Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    21-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IS bereidt dodelijke cyberaanslagen voor

    "IS bereidt dodelijke cyberaanslagen voor"

    Kan geen kwaad, onze regering werkt nog met bodes.

    Roep al diegenen die verantwoordelijk zijn voor dit probleem op het matje , maar dat zal moeilijk gaan denk ik want die zijn allemaal nu op dik betaald pensioen , en aangezien zij sinds dertig jaar hun hoofd in het zand steken gaan zij dat er nu zeker niet meer uithalen natuurlijk. Want hoe dan ook , er waren er enkelen die hebben gewaarschuwd voor wat zich nu voordoet maar die werden zonder meer de mond gesnoerd en in een cordon sanitair gestoken omdat het zogenaamd racisten waren ...

    Dan hoeven wij ons niet veel zorgen te maken, door die jarenlange besparingen hebben wij waarschijnlijk zo'n verouderde brol bij vaderke staat dat we daar geen last van gaan hebben

    Geen probleem heeft turtelboom hier enkele jaren geleden niet mee gewerkt alle typmachines zijn nu voorzien van een Turtelslot.

     natte droom van de ultra "liberalen" met spaar te goeden in Toscane en Oekraïne !

    IS ook een manier om de burgers hun rekening te resetten naar 0 zonder belastingen te heffen.Een natte droom van de ultra "liberalen" met spaar te goeden in Toscane en Oekraïne !

    Terreurgroep Islamitische Staat werkt aan dodelijke cyberaanslagen op doelen in Groot-Brittannië. Dat heeft de Britse minister van Financiën, George Osborne, vandaag gezegd tijdens de bekendmaking dat hij het jaarlijkse budget voor de bestrijding van cybercrime zal verdubbelen.

    Elektriciteit, luchtverkeer, ziekenhuiscomputers

    In 2020 zal er jaarlijks 1,9 miljard pond (2,7 miljard euro) naar de bestrijding van dergelijke criminaliteit gaan. Groot-Brittannië bouwt aan een systeem om IS in cyberspace te bestrijden en het land te beschermen tegen dodelijke hack-aanvallen. "We zullen ervoor zorgen dat wie ons aanvalt weet dat we kunnen terugslaan."

    "IS heeft al bewezen dat het de cyberspace kan exploiteren om propaganda te verspreiden en terroristische aanvallen te plannen", klinkt het. "Het is erg aannemelijk en zelfs te verwachten dat de groep op een dag voor dat soort aanvallen zal kiezen." Volgens Osborne kunnen cyberaanvallen levens kosten als het terroristen lukt om de nationale elektriciteitsvoorziening te saboteren, als ze computersystemen van de luchtverkeersleiding overnemen of ziekenhuiscomputers hacken.

    "Als we IS willen omverwerpen, betekent dat zowel hun dreiging met wapens, bommen en messen als hun cyberdreiging aanpakken."

    Anonymous
    Islamitische Staat is zelf ook het doelwit van cyberaanvallen. Anonymous verklaarde gisteren in een videoboodschap de oorlog aan de terroristen. "Wees voorbereid, we komen achter jullie aan", luidde het. En Anonymous houdt woord: ongeveer 900 Twitteraccounts van IS zijn intussen geblokkeerd.

    Een woordvoerder met het typische Guy Fawkes-masker sprak gisteren de volgende woorden in de dreigende videoboodschap: "Anonymous gaat wereldwijd achter jullie aan. Weet alvast dit, we gaan jullie vinden en we laten jullie niet ontsnappen. We gaan de grootste campagne ooit lanceren tegen jullie. Verwacht jullie maar aan grote cyberaanvallen. De oorlog is afgekondigd, wees voorbereid. Het Franse volk is ook sterker dan jullie en ze zullen nog sterker uit deze gruweldaad komen."

    21-11-2015 om 15:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leefloner mag niet meer dan vier weken per jaar naar buitenland of uitkering kwijt

    Leefloner mag niet meer dan vier weken per jaar naar buitenland of uitkering kwijt

    Een leefloner die langer dan vier weken per jaar in het buitenland verblijft, kan de betaling van zijn uitkering geschorst zien. Dat staat in een wetsvoorstel van minister van Maatschappelijke Integratie Willy Borsus (MR), dat vandaag groen licht kreeg van de ministerraad. De liberale minister zal de OCMW's vragen de maatregel strikt toe te passen.

    "Het is normaal dat de begunstigden van een leefloon beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt", licht Borsus toe. "Deze maatregel is logisch en past ook in de context van het vertrek van sommige begunstigden van het leefloon naar gebieden zoals Syrië of Irak, maar ook gewoon in die van het gekende fenomeen van de mensen die in het buitenland gaan verblijven en het leefloon blijven genieten".

    Concreet voorziet de wettekst dat iedere gerechtigde het bevoegde OCMW moet verwittigen dat hij een week of langer in het buitenland zal vertoeven. "We kunnen ervan uitgaan dat, wanneer een persoon een week of langer naar het buitenland vertrekt, de voorwaarden met betrekking tot de beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt in het gedrang kunnen komen", aldus Borsus. Voor deze periode wordt de betaling van het leefloon behouden.

    Dat is niet het geval wanneer een leefloner langer dan vier weken per kalenderjaar in het buitenland verblijft, tenzij uitzonderlijke omstandigheden het verblijft rechtvaardigen. De beperking moet ervoor zorgen dat zijn maatschappelijke begeleiding kan worden voortgezet met het oog op zijn herintegratie in de maatschappij.

    21-11-2015 om 11:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    20-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poetin en Hollande gaan strijd in Syrië coördineren

    Poetin en Hollande gaan strijd in Syrië coördineren

    De Franse president François Hollande heeft zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin vandaag gebeld en afgesproken meer samen te werken bij de militaire acties in Syrië. Hollande en Poetin ontmoeten elkaar 26 november in Moskou om over de strijd tegen het terrorisme te spreken.

    Het Kremlin meldde dat Poetin de strijdkrachten heeft opgedragen samen te werken met de Franse marine in de strijd tegen de terreurgroep Islamitische Staat. Op 24 november spreekt Hollande de Amerikaanse president Barack Obama in Washington over de strijd tegen IS en over hoe de toestand in Syrië beter kan worden.

    Washington leidt een westerse en Arabische coalitie tegen IS. Daar hoort Nederland ook bij. Washington steunt ook groepjes rebellen die tegen het regime van de Syrische president Bashar al-Assad vechten. Rusland staat sinds eind september met een enorme militaire macht ter plaatse achter het regime, dat aan uitputtingsverschijnselen leidt. De Russen bestoken vanuit de lucht op grote schaal zowel IS als andere rebellen in Syrië.

    Moskou meldde vandaag dat ook weer kruisraketten op posities van IS zijn afgevuurd. Het gaat om 34 raketten, deze keer gelanceerd vanaf vliegtuigen. Het Kremlin liet verder weten dat er nog meer gevechtsvliegtuigen naar Syrië gaan: 37 moderne toestellen van het type Sukhoi Su-34 en Su-27.

    De Russische generaal Valeri Gerasimov zei vandaag dat het door de Russische luchtmacht gesteunde Syrische legeroffensief al heeft geleid tot de bevrijding van tachtig steden en dorpen in Noord-Syrië, verspreid over circa 500 vierkante kilometer.

    20-11-2015 om 13:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    19-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afschaffing gratis stroom is definitief

    Afschaffing gratis stroom is definitief

    Deze regerig zijn de grootste lafaards van ons land,ik hoop dat je nooit meer in de regerig zullen zitten die bende dieven 

    moeten ons land uit gezet worden

    Het Vlaams parlement heeft vandaag ingestemd met het energiedecreet waarin de afschaffing van de gratis stroom is opgenomen. De maatregel gaat in op 1 januari 2016.

    Het gaat om een maatregel uit het regeerakkoord, die een gemiddeld gezin zo'n 80 tot 90 euro per jaar zou kosten. De beslissing komt bovenop de verhoging van de btw op elektriciteit en de energieheffing om de schuldenberg van de groenestroomcertificaten weg te werken, wat zorgt voor een jaarlijkse verhoging met enkele honderden euro's.

    De oppositie trok vandaag nog een laatste keer van leer tegen de afschaffing van de gratis kilowattuur voor elk gezin, maar dat haalde weinig uit. "Steeds meer componenten van de energiefactuur worden vast in plaats van variabel, dus worden mensen steeds minder gestimuleerd om te besparen", zei Johan Danen (Groen).

    "Hoe kan bij een schaars goed iets dat gratis is, ecologisch zijn", antwoordde energieminister Annemie Turtelboom (Open Vld). "De zogenaamd gratis kilowattuur is bovendien de duurste van allemaal, omdat er geen markteffect speelt. Je moet mij eens uitleggen wat daar sociaal aan is."

    Het decreet werd, meerderheid tegen oppositie, goedgekeurd.

    19-11-2015 om 14:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    18-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We waren in Parijs met 7. Wat als we morgen met 70 zijn

    We waren in Parijs met 7. Wat als we morgen met 70 zijn

    Syriëstrijder in sms: “We waren in Parijs met 7. Wat als we morgen met 70 zijn?”

    Islamoloog Montasser AIDe’emeh vangt na de aanslag in Parijs in zijn kenniscentrum ‘De weg naar’ geen jongeren meer op die nu nog naar Syrië vertrekken. “Er moet nu een krachtig signaal komen dat ze niet meer welkom zijn in ons land. Na 4 jaar oorlog in Syrië moet men eindelijk beseffen tot wat ISIS in staat is. De sociale vrede in het westen is in gevaar”, aldus AIDe’emeh.

    Montasser AIDe’emeh is momenteel als onderzoeker aan de slag aan de Universiteit van Nijmegen en verbleef in het kader zijn doctoraat over radicalisering van de islam in 2014 twee weken in Syrië om meer inzicht te verwerven in de motieven van wie naar dat land trekt om er te vechten. Hij probeert ook al enkele jaren in zijn centrum in Mechelen met teruggekeerde Syriëstrijders een gesprek aan te knopen, hen te begeleiden en met veel empathie hun frustraties te kanaliseren. Van de circa 500 Belgische jongeren die de afgelopen jaren naar Syrië vertrokken zijn er volgens hem inmiddels 127 teruggekeerd.

    Sms na aanslag

    Dat zo veel jongeren vatbaar zijn voor de gewelddadige ISIS-interpretatie van de islam is volgens AIDe’emeh niet alleen het gevolg van het feit dat ze worstelen met hun identiteit, hun frustraties en de grote wereldproblemen, maar ook dat ze de geschiedenis van de islam niet kennen. “Ze kunnen over hun problemen in de praktijk bij niemand terecht omdat ze geen voeling hebben met de moslimvertegenwoordiging en de buitenlandse imans die nauwelijks hun taal spreken en zijn daarom heel vatbaar voor de internetboodschappen van ISIS. Nergens in de koran is echter sprake dat moslims naar een homogeen gebied moeten streven zoals ISIS doet of niet-gelovigen moeten doden. IS vecht in Syrië en Irak tegen alle ‘afvalligen’ zowel van al-Qaida, de Koerden als andere rebellen”, aldus AIDe’meh.

    De islamoloog toonde zich tevens bezorgd over de toekomst. Op basis van zijn contacten met Syrië-strijders stelde hij “dat sommigen zodanig gebrainwasht zijn dat ze niet meer te redden vallen”. Hij las ook de inhoud voor van een sms voor die hij na de aanslagen in Parijs ontving van een Vlaming die momenteel aan de zijde van ISIS in Syrië strijdt en waarin deze duidelijk maakt deze terroristische daden deel uit maken van een plan van ISIS om zoveel mogelijk chaos in het westen te creëren. “We waren in Parijs met 7. Wat als we morgen met 70 zijn? We hebben in Europa immers een zeer groot aantal sympathisanten. Denken de Fransen nu echt dat we hen gerust gaan laten als ze ons blijven aanvallen”, aldus de Syriëstrijder.

    18-11-2015 om 21:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zal een katalysator blijken, het draagvlak verandert

    De Wever: "Dit zal een katalysator blijken, het draagvlak verandert"

    Bard De Wever . Zit al met het schijt een broek vol strond

    De aanslagen in Parijs zijn het 11 september van Europa en zullen een katalysator blijken. Dat zei N-VA-voorzitter Bart De Wever vanavond in "Wat nu? Vragen na Parijs" op Eén. "Na 9/11 is er in Amerika veel gebeurd qua wetgeving en ook hier in Europa zal wetgeving worden gestemd en maatregelen worden genomen die ons weer een stapje verder brengen."

    Bart De Wever zat op Eén rond de tafel met collega-burgemeester Bart Somers (Open Vld). Beiden waren het erover eens dat Syriëstrijders die nu terugkeren geen plaats meer hebben in onze samenleving. "We moeten ernstig overwegen om Syriëstrijders niet meer te laten terugkomen", zei Somers. "Voor mensen die in een vroeg stadium naar daar zijn gegaan, vanuit een zekere naïviteit, daarvan moet je vooral de anonimiteit beschermen en hen proberen te re-integreren in de samenleving", vulde De Wever aan. "Maar mensen die nu nog vertrekken: uiteraard wil je die nooit nog terugzien. Als ze terugkomen, is het om in de gevangenis te zitten."

    "De dag dat we hieraan wennen zijn we verloren", zei Somers over de gebeurtenissen van vrijdag. "We mogen hier nooit aan wennen. We gaan de komende maanden een vuist moeten maken tegen het terrorisme, maar tegelijk zorgen dat we elkaar vasthouden."

    "De waarheid is dat we dit zullen overwinnen", vond De Wever. "De veerkracht van een verlichte samenleving zal die duisternis overwinnen, maar we gaan nog veel miserie hebben de komende jaren. Om de zoveel tijd zullen we aanslagen kennen."

    Toch waarschuwde hij voor te overhaast ingrijpen in Syrië: "Je kan oorlog gaan voeren, maar als je militair ingrijpt moet je bezinnen en weten wat daarna komt."

    18-11-2015 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    17-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef teruggekeerde Syriëstrijders een enkelband'

    Reynders: 'Geef teruggekeerde Syriëstrijders een enkelband'

    Reynders: 'Geef teruggekeerde Syriëstrijders een enkelband'

    Vicepremier Didier Reynders (MR) is er voorstander van teruggekeerde Syriëstrijders op te volgen met een elektronische enkelband. Hij is daarentegen gekant tegen een Belgische militaire operatie op Syrische bodem.

    'Er is momenteel al een gerechtelijk opvolging. Het loont de moeite iemand die terugkeert van een burgeroorlog, die misschien gruwelijke feiten heeft gepleegd in Syrië of Irak, heel precies op te volgen', zei de minister van Buitenlandse Zaken dinsdag op Bel RTL. 'Ik vraag niet die jongeren in centra of gevangenissen te stoppen, maar minstens een elektronische opvolging of een capaciteit om ze heel precies te volgen. Dat is iets wat Frankrijk en waarschijnlijk België gaan onderzoeken'.

    Over de deelname van Belgische militairen aan een interventie in Irak, preciseerde de liberale vicepremier dat het parlement moet nagaan of verdere stappen moeten worden genomen en hoe dat moet gebeuren binnen een internationale coalitie. 'Indien we er niet in slagen de terreurgroepen in Irak en Syrië uit te schakelen, zullen we een permanent doelwit van aanslagen blijven', meent Reynders. Hij preciseert daarbij er geen voorstander van te zijn dat Belgische militairen op de grond worden ingeschakeld. 'Dat zou waarschijnlijk als een kruisvaart worden opgevat'.

    In De Ochtend op Radio 1 brak Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten een lans voor een nationale strategie over hoe met radicalisme moet worden omgegaan. Ze verwees daarvoor naar het werk dat daarover in het Vlaams parlement is verricht. Volgens Rutten moet premier Michel met zijn collega’s uit de regio’s over zo’n nationale aanpak rond de tafel gaan zitten.

    Voor haar SP.A-collega John Crombez moeten nu alle maatregelen worden genomen die kunnen helpen de angst snel kunnen wegnemen en die ons veiligheidssysteem 'waterdicht' kunnen maken. Voor Crombez hebben we nu het punt bereikt waarop de tijd om nog te studeren gepasseerd is. Hij citeerde onder meer het samenvoegen van de Brusselse politiezones.

    17-11-2015 om 23:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valls: terroristen kunnen de komende dagen weer toeslaan

    Valls: terroristen kunnen de komende dagen weer toeslaan

    "Terroristen kunnen weer toeslaan, in de komende dagen of in de komende weken, we moeten nog lang met deze dreiging leven". Dit zegt de Franse premier Manuel Valls. De Franse autoriteiten hebben in islamistische milieus in heel Frankrijk tientallen huiszoekingen verricht.

    Hij waarschuwt dat we "erop voorbereid moeten zijn dat er meer aanslagen komen. Die worden beraamd in Frankrijk en in andere landen van Europa".

    Valls zei verder voor radiozender RTL dat de aanslagen van vrijdag georganiseerd en gepland zijn vanuit Syrië. 

    Huiszoekingen

    De tientallen huiszoekingen van vanmorgen passen in de strijd tegen het terrorisme, en staan niet in verband met de terreuraanslagen in Parijs, is vernomen uit politiebronnen. In Toulouse zouden in de nacht van zondag op maandag zeker drie mensen opgepakt zijn. In Lyon werden vijf mensen geklist.

    Premier Manuel Valls sprak over "meer dan 150 huiszoekingen" sinds de aanslagen van vrijdag. Bij het Franse openbaar ministerie luidt het dat om een "preventieve" operatie gaat. De acties passen in het kader van de noodtoestand die president François Hollande afkondigde over heel Frankrijk na de aanslagen in Parijs.

    In Toulouse richtten de huiszoekingen zich tegen islamistische milieus in de wijk waar de terrorist Mohamed Merah leefde. Die schoot in 2012 in de regio rond Toulouse zeven mensen dood, onder wie drie kinderen en een leerkracht aan een Joodse school. Merah werd uiteindelijk door de politie uitgeschakeld.

    In Lyon waren er vijf arrestaties. Er werden ook wapens in beslag genomen, waaronder een raketlanceerder, kogelvrije vesten, pistolen en een kalasjnikov.

    Volgens de krant Le Dauphiné Libéré werden in Grenoble en enkele aangrenzende gemeentes twaalf mensen opgepakt. Er zouden wapens en geld in beslag genomen zijn.

    17-11-2015 om 22:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    16-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie start met vierde flitsmarathon

    Politie start met vierde flitsmarathon

    Wanneer gaat dit eens stoppen met de mensen te bestelen , bende rotzakken

    Om 6 uur vanochtend is de vierde flitsmarathon van de politie van start gegaan. 128 van de 192 lokale politiezones nemen deel, terwijl de federale wegpolitie 178 agenten inzet om de snelheid van zoveel mogelijk bestuurders te controleren. Bij de vorige flitsmarathon, op 23 en 24 april, controleerde de politie 298.883 voertuigen, waarvan er 19.705, of 6,8 procent te snel bleken te rijden.

    De bedoeling van de grootscheepse snelheidscontroles is niet alleen om hardrijders te betrappen en te beboeten maar vooral om alle bestuurders te doen nadenken over hun gedrag op de weg en hun snelheid.

    Door de controles is het vanochtend hier en daar aanschuiven op de weg. Zo is het langzaam rijden op de E17 tussen Moeskroen en Rekkem, meldt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman.

    "Killer nummer één"

    "Snelheid is nog steeds de killer nummer één op de weg", zegt de woordvoerder van de federale wegpolitie. "Bij een op drie van de dodelijke ongevallen speelt snelheid een rol. Uit enquêtes blijkt ook dat 56 procent van de mensen vindt dat de snelheidsbeperkingen onvoldoende gehandhaafd worden, 65 procent vindt dat er meer gecontroleerd moet worden. Wie vandaag de weg opgaat, zal wel gecontroleerd worden. We willen de mensen doen nadenken over hun gedrag en hun snelheid, hen doen inzien dat ze amper tijd winnen als ze te snel rijden."

    Interceptieploegen

    De federale wegpolitie zal ook met interceptieploegen werken om de hardrijders meteen tegen te houden en met hun overtreding te confronteren. Buitenlandse bestuurders zullen hun boete meteen moeten betalen

    16-11-2015 om 20:53 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanslagen Parijs waren anders verlopen met bewapende burgers

    Trump: "Aanslagen Parijs waren anders verlopen met bewapende burgers

    Wat een idioot... Hoeveel keer per jaar worden er niet in Amerikaanse scholen zomaar mensen neergemaaid... Wapens voor agenten, niet voor burgers

    De aanslagen in Parijs waren anders afgelopen als inwoners van de stad wapens hadden mogen dragen, denkt Donald Trump, Amerikaanse kandidaat voor het presidentschap namens de Republikeinen. Hij hekelde na het bloedbad de strenge wapenwetgeving in Frankrijk.

    "Niemand had wapens, behalve de slechteriken", zei Trump volgens Variety tijdens een bijeenkomst in de Amerikaanse staat Texas. "Als onze mensen wapens hadden gehad, als ze toestemming hadden gehad die te dragen, dan was het een heel andere situatie geweest", aldus de zakenman die bekend staat om zijn omstreden uitspraken. Eerder noemde hij Mexicaanse immigranten 'verkrachters'.

    Trump kwam na de aanslag op Charlie Hebdo al met een vergelijkbare boodschap. Hij noemde het toen op Twitter 'interessant' dat de tragedie plaatsvond in een land met strenge wapenwetgeving. Dat bericht dook vrijdag weer op en kon volgens CNN rekenen op een woedende reactie van de Franse ambassadeur, die kennelijk dacht dat Trump reageerde op de aanslagen van vrijdag.

    Ambassadeur Gerard Araud noemde Trump op Twitter een 'aasgier' en zijn boodschap 'walgelijk door het gebrek aan menselijk fatsoen'. De tweet werd later verwijderd.

    16-11-2015 om 16:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    15-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Michel:

    Michel: “Eén in Molenbeek gearresteerde verdachte was vrijdagavond in Parijs”

    “Eén in Molenbeek gearresteerde verdachte was vrijdagavond in Parijs” Vandaag om 19:38 door fivr/Belga Print Michel: “Eén in Molenbeek gearresteerde verdachte was vrijdagavond in Parijs” De Belgische politie voert huiszoekingen uit in Molenbeek. Foto: BELGA Delen Tweet Google+ Mail shares Eén van de personen die is opgepakt in Sint-Jans-Molenbeek was vrijdagavond aanwezig in Parijs. Dat heeft premier Charles Michel verteld aan de Franstalige omroep RTL-TVI. Het federaal parket wil die informatie niet bevestigen. Minister van Justitie Koen Geens denkt dat de terroristen mogelijk België als uitvalsbasis gebruikt hebben of logistieke steun kregen vanuit ons land. Dat zei hij in Het Journaal op één. Er zijn twee wagens met Belgische nummerplaat gelinkt aan de aanslagen. De wagens werden gezien in de buurt van plaatsen waar de aanslagen gebeurden, aldus minister Geens. Een grijze VW Polo werd opgemerkt voor de concertzaal Bataclan, waar de meeste slachtoffers vielen. “Die wagen bleek een Belgische huurder te hebben en bij een Belgisch verhuurkantoor gehuurd te zijn. Het federaal parket heeft die persoon opgespoord”, legt Geens uit. “De arrestaties in Molenbeek in de late namiddag moeten daarmee in verband gebracht worden.” De Belgische autoriteiten kenden de huurder zijn via zijn broer. “Er was een evidente angst dat er een connectie zou zijn met wat in Parijs gebeurd is. Het was bijna te toevallig om waar te zijn. Al weten we niet of die persoon effectief bij de aanslagen betrokken was. Voor zover we nu weten, is hij nog in leven.” Père Lachaise Het valt niet uit te sluiten dat België als uitvalsbasis gebruikt is voor de aanslag. Er werd nog een tweede auto met Belgische nummerplaat aangetroffen in de buurt van het kerkhof Père Lachaise. Die wagen werd ook gezien in de buurt van het Parijse terras waar daders eerst toesloegen. “Het zou kunnen dat er een zekere logistieke steun is geweest vanuit België”, besluit de minister.

    15-11-2015 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    14-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Merkel:

    "Wij gaan mee de strijd tegen de terroristen aan" BEWAAR ARTIKEL Wereldleiders wereldwijd reageren geschokt en woedend op de aanslagen in Parijs. Eén ding lijkt zeker: de oorlog tegen terreur is nu echt ontketend en het Westen zal samen de strijd aangaan tegen de gemeenschappelijke vijand. Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vandaag officieel gereageerd. "Ik ben geschokt door het nieuws en de beelden vanuit Parijs", zegt ze in een statement. "Duitsland huilt mee. Wij zullen helpen in de strijd tegen de terroristen." © reuters. De Franse president Hollande zweert de terroristen, "de barbaren", te zullen neerslaan. "We zullen de strijd leiden en zullen meedogenloos zijn", klinkt het. "Als terroristen dit doen, kunnen ze verwachten dat ze met een heel vastberaden Frankrijk te maken krijgen." Hollande krijgt in zijn gebalde taal bijval van andere wereldleiders, die beloven aan de zijde van Frankrijk te staan in de strijd tegen het terrorisme. "Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers van deze terroristische aanvallen, hun families en alle inwoners van Parijs", aldus Merkel. Wij Duitsers huilen mee. Duitsland zweert te zullen helpen in de strijd tegen deze terroristen. Europa heeft één van de vreselijkste nachten in lange tijd achter de rug. Deze aanslag op de vrijheid is niet altijd een aanslag op Parijs. Het treft ons allemaal en dus moeten we er ook samen een antwoord op geven. We weten dat onze vrijheid sterker is dan terreur." Vannacht liet de Amerikaanse president Barack Obama ook al weten dat dit "niet alleen een aanval op Parijs is, maar op de hele mensheid en de universele waarden die we delen" en dat "het duidelijk moet zijn dat wij er zijn voor de Fransen in de strijd tegen terrorisme en extremisme." Ook de Britse premier David Cameron is formeel: "Wij zullen alles doen wat we kunnen om te helpen."

    14-11-2015 om 20:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    18-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sommige artsen vragen nog altijd meer dan remgeld

    Sommige artsen vragen nog altijd meer dan remgeld

    Sommige artsen vragen nog altijd meer dan remgeld

    Sommige artsen weigeren om – zoals wettelijk bepaald – minder bedeelde patiënten alleen het remgeld aan te rekenen. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) vindt dat niet kunnen.

    Sinds 1 oktober zijn artsen verplicht om 1,9 miljoen mensen bij een consultatie alleen het remgeld aan te rekenen. Het gaat om mensen die van de gezondheidszorg meer terugkrijgen dan anderen: mensen met een bepaalde uitkering, gehandicapten, weduwen...

    Om te vermijden dat zij eerst een volledige consultatie moeten betalen – een kleine 25 euro – en pas achteraf geld terugkrijgen, moeten de artsen nu meteen het remgeld aanrekenen. Dat is voor de betrokkenen een of anderhalve euro. De rest wordt rechtstreeks geregeld tussen de artsen, de ziekenfondsen en het Riziv.

    Maar de zogenaamde derdebetalersregeling zet bij veel huisartsen kwaad bloed. Ze kanten zich niet zozeer tegen het principe, maar hebben het er moeilijk mee dat De Block het verplicht maakt. Minister De Block heeft geen begrip voor die houding. ‘Ik heb veel respect voor de therapeutische vrijheid, maar het is niet aan hen om te oordelen wie in financiële moeilijkheden zit.’

    Voorlopig wil de minister nog niet gezegd hebben dat ze gaat optreden tegen onwillige artsen. ‘Als er klachten zijn, zullen we die behandelen,’ zegt ze. Maar uit gegevens van de ziekenfondsen en het Riziv zal snel blijken welke artsen zich houden aan de wet en wie burgerlijke ongehoorzaamheid predikt.

    18-10-2015 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (75)
    17-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wie milieuvriendelijke wagen koopt, betaalt geen verkeersbelasting meer

    Wie milieuvriendelijke wagen koopt, betaalt geen verkeersbelasting meer

    Wie milieuvriendelijke wagen koopt, betaalt geen verkeersbelasting meer

    De Vlaamse regering heeft de tarieven voor de nieuwe, groenere verkeersbelastingen vastgelegd. Wagens op aardgas, elektrische auto’s en plug-in hybrides betalen vanaf 1 januari niet langer belasting op inverkeersstelling (BIV) of jaarlijkse verkeersbelasting. De nieuwe regeling geldt voor particuliere en bedrijfswagens. Voor leasingauto’s kon, zoals bekend, nog geen regeling worden uitgewerkt.

    Elektrische wagens en waterstofwagens betalen geen BIV. Ook wagens op aardgas (CNG) en plug-in hybrides krijgen een vrijstelling, al is die beperkt tot 2020 omdat het om overgangstechnologieën gaat. Voor benzines en dieselwagens worden de normen bijgesteld in functie van de reële uitstoot, met het grootste financiële effect voor de Euro 6-diesels.

    Ook voor de jaarlijkse verkeersbelasting geldt een vrijstelling voor elektrische wagens en waterstofauto’s en een vrijstelling tot 2020 voor wagens op aardgas en plug-in hybrides. Voor auto’s op diesel of benzine zal het tarief nog steeds worden berekend aan de hand van de pk van het voertuig. Nieuw is een bonus of malus in functie van de uitstoot. Het ijkpunt is een CO2-uitstoot van 122 gram per kilometer. Voor elke gram meer stijgt de fiscale pk met 0,30 procent en voor elke gram minder daalt hij met 0,30 procent. LPG-wagens krijgen een korting tot maximaal 100 euro.

    Berekening hangt af van model

    De precieze berekening hangt af van het specifieke model. Zo stijgt voor een Volvo V40 met Euro 5-dieselmotor de BIV van 371 euro naar 479 euro. De verkeersbelasting stijgt van 243 euro naar 256 euro. Voor een V40 met Euro 5-benzinemotor stijgt de BIV van 146 euro naar 164 euro, terwijl de verkeersbelasting daalt van 243 euro naar 208 euro. De grootste bijstelling is er voor de BIV op Euro 6-diesels. Die gaat voor bijvoorbeeld een Volkswagen Golf van 50 euro naar 385 euro.

    De nieuwe regels gelden enkel voor inschrijvingen vanaf 1 januari. Voor bestaande wagens verandert er niets, ook niet aan de jaarlijkse belasting.

    Belastingverhogingen en verlagingen

    'Er zitten belastingverhogingen in het systeem,' geeft minister van Financiën Annemie Turtelboom aan, 'maar ook verlagingen. De hogere belastingen zijn te vermijden. Je kan binnen budget een wagen kopen die milieuvriendelijker is en lager wordt belast.'

    Voor leasingwagens, zo’n 10 procent van het aantal auto’s op onze wegen, verandert er niets, omdat er geen akkoord kon worden gesloten met het Brussels en het Waals gewest. 'Een dergelijk akkoord zit al veertien jaar geblokkeerd', aldus Turtelboom. 'Dan heb je de optie om iets of niets te doen. Voor ons was het geen optie om nog te wachten.'

    Het nieuwe systeem levert de regering volgens simulaties een meeropbrengst van 45 miljoen euro op, al verlaagt dat natuurlijk als consumenten hun gedrag snel blijken bij te stellen. Zo’n 5 miljoen wordt gebruikt om de eerder besliste premies voor emissievrije wagens te betalen.

    17-10-2015 om 17:20 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    16-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering stuurt ontwerpbegroting naar Europese Commissie

    Nog tot zondag koud en somber weer

    Tot en met zaterdag blijft het koud, nat en somber weer. Vanaf zondag tot en met dinsdag overwegend droog met af en toe zon. Het kwik stijgt dan ook opnieuw tot 13 graden.

    Donderdag is er veel bewolking met regen vanuit Duitsland. Aan de kust en in het westen blijft het nog tot het einde van de namiddag droog. Op de Ardense hoogten is tijdelijk natte sneeuw mogelijk. Er waait een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordoosten. Maxima: 2 graden op de Hoge Venen, 6 graden in het centrum tot 9 graden dicht bij zee.

    Donderdagavond en -nacht zijn er overal perioden met regen. Minima: 2 graden in Hoog België tot 8 graden aan de kust.

    Vrijdag is er nog steeds veel bewolking met geleidelijk weer regen vanuit het noordoosten. De wind waait zwak tot matig, aan zee later vrij krachtig uit noord tot noordoost. In de Ardennen wordt het 5 graden, in de andere regio's 7 tot 10 graden.

    Zaterdag is het somber met eerst nog wat regen bij ongeveer 10 graden. Van zondag tot midden volgende week is het rustig en overwegend droog met veel bewolking maar soms ook wat zon. De middagtemperatuur loopt op naar zowat 13 graden.

    16-10-2015 om 19:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    15-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Principeakkoord over rendement aanvullende pensioenen

    Principeakkoord over rendement aanvullende pensioenen


    Vakbonden en werkgevers hebben woensdagavond na tien uur onderhandelen een principeakkoord bereikt in het moeilijke dossier van de aanvullende pensioenen en enkele andere openstaande sociale kwesties. Dat heeft de voorzitster van de Groep van Tien, Michèle Sioen, bekendgemaakt.
    'De grote lijnen zijn er, maar we moeten de teksten nog controleren en vertalen', legde Sioen uit. 'Vrijdag zal iedereen zijn achterban consulteren om te kijken of men ermee kan leven. We gaan ook nog een gesprek hebben met de regering en dan vrijdag het volledige akkoord bekendmaken. Er is een globaal akkoord over alle openstaande thema's, dus tweede pensioenpijler, inkomensgarantie-uitkering en bepaalde dossiers van de Nationale Arbeidsraad en de RVA die nog open stonden.' 

    Sioen verduidelijkte nog dat het akkoord 'door alle leden van de Groep van Tien verdedigd zal worden bij hun instanties'. De Groep van Tien hoeft ook niet meer fysiek samen te zitten, aldus de voorzitster van de Groep van Tien. De laatste punten en komma's zullen via telefonische conferentie geregeld worden.

    'Werkgevers moeten een stap zetten'

    De Groep van Tien was woensdag weer bijeengekomen om een akkoord te zoeken in enkele moeilijke dossiers zoals de aanvullende pensioenen. ACV-onderhandelaar Mathieu Verjans maakte bij aanvang duidelijk dat de werkgevers ‘een stap moeten zetten’.

    ‘Wij hebben als vakbond een aantal stappen gezet’, zei Verjans. Zo beseft het ACV dat de huidige gegarandeerde rentes - 3,25 procent voor de werkgeversbijdrage en 3,75 procent voor de werknemersbijdrage - in een klimaat van lage rentes moeilijk liggen. Maar de vakbonden willen wel een langetermijnperspectief blijven bieden.

    Verjans ziet het aanvullend pensioen immers als uitgesteld loon voor de werknemers. Als de opbrengst niet hoog ligt, heeft het volgens hem geen zin meer om geld opzij te zetten. ‘Dan kan men het even goed meteen opvragen. De werkgevers moeten een stap zetten, want tot nu toe hebben ze maar stapjes gezet.’

    De werkgevers zouden niet verder willen gaan dan een garantie voor 1,4 à 1,5 procent – de helft van nu – plus een variabele rente die gedeeltelijk het langlopende staatspapier zou volgen, of samen maximaal 2 procent, maar dit scenario wordt door het VBO ontkend.

    Bruggen bouwen

    Het sociaal overleg over een nieuwe rendements­formule voor de aanvullende (bedrijfs)pensioenen leek vrijdagavond definitief mislukt. De kloof tussen de standpunten van vakbonden en werkgeversfederaties bleek ook na wekenlange debatten onoverbrugbaar. Maar de regering gaf de sociale partners extra tijd.

    ‘Vrijdag was het water gewoon te diep’, zegt Miranda Ulens van de socialistische vakbond. ‘Nu proberen we bruggen te bouwen.’

    Zonder akkoord zou minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) ‘binnen enkele weken’ met een eigen voorstel komen.

    15-10-2015 om 13:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    14-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet suikertaks Maggie De Block beschadigen?

    Moet suikertaks Maggie De Block beschadigen?

    "De uitleg bij @openvld dat men Maggie aan het beschadigen was, was er wel degelijk. Dat zal niet lekker zitten bij haar."

    Regeringspartij Open VLD is niet tevreden over de "suikertaks" waarmee de regering het gebruik van frisdranken wil ontmoedigen. Coalitiepartners N-VA en CD&V zouden die suikertaks gebruikt hebben om de populaire Maggie De Block te beschadigen. De Block ontkent dat echter.

    Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zit erg verveeld met de suikertaks omdat die ook geheven gaat worden op frisdranken die geen suiker bevatten, zoals Cola Light en Cola Zero. 

    Zelf zei De Block gisteren in dezelfde krant dat ze wou wachten met de suikertaks tot die een onderdeel werd van een algemeen plan om onze slechte eet- en drinkgewoonten te veranderen.

    In het kader van de onderhandelingen binnen de regering werd De Block door de coalitiepartners N-VA en CD&V onder druk gezet om die suikertaks nu al in te voeren als onderdeel van de taxshift.

    Volgens Het Nieuwsblad zou die taks over een jaar echter al vervangen worden door een andere maatregel die wel het onderscheid zou maken tussen frisdrank met suiker en die zonder.

    Populaire "Maggie" ondergraven?

    Hoe dan ook zien liberale kringen in de "ondoordacht en overhaast" ingevoerde suikertaks een poging van de N-VA en CD&V om de positie van minister De Block te ondergraven, aldus Het Laatste Nieuws die goede contacten heeft in Open VLD.

    Maggie De Block blijft in de opiniepeilingen de meest populaire politicus ver voor N-VA-voorzitter Bart De Wever en Open VLD wil uiteraard dat dat op de partij afstraalt van haar minister en vicevoorzitster. Dat zint niet iedereen en nogal wat Vlaamse liberalen dat de N-VA en CD&V De Block bewust een suikertaks hebben opgedrongen die duidelijk bedoeld was om de begroting te spekken om zo haar populariteit te ondermijnen.

    Technisch zou het niet mogelijk zijn geweest om snel een onderscheid in te voeren tussen frisdrank met suiker en die zonder en bovendien zou dat de verantwoordelijkheid zijn van haar collega minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). De suikertaks zal blijkbaar niet zo snel verteerd zijn in de regering-Michel.

    "Ik voel mij niet beschadigd"

    Minister De Block ontkent dat ze politiek beschadigd wordt. Het is toch niet te geloven dat regeringspartners belastingen zouden invoeren om elkaar vliegen af te vangen, heet het.

    Wel had ze zelf liever gewacht met de invoering van een taks op ongezonde producten tot een volledig onderzoek was afgerond naar onze eet- en drinkgewoonten door het Wetenschappelijk Instituut voor de Volksgezondheid. In het kader van de belastingverlaging stelt die nieuwe suikertaks overigens niet veel voor, zegt De Block.

    De minister zegt dat ze er ook geen probleem mee heeft dat de "suikertaks" ook geldt op light-producten. Dat zijn ook geen gezonde producten, zegt De Block -die zelf arts is- omdat die dan misschien geen of minder suiker bevatten, maar wel nog altijd andere ongezonde elementen zoals bepaalde zuren en het gebruik daarvan ook niet zonder negatieve gevolgen is.

    14-10-2015 om 13:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    13-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michel roept woordvoerder

    Michel roept woordvoerder "tot de orde" voor "onaanvaardbaar" gedrag

    De persvrijheid moet "absoluut" zijn. Dat zegt premier Charles Michel (MR) naar aanleiding van de incidenten tussen zijn Franstalige woordvoerder en journalisten van de RTBF. De premier zal zijn woordvoerder "tot de orde" roepen voor "onaanvaardbaar" gedrag. Michel wijt het incident aan een "verlies van koelbloedigheid" in een moeilijke situatie.

    De Europese Journalistenfederatie (FEJ) veroordeelt vandaag het gedrag van Michels Franstalige woordvoerder, Frédéric Cauderlier, bij de Raad van Europa voor "verschillende intimidatiepogingen" tegen journalisten van de Franstalige openbare omroep RTBF tijdens het recente bezoek van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aan ons land. Volgens de FEJ bedreigde Cauderlier een journalist van de RTBF.

    Michel reageert voor het eerst op de incidenten. "De vrijheid van de pers moet absoluut zijn", laat hij verstaan. De woordvoerder zal zich alvast mogen verantwoorden. "Ik heb mijn woordvoerder tot de orde geroepen", en "ik heb hem gezegd dat zijn opmerkingen onaanvaardbaar zijn, zowel qua inhoud als de manier waarop", voegde Michel daar nog aan toe

    13-10-2015 om 13:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    12-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit kan u één derde van uw kapitaal kosten

    Snijden in aanvullend pensioen: "Dit kan u één derde van uw kapitaal kosten"

    Hoelang gaan die diefstallen duren bij de werkmannen en vrouwen en dat mag zomaar ongestraft gebeuren , het wordt tijd dat men de banken en verzekeringen aan banden leggen .

    Nog al een geluk dat ik heel dat pensioensparen van het begin af aan voor geen cent vertrouwd heb en er nooit één cent aan toevertrouwd heb

    .

    Smeerlappen met lange neuzen zijn het.Pinokkio's.

    beter alles eens lam leggen hier want werkende mens word altijd getroffen het moet stoppen !!!!! die machtzieke mensen stoppen !!!!

    Belgie is virtueel failliet. Wie dat niet inziet is naïef. btw, van de regering ga je nooit gezegd krijgen.

    Hopelijk breekt de dag snel aan dat het parlement gaat branden!

    Als de regering ingaat op het voorstel van de verzekeringsmaatschappijen om het rendement van het aanvullend pensioen aan te passen, ziet de werknemer 20 procent van zijn pensioenkapitaal in rook opgaan. Dat berekende de socialistische bediendenvakbond BBTK. Volgens PVDA verliest de werknemer zelfs nog meer.

    Op het verlanglijstje van de verzekeraars staat het afbouwen van het minimumrendement. Vandaag ligt dat nog vast op 3,25 procent voor werkgeversbijdrage en  3,75 procent op de werknemersbijdrage. 

    PVDA: "Verlaging met meer dan één derde"
    Volgens Kim De Witte, ­docent Pensioenrecht van de KU Leuven en verbonden aan de studiedienst van de PVDA, kan die maatregel nog meer impact hebben dan wat de bediendevakbond berekende. "Een verlaging van de rendementsgarantie van 3,25% naar 1,5% betekent op lange termijn een verlaging van het minimale pensioenkapitaal met meer dan één derde." 

    De partij werkte een aantal concrete gevallen uit. Zo zal een 25-jarige vrouw die zelf 600 euro per jaar stort in de aanvullende groepsverzekering, terwijl haar werkgever hetzelfde bedrag bijdraagt, haar minimum pensioenkapitaal zien verminderen met 35.568 euro.

    "In plaats van de wettelijke pensioenen te versterken, bouwt de regering-Michel-De Wever ze verder af", klinkt het scherp in het rapport van PVDA. Zowel PVDA als BBTK hekelen de manier waarop de regering het dossier behandelt. "De regering Michel verplicht de sociale partners een 'akkoord' te bereiken. Bij gebrek aan akkoord, zal de regering haar visie opleggen"

    Contracten hernieuwen?
    Tegen het einde van de maand wil minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) een akkoord met de werkgevers en de bonden

    Of de nieuwe regeling ook voor bestaande contracten zal toegepast worden, is niet duidelijk. Een scenario waarin alle bestaand contracten worden herbekeken, is alvast onaanvaardbaar voor de vakbonden. Te veel mensen zouden dan plots geconfronteerd worden met veel lagere pensioenuitkeringen.

    12-10-2015 om 19:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    11-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kernkabinet akkoord over begroting en taxshift

    Kernkabinet akkoord over begroting en taxs

    Wie trekt er de stekker uit aub?

    De "kern" heeft de werkman een stuk armer gemaakt. . Toch vinden simpele zielen nog steeds dat de N-VA het goed doet

    En het blijft maar duren, alles op de kap van de werkers. Alles wordt duurder, de sociale zekerheid wordt afgebouwd, onderwijs krijgt minder geld (schandalig)... En dan zijn er nog die dit durven goedkeuren en het nog altijd op de vorige regering steekt. Besparen kan op een andere manier!!! Dan hebben we ook nog het stemgedrag dan niet zou veranderen. Wat een egoïsten en dommeriken! . Deze regering gunt niets aan de gewone man!

    Bedankt regering,de gewone belastingbetalende werkman is alweer de klos.

    Met dank aan die 30% onozelaars die ervoor gestemd hebben

    Ben nu nog niet arm, (ben op werknemers pensioen 45 jaar gewerkt 1248 eu/maand ). Binnen 4 jaar ben ik ARM....dank u mhr De Wever en de symphatiekse politieker Mhr Michel.

    Beter geen regering in België.... En wat die frisdrank betreft, ik ga die gewoon in Nederland (Hulst) halen...beter voor mijne portemonnee.

    Schaf deze regering af, met de NVA is de verarming nog maar begonnen. Nu kunnen we nog redden wat er te redden valt.Opsluiten die bende van de NVA

    Het kernkabinet heeft omstreeks 06.00 uur vanmorgen een akkoord bereikt over de begroting en de taxshift. Dat heeft premier Charles Michel via Twitter aangekondigd. Om 11.30 uur geeft de regering meer details over het akkoord op een persconferentie.

    De onderhandelaars zaten sinds de vooravond bijeen in de Lambermont, de ambtswoning van de premier, om zich over beide dossiers te buigen. De gesprekken moesten afgerond zijn voor dinsdag, wanneer de eerste minister zijn traditionele state of the union houdt in de Kamer. Donderdag moet ons land zijn ontwerpbegroting voorleggen aan de Europese instanties.

    De regeringstop werd eerder deze week geconfronteerd met een tegenvaller. Zo bleken de fiscale inkomsten 882 miljoen euro lager uit te vallen dan oorspronkelijk geraamd, al bleek dat tekort volgens minister van Financiën Johan Van Overtveldt een stuk lager uit te vallen.

    Daarnaast moet de ploeg-Michel het akkoord verfijnen dat ze voor het zomerreces bereikte over de fiscale verschuiving, zeg maar de taxshift. Daarin was sprake van een verhoging van de koopkracht voor de lage en middeninkomens met 100 euro per maand, en een daling van de sociale lasten voor de ondernemingen van 33 naar 25 procent.

    Zo moest de regering bepalen via welke maatregelen die koopkrachtverhoging wordt bereikt. Daarbij was sprake van de afschaffing van een belastingsschijf en de hogere beroepskostenaftrek. De regering raakte het ook eens over de besteding en verdeling van de lastenverlagingen. De maatregelen ten gunste van de KMO's zouden in de buurt van 1 miljard euro uitkomen, luidt het.

    Andere elementen in het akkoord van afgelopen juli die de verschuiving van lasten op arbeid naar andere bronnen gestalte moesten geven, waren hogere accijnzen op diesel, tabak, alcohol en gesuikerde dranken. Ook de verhoging van de btw op elektriciteit van 6 naar 21 procent, die al in september inging, maakte deel uit van het pakket.

    11-10-2015 om 18:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!