Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    04-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peiling: Antwerpen wil zowel N-VA als Peeters

    Peiling: Antwerpen wil zowel N-VA als Peeters

    n va grootste partij peeters favoriet als minister president

     De N-VA scoort in de provincie Antwerpen 33% van de stemmen voor de federale verkiezingen, maar 64,2% wil Kris Peeters houden als Vlaams minister-president. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van uw krant.

    Volgens de peiling van het onderzoeksbureau Profacts wordt de N-VA gevolgd door CD&V met 17,3% van de federale stemmen. Groen wordt met 11,6% de derde partij van de provincie.

    Peeters populairste

    Voor de Vlaamse verkiezingen geniet Kris Peeters (CD&V) met 64,2% duidelijk de voorkeur als minister-president. Bijna 38% van de kiezers wil hem zelfs als federaal premier, hoewel hij daarvoor geen kandidaat is.

    Bart De Wever oogst als kandidaat-premier 33,4% van de Antwerpse stemmen. Maar ruim de helft van de kiezers in de provincie wil dat De Wever burgemeester van Antwerpen blijft in plaats van te kiezen voor het ambt van federaal premier of Vlaams minister-president.

    Kieskanton Antwerpen

    In het kieskanton Antwerpen valt vooral de hoge score van Groen (17,3%) voor de federale verkiezingen op. Aangezien dat kanton bestaat uit de stad en Zwijndrecht, zou dat een beloning kunnen zijn voor het hardnekkige verzet van Groen tegen de Oosterweelverbinding.

    Arrondissement Mechelen

    In het arrondissement Mechelen scoort Open Vld met 12,2% enkele procenten hoger dan elders in de provincie. Wellicht is dat de bonus van de Mechelse burgemeester Bart Somers.

    Arrondissement Turnhout

    In het arrondissement Turnhout houdt CD&V opvallend goed stand. N-VA (35,1%) en CD&V (27,6%) oogsten daar samen een grote meerderheid van de stemmen.

    LM

    Analyses en reacties op de peiling leest u in een uitgebreid dossier, zaterdag in Gazet van Antwerpen.

    04-05-2014 om 11:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes tieners van school gestuurd na seksfeestje op schoolreis

    Zes tieners van school gestuurd na seksfeestje op schoolreis

    Eerlijk gezegt zou dit niet bij mij door de beugel kunnen , als de jongens van school gestuurd worden maar het meisje alleen geschorst , eigenlijk zijn ze allemaal schuldig

    Zes tieners van school gestuurd na seksfeestje op schoolreis

    Zes tieners zijn uitgesloten van het Brusselse college Saint-Michel omdat ze tijdens een schoolreis aan een seksfeestje hadden deelgenomen. Dat meldt Sudpresse zaterdag. De school is het meest prestigieuze college van het land. Zo liep ook onder andere prins Filip er school.

    Tijdens een uitstap in januari was een seksfeestje georganiseerd in de slaapzaal van de jongens van het vierde secundair. Een zestienjarige meisje stemde daarmee in, aldus de informatie van Sudpresse. In maart was het meisje betrapt in een compromitterende positie met een andere leerling in het schoolgebouw, waarna de feiten aan het licht kwamen.

    De directeur van het college besliste eerst om de betrokken leerlingen voorlopig van school te sturen, maar sloot hen daarna definitief uit. Zes jongens zijn dus definitief van school gestuurd, terwijl het meisje geschorst is.

    De ouders van de betrokken leerlingen zijn kwaad en hebben beroep aangetekend bij de inrichtende macht van de school. Ze kondigden ook aan naar het gerecht te stappen.

    De directeur van het college, Paul-Benoît de Monge de Franeau, wenst geen commentaar meer te geven bij het seksschandaal. Dat heeft hij zaterdag verklaard. Hij wil daarmee aan het einde van het schooljaar het respect voor de sereniteit garanderen en herinnert eraan dat de beroepen die werden ingediend tot terughoudendheid nopen.

    04-05-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    03-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontsnappen aan boetes wordt onmogelijk behalve te voet

    Ontsnappen aan boetes wordt onmogelijk behalve te voet

    Denk dat hij eens goed moet nadenken hoe hij dit gaat doen , eerst en vooral kan dit maar na een arrest van rechtbank of een deurwaarder die deze boete in opdracht moet innen. als men een verkeersboete krijgt voor snelheid lopen er steeds een paar dagen tussen wanneer u deze ontvangt , dus je loopt een boete op en je kan bij voorbeeld 1 dag later tegen een controle aanlopen en je zou al moeten betalen ? en dit zonder dat je al papieren heb gehad , dus kan men zich ook niet verantwoorden , en je zou uw auto kunnen kwijt spelen , de auto is nog steeds eigendom van de eigenaar van het voertuig of de bank als die met een lening is ,daar al eens aan gedacht ? dat boete's moeten betaald worden ok , maar niet op deze manier , want dit kan evenwel s'avonds zijn en je hebt geen openbaar vervoer meer om naar huis te geraken of iemand die je kan komen halen , wie gaat deze kosten betalen voor een overnachting ?

    De vraag is....telt dat ook voor over de taalgrens? Of is dit zoals bij de pestbelastingen? Dat de mobiele ploegen van de douane enkel de Vlaamse wegen afschuimen, op jacht naar wanbetalers en de Franstaligen rustig mogen verder rijden?

    archiefbeeld

    Ontsnappen aan boetes wordt in ons land zo goed als onmogelijk. Minister van Financiën Koen Geens (CD&V) wil de mobiele ploegen van de douane voortaan álle soorten onbetaalde boetes laten invorderen, van boetes voor snelheidsovertredingen tot boetes voor zwartwerk. Betaalt u ze niet, dan speelt u uw auto kwijt.

    De Belgische schatkist loopt jaarlijks zo’n 118 miljoen euro mis aan boetes die mensen niet betalen. Dat kan gaan van boetes voor snelheidsovertredingen tot een boetes wegens zwartwerk. Minister van Financiën Koen Geens (CD&V) heeft een plan klaar om dat bedrag veel efficiënter tóch te gaan innen, met behulp van de mobiele ploegen van de douane.

    En Geens wil de douane voortaan álle onbetaalde penale boetes laten innen. ‘Nu zijn we beperkt tot boetes die door politierechters zijn opgelegd, bijvoorbeeld wegens bellen achter het stuur’, zegt Francis Adyns. Geens wil dat uitbreiden naar alle boetes, bijvoorbeeld wegens zwartwerk of andere strafrechterlijke veroordelingen. Wie die dus niet betaalt, neemt binnenkort maar beter de fiets of gaat te voet.

    03-05-2014 om 22:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA grootste partij in Antwerpen Peeters favoriet als minister-president

    N-VA grootste partij in Antwerpen Peeters favoriet als minister-president

    33 procent voor de NVA en 17,3 voor de CD&V,als bartje het jobke van minister president aan peeters laat hebben ze een meerderheid

    Een stem voor Peeters is een stem voor Arco en PS. Meer verstarring en minder welzijn en welvaart. De kiezer krijgt maar een keer de kans tot 2019 om te kiezen voor verandering en dat is binnen drie weken. Verspeel die kans niet!

     Volgens een peiling in opdracht van Gazet van Antwerpen zal op 25 mei 33 procent van de inwoners van de provincie Antwerpen voor N-VA kiezen. CD&V haalt 17,3 procent, de derde grootste partij in de provincie is Groen met 11,6 procent.

    Uit dezelfde peiling blijkt blijkt dat de meeste kiezers Kris Peeters verkiezen als nieuwe minister-president van Vlaanderen (64,2 procent). Bart De Wever bekoort 33,4 procent van de ondervraagden als mogelijk federaal premier van ons land. 

    De meeste kiezers vinden ook dat Bart De Wever burgemeester van Antwerpen moet blijven. Opvallend is nog dat Groen in de stad Antwerpen zeer goed scoort. 

    Het onderzoeksbureau Profacts peilde vorige week telefonisch naar de kiesintenties van 1.007 inwoners van de provincie Antwerpen. De volledige resultaten en reacties staan morgen in Gazet van Antwerpen.

    03-05-2014 om 11:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    02-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lid van een vakbond? Dan daalt je kans op een job

    Lid van een vakbond? Dan daalt je kans op een job

    De vakbonden zouden zich beter terug bezig houden met de kerntaak, beschermen van werknemers in loondienst, en zich niet laten smeren door werkgevers. Verder maken ze zichzelf vermeend onmisbaar door het zwaar gesubsidieerd uitvoeren van overheidstaken waardoor hun echte bestaansreden steeds meer plaats moeten maken voor hun geldbeheer.

    Dat zegt meer over vakbonden als over werkgevers.

    Werkzoekenden die in hun sollicitatiebrief vermelden dat ze lid zijn van een vakbond, hebben bijna een kwart minder kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Dat blijkt uit een onderzoek van Stijn Baert (UGent).

    Voor zijn onderzoek stuurde hij fictieve sollicitatiebrieven, in reactie op bestaande vacatures. Wanneer die brief geen lidmaatschap van een vakbond vermeldde, kreeg 18,6 procent van de kandidaten een uitnodiging voor een jobgesprek. Werd het lidmaatschap van een vakbond wel vermeld, dan daalde het aantal uitnodigingen naar 14,3 procent.

    Sociaal
    Uit verder onderzoek van zijn data besluit Baert dat de leden van de socialistische vakbond het strengst behandeld worden, en die van de liberale vakbond het minst. Het percentage van vakbondsleden die actief zijn binnen de sector is bepalend in de weerstand van de werkgever. Dat kon al afgeleid worden uit eerder internationaal onderzoek. 

    "Hoe meer gesyndiceerde werknemers binnen een bepaalde sector, hoe hoger de kans op discriminatie van vakbondsleden", aldus de onderzoekers, die wijzen naar de hoge discriminatie in de industrie, traditiegetrouw een sector met veel gesyndiceerde werknemers.

    Een relatie tussen discriminatie en bedrijfsgrootte is niet bevestigd voor Vlaanderen, hoewel dat op basis van de literatuur wel vermoed kon worden.

    Solliciteren
    Voor het onderzoek werden 576 brieven uitgestuurd: twee voor elke vacature waarvoor gekandideerd werd. Op de ene brief stond vermeld dat de kandidaat lid is van de jongerenafdeling van een vakbond, op de andere dat hij lid is van een toneelvereniging. Verder waren de brieven zo goed als helemaal gelijkaardig.

    02-05-2014 om 23:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit waagde rechts zich zo ver als nu

    Nooit waagde rechts zich zo ver als nu

    Maar waar is het probleem ? Het kaat toch koet ? Waarom bibberen en bezen die salon-socialisten dan voor ? . Kan het misschien zijn dat ze ons Vlamingen al decennia lang bedriegen . en zelfs de domme Vlamingen dat nu eindelijk door hebben ?

    Het zijn weer eens verkiezingen... iedereen die dat ooit al eens meegemaakt heeft weet dat dit het moment is waarop partijen afschuwelijk overdrijven. En liegen dat het nauwelijks te begrijpen is, waarna er een moment komt dat ze het wel toegeven, maar dat hoort zo, omwille van het compromis. We beloven wel een en ander, maar wat we doen, dat zien we wel nog later...

    "De keuze is nog nooit zo scherp geweest als nu. Nooit waagde rechts zich zo ver als nu.", stelt Gents sp.a-boegbeeld Freya Van den Bossche. Tijdens haar 1 mei-toespraak probeerde ze te overtuigen op 25 mei voor haar partij te stemmen. "Er is iemand die het voor u opneemt: die iemand, dat zijn wij, de socialisten!"

    Van den Bossche haalde op de Vrijdagmarkt hard uit naar rechts. "Ik heb een boodschap voor de rechterkant, een boodschap van ons hele plein. Er is geen mens, werkelijk geen mens, die blij is zijn werk te verliezen. (...) Waar halen jullie het lef om te zeggen dat mensen niet willen werken? Ga dat maar eens uitleggen aan de arbeiders van Ford Genk."

    Rechts
    Ze zette het verschil tussen links en rechts in de verf. "Het verschil is dat zij vinden dat u maar voor uzelf moet zorgen, wij vinden dat we voor elkaar moeten zorgen. Wij staan aan uw kant."

    Van den Bossche wil zich inzetten om voor "zekerheid" te zorgen. "De zekerheid dat u uw huis kan afbetalen als u uw job verliest. De zekerheid dat u zal toekomen aan het eind van de maand. De zekerheid dat uw kinderen het best mogelijke onderwijs krijgen."

    Merci, Elio
    De PS blijft een favoriete partner, maakte ze duidelijk. "Wij nemen de handschoen op. En dat doen we niet alleen, we doen dat samen met onze vrienden aan de overzijde van de taalgrens." Volgens Van den Bossche mag België er fier op zijn dat het als geen ander land zo sterk door de crisis is geloodst. "En daarom zeg ik, vol overtuiging en namen ons allemaal: Merci, Elio!" Een deel van het plein begon daarop de naam van de premier te scanderen.

    Afsluiten deed ze met een optimistische boodschap. "Wees niet bang. Wij staan aan uw kant en we wijken niet. Wij zijn niet bang omdat we samen zijn. En wie samenwerkt, is altijd sterk genoeg. Alles is nog mogelijk, u kan nog alles veranderen."

    Vieze pollekes
    In Mechelen sprak ook Caroline Gennez, Vlaams lijsttrekker voor sp.a in de provincie Antwerpen, zich uit over de rechtse partijen: "Waar links verdeeld is, kust rechts zijn vieze pollekes." Net als in onder meer Antwerpen en Gent werd er opgeroepen om opnieuw een blok te vormen met socialistische mutualiteit, vakbond en partij.

    Gennez beklom het podium met ABVV-topman Rudy De Leeuw - die Mechelen aansprak als 'Leuven' - en Paul Callewaert, algemeen secretaris van het socialistisch ziekenfonds. Die trok onmiddellijk van leer tegen N-VA, een constante doorheen deze 1 mei. 


    "In het V-plan wordt 5,7 miljard bespaard op gezondheidszorg, dat is wat we met z'n allen uitgeven aan specialisten", rekende hij voor. "Dit zou dus betekenen dat iedereen de specialist voortaan zelf moet betalen. Een kankerbehandeling kost al gauw 400.000 euro, wie betaalt dát na 25 mei? Daar gaat het om, laat u niet doen."

    Verdeeld
    "Dit is de belangrijkste 1 mei sinds heel lang. Deze 1 mei zal de verrijzenis zijn van onze beweging (...) Waar links verdeeld is, kust rechts zijn vieze pollekes", vulde lijsttrekker Gennez aan. 

    De voormalige partijvoorzitster brak daarop een lans voor extra investeringen in gemeenschapsvoorzieningen. "Elk kind moet de kans krijgen zijn talenten te ontplooien, daarvoor moeten we hervormen, om te verbeteren."

    Profeten
    Gennez noemde haar partijgenoten de 'profeten van de vernieuwing' en plaatste dat tegenover de 'onheilsprofeten van de angst'. "Wij zullen niet toelaten dat die onheilsprofeten de koopkracht afschaffen, dat ze de betaalbaarheid van de pensioenen in het gedrang brengen, dat ze het land opnieuw blokkeren door bevolkingsgroepen tegen elkaar uit te spelen", zei ze. "Laat u niet afschrikken", besloot Gennez. "De toekomst begint nu en ze zal socialistisch zijn."

    02-05-2014 om 11:07 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    01-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De superbacterie rukt op: gaan we er allemaal zo aan?

    De superbacterie rukt op: gaan we er allemaal zo aan?

    We zijn gewoon met te veel mensen in de wereld, de steeds beter wordende geneeskunde is daar één van de oorzaken van, maar zoals het in de natuur zichzelf steeds reguleert, zal er een grote epidemie uitbreken waardoor de helft of meer van de populatie zal sterven. Dit had eigenlijk al lang moeten gebeuren, we leven eigenlijk serieus op krediet.

    Allemaal de schuld van de PS..

    De superbacterie rukt wereldwijd op. In die mate zelfs dat ze "de verworvenheden van de moderne geneeskunde bedreigt". Die harde conclusie komt niet uit een fictieve tv-serie als 'Cordon' maar uit een reëel verslag van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over de toenemende resistentie tegen antibiotica. Dat zal meer en meer ziektes en infecties in de toekomst onbehandelbaar maken.

    De gezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties beweert dat dit laatste "helemaal geen apocalyptische fantasie" is. "Het is een erg realistische mogelijkheid in de 21ste eeuw", aldus de adjunct-directeur-generaal van de WHO, dokter Keiji Fukuda.

    Moeten we dan echt bang zijn voor de toekomst? Het WHO-verslag stelt duidelijk dat de resistentie tegen veel voorkomende bacteriën alarmerende hoogtes heeft bereikt in heel wat delen van de wereld. "Vaak is de bestaande behandeling voor gewone inffecties inefficiënt geworden in bepaalde omgevingen", aldus Fukuda.

    De arts heeft het dan over longontsteking, bloedvergiftiging, gonorroe, infecties aan de urinewegen, buikloop maar ook ziektes als HIV en malaria.

    Dat iemand zelfs in het post-antibioticatijdperk aan buikloop zou overlijden, blijft weliswaar onwaarschijnlijk. Maar wie het ongeluk heeft met aan antibiotica resistente microbes in het bloed te zitten, die zou er wel aan kunnen sterven.

    Creatief met nieuwe medicatie
    John Turnidge, een prof uit Adelaide die gespecialiseerd is in microbiologie en besmettelijke ziektes, voegt eraan toe dat de verspreiding van buikloop zou toenemen omdat de antibiotica die we nu gebruiken er ook voor zorgt dat de ziekte beperkt blijft tot de patiënt in kwestie. Turnidge beweert dat een land als Australië nu al kampt met ziektes die in sommige gevallen resistent geworden zijn aan hun behandeling, zoals gonorroe en bepaalde stafylokokken. "Dat is beangstigend want van zodra medicatieresistentie intreedt, zal het zich snel verspreiden. We zullen heel creatief moeten zijn voor de volgende generatie geneesmiddelen."

    Ook de bekende E.coli-bacterie die in bepaalde gevallen eveneens resistent is geworden aan antibiotica zou voor onheil kunnen zorgen. Operaties die nu nog veilig verlopen, zoals bij appendicitis, zouden levensgevaarlijk kunnen worden.

    Misbruik van antibiotica
    Het is al langer geweten dat een van de hoofdoorzaken van bacteriële resistentie zit in het feit dat de mens te snel en onnodig antibiotica tot zich neemt. De WHO stelt dat superbacteriën in opmars zijn door misbruik van antibiotica en door een gebrek aan hygiëne in ziekenhuizen. De organisatie heeft het over een wereldwijde noodsituatie. "Zonder dringende, gecoördineerde actie van alle belanghebbenden, is de wereld op weg naar een post-antibioticatijdperk, waarin veel voorkomende infecties en kleine verwondingen die al decennia behandelbaar zijn geweest weer kunnen doden", zegt Fukuda.

    Het verslag van de WHO verzamelde gegevens van 114 landen en onderzocht voornamelijk zeven verschillende bacteriën die verantwoordelijk zijn voor ziektes als buikloop, longontsteking, gonorroe en infecties aan de urinewegen.

    MRSA
    Het bekendste geval van immuun zijn voor behandeling in Europa is MRSA (meticilline-resistente Staphylococcus aureus) of ziekenhuisbacterie. Volgens de WHO is er in Amerika sprake van resistentie in 90 procent en in Europa in 60 procent van de gevallen. Wie besmet is, heeft 64 procent meer kans om eraan te sterven dan wie de niet-resistente bacterie opliep.

    01-05-2014 om 23:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omkoping doodnormaal in rechtbank van Veurne

    Omkoping doodnormaal in rechtbank van Veurne

    Wat is eerlijkheid is niet meer normaal zo mensen zouden voorbeeld functie moeten zijn , maar ze zijn niet te vertrouwen nog de advocaten , daar heb ik wel mijn buikje van vol ze kosten veel geld en ze helpen u niet wat ze zitten te lachen met de tegenpartij en zo meer en ondertussen loopt de rekening ...Hoop dat ze me daar van sparen , ga wel ZELF doen op de rechtbank wat vertrouwen is ver zoek ze zijn één en al rotte appels ....Walg van zo mensen .

    De partijen die vlaanderen reeds hondert jaar verkopen gaan dit probleem oplossen zeker als ze er bij zijn volgende keer maar dat lolleken duurt al twintig jaar maar ze deden allemaal dat hun neus bloede en nu hebben ze ook geen komentaar ze moeten hun pijlen richten op de Nva want die bedrijgen hun politiek bestaan.hopelijk krijgen de traditioneele partijen de afrekening dat De Gucht de wijn kan op flessen trekken in plaats van de kiezer.

     In de rechtbank van Veurne zijn wanpraktijken al jaren doodgewoon. Dat blijkt uit een reportage van 'Telefacts' die eerst verboden was, maar gisteren na het vonnis van een rechter in kortgeding dan toch mocht getoond worden. Yves Vanmaele, tot vorig jaar rechter in de West-Vlaamse stad, had de reportage laten verbieden.

    In het programma getuigden gisterenavond meerdere mensen over omkopingspraktijken bij de rechtbank en de rol van onderzoeksrechter Vanmaele. Die kwam eerder dit jaar in opspraak, nadat wietboer Geert De Brabander bekendmaakte dat hij rechters in Veurne via zijn advocate had omgekocht. Zij onderhield goeie banden met de rechters en zei dat ze de zaak zou regelen. Dat zou hem wel "10.000 euro per rechter" kosten, verklaarde De Brabander in de reportage. De cannabisboer is bovendien in het bezit van een opname van een gesprek tussen zijn vrouw en zijn advocate over omkoping. 

    De getuigenis van De Brabander was niet de enige. Zo onthulde een vrouw dat ze van een advocate van de balie te Veurne ooit een post-it heeft ontvangen met daarop het privéadres van een rechter bij wie ze "een vonnis op bestelling" kon kopen. Een andere klokkenluider heeft weet van zeker vier mensen die cadeaus of geld hebben bezorgd aan Vanmaele. Gepensioneerd politiecommissaris Johan Vanblaere vertelde in de reportage dat hij niet langer kon zwijgen. "Ik heb nachten niet geslapen soms", klonk zijn antwoord op de vraag of Vanmaele te ver is gegaan.

    Vanmaele zelf wenste niet te reageren voor de camera. Via zijn advocaat, John Maes, verspreidde hij evenwel een geschreven reactie waarin hij de beschuldigingen van corruptie "met de meeste klem" ontkent.

    Rechter Vanmaele ging vorig jaar met vervroegd pensioen. Vorige maand werd hij door het parket-generaal in Gent in verdenking gesteld van heling, afpersing, valsheid in geschrifte en fiscale inbreuken. Er loopt ook een tweede onderzoek over omkoping van magistraten.

    01-05-2014 om 10:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    30-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat verandert er op 1 mei?

    Wat verandert er op 1 mei?

    Een kleine maand voor de verkiezingen op 25 mei maakt de regering nog eens gebruik van ‘de eerste van de maand’ om enkele nieuwe regels van kracht te laten worden. Op 1 mei veranderen bijvoorbeeld onder meer de regels voor de Vlaamse huurpremie, het politiereglement voor watersporters en de inschakelingsuitkering voor kwetsbare groepen. Een overzicht.

    Vlaamse huurpremie en -subsidie gewijzigd

    Op 1 mei worden nieuwe regels voor de Vlaamse huurpremie en -subsidie van kracht. De Vlaamse overheid helpt daarmee mensen die al lang wachten op een sociale woning of die verhuizen van een slechte onaangepaste woning naar een goede woning op de private huurmarkt.

    Voor de huurpremie wordt de doelgroep uitgebreid. Voortaan volstaat het om vier jaar ononderbroken ingeschreven te zijn bij een sociale huisvestingsmaatschappij om in aanmerking te komen. Tot nu toe was dat vijf jaar.

    Bij de maandelijkse tegemoetkoming voor een huurder die vanuit een ‘slechte’ naar een ‘goede’ private huurwoning verhuist, wijzigt vanaf 1 mei onder meer de berekeningswijze van de subsidie. Voortaan zal het gaan om een derde van de huurprijs, met een maximum van 120 euro.

    Ook alcoholcontrole voor watersporters

    Watersporters op de binnenwateren, in de havens en op de stranden van de kust kunnen zich vanaf 1 mei aan alcohol- en drugcontroles verwachten. Het vernieuwde Algemeen Politiereglement voor de Scheepvaart op de Binnenwateren (APSB) maakt die controles voortaan mogelijk.

    Het APSB vermeldde al een verbod op dronkenschap, maar het vernieuwde reglement bepaalt nu ook op welke manier de politie controles kan uitoefenen. De controles zullen op dezelfde manier gebeuren als in het wegverkeer. Ook de straffen zullen gelijkaardig zijn aan die op de weg, al zal dat ook afhangen van de beoordeling van het parket.

    Vanaf 1 mei zal bovendien waterskiën, jetskiën en varen bij hoge snelheid verboden worden wanneer de zichtbaarheid minder dan 300 meter bedraagt. Tot nu toe gold enkel dat de zichtbaarheid ‘voldoende’ moest zijn.

    Dienstencheques van 8,5 euro niet langer geldig

    De dienstencheques met de oude waarde van 8,5 euro vervallen op 1 mei. Ze kunnen vanaf dan niet meer gebruikt, terugbetaald of omgeruild worden. Wie papieren dienstencheques nog wil omruilen of terugbetaald krijgen, moet ervoor zorgen dat de nodige formulieren ten laatste op 30 april bij Sodexo zijn. Sinds 1 januari van dit jaar kosten dienstencheques 9 euro voor de eerste 400 stuks, en 10 euro voor de volgende 100. De oude dienstencheques kunnen dus nog tot en met eind april gebruikt worden.

    Elke dienstencheque geeft recht op een uurtje huishoudelijke hulp zoals koken, wassen en poetsen.

    Fiscus kan bankgegevens centraal opvragen

    De fiscus kan vanaf 1 mei de bankgegevens van alle Belgen opvragen bij het Centraal Aanspreekpunt (CAP), een daarvoor opgerichte instantie. Dat CAP bevat alle bankrekeningnummers die natuurlijke personen en rechtspersonen, die al dan niet in België wonen, bij Belgische financiële instellingen hebben. De fiscus moet zo een snel overzicht krijgen van de banken die hij moet contacteren bij een onderzoek naar een belastingplichtige.

    Die databank zal onder strikte voorwaarden elektronisch geraadpleegd kunnen worden door hooggeplaatste belastinginspecteurs, en enkel als er een duidelijk vermoeden van fiscale fraude bestaat. De belastingplichtige moet vooraf een waarschuwing krijgen, zodat die zich kan verdedigen. Ze kunnen ook gratis een overzicht krijgen van de op hun naam bij het CAP geregistreerde gegevens.

    De banken hadden tot 1 februari de tijd om de identiteit van hun klanten en hun rekeningnummers in 2010, 2011 en 2012 naar de Nationale Bank door te sturen. De gegevens over 2013 moesten op 31 maart binnen zijn. Vanaf eind maart volgend jaar zullen ook de soort contracten meegedeeld worden.

    Kwetsbare groepen krijgen langer inschakelingsuitkering

    Jongeren met medische of mentale problemen hebben vanaf 1 mei twee jaar langer recht op een inschakelingsuitkering. De duurtijd stijgt van drie naar vijf jaar.

    De inschakelingsuitkering werd tot nu toe voor hoogstens drie jaar toegekend, maar voor twee groepen wordt die periode voortaan verlengd tot vijf jaar. Het gaat om werkzoekenden met ernstige medische of mentale problemen die positief meewerken aan een aangepast traject en om jongeren met een blijvende arbeidsongeschiktheid van minstens 33 procent die eenzelfde attitude hebben.

    Een inschakelingsuitkering is niet hetzelfde als een werkloosheidsuitkering. Die laatste wordt pas gegeven nadat iemand al een poosje heeft gewerkt en vervolgens onvrijwillig zonder werk valt. De inschakelingsuitkering is er daarentegen voor jongeren die nog niet of nog onvoldoende gewerkt hebben om recht te hebben op die werkloosheidsvergoeding.

    De uitkering wordt gegeven na de beroepsinschakelingstijd - de vroegere wachttijd - van twaalf maanden voor iemand die gestopt is met school, jonger is dan dertig, ingeschreven is bij de VDAB als werkzoekende en ook daadwerkelijk inspanningen heeft geleverd om werk te vinden.

    30-04-2014 om 11:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rutten Geen probleem om met N-VA te regeren

    Rutten Geen probleem om met N-VA te regeren

    Geen probleem dat er langs waalse kant niemand met NVA wil regeren. . NVA 32% en VB 10%; samen met blanco stemmen en stemmen voor partijtjes die toch niet in vlaams parlement geraken, kan dat genoeg zijn voor een meerderheid in het vlaams parlement. Vijf minuten politieke moed, BDW, en splits de onstaat België.

    Ze hebben gewoon schrik dat ze anders niet genoeg stemmen halen,de geldwolven.En dan kunnen ze de gewone werkende mens helemaal uitwringen tot op de laatste cent. . De rijken worden alsmaar rijker en de armen alsmaar armer,de middenklasse moet er gewoon tussen uit als deze 2 partijen samen aan de macht komen.

    Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten heeft er geen enkel probleem mee om met N-VA in een regering te stappen. Het moet dan wel gaan om een sociaal-economische groeiregering, niet om een bewindsploeg die het land wil splitsen. Dat zegt Rutten in interviews met Actua TV en dS Avond.

    "Ik pleit voor samenwerking. Als we met N-VA elkaar kunnen vinden op een aantal punten, dan is dat een belangrijke stap. Ik verwelkom dat ook. Alleen zitten we op het communautaire vlak op een andere lijn", zegt de liberale voorzitster in het programma Actua-Voorzitter.

    De uitzending werd gisteren opgenomen, dus voor de interviews met MR-voorzitter Charles Michel en vicepremier Didier Reynders verschenen waarin ze zeggen niet met de N-VA in een regering te stappen, indien ze na 25 mei aan zet zijn. "Als je eerst maandenlang alleen maar vijanden maakt, mag je niet verbaasd zijn dat je bijna geen vrienden overhoudt", klinkt het vandaag ook op de website van De Standaard. "De N-VA heeft de Franstaligen maandenlang geschoffeerd, dan moet je niet schrikken dat er een reactie komt. Laat ons kiezen voor samenwerken tussen partijen, zoals wij proberen. Zo hoort het in een democratie".

    Niet om het land te splitsen
    Rutten zegt ook te willen samenwerken met de N-VA. "In de politiek moet je samenwerken als je dingen wil realiseren. Je moet durven investeren in partners. Wij doen dat. De MR is onze zusterpartij. Wij willen dat ook met de N-VA doen, maar alleen als ze mee wil stappen in een sociaal-economische groeiregering. In waarschuw wel: als het erop gaat om het land te splitsen, doen wij niet mee".

    De liberale voorzitster zegt nog "dat het goed zou zijn dat er een duidelijk signaal komt van de kiezer voor een federale regering met een Vlaamse meerderheid".

    30-04-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    29-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders krijgen brief om kinderen wat meer in de gaten te houden

    Ouders krijgen brief om kinderen wat meer in de gaten te houden

     Het gemeentebestuur van Merchtem komt met een opmerkelijk initiatief om vandalisme tegen te gaan. De gemeente heeft een brief gestuurd naar alle ouders met daarin de vraag om hun kinderen wat meer in de gaten te houden.

    Hiermee wil de gemeente de problematiek rond hangjongeren aanpakken. Vooral tijdens schoolvakanties blijkt dat een probleem te zijn. ‘Er zijn klachten geweest van de uitbaters van de sporthal. De jongeren hangen daar rond in de ruimten beneden in de sporthal. Daarna lag er heel veel vuil, waren de toiletten besmeurd en was er ook een lichte vorm van vandalisme’, zegt Eddie De Block (Open VLD), burgemeester van Merchtem, aan VRT Radio. ‘We willen niet meteen repressief optreden, maar we willen wel dat de ouders hierbij betrokken zijn.’

    In de brief staat dat de ouders met hun kinderen moeten praten om vandalisme en druggebruik te beperken. ‘We willen de problematiek zeker niet overschatten, maar ook niet onderschatten, vandaar dit initiatief’, staat er onder andere in de brief te lezen. ‘We willen u dan ook vragen om met uw zoon/dochter hierover te spreken.’

    De brief werd ondertekend door burgemeester De Block, Steven Elpers, schepen van secundair onderwijs, en verschillende scholen.

    29-04-2014 om 23:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw zelfmoord in Brugse vrouwengevangenis Natasja miste onze baby te hard

    Opnieuw zelfmoord in Brugse vrouwengevangenis Natasja miste onze baby te hard

    Haar keuze respecteren verder geen woorden aan vuil maken 

    In de Brugse gevangenis heeft opnieuw een gedetineerde zelfmoord gepleegd. De Gentse Natasja Demedts (35) verhing zich donderdag in haar cel. "Onze baby was haar afgenomen, ze miste haar te hard", zegt haar echtgenoot. Het is de derde zelfmoord in drie maanden tijd in de afdeling.

    In de Brugse gevangenis heeft opnieuw een gedetineerde zelfmoord gepleegd. De Gentse Natasja Demedts (35) verhing zich donderdag in haar cel. "Onze baby was haar afgenomen, ze miste haar te hard", zegt haar echtgenoot. Het is de derde zelfmoord in drie maanden tijd in de afdeling.

    Natasja Demedts - die vier jaar geleden zes jaar cel kreeg voor drugsgebruik en -handel - verhing zich in de nacht van donderdag op vrijdag met het snoer van haar stereoketen. Eind januari pleegde op diezelfde afdeling de Thaise Sararat Khaengraeng (36) zelfmoord, amper 12 uur nadat ze door het assisenhof was veroordeeld tot 23 jaar cel voor doodslag op haar man. Ook eind maart beroofde zich een vrouwelijke gevangene van het leven.

    Natasja - bijna een jaar gehuwd met Birger Vandaele (30), met wie ze op 1 januari dochtertje Shinaya kreeg - liet een afscheidsbrief achter. "Maar die kan ik pas morgen bij de gevangenisdirectie ophalen", zegt haar man, zelf pas sinds februari op vrije voeten nadat hij voor drugshandel een straf van 7 jaar uitzat. "Ik weet niet wat er in die brief staat, maar ik weet wel dat mijn vrouw er enorm hard onder leed dat ze ons dochtertje niet langer bij zich kon hebben in de cel. Toen Shinaya één maand oud was, werd het kind bij haar weggehaald omdat de jeugdrechter oordeelde dat de opvoeding psychisch te zwaar voor haar werd. Sindsdien verblijft ons dochtertje in een pleeggezin."

    "We hadden gehoopt dat ik als papa dan tenminste voor ons kind zou mogen zorgen", zegt Birger. "Maar er werd gezegd dat ik daar niet klaar voor ben. Natasja en ik zijn in beroep gegaan tegen de beslissing van de jeugdrechter. Vandaag verneem ik of ik op termijn zelf voor ons kind mag zorgen."

    Wie met vragen zit over zelfdoding, kan telefonisch terecht bij Tele-Onthaal (106) of bij de Zelfmoordlijn (02-649.95.55) en op de websites tele-onthaal ofzelfmoordlijn.

    29-04-2014 om 11:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    28-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuur schiet maand te vroeg in gang

    Natuur schiet maand te vroeg in gang

    Hopelijk schiet de nieuwe regering ook zo vroeg in gang.

     

    De natuur loopt deze lente ongeveer een maand voor op vorig jaar. Ook is ze een stuk groener. Dat meldt de website Natuurbericht.nl. Loofbossen en graslanden zijn bijna 30 procent groener dan vorig jaar. Dat blijkt uit waarnemingen van de Groenindex, die met satellietbeelden wordt bepaald.

    De meidoorn bloeide dit jaar al op 14 april, een maand vroeger dan vorig jaar toen we een koude lente hadden. De brem bloeit zelfs vijf weken vroeger dan anders. Naast de uitbundige bloei is de zeer vroege start van de lente goed te zien aan het feit dat bomen al vol in blad staan. De bladontplooiing van de berk was 21 dagen vroeger dan normaal, de beuk 22 dagen en de eik zelfs 25 dagen.

    28-04-2014 om 11:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.William en Kate komen naar ons land

    William en Kate komen naar ons land

    Kate leek enkele jaren geleden nog een schattig nichtje. Vandaag is het al meer een droge tante...

    Goed nieuws voor de royaltywatchers onder ons, want prins William en Kate komen in augustus naar ons land. Hun bezoek kadert in de herdenkingsplechtigheden rond de Eerste Wereldoorlog. Op 4 augustus zal het koppel, in gezelschap van prins Harry, zijn opwachting maken op een ceremonie op het militair kerkhof van St. Symphorien in de buurt van Bergen.

    Volgens de Sunday Times gaat het om de belangrijkste opdracht die het prinsenpaar al in naam van het koningshuis heeft moeten vervullen. De herdenkingsplechtigheid in Bergen wordt belangrijk geacht omdat staatshoofden van verschillende landen er aanwezig zullen zijn. 
      
    Volgens de herdenkingssite van de Belgische overheid, is Bergen de plaats waar tijdens de Eerste Wereldoorlog de eerste Britse soldaat is gesneuveld.

    28-04-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    27-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prostituee te bloot GAS-boete voor pooier

    Prostituee te bloot GAS-boete voor pooier

    Bloot is toch hun werkkledij. Waarom iemand bekeuren in werkkledij?

    laat ze een bourka aantrekken probleem opgelost en de drang naar wat er ondersteekt vergroot dus meer bezoekers (omzet).een bourka mag men binnenhuis dragen.

     Barhouders en pooiers uit de Gentse rosse buurt kunnen binnenkort een GAS-boete krijgen als een van hun prostituees te bloot achter de vitrine staat. Boetes uitdelen aan de prostituees zelf heeft te weinig effect, zegt de politie.

    Prostituees die te weinig kledij aanhebben, bijvoorbeeld enkel lingerie, een bikini of een doorschijnend badpak, kunnen al langer een GAS-boete van 120 euro krijgen in Gent. Ook op de ruiten tikken, klanten naroepen of seksuele gebaren maken is strafbaar.

    De regels werden de voorbije jaren verstrengd om de rosse buurt leefbaar te houden. In 2012 werden er in totaal 49 GAS-boetes uitgedeeld, in 2013 al 131. Het overgrote deel is voor te schaars geklede prostituees.

    ‘Maar uit overleg met de bewoners van de buurt blijkt dat de regels niet worden nageleefd, ondanks de boetes’, klinkt het bij het stadsbestuur. Vooral de kledingvoorschriften worden aan de lopende band geschonden.

    Woonplaats

    Het is bovendien in het grootste deel van de gevallen onmogelijk om het geld van een GAS-boete aan een prostituee te innen omdat de vrouwen vaak geen officiëel woonplaats hebben in België. ‘De sanctionering ressorteert in het grootste deel van de gevallen weinig effect’, klinkt dat in politietaal.

    Als de gemeenteraad eind deze maand de nieuwe politieverordening goedkeurt, wordend de regels aangepast: als een prostituee, die te weinig kledij draagt, geen officieel adres heeft in ons land krijgt de betrokken barhouder of pooier zonder pardon een GAS-boete. Bij een tweede inbreuk moet de barhouder 240 euro ophoesten. Wordt er een derde keer een prostituee betrapt, dan kan de bar gesloten worden.

    Gent wil het overigens ook mogelijk maken om GAS-boetes voor buitenlandse klanten in de rosse buurt onmiddellijk te gaan innen. Dat is een van de voorstellen in het ontwerp van het nieuwe GAS-reglement.

    27-04-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    26-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA in een zetel, lichtpunten voor CD&V en Open VLD

    N-VA in een zetel, lichtpunten voor CD&V en Open VLD

    Mochten er vandaag verkiezingen zijn, dan zou de N-VA onbetwist als de grootste Vlaamse partij uit de bus komen. Volgens de peiling van de VRT en De Standaard overschrijdt ze de grens van 30 procent moeiteloos. Groen haalt de grens van 10 procent. CD&V en Open VLD halen relatief goede punten, maar niet op elk niveau, terwijl Vlaams Belang wegzakt richting kiesdrempel.

    Omdat we op 25 mei de moeder aller verkiezingen hebben, met verkiezingen op zowel federaal, regionaal als Europees vlak, hebben de VRT en De Standaard een peiling laten uitvoeren naar de kiesintenties op de drie niveaus. Dat levert enkele opvallende verschillen op, en daar bestaan een aantal mogelijke verklaringen voor.

    Het meest in het oog springt de bevraging naar de kiesintenties voor de Kamer, al is het maar omdat die het best vergelijkbaar zijn met de vorige peilingen en dus het beste beeld geven van de evolutie van de kiesintenties.

    N-VA en Groen in de lift

    De N-VA zou voor de Kamer 32,2 procent scoren. Dat is nog niet de 36,3 procent die de partij nog in 2012 scoorde, maar toch opmerkelijk beter dan de 27,9 procent van de peiling van oktober 2013 en de 28,2 procent van de federale verkiezingen van 2010.

    CD&V doet het niet zo goed met 16,4 procent. Dat is minder dan de verkiezingsscore van 17,6 procent, en zeker minder dan de 19 procent van de vorige peiling. De christendemocraten slagen er blijkbaar niet echt in federaal uit de verf te komen.

    De Vlaamse liberalen doen dat wel, en dat heeft mogelijk te maken met de populaire figuur van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block. Open VLD gaat iets vooruit in vergelijking met 2010: 15,1 procent tegenover 14 procent.

    Van het rode front geen opvallend nieuws. De SP.A haalt 14,3 procent. Dat is een weinig meer dan bij de vorige peiling en iets minder dan bij de vorige federale verkiezingen. De socialisten lijken nu al zo'n drie jaar op het zelfde niveau te blijven hangen.

    Bij Groen is er reden tot enige euforie, want de partij blijft boven de grens van 10 procent. De bomen groeien zeker niet tot in de hemel, maar Groen scoort toch veel beter dan de 7,1 procent van 2010.

    Vlaams Belang incasseert rake klappen. De extreemrechtse partij zou nog amper 6,8 procent van de kiezers kunnen bekoren. Flink wat minder dan de 10,6 procent van de laatste peiling en bijna een halvering tegenover het resultaat van 2010. De tijden van de zwarte zondagen blijken achter de rug: Vlaams Belang zakt weg richting kiesdrempel.

    Die kiesdrempel zal mogelijk ook Jean-Marie Dedecker tegenhouden, want diens LDD zou nog amper 2,3 procent scoren. LDD lijkt veroordeeld tot de rol van een regionale West-Vlaamse partij. Dat laatste geldt mogelijk ook voor Peter Mertens en zijn PVDA in Antwerpen, die eveneens blijven hangen bij 2,3 procent. Dat is iets minder dan de 3,9 procent van de laatste peiling.

    Peeters piekt, maar lang niet genoeg

    Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) profileert zich als het boegbeeld van Vlaanderen, en dat blijkt zijn partij op Vlaams niveau stemmenwinst op te leveren. CD&V zou 20 procent scoren voor het Vlaams Parlement, aanzienlijk meer dan de 16,4 procent op federaal niveau. Is er hier sprake van een Peeters-effect, of blijft CD&V te onzichtbaar op federaal niveau?

    In elk geval moet Peeters ook op Vlaams niveau de N-VA laten voorgaan. De Vlaams-nationalisten halen een comfortabele 33,2 procent, een iets hogere score dan die voor de Kamer. Het lijkt dus erg waarschijnlijk dat de N-VA aan zet komt voor de volgende Vlaamse regering en aan één coalitiepartner genoeg heeft, als ze tenminste kiest voor CD&V.

    Op Vlaams niveau staat de SP.A op de derde plaats met 14,5 procent, maar dat lijkt vooral te wijten aan het feit datOpen VLD op Vlaams vlak met 12,7 procent opvallend slechter scoort dan op federaal vlak. Een gevolg van een te onopvallende oppositiekuur?

    Ook Groen scoort met 9,1 procent iets minder dan op federaal vlak. Vlaams Belang volgt de neerwaartse trend van op federaal niveau, en de scores van partijen zoals PVDA en LDD zijn te verwaarlozen.

    Klauwt de leeuw ook Europees?

    Ook voor de Europese verkiezingen komt de N-VA met lijsttrekker Johan Van Overtveldt als overwinnaar uit de bus. De N-VA zou 27,3 procent van de stemmen voor het Europees Parlement binnenrijven. Toegegeven: hier blijft de partij onder de de 30 procent, maar ruim 27 procent is een monsterscore in vergelijking met de 9,88 procent van de Europese verkiezingen 2009.

    CD&V is op zoek naar een nieuw elan nu de partij niet meer kan rekenen op trekpaard Jean-Luc Dehaene. Met Marianne Thyssen als kopvrouw zouden de Vlaamse christendemocraten 19 procent halen. Dat is aanzienlijk minder dan de 23,26 procent van 2009, maar wel iets beter dan de federale 16,4 procent.

    Open VLD kan wel rekenen op boegbeeld Guy Verhofstadt. Met de oud-premier als kopman zouden de Vlaamse liberalen 16,7 procent halen, opmerkelijk beter dan de Vlaamse en federale scores, maar toch wel minder dan de 20,56 procent van 2009. Het Verhofstadt-effect lijkt nog altijd te werken, zelfs nu de oud-premier actief is in het relatief onbekende Europees Parlement.

    Voor de andere partijen worden de tendensen van het federale en het Vlaamse niveau bevestigd. Een klein verlies tot status quo voor de SP.A, winst voor Groen, een halvering van Vlaams Belang en LDD en PVDA.

    De peiling is afgenomen in de periode 7-19 april bij 1.030 personen wonend in Vlaanderen. 4,9 procent van de ondervraagden heeft geen uitgebrachte stem aangegeven.

    Door te peilen naar het stemgedrag voor de verschillende beleidsniveaus komen er - beperkte - verschillen naar boven bij de kiesintenties. Een eenduidige verklaring daarvoor is er niet. Het zou erop kunnen wijzen dat het publiek inderdaad goed weet welke politicus actief is op welk niveau, maar voor hetzelfde geld straalt de populariteit van een bepaalde politicus af op zijn partij, of net niet.

    Op 16 mei brengen wij u hopelijk meer duidelijkheid in een laatste peiling vóór de verkiezingsdag.

     

    26-04-2014 om 16:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat mensen op platteland meer betalen voor energie

    Laat mensen op platteland meer betalen voor energie

    Vroeger was Electrabel een monopolie nu is Eandis een monopolie! En zo kan je rondjes blijven ronddraaien. 't Is tijd dat er weer iemand voor de proppen komt zoals Stevie Wonder uit Hasselt om weer leven in de brouwerij te blazen. Met wat zijn we bezig, als wij moeten besparen moeten zij ook maar besparen en niet proberen om hun vet betaalde jobkes weer op de kleine man af te wimpelen

    Krijgen we dan ook loon volgens woonplaats. Want de verplaatsing naar het werk is duurder. En hogere pensioenen en uitkeringen op het platteland. Want het leven is er duurder.

    Eandis wil elektriciteit en gas op het platteland duurder maken dan in de stad. De netbeheerder pleit voor een nieuwe tariefstructuur, die rekening houdt met de bevolkingsdichtheid. Op het platteland zijn langere, en dus duurdere leidingen nodig om stroom en gas te vervoeren. Die kosten wil Eandis doorrekenen aan de verbruikers. Los daarvan wil Eandis de prijzen ook verhogen met 15 procent.

    26-04-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgepast frisdrank verhoogt je bloeddruk

    Opgepast frisdrank verhoogt je bloeddruk

    tis altijd iets ik drink liters cola per dag ben nog niet dikker ervan geworden

    Iedereen weet dat frisdranken en zelfs sommige fruitsappen heel veel suikers bevatten en ons dus enkele kilootjes extra kunnen bezorgen. Maar het blijft dan ook zo lekker. Toch zullen we moeten oppassen met deze gesuikerde dranken. Uit onderzoek is nu gebleken dat we ons niet enkel zorgen moeten maken om ons gewicht maar ook om onze bloeddruk

    Volgens het onderzoek dat gepubliceerd is in 'The American Journal of Cardiology', is er een sterke link tussen het drinken van frisdranken en een verhoogde bloeddruk. Om dit verband verder te bekijken, hebben de onderzoekers bijna 410.000 mensen onderzocht. Mensen die frisdranken drinken kunnen tot 70 procent meer kans hebben om een hoge bloeddruk te ontwikkelen dan de mensen die dit niet drinken. 

    Bij tieners ligt dit percentage nog verontrustend hoger. Jongeren die drie of meer blikjes frisdrank drinken per dag, hebben tot 87 procent meer kans op een hoge bloeddruk. Het is dus niet zo verwonderlijk als de cola van tafel blijft en wordt vervangen door water

    Onderzoekers hebben aangetoond dat de frisdranken de niveaus van stikstofmonoxide in ons lichaam verlagen. Hierdoor vernauwen de bloedvaten waarop de bloeddruk stijgt. Daarbij kan een verhoogde bloeddruk ook een reactie zijn op het zoutgehalte van de frisdranken. 

    We kunnen dus maar best niet al te veel gesuikerde dranken consumeren en meer water drinken om onze gezondheid op peil te houden. Het is al geweten dat te veel aan frisdranken kan leiden tot diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten.

    26-04-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    25-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf 13 mei geen gevangenen meer naar Beveren

    Vanaf 13 mei geen gevangenen meer naar Beveren

    In de nieuwe gevangenis van Beveren zullen vanaf 13 mei, wanneer 150 gedetineerden twee van de vier vleugels ingenomen hebben, tot 1 oktober geen gevangenen meer bijkomen. Dat bevestigt het gevangeniswezen na afloop van een bijzonder overlegcomité met de vakbonden.

    Het was de bedoeling om alle beschikbare plaatsen tegen de zomervakantie opgevuld te hebben. "Het opvullen was een doelstelling bij ongewijzigde realiteit", zegt woordvoerder Laurent Sempot van het gevangeniswezen.

    "Maar we passen ons aan aan de realiteit en houden rekening met wat er op het terrein gebeurd, dat is overigens altijd al zo geweest" gaat Sempot voort. "We zullen niet opvullen om op te vullen. Ik denk dat het personeel daar ook vragende partij voor is en denk dat we onze verantwoordelijkheid nemen."

    Dat er vanaf 13 mei niet meer dan 150 gedetineerden in Beveren zullen verblijven, en de twee resterende vleugels pas op 1 oktober zullen openen, heeft verschillende oorzaken. "Het is niet alleen een kwestie van onvoldoende personeel, maar vooral van veel nieuw personeel. Ook waren er een aantal technische problemen in het begin."

    In de nieuwe gevangenis van Beveren is plaats voor 312 gedetineerden, waarvan 12 plaatsen voor gedetineerden op verplaatsing. Dinsdag waren er 80 gedetineerden, behalve op woensdagen en in de weekends komen er vijf per dag bij.

    25-04-2014 om 11:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo sneert naar N-VA Jullie denken als in de middeleeuwen

    Di Rupo sneert naar N-VA Jullie denken als in de middeleeuwen

    Hij kan misschien gelijk hebben maar een partij van verraders vind ik ook maar niets. Dus nva moet nu de kans maar eens krijgen na al het wanbeleid dat we al tientallen jaren moeten slikken.

    Wat moet de Ps toch grote schrik hebben van Nva, in plaats van met hun eigen programma bezig te zijn, is het altijd maar kappen op Nva en afbraakpolitiek. Door de socialisten zitten we niet in de middeleeuwen maar terug in de prehistorie.

    Premier Di Rupo heeft in de Kamer stevig uitgehaald naar N-VA. Hij verweet de partij de Vlamingen te bedriegen door elk debat te reduceren tot een discussie tussen twee homogene gemeenschappen. "Jullie manier van denken dateert uit de middeleeuwen", vindt Di Rupo. Volgens hem zijn de resultaten van N-VA op het vlak van staatshervorming niet meer dan een "wit blad".

    De verhitte opmerking volgde na een hevige discussie over de lijst met grondwetsartikelen die tijdens de volgende legislatuur kunnen worden gewijzigd.

    Ben Weyts (N-VA) stak van wal door te zeggen dat verschillende Vlaamse partijen "forse standpunten" hebben ingenomen en noemde het pijnlijk te moeten vaststellen "dat de Vlaamse partijen zich moeten neervleien aan de voeten van de Franstalige partijen". Hij ziet in de lijst de bevestiging dat men "het beleid van deze Franstalige belastingsregering wil voortzetten en het pad wil effenen voor een regering Di Rupo II".

    Niks, nada
    "Dat is het toppunt", reageerde de premier. "Deze legislatuur was er een uitgebreide lijst. Uw slogan in 2010 was 'Nu durven veranderen'. U had een mandaat na de verkiezingen. Maar wat heeft u er mee gedaan? Rien, niks, nada", luidde het. Di Rupo voerde daarbij aan dat deze regeerperiode 47 wijzigingen aan de Grondwet werden aangebracht - meer dan tijdens de voorgaande staatshervormingen. Er waren voor 1.130 bladzijden institutionele hervormingen, aldus de premier. "Wat is uw balans? Eén wit blad."

    De premier raakte op dreef. Eerst vergeleek hij de N-VA met de "karabiniers van Offenbach", die ten tonele verschijnen wanneer alles al voorbij is. Nadien parafraseerde hij de Franse scenarioschrijver Sacha Guitry om de Vlaamsnationalisten te vergelijken met eunuchen in een harem. Want zoals hen "weten jullie hoe het gebeurt, waar het gebeurt, maar kunnen jullie het zelf niet".

    Middeleeuwse manier van denken
    Hij weerlegde ook de stelling dat de Vlamingen naar de pijpen van de Franstaligen moeten dansen binnen de regering. "Het is echt ongelooflijk hoe N-VA en Vlaams Belang elk debat moeten reduceren tot twee zogezegd homogene gemeenschappen, alsof elk debat op basis van taal en etnie wordt gevoerd", laakte Di Rupo. "Jullie manier van denken dateert uit de middeleeuwen en jullie visie stemt niet overeen met de realiteit."

    De bevolking doen geloven dat elk dossier communautair gekleurd is en dat het door de Franstaligen niet vooruit gaat, is fout, zei Di Rupo nog. "Als nu iemand als Geert Bourgeois (N-VA) Vlaams minister van Binnenlands Bestuur is, is dat niet dankzij N-VA, maar dankzij de Franstalige en Vlaamse partijen die deze bevoegdheden hebben overgedragen. Hij heeft daar zelf tegen gestemd." De premier stelde nog dat N-VA "veel lef heeft om ons de les te spellen" over de Grondwet. "Uw voorzitter heeft in maart 2012 zelf gezegd dat hij de Grondwet naast zich neer zou leggen om het confederalisme te realiseren."

    Daarop volgde nog een kort steekspel tussen Weyts en Di Rupo, waarbij de N-VA-ondervoorzitter herhaalde dat de zesde staatshervorming een grote factuur voor de Vlamingen betekent in ruil voor stukjes en brokjes van bevoegdheden waardoor alles inefficiënter en duurder wordt. "Deze lijst bewijst uw definitie van redelijke partijen, namelijk diegenen die meegaan in uw PS-model."

    25-04-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!