Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    26-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. NMBS wil 12,5 euro van stakers


    NMBS wil 12,5 euro van stakers


    NMBS wil 12,5 euro van stakers Foto: BELGA
    De directie van de spoorwegmaatschappij NMBS gaat sancties treffen tegen de werknemers die de voorbije dagen aan de wilde stakingen deelnamen in La Louvière, Charleroi en de regio Luik. In totaal gaat het om een honderdtal mensen. De ACOD had nochtans gevraagd om geen sancties te treffen, uit vrees voor een kettingreactie, maar de actievoerders moeten 12,5 euro ophoesten en krijgen 'een strenge vermaning'.

    De directie van de NMBS heeft over de sancties beslist in overleg met de raad van bestuur naar aanleiding van de ‘niet aangekondigde werkonderbrekingen waardoor de klanten werden gegijzeld’. De straf komt bovenop het loon dat sowieso niet uitbetaald wordt. Tegen de straf is geen beroep mogelijk.

    Volgens de NMBS waren de gevolgen van de acties niet min; de volledige of gedeeltelijke afschaffing van 551 treinen, 8.018 minuten vertraging op een totaal van 681 treinen, 160.000 reizigers die getroffen werden en een rechtstreeks verlies van inkomsten en diverse andere financiële gevolgen.

    In het verleden werden na 'niet-legitieme werkonderbrekingen' tuchtstraffen opgelegd in de vorm van bijvoorbeeld een financiële sanctie of een vermaning en zowel ACOD Spoor als ACV-Transcom bevestigden in de loop van de dag al dat er sancties zouden komen. 'We hebben bij de directie gepleit dat we elke keer ter plaatse zijn gegaan om de stakers op te roepen om het intersectoriële actieprogramma te volgen', zegt Luc Piens, algemeen sectorverantwoordelijke bij ACV-Transcom. 'Het is zeer erg wat er de Belgische spoorwegen - NMBS en Infrabel - en hun werknemers boven het hoofd hangt. De mensen hebben daarop gereageerd.'

    ACV-Transcom zegt de officiële betekening van de sancties af te wachten. 'We zullen dan evalueren', aldus Piens.

    Trendbreuk

    In principe hing de stakers ook een zwaardere straf boven het hoofd, zoals een schorsing of zelfs ontslag. Maar het was al meteen duidelijk dat het onwaarschijnlijk was dat het ooit zo ver zou komen. Ook al is het dan eerder symbolisch, dat er zo snel sancties komen, is wel een trendbreuk bij de NMBS: in het verleden werden stakers zelden of nooit gestraft. Bij infrastructuurbeheerder Infrabel gebeurde dat wel al. Door het bij een milde straf te houden, hoopt de NMBS-directie vooral een signaal te geven zodat er geen verdere stakingsacties komen.

    26-10-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    25-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto rijdt in op groep schoolkinderen aan bushalte

    Auto rijdt in op groep schoolkinderen aan bushalte

    Heel dikwijls een plotse bloeddrukval , problemen met de bloedsuikerspiegel .... weinig aan te doen . Heb het al gezien bij mensen die nog geen zestig waren. Patat en ze liggen er .

    Kan iedereen en op elke leeftijd

    In het Vlaams-Brabantse Beersel zijn zeven personen gewond geraakt nadat een autobestuurder onwel werd en eerst een groep schoolkinderen en vervolgens twee volwassenen aanreed. De gemeente Beersel kondigde korte tijd het medisch rampenplan af, maar niemand van de gewonden verkeert in levensgevaar. Dat meldt de Beerselse burgemeester Hugo Vandaele.

    Het ongeval gebeurde kort na 16.00 uur op de Brusselsesteenweg in de Beerselse deelgemeente Alsemberg. Een bejaarde man raakte onwel achter het stuur van zijn wagen en verloor de controle over het voertuig. Dat ging volledig van de baan af en reed in op een groepje kinderen die aan een bushalte op enkele meters van de rijbaan stonden te wachten.

    De bestuurder kon zijn voertuig weer naar de baan leiden maar reed daar vervolgens twee volwassen voetgangers aan, om ten slotte tegen een geparkeerde wagen te botsen en tot stilstand te komen.

    Acht ziekenwagens
    Maar liefst acht ziekenwagens moesten ter plaatse komen om de vijf gewonde kinderen en twee volwassenen alsook de autobestuurder naar verschillende ziekenhuizen over te brengen. "De gewonden liepen vooral verwondingen op aan de ledematen en geen van hen zou in levensgevaar verkeren", zegt burgemeester Vandaele. "Ook de autobestuurder zelf had medische verzorging nodig."

    De lokale politie van Beersel verwittigde het parket Halle-Vilvoorde maar omdat de omstandigheden van het ongeval voldoende duidelijk waren, vond het parket het niet nodig een verkeersdeskundige ter plaatse te sturen, aldus nog de burgemeester.

    25-10-2014 om 20:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V wil bij elke echtscheiding een ouderschapsplan

    CD&V wil bij elke echtscheiding een ouderschapsplan

    CD&V wil bij elke echtscheiding een ouderschapsplan

    CD&V wil ouders verplichten om in een plan duidelijk te maken hoe ze voor de kinderen zullen zorgen na een echtscheiding op grond van onherstelbare ontwrichting. Bedoeling is minnelijke schikkingen en bemiddeling te stimuleren.

    Deze week riep de jeugdbeweging KAJ nog op om kinderen bij een echtscheiding meer inspraak te geven. De jeugdbeweging bundelde verschillende getuigenissen van haar leden die kind zijn van gescheiden ouders tot een kortfilm. Op die manier willen ze ‘de 35.000 kinderen die ieder jaar de gevolgen ondervinden van een nieuwe scheiding, de stem geven die nooit wordt gehoord’, zo zegt Els Michiels van KAJ vandaag in Het Nieuwsblad.

    Volksvertegenwoordiger Sonja Becq (CD&V) heeft nu een wetsvoorstel uitgewerkt dat kinderen meer gewicht moet geven in de echtscheidingsprocedure.

    Zo moeten ouders die willen scheiden verplicht een ouderschapsplan uitwerken, zoals nu al in Nederland het geval is. Ook wie in onderling overleg scheidt, doet dit nu al. ‘Vechtscheidingen kunnen echter worden uitgesproken nog voor er ook maar één maatregel over de kinderen op papier staat. Dankzij ons ouderschapsplan komt de zorg voor de kinderen van bij de inleiding van de scheiding reeds aan bod’, zegt Becq.

    ‘Vandaag kan men zeer snel uit de echt scheiden zonder vooraf iets te regelen. Snelheid is één factor, maar de kwaliteit van het echtscheidingsproces waarin over een goede regeling van de gevolgen van de scheiding wordt nagedacht, is van nog meer belang.’

    Alternatieve oplossingstrajecten

    Volgens de plannen moet het ouderschapsplan worden toegevoegd bij het verzoekschrift tot echtscheiding. Blijkt een akkoord onmogelijk, dan moet de eisende partij of elk van de echtgenoten een voorstel formuleren en de rechter vragen uitspraak te doen. ‘Dat verzoek kan echter niet gebruikt worden om de echtscheiding te blokkeren’, zegt Becq.

    Volgens CD&V ging de nieuwe federale regering alvast het engagement aan om alternatieve oplossingstrajecten buiten de rechtbank te promoten.

    ‘Niet de kinderen, maar de ouders kiezen om hun huwelijk niet meer voort te zetten. Goede afspraken in het belang van het kind zijn dan enorm belangrijk. Het ouderschapsplan biedt een goed kader om beslissingen te nemen, en kan toekomstige conflicteren vermijden’, besluit Becq.

    Vorige jaar zijn 25.000 koppels gescheiden ons land. Vaak hebben de kinderen het daar moeilijk mee. Bij de klachtenlijn van het Kinderrechtencommissaris kwamen dit jaar al 222 dossiers binnen over echtscheidingen, dat is een vijfde van het totale aantal.

    25-10-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    24-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Racisme is wel een probleem van de 21ste eeuw

    Racisme is wel een probleem van de 21ste eeuw

    Bruno van mij mogen ze Dewever en zijn lullen een kopje kleiner maken 

    ‘Racisme is wel een probleem van de 21ste eeuw’

    SP.A-voorzitter Bruno Tobback reageert in een opiniestuk op Knack op een interview met N-VA-voorzitter Bart De Wever in De Zevende Dag.

    De Wever blikte het voorbije weekend in De Zevende Dag terug op de incidentrijke week voor N-VA met de heibel rond collaboratie-uitspraken van Jan Jambon en oude e-mails van Theo Francken. ‘Mag ik bezig zijn met problemen van deze eeuw in plaats van met zaken uit de eerste helft van de vorige eeuw?,’ aldus De Wever.

    In een opiniestuk op Knack.be wijst SP.A-voorzitter Bruno Tobback De Wever er fijntjes op dat racisme anno 2014 nog altijd een groot probleem is. Hij wijst daarvoor onder meer naar het incident met VRT-journalist Peter Verlinden enkele maanden geleden en naar het incident waarvan schrijfster Saskia De Coster het voorbije weekend getuige was.

    Tobback hekelt ook het feit dat De Wever liet uitschijnen dat de excuses van Theo Francken er kwamen om de MR te sussen. ‘Racisme kunnen we niet verengen tot een politiek spelletje,’ aldus Tobback nog.

    Volgens Tobback is racisme nog altijdeen gigantisch probleem. Hij roept De Wever dan ook op om ‘de economische meerwaarde van mensen te maximaliseren, in plaats van ze telkens weer te minimaliseren.’

    24-10-2014 om 16:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onmiddellijk rookverbod voor alle cafés in Nederland

    Onmiddellijk rookverbod voor alle cafés in Nederland

    Vanaf nu mag in geen enkel café in Nederland nog gerookt worden. Dat mag ook niet meer in de kleine kroegen zonder personeel waarvoor tot nu toe een uitzondering werd gemaakt in het rookverbod voor de horeca. Dat heeft staatssecretaris voor Volksgezondheid Martin van Rijn vanavond bekendgemaakt.

    Aanleiding voor zijn besluit is de uitspraak van de Hoge Raad van 10 oktober. Die bepaalde dat de huidige uitzondering voor kleine cafés ongeldig is, net zoals eerder het gerechtshof ook al deed.

    Het verbod zal per direct worden gehandhaafd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Als de kroegbazen die onder de uitzondering vielen vanaf nu de fout ingaan, krijgen ze de eerste keer een waarschuwing als dit voor 1 januari gebeurt. Maar bij een herhaalde overtreding volgt meteen een boete van 600 euro.

    Eerder uitzondering voor kleine cafés

    Op 1 januari 2015 zou het rookverbod sowieso voor alle cafés gaan gelden, omdat de politiek daar op aanstuurde. Omdat de Eerste Kamer dat totaalverbod voor de hele horeca nog moet bekrachtigen, mocht er tot nu toe nog wel gerookt worden in de kleine cafés. De staatssecretaris trekt het totale verbod nu met de uitspraak in zijn hand enkele maanden naar voren.

    De uitzondering voor kleine kroegen werd in 2010 ingevoerd. In de eenmanszaakjes hoefde geen personeel beschermd te worden tegen de schadelijke effecten van meeroken, was de gedachte.

    Daarna volgden enkele rechtszaken. Van Rijn wilde een uitspraak van de hoogste rechterlijke instantie om een einde te maken aan alle juridische discussies.

    24-10-2014 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    23-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marc Uytendaele scherp voor nieuwe federale meerderheid

    Marc Uytendaele scherp voor nieuwe federale meerderheid

    WEG MET DE NVA

    Marc Uytendaele scherp voor nieuwe federale meerderheid

    Grondwetspecialist Marc Uytendaele heeft forse kritiek op de samenstelling van de nieuwe federale regering. Volgens Uytendaele, tevens de echtgenoot van PS-Kamerfractieleidster Laurette Onkelinx, wordt het pact tussen de Belgen, dat de basis vormt van het huidige federalisme, aangevreten.

    'Sinds 1970 is het de eerste keer dat het federaal pact zo radicaal op de helling wordt geplaatst. Voor het eerst wordt toegegeven dat 75 procent van de Franstaligen zich niet herkend in de manier waarop het land wordt geleid. Mochten we in een sociaal conflict zitten, dan zouden we zeggen dat de Vlaamse partijen hun ‘gelen’ (de bijnaam van vakbondsmensen die meeheulen met de werkgevers) hebben gekozen om mee te besturen', zei Uytendaele dinsdag bij de voorstelling van een boek over de Belgische instellingen.

    Bovendien heeft de MR bij de regeringsvorming slechts een kwart van de bevoegdheden gekregen en het grootste deel, én de belangrijkste portefeuilles, aan de Vlaamse partijen gelaten, gaat de grondwetspecialist voort. 'De meest spectaculaire nederlaag van de MR, is al de verdeling van de posten. De MR had de helft van de posten en verantwoordelijkheid moeten claimen en nadien de sleutel-D’Hondt moeten toepassen voor de verdeling van de portefeuilles. Dat niet doen, is naar Canossa gaan. De Vlaamse partijen moeten na de onderhandelingen vrolijk zijn geweest'.

    Volgens Uytendaele zal de N-VA in die omstandigheden de communautaire clash niet opzoeken. De partij zal daarentegen proberen zoveel mogelijk binnen te halen dat ze anders via institutionele hervormingen zou hebben geëist'.

    Zullen de Franstaligen er in die context niet toe aangezet worden een nieuwe staatshervorming te vragen? 'Beter arm en vrij, dan gedomineerd worden. Waar zal de tolerantiedrempel liggen? Er zijn allerlei redenen om zich af te vragen wat de meerwaarde van België is om een staatssecretaris te parafraseren'.

    23-10-2014 om 21:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opstand

    Opstand

     © Saskia Vanderstichele

    Een Franstalige opstand tegen de regering, daar lijken de wilde sociale acties op. Daarmee snijden de PS en de vakbond op termijn in eigen vel.

    Zondag werd in Luik in en rond een voetbalstadion amok geschopt om het ontslag van een trainer te eisen, op een manier het voetbal onwaardig. De clubeigenaar moest langs een achterpoortje het stadion ontvluchten. Resultaat: een club die zware imagoschade heeft opgelopen, maar maandag wel zijn trainer heeft ontslagen.

    Gisteren leek het MR-hoofdkwartier ook het toneel van voetbalhooligans, toen de socialistische vakbond FGTB het bestookte met paintballgeweren ‘uit protest tegen het regeerakkoord’. Dat is niet het enige. De wilde stakingen op het spoor volgen elkaar op. De PS en de vakbonden mobiliseren volop, inclusief met professionele videofilmpjes,tegen ‘le gouvernement MR-N-VA’. Als voorproefje voor de nationale stakingen.

    Het is ieders recht te protesteren tegen het regeringsbeleid. Maar de onbesuisdheid van de Franstalige linkerzijde verrast, van het tekeergaan van Laurette Onkelinx in het parlement tot het opstoken van de achterban. De politieke traditie wil dat de partij van de ex-premier - de PS was meer dan een kwarteeuw aan de macht - enige politieke terughoudendheid in acht neemt. Dat is nu geen seconde gebeurd.

    Protest kan en mag in een democratie. Maar waarom horen we van al wie luidkeels protesteert geen realistisch alternatief voor de besparingen en de andere regeringsmaatregelen dat geen jobs vernietigt? Bovendien moet het protest binnen de grenzen van het stakingsrecht vallen. Het bekogelen van een partijhoofdkwartier valt daarbuiten.

    Een beetje elementaire eerlijkheid om samen de welvaartsstaat, die de vakbonden en de socialisten zo lief is, te dragen, mogen we ook veronderstellen. Oproepen om zich als arbeider nog snel te laten ontslaan, zoals een vakbond dit weekend heeft gedaan, valt daar geenszins onder.

    Ook een regering mét de PS had moeten besparen. Natuurlijk heeft centrumrechts hier en daar een andere richting gekozen, maar zo fundamenteel anders is het beleid inzake langer werken niet. En wat is het alternatief voor het verhogen van remgelden, hogere inschrijvingsgelden, besparingen op subsidies of een indexsprong? Hogere belastingen?

    Wim Coumans, een oud-kabinetschef van veel CD&V-ministers, trof gisteren in deze krant de regering erger dan alle rode heethoofden samen. Als kritische stem van binnen de coalitie kon het tellen: de bijdrage van vermogenden aan de sanering van de overheidsbegroting noemde hij verwaarloosbaar. Hij wees onder meer op het nog steeds gunstige fiscale regime voor bedrijfswagens, het uitblijven van een belasting op meerwaarden en het feit dat vermogenden nog onheus van sociale correcties kunnen genieten. En hij eiste meer transparantie over roerende inkomsten. Dát is het inhoudelijk debat voeren, op het scherp van de snee.

    Deze regering had meer lasten kunnen leggen op bedrijven of op vermogen. Maar je kan bedrijven niet extra blijven belasten, zonder nadelige economische effecten. En daar worden ook de gezinnen de dupe van.

    23-10-2014 om 01:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    22-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch politieacties tijdens Europese top

    Toch politieacties tijdens Europese top

    Met de lullen van de NVA kan je geen kloten mee doen , het zijn gewoon zakken

    Toch politieacties tijdens Europese top

     Het eerste gesprek van de politiebonden met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) over de politiepensioenen heeft dinsdag nog geen concreet resultaat opgeleverd. Op 12 november staat nieuw overleg gepland. De aangekondigde stakingsacties tijdens de Europese top donderdag en vrijdag in Brussel gaan dus gewoon door, bevestigen de bonden.

    Het Grondwettelijk Hof vernietigde enkele maanden geleden de gunstregimes bij de politie, nadat de kleine vakbond Sypol via het hof geprobeerd had ook voor de vroegere officieren van de gemeentelijke en gerechtelijke politie een gunstigere pensioenregeling te bekomen. Door de vernietiging moeten heel wat agenten plots verschillende jaren langer werken.

    Het eerste overleg bij de nieuwe minister Jambon leverde nog geen toezeggingen op. Niettemin spraken bonden en minister van een constructief overleg, dat op 12 november wordt verdergezet. ‘Het regeerakkoord legt een duidelijk kader vast, maar daarbinnen is er nog heel wat onderhandelingsmarge’, aldus de minister. ‘Laat ons zo snel mogelijk duidelijkheid scheppen voor de mensen op het terrein, zij hebben daar recht op.’

    Vakbonden voorlopig niet overtuigd

    Bij de vakbonden wacht men voorlopig af. ‘Men erkent dat het gaat om een zwaar beroep, maar voor het overige is het afwachten wat het kader precies is en welke modaliteiten nog kunnen wijzigen’, zei Vincent Houssin van VSOA-Politie na afloop. ‘We weten niet welk mandaat de minister van de regering gekregen heeft.’

    De bonden blijven bij hun eis dat wordt teruggekeerd naar de preferentiële pensioenleeftijden 56 en 58. Een van de voorstellen die Jambon op tafel gelegd heeft, is volgens Houssin een soort ‘verlof’ voor de eigenlijke pensioenleeftijd. Een nog op te richten commissie zou dat dan wel steeds moeten goedkeuren.

    De politiebonden zijn voorlopig niet overtuigd. De geplande stakingsactie bij de federale wegpolitie - die de escortes van de Europese leiders verzorgt - en de agenten die instaan voor de bewaking op de EU-top later deze week gaan dan ook gewoon door.

    22-10-2014 om 17:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering schuift rekening door naar patiënt

    Regering schuift rekening door naar patiënt

    Deze regering zijn de grootste lafaards van ons land

    ‘Regering schuift rekening door naar patiënt’

    De nieuwe federale regering doet nauwelijks inspanningen om de verspilling en overconsumptie in de gezondheidszorg aan te pakken en schuift de rekening door naar de patiënt. Dat zegt sp.a maandag. De specialist zal 45 procent duurder worden, stelt PS.

    Het remgeld voor wie naar de specialist moet, wordt in sommige gevallen hoger. En na een bevalling zonder complicaties moeten vrouwen een halve dag sneller naar huis. Dat zijn enkele maatregelen uit het begrotingsvoorstel van de regering voor de ziekteverzekering, dat door de algemene raad van het RIZIV maandag is goedgekeurd. De socialistische mutualiteiten en de christelijke en socialistische vakbonden stemden tegen het voorstel.

    Sp.a-kamerlid Maya Detiège sluit zich aan bij de tegenstemmers en roept minister van Volksgezondheid Maggie De Block op om alsnog haar plannen bij te sturen. 'Door het aanpakken van de verspilling in de gezondheidszorg zijn besparingen niet nodig en is er zelfs ruimte voor nieuw beleid', stelt ze.

    Vooral de hogere remgelden bij specialisten moeten het ontgelden bij sp.a. 'Op die manier ga je patiënten die, na doorverwijzing door de huisarts, aankloppen bij de specialist net ontmoedigen. Eigenlijk zou je hen moeten belonen', aldus Detiège.

    'Wat nieuwe initiatieven betreft, blijft de patiënt in de kou staan. Door het strakke budgettaire kader en het gebrek aan maatregelen die de echte verspilling in onze gezondheidszorg aanpakken, heeft deze regering geen ruimte om te investeren in een beter terugbetaling van brillen en lenzen, hoorapparaten en tandzorg.'

    PS uit een gelijkaardige kritiek. 'Na de aanslagen op de pensioenen en op de koopkracht van de werknemers, richt de MR-N-VA-regering nu haar pijlen op de patiënten en de zieken', zegt partijvoorzitter Elio Di Rupo. 'Eens te meer wordt er bespaard op de rug van de burger, terwijl de rijksten buiten schot blijven.'

    22-10-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    21-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De paracommando's van N-VA - Carl Devos

    De paracommando's van N-VA - Carl Devos

    We beleven historische tijden. Alweer. Voor het eerst sinds de pariteit van de federale regering in 1970 telt die slechts één Franstalige partij. Voor het eerst neemt een nationalistische partij, zonder staatshervorming, deel aan die regering. Voor het eerst sinds de jaren dertig is de premier een Franstalige liberaal. Voor het eerst sinds de jaren vijftig is hij daarmee de tweede opeenvolgende Franstalige regeringsleider. Nooit eerder duurde een regeringsvorming zonder enige communautaire ambitie zo lang.

    Nog houdt het niet op. Sinds Jean-Luc Dehaene er in 1993 mee begon, is een federale beleidsverklaring nog nooit zo verstoord als afgelopen dinsdag. Nog nooit duurde het parlementair debat erover zo lang en ging het er zo hevig aan toe. De politiek liet zich daarin van twee kanten zien: de mooiste en de lelijkste. Er was enerzijds een hoogstaand en meeslepend inhoudelijk debat, met dank aan meerderheid én oppositie. Er waren anderzijds beschamende taferelen. Die van roepende, tierende parlementairen, van chaos en smakeloos niveau. Gelukkig heeft de eerste kant het van de tweede gehaald.

    Moreel

    De wijze waarop de PS de beleidsverklaring van Michel verstoorde dwingt respect en verwerping af. Knap hoe ze erin slaagde om die beleidsverklaring te kapen, via de polemiek over twee N-VA’ers in de regering, in de sfeer dat iets fout zit in Michel I. Zelfs de vertrouwensstemming werd donderdag tot ver achter de avondjournaals gehouden. Onkelinx bracht de Kamer meer vuur en de regering meer problemen dan 100 parlementsleden samen vermogen. Zelfs wie haar ideeën en stijl niet deelt was onder de indruk. De strategie van de PS is dan wel zonneklaar – MR treffen via N-VA – ze is ook behoorlijk effectief. En veel intelligenter dan ze lijkt.

    In Vlaanderen is duidelijk hoezeer de relaties, ook persoonlijke, tussen Franstalige partijen gespannen staan. Al onderschatten we de hevigheid daarvan. Het politieke debat – in tegenstelling tot dat over de regering Di Rupo nu vooral onder Franstaligen – is daardoor niet langer zakelijk, maar emotioneel. Het gaat om wederzijds verraad, openstaande rekeningen en wraak. Voor de verkiezingen was er te Zuiden een opbod in de afwijzing van N-VA, waarin wel eens vaker het verwijt viel dat deze partij racistische en extreemrechtse trekjes heeft. Uw dienaar krijgt samen met veel anderen wel eens vaker een Franstalige niet eens aanvallende vraag die in Vlaanderen haast niet gesteld wordt: waarom mag N-VA niet extreemrechts genoemd worden? De door de PS-uitgelokte – daarin steeds trouw gevolgd door haar onderafdeling CDH – discussie over de vermeende collaboratie en racistische, homofobe uitspraken van Francken komen niet uit de lucht vallen.

    Dat maakt het debat over die regering niet ideologisch, maar moreel. Daar zit het ware vernuft van de PS. Dat ze, opgejaagd door nog linkser links, strijdt tegen deze rechtse regering is evident. Te evident. De oppositie is de oppositie. Misschien kan de PS wat kiezers meenemen in haar sociaaleconomische afkeur van Michel I. Maar dat is minder zeker dan ze willen. Misschien zien sommigen de PS als slechte verliezer. Misschien vinden ze zelfs in Franstalig België wel dat er orde op zaken moet komen. Bij de PS schrikken ze wat van de gereserveerde, afwachtende ontvangst in Franstalig België van Michel I. Die was minder scherp dan ze bij de PS wilden. Dus wordt uit een ander vat getapt: ‘Het geluid van de laarzen weerklinkt in de regering van het land’. Dat is er zo over, maar ook zo uitgekookt. Zelfs wie de PS niet volgt en Michel I een kans wil geven wordt niet langer geconfronteerd met een politieke, maar met een morele kwestie: horen homofobe racisten met nazi-sympathie thuis in een federale regering, die dus ook het Zuiden bestuurt? En is Michel dan niet zelf een collaborateur?

    Weerwerk

    Wie deze techniek bekritiseert krijgt van sommige kameraden het verwijt zelf te weinig kritisch te zijn voor N-VA, zelfs te weinig moreel besef te hebben. Links beschermt de democratie, het gaat om ethiek. Goed geprobeerd, maar niet overtuigend. Waarmee, voor alle duidelijkheid, de handen van N-VA in deze niet in onschuld gewassen zijn. Integendeel.

    De strategie van de PS is niet enkel indrukwekkend, ze is ook te bekritiseren. Dat geldt dus ook voor die aarzelende Vlamingen, vooral bij SP.A die overigens ook inhoudelijk stevig weerwerk bood, die geen comfortabele houding vinden t.a.v. de aanvallen van de PS. Die aanvallen zijn intellectueel bedenkelijk. Slechts een beetje omdat ze getuigen van een gebrek aan respect en parlementair tact. In naam van de sereniteit diezelfde sereniteit, op zo’n momenten een parlementair ornament, opblazen getuigt van cynisme. Zelfs morele verontwaardiging sluit waardigheid en timing niet uit. De parlementsvoorzitter maakte geen goede eerste beurt, niet omdat hij zijn reglement niet kende en niet omdat hij de oppositie niet voldoende liet spreken, maar omdat hij er te onervaren te zacht voor was. Zoals Patrick Dewael wel bijzonder en opvallend gretig opmerkte. Regeringsleden aanvallen kon nog dagen lang na de voorlezing van de beleidsverklaring.

    De PS-aanvallen verdienen kritiek omdat ze zo intellectueel oneerlijk zijn. Zelfs al menen ze het daar, met die morele verontwaardiging, als Jambon collaboratie fout noemt en ‘hun redenen’ ook zeer, zeer terecht ‘slechte redenen’, dan is daar verder op inhakken een kwestie van adding insult to injury. Schieten op de ambulance. De PS vond het vroeger niet erg om zaken te doen met de partij van Bob Maes, toen die namens die partij in het federaal parlement zat. Enzovoort.

    Francken

    Een heel andere zaak waren de oude woorden van Francken over de meerwaarde van sommige migranten. Elk parlement dat zichzelf ernstig neemt moest die centraal stellen en hem erover ondervragen, gezien de man die ze neerschreef de komende vijf jaar ter zake bevoegd is. Die woorden, zelfs in vraagvorm zijn kwetsend, beledigend, stigmatiserend, provocerend, ongenuanceerd. Ze hebben een negatieve ondertoon en roepen evident het racismeverwijt op. Ze zijn nodeloos hard en missen het fatsoen van een beleidsmaker. Zijn uitspraken, zelfs gedaan toen van regeringsdeelname geen sprake was, klinken daarom bij die latere deelname ongepast. Dat is al erg genoeg, maar laat ons ‘racisme’ houden voor wat het echt is, het woord is al overgebruikt.

    Niet elke vertrouwelijke mail is een openbaring van een diepe, onwrikbare en onverbeterbare overtuiging. Mildheid en barmhartigheid, het recht om te evolueren en zich te vergissen is er nog het meest voor hen die het anderen ontzeggen. Er volgden excuses, weze het wat flauw en afgedwongen, en plechtige beloftes. Francken blijft, maar hij verloor daarmee elke marge. Zijn staatssecretariaat is ingesnoerd, N-VA verzwakt.

    Die partij is sociaaleconomisch liberaal, filosofisch conservatief, alvast formeel nationalistisch, stevig rechts en heeft met haar compassionate conservatism ook een eigen sociale bekommernis. De economische vraag naar ‘meerwaarde’ past in haar mens- en maatschappijbeeld. Francken is als N-VA’er zo gezien perfect gecast, zeker op dat departement waar de partij en haar coalitiepartners een harder, restrictiever beleid wil voeren. Wie links of minder rechts is heeft terecht grote moeite met zijn visie en woorden. Maar dat maakt hem en N-VA daarom niet extreemrechts, niet homofoob en niet racistisch. Er is geen geluid van laarzen, maar dat van die vele schoenen van rechtse en andere modale Vlamingen die voor N-VA stemden. Men kan daar gemakkelijk tegen zijn, ideologisch en moreel verontwaardigd over zijn. Maar die laatste is nooit gediend met overdrijving.

    Voor alle Belgen

    In deze draagt ook N-VA een grote verantwoordelijkheid. Federale regeringsdeelname is meer dan enkele ministers leveren. Het is ook een state of mind. Men kan niet in een Belgische regering stappen en zich niets aantrekken van de daarmee samenhangende ongeschreven gedragscode. Federale excellenties, die er ook zijn voor Franstaligen, passen op hun tellen bij bezoekjes, ook in het weekend. Voorzorg nemen en het voorzichtigheidsprincipe zijn geen luxeproducten. Rekening houden met gevoeligheden is geen toegeving, het is de consequentie van deelname aan een regering voor alle Belgen.

    Ook De Wever moet er bij zijn selectie van excellenties rekening mee houden. Die mogen rechts zijn, maar beter geen paracommando’s. Zuhal Demir zou alvast heel anders geklonken hebben dan Theo Francken. Dat die laatste one of the boys is telt niet meer, eens de regering is gevormd. N-VA is geen anderspartij meer, zelfs N-VA’ers zullen daar aan moeten wennen

    21-10-2014 om 20:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooral vrouwen zullen tot 67 moeten werken

    Vooral vrouwen zullen tot 67 moeten werken

    Er zullen heel wat meer mensen tot hun 67ste moeten werken dan de regering doet uitschijnen. “Zestig procent van de vrouwen en tien procent van de mannen zal tot 67 jaar aan het werk moeten blijven”, zegt PVDA-er Kim De Witte in Het Belang van Limburg.

    In de Franstalige kranten zei de nieuwe liberale minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) afgelopen weekend dat slechts een minderheid van 5 tot 10 procent van de werknemers effectief zal moeten werken tot de leeftijd van 67 jaar. Dat klopt niet volgens De Witte. Een en ander heeft te maken met de verstrenging van de voorwaarden voor het vervroegd pensioen.

    Voor de regering Di Rupo was dat nog 35 jaar, vanaf nu kan alleen wie een loopbaan van 42 jaar kan voorleggen, met vervroegd pensioen. Drie op de vier vrouwen en één op de vier mannen komen immers niet aan een loopbaan van 42 jaar. Zij zullen verplicht zijn om langer te werken dan de vervroegde pensioenleeftijd van 63 jaar.

    Zestig procent van de vrouwen en tien procent van de mannen komt zelfs niet aan een loopbaan van 38 jaar. “Zij zullen dus tot 67 jaar moeten werken”, zegt De Witte.

    Volgens de cijfers van Kim De Witte zijn vooral vrouwen dus de dupe van de pensioenmaatregelen

    21-10-2014 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    20-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVDA houdt protestparade in Brussel

    PVDA houdt protestparade in Brussel

    Bart de Wever moet naar een klooster voor een paar maanden om zich te gaan bezinnen met zijn gelul

    De PVDA zal niet rusten voor de federale regering haar asociale maatregelen intrekt. Dat heeft voorzitter Peter Mertens vanmiddag gezegd tijdens een "protestparade" tegen de nieuwe federale regering. De extreemlinkse partij wil "een positief alternatief" naar voren brengen, met "investeringen in plaats van blinde besparingen".

    De protestmars startte vanmiddag om 14 uur aan het Brusselse Noordstation. Er waren volgens de PVDA 7.000 deelnemers.

    Voor de PVDA moeten de miljonairs de crisis betalen. "Er komt géén vermogensbelasting, ondanks de reusachtige toename van het aantal multimiljonairs", zegt Mertens. "De notionele interesten blijven bestaan, ondanks het minimumtarief dat de 1.000 winstgevende multinationals nu al maken. Meer nog: de grote bedrijven krijgen er nog eens een blanco cheque van 3,5 miljard euro bovenop. Dat is niet normaal."

    Oproep aan Charles Michel en Bart De Wever

    Mertens deed een oproep aan premier Charles Michel (MR) en N-VA-voorzitter Bart De Wever. "Het is niet door de zuurstof uit de samenleving te pompen dat je een economie opbouwt. Heeft Nederland zich gered door de invoering van de verplichte tewerkstelling voor werklozen? Absoluut niet, Nederland zit al jaren in recessie. Het enige gevolg is dat bestaande jobs werden vervangen door een nieuw soort dwangarbeid."

    Nog volgens de PVDA moeten jongeren een echte job krijgen. "Mijnheer Michel, mijnheer De Wever, als je werklozen dan toch aan de slag wil helpen: stop dan met de job-afbraak bij de publieke diensten en zorg dat jongeren opnieuw een échte job kunnen krijgen met een volwaardig loon", aldus Mertens.

    De extreemlinkse partij wil ook niet weten van het Duitse systeem. "Heeft Duitsland zich gered door de invoering van de mini-jobs? 7,5 miljoen Duitsers werken nu aan een mini-job. Neen, Duitsland heeft zich niet gered. Het land is nu Europees kampioen in het aantal werkende armen aan de ene kant, en in het aantal multi-miljonairs aan de andere kant. Kijk naar de cijfers: de groei in Duitsland is nul procent."

    20-10-2014 om 23:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Wever over N-VA-controverse: Een vismijn heeft er niks aan

    Bart De Wever over N-VA-controverse: Een vismijn heeft er niks aan

    Het viswijf is thuis en iedereen moet dit weten

    Met hoeveel rotte vis heb jij gesmeten BDW toen je in de oppositie zat? Met tonnen en daar kraaide geen haan naar. Nu je als meerderheidspartij kritiek krijgt wimpel je deze af met pietlullige excuses. Wat jouw kersverse staatssecretaris heeft verklaard, toont aan dat gans uw beweging nog voortspruit uit de zogenaamde '.....hemden. Een gegeven dat je niet kunt wegmoffelen.

    Jaja, alle drek en leugens die hij over de regering di rupo heeft gegooid was volgens hem gewoon puik oppositiewerk waarschijnlijk. Ik krijg meer en meer een afkeer van die man en zijn uitspraken.


     N-VA-voorzitter Bart De Wever kwam in het VRT-programma 'De Zevende Dag' terug op de opstootjes die zijn partij eerder deze week veroorzaakte. "Een vismijn heeft er niks aan", reageerde hij op de hevige kritiek van de oppositie. "Daar roepen en tieren ze ook, en gooien ze met rotte vis."

    De N-VA-voorzitter moest terugkijken op een week waarin de oppositie met scherp schoot op zijn partij. Jan Jambon had zich moeten verantwoorden voor uitspraken over de collaboratie, Ben Weyts en Theo Francken waren aanwezig geweest op een feestje voor VMO-oprichter Bob Maes en van opnieuw Francken werden een oude mail en een Facebookpost opgediept met controversiële uitspraken over respectievelijk 'kutmarokkaantjes' en de 'economische meerwaarde van de Marokkaanse, Congolese en Algerijnse diaspora'.

    "Francken schreef niks verkeerds"

    De Wever vond echter niet dat Francken uit de bocht ging, en stelde dat de staatssecretaris voor Asiel en Migratie in zijn Facebookpost legitieme kwesties had opgeworpen. "Als je die Facebookpost nu leest, en je ziet daar een bepaalde intentieverklaring in - die onterecht is in mijn ogen - kan je zeggen dat hij bepaalde groepen viseerde, en die voelen zich dan gekwetst. Dan is het best dat je zoiets terugneemt, anders houdt het niet op." 

    "Ik lees echter iets heel anders in die post: in de VS heb je een immigratiemodel op mérite, je komt er alleen binnen om te werken. En dat je zo'n migratiemodel niet kan vergelijken met het Europese, waar er massamigratie is. Hier komen mensen onder meer via gezinshereniging vaak niét in eerste instantie binnen om te werken. Wij hebben kortom minder arbeid uit migratie kunnen puren. Dat lijkt me een waarheid als een koe."

    Francken ging dus niet in de fout, vond hij. De Wever toonde zich bovendien empathisch voor de hard aangepakte Francken. "Dat hoort er blijkbaar bij", klonk het. "Ook ik werd al een negationist, een racist en een fascist genoemd."

    "Collaboratie was fout"

    Daarnaast antwoordde de N-VA-voorzitter ook op een vraag over de collaboratierel (n.a.v. een interview waarin minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon had verklaard dat collaborateurs hun 'redenen' hadden). "Als je omwille van zo'n heisa achteruitgaat, dan stop je niet met achteruitgaan. Dan slaan ze je als een dweil door de Kamer. Alles wat je dan zegt is dan plotseling fout. Dat mensen redenen hadden om in de collaboratie te stappen, dat zal wel. Er zijn er zoveel geweest. Ratzinger zat bij de Hitlerjugend, Mitterand was een collaborateur. De koning van België is bij Hitler op de koffie geweest om te vragen of hij de macht mocht overnemen. Dat moet je in de context van die tijd bekijken. Dat was natuurlijk behoorlijk fout, zowel principieel als tactisch."

    Al vindt De Wever dat ons land met een pas gevormde regering momenteel andere katten te geselen heeft. "Is het echt nodig dat we nu nog een debat moeten voeren over de eerste helft van de vorige eeuw?"

    "Het zal niet gezellig worden"

    Over de huidige regeerverklaring wou De Wever de perceptie van een 'asociale' regering weerleggen. "Ik zoek het eerste asociale in het plan van deze regering", verklaarde hij. "We doen niemand in de armoede verzeilen, integendeel. Maar ik heb altijd gezegd dat het niet gezellig ging worden om de tering naar de nering te zetten. Elk gezin kan je vertellen dat je het niet redt als de uitgaven steeds weer de inkomsten overstijgen."

    Of de maatregelen van Michel I tot meer jobcreatie leiden, daarvoor wou De Wever zijn hand niet in het vuur steken. "Het hangt af van de economische conjunctuur", klinkt het. "Kunnen we aansluiten bij de sterke landen, dan kan het snel gaan. Valt de economische conjunctuur tegen, dan zal het zwaar worden. Er is gewoon geen alternatief voor ons beleid. Of willen we de weg van Frankrijk op? Daar heerst na enkele jaren een volstrekt catastrofale toestand."

     

    20-10-2014 om 00:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    19-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handtassendief krijgt meteen zijn verdiende loon

    Handtassendief krijgt meteen zijn verdiende loon

    Nen Chauffeur met ballen aan zijn lijf !!!!Proficiat

    Goed zo. Daar kunnen ze hier nog iets van leren ! Maar bij ons zouden ze waarschijnlijk de buschauffeur oppakken wegens mishandeling.

    Van 'stoere macho' tot jammerend huilebalkje: een handtassendief heeft in het Chileense Concepción aan den lijve ondervonden wat het begrip 'karma' inhoudt. 

    Op bewakingsbeelden van een bus is te zien hoe twee obscure kerels als laatsten willen opstappen. Plots haalt een van hen uit naar de handtas van een oudere vrouw, maar die wil niet van wijken weten. Geen arrogant lachje dat daar wat kan aan veranderen.

    Dan maar zonder buit ervandoor, hoewel... Dat was buiten de buschauffeur gerekend. Zijn deur sloot op het zodanig perfecte moment dat de overvaller met zijn vingers klem kwam te zitten. En toen de bestuurder er op los mepte met zijn baseballbat begon de 22-jarige dief zowaar te huilen. Uiteindelijk werd het 'lastig pakketje' netjes afgeleverd bij enkele politieagenten.

    19-10-2014 om 21:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever is back: Francken heeft geen fouten gemaakt

    De Wever is back: Francken heeft geen fouten gemaakt

    De bedenkelijke mails van Francken doen al jaren de ronde en dan duidt de N-VA zo iemand aan om staatssecretaris voor asiel en migratie te worden. Hoe onnozel en dom kan men zijn? Dat is toch om moeilijkheden vragen en dit is toch een buitenkans voor de oppositie die zo gratis munitie in de schoot geworpen krijgt. Hadden die nu echt niemand anders die nog niet aangebrand was? Een dergelijke kans had u ook niet laten voorbij gaan toen u nog in de oppositie zat, De Wever. Niet flauw doen nu.

    De mails van francken van een paar jaar geleden tonen gewoon aan wat die man zijn gedachtengoed is een schande dat zoiemand het land mee mag regeren schaamteloos en als de wever francken steunt dan weet stilaan iedereen wat voor partij de NVA is

    hij is nog maaar terug en begint al terug de clown uit te hangen met zijn grootspraak. . zeker later na splitsing belgie zal hij voorstellen om antwerpen van de rest van vlaanderen los te koppelen

    WEG MET DE NVA


    N-VA N-VA-voorzitter Bart De Wever is vandaag geland op Zaventem. De Wever was een hele week op handelsmissie in China, net nu zijn partij en dan vooral Theo Francken zwaar onder vuur lag. Een slecht moment dus om er als voorzitter niet te zijn, maar De Wever vindt dat Francken niets te verwijten valt. Bovendien vindt hij de aanvallen van de PS ongepast

    Wat vond De Wever eigenlijk van alle heisa rond zijn partij? "Ik heb het van in de verte gevolgd, en ik vond het om heel eerlijk te zijn buitengewoon oninteressant", klinkt het in het VTM Nieuws. "Ik heb geen telefoontjes gekregen, niks waarover ik mij zorgen heb gemaakt."

    Naar eigen zeggen heeft hij Francken "een sms gestuurd om hem te steunen in al de onzin die die jongen moet meemaken." Hij heeft dan ook wat De Wever betreft geen fouten gemaakt. "Facebookberichten en e-mails van jaren geleden, eerlijk gezegd, als we op dat niveau zitten in de politiek, zitten we nog op één stap van de roddelblaadjes verwijderd", klinkt het kordaat.

    Of de positie van Theo Francken nu verzwakt is? "Als iedereen Theo Francken leert kennen zoals ik Theo ken, dan zal hij hier sterker uitkomen. Van zoiets krijg je karakter: what doesn't kill you, makes you stronger."

    Van de hele 'cinema' in het parlement moet De Wever ook al niet veel weten. "Het schijnt nogal een spektakelstuk geweest te zijn met gekrijs, geroep en getier. Iedereen zoekt maar het niveau wat hem of haar eigen is", sneert De Wever nog naar de oppositie.

    19-10-2014 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    18-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klacht van Ecolo-gemeenteraadslid tegen Francken

    Klacht van Ecolo-gemeenteraadslid tegen Francken

    Francken je bent het niet waard om in deze regering te zitten , zelfs gans je ploeg zijn lullen 

    WEG MET DE NVA

    Het Brussels gemeenteraadslid Zoubide Jellab (Ecolo) heeft klacht ingediend tegen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Dat meldt de RTBF vrijdag. Jellab steunt daarvoor op de wet-Moureaux, ook bekend als de antiracismewet.

    'Deze week waren er elke dat nieuwe onthullingen over onaanvaardbare mails of uitspraken van Theo Francken. Het is ondraaglijk geworden', zegt het groene gemeenteraadslid aan de Franstalige openbare omroep.

    De staatssecretaris kwam de voorbije dagen in zwaar weer terecht toen eerst bekendraakte dat hij aanwezig was op het verjaardagsfeestje van gewezen senator Bob Maes, tevens de oprichter van de Vlaamse Militanten Organisatie (VMO), en nadien vroegere mails en posts op zijn Facebookpagina werden opgerakeld. De krant De Morgen brengt vrijdag nog de inhoud van een mail uit 2007 waarin Francken schrijft dat homobashing in de hoofdstad 'alles te maken heeft met het hoge aantal islamieten en kutmarokkaantjes'.

    Donderdag verontschuldigde de N-VA’er zich in de Kamer voor het feit dat hij met een aantal uitspraken uit het verleden mensen heeft gekwetst.

    18-10-2014 om 22:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PS en N-VA vliegen elkaar opnieuw in de haren over racist Francken

    PS en N-VA vliegen elkaar opnieuw in de haren over racist Francken

    Het is wel heel gemakkelijk om het besluit te trekken dat Belgie niet werkt omdat de PS hun rol speelt in de oppositie. Daar dient de oppositie namelijk voor. Wat zijn die rechtse rakkers toch snel vergeten dat de N-VA de meest agressieve oppositierol heeft gespeeld ooit gekend in de vaderlandse geschiedenis. Dat mocht blijkbaar wel.

    REGEERVERKLARING In de Kamer is het opnieuw tot een hoogoplopende ruzie gekomen tussen de PS en N-VA over de uitspraken van N-VA-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. PS-fractieleider Laurette Onkelinx noemde Francken dit keer "een racist".

    Het was naar aanleiding van het thematisch debat over de bevoegdheid Asiel en Migratie, waarvan Francken aan het hoofd staat, dat de gemoederen in het halfrond opnieuw hoog opliepen. Tijdens de tussenkomt van PS-kamerlid Julie Fernandez Fernandez nam ook Onkelinx het woord en riep ze door de zaal dat "er een racist aan het hoofd van het departement" staat, wat tot zwaar protest en gejoel op de meerderheidsbanken leidde. In de chaos die daarop ontstond bleef  het woord "racist" verschillende keren vallen. PS bleef dan ook het ontslag van Francken vragen.

    "Het was premier Charles Michel zelf die heeft gezegd dat de N-VA racistische tendensen heeft", zei Francis Delpérée (cdH). Karin Temmerman (sp.a) vond de excuses die Francken bij het begin van de zitting had uitgesproken dan weer erg mager.

    "De voorbije dagen ontstond er veel commotie rond een aantal van mijn uitspraken uit het verleden", had Francken gezegd. "Ik besef dat ik daarmee mensen heb gekwetst en dat was nooit mijn bedoeling. Ik wil mij daar oprecht voor verontschuldigen. Ik garandeer dat ik een staatssecretaris zal zijn in het belang van het land met respect voor iedereen."

    18-10-2014 om 01:17 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    17-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strijd tegen fraude geen prioriteit meer voor regering-Michel

    Strijd tegen fraude geen prioriteit meer voor regering-Michel

    Fraudebestrijding is geen prioriteit van deze regering. De komende jaren wil ze nog maar een vijfde binnenhalen van de bedragen uit de vorige legislatuur. ‘We gaan verder met het antifraudebeleid, maar we willen de bedrijven ook niet nodeloos lastigvallen.’

    De federale regering wil de komende jaren tussen 100 en 200 miljoen euro per jaar ophalen in de strijd tegen de fiscale en sociale fraude. Tijdens de voorbije drie jaar was dat gemiddeld nog 600 miljoen euro. ‘Het is altijd moeilijk exacte cijfers te geven, maar het klopt dat deze regering in tegenstelling tot de 1,8 miljard euro van de voorbije drie jaar voor de komende vier jaar maar 500 miljoen euro heeft ingeschreven’, zegt de woordvoerster van staatssecretaris voor Sociale Fraude Bart Tommelein (Open VLD).

    In tegenstelling tot de vorige legislatuur werden de departementen Sociale Fraude en Fiscale Fraude weer ondergebracht bij twee verschillende staatssecretarissen. Volgens fiscaal expert Michel Maus (VUB) is dat op zich al een slechte zaak. ‘Fraudebestrijding is sowieso een bevoegdheid waarbij je ook voortdurend moet overleggen met de departementen Justitie en Financiën. In de nieuwe regering zal het bijna onmogelijk worden een coherent beleid te voeren.’

    Toch is de regering niet van plan de strijd tegen sociale fraude compleet stop te zetten, zegt Tommelein. 

    17-10-2014 om 22:19 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 'Zweedse' valkuilen (1): CD&V tegen N-VA en Open VLD, en zij tegen elkaar

    De 'Zweedse' valkuilen (1): CD&V tegen N-VA en Open VLD, en zij tegen elkaar

    Deze regering moet zo rap mogelijk verdweinen 

    De 'Zweedse' coalitie zou inhoudelijk coherent zijn. Daar heeft politicoloog Dave Sinardet vragen bij. Hij ziet in de conflicten van tijdens de campagne en de onderhandelingen mogelijke valkuilen voor de centrumrechtse regering. Bovendien heeft elke partij nog haar eigen katten te geselen.

    Gwendolyn Rutten (Open VLD), Bart De Wever (N-VA) en Kris Peeters (CD&V) © BELGA

    De bronnen van conflict tussen N-VA, CD&V en Open VLD tijdens de campagne en de onderhandelingen zullen niet meteen opdrogen in deze 'Zweedse' coalitie, denkt politicoloog Dave Sinardet. Elke partij heeft zo haar uitdagingen in deze coalitie. En die kunnen doorwegen op de coalitie zelf, aldus Sinardet. 'Er loopt een fundamentele breuklijn tussen CD&V enerzijds en N-VA en Open VLD anderzijds. En N-VA en Open VLD zitten misschien net té dicht op elkaar.'

    Ook is de 'Zweedse' coalitie nog niet volledig gevormd, de interne uitdagingen tekenen zich nu al af. Knack.be bevroeg politicologen Carl Devos en Dave Sinardet.

    Een van de eerste uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever nadat het nieuws over de landing bekend geraakte, was: '400 miljoen euro fiscale druk minder: dat is de kracht van de verandering.' Het verbaast politicoloog Dave Sinardet niet dat ondanks een vers akkoord meteen een verkiezingsslogan - en dus sterke partijprofilering - wordt opgediept. 'Met de partijcongressen in het verschiet moet elke voorzitter nu de eigen prioriteiten onderstrepen. Deze coalitie moet verkocht worden als een goede zaak. Niet dat er grote problemen te verwachten zijn, maar de achterban van N-VA zal toch enkele vragen hebben. Net als die van CD&V.'

    Op die partijcongressen moet de achterban overtuigd worden van regeringsdeelname. Elke Vlaamse partij heeft immers zo haar eigen uitdagingen binnen deze coalitie, weet Sinardet. De bronnen van conflict van tijdens de campagne en de onderhandelingen zullen niet meteen opdrogen. Waar liggen de wolfijzers voor de Vlaamse coalitiepartners?

    N-VA: de dubbele achterban

    'N-VA heeft zowel een sociaaleconomische als een Vlaams-nationalistische achterban. Het is vooral die eerste die bediend wordt in deze coalitie. De Vlaams-nationalistische achterban kijkt dan weer tegen een historisch gegeven aan: het is zelden vertoond dat er zelfs geen verwijzing naar een staatshervorming in een regeerakkoord stond. En dat dan nog met N-VA in de regering.'

    'Analyse De Wever over PS komt voorlopig niet uit'

    'Bart De Wever heeft die strategie altijd verdedigd met zijn analyse dat PS zich vanzelf van België zou afkeren, eenmaal geconfronteerd met een rechts Belgisch beleid. Maar dat lijkt voorlopig niet uit te komen. Het is in de Vlaamse pers wat onderbelicht gebleven, maar op het recentste PS-congres werd de oppositie vooral ideologisch ingekleurd en niet communautair. Elio Di Rupo sprak zelfs enkele Nederlandse woorden en kondigde aan samen met SP.A en andere progressieve krachten verzet te bieden. Voorlopig zijn ook vooral nationale vakbondsacties aangekondigd. Niet alleen de Waalse vakbonden, maar ook de Vlaamse reageren fel. Zo spreekt ACV van een horrorscenario. Dat deze analyse van De Wever voorlopig niet uitkomt, is niet evident voor de Vlaams-nationalistische achterban.'

    'Ontbreken art. 195 niet overschatten'

    'Artikel 195 is inderdaad niet in het regeerakkoord geraakt, maar dat moet je niet overschatten. Je kan je afvragen wat de waarde is van wat op het einde van de legislatuur moet uitgevoerd worden. Iedereen zit dan al in verkiezingsmodus. Je weet ook nooit wat een volgende regering er zou mee doen.'

    CD&V: het sociale geweten

    'Tussen CD&V enerzijds en N-VA en Open VLD anderzijds loopt een fundamentele breuklijn. Die is even gepacificeerd met het regeerakkoord, maar zal later nog boven water komen en kan een bedreiging vormen voor de regering. Kris Peeters geeft in De Standaard ook expliciet toe dat die breuklijn fundamenteel is, door te zeggen dat de pers de ruzie tussenWouter Beke en Gwendolyn Rutten onderschat heeft. Meestal vinden politici dat de pers de zaken opblazen, dus dat zegt wel iets.'

    'CD&V ziet zich in de regering met hetzelfde geconfronteerd als tijdens de campagne: het zijn net diegenen zonder ACW-etiket die het sociale gelaat moeten zijn. Toen Peeters op het CD&V-congres dreunde 'geloof ze niet', dacht ik bij mezelf: 'Ik geloof u niet'. Peeters had naar mijn weten nooit echt een probleem met een indexsprong of het beperken van de werkloosheidsuitkeringen in de tijd, en toch moest hij het gezicht zijn van een linkserige, ACW-campagne. Die campagne was niet echt geloofwaardig, zo bleek uit de verkiezingsresultaten. Dat zal zich doortrekken in de regering. En dus wordt het voor CD&V, met ministers als Peeters en Koen Geens, de uitdaging om geloofwaardig het sociale geweten te spelen.'

    Open VLD: wie is de echte liberaal?

    'Open VLD staat in die breuklijn met CD&V aan de kant van N-VA. Maar soms zit er ook een conflict in het feit dat je dicht bij elkaar staat: N-VA en Open VLD vissen namelijk in dezelfde electorale vijver. Het komt er voor Open VLD op aan om te bewijzen dat zij de liberale accenten gelegd hebben, dat zij - en niet N-VA - de 'echte liberalen' zijn.'

    'Die profilering ten opzichte van N-VA kan hen ook weer ruzie opleveren met CD&V. Wellicht was het dat opbod dat de ruzie tussen Beke en Rutten veroorzaakte.'

    'Voor Open VLD speelt tenslotte ook de Vlaamse context mee. Daar heerst de perceptie - en het is meer dan perceptie - dat ze hun handtekening hebben gezet onder een akkoord waarin ze niets te zeggen hadden gehad. Dat gaan ze nog vaak voor de voeten geworpen krijgen. Ze kunnen dat misschien rechttrekken op federaal niveau.'

    Ideologisch dicht bij elkaar? Of té dicht?

    Sinardet plaatst tot slot twee vraagtekens bij de ideologisch coherentie van deze coalitie.

    'De breuklijn tussen CD&V enerzijds en Open VLD en N-VA anderzijds nuanceert dat, zoals de uitspraak van Peeters bewijst. CD&V denkt fundamenteel anders over sommige dingen dan Open VLD en N-VA.

    Anderzijds: dicht bij elkaar zitten kan ook een bron van conflict zijn omdat je dan in dezelfde electorale vijver vist. Gevolg is dat je je dan meer en scherper moet profileren.'

    17-10-2014 om 00:30 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    16-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering pakt deeltijdsen 23 procent van inkomen af

    Regering pakt deeltijdsen 23 procent van inkomen af

    En weer worden werkende mensen getroffen. Deze regering zit maar al te graag aan de lonen van werknemers. Zouden zij zelf niet eerst eens het goede voorbeeld geven en hun zelf loonsvermindering opleggen.

    Bende lafaards NVA

    Plannen van de nieuwe regering om de IGU-toeslag (Inkomensgarantie-uitkering) voor wie onvrijwillig deeltijds werkt na twee jaar met de helft te verminderen, zouden een zeer zware aanslag betekenen op het inkomen van betrokkenen. Dat zegt de christelijke vakbond. 'Dit is armoede creëren', zegt algemeen secretaris Ferre Wyckmans van LBC.

    Wyckmans legt uit dat de maatregel in het leven geroepen werd om werken te promoten en de werkloosheidsval te vermijden. De IGU-toeslag moest garanderen dat wie deeltijds aan de slag gaat, kan rondkomen met zijn inkomen.

    Dat de toeslag nu verminderd zal worden na twee jaar, vindt LBC onbegrijpelijk. 'Dit is armoede creëren. Het gaat bijvoorbeeld om een grote groep werknemers in de distributie. Je moet daar eens een voltijdse baan proberen vinden', klaagt Wyckmans. 'Deze beslissing werd genomen zonder een toets met de werkelijkheid.'

    Vooral vrouwen zouden zwaar getroffen worden. Bij wijze van voorbeeld berekende de vakbond dat een halftijds tewerkgestelde met 800 euro loon bruto per maand door de maatregel bruto 284,64 euro minder zou hebben na twee jaar deeltijdse arbeid. 'Dus het inkomen valt terug met maar eventjes 21,6 procent. Daar komt ook nog eens een indexsprong bij van 2 procent die bruto 20,65 euro kost per maand. Dat is in totaal 23,2 procent in levering.'

    Overigens staat wel in het regeerakkoord dat de regering zal evalueren in welke mate de maatregel de uitstroom naar werk dan wel de terugkeer naar de volledige werkloosheid stimuleert.

    16-10-2014 om 22:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (4)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!