Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    01-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOB-actie van start: ook fietsers moeten straks blazen

    BOB-actie van start: ook fietsers moeten straks blazen

    Dit is nog niet het laatste, wist ge dat er nog een wet bestaat dat ge niet met een kruiwagen moogt rijden als je gedronken hebt. Echt waar en die wet is nog altijd van kracht en weinigen weten het.

    Onnozelaars.... Wat een zuur land is dit toch, fietsers doen blazen.

    De enigste reden hiervoor is dat ze in Brussel geld nodig hebben en die in dat blauwe pakje spelen dat spelletje mee als beloning omdat ze vijf jaar langer mogen werken.

     Wie vanavond of vannacht op stap gaat is gewaarschuwd. De jaarlijkse BOB-eindejaarscampagne begint vanavond. De komende twee maanden wordt extra jacht gemaakt op bestuurders die dronken achter het stuur zitten. En ook fietsers moeten opletten, want de politie is van plan om ook hen geregeld te controleren.

    De politie mikt dit jaar op 250.000 controles, maar waarschijnlijk worden dat er meer. Vorig jaar werden 340.000 bestuurders gecontroleerd.

    Ook fietsers kunnen een ademtest verwachten. Manuel Mugicia Gonzalez van de Gentse politie zegt in het VTM Nieuws dat men niet systematisch fietsers zal controleren, "maar wanneer een fietser zonder licht wordt tegengehouden, en we stellen vast dat hij gedronken heeft, zullen we hem aan een ademtest onderwerpen." Want, zo klinkt het: "ook de fietser is een bestuurder die een serieus ongeval kan hebben of veroorzaken."

    01-12-2014 om 00:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    30-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo: We moeten regering-Michel terugdringen

    Di Rupo: We moeten regering-Michel terugdringen

    Die regering moet inderdaad teruggedrongen worden & ontbonden. NVA heeft ons ferm bedrogen

    Nog enkele maanden en we smeken terug naar de sossen

    De sossen hebben niks te maken met de crisis maar het zijn de banken die ervoor gezorgd hebben. En als je de sossen de schuld wil geven moet je ook O-VLD noemen want die hebben België helemaal leegverkocht. Ik heb nog nooit op de SP.a gestemd maar de volgende keer zal het wel zo zijn.

    PS-voorzitter Elio Di Rupo roept op tot mobilisatie opdat de federale regering haar beleid op bepaalde punten zou aanpassen. "We moeten de regering op een reeks punten terugdringen", stelt de oud-premier in Le Soir en de kranten van SudPresse.

    "Het is de regering die agressief is. Die volledig breekt met het Belgische consensusmodel. Die de confrontatie opzoekt. Die de besparing op de schouders van de burgers afwentelt", oordeelt Di Rupo. "Wij hebben altijd geprobeerd België vooruit te helpen via dialoog en overleg. Maar zij gaan meer ongelijkheid creëren. Ze gaan wel de inkomsten van aandeelhouders verhogen, maar niet de concurrentiekracht van de bedrijven versterken of groei creëren. Ze gaan het land verarmen."

    Di Rupo voorspelt dat de regering op een bepaald moment vanzelf zal vallen. "In een democratie blijft de bevolking het belangrijkste gegeven. Er is het parlementaire werk, maar ook de manifestaties, de acties op het terrein en alle vormen waarin de bevolking zich uitspreekt zullen meetellen.
    "

    Di Rupo zelf dingt intussen als enige kandidaat naar een vierde mandaat als PS-voorzitter. Toch vreest hij niet voor het mandaat te veel. "Emile Vandervelde, een uitzonderlijk man, stond veertig jaar aan het hoofd van de partij", zo bracht hij vrijdag in herinnering op Bel-RTL.

    Opmerkelijk tot slot: ondanks de forse kritiek op de nieuwe federale regering, beklemtoont Di Rupo dat de bruggen met MR-mandatarissen niet opgeblazen zijn. "De persoonlijke contacten zijn er nog steeds. Ik heb nooit personen aangevallen en zal ze ook niet aanvallen. Ik val hun beleid aan, maar we moeten contact blijven houden", besloot hij.

    30-11-2014 om 21:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat verandert er op 1 december?

    Wat verandert er op 1 december?

    De geldbeugel nog wat lichter maken 

    Een nieuwe maand luidt elke keer opnieuw enkele veranderingen in. Deze dingen zullen vanaf 1 december anders zijn:

    Renovatiepremie wordt belastingaftrek

    De oude regeling voor de Vlaamse renovatiepremie vervalt op 1 december. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming blijven dezelfde, maar voortaan wordt het bedrag uitgekeerd in de vorm van een belastingaftrek.

    Sinds 2007 kan een premie worden aangevraagd voor renovaties van meer dan 10.000 euro. Afhankelijk van het inkomen bedraagt die tot 30 procent van de investeringskost, met een plafond van 10.000 euro.

    Maar dat systeem wordt vanaf 1 december grondig hervormd. De tegemoetkoming zal niet langer worden uitbetaald in de vorm van een subsidie, maar als belastingvermindering, gespreid over drie jaar. Wie de woning voor die termijn verlaat, verliest een of meerdere terugbetalingsschijven. Een uitzondering daarop geldt als de woning wordt verhuurd via een sociaal verhuurkantoor.

    Wie na 1 december werken uitvoert, kan ze pas ten vroegste in de belastingaangifte van de zomer daarop ingeven. De voorwaarden en bedragen blijven wel dezelfde. De belastingvermindering kan dus worden aangevraagd voor een woning van minstens 25 jaar oud, waarin wordt gewerkt aan de ruwbouw, het dak, het buitenschrijnwerk, de elektriciteit, de verwarming, het sanitair of de trappen. Er gelden ook strikte plafonds op het gezinsinkomen.

    Eurocommissarissen moeten contacten met lobbyisten openbaar maken

    Alle eurocommissarissen, hun kabinetsleden en de topambtenaren moeten vanaf 1 december hun contacten en gesprekken met belangengroepen en lobbyisten openbaar maken. Bovendien mogen ze enkel contact hebben met lobbyisten die geregistreerd staan in het Europese transparantieregister. Die bepaling maakt deel uit van de werkmethode van de Europese Commissie 2014-2019.

    Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker beloofde bij zijn aantreden meer open kaart spelen over het reilen en zeilen binnen de Commissie. Contacten met belanghebbenden vormen een belangrijk deel van het werk van een commissaris, maar hij/zij moet daarbij de juiste balans hanteren, schrijft commissievoorzitter Juncker. “Als regel geldt dat leden van de Commissie geen professionele organisaties of op zelfstandig basis werkende individuen mogen ontmoeten die niet in het transparantieregister geregistreerd zijn.”

    Bovendien moeten de commissarissen vanaf 1 december op hun persoonlijke website alle contacten publiceren die ze met zulke lobbyisten hebben. Tot op heden wordt elke week bekendgemaakt welke officiële politieke contacten de verschillende commissarissen hebben, vanaf volgende maand komen hun contacten en ontmoetingen met vertegenwoordigers van belangengroepen en beroepsorganisaties daar bovenop. Volgens de overeengekomen werkmethode zal slechts in uitzonderlijke gevallen van de algemene regel afgeweken mogen worden, bijvoorbeeld wanneer de openbare veiligheid meespeelt of het economische of monetaire beleid van een lidstaat.

    Erkenning voor slachtoffers van historisch misbruik

    De erkenings- en bemiddelingscommissie voor slachtoffers van historisch geweld gaat op 1 december van start. De commissie wordt tijdelijk opgericht om aanvragen te behandelen van feiten van misbruik en geweld die zich tussen 1930 en 1990 afspeelden in jeugd- en onderwijsinstellingen in Vlaanderen.

    De commissie is geen waarheids- of onderzoekscommissie, maar maakt bemiddelingsgesprekken mogelijk. De commissie bestaat uit een groep deskundigen die wekelijks samenkomen. Ze ontvangt slachtoffers of nabestaanden van slachtoffers van historisch misbruik, voor een gesprek met het oog op de erkenning van het leed. Dat kan dan leiden tot een bemiddelingsgesprek met een dader of de instantie waar het misbruik plaatsvond.

    De werkzaamheden van de commissie lopen tot eind mei 2015.

    Daarnaast kunnen vanaf 1 december in elke provincie de slachtoffers elkaar ontmoeten om hun verhaal te delen. De bedoeling is dat de slachtoffers via de hulplijn 1712 de weg vinden naar het aanbod.

    Donald Tusk volgt Herman Van Rompuy op als voorzitter Europese Raad

    Herman Van Rompuy is vanaf 1 december niet langer de voorzitter van de Europese Raad. Hij wordt dan opgevolgd door de Pool Donald Tusk.

    Van Rompuy zat al sinds december 2009 de bijeenkomsten van de staatshoofden en regeringsleiders voor. Hij heeft in die periode in totaal 41 toppen geleid, exclusieve bijeenkomsten van de eurozone meegerekend.

    Vanaf 1 december treedt Tusk in zijn voetsporen. De 57-jarige Tusk heeft net als vele Poolse politici een verleden als actief lid van de dissidente vakbond Solidarnosc. Als leider van het liberaal-conservatieve Burgerplatform versloeg hij in 2007 de eurosceptische partij Recht en Rechtvaardigheid van de broers Kaczynski en sindsdien voer hij met Polen een uitgesproken pro-Europese koers. Hij geniet ook aanzien voor de wijze waarop hij zijn land doorheen de financiële en economische crisis loodste.

    Europees grenscontrolesysteem Eurosur wordt uitgebreid

    Het Europese grensbewakingssysteem Eurosur zal vanaf 1 december in werking treden in elf Europese landen, waaronder België. Via Eurosur moeten nationale overheden vlotter operationele informatie kunnen uitwisselen en ook beter kunnen samenwerken met Frontex, het Europees agentschap dat de acties van de lidstaten coördineert en grensbewakers opleidt.

    Het systeem wordt al sinds december vorig jaar gebruikt door de achttien EU-lidstaten aan de zuidelijke en oostelijke buitengrenzen (Bulgarije, Cyprus, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Malta, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slovakije en Spanje) en het geassocieerde Schengenland Noorwegen.

    Vanaf 1 december 2014 komen daar nog acht EU-lidstaten bij. Het gaat naast België om Denemarken, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië en Zweden. Ook de geassocieerde Schengenlanden IJsland, Zwitserland en Liechtenstein stappen dan mee in het systeem. Ierland en het Verenigd Koninkrijk nemen niet deel aan de Schengensamenwerking en daarom ook niet aan Eurosur.

    Het opzet van het nieuwe grenscontrolesysteem Eurosur is om bijvoorbeeld kleine bootjes waarmee migranten de EU trachten te bereiken, dankzij de snellere uitwisseling van informatie tussen de lidstaten, beter te detecteren met behulp van satellieten en andere geavanceerde surveillancetechnologie. Maar critici bestempelen Eurosur als een geavanceerd systeem dat vluchtelingen de toegang tot Europa moet ontzeggen.

    30-11-2014 om 11:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    29-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al week geen spoor van Waals meisje

    Al week geen spoor van Waals meisje

    De regering zoek geen meisje maar wel Geld


    In de omgeving van Aarlen is opnieuw een hele dag gezocht naar Béatrice Berlaimont (14). Onder meer zeventig vrijwilligers van de brandweer namen deel aan de actie, die evenwel geen concreet resultaat opleverde. Het meisje is nu een week verdwenen.

    De brandweerlui zochten vrijdag in de omgeving van de N4 naar sporen van het verdwenen meisjes. Er werden daarnaast ook zeventig militairen ingezet. Ook een twintigtal politieagenten, die ondersteund werden door een helikopter, kamde de omgeving uit.

    Volgens Alain Remue van de Cel Vermiste Personen verloopt het onderzoek 'erg moeilijk', want 'alle onderzoekspistes blijven open'. Zaterdag zullen vrijwilligers nog folders uitdelen. Ze hopen dat er op die manier nog tips over de verdwijning van het meisje kunnen komen.

    Béatrice verliet vorige week vrijdag het huis van haar moeder om naar school te gaan, sindsdien heeft ze geen teken van leven meer gegeven. De verdwijning wordt door het parket als onrustwekkend beschouwd.

    29-11-2014 om 23:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle bedrijven moeten hun deuren sluiten op 15 december

    Alle bedrijven moeten hun deuren sluiten op 15 december

    Elke arbeider zou mee moeten staken op 15 december, luidt het bij de Waalse vakbond CSC Metea.

    ‘Geen enkele arbeider zou moeten gaan werken op 15 december. Alle bedrijven moeten die dag hun deuren sluiten.’ Dat staat volgens De Tijd te lezen in een e-mail die de christelijke metaalvakbond van Henegouwen uitstuurde naar metaal- en textielbedrijven in de provincie. ‘Ongehoord’, vindt werkgeversorganisatie Unizo.

    Eric Lheureux, permanent afgevaardigde van de christelijke metaalvakbond CSC Metea, schrijft dat de bedrijven op de Nationale Stakingsdag best dicht blijven. ‘U heeft gemerkt hoe effectief de blokkades waren die vorige maandag werden opgeworpen in de industriezones in Henegouwen’, staat in de mail te lezen, aldus De Tijd. ‘Onze vastberadenheid blijft dezelfde en op maandag 15 december zal er dus een vergelijkbare actie komen. Om problemen te vermijden lijkt het ons dus best dat alle bedrijven de deuren sluiten, zoals sommigen onder jullie al deden bij de vorige stakingsdag. Het gaat nu om een algemene staking, geen enkele arbeider zou moeten gaan werken. We dringen de bedrijven erop aan geen enkele maatregel te nemen om de staking te verhinderen. Dat zou alleen maar leiden tot nutteloze spanningen, vooral omdat de stakingsposten bemand zullen worden door arbeiders van andere bedrijven. Als jullie vinden dat onze acties onnozel zijn, ga dan lobbyen bij uw werkgeversorganisaties, bij het VBO of bij de politici die deel uitmaken van de regering, in de hoop dat ze het geweer van schouder veranderen.’

    ‘Dit is mensen intimideren’

    Karel Van Eetvelt van werkgeversorganisatie Unizo vindt dat deze brief ‘veel te ver’ gaat. ‘De vakbond breidt met deze mail het recht op staken uit tot het recht op mensen het werk ontzeggen. Ongehoord, want zo’n recht is er hoegenaamd niet. Daar hebben de vakbonden in het verleden zelfs nog eigenhandig voor gestreden. Dit is mensen intimideren of zelfs letterlijk tegenhouden, gewoon omdat ze er een andere mening op na houden dan de mensen die wel willen staken. Dit kan niet. De bedrijven die hiermee geconfronteerd worden, raden we aan om een kort geding aan te spannen en zo de blokkades weg te krijgen.’

    ‘Egoïsten’

    Stephane Buyens, chef-kok van sterrenrestaurant Le Fox in De Panne, haalde al uit naar de blokkades op Twitter. ‘Wie heeft het recht om leveringen te verhinderen’, luidde het. ‘Egoïsten = vakbonden.’

    Afbeelding weergeven op Twitter

    29-11-2014 om 00:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    28-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag gaan minstens 400 Oost-Vlaamse bedrijven plat

    Maandag gaan minstens 400 Oost-Vlaamse bedrijven plat

    Het is hier bijna gedaan met België, geen werk, geen geld, geen licht, geen water, geen eten, het zal een zwart "nieuwjaar" worden, een zéér zwart. . Happy Black year !

    Begrijpelijk! De gewone Vlaming kan niet blijven op zijn kop laten zitten. Het wordt voor de meesten ondertussen duidelijk dat we 5% van ons inkomen zullen mogen inleveren. Maar de toplonen die mogen verder stijgen!

    Deze regering kan niet alles op de gewone man afschuiven,spijtig genoeg is staking het enige medicijn tegen dit onrecht.Volhouden dus .

    MAANDAGSTAKING Tijdens de provinciale actiedag maandag zal het werk in minstens 400 Oost-Vlaamse bedrijven volledig stil liggen. Het gemeenschappelijk vakbondsfront merkt "een zeer grote bereidheid om het werk stil te leggen". Dat staat in een mededeling. De Lijn en NMBS waarschuwen voor zware hinder bij het openbaar vervoer.

    "We kunnen signaleren dat er geen bedrijvigheid zal zijn in het Gentse havengebied, alsook in alle industrie in de nabije omgeving", klinkt het. 

    Volvo Cars Gent, met 5.000 arbeiders en bedienden, gaat er van uit dat er niet geproduceerd zal worden, wat een productieverlies van ongeveer 1.200 wagens betekent. Bij staalbedrijf ArcelorMittal Gent, met ruim 4.200 arbeiders en bedienden, wordt er geproduceerd tot en met de halffabrikaten (plakken), maar stroomafwaarts zal er dus niet verder gewerkt worden. De directie verwijst naar een vroegere afspraak met de vakbonden die betrekking heeft op stakingen waarvan de oorzaak niet in het bedrijf ligt.

    Minimumdienstverlening
    Louis Pillaert (ABVV) verduidelijkt dat de vakbonden geen black out qua mobiliteit gaan organiseren, er wordt gefocust op bedrijfsterreinen en optochten moeten ook niet verwacht worden. In de Gentse haven zal er hinder zijn voor het verkeer aan het Skaldenpark en het veer van Langerbrugge zal niet uitvaren. Onder meer in Oudenaarde wordt ook een actie verwacht die hinder heeft op het verkeer.

    Voor de politie geldt een minimumdienstverlening, net als in ziekenhuizen. De vakbonden zullen verder een "generatiebustour" langs verschillende stakersposten (onder meer Tower Automotive, ArcelorMittal, Honda/Volvo, Delhaize Ledeberg, Ghelamco Arena) laten rijden.


    Openbaar vervoer
    Maandag rijden er ook geen bussen, trams of treinen uit in Oost-Vlaanderen. De Lijn meldt dat ook in West-Vlaanderen de dienstverlening verstoord zal zijn. Er kan ook hinder zijn op de lijnen naar Antwerpen en Vlaams-Brabant. In tegenstelling tot West-Vlaanderen, zal de belbuscentrale in Oost-Vlaanderen wel open zijn, maar door de beperkte bezetting kunnen de antwoordtijden oplopen. 

    Maandag vanaf 6 uur zal de vervoersmaatschappij op www.delijn.be een actuele stand van zaken geven. "Wie kan, zoekt het best een alternatief", klinkt het nu al.

    "Waardig actie voeren"
    De drie vakbonden (ABVV, ACV en ACVLB) roepen hun leden en militanten op om "waardig" actie te voere

    Wie kan, zoekt maandag best een alternatief
    De Lijn en NMBS

    Er zal ook hinder zijn op het spoor. De NMBS verwacht "forse verstoringen van het nationale en internationale treinverkeer". De acties zullen in het noordwesten en zuidoosten van het land plaatsvinden, zegt de NMBS in een persbericht. "Door deze verspreiding over het land en de configuratie van het spoorwegnetwerk, dreigen deze acties echter een weerslag te hebben op het treinverkeer in het hele land." 

    NMBS verwacht vooral hinder in de provincies West- en Oost-Vlaanderen, Luik, Namen, Luxemburg en Waals-Brabant. 

    Voor verplaatsingen tussen zondag 30 november (vanaf 22 uur) en tot de laatste trein op maandag 1 december gaan de reizigers het best op zoek naar andere transportmiddelen. 

    De NMBS laat alvast weten op die dag de reizigers "in realtime en zo gedetailleerd mogelijk te informeren over het treinverkeer, via de gebruikelijke informatiekanelen". Dat kan met de routeplanner op de website, de NMBS-app, de schermen, aankondigingsborden en aankondigingen in de stations en Twitter. 

    Op de website van NMBS Europe komt de informatie over het internationale treinverkeer.

    De spoorwegmaatschappij laat weten dat ze alles in het werk zal stellen om het treinverkeer zo snel mogelijk te herstellen.

    West-Vlaanderen
    Het is nog niet helemaal duidelijk in welke mate West-Vlaanderen hinder zal ondervinden door stakingsacties. Bij vervoersmaatschappij De Lijn en openbare diensten zoals steden en gemeenten wordt afgewacht om te zien hoeveel werknemers er komen opdagen.

    "Maandagochtend om 6 uur kunnen we in kaart brengen hoeveel chauffeurs er zijn komen opdagen", vertelt De Lijn West-Vlaanderen. "We gaan die zo efficiënt mogelijk inzetten, maar verwachten toch wel de nodige hinder. Reizigers kunnen op de website terecht. We zullen daar geregeld een stand van zaken geven. Vandaag of morgen weten we normaal wel hoeveel Lijnwinkels er gesloten zullen blijven."

    Haven van Zeebrugge 
    Ook de haven van Zeebrugge wacht af. De haven weet dat er in enkele bedrijven hinder zal zijn, maar het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor de werking van de haven. "Tot op heden is alles altijd goed meegevallen", klinkt het.

    De aanpak bij de steden en gemeenten verschilt sterk. Enkelen zijn al preventief begonnen met het informeren van hun burgers. Zo meldt Knokke-Heist dat er maandag geen vuilnis zal opgehaald worden, terwijl in Roeselare de sportdiensten gesloten blijven.

    Ontbijt
    Ook bij enkele bedrijven wordt er net zoals op de nationale stakingsdag op 6 november wat hinder verwacht, maar het is nog niet duidelijk of dat ganse producties zal stilleggen. Bij plastiekverwerker Deceuninck zou de continuïteit verzekerd blijven, al zouden er enkele werknemers staken. Bij anderen wordt er dan weer helemaal niet gestaakt. Zo meldde werkgeversorganisatie Unizo dat de vijftien werknemers van bandencentrale De Brabandere in Waregem gewoon zullen werken. Unizo wil hen dan ook belonen met een ontbijt en een overlegmoment.

    28-11-2014 om 21:33 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onkelinx: Als Jambon de waarheid spreekt, liegt Michel

    Onkelinx: Als Jambon de waarheid spreekt, liegt Michel

    Weg met de NVA

    Eerste minister Charles Michel (MR) verzekert in de Kamer dat er geen geheime Atoma-schriftjes over een grondwetsherziening bestaan. Laurette Onkelinx (PS) neemt hier geen genoegen mee. "Ik dacht niet dat u zich zou durven verschuilen achter de MR", zegt ze aan Jambon. "Als hij de waarheid spreekt, liegt Michel".

    Op een bijeenkomst van de Vlaams-nationale studentenvereniging KVHV sprak Jambon zich uit over geheime Atoma-schriftjes met afspraken in over een grondwetsherziening. Zijn uitlatingen hebben heel wat vragen uitgelokt in de Kamer.

    Eerste minister Charles Michel verzekert dat er geen geheim akkoord is. Niet het eenduidig antwoord dat onder meer Onkelinx hoopte te horen. "Ik dacht niet dat u zelf niet zou durven antwoorden, en dat u zich zou verschuilen achter de MR", zegt ze aan Jambon. Wie de waarheid spreekt, is voor haar na de uitleg van Michel nog steeds niet duidelijk. "Wie liegt er? Michel voor de journalisten, of Jambon voor de studenten? In ieder geval, als Jambon de waarheid spreekt, dan liegt Michel."

    Opvallend genoeg mocht Jambon van de regering zelf niet antwoorden op de vragen van de oppositie. Michel koos er bovendien voor om hierover bijna uitsluitend in het Frans praten, wellicht om de ongerustheid bij de Franstaligen te stillen. "Er bestaat wel een sterke politieke wil om de staatshervorming de volgende vijf jaar uit te voeren en zo meer werk en een sterkere financiering voor de sociale zekerheid te creëren ", sust Michel nog.

    Het kabinet van minister Jambon liet eerder aan onze redactie weten dat de uitspraken over de Atoma-schriftjes "feitelijk niet onjuist" waren, al worden ze wel sterk genuanceerd. Het zou naar eigen zeggen niet om geheime informatie gaan, maar wel over praktische afspraken die gemaakt zijn buiten het regeerakkoord.

    28-11-2014 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    27-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regeringspartijen hebben Atoma-schriftjes met afspraken rond grondwetsherziening

    Regeringspartijen hebben Atoma-schriftjes met afspraken rond grondwetsherziening

    Een bende gansters van de NVA

    "Naast het regeerakkoord liggen er Atoma-schriftjes in de kluizen van de 4 regeringspartijen. Daarin staan afspraken over een grondwetsherziening." Dat zou vicepremier Jan Jambon (N-VA) gisteren gezegd hebben op een bijeenkomst van de Vlaams-nationale studentenvereniging KVHV, meldt nieuwssite Apache.be. Volgens het kabinet van Jambon gaat het om "heel gebruikelijke informele afspraken".

    "Staatshervorming in de koelkast? Minister verklaart!", was de titel van de bijeenkomst gisteravond van KVHV Antwerpen met als praeses Wouter Jambon, zoon van.

    Volgens Apache luidde de verklaring van minister Jambon als volgt: "We hadden geen partners voor het confederalisme. We hadden ofwel thuis kunnen gaan zitten, ofwel het deel van ons programma uitvoeren dat mogelijk was. Het zou schuldig verzuim zijn geweest als we dat niet hadden gedaan."

    Maar dat confederalisme ligt kennelijk niet helemaal in de koelkast. Jambon zou namelijk gezegd hebben dat de regeringspartijen informele afspraken hebben gemaakt over de mogelijkheid van een grondwetswijziging in de volgende legislatuur, met als sleutel artikel 195 van de Grondwet.

    "Naast het regeerakkoord zijn er atoma-schriftjes die in de kluizen liggen van de vier regeringspartijen. Daarin staan afspraken over grondwetsartikelen die voor herziening vatbaar verklaard zullen worden. Ik denk dat we zelfs het artikel 195 over de procedure van staatshervormingen zullen kunnen pakken."

    "Geen geheime afspraken gemaakt"

    "Die uitspraak is feitelijk niet onjuist", laat het kabinet van minister Jambon aan deredactie.be weten. Maar tegelijk nuanceren ze heel sterk. "Het gaat niet over parallelle geheime afspraken die het daglicht niet mogen zien. Het is heel normaal dat er praktische afspraken worden gemaakt buiten het regeerakkoord."

    Ook het kabinet van eerste minister Charles Michel (MR) wijst er op dat het gebruikelijk is dat er op het einde van een legislatuur artikelen voor herziening vatbaar worden verklaard. Het nieuws over de informele afspraken daaromtrent is "niet nieuw en weinig opzienbarend."

    Jambon en Belgische vlaggen

    Nog volgens Apache.be zou Jambon de Belgische driekleur op zijn kabinet niet zo genegen zijn. "Op het kabinet hebben we alle Belgische vlaggen weg gehaald. Er hangt enkel nog één koningsportret waar de journalisten komen."

    "We leven alle protocollaire vereisten rond de vlaggen na", laat het kabinet aan onze redactie weten. "Maar een kabinet wordt ook ingericht en dat is een kwestie van smaak. De minister en zijn medewerkers hebben hun stijl en het zou best kunnen dat ze een aantal Belgische vlaggen hebben weggehaald."

    27-11-2014 om 22:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever: Kent Mayeur de wetgeving wel?

    De Wever: Kent Mayeur de wetgeving wel?

    Kijk eerst eens in de spiegel dan kan je zien wie je bent dikke lul

    Uw gordel aandoen,met twee dezelfde nrplaten rondrijden,boetes op de grond smijten,namen provincies veranderen, staat ook allemaal in de wet maar veegt gij uw kloten aan

    Condor sanitaire gevraagd voor gans de ploeg van de

    NVA

    Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) pikt de zware kritiek van zijn Brusselse collega Yvan Mayeur (PS) niet dat hij had moeten ingrijpen bij het vertrek van Antwerpse dokwerkers naar de nationale betoging van 6 november.

    De Wever spreekt vandaag in een korte reactie met klem tegen dat hij de dokwerkers, waarvan er een aantal betrokken zou zijn geweest bij de rellen in de marge van de betoging, had kunnen verbieden om te vertrekken.

    "Kent Mayeur de wetgeving wel?"
    Volgens Mayeur nam De Wever zijn verantwoordelijkheid niet op, aangezien hij de voetbalwet tegen hooliganisme had kunnen toepassen. De Wever ontkent dat. 

    "Als Mayeur naar de voetbalwet verwijst en stelt dat die van toepassing was, vraag ik me af of hij de wetgeving eigenlijk wel kent", stelt hij. "Ik zie geen enkele wettelijke mogelijkheid om als burgemeester te verhinderen dat mensen zich naar een erkende betoging begeven."

    27-11-2014 om 11:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    26-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialisten stellen alternatief voor Vlaamse besparingen voor

    Socialisten stellen alternatief voor Vlaamse besparingen voor

    Socialisten stellen alternatief voor Vlaamse besparingen voor

    Oppositiepartij SP.A vindt dat de Vlaamse regering de begrotingsinpanningen moet spreiden in de tijd naar het voorbeeld van de federale regering. Op die manier zou ze de koopkracht van de gezinnen sparen, wat de economie ten goede moet komen. 'Er zijn wel degelijk andere keuzes mogelijk', zegt SP.A-fractieleider John Crombez.

    De Vlaamse regering van N-VA, CD&V en Open Vld wil de Vlaamse begroting vanaf volgend jaar al meteen in evenwicht en voert daarom voor 1,16 miljard euro besparingen door, bijvoorbeeld door het inschrijvingsgeld voor het hoger onderwijs te verhogen, de woonbonus minder aantrekkelijk te maken en de tarieven voor het openbaar vervoer op te trekken.

    Bij de meerderheid, met N-VA op kop, luidt het dat er geen alternatief is. Oppositiepartij SP.A vindt dat andere keuzes wel mogelijk zijn. Net als de federale regering zou de Vlaamse regering de saneringsinspanningen moeten spreiden over de ganse legislatuur en moeten voor zorgen dat de begroting pas tegen 2018 structureel in evenwicht is.

    'We blijven binnen de legislatuur, dus we schuiven niet door naar de toekomst', zegt Crombez. 'N-VA-voorzitter Bart De Wever zegt dat het goed is om de federale inspanningen te spreiden, dan is dat toch ook zo voor Vlaanderen?'.

    De socialisten zeggen dat de economie nu al de gevolgen dreigt de dragen van de besparingspolitiek. De Nationale Bank liet vorige week immers weten dat het consumentenvertrouwen het laagste ligt sinds de bankencrisis en dat dit 'allicht verband' houdt 'met de aankondiging van de diverse besparingsmaatregelen'.

    'Wij willen andere keuzes die uitgaan van sterke gezinsbudgetten die zorgen voor een sterke economie. Er is wel degelijk een alternatief en er is geen excuus om jongeren, gezinnen en gepensioneerden te laten opdraaien'.

    26-11-2014 om 21:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader van Eefje: Zend Dutroux-docu niet uit

    Vader van Eefje: Zend Dutroux-docu niet uit

    Laat Dutroux aub waar hij is en voor wat hij is. Zend aub die aflevering niet uit .... hij voelt zichzelf heel zeker nu al veel te interessant en is het niet waard om daar nog aandacht aan te geven.... trouwens, waarom moeten wij voor dat individu betalen? Zoveel families leed en trauma s bezorgd en nu van priveliges genieten in de gevangenis. Een schande.

    Jean Lambrecks, de vader van de vermoorde Eefje, heeft VTM gevraagd de dubbelaflevering van 'De Kroongetuigen' rond de zaak-Dutroux niet uit te zenden. De eerste aflevering zou donderdag op het scherm komen.

    In 'De Kroongetuigen' reconstrueert documentairemaker Jeroen Wils een moordzaak aan de hand van het gerechtelijk dossier. De tweede reeks van het programma zou beginnen met een dubbelaflevering rond de zaak-Dutroux, maar dat gaat mogelijk niet door.

    "De advocaat van Jean Lambrecks heeft VTM vanavond een brief gestuurd met de vraag om de dubbelaflevering niet uit te zenden", zegt hoofdredacteur Kris Hoflack. "We proberen de zaak morgen uit te klaren."

    Jean Lambrecks werkte niet mee aan de documentaire. "Maar in onze contacten met de familie Lambrecks is er nooit een probleem gerezen. Ik ben dan ook verrast", aldus Hoflack. De familie Marchal was wel actief betrokken

    Lees ook

    26-11-2014 om 11:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    25-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is nu eigenlijk de meerwaarde van staken?

    Wat is nu eigenlijk de meerwaarde van staken?

    25-11-2014 om 20:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokwerkers keren makkelijk terug naar 't Kot om iets te drinken

    Dokwerkers keren makkelijk terug naar 't Kot om iets te drinken

    Verschillende keren hebben dokwerkers nu al een kruispunt in de buurt van hun aanwervingslokaal 't Kot in Antwerpen bezet. De sfeer is geladen, maar voorlopig blijft alles rustig. In Wallonië gaat het er op sommige plaatsen harder aan toe.

    't Kot is de naam waaronder het aanwervingslokaal van de dokwerkers van de haven van Antwerpen bekendstaat. Twee- tot driehonderd onder hen hebben in de loop van de dag een kruispunt in de buurt verschillende keren bezet.

    "De dokwerkers willen zich aan de stad Antwerpen laten zien", legt Kurt Callaerts van de christelijke vakbond uit. "De enige manier om de media te halen is actie ondernemen. We geven hen telkens richtlijnen waarop ze makkelijk naar 't Kot terugkeren om iets te drinken."

    De sfeer is naar verluidt geladen. In de vooravond hebben enkele groepjes dokwerkers gepoogd naar het stadhuis op de Grote Markt af te zakken waar straks de gemeenteraad begint. De ordediensten van de vakbonden en de politie hebben de heethoofden kunnen bedaren. Die laatste roept de aanwezige persfotografen intussen op de dokwerkers niet verder op te hitsen. "Fotografen veroorzaken meer verkeershinder dan stakers", klinkt het op Twitter.

    Afbeelding weergeven op Twitter

    "Staking goed opgevolgd in sectoren waar vakbonden sterk staan"

    Is de stakingsactie over het algemeen een succes te noemen (zoals de vakbonden beweren) of valt het allemaal nog mee (zoals de werkgeversorganisaties beweren)? "Ze hebben allebei voor een stuk gelijk", meent VRT-radiojournalist Steven Dierckx in "Vandaag" op Radio 1. "De staking is goed opgevolgd in die sectoren waar de vakbond sowieso sterk staat, zoals de industrie, of waar een minimum aan mensen op sleutelposities volstaat om de zaak lam te leggen, zoals de havens."

    "In KMO's waar de vakbonden minder sterk staan, is amper gestaakt. Toch was ook daar een impact voelbaar: zo'n 20% van de werknemers zou te laat op het werk zijn aangekomen. Tot 40% van de leveringen kon niet doorgaan."

    "Actiebereidheid in Wallonië is groter"

    In Wallonië gaat het er op sommige plaatsen harder aan toe, zegt Dierckx. "Er wordt in meer sectoren gestaakt dan in Vlaanderen. De actiebereidheid is er traditioneel groter. In veel scholen is geen lesgegeven en ziekenhuizen draaien op minimumbezetting."

    "Er is ook harder gestaakt met meer blokkades in winkelcentra, invalswegen en industriezones. De Waalse vakbonden houden er andere strategieën op na. Een mooi voorbeeld: in Vlaanderen verliep de postbedeling vandaag grotendeels normaal, in Wallonië is nagenoeg geen post tot bij de postbodes geraakt."

    In Aarlen in de provincie Luxemburg zijn bij een manifestatie poppen verbrand die premier Charles Michel (MR) en VBO-topman Pieter Timmermans moesten voorstellen. 800 manifestanten waren daarbij aanwezig.

    25-11-2014 om 12:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    24-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Filip zit ongrondwettelijk op de troon

    Koning Filip zit ongrondwettelijk op de troon

    Inderdaad 2 koningen en 3 koninginnen , te zot voor woorden! Dit kost de staat handenvol geld en 2 personen met dezelfde functie, hier dus koning, is onmogelijk! Schaf af die boel! Tevens de helft van de ministers is ook reeds voldoende, weer enorme besparing! Belgische staatsschuld ineens opgelost! Wij moeten de vorige koningen en koninginnen hun luxe leventje niet blijven Opkuisen die boel!

    Als het zo is,hebben we ook geen regering!!! Alles wat Filip heeft getekend,is dan ook niet wettig!! Zo moet hij ook al zijn inkomsten terug betalen!! En Mathilde zij kan terug gaan werken.

    Een eed afleggen met de vingers in V vorm is ook onwettelijk. Dus alle NV-A ministers zijn onwettig benoemd.

    KONINGSHUIS "Koning Filip zit ongrondwettelijk op de troon", dat beweert grondwetspecialist Jan Ghysels in VTM-magazine Royalty. Hij legt uit waarom dat zo is in een artikel dat over enkele maanden verschijnt in een toonaangevend juridisch blad.

    "De Belgische grondwet voorziet niet dat een zetelende koning afstand kan doen van de troon en dat er dus een opvolger komt terwijl dat de koning in functie nog in leven is", legt grondwetspecialist Ghysels uit. Volgens hem zit koning FIlip dan ook ongrondwettig op de troon. Dat brengt natuurlijk ook heel wat gevolgen met zich mee waarschuwt de jurist. "Strikt genomen zijn alle besluiten die koning Filip ondertekent, die dan niet grondwettig geworden is, ongeldig."

    "Kroon ontbloot"
    Om het even wie die het niet eens is met een koninklijk besluit kan volgens Ghysels dat besluit naast zich neerleggen omdat het ongrondwettelijk is. Een delicate zaak aangezien koning Filip sinds zijn aantreden al zo'n 1.500 besluiten ondertekende. "Het is een echte tijdsbom die onder het functioneren van de instellingen gelegd is", stelt Ghysels. "Degenen die de procedure niet correct hebben laten verlopen, hebben niet meer of niet minder gedaan dan wat men noemt: de kroon ontbloot."

    Het is niet de eerste keer dat Jan Ghysels die opmerking maakt. In de zomer van 2013 liet hij ook al van zich horen. Emmanuel Vandenbossche, grondwetspecialist van de VUB, gaf toen toe dat de juristen gelijk hebben. Al ziet hij geen graten in de troonswisseling zoals die op 21 juli geregeld werd.

     

    24-11-2014 om 21:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie vreest acties aan woning Bart De Wever

    Politie vreest acties aan woning Bart De Wever

    Dewever zit met een ei in zijn broek.


    De stakingsdag die morgen plaats heeft in Antwerpen en Limburg is nu al voelbaar in de haven van Antwerpen. In de loop van de dag is het scheepvaartverkeer stilgevallen. En hoewel de vakbonden zeggen dat het morgen enkel bij staken zal blijven, bereidt de politie zich voor op andere scenario's. 

    Zo vrezen ze acties aan de woning van burgemeester Bart De Wever, en aan andere grote verkeerstunnels rond de stad. Volgens een anonieme bron bij de politie gaat het gerucht dat de betogers morgen naar de woning van De Wever zullen gaan. 

    Ook Fernand Huts, de CEO van Katoen Natie wordt in het vizier genomen. "We volgen de situatie op de voet", klinkt het. "Van zodra het er nog maar op lijkt dat er iets dreigt te gebeuren, grijpen we in."

    24-11-2014 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    23-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oppositie schiet met scherp op begroting na vernietigend rapport Rekenhof

    Oppositie schiet met scherp op begroting na vernietigend rapport Rekenhof

    Rekenhof hekelt federale begroting


    Het Rekenhof hekelt de ontwerpbegroting voor 2015 van de federale regering van premier Charles Michel (MR). Vaak is er te weinig informatie om de regeringsplannen en de geschatte inkomsten te toetsen. De oppositie schiet met scherp: "Dit is vrij vernietigend om de eenvoudige reden dat de rekeningen niet kloppen."

    Op basis van de verkregen informatie is het Rekenhof niet in staat om de budgettaire impact van de indexsprong te beoordelen

    Rapport Rekenhof

    Sommige maatregelen zijn volgens het Rekenhof te weinig toegelicht. Zo is het bijvoorbeeld niet duidelijk waar de bijkomende 75 miljoen euro uit de strijd tegen fiscale fraude gehaald wordt, zoals vandaag in deze krant stond.

    Anderzijds rekent de regering bijvoorbeeld op 30 miljoen euro uit de zogenaamde "rechtzettingen van de aanslag op geheime commissielonen". Maar de FOD Financiën verwacht hier echter een meerkost van 113 miljoen euro, merkt het Rekenhof op. De regering schroeft immers de door de ondernemerswereld gehekelde 'monsterboete' van 309 procent terug. Die plannen maken volgens het Rekenhof "in essentie" het nieuwe regime minder streng, waardoor een toename van de ontvangsten "weinig aannemelijk is".

    Maatregelen inzake de "bijdrage van de financiële sector" moeten 100 miljoen opleveren, maar de FOD raamt dit maar op 10 miljoen euro - deze minderinkomsten worden wel volledig gecompenseerd door andere meerontvangsten, bijvoorbeeld uit de hervorming van de liquidatieboni.

    De impact en verwachte inkomsten of kosten van enkele belangrijke niet-fiscale maatregelen van de nieuwe regering kunnen niet nagegaan worden, bijvoorbeeld de kost van het effect van de indexsprong en de sociale begeleiding van de indexsprong. "Op basis van de verkregen informatie is het Rekenhof niet in staat om de budgettaire impact van deze maatregelen te beoordelen." Dit geldt ook voor andere maatregelen, bijvoorbeeld de verhoging van de accijnzen op tabak.

     

     


    Dit rapport veroordeelt de regering Michel eigenlijk tot een tweede zit

    Kristof Calvo (Groen)

    "Dit rapport veroordeelt de regering Michel eigenlijk tot een tweede zit." Dat zeggen Groen-fractieleider Kristof Calvo en zijn Ecolo-collega Jean-Marc Nollet in reactie op het rappor. 

    "Het Rekenhof legt de fouten in de begroting helemaal bloot. Fiscale ontvangsten worden volgens het rapport onvoldoende onderbouwd. Het Rekenhof vreest ook de impact van de besparingen, bijvoorbeeld bij justitie en defensie", stellen ze. Volgens de groene volksvertegenwoordigers zullen de geplande provisies niet volstaan om de ontoereikende kredieten te compenseren. De gevolgen zullen meteen op het terrein voelbaar zijn, luidt het.

    Het uiteindelijke plaatje zal "nog minder rechtvaardig zijn", waarmee Calvo verwijst naar minder inkomsten uit de bankenbijdrage. "Kortom, de keuzes in deze begroting zijn niet alleen fout, ze worden ook nog eens fout ingeschat", dixit Calvo.

    Vernietigend

    Dit rapport is vrij vernietigend om de eenvoudige reden dat de rekeningen niet kloppen. Het huiswerk moet opnieuw gemaakt worden

    Karin Temmerman (sp.a)

    Sp.a-Kamerfractieleidster Karin Termmerman noemt het rapport "vrij vernietigend om de eenvoudige reden dat de rekeningen niet kloppen. Het huiswerk moet opnieuw gemaakt worden", zegt Temmerman, voor de begroting die nog ingediend moet worden bij het parlement. Bijzonder kwalijk is volgens Temmerman dat bij de inschatting van kosten en opbrengsten zoals die van de indexsprong, "er niet eens een berekening tegenover staat". "Waar halen zij dat geld?", vraagt Temmerman zich af. "Voor de indexsprong zegt het Rekenhof dat de gevolgen op de begroting niet te achterhalen zijn." Ook merkt ze op dat veel middelen uit de algemene provisie gehaald worden.

    De financiële plannen voor Justitie en Defensie stroken niet met de noden, klinkt het nog. Bij justitie is het "zeer flagrant" dat de middelen voor gerechtskosten ingeschreven voor 2015 lager liggen dan de geraamde betalingsachterstand in 2014. De socialiste vraag zich af hoe die achterstand weggewerkt zal worden.

    23-11-2014 om 00:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    22-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokwerker: We zijn er niet op uit om 't Stad af te breken

    Dokwerker: We zijn er niet op uit om 't Stad af te breken


    STAKING IN DE HAVEN Ja, de havenarbeiders gaan maandag staken, maar een scenario als op de nationale betoging in Brussel zullen ze proberen te vermijden. Dat zei dokwerker Bob Baete in 'Terzake'. En opvallend: hij stak zich niet weg toen hem naar de rellen gevraagd werd: "Het waren dokwerkers, we moeten daar niet onnozel over doen."

     
    Er is van een betoging geen sprake, ik weet niet waar De Wever ze vandaan tovert
    Dokwerker Bob Baete

    De havenarbeiders zijn niet akkoord met de maatregelen die de regering doorvoert. "Wij hebben een zware job: wij kunnen niet tot ons 67ste werken", zegt dokwerker Bob Baete in 'Terzake'. "Al die regeltjes zijn op de kap van de gewone werkman. Ook het kapitaal mag zijn bijdrage leveren." De staking is een succes als "geen enkele kraan in de haven draait". "Wij zijn niet op ons mondje gevallen. Wij laten ons niet doen. Als wij ons bedreigd voelen, slaan wij terug. Niet letterlijk, want dat is dan direct het beeld dat geschetst wordt."

    Dat Antwerpen zich schrap zet, ligt aan de vele verklaringen in de media, stelt hij. De harde taal van Bart De Wever vindt Baete bijvoorbeeld raar, want "er is van een betoging geen sprake, ik weet niet waar hij ze vandaan tovert."

     
    Dit is gewoon te ver gegaan. Wij zijn daar niet mee akkoord


    Baete was ook op de nationale betoging in Brussel. Hij gelooft helemaal niet in die verhaaltjes over een betoging die 'geïnfiltreerd' werd door neonazi's en anarchisten. "Komaan mannen, het waren dokwerkers, we moeten daar niet onnozel over doen. Wie zijn gat verbrandt, moet op de blaren zitten. We vallen sowieso op door onze jassen, we maken veel kabaal. We willen dat het geweten is dat we daar zijn geweest. Maar dit is gewoon te ver gegaan. Wij zijn daar niet mee akkoord."

    In Antwerpen zegt Baete dat de dokwerkers dergelijke uitspattingen gaan proberen te vermijden. "We zullen zelf zorgen dat het niet zo ver komt. We zullen zelf ingrijpen. We staan nu al in een slecht daglicht. Wij zijn harde mannen, wij maken veel lawaai. Maar we zijn er niet op uit om 't Stad af te breken."

    22-11-2014 om 21:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walen wantrouwen politieke partijen

    Walen wantrouwen politieke partijen

    Niet alleen de Walen ook de vlaaming 

    Walen wantrouwen politieke partijen

    Onze landgenoten ten zuiden van de taalgrens hebben erg weinig vertrouwen in politieke partijen. Zeven op tien (68 procent) vinden dat ze geen geloofwaardige ideologie meer hebben, en zes op tien (62 procent) zeggen dat ze zelfs meer problemen creëren dan oplossen. Dat blijkt uit de Waalse sociale barometer 2012-2013, die donderdag gepubliceerd werd door het IWEPS, het Waals Instituut voor evaluatie, toekomstverwachting en statistiek.

    De vingerwijzing naar politieke partijen is duidelijk, want er is meer. Iets meer dan de helft van de Walen (53 procent) is ook ontevreden over de rol die politieke partijen spelen, en bijna negen op tien (88 procent) vinden dat politici veel beloven maar weinig waarmaken. Daar staat wel tegenover dat slechts drie op tien (31 procent) Walen denken dat ze even goed werk kunnen leveren als de politici die ze verkozen.

    Steeds minder verwant met Vlamingen

    Uit diezelfde barometer, waarvoor 1.200 personen werden bevraagd, blijkt overigens dat Walen zich steeds minder verwant voelen met de Vlamingen. Twee Walen op drie (66,1 procent) voelen zich naar eigen zeggen anders of heel anders dan de Vlamingen. Het verschil met tien jaar geleden is opmerkelijk: toen ging het nog om amper 35 procent. Onze landgenoten ten zuiden van de taalgrens voelen zich klaarblijkelijk beter bij hun buren in Frankrijk. 'Slechts' 54,9 procent van de ondervraagde personen voelt zich eerder anders of heel anders dan de Fransen.

    Toch is vier op vijf (78 procent) van de respondenten fier om een Waal te zijn. Een trots die een Belgische fierheid overigens niet in de weg staat, want 79 procent van de Walen geeft tegelijkertijd aan ook gehecht te zijn aan hun land.

    22-11-2014 om 00:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    21-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakbondsprotest: hier mag u maandag grootste hinder verwachten

    Vakbondsprotest: hier mag u maandag grootste hinder verwachten

    NMBS verwacht spoorhinder over het hele land


    Op maandag 24 november voeren de vakbonden voor de eerste van de drie keer acties in de provincies Antwerpen, Limburg, Luxemburg en Henegouwen. In die regio's, maar ook daarbuiten, wordt heel wat hinder verwacht. Een overzicht.

    Spoorhinder in het hele land

    De NMBS raadt reizigers aan om "niet enkel op de trein te vertrouwen"

    Hoewel de vakbondsacties zich in principe zouden moeten beperken tot een aantal provincies, worden maandag treinreizigers over het hele land de dupe. De NMBS verwacht maandag een forse verstoring van het nationale en internationale treinverkeer. Bij de spoorwegen zullen er vooral gevolgen zijn in Antwerpen, Limburg, Henegouwen en Waals-Brabant, maar de NMBS vreest wel voor spoorhinder in heel het land.

    De NMBS raadt reizigers aan om "niet enkel op de trein te vertrouwen, maar ook op zoek te gaan naar andere transportmiddelen".

    Antwerpen: hinder voor haven en kinderdagverblijven


    In de provincie Antwerpenwordt met de staking van maandag wellicht het hardst gekeken naar de impact op Antwerpen en zijn haven. Met vier vaste en mogelijk mobiele stakingsposten wordt verwacht dat de haven grotendeels zal stilliggen.

    Ook andere diensten in het Antwerpse worden getroffen, zoals destedelijke kinderopvang. Van de 34 kinderdagverblijven blijven er voorlopig twee volledig en twee gedeeltelijk geopend.

    Aan de stadsloketten wordt ook hinder verwacht. Bij het stedelijk onderwijs vermoedt men op basis van vroegere ervaring vooral gesloten basisscholen. De UAntwerpen verwacht nauwelijks hinder, vanwege een vermoedelijk laag aantal stakers. 

    Bij vervoersmaatschappij De Lijn in Antwerpen kan men de situatie vooraf moeilijk inschatten.

    Limburg: Hinder voor openbaar vervoer, onderwijs, bedrijven en ziekenhuizen


    De syndicale acties zullen in de provincie Limburg zorgen voor zware hinder. Volgens de voorzitter van ABVV Limburg zal er, op basis van de informatie waarover de bond voorlopig al beschikt, niet of nauwelijks gewerkt worden in een honderdtal bedrijven, "en niet van de minste". Vrancken waarschuwt ook voor heel wat acties in het onderwijs in Limburg en in heel wat warenhuizen.

    "Openbaar vervoer zal niet of nauwelijks rijden, de gevangenissen zullen plat liggen en heel wat ziekenhuizen zullen op minimumbezetting werken", aldus de ABVV Limburg-voorzitter. Ook in veel bejaardentehuizen zal er minder personeel aan het werk zijn.

    Volgens Jean Vranken van ACV-Limburg zal er op veel plaatsen gestaakt worden, waar de impact van de nieuwe regering duidelijk is. Op plaatsen waar die impact nog niet duidelijk is, zal er vooral geïnformeerd en gesensibiliseerd worden, via infomomenten of flyers.

    Maandagvoormiddag zal er ook een symbolische actie zijn, waarbij de bonden in begrafenisstoet naar de regionale hoofdkantoren van CD&V, Open Vld en N-VA in Hasselt trekken.

    Luxemburg: Vooral metaalsector en openbare diensten getroffen

    In de provincie Luxemburg worden alle sectoren getroffen, klinkt het, maar vooral de openbare diensten en de metaalsector.

    "Er zullen stakingsposten zijn in verschillende scholen en in de drie gevangenissen van de provincie (Aarlen, Marche en Saint-Hubert). Bij bpost zal het sorteercentrum van Libramont plat liggen en zal er dus geen post zijn. Ook bij Belgacom in Marche wordt gestaakt", aldus Olivier Dulon van de socialistische overheidsvakbond. "De treinen zullen wel rijden, aangezien hun stakingsactie plaatsvindt op 10 december, op hetzelfde moment als in Luik."

    Voorts zullen er stakingsposten zijn voor alle metaalfabrieken van de provincie, zoals Eurolocks of Magolux. "Maar werkwilligen zullen we niet tegenhouden, dat is niet onze bedoeling", zegt Serge Carême van de socialistische vakbond.

    Henegouwen: hinder in alle sectoren

    Er zullen blokkades zijn in industriezones, in bedrijven en op enkele grote verkeersassen

    Marie Marlier, christelijke vakbond

    Ook in Henegouwen zal in alle sectoren gestaakt worden. Heel wat werknemers in Henegouwen zijn gemobiliseerd. "We willen de bevolking laten weten dat onze acties niet bedoeld zijn om de mensen te hinderen, maar dat ze georganiseerd worden omdat de regeringsmaatregelen aangepast moeten worden", aldus Marie Marlier van de christelijke vakbond.

    "Alle sectoren en ook de scholen in Henegouwen zullen maandag vanaf 04.30 uur de hele dag stil liggen. Er zullen blokkades zijn inindustriezones, in bedrijven en op enkele grote verkeersassen", klinkt het.

    21-11-2014 om 22:18 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden na 50 jaar coma: Hij was er klaar mee

    Overleden na 50 jaar coma: Hij was er klaar mee

    Wat een schrijnend verhaal zeg. Die man 50 jaar lang als een plant laten verder leven. Intriest dat zoiets kan/mag.

    Bert in oktober 1964, een maand voor hij door ziekte in coma raakte. De laatste 24 jaar werd Bert Schampaert verzorgd in Lingesteyn in Leerdam. © Privéfoto's.

    Een week voor zijn 63ste verjaardag blies Bert Schampaert op 9 augustus zijn laatste adem uit. Maar alleen in de eerste 13 jaar van zijn leven kon de Nederlander een gewoon leven leiden.

    "Hij wilde niet wakker worden,'' herinnert broer Guus (64) zich een novemberochtend in 1964. "Laat maar lekker liggen, zei mijn moeder.'' Toen er echt iets aan de hand bleek, wilde de dokter niet komen. "Terwijl die wist dat Bert ziek was.''

    Nooit had Bert echt iets gemankeerd, tot in 1964 een oorontsteking roet in het eten gooide. "Die oorontsteking werd een abces. Of bij de operatie iets fout is gegaan of dat zijn lichaam al te ver door de kanker was aangetast, kregen we niet te horen.'' Feit is dat Bert, in 'niet responsieve comateuze toestand' nog 50 jaar doorleefde. "Als je hem op zijn zij draaide om te wassen, pakte hij met zijn hand de bedrand vast,'' vertelt jongste zus Anita (48).

    Ziekenhuis
    Opmerkelijk, zeker voor nu, is dat Bert bijna 2 jaar in een ziekenhuisbed lag. Eerst in het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem, daarna een paar maanden in het Academisch Ziekenhuis in Utrecht en vervolgens terug naar Gorinchem. "Pas in november '66 is hij naar het ziekengasthuis in Gorinchem gebracht.''

    De laatste 24 jaar verbleef Bert in Lingesteyn in Leerdam. "De mensen die daar werkten, waren bijna broers en zussen,'' zegt Anita. "Er waren erbij die in opleiding waren toen ze Bert in de jaren '70 te verzorgen kregen en die inmiddels in Lingesteyn werkten. Die hebben hem tot op het laatst verzorgd.''

    Broer Guus (64) heeft levendige herinneringen aan de 13 maanden jongere Bert. "Ik zat altijd bij de boer, hij was liever in huis. Lekker kletsen met de ouderen en een klusje voor ze doen.'' Kwebbeltje noemden ze hem, vult Anita aan. "Hij was een goeie geweest voor de verzorging.'' Een wrang idee: in die verzorging bracht Bert uiteindelijk het grootste deel van zijn leven door, zij het aan de verkeerde kant van het bed.

    Aanloop
    Vaste vriendjes had Bert niet, mede omdat hij liefst met de 'oude besjes' een kopje thee dronk. Bovendien was het gezin vanuit Vogelswerf, waar Bert en Guus waren geboren, in 1964 verhuisd naar Heukelum. Zodoende was de aanloop vanuit school minimaal. "De schoolmeester is nog geruime tijd langsgekomen, veel kinderen vonden het eng,'' zegt Guus. Familie bleef Bert wel bezoeken. Anita: "Tante Jannie en ome Ot waren trouwe bezoekers, net als Adriaan van Steenis.'' Die leidde in augustus ook de uitvaartdienst.

    Anita kwam in 1966 ter wereld en kan zich niet anders herinneren dan dat haar broer in coma lag. "Ik heb altijd gevoeld dat ik een soort troostkind was. Mijn aanwezigheid moest voor afleiding zorgen. Ik ben ervan overtuigd dat ik er niet was geweest, als dat met Bert niet was gebeurd.'' 

    Dat had geen nadelige gevolgen voor de band die Anita met haar ouders kon opbouwen. "Hoewel het wel altijd duidelijk was dat Bert op de eerste plaats kwam. Elke middag om 2 uur wilde mijn moeder bij Bert zijn,'' blikt Anita terug. "En waarom? Wij waren na al die jaren op geen enkele manier meer aan bezoekuren gebonden. Of we nou bij elkaar zaten met kerst of op zondagmorgen met zijn allen een bak koffie namen met een broodje, dan zat mijn moeder al op de klok te kijken.'' Hoewel ze het anders had gewild, overleed Berts moeder enkele jaren eerder dan Bert. "Ma wilde ons er niet mee belasten,'' zegt Guus. 

    Bezoekrooster
    Maar Anita, Guus en hun familie hielden het bezoekrooster goed gevuld, zij het niet meer dagelijks. "Mijn ouders gingen altijd, of het nu stormde of ijzelde.'' Anita en Guus hebben het in de laatste periode wel over euthanasie gehad. "Maar dat kon niet omdat Bert zelf natuurlijk niets had geregeld.'' Ook al lag hij in coma, al die jaren heeft Bert wel kunnen communiceren met zijn naasten. Anita: "Hij was gek op aardbeien. Als je die gaf, deed hij snel zijn mond open voor de volgende.'' Die reacties bleven steeds meer uit.

    Ook werd hij vaker ziek, zegt Guus. "Hij was er klaar mee, zijn lichaam was op.''

    21-11-2014 om 00:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!