Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product/tom-ford/
  • https://herbapproach.org/product-category/flowers/100mg-of-thc/
  • Cannabis NB
  • reefer
  • https://herbapproach.com/product-category/Blueberry-Pancakes/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    11-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen tot drie keer duurder

    Aardappelen tot drie keer duurder

    Waarop wacht de regering om de aardappel uit de index te halen?

    Wie zegt dat zij de waarheid spreken, we worden langs alle kanten belogen om de prijzen de hoogte in te jagen . Als we met ze'n allen 2 maanden gene patat meer kopen, zal je snel merken dat ze ermee naar onze kop gooien, denk maar aan de tomaten en komkommers van enkele jaren geleden.

    Begrip voor de landbouwers ..... Maar alweer de consument die de dupe is. Dank aan de regering voor de werkende mens weer eens te belonen

    Inderdaad oplichters, maar onze beschermheren "de regering" wat doen zij ? Ieder jaar is het iets, te nat, te droog ..... in ieder geval als het droog is zal het rooien toch veel goedkoper zijn ......

    En nu nog even wachten op NAVEFRI, de nationale vereniging van frituristen, die 'tot hun spijt' de prijsverhoging voor het pakje friet zullen meedelen. Andere jaren kon de prijs niet zakken, ondanks de spotgoedkope patatten, want 'de prijs was op voorhand vastgelegd'... Nu zal de prijs niét vastgelegd zijn, zeker ?? Bende oplichters.

    voor de invoering van de euro kostte 1 kilo patatten 5 belgische frank, nu kost 1 kilo tussen 1 en 1,5 euro. Wie wordt hier schandalig rijk van V

    De aanhoudende droogte van de voorbije weken dreigt veel landbouwers in financiële problemen te brengen. "Van de 35.000 families in ons land die leven van de landbouw, gaan het er 13.000 tot 16.000 moeilijk krijgen", voorspelt landbouwexpert Luc Busschaert.

    Een zakje aardappelen uit de supermarkt zou over enkele weken twee tot drie keer duurder kunnen zijn dan vorig jaar. Dat is een schatting van landbouwexpert Luc Busschaert. "Door het koude voorjaar en de aanhoudende droogte ligt de opbrengst bijna 15% lager dan normaal", zegt hij. "Bovendien waren de prijzen vorig jaar historisch laag, dat is inmiddels rechtgetrokken."

    Het druppelde de afgelopen dagen een beetje, hier en daar was er zelfs een flinke bui, maar over het algemeen is de grond in Vlaanderen kurkdroog. Volgens de Vlaamse Milieumaatschappij is er gemiddeld een neerslagtekort van 199,8 millimeter. Dat betekent dat er per vierkante meter 199,8 liter nodig is om de grond te verzadigen.

    De gevolgen van die droogte laten zich uiteraard voelen bij de landbouwers. "Vooral de Kempen, de Westhoek en de regio Leuven-Tienen zijn serieus getroffen door de droogte", zegt landbouwexpert Luc Busschaert. "Vergeet ook niet dat we een koud voorjaar hebben gehad, waardoor de groei van veel gewassen sowieso al afgeremd was." Maïs en aardappelen hebben het volgens Busschaert het hardst te verduren. "Een normale opbrengst is 50 ton aardappelen per hectare", rekent Busschaert voor. "Gemiddeld zal de oogst dit jaar 6 à 7 ton lager uitvallen, bijna 15% dus. Alleen zegt dat cijfer niet zoveel, omdat er enorme verschillen zijn tussen de landbouwbedrijven: wie zijn aardappelvelden kunstmatig beregend heeft, heeft dit jaar allicht een prima oogst. Maar de boeren die niet in staat waren om hun aardappelen van water te voorzien, zakken soms terug naar amper 20 ton per hectare."

    Of er behalve aardappelen nog andere groenten en fruit duurder worden, lees je vandaag in

     Het Laatste Nieuws

    11-08-2015 om 21:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    10-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra rijstrook omdat Nederlanders onze benzine willen

    Extra rijstrook omdat Nederlanders onze benzine willen

    Extra rijstrook omdat Nederlanders onze benzine willen

    De Nederlandse uitbaters van tankstations zijn het beu: wie in België zijn auto voltankt, betaalt vandaag tot 10 euro minder dan bij hen. Op een liter benzine of diesel zit al snel 20 eurocent verschil. De Nederlanders komen daarom massaal de grens over. Er moest zelfs een speciale spitsstrook aangelegd worden om de toestroom aan te kunnen.

    1 euro en een klets voor een liter diesel, tankstations genoeg in België waar je tegenwoordig zo goedkoop kunt tanken. In Nederland moet je intussen moeite doen om er één te vinden waar een liter minder dan 1,2 euro kost. Gevolg: Nederlanders steken massaal de grens over. In Ravels is zelfs een speciale spitsstrook aangelegd – met Nederlands geld – om de toestroom aan tanktoeristen uit Nederland in goede banen te leiden.

    En het zal er wellicht niet op verbeteren. Want de brandstofprijs is deze week nog verder gezakt in ons land.

    10-08-2015 om 22:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    09-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extreme droogte bedreigt Vlaanderen

    Extreme droogte bedreigt Vlaanderen

    Extreme droogte  bedreigt Vlaanderen

    Het is droog tot zeer droog in Vlaanderen, zo blijkt uit een rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij. ‘We hebben dringend nood aan enkele goeie regendagen’, klink het. De oogst van aardappelen en maïs dreigt een ramp te worden.

    Het zal u misschien niet verbazen nu het zo warm is, maar het is momenteel veel droger in ons land dan normaal is voor deze tijd van het jaar. Er is sprake van een gemiddeld neerslagtekort van 199,8 mm: dat betekent dat we over het hele land liefst 199,8 liter water per vierkante meter nodig hebben om de grond te verzadigen. Die hoeveelheid regen valt normaal gezien gemiddeld in bijna drie maanden tijd. In Melsele, Waregem, ­Herentals en Overpelt worden tekorten gemeten die de hoogste zijn sinds de start van de metingen in 2004.

    Voorspelde buien niet genoeg

    Dat blijkt uit het droogterapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). ‘We kunnen niet één extreem droge maand benoemen, maar als we kijken naar de neerslag van februari tot nu, was het iedere maand een klein beetje droger dan normaal’, zegt Veerle Van Woensel. Dat heeft zich opgebouwd tot een flink neerslagtekort. ‘Het tekort volgt uit het verschil tussen de hoeveelheid regen die valt, en de hoeveelheid die zou moeten vallen om de vegetatie goed te laten groeien.’ Dat verschil neemt dus toe naarmate het weinig of niet regent en er veel vocht verdampt (omdat het warm is).

    Maar er is meer aan de hand: de grondwaterstanden zijn zeer laag en in de waterlopen zijn er soms zeer lage debieten. Op een paar plaatsen zijn zelfs de laagste debieten ­gemeten sinds de start van de metingen: in de Kleine Aa in Bracht, Heulebeek in Moorsele, Molenbeek (Heverlee) en de Kleinebroekbeek (Meerhout). Ook de metingen voor het bodemvocht zijn historisch laag. ‘Hierdoor was het de voorbije drie maanden nagenoeg overal in Vlaanderen zeer droog tot extreem droog. De situatie is nog niet zo acuut als in het recordjaar 1976, toen extreem droge waarden zich al voordeden vanaf half april’, zegt Van Woensel. ‘Op dit moment hebben we echt enkele langdurige buien of ­regendagen nodig, maar de buien die de komende week voorspeld worden, zullen niet genoeg zijn. Er blijft dus ­gevaar voor extreme droogte.’

    De oogst van aardappelen dreigt een ramp te worden door de droogte. ‘De opbrengst zal lager uitvallen en de knollen zullen kleiner zijn’, zegt Matty Veulemans van de Boerenbond. ‘Ook de opbrengst van openluchtgroenten, maïs en voedergrassen dreigt lager uit te vallen. De tarweoogst was wel een succes.’

    09-08-2015 om 23:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    08-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgeois en Muyters betreuren ‘politieke aanval’ op Vlaamse regering

    Bourgeois en Muyters betreuren ‘politieke aanval’ op Vlaamse regering

    Bourgeois en zijn ploeg NVA zijn de grootste dieven van ons apenland

    bol het af dieven 

    Bourgeois en Muyters betreuren ‘politieke aanval’ op Vlaamse regering

    De Vlaamse overheid kan wel degelijk nog belangrijke besparingen op personeel doorvoeren zonder verlies aan kwaliteit. Dat stellen minister-president Geert Bourgeois en minister van Economie en Werk Philippe Muyters in een reactie op de verklaringen van afscheidnemend topambtenaar Dirk Van Melkebeke. De twee toppolitici van N-VA betreuren dat Van Melkebeke de Vlaamse regering 'politiek aanvalt'.

    Van Melkebeke, secretaris-generaal van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI), zei vrijdag in De Standaard dat hij in december vroeger dan voorzien in pensioen gaat omdat hij zich niet langer kan verzoenen met de besparingen in de Vlaamse administraties. De topambtenaar van sp.a-signatuur liet ook verstaan dat zijn politieke achtergrond hem parten speelde na het aantreden van de coalitie van N-VA, Open Vld en CD&V onder leiding van Bourgeois.

    In een reactie stellen Bourgeois en Muyters dat de regering niet heeft aangestuurd op het vertrek van Van Melkebeke. 'De suggestie dat de regering het hem, omwille van zijn politiek verleden, moeilijk zou gemaakt hebben, mist elke grond', zo stellen ze. De N-VA’ers betreuren dat de ambtenaar zijn spreekrecht gebruikt om 'in de pers de Vlaamse regering politiek aan te vallen'.

    Bourgeois en Muyters zijn er naar eigen zeggen van overtuigd dat de Vlaamse overheid 'door focus op kerntaken en een meer efficiënte werking nog belangrijke besparingen op personeel en een afbouw van het aantal ambtenaren kan doorvoeren zonder verlies aan kwaliteit'. Ze zijn 'verwonderd' dat Van Melkebeke stelt dat de besparingen de dienstverlening in het gedrang kunnen brengen.

    'Als lid van het voorzitterscollege heeft Van Melkebeke zich begin dit jaar nog mee geëngageerd om die besparingen door te voeren. Als voorzitter van het beleidsdomein EWI heeft hij meegeschreven aan het kerntakenplan voor dat beleidsdomein, waarin bepaald wordt welke activiteiten de volgende jaren versterkt, afgebouwd en geoptimaliseerd zullen worden', aldus Bourgeois en Muyters.

    08-08-2015 om 20:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    07-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met avondrush in supermarkt? Colruyt geeft extra korting tijdens daluren

    Gedaan met avondrush in supermarkt? Colruyt geeft extra korting tijdens daluren

    Met andere woorden, de luiaards worden nog maar eens beloond en de werkende mensen gestraft. Ze zouden beter geen toegang geven aan mensen die niet werken tijdens de spitsuren.

    Als iedereen al eens zijn karretje durfde loslaten! ik erger me aan koppels die naast elkaar rustig staan te overleggen welk vlees ze zouden kiezen en daarbij hun kar ook nog eens in de volle lengte naast hun zetten en zo de rayon barricaderen! En dan al die kinderen die liefst mee naar Colruyt gaan om daar losgelaten te worden en rondlopen en verschillende keren teruglopen om te graaien wat er overal te proeven is!

    Ik doe mijn commiskes wanneer ik wil en bij wie ik wil !

    Supermarktketen Colruyt onderzoekt of extra korting en spaarpunten tijdens de daluren helpen om de ergste drukte en files te vermijden. Het gaat om een beperkt proefproject in één filiaal, schrijft het Nieuwsblad.

    Wie net voor etenstijd nog even naar de winkel moet, kent het scenario wel: aanschuiven op de parking, aanschuiven aan de kassa's, hopen ergernis... Even binnen en buiten? Vergeet het maar.

    Daarom onderzoekt het Vlaams Instituut voor Mobiliteit samen met een aantal partners hoe ze de Vlaming zover kunnen krijgen dat ze gespreider gaan winkelen, liefst nog met de fiets of de bus. "Twee op de drie Vlamingen neemt de auto om boodschappen te doen, ook als de supermarkt nog geen kilometer verder ligt. Hoe jonger, hoe meer we aan de wagen gehecht zijn", aldus Johan Boonen van het VIM in Het Nieuwsblad.

    Vervoersmaatschappij De Lijn, de federatie voor handel en diensten Comeos, supermarkt Colruyt en De Fietsersbond nemen alvast deel aan het project. Bij Colruyt gaat het om extra voordelen. "Zo kan de supermarkt korting geven op producten in de daluren, of net extra spaarpunten. Ze kan ook alternatieve vervoersmiddelen promoten, zoals fietskarretjes."

    07-08-2015 om 21:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    06-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.diesel wordt nog duurder dan geraamd

    Tax shift: diesel wordt nog duurder dan geraamd

    Waarschijnlijk zal de opbrengst van deze extra belasting eens te meer tegenvallen omdat mensen hun gedrag gaan aanpassen. Misschien kunnen ze dan een taks heffen op het NIET gebruiken van de auto: geld moeten ze hoe dan ook hebben...

    Hopelijk komt het binnen afzienbare tijd hier tot een opstand van de gewone burger die het beu is om uitgeperst, beroofd, onderdrukt en uitgelachen te worden door de zichzelf zo fantastische vindende graaiende maffiose politiekers, banken, ceo's en zelfstandigen. 

    Tank gewoon stookolie aan de pomp,men vraagt, er toch om dat de mensen dit doen met zo een ingesteldheid,auto loopt evengoed hoor

    Hopelijk wordt het voor eens en voor altijd duidelijk dat alle partijen alleen maar aan belastingsverhogingen denken. En dat de slachtoffers die meer moeten betalen altijd de werkende middenklasse 2-verdieners zijn? Geen voordelen maar altijd wel meer betalen voor 'normale' zaken en dan maar beweren dat het om het milieu te doen is. Oplichters, ook de NV-A die geen verandering uitvoert maar op dezelfde manier verder graait!

    De tijd dat de Hollanders hier komen tanken,we lachten erom.straks gaan wij met zijne allen tanken in Holland en ook winkelen,btw kas gaat nog meer in het rood gaan.dus ik.maan iedereen aan om te tanken over de grenzen en doe massaal je inkopen daar

    Wat we te danken hebben aan de partij van de verandering, maar waar zit nu de grote leider uit Antwerpen hij die anders zo graag de media opzoekt, na het bekend maken van de taks shift heb je hem nergens nog gezien of gehoord. Maar volgens hem op TV verklaard enkele weken geleden gaan de belastingen NIET omhoog en houden we zelfs MEER over op het einde van de maand. Ik vraag me gewoon af of die man kan rekenen of gelooft hij zijn eigen leugens.Wat een huichelaars!


    De prijs van een volle tank diesel van 50 liter wordt 5,3 euro duurder tegen 2018, als de olieprijs constant blijft. Dat blijkt uit een raming van een regeringspartij die uw krant kon inkijken.

    Op dit moment kost diesel 1,287euro per liter, en tegen 2018 zal dat 1,393 euro per liter zijn. Dat is een stijging van 0,106 euro in drie jaar. De federale regering had de verhoging geraamd op 2,5 à 3 euro voor een tank van 50 liter. Maar uit het document blijkt dat het dus om dubbel zo veel gaat. Voor een Belg die jaarlijks 20.000 kilometer aflegt - en daarbij zes liter per 100 kilometer verbruikt - betekent dat vanaf 2018 een stijging van 127 euro op jaarbasis.

    De verhoogde accijnzen op diesel moeten tegen 2018 gespreid 300 miljoen euro in het laatje brengen. Tegelijkertijd wil de regering de accijnzen op gewone benzine doen dalen. Bedoeling is beide tarieven naar elkaar toe te laten groeien. Met de prijsverhoging wil de regering ecologisch gedrag stimuleren.

    06-08-2015 om 13:30 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    05-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering bespaart 400 miljoen op pensioenen ambtenaren

    Regering bespaart 400 miljoen op pensioenen ambtenaren

    Deze liberale waalse zot waar de nva voor kruipt en gatlekt is de jacht op werklozen, ambtenaren en zieken goed bezig om de besparingen te geven aan mensnen die het echt niet nodig hebben.

    Wanneer gaan ze eens besparen op hun eigen wedden? Bende smeerlappen!

    Wel federale minsters,hier is een gedurft plan om te besparen,er is slechts 1 seconde moed voor nodig.Schaf alle deelregeringen af,en breng alles terug federaal.Besparing,ettelijke miljarden.Schaf de provincieraad af en breng deze voor een stukje op gewestelijk niveau,met slechts 3 gewest leden,meer is niet nodig.Schaf het dubbel en meer mandaat systeem af.Verbied bijhorende zitjes in besturen,je moet tenslotte onafhankelijk zijn,en breng pensioen op werkmansniveau.Geweldige besparing.

    Contractbreuk van de zuiverste graad, maar van deze regering zijn we dat al gewend. Uit veel reacties blijkt dat velen dit goedkeuren, waarschijnlijk dezelfden die blindelings hun grote leider volgen. Deze regering moet vallen, want ze houden geen woord, doen constant contractbreuk en liegen tegen de sterren op. Waar zit de vakbond?

    Het houd gewoon niet op, wanneer is het melken gedaan ? . Alle excuses om toch maar geld voor hun eigen middelen op te halen is wettelijke diefstal en dit is WEL toegestaan in het heilige Belgie van Europa. En ieder land heeft zo zijn eigen excuses om de gewone burgers te treffen. . En heren van Europa onthoud dat de burgers dit niet blijven slikken, vroeg of laat eindigt dit spel !!

    1 woord: schande. De kracht van de verandering!

    De regering-Michel heeft bij de onderhandelingen over de begroting en de taxshift afgesproken om tegen het einde van de regeerperiode 400 miljoen euro te besparen op de ambtenarenpensioenen. Dat blijkt uit de begrotingsnotificaties, die De Tijd en L'Echo konden inkijken.

    Zo is het de bedoeling definitief komaf te maken met de regeling waardoor gewerkte jaren van veel ambtenaren zwaarder doorwegen dan de gewerkte jaren van werknemers. Daardoor moesten ambtenaren nu minder dan 45 jaar werken om recht te hebben op een volledig pensioen.

    Ook tellen studiejaren van ambtenaren op termijn niet meer mee voor het berekenen van het pensioenbedrag. Ambtenaren die hun studiejaren wel in rekening willen brengen, zullen net zoals werknemers en zelfstandigen moeten betalen. Eerder besliste de regering al dat ambtenaren hun studiejaren op termijn niet meer kunnen meetellen om vervroegd met pensioen te gaan.

    Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) bevestigt de besparingsplannen, maar hij benadrukt dat er nog onderhandelingen volgen met de sociale partners.

    05-08-2015 om 17:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    04-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afronding tot 5 eurocent ook met Bancontact

    Afronding tot 5 eurocent ook met Bancontact

    Ik ga direct pro deo procederen als de staat me ook maar 0.00001 euro op die manier besteelt in hun facturen .

    Als ze de grote uit onze zakken geklopt hebben komen ze achter de kleintjes. Vele miljarden centjes vormen ook een mooie som.

    Hebben die NVA'ers nu nooit genoeg met in onze zakken te zitten ? Ambetante gasten !

    Weg met NVA en euro erbij.

    Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) heeft een voorstel klaar om de mogelijke afronding van betalingen op 5 eurocent uit te breiden tot betalingen met een betaalkaart. Nu kan dat enkel bij cashbetalingen. Dat schrijven Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen.

    Begin vorig jaar stelde toenmalig minister van Financiën Koen Geens (CD&V) voor om winkeliers de mogelijkheid te geven om betalingen af te ronden. Daardoor zouden de muntstukken van 1 en 2 cent de facto verdwijnen. Maar de PS was tegen met een Belgisch compromis als gevolg: afronding kan bij cash betalingen, maar niet voor Bancontact. Met als resultaat dat amper 5 procent van de winkeliers de bedragen nu afrondt.

    Van Overtveldt wil de mogelijkheid om af te ronden naar boven of beneden op 5 eurocent nu uitbreiden tot elektronische betalingen.

    04-08-2015 om 12:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    03-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man steekt kinderen neer en werpt ze uit raam

    Man steekt kinderen neer en werpt ze uit raam

    Vreselijk !!! Arme kinderen!! Die verdient her ook om wat messteken te ontvangen en vervolgens naar beneden gesmeten te worden op de koude beton !

    Straffen worden er niet meer uitgesproken nog minder in het gevang gezet maar owee als ge een scheet laat dan heb ge door onze stoere politie een gasboete aan uw kl. en doe dit zeker niet bij een politieker want dan steken ze u levenslang in de bak

    Morgen loopt hij weer vrij rond... 60 feiten en mag nog rondlopen en het 61 ste was maar een akkefietje.

    In Schaarbeek heeft een man rond 15.30 uur twee kinderen neergestoken en uit het raam van hun huis gegooid.

    Iets na 15 uur vond in het huis in de Lindenstraat in Schaarbeek een woordenwisseling plaats tussen de moeder van de kinderen en haar samenwonende partner, die niet de vader is.

    De moeder verliet het huis en even later verwondde de man haar dochter met een mes in de buikstreek om haar daarna uit het raam van de tweede verdieping te duwen. Toen haar jongere broer daarop via de geveltrap zijn zus ter hulp probeerde te snellen, werd hij over de balustrade van de eerste verdieping geduwd.

    "De kinderen zijn op het gras van de voortuin terecht gekomen, wat hun val heeft gebroken", zegt Roger De Beule van de Brusselse politiezone Noord.

    De moeder was, net als enkele buren, vanop straat getuige van de scène en verkeert in shock. De politie was onmiddellijk ter plaatse en kon de man arresteren.

    De dader staat volgens La Dernière Heure gekend bij het gerecht voor meer dan zestig feiten. Hij kon opgepakt worden door agenten die te paard aan het patrouilleren waren. Zij zijn deels getuige geweest van het drama.

    De kinderen werden naar het ziekenhuis overbracht. Ze zijn allebei buiten levensgevaar en in aanwezigheid van hun moeder, die in shock was na de feiten. De dader heeft nog geen verklaringen afgelegd.

     

    03-08-2015 om 20:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    02-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Verwerking belastingaangiftes loopt vertraging op

    Verwerking belastingaangiftes loopt vertraging op

    De NVA ZIJN SMEERLAPPEN OM DE MENSEN TE BESTELEN 

    Verwerking belastingaangiftes loopt vertraging op

    Ten vroegste in september zullen de eerste Belgen weten of ze geld van de belastingen terug krijgen of hoeveel ze moeten bijbetalen. De verwerking van de belastingsaangiftes verloopt trager dan vorige jaren, schrijft De Tijd zaterdag.

    Vorige jaren werden al honderdduizenden aanslagbiljetten voor de belastingen in de maand juli verstuurd. De fiscus maakte er toen een erezaak van om zo veel mogelijk mensen al in juli te laten weten of ze geld terugkregen van de belastingen of hoeveel ze moesten bijbetalen.

    Maar dit jaar lukt dat niet. De eerste aanslagbiljetten zullen pas in september verstuurd worden, schrijft De Tijd. Dat komt omdat enkele bevoegdheden door de zesde staatshervorming naar de gewestelijke overheden verhuisd zijn. Onder meer de woonbonus voor hypothecaire kredieten zit daarbij.

    Programma’s

    ‘De berekeningsprogramma’s moeten worden aangepast’, zegt Francis Adyns, de woordvoerder van de federale overheidsdienst Financiën aan VRT Radio. ‘Er zijn zaken die geëvolueerd zijn van de federale overheid naar een gewestelijke bevoegdheid. En de achterliggende boekingsprogramma’s moeten ook worden aangepast. Want het volstaat niet om berekeningsprogramma’s aan te passen, maar eens de centen binnenkomen - of terugbetaald worden in geval van de personenbelasting - dan moeten ze ook juist aangerekend worden en toegewezen worden. Niet alleen maar aan de federale staat, maar nu ook aan een van de gewesten.’

    De vertraging is maar tijdelijk. Tegen het einde van het jaar moeten er weer evenveel aangiften verstuurd zijn als de voorbije jaren.

    02-08-2015 om 21:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    01-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britten sturen omheiningen en speurhonden naar Calais

    Britten sturen omheiningen en speurhonden naar Calais

    Daar gaat serieuze heibel van komen.En er komen er alle dagen een pak bij.Truck chauffeur is daar een gevaarlijk beroep.

     

    Wanneer gaan die politici eens een plan uitwerken om de noodlijdende mensen in hun eigen land te behelpen in plaats van ze allemaal naar hier te laten komen. Wij kunnen dat toch niet allemaal aan en dan nog: eigen cultuur in eigen land duurt nog altijd het langst. Elkeen zijn eigenheid . . . in ZIJN EIGEN land!

    Het wordt tijd dat de EU ingrijpt.Maar de bazin van Europa Merkel ziet dat het ver van haar land gebeurt en bij de vroegere vijanden.Dus waarom ingrijpen?

    De Britse regering helpt in de vluchtelingencrisis in Calais de Franse veiligheidsdiensten met bijkomende omheiningen en speurhonden. Bovendien zal het ministerie van Defensie terreinen in Zuid-Engeland ter beschikking stellen om het probleem rond de gestrande vluchtelingen voor de tunnelingang in Calais op te lossen en om de veiligheidsmaatregelen aan de beiden kanten van de Kanaaltunnel uit te breiden, zei premier David Cameron vandaag na een zitting van het veiligheidskabinet in Londen.

    Hij zal vandaag nog met de Franse president François Hollande over de "onaanvaardbare" situatie spreken. Afgelopen nacht hadden opnieuw honderden migranten in Calais geprobeerd door de Kanaaltunnel illegaal in Groot-Brittannië te geraken.

    01-08-2015 om 23:32 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    31-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Peeters verdedigt zich met goede cijfers tegen kritiek taxshift

    Kris Peeters verdedigt zich met goede cijfers tegen kritiek taxshift

    Kris Peeters verdedigt zich met goede cijfers tegen kritiek taxshift

    Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft de taxshift van de regering Michel I verdedigd tijdens een interview op Radio 1. Hij pakte daarbij uit met goed nieuws over de werkloosheid.

    Voor het eerst is de werkloosheid gezakt in alle leeftijdscategorieën. In vergelijking met juni vorig jaar zijn er 11,7 procent minder werkzoekenden. Bij de jongeren (-25 jaar oud) is de daling het grootst met 22 procent. Ook aan de andere kant van het spectrum is er goed nieuws: bij de ouderen is er een kleine daling van 1,1 procent.

    ‘Maar als we de beoogde werkzaamheidsgraad van 72 procent willen bereiken, zullen we nog een tandje moeten bijsteken waarschuwt Peeters. ‘En daarvoor hebben we die taxshift gedaan, nu is het aan de werkgevers om jobs te creëren.’

    Peeters kwam ook terug op de BTW-verhoging voor elektriciteit naar 21 procent. Moet die nu in de index opgenomen worden of niet? ‘Er valt veel voor te zeggen om die erin te houden. Als de verlaging in de index werd opgenomen, mag de verhoging er nu ook wel in. Dat zou de impact van de indexsprong voor een deel uitvlakken. We moeten het nog precies narekenen, maar de indexsprong zou zou twee tot drie maanden eerder voltooid zijn.’

    De CD&V lijkt veel te moeten slikken in deze regering, hebben ze gezichtsverlies geleden bij de taxshift? De grote vermogens lijken de dans te ontspringen. ‘We hebben met de speculatietaks, de kaaimantaks en de verhoging van de roerende voorheffing toch enkele zaken verwezenlijkt. Wij hebben met CD&V zwaar ingezet om veranderingen in de werkloosheidsuitkeringen tegen te houden. We wilden niet dat die beperkt zouden worden in de tijd. Maar als je dat doet, gaan de andere partijen ook minder ruimte laten om de vermogens aan te pakken.’

    31-07-2015 om 22:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    30-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acties boeren begonnen

    Acties boeren begonnen: banden in brand en filterblokkade op snelweg

    GROOT GELIJK

    Zo'n honderd tractoren zijn vanavond bijeengekomen in het Henegouwse Woelingen (Ollignies in het Frans) aan een nieuw logistiek centrum van supermarktketen Colruyt. Op een autosnelweg vonden filterblokkades plaats.

    Tractors verzamelden voor de ingang van het logistiek centrum. Andere blokkeerden een rotonde in de onmiddellijke omgeving. "Landbouwers in nood" of "Een landbouwer = een leven", stond er op hun voertuigen.

    De boeren hielden het aanvankelijk kalm, maar later op de avond werden hun acties harder. Zo staken ze banden in brand op rotondes en hielden ze een filterblokkade op autosnelweg A8. "We zullen hier de nacht doorbrengen en andere verdeelcentra dan deze van Colruyt blokkeren", zei de Federatie van Veetelers en Landbouwers (FUGEA).

    FUGEA riep samen met de Federatie van Jonge Landbouwers (FJA) en de Milkproducer Intrest Group (MIG) op tot de acties. Ze volgen het voorbeeld van de Franse melkproducenten, die op dit moment volop actie voeren. Net als hun Franse collega's verkopen de Belgische melkproducenten met verlies.

    30-07-2015 om 21:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    29-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De btw-verhoging van elektriciteit dreigt u meer te kosten dan voorzien

    De btw-verhoging van elektriciteit dreigt u meer te kosten dan voorzien

    Iemand moet dringend deze regering ten val brengen !

    Deze regeringen, zowel federaal als gewestelijk hebben ons goed liggen. Wij zijn op weg naar een tweede Griekenland. . Dit is nu de manier om onze economie te redden.

    Nu hoor je natuurlijk die halve garen uit t'stad met zijn Latijnse spreuken uiteraard niet.

    Dit is een schande, de sukkelaars mogen betalen en de winsten gaan . naar de aandeelhouders.(Vennootschapsbelasting wordt doorgerekend naar . consument plus BTW en andere taksen) . Gewone gepensioneerden, zieken , alleenstaanden zijn hiervan de dupe.

    Bart De Wever, dank u wel! President Van Antwerpen, dank u wel! NVA, dank u wel: de kracht van ver-arming!

    Ik ben het zat : Dat er nog mensen zijn die zelfs nu met deze misdadige maatregelen de schuld kunnen steken op de sossen slaat werkelijk alles! . Gelukkig zullen de mensen wel kunnen rekenen bij de volgende verkiezingen, zij daar maar zeker van! . Hopelij zorgen de vakbonden voor een zeer hete herfst zodat wij verlost worden van deze gangsters.

    Het verhoogde btw-tarief op elektriciteit vanaf 1 september, van 6 naar 21 procent, zal naar alle waarschijnlijkheid worden "geneutraliseerd" bij de berekening van de gezondheidsindex. Dat houdt kort gezegd in dat de btw-verhoging u meer zal kosten dan verwacht.

    De elektriciteitsprijs valt binnen de gezondheidsindex, maar de regering zal volgens de RTBF beslissen om de verhoging niet te laten meetellen bij de berekening van de index. Dat betekent dat de ingreep een pure factuurverhoging wordt. Als ze wel zou worden opgenomen in de index, dan zou de verhoging voor de overheid deels uitdraaien op een nuloperatie.

    Het besluit zou volgens de RTBF zijn bekrachtigd tijdens een vergadering van kabinetsverantwoordelijken en later deze week naar alle waarschijnlijkheid bevestigd worden tijdens een geplande elektronische ministerraad.

    29-07-2015 om 11:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    28-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armoede dreigt alleen maar toe te nemen

    Vandenbroucke over tax shift: “Armoede dreigt alleen maar toe te nemen”

    Frank Vandenbroucke doet een oproep aan de ministers van Werk, Kris Peeters (CD&V) en Philippe Muyters (N-VA), om extra in te zetten op de tewerkstelling van laaggeschoolden.

    De Vlaamse en federale regeringen hebben jarenlang een gericht loonkosten­beleid gevoerd. Hun maatregelen waren vooral bedoeld voor mensen met lage lonen, waar ze volgens zowat alle onderzoeken ook het grootste effect hebben. Maar de huidige coalities volgen een ander pad. Bij haar taxshift had de federale regering geen bijzondere aandacht voor laaggeschoolden. Tegelijk heeft de Vlaamse regering haar doelgroepenbeleid grondig vereenvoudigd, waardoor kwetsbare groepen uit het vizier zijn verdwenen.

    In een opiniestuk in De Standaard waarschuwt Frank Vandenbroucke voor de gevolgen. “De combinatie van die twee beleidslijnen is een stille revolutie”, schrijft hij. “Op basis van bekende sociaaleconomische wetmatigheden kunnen we verwachten dat armoede daardoor eerder zal toenemen dan zal dalen.”

    De professor van de KU Leuven en voormalige socialistische minister wijst op het overheids­beleid om het verschil tussen werken en een uitkering groter te maken. Daardoor daalt in verhouding het inkomen van werkloze huishoudens. Bovendien wonen laaggeschoolde mensen vaak samen in huishoudens, wat een van de redenen is waarom ons land slecht scoort op het vlak van armoede bij kinderen. Vandenbroucke roept de federale minister van Werk Kris Peeters (CD&V) en zijn Vlaamse collega Philippe Muyters (N-VA) op om “het gecombineerde effect” van hun beleidsvoornemens te bekijken. Volgens hem maken ze de foute keuze.

    28-07-2015 om 11:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    27-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taxshift toont enorme omgekeerde herverdeling’

    Crombez: ‘Taxshift toont enorme omgekeerde herverdeling’

    Weg met  deze rotzak Charles Michel

        hij is een dief zoals de Wever 

    Crombez: ‘Taxshift toont enorme omgekeerde herverdeling’

    Nu meer en meer bekendraakt over de taxshift, blijven de oppositiepartijen SP.A en Groen ervan overtuigd dat de maatregelen voor meer ongelijkheid zullen zorgen. ‘Voor heel wat gezinnen zal de balans negatief zijn.’

    Beide oppositiepartijen benadrukken dat ze almaar meer gesterkt worden in hun aanvankelijke kritiek door de uitleg die de premier en zijn ministers in interviews geven bij de taxshift.

    ‘De taxshift toont een enorme omgekeerde herverdeling’, zegt SP.A-voorzitter John Crombez. ‘Dé trendbreuk is meer ongelijkheid’.

    Het klopt volgens de socialisten niet dat er een beleid van ‘jobs, jobs, jobs’ wordt gevoerd. ‘Het scenario dat is gekozen door de regering is het scenario dat door de Nationale Bank en het Planbureau als het slechtste werd omschreven, met amper 5.000 jobs in zeven jaar.’

    ‘Speculatietaks kost geld’

    De SP.A becijferde dat de Vlaamse gezinnen na 1 jaar beleid 2,7 miljard uit eigen zak betalen. Daarnaast stelt ze vast dat er voor 3,33 miljard euro nieuwe belastingen worden geheven. De Vlaamse socialisten hekelen ook dat er niets wordt bekendgemaakt over besparingen in de sociale zekerheid.

    ‘De speculatietaks zal ook niets opbrengen, maar wel geld kosten’, stelt Crombez. ‘Die taks bevat namelijk een achterpoortje voor fiscale optimalisatie door de mogelijkheid om minwaarden in te brengen. Eigenlijk komt dit neer op een belastingvermindering voor grootaandeelhouders.’

    ‘Niet elke werkende gaat vooruit’

    Volgens Groen-kamerlid Kristof Calvo zal de balans voor heel veel gezinnen negatief zijn. ‘Het nettoloon verhoogt enkel voor wie minder dan 2.400 euro bruto verdient’, zo verwijst hij naar een uitspraak van premier Michel in onze krant . ‘De stelling dat élke werkende vooruit gaat met deze taxshift, is dus niet juist.’

    ‘Omdat de regering opteert voor een lineaire verlaging van de arbeidskost, zullen er minder jobs worden gecreëerd dan wat mogelijk is’, vindt hij ook. Groen wil dat de regering alsnog de verlaging van de werkgeversbijdrage gericht invoert.

    27-07-2015 om 20:20 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    26-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal GAS-boetes op Gentse feesten blijft toenemen

    Aantal GAS-boetes op Gentse feesten blijft toenemen

    Als het aantal wildplassers het belangrijkste item op de evaluatie van de Gentse feesten zijn, dan zullen de feesten op zich niet veel om t lijf hebben en enkel voor zuipschuiten georganiseerd worden.

    Gent is een varkensstal, waar varkens zich thuis voelen.

    Al veel boetes uitgeschreven ja, maar hoeveel gaan er betaald worden??

    En weldra de vraag : waarom komt er geen volk meer ?

    Het aantal wildplassers op de Gentse Feesten blijft toenemen. Gisteren werden 112 mensen betrapt, een nieuw record. De scheepvaartpolitie schreef ook een GAS-boete uit voor een man die van de Sint-Michielsbrug in het water sprong.

    Door de 112 betrapte wildplassers komt het aantal nu op 630 voor de hele Gentse Feesten. "Dat is meer dan een verdubbeling tegenover vorig jaar", zegt politiewoordvoerder Manuel Mugica Gonzalez. "Opvallend blijft de vaststelling dat het overgrote deel wordt betrapt binnen de feestenzone, daar waar de faciliteiten toch het grootst zijn."

    In de nacht van donderdag op vrijdag sprong een man van de Sint-Michielsburg, de brug over de Gras- en Korenlei, in het water. "Het was die man zijn verjaardag. De scheepvaartpolitie schonk hem daarom een GAS-boete", grapt feestenburgemeester Christophe Peeters (Open Vld)

    26-07-2015 om 20:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    25-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplossing voor gepensioneerden die dreigden meer belastingen te moeten betalen

    Oplossing voor gepensioneerden die dreigden meer belastingen te moeten betalen

    Gewoon schandalig dit te moeten lezen , deze partijen dienen niet te worden gestraft door de kiezer maar gewoon afgemaakt bij een volgende verkiezing.

    Er is een oplossing gevonden voor het probleem van de duizenden gepensioneerden en invaliden die ondanks een verhoging van hun vakantiegeld minder dreigden over te houden omdat ze in een hogere belastingschaal vielen. De meerderheidspartijen (N-VA, Open Vld, CD&V, MR) hebben daarover een amendement op de programmawet klaar. Dat amendement wordt gesteund door oppositiepartijen PS en sp.a die zelf eerder een gelijkaardig wetsvoorstel hadden ingediend.

    Alarmbel
    Enkele maanden geleden trokken onder meer de christelijke ouderenbeweging OKRA en de vereniging voor langdurig zieken Ziekenzorg CM aan de alarmbel. Duizenden gepensioneerden en invaliden dreigden door de verhoging van hun vakantiegeld in een hogere belastingschaal terecht te komen waardoor ze aan het einde van de rit minder zouden overhouden dan voordien.

    Door het sociaal akkoord over de welvaartsenveloppe wordt het vakantiegeld van langdurig zieken en gepensioneerden opgetrokken. Deze verhoging dreigt echter te worden afgeroomd door de fiscus. De fiscus houdt immers meer belasting af dan dat de gepensioneerden en invaliden extra vakantiegeld krijgen.

    Oplossing
    Oppositiepartijen PS en sp.a dienden al een wetsvoorstel in om een mouw te passen aan het probleem. Daarbij wordt een mechanisme voorzien waardoor vermeden wordt dat de uiteindelijke belasting hoger ligt dan wat erbij komt. Die oplossing wordt nu opgenomen in het amendement van de meerderheidspartijen.

    25-07-2015 om 13:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    24-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie prioriteiten: jobs, jobs en jobs

    Michel: "Drie prioriteiten: jobs, jobs en jobs"

    Hij bedoeld ambtenaarkes ambtenaarkes ambtenaarkes waar zijn er jobs leugenaar,en voer verder ongeschoold werkschuw buitenlands gespuis in,bende onbenullen het is onmiddelijk opgelost maar dan moeten jullie in eigen vel snijden nietwaar

    Accijnzen worden verhoogd om gezond en ecologisch verantwoord gedrag te stimuleren, klinkt het. Wat een onozelaar als je niet ingrijpt in de bedrijfswagens dan wordt er meer en meer gratis gereden en betaald door de gewone man

    Anwoord van het volk : leugenaar leugenaar en leugenaar !

    Dat is toch om mee te lachen, misschien 100euro meer krijgen om het vijfvoudige terug af te geven aan belastingen, btw en accijnzen verhogen, denken die dat wij apen zijn of wat en dat wil jobs creëren en de koopkracht verhogen, heel deze regering leeft in een droomwereldje, stelletje bandieten !

    Graag verkiezingen aub , deze bende rijdt enkel voor de elite in ons land !!!!! Ze denken dat de gewone man niet kan rekenen !!! volgende verkiezingen gaan ze wel kunnen rekenen maar niet op diegenen die hier het gelag betalen ! Geef mij dan maar de socialisten terug !!!

    Ik zie ernaar uit om terug ROOD te gaan stemmen

    Taxshift De federale regering geeft op een persconferentie vanaf 11u30 meer uitleg over het deze ochtend bereikte akkoord rond de begroting en de taxshift.

    Premier Charles Michel bedankte eerst zijn ministers. "Voor alles wil ik mijn ploeg bedanken voor het geleverde werk en het engagement. Men zei dat het onmogelijk was om voor de zomer een akkoord te bereiken, maar het is ons gelukt. Deze beslissing is een motor voor de ecomonie."

    Volgens Michel zijn er drie prioriteiten voor de regering: "Jobs, jobs en jobs." De regering wil zuurstof geven aan de versterking van de economie, en aan de bedrijven, en tegelijk werk maken van jobcreatie, aldus Michel. De loonhandicap wordt weggewerkt en er komt meer koopkracht voor de burgers. Dat de lage en middeninkomens elke maand 100 euro extra overhouden, noemt Michel "een sterke beslissing". Hoe dat concreet ingevuld zal worden, moet nog besproken worden met de gewesten.

    Voor de taxshift zet de regering in op vier pakketten: consumptie, ecofiscaliteit en gezondheid, inkomsten en beter bestuur.

    Het akkoord rond de begroting is "een cruciale beslissing voor ons land, onze burgers, onze families en onze bedrijven", zegt Michel. Hij noemt het akkoord een "sterke en moedige keuze", die 7,2 miljard euro aan zuurstof geeft aan de economie.


    "We hebben op enkele maanden tijd erg belangrijke beslissingen genomen op vlak van sociale zekerheid, horeca, e-commerce, en we zullen die acties verderzetten", aldus Michel. "We zijn erg gemotiveerd en zijn ervan overtuigd dat het belangrijke maatregelen zijn en dat de beslissing een consolidatie is van het regeerakkoord. Deze beslissingen zijn een motor voor de banen en de groei, en tegelijk een steun voor de sociale zekerheid."

    Michel benadrukt ook dat alleen de btw op elektriciteit wordt verhoogd en dat er dus geen sprake is van een algemene btw-verhoging.

    "Btw-verhoging gaat volledig naar taxshift"

    Minister van Financiën Johan Van Overtveldt somt enkele concrete maatregelen op. Zo worden de werkgeversbijdragen verlaagd en wordt nacht- en ploegenarbeid goedkoper gemaakt voor de werkgever. Tegelijk komen er fiscale maatregelen om onderzoek en technologische ontwikkeling verder te ondersteunen.


    De koopkracht wordt op drie manieren verhoogd: er komt een wijziging van de schijven in de personenbelasting, een versterking van de werkbonus en van de fiscaal vrijgestelde minima.

    De regering moest wel ingrijpen in de btw van de elektriciteit, stelt Van Overtveldt. Ons land stond onder druk van Europa en internationale instellingen zoals het IMF en er was een probleem op vlak van de btw-ontvangsten. Van Overtveldt benadrukte dat de btw-verhoging op elektriciteit kadert in de taxshift en niet gebruikt zal worden om de begroting te saneren. Die btw-verhoging zal instaan voor 20 procent van de financiering van de taxshift.

    De accijnzen worden verhoogd om gezond en ecologisch verantwoord gedrag te stimuleren, klinkt het.

    Er komt onder meer ook een speculatiebelasting op beursgenoteerde aandelen. Verder is er een nieuw fraudeplan, wordt er meer ingezet op de inning van belastingen en wordt de overheid onder handen genomen.

    Peeters: "Iedereen wint"

    Kris Peeters looft Michel als "de premier die de groep bij elkaar heeft gehouden en die ons een paar dagen en nachten in Hertoginnedal zwaar heeft geënthousiasmeerd om hier te geraken". "Ik denk dat hier is aangetoond dat met moed en doorzettingsvermogen deze ploeg onder uw leiderschap tot veel in staat is", aldus Peeters. "In dit akkoord is iedereen winnaar." Zowel de ondernemingen als de burgers zullen hier beter uitkomen, aldus Peeters. "Ik denk dat in België nog nooit een belsissing is genomen met zulke omvang, niet alleen naar lastenverlaging maar ook naar verschuiving van belasting." De effecten zullen direct merkbaar zijn, benadrukt Peeters.

    Het zijn de ondernemingen die jobs creëren, en met wat hier op tafel ligt zullen ze daar alle kansen toe krijgen, klinkt het. Peeters benadrukt ook dat de sociale zekerheid met dit "rechtvaardige akkoord" niet in gevaar is, en ook de koopkracht blijft gevrijwaard. "We hebben het beste uit de kan gehaald. Sommige experten zeggen dat het meer kon zijn, maar ik denk dat we op een korte periode hebben aangetoond dat we geslaagd zijn in deze zware opdracht."

    Jambon: "Evenwichtig akkoord"

    Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon noemt het bereikte akkoord "evenwichtig". "We kunnen een boost geven aan de competitiviteit van de ondernemingen. Deze regering wil jobs creëren, en daarvoor hebben we de ondernemingen nodig. Ik zou de werkgevers willen uitnodigen om nu de tweede stap te zetten en jobs te creëren."

    Ook Jambon bedankte Michel nadrukkelijk voor zijn "leiderschap en overtuigingskracht".

    De Croo: "Verstandig en zinvol"

    Alexander De Croo benadrukt dat het zwaartepunt van de maatregelen in 2016 ligt. De regering heeft zich gefocust op maatregelen die zorgen voor "minder brutokost maar meer nettoloon". "Als de economie vooruitgaat, is het belangrijk dat mensen die werken daar ook de vruchten van kunnen plukken. Het is daarom belangrijk om het verschil tussen werken en niet werken groot genoeg te maken. Alle maatregelen die we nemen gaan in deze richting." De Croo noemt de maatregelen die de regering neemt "verstandig en zinvol".

    24-07-2015 om 12:17 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    23-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francken ziet vrijwillige terugkeer sterk terugvallen

    Francken ziet vrijwillige terugkeer sterk terugvallen

    De grootste smeerlap van ons land oprotten bende dieven 

    De vrijwillige terugkeer van migranten naar hun land van herkomst is sinds begin dit jaar sterk teruggevallen. De eerste zes maanden van 2015 ging het om 1.419 personen, vorig jaar waren dat er nog 1.803 in dezelfde periode. "Niet goed", zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. De N-VA'er heeft daarom een actieplan opgesteld waarin hij de samenwerking zoekt met steden en gemeenten.

    Een extrapolatie van de vrijwillige terugkeer komt voor het hele jaar 2015 op ongeveer 2.800 personen uit. Het normale cijfer zou tussen de 3.000 en 3.500 liggen. “Dat is niet goed”, zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Hij wijst op het hoger aantal erkenningen van asielzoekers, waardoor de doelgroep kleiner wordt. Maar tegelijk wil hij meer mensen zonder verblijfsrecht ertoe bewegen om het land te verlaten.

    Hoe hij dat wil doen? Door meer te gaan samenwerken met gemeenten en steden. En zo “groepen die illegaal in de grootsteden wonen te stimuleren om meer vrijwillig terug te keren”, aldus de staatssecretaris. Om hoeveel mensen het precies gaat, is Francken onduidelijk. "Maar we willen hen duidelijk maken dat een vrijwillige terugkeer naar hun land van herkomst beter is dan leven in de illegaliteit." Hij wijst erop dat het om een groep mensen gaat die blootstaat aan huisjesmelkers, die geen "wit werk" kan verrichten. "Die willen we stimuleren vrijwillig terug te keren."

    Om het probleem het hoofd te bieden, heeft Francken een concreet actieplan uitgewerkt, “met gespreksavonden, samenwerking met de gemeentebesturen, een aantal organisaties op het veld, ambassades en consulaten van herkomst.” Zo komt er in steden als Aalst en Antwerpen al een open terugkeerloket. Francken wil ook met andere besturen praten, maar hij zal alleen initiatieven ondernemen met steden die ook effectief willen meewerken. "Het is belangrijk dat de besturen er ook achter staan. Er is een aantal besturen voor wie terugkeer de minste prioriteit is.”

    Tijdelijke toestroom

    Het aantal asielaanvragen in ons land is de laatste drie maanden bijna verdubbeld, blijkt uit de cijfers die Francken vandaag bekendmaakte. Toch is er volgens de staatssecretaris voorlopig geen gebrek aan opvangplaatsen. “Er is voorzien in een buffer, want dat is een les die we hebben geleerd uit de asielcrisis van 2011. Daardoor kunnen we nu heel snel, in twee à drie weken tijd een aantal duizenden extra plaatsen openen bij een forse toestroom.”

    “Vorige week heb ik de opdracht om de 2.200 bufferplaatsen open te doen en tegen 1 september zullen die open zijn. En in een aantal dagen tijd zijn de eerste 50 plaatsen al geopend. Dus ik denk dat ik er alles aan probeer te doen om deze verhoogde toestroom op te vangen.” De asielzoekers komen vooral uit Syrië, Irak en Afghanistan. Zowat 60 procent wordt erkend als vluchteling.

    Actieve migratie

    De staatssecretaris is wel tevreden over de zogenoemde “actieve migratie”, waar een lichte stijging werd opgemeten. “Dat is goed omdat dat mensen zijn die naar hier komen om te werken of om te studeren, en dat zijn zaken die we willen aanmoedigen met de regering.”

    Op het vlak van gezinshereniging werd ook een lichte stijging opgetekend, maar dat zit volgens Francken binnen de verwachtingen.

     

    23-07-2015 om 19:32 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!