Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.com/product-category/cannabis-flower/online-dispensary-northwest-territories/
  • https://news.herbapproach.com/how-to-keep-weed-fresh/
  • hgfhgf
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    04-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vieren we 11 juli een Vlaamse feestdag met of zonder regering?

    Vieren we 11 juli een Vlaamse feestdag met of zonder regering?

    N-VA en CD&V onderhandelen volop voort over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Vandaag en morgen worden de resterende inhoudelijke hoofdstukken aangesneden, zaterdag worden de begrotingsknopen normaal doorgehakt. Of er tegen de Vlaamse feestdag, volgende week vrijdag, een akkoord is blijft onduidelijk.

    De hoofdonderhandelaars van N-VA en CD&V zitten vandaag samen op het kabinet van ontslagnemend welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V). Vanmiddag worden de gesprekken even onderbroken omdat enkele N-VA-onderhandelaars de eed moeten gaan afleggen in de Senaat. Nadien worden de gesprekken hervat. 

    Bedoeling is dat onder meer de thema's Welzijn, Wonen, Armoede, Mobiliteit en Openbare Werken aan bod komen. Morgen zouden Onderwijs, Inburgering en Gelijke Kansen nog moeten passeren.

    Zaterdag wordt een belangrijke dag. Het de bedoeling om dan een aantal budgettaire knopen door te hakken en het begrotingstraject voor de komende regering vast te leggen. Cruciale vragen daarbij zijn hoe snel men naar een budgettair evenwicht wil gaan en waar (en hoe diep) er zal worden bespaard. De discussie daarover zou hard tegen onzacht verlopen. Ook over de diepte en de manier van besparen op het eigen overheidsapparaat is naar verluidt stevig gediscussieerd.

    40 dagen zonder regering
    Of er tegen 11 juli, de Vlaamse feestdag, een akkoord op tafel kan liggen is voorlopig nog afwachten. De signalen daarover lopen uiteen. Zo wordt in N-VA-kringen gezegd dat het vergadertempo hoog ligt en dat 11 juli "niet onhaalbaar" is, terwijl in CD&V-kringen klinkt dat die datum wellicht niet gehaald wordt en dat de landing "eerder voor de week nadien" zal zijn. Geen van beide partijen wil zich laten vastpinnen op 11 juli. 

    Intussen wordt in de wandelgangen druk gespeculeerd op de verdeling van de ministerposten. Maar officieel blijft het ordewoord, zowel bij N-VA als CD&V: "Eerst onderhandelen, dan een regeerakkoord en dan pas de verdeling van de ministerposten".

    Morgen zijn we 40 dagen na de verkiezingen van 25 mei. De voorbije twintig jaar was er altijd binnen die termijn een nieuwe Vlaamse regering.

    04-07-2014 om 22:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechter: Zwarte Piet is beledigend

    Rechter: Zwarte Piet is beledigend

    Ben 66 jaar en heb nooit iets anders geweten dan Sinterklaas en zwarte Piet en dat is alleen maar beledigend geworden sinds die buitenlanders hier zitten. Dat ze zich alleen maar bezig houden met hun Allah en on Piet met rust laten....voilà dat is wat ik denk want ben die flauwe kul een beetje moe aan het worden.

    Sociaal aanvoelen is énkel mogelijk tussen mensen met dezelfde achtergrond/cultuur, niet met die hoop vers geimporteerde andersdenkenden die hier wél met het handje komen openstaan om op ons sociaal systeem te parasiteren maar in niks willen integreren en voor de rest alles hier naar hun eigen cultuur willen omvormen door luid 'racisme' te gillen als iets hen niet aanstaat... daarin uiteraard gevolgd door onze idiote rooie wanbeleidsmakers/sinterklaaspolitiekers. Als het hen hier niet aanstaat, dat ze dan terugkeren naar verweggistan , zo simpel is het.

    Als ik nu niet zou weten hoe (Alaxander) Herman er uit ziet, zou ik denken dat hij een neger was, maar een verwilderde grijze kop met een keerborstel uit de jaren stillekens onder zijn neus en een brilleke op de punt van zijn reukorgaan...... nee, een neger is hij niet. Trouwens, zwarte piet is geen neger maar ziet zwart omdat hij door de schouw kruipt, volgens het verhaal van Sinterklaas, die eigenlijk een Turk was, en niet uit Spanje komt. Tiens, "zwarte medemens", is dat niet racistisch? Oppassen maar met wat je tegenwoordig zegt, voor je het weet heb je een proces aan je broek!

    Rechter: Zwarte Piet is beledigend

    De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan moet de vergunning voor de Sinterklaasintocht van vorig jaar opnieuw bekijken. Volgens de bestuursrechter in Amsterdam leidt Zwarte Piet inderdaad tot een negatieve stereotypering van de zwarte mens. De burgemeester heeft bij het verstrekken van de vergunning niet alle belangen afgewogen, zo oordeelde de rechter donderdag. Tegenstanders van Sinterklaas' geschminkte knecht hadden de zaak vorig jaar aangespannen. In een korte reactie laat Amsterdam weten dat het de uitspraak zorgvuldig zal bestuderen. "De rechter zegt hiermee: gezien de gevoeligheid vraag ik u, de burgemeester, zorgvuldig de vergunning te toetsen aan artikel 8 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens", aldus de gemeente.

    De uitspraak volgt in een bodemprocedure die tegenstanders van Zwarte Piet hadden aangespannen. In november dienden ze al een kort geding in, om ervoor te zorgen dat Amsterdam de vergunning voor de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten zou intrekken, maar dat verzoek werd destijds afgewezen. Daarop volgde een bodemprocedure. Volgens de indieners zijn de Pieten "racistisch" en benadrukken ze het slavernijverleden. Ze hebben het ook over een karikatuur die "respectloos (is) naar mensen van Afrikaanse afkomst".

    Inbreuk op privéleven

    De rechter baseerde zich voor zijn besluit op een recente uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens en een onderzoek van de gemeente Amsterdam. Daaruit bleek dat veel zwarte Amsterdammers zich gediscrimineerd voelen door Zwarte Piet en dat veel mensen het zich kunnen voorstellen.

    Volgens de bestuursrechter maakt de intocht met daarin een belangrijke rol voor Zwarte Piet een inbreuk op het privéleven van zwarte mensen. Dat had de burgemeester moeten meewegen toen hij de vergunning verstrekte. Van der Laan moet zijn besluit binnen zes weken herzien.

    De gemeente was van mening dat burgemeester Van der Laan alleen een evenementenvergunning kan weigeren als de openbare orde of veiligheid in het gedrang is. De discussie zou dan volgens de stad niet op het bureau van de burgemeester moeten worden gevoerd, maar in de maatschappij.

    04-07-2014 om 12:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    03-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Half miljoen Vlamingen betaalt te zware woonkosten

    Half miljoen Vlamingen betaalt te zware woonkosten

    Half miljoen Vlamingen betaalt te zware woonkosten

    510.000 Vlamingen besteden meer dan 40 procent van hun inkomen aan hun woning: de hypotheek, het onderhoud en de nutsvoorzieningen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Armoedemonitor. De groep loopt daarmee een groot armoederisico.

    Het aantal Vlamingen dat te zware woonkosten betaalt, steeg van 400.000 in 2010 tot 440.000 in 2011 en 510.000 in 2012. Zowat 380.000 Vlamingen hebben een betalingsachterstand voor woning, nutsvoorzieningen of andere leningen.

    Armoedegrens

    Volgens de recentste cijfers (2012) moet in totaal 11 procent van de Vlamingen zien te overleven met een maandinkomen onder de armoedegrens. Die grens wordt berekend als 60 procent van het mediaaninkomen: 1.002 euro per maand voor een alleenstaande en 2.104 euro voor een gezin met twee volwassenen en twee kinderen.

    Zowat 680.000 Vlamingen zitten onder de grens, tegenover 610.000 in 2011 en 650.000 in 2010. Volgens de Studiedienst van de Vlaamse regering, die het rapport opstelde, zijn die schommelingen echter niet statistisch significant. 90.000 Vlamingen moesten in 2012 rondkomen met een inkomen dat onder de armoedegrens ligt, hoewel ze een job hebben.

    Vooral personen boven de 65 lopen risico op armoede. Eén op drie van het totale aantal personen onder de armoederisicodrempel is 65 jaar of ouder. Dit resultaat moet mogelijk wel worden genuanceerd omdat de monitor geen rekening houdt met beschikbare spaartegoeden of een afbetaalde woning.

    Ook personen die geboren zijn buiten de Europese Unie lopen een groter armoederisico, net als laaggeschoolden.

    In vergelijking met de andere Europese landen scoort Vlaanderen goed. Enkel Nederland en Tsjechië tellen een lager percentage inwoners dat onder de armoedegrens leeft.

    In het Vlaamse Hervormingsprogramma voor de EU2020-strategie heeft de Vlaamse regering zich ertoe verbonden het aantal personen onder de armoederisicodrempel tussen 2008 en 2020 met 30 procent te verminderen. Dat betekent dat in 2020 het aantal armen gedaald zou moeten zijn tot maximaal 430.000.

    03-07-2014 om 13:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energieprijzen in anderhalf jaar fors gedaald

    Energieprijzen in anderhalf jaar fors gedaald

     De prijs voor de productie van electriciteit zijn inderdaad gedaald. Die van distributie en transport zijn toegenomen. Die voor de groene stroomcertificaten zullen we vanaf volgend jaar voelen... De politiek draait ons een rad voor de ogen!

    Ik stel mij trouwens de vraag waarom die distributietarieven zo uiteenlopend zijn tussen de verschillende netbeheerders. Vlaanderen is maar een scheet groot en toch zit daar significant veel verschil op. Maarja, politici in die raden van bestuur moeten ook betaald worden zeker?

    ik stel nogthans het tegenovergestelde vast. Ik verbruik minder en minder en betaal meer en meer.

    De Belgische energieprijzen zijn sinds december 2012 tot en met mei 2014 fors gedaald. De gemiddelde elektriciteitsprijs met 29,6 pct en de gasprijs met 20,6 pct. Dat blijkt uit een rapport van de federale regulator Creg over het 'vangnetmechanisme'. Voor alle duidelijkheid: het gaat om de energiecomponent. De kosten voor distributie en transport of heffingen zitten niet in de vergelijking.

    Met het vangnetmechanisme wou de regering voor particulieren en kmo's de energieprijzen niet hoger laten liggen dan de gemiddelde prijs in Nederland, Duitsland en Frankrijk. 

    Als gevolg werden tussen 1 april 2012 tot eind 2012 de variabele energiecontracten bevroren. Vanaf 2013 kreeg de Creg opdracht die variabele contracten te controleren. Concreet ging het om de controle op de indexering van de contracten, de gebruikte indexeringsparameters en indexeringsformule en een vergelijking van de prijzen met die in de buurlanden.

    Uit het Creg-rapport blijkt dat voor elektriciteit de gemiddelde prijs in België sinds augustus 2013 naar het gemiddelde in de buurlanden evolueerde. Stabiel is de trend echter niet: tussen januari en maart dit jaar lag de prijs 2 tot 3 euro per MWH opnieuw boven het gemiddelde. Voor gas bleef in de periode van het 'vangnetmechanisme' de gemiddelde prijs 1 tot 2 euro boven het gemiddelde van de buren. Pas heel recentelijk, in april en mei, is de gasprijs tot het gemiddelde gedaald van in de buurlanden. 

    De Creg constateerde dat het vangnetmechanisme de dynamiek op de energiemarkt niet verstoorde. Ook is de transparantie toegenomen.

    Nog werk op de plank
    Dat er nog werk aan de winkel is, blijkt uit twee tendensen op de markt die "opvolging en mogelijke actie vereisen". Zo bieden leveranciers soms verschillende contracten aan, die "in naam verschillen, maar achter de schermen hetzelfde zijn". Leveranciers durven ook nieuwe prijsformules aanbieden, en oude formules niet langer. Klanten die nog onder de oude formules vallen, hebben het bijgevolg moeilijk om prijzen te vergelijken.

    De Creg vraagt aan de federale regering om het 'vangnetmechanisme' drie jaar te verlengen, omdat het duidelijk heeft bijgedragen tot de dynamiek en transparantie van de markt. Ook het feit dat de prijzen nog niet stabiel evolueren, is volgens de Creg een aanwijzing om het mechanisme te verlengen. "Dit is een positief rapport. Het mechanisme functioneert. We vragen dan ook aan de regering om het met drie jaar te verlengen", aldus Creg-directeur Laurent Jacquet.

    03-07-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    02-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12-jarige bedenkt middel tegen achterlaten van kinderen in auto (video)

    12-jarige bedenkt middel tegen achterlaten van kinderen in auto (video)

    12-jarige bedenkt middel tegen achterlaten van kinderen in auto (video)

    Een eenvoudige en zelf te maken riem verhindert dat ouders hun kind op de achterbank vergeten. De geniale uitvinding die voorkomt dat achtergelaten kinderen in een snikhete auto sterven, is ontsproten in het hoofdje van een twaalfjarige. Bedenker Andrew Pelham is een scholier uit de Amerikaanse staat Tennessee.

    Vorig jaar knutselde Andrew de levensreddende fluorescerende riem in elkaar met rubber en duct tape. De riem wordt vastgemaakt aan het portier van de bestuurder en aan de achterkant van de autozetel. Wanneer papa of mama van achter het stuur komen, worden ze verplicht om achterom te kijken en de riem los te maken. Zo worden ze automatisch herinnerd aan de kinderen op de achterbank.

    Een eenvoudige babyredder die de Engelse naam E-Z Baby Saver (lees: 'easy baby saver') kreeg. De Amerikaanse tiener won ermee een uitvinderswedstrijd. Sindsdien krijgt zijn vondst wereldwijde aandacht. Ook in ons land vinden ouders inspiratie in zijn gadget. Sommigen gebruiken al een eigen 'reminder', bijvoorbeeld door de werktas naast het kinderzitje op de achterbank te zetten.

     

    02-07-2014 om 12:19 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruno Tobback wil af van gepoker

    Bruno Tobback wil af van gepoker

    Bruno Tobback wil af van gepoker

    Sp.a-voorzitter Bruno Tobback hoopt dat de pokerspelletjes rond de vorming van een federale regering ophouden. "Als men een regering wil vormen, dan moeten de partijen voorbij de karikaturen van voor de verkiezingen durven te kijken", stelde Tobback dinsdag voor aanvang van zijn onderhoud met informateur Charles Michel. Zijn Groen-collega Wouter Van Besien pleitte voor samenwerking tussen het federale en regionale niveau.

    Met sp.a, Groen, Ecolo en FDF rondt informateur Michel zijn gesprekken van dinsdag af. Het zijn alle vier partijen die momenteel niet meteen op de eerste rij staan bij de regeringsvorming. "Het heeft altijd zin om te komen luisteren", blikte Tobback niettemin vooruit naar zijn tête-à-tête met de informateur.

    Tobback heeft naar eigen zeggen het gevoel dat door iedereen heel erg poker wordt gespeeld en dat men daar beter mee zou stoppen. "Je krijgt nota's op tafel waarin partijen hun programma laten vallen en het gevoel hebben dat ze niet gepakt willen worden, en daarnaast zie je geforceerde pogingen om daar toch iets in te vinden. Zolang dat pokerspel duurt, zal er nooit een oplossing op tafel liggen", meent de socialistische voorman. "Als je een regering tot stand wil brengen, dan moet je in staat zijn voorbij de propaganda te gaan die je tot vandaag ziet".

    Informateursnota in parlement

    Na hem mocht Groen-voorzitter Van Besien langskomen op het voorzitterschap van de Kamer. Hij hield een pleidooi voor samenwerking tussen het federale en regionale niveau. Bijvoorbeeld als het gaat over jobcreatie, moet bij de opstelling van een programma werk worden gemaakt van een federaal en regionaal luik, luidde het. "Die samenwerking zijn we verschuldigd aan de burgers in ons land". Dat hij daarmee een lans breekt voor een afspiegelingscoalitie van de deelstaatregeringen, wilde Van Besien niet gezegd hebben. "Als de vraag wie met wie gaat de enige is die wordt gesteld, dan gebeurt er niets. Het moet gaan over wat moet gebeuren".

    De Groen-voorzitter had nog een onverwacht voorstel in petto. Hij wil dat de informateursnota ook aan het parlement zou worden bezorgd. Dat moet het beeld bijstellen dat alle discussie's rond de regeringsvorming zich in achterkamertjes afspelen. Of dat een realistische piste is, valt evenwel te betwijfelen. "Het parlement is geen kaartersclub. Er moet worden gewerkt", merkte Van Besien nog op. Hij verwees daarmee naar het kaartspel dat enkele N-VA'ers, onder wie voorzitter Bart De Wever, maandag speelden in de Kamer tijdens een schorsing van de zitting.

     

    02-07-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stroom vanaf 2015 fors duurder

    Stroom vanaf 2015 fors duurder

    Let wel 'in vlaanderen' word er gezegd !!! Ongeloofelijke incompetente kl..tz....en!!!!

    Die grote hangars/schuren/stallen staan vol zonnepanelen(sommige gehuurt van buitenlanders) ,daar moeten wij aan helpen meebetalen !!! Begrijpe wie het kan ,triestig belgenland .....

    Stroom vanaf 2015 fors duurder

    Stroom wordt vanaf januari 2015 naar alle waarschijnlijkheid een pak duurder. Dat komt door een beslissing van de Vlaamse energieregulator VREG om de distributienetten Eandis en Infrax de toestemming te geven alle groenestroomkosten naar de verbruikers door te rekenen.

    Om een eerste beeld van de kosten te geven: in 2011 en 2012 werd de onbetaalde groenestroomkost op zo'n 522 miljoen euro geschat. De regering Di Rupo slaagde erin om de distributeurs te verbieden de kosten door te rekenen aan de klanten, maar aangezien de VREG door de zesde staatshervorming binnenkort verantwoordelijk wordt voor de distributietarieven in Vlaanderen, is dat één van de eerste punten die ze ongedaan willen maken. Hoe groot de extra kost voor de verbruikers zal zijn wil geen van beide distributeurs meedelen.

    01-07-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat verandert er op 1 juli

    Wat verandert er op 1 juli?

    Wanneer gaat dit eens stoppen met de mensen te bestellen ? ? ? ? ? ? ? 

    Wat verandert er op 1 juli?

    Een nieuwe maand, nieuwe veranderingen? Deze treffen opnieuw ook uw portefeuille. Een overzicht.

    Dronken rijden strenger bestraft

    De onmiddellijke inning voor bestuurders die betrapt worden met 0,5 tot 0,8 promille alcohol in het bloed, bedraagt vanaf 1 juli 170 euro in plaats van 150 euro. Die onmiddellijke inning is echter niet langer verplicht. Het parket kan immers ook een minnelijke schikking voorstellen, of de overtreder dagvaarden. Dat laatste is bijvoorbeeld mogelijk in geval van recidive.

    Staatshervorming van kracht

    Op 1 juli komt een hele reeks nieuwe bevoegdheden in het kader van de zesde staatshervorming over naar de deelstaten. Bij de meest zichtbare zijn de kinderbijslag, de woonbonus en het doelgroepenbeleid op de arbeidsmarkt.

    De bevoegdheidsoverdrachten kaderen in het tweede luik van de zesde staatshervorming, dat in januari in het staatsblad werd gepubliceerd. Belangrijke bevoegdheden die worden doorgespeeld zijn gezinsbijslag, gezondheidszorg, arbeidsmarkt, verkeersveiligheid, huurwet, rijopleiding, technische keuring, justitiehuizen en hypotheekregeling.

    De precieze invulling van de nieuwe bevoegdheden is onderwerp van de formatiegesprekken voor de nieuwe deelstaatregeringen. Wat de kinderbijslag betreft, lijkt het vast te staan dat de huidige regeling, waarbij ouders 90,28 euro krijgen voor het eerste kind, 167,05 euro voor het tweede en 249,41 euro voor het derde en elk volgende, zal vervallen. Het bedrag voor het eerste kind gaat alleszins omhoog.

    Ook de woonbonus is nog voorwerp van discussie, N-VA wil die liefst in de huidige vorm behouden, CD&V wil mettertijd corrigeren.

    In Vlaanderen werd afgelopen week beslist onder welke beleidsdomeinen de nieuwe bevoegdheden zouden vallen. Opvallendste beslissing was dat dierenwelzijn niet onder landbouw zal vallen, waarmee tegemoet wordt gekomen aan onder meer dierenrechtenverenigingen.

    samenwerkingsprotocollen gesloten tussen de federale administraties en die van de deelstaten. Onder meer rond afvalstoffen, gesloten jeugdinstellingen en de gezinsbijslag zijn immers goede afspraken over de continuïteit nodig.

    De financiële kant van de zaak wordt geregeld in de hervormde bijzondere financieringswet. Zo gaat meer dan 20 miljard euro over van het federale niveau naar de gemeenschappen en gewesten en krijgen de gewesten een bijkomende fiscale autonomie van 12 miljard euro.

    Zelfstandigen krijgen evenveel kinderbijslag als werknemers

    Zelfstandigen en werknemers krijgen voortaan evenveel kinderbijslag. Momenteel ontvangt het eerste kind van een zelfstandige 84,43 euro, tegen 90,28 euro voor het eerste kind van een loontrekkende.

    Door de gelijkschakeling zal de kinderbijslag voor zelfstandigen op ruim tien jaar met 140 procent gestegen zijn, aldus bevoegd minister Sabine Laruelle (MR). "In 2003 ontving een kind van een zelfstandige de helft van de kinderbijslag die werd betaald aan een kind van een loontrekkende."

    Vanaf juli zal bovendien het enige kind of het jongste kind van een zelfstandige ook recht hebben op de leeftijdstoeslag, zoals dat al het geval was voor de loontrekkenden.

    Kinkhoestvaccin gratis voor volwassenen

    Vanaf 1 juli kunnen zwangere vrouwen en andere volwassenen zich gratis laten inenten tegen kinkhoest. De Vlaamse overheid wil met die maatregel het stijgend aantal gevallen van de ziekte terugdringen.

    In 2013 werden in Vlaanderen 650 gevallen van kinkhoest gemeld. In 2011 waren dat er nog maar 143.

    Wat verandert er op 1 juli?

    Financiële producten die in bitcoin beleggen verboden

    Het is vanaf nu verboden om financiële producten aan te bieden die beleggen in virtueel geld, zoals bitcoins, omdat die producten uiterst risicovol, liquide en erg complex zijn voor de consument. Mensen verbieden om bitcoins aan te kopen, kan de FSMA niet.

    Ook producten die afhangen van zogenaamde "life settlements" of verhandelde levensverzekeringen zijn vanaf juli verboden. Concreet gaat het om Amerikanen die, uit geldnood, hun levensverzekering verkopen aan bedrijven. Die krijgen dan bij overlijden de premie. Beleggingen in dergelijke levensverzekeringen zijn volgens de FSMA niet alleen onethisch maar ook complex en risicovol.

    Een derde product dat wordt verboden zijn beleggingsfondsen en verzekeringsproducten die beleggen in "niet-conventionele" activa, zoals bijvoorbeeld wijn of kunst.

    Extra leefloon voor OCMW'ers

    De OCMW's krijgen 5 procent meer, of samen op jaarbasis 33 miljoen euro, om de leeflonen te betalen, op voorstel van staatssecretaris voor Armoedebestrijding Maggie De Block.

    Standaard betaalt de federale overheid de helft van het leefloon terug aan de OCMW's. Dat percentage wordt verhoogd tot 60 en 65 procent voor OCMW's die respectievelijk 500 en 1.000 leefloners tellen. Alle percentages gaan nu met 5 procent omhoog

    Snellere en efficiëntere alcoholcontroles

    De politie kan gebruikmaken van samplingtoestellen om de aanwezigheid van alcohol in de lucht te detecteren. Als dat het geval is, kan de politie overgaan tot de normale blaastest of meteen de ademanalyse. Met die procedure zullen de controles efficiënter en vlotter verlopen.

    Roamingtarieven dalen

    Op 1 juli dalen de roamingkosten voor mobiel bellen, sms'en en surfen binnen de Europese Unie. Wie vanuit een andere lidstaat belt, mag nog maximaal 0,19 euro per minuut betalen. Bovendien kan wie reist in de EU er voortaan voor kiezen een roaming-optie te activeren bij een andere Europese operator.

    De prijs voor het mobiel surfen en downloaden van data in een ander Europees land daalt van 45 naar 20 cent per MB, bellen kost nog maximaal 19 cent per minuut in plaats van 24 cent, voor ontvangen oproepen daalt de prijs van 7 naar 5 cent en voor het versturen van een sms'je wordt nog maximaal 6 cent aangerekend, tegenover 8 cent vandaag.

    Wie reist in de EU, kan vanaf 1 juli bovendien kiezen om een roaming-optie te activeren bij een andere Europese operator. Het roaming-verbruik binnen de Europese Unie wordt dan rechtstreeks gefactureerd door deze andere operator, terwijl de Belgische reiziger zijn simkaart en telefoonnummer behoudt.

    01-07-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    30-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franstalige aanval op kamikazeregering

    Franstalige aanval op kamikazeregering

    De PS, het cdH en het FDF hebben op de Franstalige televisie benadrukt dat ze gruwen van een federale regering waar de N-VA deel van uitmaakt. Zo zetten ze de MR van informateur Charles Michel onder druk om niet in een zogenaamde ‘kamikazecoalitie’ te stappen.

    PS-coryfee Charles Picqué is door zijn partij op pad gestuurd op de MR onder druk te zetten.

    De linkse en centrumpartijen in het zuiden van het land vrezen voor een scenario waarbij de MR als enige Franstalige partij in een centrumrechtse regering stapt met de N-VA, CD&V en Open VLD. Zo’n scenario wordt een ‘kamikazeregering’ genoemd, omdat de MR dan als enige Franstalige partij het federale beleid zou moeten verdedigen in Franstalig België.

    ‘Als dat gebeurt, komen we onder Vlaamse curatele te staan’, verklaarde Charles Picqué (PS), de voormalige minister-president van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest en burgemeester van Sint-Gillis voor de camera’s van het programma Mise au Point, dat wordt uitgezonden op de Franstalige zender RTBF.

    Kwaliteitsjournalistiek vergt veel investeringen. Als u een artikel wil delen, gebruik daarom onderstaande link in plaats van de tekst te knippen/kleven. Meer informatie over auteursrechten of intellectuele eigendom vindt u in onze Algemene Voorwaarden.  

    van Sint-Gillis voor de camera’s van het programma Mise au Point, dat wordt uitgezonden op de Franstalige zender RTBF.

    Bij een kamikazeregering komen we onder Vlaamse curatele te staan.
    Charles Picqué,
    PS-coryfee

    Ook Olivier Maingain, de voorzitter van het FDF kantte zich tegen zo’n scenario. Hij sprak over ‘de absurde neiging’ van de MR om tegen elke prijs een centrumrechtse regering op de been te brengen. ‘Op een bepaald moment moet worden gezegd dat de N-VA geen geloofwaardige partij is’, aldus Maingain.

    Het cdH, dat de voorbije week liet verstaan niets te voelen voor een centrumrechtse regering, benadrukte opnieuw dat een regering met de N-VA voor hen geen optie is. PartijcoryfeeFrancis Delpérée sprak zich ook uit tegen een spiegelcoalitie, waarbij de partijen die de Vlaamse (N-VA en CD&V) en Waalse regering (PS en cdH) vormen, ook de federale coalitie bemannen. De reden is de aanwezigheid van de N-VA.

    Delpérée wees er voorts op dat de MR zichvoor de verkiezingen nog had uitgesproken tegen een regering met deVlaams-nationalisten.

    Voortzetten regering-Di Rupo

    Zowel de PS als het cdH lijken de kaart

    Kwaliteitsjournalistiek vergt veel investeringen. Als u een artikel wil delen, gebruik daarom onderstaande link in plaats van de tekst te knippen/kleven. Meer informatie over auteursrechten of intellectuele eigendom vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

    te trekken van het voorzetten van de ontslagnemende regering-Di Rupo. Picqué, die door de PS-kopstukken het veld is ingestuurd, zei dat zelfs met zo veel woorden. ‘Het is niet onlogisch om te gaan voor een alternatief zonder de N-VA’, klinkt het. ‘En de ontslagnemende regering is bij de verkiezingen niet afgestraft.’

    Kwaliteitsjournalistiek vergt veel investeringen. Als u een artikel wil delen, gebruik daarom onderstaande link in plaats van de tekst te knippen/kleven. Meer informatie over auteursrechten of intellectuele eigendom vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

    Voor de Franstalige socialisten komt het er volgens Picqué nu op aan om uit te zoeken of CD&V vastgelijmd - ‘scotché’ – is aan de N-VA. CD&V heeft, net zoals Open VLD overigens, geen zin in een klassieke tripartite.

    Of het geen probleem is om de grootste Vlaamse partij daarmee buitenspel te zetten? ‘Het grote verschil tussen de PS en de N-VA is dat de PS heeft bijgedragen aan de stabiliteit van het land en de N-VA niet’, is het antwoord van Picqué.

    Kwaliteitsjournalistiek vergt veel investeringen. Als u een artikel wil delen, gebruik daarom onderstaande link in plaats van de tekst te knippen/kleven. Meer informatie over auteursrechten of intellectuele eigendom vindt u in onze Algemene Voorwaarden. 

    Maandag consultaties

    Maandag wordt het formatieproces weer op gang getrapt. MR-voorzitter Charles Michel, die afgelopen vrijdag door koning Filip tot informateur werd benoemd, start dan zijn politieke consultaties om 9 uur met Bart De Wever, zijn voorganger als informateur. Een uur later wordt de PS verwacht, zo blijkt uit een mededeling van de informateur.

    Elio Di Rupo maakte zaterdag al zijn opwachting in het voorzitterschap van de Kamer, maar dan met zijn petje van uittredend premier. Maandag komt hij nog een keer langs, dan als (titelvoerend) voorzitter van de Franstalige socialisten.

    30-06-2014 om 12:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anciaux na heisa over erfenissen: Er verandert helemaal niets

    Anciaux na heisa over erfenissen: Er verandert helemaal niets

    Een goede socialist is bert anciaux wel, je gaat het geld halen bij anderen en zelf betaal je niets, in de walen hebben ze er ook zo ene rondlopen.

    Er zijn al mensen voor minder in de psychiatrie gestoken dan wat deze bleiter allemaal de wereld instuurt!

    Holle vaten klinken het hardst... Wat ik onthoud is dat Anciaux nog altijd niet bekwaam is en het, gezien zijn leeftijd, vermoedelijk ook niet meer zal worden.

    "De wereld zou rechtvaardiger zijn als we erfenissen zouden afschaffen zodat vermogens rechtstreeks naar de overheid gaan", zo werd Bert Anciaux gisteren in De Tijd geciteerd. Sp.a zag zich genoodzaakt de heisa te bedaren. Anciaux zegt nu zelf ook dat hij helemaal geen commotie wilde.

    "Men vroeg me in het kader van een interview voor De Tijd of ik mijn kinderen ook financieel wil ondersteunen", stelt Anciaux. "Natuurlijk wil ik dat. Ik wil alles doen voor mijn kinderen. Maar ik zei erbij dat ik het wel wat hypocriet vind van mezelf omdat ik het systeem van erfenissen niet echt eerlijk vind ten opzichte van kinderen die uit een arm gezin komen." 

    De sp.a-senator zegt daarmee te worstelen. "Erfenissen zijn heel begrijpelijk en menselijk, maar het is niet echt een rechtvaardig systeem ten opzichte van kinderen die geen ouders hebben die bezittingen of een vermogen kunnen nalaten. En ja, ik besef ook dat het een sterke motivering is voor de meeste mensen om hard te werken en te pogen een huis en geld te verwerven. Eigenlijk was dit alles wat ik zei."

    Anciaux merkt aan de heisa dat er toch wel wat taboes heersen. "Erfenissen en de ouderlijke macht zijn twee van die taboes. Ik weet het. Maar ik weet ook dat er misbruiken bestaan." Anciaux is geschrokken van de reacties. "Ik wou helemaal geen statement maken. En al helemaal geen commotie veroorzaken." Hij concludeert voor de duidelijkheid: "Er zal niets veranderen aan het systeem van erfenissen. Ook sp.a wil daar niets aan veranderen."

    30-06-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    29-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie gaat massaal flitsen deze zomer

    Politie gaat massaal flitsen deze zomer

    En de flikken gaan weer al slapend hun loon verdienen... . legt de focus eens op dievenbendes ipv te brave burger te koeieneren!

    Ook (extra) controle op inbrekers of is te te gevaarlijk en brengt dat niet op, liever liggen slapen achter hun flitstoestel, als dat niet stoer is.....

    Als er minder verkeer is gaan ze flitsen, ze zouden beter iets doen aan de files.

     Hardrijders zijn gewaarschuwd: de politie zal deze zomer extra snelheidscontroles houden op de autosnelwegen. Er komen opnieuw zogenaamde 'flitsgolven'.

    "Elke week zullen we op één route, gedurende acht uur, een speedactie organiseren", aldus Kristof De Pauw van de federale wegpolitie in VTM NIEUWS. "Op die momenten gebruiken we zowel onze vaste als onze mobiele camera's én de trajectcontroles. Als we een actie doen op de E17, is het dus mogelijk dat iemand die van Antwerpen naar Kortrijk rijdt verschillende keren geflitst wordt."

    De kans dat u een boete krijgt, neemt overigens steeds meer toe. Sinds er met digitale camera's wordt gewerkt, zijn de foto's beter én kunnen ze sneller verwerkt worden. In 2012 waren er nog 1,2 miljoen flitsboetes, vorig jaar waren dat er al 250.000 meer.

    De waarschuwing geldt niet alleen voor ons land: de koepel van Europese politiediensten zegt dat er overal extra geflitst zal worden. Zeker in Frankrijk is het traditiegetrouw opletten. Wij zetten de 100 gevaarlijkste flitspalen op een rijtje: elke dag worden daar in totaal meer dan 14.800 chauffeurs op de bon gezwierd.

    29-06-2014 om 23:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sp.a denkt er niet aan om erfenissen af te schaffen

    Sp.a denkt er niet aan om erfenissen af te schaffen

    Heb uit zeer goede bron vernomen dat Bert zich kandidaat voorzitter zal stellen bij de SPA om nadien een job als opvolger van de Koning te ambiëren. En geloof mij, dat is niet alles. Hij zal pas stoppen als hij de Paus opvolgt

    Als je erfenissen zou afschaffen schaf je dan ook meteen de 393 miljard federale schuld af die boven het hoofd van onze kinderen en kleinkinderen hangt?

    ze pakken nu al meer dan 50 procent van ons loon;als we dan nog iets kopen met wat we overhouden nog eens 21 procent,als we doodgaan nog eens 27 procent succesie recht op ons geld wat we gespaard hebben,onbegrijpelijk,en toch hebben ze altijd maar meer en meer geld te kort.

    "Van vermogens afpakken kan absoluut geen sprake zijn." In een reactie aan De Morgen verduidelijk sp.a-voorzitter Bruno Tobback dat het standpunt van Bert Anciaux niet aansluit bij dat van de partij. In De Tijd had die laatste aangegeven dat hij "erfenissen zou afschaffen omdat dat ideologisch wringt".

    "Winsten uit vermogens belasten is iets waar we absoluut voor zijn, maar dat is nog heel wat anders dan vermogens gewoon afpakken." In een reactie laat sp.a-voorzitter Tobback er geen twijfel over bestaan: Anciaux' luchtballonnetje is hoegenaamd geen voer voor debat binnen de partij. 

    Tobbacks reactie komt er nadat Anciaux, gecoöpteerd senator voor sp.a, in De Tijd had verklaard dat "de wereld rechtvaardiger zou zijn als we erfenissen zouden afschaffen zodat vermogens rechtstreeks naar de overheid gaan." Anciaux had daarmee een lawine van negatieve reacties over zich heen gekregen en krijgt nu ook een duidelijke 'njet' van zijn voorzitter.

    29-06-2014 om 16:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    28-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplichters mailen valse verkeersboetes

    Oplichters mailen valse verkeersboetes

    Ik heb woensdag ook zo een mail ontvangen , en ik ben recht naar de politie gegaan


    Er is een nieuwe oplichtingsmail in omloop. Wie een e-mail krijgt met een aanmaning om een buitenlandse verkeersboete te betalen, moet opletten. De mails zijn het werk van oplichters die geld proberen af te troggelen met valse overtredingen. De boetes komen zogezegd van de Nederlandse overheid. Wat zeker argwaan wekt is de omslachtige manier waarop de boete moet worden betaald.

    28-06-2014 om 23:08 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever vreest dat MR voor regering zonder N-VA gaat

    De Wever vreest dat MR voor regering zonder N-VA gaat

    Ben eens benieuwd wat de tjeven zullen doen, of ze weer het mes in onze rug gaan steken, of dat ze nu eens rechtlijnig zullen zijn, en of de PVV ook rechtlijnig zal zijn, niet nationaal zonder in de Vlaamse. dat beiden ook eens nee durven zeggen ! Ze zouden beter beginnen aan de boedelscheiding daar er toch niet samen geregeerd kan worden, dat ziet zelfs een blinde, noord en zuid zijn veel te verschillend.

    NVA heeft zijn best gedaan, . Opnieuw zullen wij moeten toezien hoe de ps onze centen afpakt ten voordele . Van de profiteurs en vreemdelingen . Viva de ps. ik wens al hun volgers veel profiteurs plezier . Wij zullen onze laatste euro wel laten afstropen . Arme sukkels

    Niet verkozenen krijgen een postje.Ik vind dit niet kunnen in een democratieMet het soort politiekers anno 2014 gaat dit land dan ook onherroepelijk de afgrond in, en dan zullen er maatregelen moeten genomen worden om te redden wat nog te redden valt. Daar zal de minst bedeelde het zwaarste slachtoffer van zijn, maar iedere modale burger zal het geweten hebben.Vlaanderen mag dit niet laten gebeuren, en als CD&V weer het gat van de PS gaat likken, zijn we weer een stap dichter bij het noodlot.

    N-VA-voorzitter Bart De Wever toont zich kritisch over de aanstelling van MR-voorzitter Charles Michel als informateur. In een gesprek met de de regionale zender ATV zegt De Wever dat hij vreest dat de MR zal kiezen voor een tripartite en dus voor een regering zonder N-VA. "Ik heb er mijn twijfels bij of dat zomaar kan", aldus De Wever.

    Twee dagen geleden gaf Bart De Wever zijn opdracht als informateur terug aan de koning. Zijn poging om een federale centrumrechtse regering op de been te helpen mislukte na het afhaken van cdH. Na een reeks consultaties stuurde koning Filip vanmiddag MR-voorzitter Charles Michel het veld in als nieuwe informateur. 

    Veel commentaar wil De Wever daar naar eigen zeggen niet op geven. Toch maakt de N-VA-voorzitter bij ATV enkele kritische kanttekeningen. "Ik heb begrepen dat de MR de klassieke tripartite wenst. Dat is voor ons heel slecht nieuws, want dat betekent dat men een regering wil maken zonder de N-VA", aldus De Wever. 

    "Ik heb er mijn twijfels bij of dat zomaar kan". Volgens De Wever heeft de Vlaming "heel anders gekozen" op 25 mei. "Ik denk dat daar respect moet voor opgebracht worden", klinkt het. "Wij zijn klaar om aan de slag te gaan en een regering te vormen die doet wat moet gebeuren en niet een regering die niets doet", aldus nog de N-VA-voorzitter

    28-06-2014 om 11:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    27-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrachtwagen rijdt in op file in Kallo: minstens twee doden

    Vrachtwagen rijdt in op file in Kallo: minstens twee doden

    Erg voor de familie oprechte deelneming

    Op de R2 is vanavond rond 17.15 uur een vrachtwagen ingereden op de staart van de file. Door de klap vlogen twee auto's en de truck zelf meteen in brand. Twee voertuigen brandden volledig uit nog voor de brandweer tussenbeide kon komen. In het wrak van een ervan vond de brandweer de lichamen van twee inzittenden, de bestuurder en een passagier. Het ongeval gebeurde tussen de Beveren- en Liefkenshoektunnel op een paar honderd meter van de tolhuisjes in de rijrichting van Nederland.

    Het bluswerk is intussen achter de rug, maar het opkuiswerk zal nog een hele tijd duren en ook het parket laat momenteel nog de nodige vaststellingen doen. De omgeving valt er dan ook allicht nog verschillende uren best volledig te mijden, zegt het Vlaams Verkeerscentrum.

    Het verkeer kan volgens het Verkeerscentrum nog het best lokaal omrijden via de rotonde aan Waaslandhaven-Noord, maar om daar te raken moet je wel een hele tijd aanschuiven.

     

    27-06-2014 om 12:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GepikeerdeTobback: Van voorzitter wisselen brengt ons niet boven 14 procent

    GepikeerdeTobback: Van voorzitter wisselen brengt ons niet boven 14 procent

    14% is overroepen spreek van max 5% dat zou beter zijnPS en SPa zijn zoals het OCMW daar komen ook alleen steuntrekkers , leeglopers en immigranten dit komt overeen met het resultaat dat beide partijen hebben gehaald zie maar naaar hun verlies is recht evenredig met de stijging van het aantal rijken in Belgie

    95% van de politiekers zijn zuivere profiteurs..

    Sp.a-voorzitter Bruno Tobback heeft vanochtend in een interview met het Radio 1-programma 'De Ochtend' het vernieuwingsproject toegelicht dat zijn partij opstart. Over zijn positie als voorzitter van de sociaal-democratische partij toonde Tobback zich erg defensief.

    Op de sp.a-fractiedag in Sint-Laurijn heeft Tobback gisteren een mandaat gekregen om de vernieuwing binnen sp.a uit te tekenen. "We hebben gisteren een goed gesprek gehad over waar we staan met sp.a en waar we naartoe moeten", aldus Tobback. "Daar zijn verschillende meningen over, maar we bereiden tot september voor hoe we dat doen."

    De sp.a-topman ontkende dat het vaststaat dat er in december nieuwe voorzittersverkiezingen komen. Daarover wordt pas in september beslist, wanneer ook een inhoudelijk en organisatorisch vernieuwingsplan klaar moet zijn. Vervroegde verkiezingen zouden het volgens Tobback in elk geval niet zijn.

    Op vragen over zijn partijvoorzitterschap, dat onder druk zou staan, reageerde Tobback erg defensief. "We zijn het erover eens dat sp.a meer waard is dan de 14 procent die we momenteel halen. En we zijn het er ook over eens dat dat niet zal lukken door gewoon opnieuw van voorzitter te wisselen." Tobback liet het niet na de interviewer te onderbreken, zijn woordkeuze "tendentieus" te noemen en hem te verwijten "onnozele spelletjes" te spelen. 

    Het interview met Tobback is op Twitter niet onopgemerkt voorbijgegaan. Voor VRT-journalist Ivan De Vadder is het duidelijk: "Als Bruno Tobback wou bewijzen dat zijn positie niet onder druk staat, dan heeft ie net het omgekeerde gedaan

    27-06-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    26-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Centrumrechts is knock-out, de PS lijkt onvermijdelijk

    Centrumrechts is knock-out, de PS lijkt onvermijdelijk

    Als ps met spa het gaan regelen dan zullen onze nakomelingen allemaal de rekening betalen.Laat ze nu studeren zodat ze dut absurde land kunnen verlaten naar veiliger oorden. We zien hoe het met Italie gesteld is , en met een italiaan aan het Belgisch roer gaan we dzelfde richting uit. Alle problemen worden doorgeschoven naar volgende generaties.

    De winnende partijen aan vlaamse zijde moeten nu eens bewijzen dat zij iets in de " Pantalon" hebben en durven doorgaan met de vorming van een regering die bestaat uit intelligente, plichtbewuste mensen want nu word het hoog tijd, anders bestaat er een groot risico dat de burger zelf het land gaat besturen. Het moet gemakkelijk zijn en veel opbrengen, zie maar hoe die pipo's op een postje zitten te wachten.

    Als onze Waalse vrienden geen vertrouwen hebben in de grootste partij van België en Vlaanderen dan maar zeer snel splitsen

    De arrogantie van die Lutgen op Tv is erg, wat voor een pretentieuze kwast moet dat gastje in het dagelijkse leven zijn: onuitstaanbaar. Liquideren en alles scheiden is de enige oplossing.

    De CD&V is verplicht op de rem te staan.

    De federale regeringsvorming zit stevig vast, na een duidelijk 'njet' van het cdH tegen een coalitie met N-VA, CD&V en MR. Volgens gewezen informateur Bart De Wever is het nog niet einde verhaal voor centrumrechts, maar de piste is minstens tijdelijk naar de koelkast verwezen. CdH houdt de deur in elk geval stevig op slot, terwijl heel wat vingers intussen naar de PS wijzen om nu maar iemand het veld in te sturen.

    De afwijzing van Benoît Lutgen gisterenavond was opvallend fors, oordeelt men her en der in de Wetstraat. De cdH-topman liet er geen twijfel over bestaan dat een regering met N-VA voor zijn partij niet kan, vooreerst vanwege het gebrek aan vertrouwen tussen de partners. De humanisten wantrouwen de N-VA, maar ook met de MR zit het nog steeds stevig mis.

    Nochtans hadden de kaarten volgens sommigen ook heel anders kunnen vallen. Zo zouden de links-rechts tegenstellingen binnen het partijbureau van cdH zelfs niet hebben kunnen opspelen, net doordat het gezamenlijke wantrouwen zo groot was. Wantrouwen dat volgens ingewijden niet enkel groeide omdat garanties rond federale loyauteit en sociale zekerheid uitbleven, maar dat vooral ook werd aangewakkerd door het "snelle en gekleurde" lek van de nota-De Wever.

    "Lutgen wil niet bespeeld worden"
    "Dat lap je niet zomaar bij iemand als Lutgen", aldus een ingewijde. De Ardeense humanist, die zijn eerste regeringsonderhandelingen als voorzitter beleeft, zou het niet gepikt hebben dat hij op die manier "bespeeld" werd door zijn potentiële coalitiepartners.

    Elders hecht men echter niet al te veel geloof aan die lezing. "Het cdH heeft iedereen een duidelijke pad in de korf gezet", klinkt het. De vrees over de ware intenties van de N-VA moet er immers een maand geleden ook al geweest zijn. Garanties over de zesde staatshervorming zijn dan weer een beetje naast de kwestie, want de uitvoering zit vooral bij de deelstaten, luidt het. En dat de nota te veel ruimte liet voor interpretatie? Dat is nu eenmaal de typische taal voor zo'n nota.

    Wat er ook van zij, centrumrechts lijkt minstens voor een hele poos van de baan. Zeker voor het cdH. "Er zal geen bocht komen, dat is honderd procent zeker. Dit is onomkeerbaar", luidt het aan de top van het cdH.

    PS het veld in?
    Nu De Wever informateur-af is, zal de koning dus iemand anders moeten uitsturen. En daarbij wordt nadrukkelijk gekeken richting de PS. Al was het maar om te vermijden dat de Franstalige socialisten - net zoals de N-VA in 2010 - de kans zouden krijgen om te klagen dat ze te weinig aan bod kwamen. 

    Met de PS komt onvermijdelijk ook de klassieke tripartite weer in beeld, waarvoor de appetijt zeker aan Vlaamse kant erg klein is. Geen enkele Vlaamse partij is van plan een eventuele uitnodiging af te slaan. "Maar als ze denken makkelijk een tripartite te kunnen vormen, zullen ze wel snel merken dat dit helemaal niet zo evident is."

    Een alternatief waarbij MR-voorzitter Charles Michel alsnog probeert centrumrechts een tweede adem te geven, via de kamikazecoalitie met N-VA, CD&V en Open Vld, sluit ook niet iedereen uit. De kans daarop lijkt klein, "maar in dit surrealistische land kan je niets uitsluiten", aldus een ingewijde. Vergeet ook niet dat Michel "te eten moet geven aan zijn mensen", vult men elders aan. Vijf jaar lang oppositie betekent immers ook vijf jaar geen enkele ministerpost, wat de positie van de MR-voorzitter zeker geen goed zou doen. Al blijft de grote vraag over hoe stabiel een regering met slechts 20 Franstalige zetels op 63 zou zijn. En wat dan met Open Vld op Vlaams niveau?

    Niets is onmogelijk
    Het centrumrechtse alternatief met cdH botst in elk geval op een duidelijk veto van Lutgen. Een veto dat men binnen de partij "onomkeerbaar" noemt. Maar toch is ook die piste nog niet voor iedereen volledig dood en begraven. Insiders verwijzen naar de lange crisis van 2010 om te staven dat zaken die op het ene moment absoluut onmogelijk lijken, later toch weer zouden kunnen. Bijvoorbeeld wanneer de Waalse en Brusselse regeringsvorming volledig rond zou zijn. Maar in die piste lijkt voorlopig bijna niemand meer te geloven.

    Zover staat het in elk geval allemaal nog niet. Het paleis is nu aan zet. De koning is meteen gestart met een telefonische consultatieronde, donderdag krijgt hij opnieuw verschillende partijvoorzitters over de vloer. Minstens PS, CD&V, MR en Open Vld worden verwacht. Sp.a - dat morgen aan een veelbesproken fractiedag toe is - volgt naar verluidt vrijdag.

    26-06-2014 om 12:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Officieel: spoorstaking op maandag 30 juni

    Officieel: spoorstaking op maandag 30 juni

    Ben wel in vakbond aangesloten maar vind de staking van 30 juni gewoon schandalig. Duizenden mensen gijzelen en op kosten jagen die hun kinderen moeten afhalen op een of ander concert. Ze konden weeral geen betere dag uitvinden om te staken. Zal bij ACOD mijn onkosten binnengeven van het trein ticket die ik reeds online gekocht heb voor maandag en de kosten van de verplaatsing met de wagen naar Dessel en terug.

    Privatiseren is de enige oplossing. Laat die lamzakken op de dop maar rotten.

    Ze voorspelden regen, daarom dat men eraan dacht om de staking af te blazen. Maar het zou nu blijkbaar toch mooi weer worden.

     De socialistische spoorvakbond heeft beslist tot een 24 urenstaking van zondagavond 29 juni tot maandagavond 30 juni. Dat zegt Jean Pierre Goossens, voorzitter van de Vlaamse ACOD Spoor. De actie is onder meer gericht tegen de trage aanwervingspolitiek bij de spoorwegen.

    Volgens Goossens besliste zowel de Vlaamse als de Franstalige vleugel van het ACOD Spoor tot staking.

    De vakbond had de problematiek van de aanwervingen al eerder aangekaart. Er is bij de spoorwegen volgens ACOD nood aan 38.000 voltijdse banen, terwijl er in de praktijk maar zo'n 34.000 voltijdsen aan de slag zijn. Als gevolg kunnen de personeelsleden hun vakantiedagen niet opnemen. ACOD spreekt van een miljoen achterstallige dagen.

    De aanwervingen gebeuren volgens Goossens te traag, en worden ook niet opgevolgd. "Als er honderd treinbegeleiders worden aangeworven, en er haken er dertig af tijdens de opleiding, dan zou men onmiddellijk dertig nieuwe aanwervingen moeten doen." Dat gebeurt nu veel te traag, aldus Goossens.

    De ACOD-vakbondsman beseft dat de timing, met verschillende muziekfestivals die aan de gang zijn, "ongelukkig" valt. "Maar we moeten een vuist maken. Anders laten we een loopje met ons nemen."

    ACV beslist later over deelname aan de staking.

    26-06-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    25-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lutgen verklaart waarom cdH nota-De Wever afwijst

    Lutgen verklaart waarom cdH nota-De Wever afwijst

    De reden is gewoon dat hij liever blijft gatlikken bij den elio. Iedereen wist vanaf het begin dat het nee ging zijn. Ze laten het opzettelijk aanslepen om het weer op bdw te kunnen steken. Enkel idioten geloven die man of de ps nog.

    Deze man, Di Rupo en Magnette zijn verantwoordelijk voor hetgene nu zal volgen...

    zo zie je maar waar de echte sjoemelaars ten koste van de brave man zitten de minderheid wil weerom de meerderheid het zwijgen opleggen tot eigen eer en glorie dat hoopje ongeluk zal u nog maar eens voor de zoveelste keer bestelen met de goed nieuws show. haal er dan de liberalen en de groenen en de pvda maar bij inplaats van die waalse mestkevers

    Dit partijtje behaalde welgeteld : cdH 336.281 stemmen of 4,99% én 9 zetels ! . Zij gaan als héél kleine partij de wetten dicteren. Met dank aan alle andere Waalse partijen, met voorop de PS. België wordt terug in een fameuze crisis gestort. Bedankt Walen.

    Een zegen dat deze gevaarlijke vent nee zegt. De weg ligt nu open voor een federale regering met NVA/CD&V/oVLD/MR waarin Rynders als compensatie premie mag worden.

    Het cdH wijst de nota van informateur Bart De Wever (N-VA) af. Dat heeft voorzitter Benoît Lutgen vanavond duidelijk gemaakt in de journaals van RTL-TVi en RTBF. Hij ziet naar eigen zeggen te weinig vertrouwen tussen N-VA, CD&V, MR en cdH, maar haalde ook een hele reeks andere argumenten aan. Eerder vandaag hadden CD&V en MR zich wel bereid verklaard om op basis van de nota onderhandelingen te starten.

    Dat cdH zo duidelijk "neen" zegt, is toch verrassend. Volgens de informatie die erover uitlekte, leek de nota van De Wever erg weinig hete hangijzers te bevatten. Zo was er geen spoor van een grote hervorming van de automatische loonindex of een beperking van de werkloosheidsuitkeringen in de tijd. Bovendien bleek ook van communautaire aspiraties geen sprake.

    Onafhankelijkheid
    Maar dat overtuigde Lutgen niet. "De twijfel over het communautaire is niet weggenomen", beklemtoonde hij. "Dit is nog steeds een rechts project dat neigt richting confederalisme en separatisme. De wolf is geen lammetje geworden." De cdH-voorzitter heeft naar eigen zeggen echt geprobeerd zonder a priori's te werken, "maar de N-VA is een eurosceptische partij en staat sceptisch tegenover België".

    Volgens Lutgen kan je "op 1.001 manier communautaire zaken doen", bijvoorbeeld door in de sociale zekerheid beslissingen te nemen die het ene landsdeel veel meer bevoordelen dan het andere. De cdH-topman verwees ook expliciet naar het eerste punt van de N-VA-statuten, dat nog steeds een onafhankelijk Vlaanderen als doel stelt.

    Vertrouwen is voor Lutgen het ordewoord. En dat was er onvoldoende tussen de vier partijen, maar ook tussen MR en cdH. Tegelijk ontbrak elk spoor van "een project voor een België dat vooruit gaat", aldus de cdH'er. En ook de N-VA-keuze voor de eurosceptische fractie in het Europees parlement was voor cdH een bewijs van de "eurosceptische" en "Belgo-sceptische" bedoelingen van de Vlaams-nationalisten.

    Duivel
    "De duivel zit hem soms in de details", zo verwoordde de cdH'er het voorts. "Er staan zaken in de nota, maar er zijn ook zaken die er niet inzitten. Er is geen engagement van federale loyauteit of een engagement om de zesde staatshervorming - met bijvoorbeeld een metropolitane gemeenschap - loyaal uit te voeren."

    Een link met de regionale regeringsvorming - waar het cdH zijn lot verbonden heeft aan PS en FDF - ontkende Lutgen met klem. Waarom hij dan toch vier weken de lijnen met N-VA openhield? "Het is toch normaal dat ik inging op de uitnodiging van de informateur om ons programma en onze prioriteiten uit te leggen", aldus de cdH'er.

    De cdH'er bevestigde wel dat bepaalde sociaal-economische punten uit de nota best interessant zijn. Zoals bijvoorbeeld een fiscale hervorming. "Ik heb de nota niet zomaar in een hoek gegooid", verzekerde hij. Maar Lutgen heeft naar eigen zeggen heel wat gevraagde garanties niet gekregen. Bijvoorbeeld ook niet over de gezondheidszorg, waar cdH de zekerheid vroeg dat het huidige niveau van zorg voor alle patiënten gewaarborgd zou blijven.

    Koopkracht
    Volgens Lutgen zouden de plannen van de informateur de middenklasse en de lagere inkomens bovendien zwaar treffen. De nota voorzag volgens hem wel degelijk een loonmatiging met vier procent, wat een gemiddelde arbeider volgens hem 750 euro per jaar zou kosten.

    Lutgen zei tot slot te hopen dat zijn afwijzing geen startschot zal zijn voor een lange crisis. "Ik hoop van niet, er zijn alternatieven die mogelijk zijn", besloot hij. "Met of zonder de PS, wat voor mij telt, is het project."

    25-06-2014 om 12:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Informateur De Wever van opdracht ontheven

    Informateur De Wever van opdracht ontheven

    Een klassieke triprtiten kan niet want OVLD stapt niet in een federale als ze niet in de vlaamse regering zitten. Of gaat trutteke nu woordbreuk plegen ? . Hopelijk houdt ook CD&V hun been stijf om N-VA mee te nemen in de federale.

     Informateur Bart De Wever (N-VA) is door de koning van zijn opdracht ontheven. Deze namiddag al start de koning met consultaties. Dat meldt het Koninklijk paleis.

    "De informateur heeft zijn eindverslag aan de Koning overgemaakt. De Koning heeft de informateur op diens verzoek van zijn opdracht ontheven", luidt het in een persbericht van het paleis.

    Na vier weken van zoeken en tasten leek het erop dat informateur Bart De Wever zijn opdracht zou teruggeven aan de koning. Zijn pogingen om een centrumrechtse coalitie op de been te brengen met N-VA en CD&V aan Vlaamse kant en MR en cdH aan Franstalige kant, zijn gisteren op niets uitgedraaid. De nota-De Wever kreeg een positief antwoord van CD&V en en MR, maar botste op een 'non' bij cdH. 

    Klassieke tripartite
    Het is nu afwachten hoe het verder moet. De koning begint deze namiddag aan consultaties. 

    Mocht de koning iemand anders het veld insturen, is de kans groot dat gekozen wordt voor iemand van de grootste partij aan Franstalige kant, de PS. De Franstalige socialisten hebben zich bij monde van ontslagnemend premier Elio Di Rupo al uitgesproken voor de vorming van een klassieke tripartite (PS, cdH, MR, sp.a, CD&V, Open Vld).

    In theorie kan er natuurlijk nog een centrumrechtse regering gevormd worden met enkel MR aan Franstalige kant. De vraag is of de Franstalige liberalen in zo'n avontuur willen stappen. De naam 'kamikazecoalitie' is niet toevallig gekozen. Bovendien moet Open Vld er dan langs Vlaamse kant bij. De Vlaamse liberalen willen in dat geval ook meespelen op Vlaams niveau.

    Nog een andere piste die theoretisch mogelijk is, is de zogenaamde 'afspiegelingscoalitie', waarbij de federale regering zou gevormd worden door de regeringspartners op regionaal vlak. Dat zou betekenen dat aan Vlaamse kant N-VA en CD&V aan tafel zitten en aan Franstalige kant PS en cdH. Vraag is natuurlijk in hoeverre dat scenario - een regering met zowel PS als N-VA - realistisch is.

    In ieder geval lijkt het er sterk op dat wie had ingezet op een snelle regeringsvorming, zijn geld kwijt is.

    25-06-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!