaalf jaar hebben bereikt een identiteitskaart krijgen die zes in plaats van tien jaar geldig is omwille van de uiterlijke wijzigingen. De identiteitskaart van mensen ouder dan 75 jaar blijft dan weer dertig jaar geldig.

    De verlenging van de geldigheidsduur van identiteitskaarten werd reeds begin 2012 in een wet vastgelegd, maar het was wachten op een kb voor de inwerkingtreding. Na de uitvoering van alle technische ontwikkelingen die nodig waren om de betrouwbaarheid en veiligheid van de nieuwe kaarten te verzekeren, werd beslist om vanaf 1 maart de geldigheidsduur van de kaarten op te trekken tot tien jaar.

    Dat betekent dat de burger zich nu nog om de tien jaar naar het gemeentehuis moet begeven voor een nieuwe identiteitskaart en dat hij ook maar om de tien jaar de aanmaakkosten zal moeten betalen. Voor de gemeenten betekent dit een vermindering van de werklast, stelt minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet.

    Hoewel de identiteitskaarten voor 75-plussers dertig jaar geldig blijven, dienen de certificaten van deze elektronische identiteitskaarten wel nog na tien jaar vernieuwd te worden om geldig te blijven, zo merkt de minister nog op.

    18-01-2014 om 15:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PS pleit voor belasting op huurinkomsten

    PS pleit voor belasting op huurinkomsten

    Waarom komen ze daar nu mee. Juist verkiezingspraat en anders niets.Ze zitten in de regering dit moest al lang bezig zijn . Bende hypocrieten .Ik laat me niet vangen .

    Doe maar, dat zal ik dan wel verrekenen in de huurprijs. Onnozelaars, belasten, belasten en belasten maar nooit eens bij hen besparen.

    De PS wil inkomsten die mensen verwerven via onroerend patrimonium belasten. Dat zou volgens de Franstalige krant Le Soir in het verkiezingsprogramma van de partij komen.

    Daarmee wil de partij naar eigen zeggen niet de kleinere investeerder viseren, maar de 'multi-eigenaars'. "Het is niet normaal dat wie 96 appartementen heeft, enkel onroerende voorheffing betaalt", zegt Paul Magnette, voorzitter van de PS, vandaag in Le Soir.

    De partij stelt voor huurinkomsten progressief te belasten: wiens eigendommen meer opbrengen moet meer betalen. Investeringen zoals bijvoorbeeld een energiebezuinigende verbouwing zou de PS fiscaal aftrekbaar maken.

    In november van vorig jaar sloot Koen Geens, minister van Financiën, al niet uit dat er een belasting zou komen op de reële huurinkomsten uit een eigendom die verhuurd wordt aan een privaat persoon. Europa dringt er al langer op aan dat ons land de vastgoedfiscaliteit aanpast.

    18-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    17-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OESO krijgt kop noch staart aan ons mobiliteitsbeleid

    OESO krijgt kop noch staart aan ons mobiliteitsbeleid

    De laatste "hervorming" zijn als gevolg 2 auto-fabrieken dichtgegaan, omdat het onbetaalbaar werd. . . Binnenkort is het hier echt Belgistan.

    Wat zou je willen met al die onbekwame ministers hier .

    De OESO krijgt kop noch staart aan de manier waarop het mobiliteitsbeleid wordt gevoerd in België. Dat was de conclusie na een hoorzitting met Jens Hoj, België-specialist bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Minister Hilde Crevits trok onlangs naar Parijs om haar beleid te verduidelijken, maar dat kon de Organisatie niet overtuigen.

    De OESO-specialist had welgeteld twee uur nodig om het gehele Belgische mobiliteitsbeleid te fileren. "Waarom nemen zoveel mensen de auto of de trein? Omdat je hen betaalt om dat te doen", luidde de samenvatting. "Als ik aan buitenlanders vertel hoeveel België uitgeeft aan vervoerssubsidies geloven ze mij niet."

    Bedrijfsauto's
    Jens Hoj snapt niet dat het gebruik van de personenwagen wordt aangemoedigd met de regeling voor bedrijfsauto's. De recente aanpassing van dat systeem is volgens hem een druppel op een hete plaat. "Niemand slaat een dikke BMW af als hem dat nauwelijks 2.500 euro per jaar kost." Ook over de prijs van het spoorverkeer wordt volgens Hoj niet nagedacht. "Een treinticket moet duurder zijn in de spits, want het spoor zit aan zijn maximumcapaciteit", zegt hij. "Wat is bovendien de economische meerwaarde van bijvoorbeeld werknemers en studenten die op hetzelfde tijdstip de trein nemen? Werk samen met de scholen!"

    Rekeningrijden
    Hoj gaf toelichting bij het lijvige OESO-rapport dat vorig jaar al aan de regeringen werd overgemaakt en kreeg intussen bezoek van minister Crevits. "Ze kwam uiteenzetten dat Vlaanderen een systeem van rekeningrijden bestudeert, maar dat zal volgens ons weinig tot niets bijdragen", zegt de expert. "Een goede taxatie moet gedifferentieerd zijn naar plaats en tijdstip. Anders zal je nooit de files oplossen, maar enkel de schatkist spijzen."

    17-01-2014 om 22:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeerboete voor begrafenisondernemer Ik kon de kist toch niet loslaten

    Parkeerboete voor begrafenisondernemer

    Ik kon de kist toch niet loslaten

    Zouden ze zich niet beter bezig houden met de criminelen op te pakken. De straat is zo onveilig, maar het enige dat ze kunnen is belachelijke boetes geven. Schande ! De persoon die de boete uitschreef mogen ze voor mijn part ontslaan. Die mannen moeten er enkel voor zorgen dat ze hun aantal "retributies" per dag hebben.

    Een gemeente waar men moet betalen voor te parkeren is al diestal op zich. . Maar een werkende bestuurder doen betalen is oplichting.....

    Een uitvaartondernemer heeft een parkeerboete gekregen terwijl hij de kist van de overledene hielp binnendragen in de kerk van Vilvoorde. Hij had zijn volgwagen net achter de lijkwagen geparkeerd. Achter de voorruit lag een officieel bordje met daarop 'uitvaartondernemer met dienst, dank voor uw begrip'. De man is woest en weigert om de som te betalen.

    De uitvaartdienst in kwestie vond plaats op 30 december vorig jaar. "Om 9.25 uur kwam ik samen met mijn collega's toe aan de kerk van Vilvoorde voor de plechtigheid die om 10 uur begon", zegt uitvaartondernemer Patrick Petit. "Ik stapte uit mijn volgwagen en ging mijn collega's helpen om de kist in de kerk te zetten. De begroeting van de kist begon om 9.40 uur, dus moesten we snel verder werken. Ik stond één auto verder dan mijn lijkwagen en legde een officieel bordje van 'uitvaartondernemer met dienst, dank voor uw begrip' achter mijn voorruit."

    Boete na 7 minuten
    Om 9.35 uur was hij alweer buiten. Toen hij aan zijn wagen kwam zag hij een parkeerticket achter zijn ruitenwisser. "Precies zeven minuten ben ik weg geweest. Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik ben de parkeerwachter die iets verderop liep achterna gelopen. Hij antwoordde gewoon dat 'het mijn probleem was'. Ik kan begrijpen dat sommige mensen niet willen betalen, maar ik stond daar niet voor mijn plezier. Ik was daar om iemand naar haar laatste rustplaats te begeleiden. Ik heb zelfs de kans niet gehad om geld in de parkeermeter te steken."

    Petit nam contact op met parkeerbedrijf Optimal Parking Control (OPC). Pas na veertien dagen en drie mails kwam er een antwoord. "Ze stuurden een formeel bericht dat ze geen enkele reden tot annulering van de retributiebon zagen. Dat is de schande voorbij. Ik kon kiezen tussen de kist laten vallen en om een parkeerticket spurten of mijn job met het nodige respect uitoefenen. Een beetje begrip."

    Het gaat om een boete van 15 euro, maar Petit is vastbesloten. "Ze mogen doen wat ze willen. Een gerechtelijke procedure beginnen of een deurwaarder op mij afsturen. Ik betaal het niet."

    Francine De Prins (Groen), als schepen bevoegd voor parkeerbeleid, geeft de man gelijk. "Wij vinden dit als stad zeker overdreven", reageert ze. "Het kan voor ons absoluut niet dat die begrafenisondernemer op die manier beboet wordt. Wij zullen dit zeker opnemen in onze vergadering met de concessiehouder. We zullen ook de foto opvragen die op het moment van de boete is genomen. Misschien heeft de parkeerwachter het bordje uitvaartondernemer niet gezien. De uiteindelijke beslissing ligt wel bij hen. Dat is zo bepaald in de concessieovereenkomst." Bij OPC was niemand bereikbaar voor commentaar.

    17-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    16-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie waarschuwt Plak je webcam af

    Politwaarschuwt Plak je webcam af

    De politie raadt aan om de webcam van je computer, laptop of tablet af te plakken wanneer je die niet aan het gebruiken bent. ‘Uit een internationaal onderzoek is gebleken dat een hacker er in is geslaagd om Belgen te filmen toen hun webcam volgens hen af stond.’

    Wanneer je webcam af staat, kan niemand je zien. Dat is toch wat het overgrote deel van de mensen denkt. Helaas blijkt dat niet altijd waar: steeds vaker slagen hackers erin om te kijken door webcams die eigenlijk niet aan staan.

    De Nederlandse en Belgische politie raden je dan ook aan om je webcam af te plakken. De waarschuwing komt er naar aanleiding van het proces van een 18-jarige Nederlander die op 2.000 computers software had geïnstalleerd om webcams en microfoons te hacken.

    ‘Ook in ons land zijn enkele gevallen gekend waarbij hackers er in slagen om je webcam aan te zetten wanneer je dat niet wenst’, zegt Peter De Waele, hoofdinspecteur van de pedofiliecel bij de Brusselse gerechtelijke politie, aan VTM Nieuws. ‘Paranoia worden is niet nodig, maar we vragen de mensen wel om hun webcam af te dekken als je die niet gebruikt. Dat gaat heel eenvoudig, bijvoorbeeld met een post-it.’

    Het gaat ook om Belgen, benadrukt De Waele. ‘Er lopen tal van internationale onderzoeken, waaruit blijkt dat een hacker er toch in is geslaagd om ook Belgen te filmen wanneer zij het niet wensten.’

    16-01-2014 om 23:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderrechtencommissarissen willen dubbele familienaam

    Kinderrechtencommissarissen willen dubbele familienaam

    Kinderrechtencommissarissen willen dubbele familienaam

    Het Instituut voor Gelijkheid voor Mannen en Vrouwen (IGVK) en de Belgische kinderrechtencommissarissen willen dat kinderen een dubbele familienaam krijgen. Dat bleek zopas tijdens hoorzittingen in de Kamer.

    Momenteel krijgt ieder kind automatisch de familienaam van zijn vader. Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) wil dat veranderen. Ze stelt voor dat de ouders de naam van hun kind mogen kiezen: ofwel de naam van één van beide, ofwel hun beider naam. Bij onenigheid krijgt het kind de naam van de vader. Het Adviescomité voor Maatschappelijke Emancipatie van de Kamer organiseert momenteel hoorzittingen over het thema.

    "Discriminatie"

    Het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen noemt de huidige regeling - in tegenstelling tot de meeste andere deskundigen en in tegenstelling tot de recente rechtspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg - "discriminerend" voor de vrouw. Het IGVM wil dat de dubbele naam verplicht wordt, maar de ouders mogen kiezen welke familienaam eerst komt. Als ze er niet uitgeraken, dan beslist de ambtenaar van de burgerlijke stand na loting. In de tweede generatie kiezen de ouders volledig de dubbele naam, maar bij onenigheid krijgt het kind de eerste naam van elke ouder.

    "Als een kind geboren wordt na de nieuwe wet, dan moeten alle andere kinderen, ook de volwassenen, de nieuwe naam van dat kind krijgen",heette het in de tekst. Omdat er bij soms 20 jaar of meer kan liggen tussen de kinderen en sommige van die kinderen al gehuwd kunnen zijn, veranderde de spreekster haar voorstel. De kinderen "kunnen" dezelfde naam hebben, zo luidde het nu.

    Maatschappelijk draagvlak

    Volgens een studie van het IGVM uit 2001 wil 28,8% van de Belgen het huidige systeem behouden, terwijl de rest op een of andere manier de naam van de moeder wil betrekken bij de naamwetgeving. "Er is dus wél een maatschappelijk draagvlak voor deze verandering", zo luidde het.

    De Belgische Kinderrechtencommissarissen zijn ook voor de dubbele familienaam gewonnen.

    Geen vrije keuze

    Eerder vonden de Vlaamse deskundigen (professoren familierecht) dat de ouders niét moeten kunnen kiezen omdat dit voor te veel problemen kan zorgen. Ze pleitten voor een simpele en eenvormige regeling, maar verschilden van mening over hoe die er moet uitzien. Ze wezen er ook op dat de huidige regeling niét discriminerend is. En ze vonden dat er weinig tot geen maatschappelijke interesse is om de naamwetgeving te veranderen.

    Senaeve: "Naam van de vader"

    Professor Patrick Senaeve (KULeuven, familierecht) vond dat de huidige regeling behouden moet blijven. "Het kind moet de familienaam van zijn vader krijgen. Dat is een compensatie voor de sterkere fysieke band die het kind met de moeder heeft omdat de moeder het kind draagt. Bovendien is de familienaam van de vader een psychologische druk om zich in te laten met de verzorging van het kind. Het is bijzonder belangrijk omdat bij echtscheiding meer dan 80% van de kinderen automatisch naar de moeder gaan".

    Swennen: "Dubbele naam, moeder eerst"

    Professor Frederik Swennen (Universiteit Antwerpen) stipte ook aan dat de huidige regeling niét discriminerend is. Hij was ook tegen keuzevrijheid voor de ouders: "De naam is een recht van het kind, niet van zijn ouders". Hij wilde dat de kinderen automatisch een dubbele naam krijgen: eerst die van de moeder en dan die van de vader. In de volgende generaties krijgen de kinderen dan de eerste naam van de moeder gevolgd door de eerste naam van de vader. De moeder moet voor Swennen eerst omdat het altijd duidelijk is wie zij is.

    Volgende week hoort men de burgerlijke stand.

    16-01-2014 om 15:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!