Meester De Jonghe heeft intussen zijn conclusies over de zaak overgemaakt. Met de vordering wil Delphine Boël het vaderschap van Jacques Boël ontkennen en laten erkennen dat koning Albert II haar biologische vader is. Alain De Jonge en de andere betrokken partijen willen zich voorlopig niet uitspreken over de grond van de zaak.

De advocaat van Jacques Boël, de wettelijke vader van Delphine, zal zijn conclusies op 25 juli overmaken. Midden augustus is het de beurt aan de raadsman van Albert II, aldus Philippe Grégoire, de advocaat van Jacques Boël.

In juni 2013 had Delphine Boël voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg een vordering ingespannen om het vaderschap van Jacques Boël te betwisten en zich te laten erkennen als kind van koning Albert. Ook de toenmalige prins Filip en prinses Astrid waren gedagvaard om van hen indien nodig een DNA-staal te kunnen eisen.

In september 2013 deed de kunstenares afstand van die vordering om vervolgens een gelijkaardige vordering in te leiden, waarin koning Filip en prinses Astrid echter niet meer werden genoemd. Als staatshoofd was koning Albert onschendbaar, maar de troonsafstand van Albert had de zaak veranderd waardoor het overbodig werd om ook Filip en Astrid te dagvaarden.