Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    21-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering raakt aan pensioenstelsel: socialistische spoorbond bereidt actieplan voor

    Regering raakt aan pensioenstelsel: socialistische spoorbond bereidt actieplan voor

    Toch straf dat zo'n maatregel wordt genomen naar aanleiding van een begrotingsopmaak.

     

    De socialistische spoorbond bereidt een actieplan voor, naar aanleiding van de beslissing van de federale regering om te raken aan het bijzondere pensioenstelsel van het rijdend NMBS-personeel. Eerst wordt de achterban geraadpleegd en op 27 oktober komt het nationaal bureau bijeen om te bepalen hoe het actieplan er zal uitzien. Ludo Sempels van ACOD Spoor kan nog niet zeggen of er gestaakt zal worden. "Eerst raadplegen we onze leden op het terrein", klinkt het.

    Het rijdend personeel van de NMBS kan nu al vanaf 55 jaar op pensioen. Dat wordt 57 jaar tegen 2018 en vervolgens zal die leeftijd geleidelijk de hoogte ingaan tot 63 jaar in 2030. De minimumloopbaan zal tegen 2030 minstens 42 jaar moeten bedragen.

    "De toepassing van deze bepaling betekent een frontale aanval op het pensioenregime van het rijdend personeel en zal op korte termijn zware operationele en veiligheidsproblemen creëren", waarschuwt de socialistische spoorbond in een persbericht. De vakbond vreest dat veel mensen het bedrijf zullen verlaten, terwijl er niet genoeg aanwervingen zijn. Het ACOD betreurt ook dat de regering deze maatregel heeft genomen zonder overleg, terwijl er nog volop onderhandeld wordt over de definitie van zware beroepen

    21-10-2016 om 21:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    20-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artsen en ziekenfondsen maken brandhout van begroting

    Artsen en ziekenfondsen maken brandhout van begroting

    Artsen en ziekenfondsen maken brandhout van begroting

    De artsen dreigen ermee hun honoraria eenzijdig op te trekken, de ziekenfondsen vrezen voor de grootste sociale achteruitgang in tien jaar.

    De vijf ziekenfondsen zijn in een vlammend perscommuniqué vernietigend voor de meer dan 900 miljoen euro aan besparingen in de gezondheidszorg in de begroting 2017. Volgens hen komen de plannen neer op ‘een sociale achteruitgang zoals ons land die de voorbije tien jaar niet meer heeft meegemaakt’. ‘De sterkste schouders zouden de grootste lasten moeten dragen, niet omgekeerd.’

    Volgens de ziekenfondsen zal het budget van de ziekteverzekering na de besparingen nog maar met een half procent stijgen, terwijl de regering bij haar aantreden een groeinorm van anderhalf procent had beloofd. De gevolgen zullen merkbaar zijn, via een lagere kwaliteit van gezondheidszorg of via supplementen en een hoger remgeld. Zo vinden de ziekenfondsen het ongerijmd dat antibiotica en maagzuurremmers duurder worden voor de patiënt, terwijl het hun arts is die ze voorschrijft.

    Daar komt nog de reactie van de artsenvakbonden bovenop. Zij storen zich aan de regeringsbeslissing om de artsen volgend jaar slechts een derde van hun indexering toe te kennen. Volgens berekeningen van Marc Moens, voorzitter van de artsenvakbond Bvas, hebben de artsen sinds 2010 hebben al 9,3 procent van hun index afgestaan.

    Tarievenakkoord opzeggen

    Voor Moens is de maat nu vol. Volgens hem maken de beslissingen van de regering van rechtswege een eind aan het tarievenakkoord. En als minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) het daar niet mee eens is, roept hij zijn leden op om desnoods per aangetekende brief het tarievenakkoord voor 2017 op te zeggen.

    Dat heeft gevolgen voor de patiënten. In het tarievenakkoord hebben artsen zich ertoe verbonden de afgesproken honoraria te hanteren. Als ze dat akkoord opzeggen en hun tarieven hoger optrekken dan aanvankelijk afgesproken, wordt de patiënt daarvan de dupe.

    Door dat protest mist De Block de steun van de belangrijkste partners in de gezondheidszorg voor de uitvoering van de besparingen. Alleen de werkgevers en de regeringsvertegenwoordigers, goed voor tien van de twintig stemmen, hebben gisteren in de Algemene Raad, het hoogste orgaan van de ziekteverzekering, de begroting van de ziekteverzekering goedgekeurd. Daardoor komt de beslissing toe aan de regering zelf.

    Bvas-voorzitter Marc Moens vraagt ook een overleg met minister De Block over de voortzetting van het tarievenakkoord. ‘Gezien de herhaalde en misplaatste aanvallen van CM-voorzitter Luc Van Gorp’, trekt hij de zin daarvan in twijfel.
    Ook de vakbonden warmen zich intussen op voor nieuw protest tegen de regeringsmaatregelen. 

    20-10-2016 om 22:19 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    19-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hete herfst kondigt zich aan voor federale regering

    Hete herfst kondigt zich aan voor federale regering

    Gans die regering op sluiten en zeker de Wever met zijn grote muil

    Hete herfst kondigt zich aan voor federale regering

    Dat de federale regering een hete herfst wacht, betwijfelt niemand meer. Spoorbonden, militairen en dokters: ze zijn allemaal boos en plannen acties. Een overzicht.

    Defensie

    De Belgische militairen moeten langer gaan werken. Op dit moment gaan de meesten onder hen ambtshalve op pensioen op 56 jaar. Maar vanaf 1 januari 2018 wordt de minimumpensioenleeftijd op 57 jaar gebracht en vervolgens jaarlijks met 6 maanden opgetrokken om de leeftijd van 63 te bereiken in 2030.

    ‘We zijn zeer verrast’, liet Edwin Lauwereins van vakbond VSOA Defensie weten. ‘Militairen zetten zich in met risico voor eigen leven en worden jaarlijks getest op fysieke paraatheid. Ik zie een militair na zijn 56 jaar niet meer op missie naar Mali vertrekken of met 35 kilogram uitrusting op straat staan. Een verhoging van de pensioenleeftijd met één pennentrek kunnen we niet aanvaarden.’

    Staken kunnen zij niet, maar de militairen dreigen met betogingen. ‘We gaan beginnen met petities maar wellicht eindigen we met een grote manifestatie’, zegt Yves Huwart van legervakbond ACMP.

    Spoorwegen

    Voor het rijdend personeel van de NMBS geldt een gelijkaardige regeling als voor de militairen. Hun minimumpensioenleeftijd bedraagt nu nog 55 jaar, maar dat wordt 57 jaar in 2018 en vervolgens zal ook die leeftijd geleidelijk de hoogte ingaan tot 63 jaar in 2030.

    Zowel ACV als ABVV zit vandaag samen om zich te beraden over eventuele acties tegen de begrotingsbeslissingen. Maar de socialistische spoorbond zei gisteren al dat hij een ‘actieplan’ voorbereidt tegen de pensioenhervorming. ‘De toepassing van deze bepaling betekent een frontale aanval op het pensioenregime van het rijdend personeel en zal, op korte termijn, zware operationele en veiligheidsproblemen creëren’, klonk het in een persbericht.

    Artsen en ziekenfondsen

    De vijf ziekenfondsen maakten gisteren in een vlammend perscommuniquébrandhout van de meer dan 900 miljoen euro aan besparingen in de gezondheidszorg in de begroting 2017. Volgens hen komen de plannen neer op ‘een sociale achteruitgang zoals ons land die de voorbije tien jaar niet meer heeft meegemaakt’. ‘De sterkste schouders zouden de grootste lasten moeten dragen, niet omgekeerd.’

    Daar komt nog de reactie van de artsenvakbonden bovenop. Zij storen zich aan de regeringsbeslissing om de artsen volgend jaar slechts een derde van hun indexering toe te kennen.

    Voor Marc Moens, voorzitter van de artsenvakbond Bvas, is de maat nu vol. Volgens hem maken de beslissingen van de regering van rechtswege een eind aan het tarievenakkoord. En als minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) het daar niet mee eens is, roept hij zijn leden op om desnoods per aangetekende brief het tarievenakkoord voor 2017 op te zeggen.

    Dat heeft gevolgen voor de patiënten. In het tarievenakkoord hebben artsen zich ertoe verbonden de afgesproken honoraria te hanteren. Als ze dat akkoord opzeggen en hun tarieven hoger optrekken dan aanvankelijk afgesproken, wordt de patiënt daarvan de dupe.

    Non-profitsector

    De welzijnssector heeft een stakingsaanzegging ingediendvoor 24 november. ‘Het gaat om een algemene aanzegging, zowel federaal als op het niveau van de gemeenschappen en in vakbondsfront’, zei Jan Piet Bauwens van BBTK daarover.

    Concreet zou er op 24 november in alle sectoren van de non-profit (welzijn, zorg en cultuur) worden gestaakt en komt er ook een betoging in Brussel.

    De vakbonden zijn niet te spreken over ‘het gebrek aan overleg’ met de bevoegde ministers over de personeelsvoorwaarden en de werkdruk in de sector. Met een stakingsaanzegging willen ze de druk opvoeren.

    19-10-2016 om 21:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    18-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tommelein wil energiefraude aanpakken

    Tommelein wil energiefraude aanpakken

    BART TOMMELELEIN

    STEEK DIE IN JE

    GAT DIE

    zonnepanelen

    Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) wil komaf maken met energiefraude. Wie bijvoorbeeld zijn zonnepanelen niet aanmeldt, riskeert vanaf juni 2017 een boete. De boetes voor energiefraude zullen schommelen tussen 150 en 20.000 euro.

    Af en toe duiken verhalen op over gesjoemel met subsidies voor zonnepanelen of met isolatie- en andere energiepremies. Hoe groot die energiefraude is, is moeilijk na te gaan.

    Voormalig minister van Energie Annemie Turtelboom (Open VLD) had eerder al maatregelen aangekondigd en nu heeft haar opvolger Tommelein een ontwerpdecreet klaar dat energiefraude moet bestrijden.

    Informatiecampagne

    Met energiefraude is niet altijd kwaad opzet gemoeid. "Ik besef heel goed dat heel wat eigenaars van zonnepanelen niet weten dat ze in feite frauderen als ze hun panelen niet aanmelden", aldus Tommelein. Daarom komen er niet meteen boetes, maar eerst een informatiecampagne. "We willen er in de eerste plaats voor zorgen dat iedereen op de hoogte is", zegt de minister.

    Om mensen de kans te geven zich in regel te stellen, komt er een overgangsperiode. Het decreet gaat in op 1 april 2017, maar pas vanaf 1 juni riskeert men ook boetes. Die boetes liggen tussen 150 en 20.000 euro. Onterecht uitbetaalde certificaten of onbetaald prosumententarief zullen ook teruggevorderd worden. "De boetes komen terecht in het Energiefonds, dat dient om de schulden uit het verleden weg te werken. Als we die schulden daardoor sneller kunnen wegwerken, kan de factuur voor ons allemaal omlaag", zo zegt Tommelein.

    18-10-2016 om 21:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    17-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeentewerkers houden dronken feestjes op kerkhof en organiseren wedstrijdjes 'schedelwerpen'

    Gemeentewerkers houden dronken feestjes op kerkhof en organiseren wedstrijdjes 'schedelwerpen'

    Grafschennis.Het laagste van het laagste van het laagste.Erger kan niet...

    Die kunnen op zoek naar ander werk.

    Varkens , direct ontslaan en klacht voor lijkschennis.

    Walgelijk ! Onmiddellijk ontslag is hier op zijn plaats !

     

    Op recent opgedoken foto's is te zien hoe drie arbeiders van de Brusselse gemeente Vorst feestjes houden op het gemeentelijke kerkhof. Het drietal zou regelmatig feestjes en barbecues op het kerkhof hebben georganiseerd, waarbij alcohol rijkelijk vloeide en zelfs spelletjes 'schedelwerpen' werden gehouden.

    De wanpraktijken werden naar buiten gebracht door een collega van de drie gemeentewerkers. De man was vaak te laat op zijn werk en had zich verschillende keren ziek gemeld, dus moest hij in juni voor het college van burgemeester en schepenen verschijnen. Daar vertelde hij wat er zich allemaal onder de collega's afspeelde.

    De gemeentewerker vertelde hoe hij dagelijks pesterijen moest ondergaan. "Ik heb geprobeerd om me te integreren in de groep, maar ik wil er niets mee te maken hebben", aldus de getuige. "Dit kan niet door de beugel." Enkele oud-collega's bevestigen de mistoestanden: "Ze dronken een hele dag door op het kerkhof."

    De drie gemeentewerkers gingen zelfs nog een stap verder en insinueerden dat ze wel een "momentje alleen met een lijk wilden doorbrengen", duidelijk refererend naar necrofilie.

    De man kon zijn verhaal bewijzen met foto's van de bewuste feestjes op het kerkhof. Op de foto's, die tussen september 2014 en april 2016 werden genomen, is te zien hoe de arbeiders met een schedel in de hand een spelletje 'schedelwerpen' houden of suggestieve poses aannemen op een graf.

    17-10-2016 om 20:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    16-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.begroting

    begroting

        • Premier zou compromis op tafel leggen: "Erop of eronder" Auteur: Ellen Maerevoet, Dominique Fiers

          Premier zou compromis op tafel leggen: "Erop of eronder" Auteur: Ellen Maerevoet, Dominique Fiers

          vr 14/10/2016 - 10:51 Update: vr 14/10/2016 - 11:43 Ellen Maerevoet, Dominique Fiers
          Premier Charles Michel zit sinds 11 uur opnieuw samen met zijn vicepremiers Kris Peeters (CD&V), Jan Jambon (N-VA) en Alexander De Croo (Open VLD) om een uitweg te zoeken uit de begrotingsimpasse. In Wetstraatkringen valt te horen dat er een compromis op tafel zou liggen. Het is erop of eronder, klinkt het.

          Sinds CD&V dinsdagavond de onderhandelingstafel verliet, is er geen eigenlijk begrotingsoverleg meer geweest. Woensdag was er wel een korte vergadering en ook gisterenavond waren er nog enkele bilaterale gesprekken, in de hoop een akkoord te vinden over de begroting en de besparingen die op tafel liggen.

          Een wandeling in het park wordt het niet, ondanks de oproep tot eenheid gisteren van de premier in de Kamer. De uitspraken van enkele politici de voorbije dagen deden uitschijnen dat het water tussen de verschillende regeringspartners nog diep is. Zo stelde Open VLD-minister Maggie De Block zich gisteren nog openlijk vragen bij die meerwaardetaks die CD&V wil.

          Van die loslippigheid valt nu niets meer te merken. "De taterfase is duidelijk voorbij", zegt Wetstraatjournalist Johny Vansevenant. "N-VA-viceminister Jan Jambon ging binnen langs een ingang waar de journalisten niet stonden en ook de CD&V en Open VLD-vicepremiers Peeters en De Croo waren kort van stof."

          "We zijn volop bezig en als er een akkoord is, dan laten we dat weten aan u", aldus Peeters bij het binnengaan. "Je kunt alleen tot een akkoord komen als je rond de tafel zit. Dus dat is een goede zaak", stelde De Croo. "Ik zie geen reden waarom het niet zou lukken."

          De knelpunten zijn bekend. CD&V-vicepremier Kris Peeters hield dinsdag onverwachts het been stijf met zijn eis voor een meerwaardeheffing. De N-VA van haar kant wil een hervorming van de vennootschapsbelasting, terwijl Open VLD een plan voor de activering van spaargeld naar voren schuift.

          Nog volgens Vansevenant zou de premier toch een manier gezien hebben om uit de impasse te geraken. "De voorbije uren is volop gemasseerd. We hoorden dat de premier een voorstel zal doen. Een Franstalige woordvoerder zei "ça passe ou ça casse" (Het is erop of eronder, nvdr.)."

          Het zou de bedoeling zijn om de begroting met de grote sociale hervormingen te combineren. Volgens Vansevenant dringt de N-VA erop aan dat de hervorming van de vennootschapsbelasting vóór de meerwaardebelasting van CD&V zou worden gerealiseerd. Daarbij moet Open VLD wel nog overtuigd worden om een vorm van meerwaardebelasting te aanvaarden. Ook CD&V zou nog water bij de wijn moeten doen.

          Als gevolg van de nieuwe gespreksronde is er vandaag geen federale ministerraad. De tijd dringt, want uiterlijk maandag moet de Belgische federale begroting bij Europa binnen zijn. In de Wetstraat valt intussen te horen dat de begroting mogelijk vanavond laat of morgenvroeg rond zal zijn.

        • Beke: "Meerwaardebelasting mikt op aandelenportefeuilles vanaf 250.000 euro" Auteur: Belga

          Beke: "Meerwaardebelasting mikt op aandelenportefeuilles vanaf 250.000 euro" Auteur: Belga

          do 13/10/2016 - 18:19 Belga
          De meerwaardebelasting die CD&V voor ogen heeft, viseert mensen met meer dan 250.000 à 300.000 aan aandelen in portefeuille. Dat heeft voorzitter Wouter Beke gezegd in "Villa politica". Voorts verweet hij minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) dat ze de mensen "nodeloos ongerust maakt" door twijfel te zaaien over pensioenspaarders.
        • De Wever leest de krant in de bar terwijl Michel de Kamer toespreekt Auteur: Alexander Verstraete

          De Wever leest de krant in de bar terwijl Michel de Kamer toespreekt Auteur: Alexander Verstraete

          do 13/10/2016 - 16:28 Update: do 13/10/2016 - 17:18 Alexander Verstraete
          Terwijl premier Charles Michel (MR) de Kamer toesprak tijdens het vragenuurtje, zat N-VA-voorzitter en Kamerlid Bart De Wever de krant te lezen in de bar van het halfrond. Dat merkte een journalist van Le Soir op.
        • Michel roept regeringspartijen op "de komende uren verantwoordelijkheid te nemen" Auteur: Alexander Verstraete

          Belga

          Michel roept regeringspartijen op "de komende uren verantwoordelijkheid te nemen" Auteur: Alexander Verstraete

          do 13/10/2016 - 15:49 Update: do 13/10/2016 - 18:00 Alexander Verstraete
          In de Kamer heeft premier Charles Michel de regeringspartijen tot eensgezindheid in de begrotingsgesprekken opgeroepen. Dat deed hij tijdens het vragenuurtje dat volledig in het teken van de begroting stond. Europa geeft ons land intussen tot maandag ten laatste de tijd om een begroting in te dienen.
        • "Scouts en chiro vergaderen op ernstigere manier dan uw regering" Auteur: Alexander Verstraete

          Belga

          "Scouts en chiro vergaderen op ernstigere manier dan uw regering" Auteur: Alexander Verstraete

          do 13/10/2016 - 14:07 Update: do 13/10/2016 - 15:28 Alexander Verstraete
          In de Kamer heeft het wekelijkse vragenuurtje plaatsgevonden. Dat stond helemaal in het teken van de begrotingsgesprekken. De oppositie hekelde vooral de plannen om verder in de gezondheidszorg te besparen.
        • Peeters publiceert integrale CD&V-voorstel meerwaardebelasting Auteur: Belga

          Belga

          Peeters publiceert integrale CD&V-voorstel meerwaardebelasting Auteur: Belga

          do 13/10/2016 - 13:28 Belga
          CD&V-vicepremier Kris Peeters heeft het integrale voorstel van zijn partij gepubliceerd voor een meerwaardebelasting op aandelen en afgeleide producten. Peeters had eerst aangekondigd dat hij de teksten naar Unizo zou sturen, nadat de ondernemersorganisatie het voorstel een aanslag op ondernemers noemde. De oppositie rook echter haar kans en vroeg eveneens om een kopie.
        • Voorstel meerwaardebelasting is "aanslag op ondernemers" Auteur: Belga

          Belga

          Voorstel meerwaardebelasting is "aanslag op ondernemers" Auteur: Belga

          do 13/10/2016 - 09:49 Belga
          Unizo-topman Karel Van Eetvelt is niet te spreken over het CD&V-voorstel voor de invoering van een meerwaardebelasting op aandelen. Van Eetvelt spreekt van "een aanslag op ondernemers". "Dit gaat opnieuw de hardst werkende middenklasse treffen", aldus Van Eetvelt in "De ochtend" op Radio 1.
        • Premier Michel zoekt voort, straks wacht de Kamer Auteur: Zico Saerens, Alexander Verstraete

          Premier Michel zoekt voort, straks wacht de Kamer Auteur: Zico Saerens, Alexander Verstraete

          do 13/10/2016 - 06:19 Update: do 13/10/2016 - 11:47 Zico Saerens, Alexander Verstraete
          Ook vandaag zet premier Charles Michel (MR) de bilaterale gesprekken met zijn vicepremiers over de begroting voort. Van een gezamenlijk kernkabinet is vooralsnog geen sprake. Vooral de N-VA en CD&V blijven lijnrecht tegenover elkaar staan. Straks trekt Michel naar de Kamer voor het vragenuurtje.
        • "Hallucinant dat sociale zekerheid zo veel moet inleveren" Auteur: Jos De Greef

          Belga

          "Hallucinant dat sociale zekerheid zo veel moet inleveren" Auteur: Jos De Greef

          wo 12/10/2016 - 22:21 Jos De Greef
          Het christelijk ziekenfonds CM is niet te spreken over de begrotingsplannen die nu voorliggen op de tafel van de federale regering. Volgens de CM kan het niet dat de sociale zekerheid en de gezondheidszorg zo veel moeten besparen.
        • Wat hield de wet Cooreman-De Clercq precies in?

          12/10/201613:16

          VRT???media.video.type.mz_vod???

          Wat hield de wet Cooreman-De Clercq precies in?

          12/10/201613:16

          Het journaal 1 - 12/10/16 - Wat Open VLD voorstelt, om geld van het spaarboekje naar risicokapitaal te loodsen, is meer dan 30 jaar geleden al es gedaan. Dat kon via de wet Cooreman-De Clercq.
        • CD&V laat voorstel van meerwaardebelasting niet los

          12/10/201613:14

          VRT???media.video.type.mz_vod???

          CD&V laat voorstel van meerwaardebelasting niet los

          12/10/201613:14

        • Begrotingsgesprekken vandaag wellicht niet tot de finish Auteur: Alexander Verstraete, Zico Saerens, Rik Arnoudt

          Belga

          Begrotingsgesprekken vandaag wellicht niet tot de finish Auteur: Alexander Verstraete, Zico Saerens, Rik Arnoudt

          wo 12/10/2016 - 12:38 Update: wo 12/10/2016 - 20:39 Alexander Verstraete, Zico Saerens, Rik Arnoudt
          De regering buigt zich ook vandaag onverminderd over de begroting. Premier Charles Michel (MR) geeft voorlopig nog de voorkeur aan aparte gesprekken met zijn vicepremiers. De kans lijkt klein dat er vanavond of vannacht een akkoord wordt gevonden. Intussen blijft het gekibbel voortduren.
        • Wat is de wet Cooreman-De Clercq? Auteur: Alexander Verstraete

          Wat is de wet Cooreman-De Clercq? Auteur: Alexander Verstraete

          wo 12/10/2016 - 12:04 Alexander Verstraete
          Tijdens de huidige begrotingsperikelen is al verschillende keren de wet Cooreman-De Clercq ter sprake gekomen. Maar wat houdt die wet precies in?
        • "Meerwaardeheffing op aandelen zal weinig opbrengen" Auteur: Jos De Greef

          "Meerwaardeheffing op aandelen zal weinig opbrengen" Auteur: Jos De Greef

          di 11/10/2016 - 21:42 Jos De Greef
          Professor Gert Peersman, docent Financiële Economie aan de UGent, gelooft niet dat de meerwaardetaks die CD&V wil invoeren op aandelen en afgeleide producten veel geld in de regeringsla zal brengen. Daardoor zijn er wellicht te veel achterpoortjes, zegt hij.
        >> Reageer (9)
        15-10-2016
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oppositie haalt uit naar premier Michel: “Toon leiderschap”

        Oppositie haalt uit naar premier Michel: “Toon leiderschap”

        Trap het af vuilen dief

        rot op

        Premier Michel (MR) heeft in de Kamer een emotionele oproep aan zijn coalitiepartners gedaan. “Toon in de komende uren uw verantwoordelijkheid”, zei hij. De oppositiepartijen verweten hem een gebrek aan leiderschap.

        De premier gaf toe dat de voorbije dagen niet gemakkelijk waren, maar de regering wil volgens hem de komende uren of dagen de begroting en een pakket hervormingen goedkeuren. In een adem riep hij zijn coalitiepartners tot de orde.

        “We blijven hard doorwerken om de laatste knopen door te hakken”, zei Michel. “En ik doe een oproep aan iedereen. Toon uw verantwoordelijkheid in de komende uren. Dat zijn we verschuldigd aan ons land en onze medeburgers. (...) Mijn overtuiging is dat wat ons verenigt sterker is dan wat ons verdeelt.”

        De oppositiepartijen legden Michel het vuur aan de schenen en verweten de premier een gebrek aan leiderschap. SP.A-Kamerfractieleider Meryame Kitir noemde de regering niet in staat om te regeren. “Uw regering is diep verdeeld. Uw ministers lanceren liever voorstellen in de pers. Zelfs medewerkers zitten in de gangen ruzie te maken.”

        Groen-fractieleider Kristof Calvo was blij dat verschillende vicepremiers nog eens samen in dezelfde kamer zaten, onder wie Kris Peeters (CD&V) en Alexander De Croo (Open VLD). Zijn boodschap aan Michel: “Toon leiderschap, durf dingen die op tafel liggen te herzien en durf te hervormen”.

        “N-VA-begroting”

        De oppositiepartijen vrezen een begroting waarbij er geld wordt gehaald bij de mensen die het nodig hebben in plaats van bij de grote vermogens. Kitir pleitte voor een “evenwichtig beleid”. “Er komen weer besparingen op de sociale zekerheid, de gezondheidszorg en de pensioenen terwijl de mensen snakken naar een eerlijk beleid.”

        Calvo deelde die bezorgdheid en sprak van een “N-VA-begroting”. Daarbij pleitte hij voor een coherente visie in plaats van trofeeën voor elke partij.

        Besparingen in de gezondheidszorg noemt PS-fractieleider Laurette Onkelinx een schande en ze vreest ook dat de werknemers het gelag zullen betalen. “U vraagt zieken om de crisis te betalen. Is het waar dat aan de sociale zekerheid veel inspanningen worden gevraagd? Is het waar dat er weer bespaard wordt op de overheid?”

        Volgens haar komt de CD&V er bekaaid van af in de onderhandelingen. “Het is een kwestie van geloofwaardigheid.”

        15-10-2016 om 20:15 geschreven door Geldwolven

        0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
        >> Reageer (7)
        14-10-2016
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA neemt de vlucht vooruit in verhoging pensioenleeftijd parlementsleden

        N-VA neemt de vlucht vooruit in verhoging pensioenleeftijd parlementsleden

        NVA SUPER DIEVEN

        N-VA neemt de vlucht vooruit in verhoging pensioenleeftijd parlementsleden Auteur: Alexander Verstraete

        In de Kamer dient de N-VA een voorstel in om de verhoging van de pensioenleeftijd voor de Kamerleden op eigen houtje door te voeren. Dat vertelt N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover aan deredactie.be. Hij reageert daarmee op het uitblijven van een globaal akkoord voor alle parlementen in ons land. Ook Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) zegt dat het Vlaams Parlement die verhoging desnoods zelf zal doorvoeren.

        Alle parlementsleden die na 2019 een plek in een van de parlementen in ons land bemachtigen, moeten op termijn tot 67 werken. Dat principiële akkoord hebben de voorzitters van al deze parlementen vorige maand bereikt.

        Echter: over de precieze modaliteiten zijn ze het nog steeds niet eens. Een zoveelste vergadering hierover deze ochtend heeft geen witte rook opgeleverd.

        "We hebben lang gewacht. Te lang"

        Voor de N-VA-fractie in de Kamer is de maat vol, zo vertelt fractieleider De Roover aan deredactie.be. "We hebben lang gewacht. Te lang. Eigenlijk wilden we al voor de zomer een definitief akkoord hebben, maar dat is er nog steeds niet."

        "De N-VA zal nu in de Kamer een eigen voorstel aan de andere fracties voorleggen om de verhoging van de pensioenleeftijd voor de Kamerleden op eigen houtje door te voeren. Concreet willen we dat de regels voor de Kamerleden exact dezelfde zijn als die voor gewone burgers, zonder uitzonderingen."

        Welke parlementsvoorzitters precies dwarsliggen, wil De Roover niet vertellen. Over welke punten ze vallen, wel. "Sommigen hebben een andere interpretatie over verworven rechten. Ook over een overgangsregeling lopen de meningen uiteen."

        "In november moeten we eruit geraken"

        Vlaams Parlementsvoorzitter Peumans laat op zijn beurt uitschijnen dat zijn parlement mogelijk ook cavalier seul zal spelen als een globaal akkoord uitblijft.

        "We hebben min of meer een stap vooruit gezet", zegt hij in "Villa politica" over de vergadering van vanmorgen. "Voor mij ligt het allemaal niet zo moeilijk, voor anderen blijkbaar wel. Sommigen willen uitzonderingen. Vraag is dan dewelke. We moeten proberen tot een redelijk compromis te komen." De vraag welke parlementsvoorzitters dwarsliggen, wil hij evenmin beantwoorden.

        Volgende maand zitten alle parlementsvoorzitters opnieuw bijeen. "Dan moeten we eruit geraken. Lukt dat niet, dan moet iedereen zijn conclusies trekken. Het Vlaams Parlement kan hierover perfect alleen beslissen voor zichzelf, maar we doen dat niet uit solidariteit met de andere parlementen."


        14-10-2016 om 21:27 geschreven door Geldwolven

        0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
        >> Reageer (7)
        13-10-2016
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Premier spreekt vicepremiers afzonderlijk

        Premier spreekt vicepremiers afzonderlijk

        EEN BENDE DIEVEN ZIJN JULLIE

        Premier spreekt vicepremiers afzonderlijk

        Premier Michel heeft vanmorgen de vicepremiers afzonderlijk geraadpleegd. Een begrotingsakkoord is nog niet meteen in zicht.

        Na de begrotingsperikelen van gisteren lijkt de sfeer opnieuw constructief. Mogelijk gaan de topministers na de middag opnieuw samenzitten, maar grote manoeuvres worden vandaag niet verwacht.

        Er is immers nog veel onenigheid over de grote sociaal-economische maatregelen. De N-VA eist een hervorming van de vennootschapsbelasting, terwijl de CD&V daaraan een meerwaardebelasting op aandelen wil koppelen. Open VLD wil dan weer het aandelenbezit bij spaarders stimuleren.

         

        CD&V-vicepremier Kris Peeters liet vanmorgen alvast verstaan dat zijn voorstel een voorbeeld is van rechtvaardige fiscaliteit. ‘Ik ga ervan uit dat ons voorstel de eindmeet haalt’, zei hij.

        Ten laatste op 15 oktober moet de regering haar begroting voor 2017 bij Europa indienen en in het parlement hebben voorgesteld.

        13-10-2016 om 21:42 geschreven door Geldwolven

        0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
        >> Reageer (9)
        12-10-2016
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachtelijk voorstel CD&V breidt meerwaardebelasting uit

        Nachtelijk voorstel CD&V breidt meerwaardebelasting uit

        Nachtelijk voorstel CD&V breidt meerwaardebelasting uit 

        CD&V heeft afgelopen nacht een nieuw voorstel inzake meerwaardebelasting op tafel gelegd. Bedoeling is om ook meerwaarden via vennootschappen aan te pakken.

        CD&V zette gisteren stevige druk op de begrotingsgesprekken met de eis voor de introductie van een meerwaardebelasting op verkoop van beursgenoteerde aandelen (en afgeleide producten). Dit zou ervoor zorgen dat de rijkste vermogens in dit land bijdragen tot de sanering van de staatsfinanciën, was de redenering. Maar een meerwaardebelasting zoals CD&V op genoteerde effecten treft allerminst de rijkste Belgen, waarschuwden kenners. Het hele voorstel kwam neer op een uitbreiding van de mislukte speculatietaks.

        Afgelopen nacht heeft CD&V echter zijn voorstel bijgestuurd. In het CD&V-voorstel komt er 'een belasting van meerwaarden op aandelen in de vennootschaps- en personenbelasting'.  Er wordt niet meer gesproken over een onderscheid tussen genoteerde en niet-genoteerde aandelen. In het voorstel dat gisteren de hele dag op tafel  lag, gingen vennootschappen nog ontsnappen. Dat betekende dat grote vermogens de facto buiten schot bleven.

        Maar ook nu is er geen garantie dat de 10 procent rijkste Belgen een extra inspanning zou doen voor de sanering van de overheidsfinanciën. De rijkste Belgen, die heel wat beleggen in kunst, vastgoed, goud om maar enkele voorbeelden te noemen, zouden nog altijd kunnen ontsnappen aan extra bijdragen omdat al deze alternatieve beleggingsvormen buiten schot blijven.

        Michel Maus, fiscaal specialist, raadt aan om tot een veel bredere belastingbasis te gaan bij het belasten van meerwaarden, maar dan dan aan een veel lager tarief dan wat CD&V op tafel legt. 'Eerder 5 procent tot 7,5 procent in plaats van die hoge 30 procent', zegt Maus.

        Maus stelt vast dat het CD&V-voorstel veel smaller is én ook nog eens binnen de meerwaarden op aandelen uitzonderingen voorziet. De belasting zou niet van toepassing zijn op KMO-aandelen en ook niet op startersaandelen. 'Daar kunnen redenen voor zijn, maar je moet wel zien dat je niet met een maatregel eindigt die bijvoorbeeld private equity interessanter maakt dan beursgenoteerde bedrijven', waarschuwt Maus.

        Rijken meer belastingen laten betalen is bovendien niet eenvoudig. Ze zullen altijd proberen hun vermogen zo te structureren dat ze ontsnappen aan de belasting. De ultieme techniek is verhuizen. Dat kan je ook voor een beperkte periode doen. Iemand die bijvoorbeeld van plan is zijn bedrijf te verkopen, kan met het oog op die ene slag, tijdelijk elders zijn woonplaats vestigen. 

        In het verleden gebeurde precies het omgekeerde, rijke buitenlanders (vooral Fransen en Nederlanders) die zich in België vestigden om aan belastingen op vermogen en aandelen in eigen land te ontsnappen.

        De hele Belgische fiscaliteit is georganiseerd rond hoge belastingen op arbeid en het ontzien van holdingstructuren, een gevolg van jarenlang gelobby. ‘Bij een wijziging zal er onvermijdelijk onbedoelde schade zijn’, merkt Maus op.

        12-10-2016 om 20:36 geschreven door Geldwolven

        0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
        >> Reageer (9)
        11-10-2016
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor Reynders is begroting rond, maar Peeters houdt voet bij stuk

        Voor Reynders is begroting rond, maar Peeters houdt voet bij stuk

        Peeters trek de ster er uit A U B

        11-10-2016 om 21:46 geschreven door Geldwolven

        0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
        >> Reageer (10)
        10-10-2016
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Belgen betalen twee keer te veel voor internet’

        ‘Belgen betalen twee keer te veel voor internet’

        Wij betalen voor alles teveel in dit apen land

        ‘Belgen betalen twee keer te veel voor internet’ 

        Orange neemt de handschoen op tegen Telenet en Proximus. Met een nieuwe kapitein aan het roer.

        Midden augustus verhuisde hij van Frankrijk naar Brussel. Samen met zijn vrouw en twee kinderen: Michaël Trabbia (40) moet van Orange, ooit bekend als Mobistar, een volwaardige uitdager maken voor de kanonnen Telenet en Proximus.

        Wat dacht u: Orange gaan leiden in dat duopolie-land, wat een vergiftigd geschenk?

        (lacht) ‘Ik was heel enthousiast. Het is zo dat er twee duopolies zijn op de vaste verbindingen (Proximus en Telenet in Vlaanderen en Proximus en Voo in Wallonië, red.), maar toch hebben wij goede kansen. Door dat duopolie zijn de prijzen hier hoog. Bijna twee keer de gangbare prijs in andere landen van West-Europa. Dus ook al zijn onze concurrenten heel sterk en bekend, dat schept mogelijkheden voor ons.’

        Critici stelden dat Orange te laat komt met zijn vast aanbod via Telenets kabel. De markt is al verdeeld.

        ‘Natuurlijk zijn we niet de vroegsten. Maar wij starten ermee nu de convergentie, waarbij vast en mobiel met elkaar versmelten, écht begint. Telenet heeft net Base gekocht. Zij gaan van vast naar mobiel. Wij gaan van mobiel naar vast. Het was het juiste moment om ons gecombineerd aanbod te lanceren.’

        Hoe doet dat vaste aanbod het?

        ‘Behoorlijk goed. We startten immers van nul. Het product is goed, de klanten zijn tevreden, en de verkoop ligt in de lijn van de verwachtingen. Het moet alleen nog bekender worden. De kwaliteit en de eerlijke prijs maken het aantrekkelijk, en dat moeten we mensen meer laten weten. De verwachting bij de lancering was dat we vijf procent marktaandeel zouden veroveren op korte termijn. Vandaag denk ik dat op middellange termijn zelfs 10 procent overschreden kan worden.’

        Is jullie product niet gewoon ‘Telenet-kwaliteit, maar dan goedkoper’?

        ‘Natuurlijk is er die prijs. We zijn 15 tot 20 euro goedkoper dan Telenet en Proximus. Maar we bieden nog meer. Zo geven we ongelimiteerd internet. Op tv is het sportkanaal ‘Eleven’ gratis, terwijl je voor zoiets bij Telenet 10 euro per maand moet betalen. (Play Sports op Telenet kost 18,40 euro per maand, maar biedt 8 sportkanalen, red.). We werken ook aan een app om je tv te beheren op de smartphone of tablet. Later zal je daar ook tv op kunnen kijken.’

        Telenet verhoogt nog regelmatig zijn prijzen. Ze voelen zich klaarblijkelijk niet bedreigd.

        (lacht) ‘Dat is een goede zaak. Wanneer zij duur zijn, ben ik heel gelukkig.’

        Toch zijn jullie geen prijsbreker: Scarlet van Proximus is nog steeds goedkoper.

        ‘We zijn geen lowcostoperator of lowcostmerk. Wij willen kwaliteit brengen aan een faire prijs.’

        Moet internettoegang anno 2016 geen basisrecht zijn, zoals water, met navenante lage prijzen?

        ‘Dat is het bijna. Toegang tot internet wordt essentieel. Diensten moeten geleverd worden tegen een faire prijs. Maar dat is niet hetzelfde als een lage prijs. Een faire prijs laat ons toe om te investeren en kwaliteit te garanderen.’

        10-10-2016 om 21:41 geschreven door Geldwolven

        0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
        >> Reageer (8)
        09-10-2016
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakbonden voelen bui hangen:

        Vakbonden voelen bui hangen: "Premier was duidelijk, wet-Peeters komt er"

        Heel het land plat en die regering opblazen is de enige oplossing

        Tijd om de stekker er uit te trekken maar wie durft in deze regering, niemand want men weet dat wie nu regeert bij de volgende verkiezingen slaag krijgt ,ze zijn bang van hun postje.

        Wij hebben het al begrepen, het zal weer op de kap van de werknemers zijn.

        De vakbondstop zat vanochtend samen met premier Michel op de Lambermont om hun bezorgdheden omtrent de federale begrotingsbesprekingen en de nakende flexibilisering van de arbeidsmarkt over te brengen. De teneur na afloop was allesbehalve positief. De bonden vrezen dat de besparingsmaatregelen opnieuw op de kap van de werknemers zullen terechtkomen door loonmatiging en meer flexibiliteit op te leggen. Op 25 oktober beraden de bonden zich over eventuele verdere acties.

        ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw denkt dat het in der haast bijeengeroepen overleg met de premier nog weinig zoden aan de dijk zal brengen. "Wij vrezen het ergste", zegt De Leeuw, en dat is dat de regering kiest voor "loonmatiging en meer flexibilisering" om de begroting op orde te krijgen. "Het zijn de loontrekkenden, zo niet de sociaal verzekerden die het gelag zullen betalen."

        ACV-voorzitter Marc Leemans bleef iets meer op de vlakte over hoe de regering de begroting op orde zal krijgen. "Wij hebben enkel nogmaals gepleit voor een eerlijk verdeling van de lasten en lusten, voor een beleid dat niet enkel de lasten bij de mensen legt maar ook andere groepen in samenleving aanspreekt. We zullen zien wat coalitie ervan maakt."

        Maar Mario Coppens van ACLVB ziet de bui al min of meer hangen. Zeker op het vlak van de flexibiliteit. "De premier heeft duidelijk gemaakt dat de wet-Peeters er komt."

        Dat het overleg over de flexibilisering van de arbeidsmarkt in de Groep van Tien net hierop is afgesprongen, maakt de toekomst van het sociaal overleg er niet rooskleuriger op. "Als de context heel slecht is en blijft dan wordt het alleen maar moeilijker, zo niet onmogelijk voor het sociaal overleg. Dat is zowel voor de regering als de werkgevers belangrijk om hierover na te denken", geeft Leemans nog mee. "Men wil het overleg opsluiten in een heel beperkt speelveld, hierdoor zitten de werkgevers in een zetel en moeten ze weinig moeite doen om proberen te komen tot een overeenkomst. Ze worden heel goed bediend aan de kant van de regering."

        09-10-2016 om 21:05 geschreven door Geldwolven

        0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
        >> Reageer (7)
        08-10-2016
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Premier Michel roept studerende De Crem terug

        Premier Michel roept studerende De Crem terug

        Laat hem toch ginder wij missen hem hier niet ;wel zijn staatsloon afneme

        Nog een bewijs dat ze op vele ministers, parlementariërs, volksvertegenwoordigers, provincieraadsleden, en op tal van nutteloze postjes kunnen afschaffen

        wa doet die eigelijk,buiten zijn zakken vullen . ik vraag mij dat af

        Premier Charles Michel roept staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem terug uit de Verenigde Staten voor de start van het parlementaire jaar. De eerste minister vindt het niet kunnen dat De Crem gedurende enkele weken niet beschikbaar zou zijn voor het parlement, verklaarde de regeringsleider vandaag in de Kamer.

         De CD&V'er volgde zes weken les aan de prestigieuze Harvard Business School, maakte onze krant begin deze week bekend.  De Crem zou daardoor verstek moeten laten tot 27 oktober. Hij heeft daarover twee dagen geleden een brief tot het parlement gericht

        "Dat gaat niet. Ik heb onmiddellijk contact opgenomen met Pieter De Crem en hem gevraagd terug te keren voor de parlementaire rentree", stelde premier Michel voor aanvang van het wekelijkse vragenuurtje. "Ik zal niet nalaten de leden van de regering te herinneren aan hun plicht om beschikbaar te zijn voor het parlement".

        Dat de staatssecretaris tijdens het parlementaire jaar op eigen kosten aan het studeren slaat, schoot bij oppositiepartij Groen in het verkeerde keelgat. "Op deze manier maakt hij zichzelf overbodig. Het parlementaire jaar wordt pas op 15 september afgetrapt. Is het te veel gevraagd om dan op post te zijn? De Crem kan studeren zoveel hij wil, maar dan wel tijdens zijn vakantie", klonk het eerder bij Groen-kamerlid Wouter Devriendt.

        PS-kamerfractieleidster Laurette Onkelinx (PS) had een motie ingediend om de afwezigheid van De Crem aan de kaak te stellen. De tekst werd door de oppositie ondertekend. De oppositie reageerde tevreden op de démarche van premier Michel

        08-10-2016 om 21:26 geschreven door Geldwolven

        0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
        >> Reageer (6)
        07-10-2016
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francken:

        Francken: "Ik ben tegen cordon sanitaire"

        Afbeeldingsresultaat

        En ik tegen De NVA

        Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft herhaald dat hij tegen het cordon sanitaire is dat het Vlaams Belang van de politieke meerderheid uitsluit. "Ik ben net als mijn partij tegen het cordon sanitaire maar vóór het uitvoeren van mijn verkiezingsprogramma", zei hij vanmiddag in De Meulemeester in Debat op vtmnieuws.be.

        Francken ging er voor de eerste keer in debat met Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter. Hoewel Francken tegen het cordon is, beseft hij dat regeren met het Vlaams Belang geen optie is. "Om ons partijprogramma uit te voeren hebben we coalitiepartners nodig en die partijen willen met meneer Dewinter geen zaken doen", zegt hij.

        Volgens Dewinter is de discussie over het cordon geen probleem voor het Vlaams Belang. "Voor N-VA zal het in de toekomst wel een probleem worden. Ze kunnen niet doen wat ze zouden willen doen  maar "het toekomstig probleem van N-VA om uiteindelijk te kunnen omdat ze aan het handje lopen van andere partijen."

        07-10-2016 om 21:30 geschreven door Geldwolven

        0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
        >> Reageer (8)
        06-10-2016
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armoede in Vlaanderen blijft stijgen, weinig verbetering in zicht

        Armoede in Vlaanderen blijft stijgen, weinig verbetering in zicht

        Danku NVA

        rot op

        Armoede in Vlaanderen blijft stijgen, weinig verbetering in zicht

        Met iets meer dan 11 procent blijft het aantal Vlamingen in armoede stijgen. Voor kinderen is het nog erger gesteld want een op de acht groeit op in een gezin dat leeft onder de armoedegrens. Dat blijkt uit de Armoedebarometer 2016 van de organisatie Decenniumdoelen 2017. Met de publicatie van de negende armoedebarometer stelt coördinator Michel Debruyne dan ook vast dat ‘we na negen jaar nog geen stap verder staan.’

        De Armoedebarometer 2016 geeft de cijfers weer voor het jaar 2014. En Decenniumdoelen 2017 ziet de toekomst nog somberder in, aangezien de maatregelen genomen door de regering-Michel en de Vlaamse regering van Bourgeois nog niet opgenomen zijn.

        De Armoedebarometer polst naar het effect van armoede op de gezondheidszorg, de arbeids- en inkomenssituatie, de woonomstandigheden, samenlevingsparticipatie en onderwijs. Uit de ‘zorgwekkende’ cijfers van 2014 blijkt nu dat 11,1 procent van de Vlamingen in armoede leeft. Vorig jaar was dit nog 10,8 procent. Vooral eenoudergezinnen (33 procent) en mensen met een migratieachtergrond (41 procent) behoren tot de risicogroepen. De organisatie, die bestaat uit de verschillende vakbonden en armoedeorganisaties, roept de bevoegde instanties daarom op om de sociale minima op te trekken tot de armoedegrens.

        Alarmerende kinderarmoede

        Meer verontrustend, luidt het rapport, is dat de kinderarmoede blijft toenemen: van 11,2 procent in 2013 tot 11,4 procent een jaar later. Debruyne ziet deze tendens niet veranderen. ‘Voor volgend jaar houden we rekening met een kinderarmoedepercentage van 12 procent.’

        Ook in de gezondheidszorg neemt de kloof tussen arm en rijk verder toe. Meer dan 12 procent van gezinnen binnen de laagste inkomenscategorie zegt de gezondheidszorg uit te stellen.

        In onderwijs en sociale huisvesting werd wel lichte vooruitgang geboekt, al blijft de woononzekerheid groot.

        06-10-2016 om 21:15 geschreven door Geldwolven

        0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
        >> Reageer (10)
        05-10-2016
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sp.a vol in de aanval tijdens debat:

        Sp.a vol in de aanval tijdens debat: "Zo gefixeerd op besparingen dat u geen oog heeft voor de mensen

         

        Septemberverklaring Het debat over de Septemberverklaring in het Vlaams Parlement is woensdag begonnen met een felle confrontatie tussen oppositiepartij sp.a en meerderheidspartij N-VA. Inzet: doen Vlaanderen en de Vlaamse regering het nu goed of niet? Volgens sp.a staart de regering zich blind op het begrotingsevenwicht en heeft ze onvoldoende oog voor de impact van de besparingen en facturen op de mensen. Volgens N-VA mist die kritiek echter "elke geloofwaardigheid" en doet Vlaanderen het wél goed. Minister-president Geert Bourgeois bestempelde de sp.a zelfs als "hypocriet".

        Na een incidentje over Eandis debatteerde het Vlaams Parlement woensdagvoormiddag over de Septemberverklaring die Vlaams minister-president Geert Bourgeois maandag heeft afgelegd.

        Oppositiepartij sp.a mocht de aftrap geven. Volgens fractieleider Joris Vandenbroucke staart de ploeg van Bourgeois zich blind op de cijfers en het begrotingsevenwicht en verliest ze zo de mensen uit het oog. "Uw regering is zo gefixeerd op de cijfers dat ze geen oog heeft voor de mensen. (...) Uw budget lijkt misschien in evenwicht, maar Vlaanderen is dat zeker niet."

        Bovendien is het palmares van twee jaar N-VA-beleid, Vlaams en federaal, zelfs puur cijfermatig niet zo fraai. "Op twee jaar tijd is ons land van de kop van het Europese peloton naar de staart gegaan. De inflatie is bij de hoogste in Europa en federaal kijkt men aan tegen een put van 4,2 miljard euro", aldus Vandenbroucke.

        N-VA-fractieleider Matthias Diependaele ging in tegen die kritiek. Volgens hem schetst de sp.a een te negatief beeld van Vlaanderen en mist de socialistische kritiek "elke geloofwaardigheid". "Als er nog problemen zijn, dan is dat voor groot deel om de puinhopen van socialistisch beleid op te ruimen", sneerde Diependaele. Volgens hem liggen de mensen ook vooral wakker van jobs en kan de regering daar wel resultaten voorleggen.

        Ook minister-president Geert Bourgeois pareerde de kritiek uit socialistische hoek: "U wentelt zich in negativisme. U doet alsof Vlaanderen een economisch kerkhof is. Maar de koopkracht is gestegen, er zijn meer jobs gecreëerd, er zijn meer startende bedrijven en de export zit op ongeziene hoogtes". De Vlaamse regeringsleider deed de sp.a-kritiek af als "hypocriet".

        Sp.a nam ook het anti-radicaliseringsbeleid van de Vlaamse regering op de korrel. Het plan van de regering "loopt mank". "Hoe is het mogelijk dat werkzoekenden in Vlaanderen strenger worden opgevolgd dan teruggekeerde Syrië-strijders?", aldus Vandenbroucke

        05-10-2016 om 22:24 geschreven door Geldwolven

        0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
        >> Reageer (10)
        04-10-2016
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestuurslid N-VA over naar Vlaams Belang: ‘Ik voelde mij bekocht’

        Bestuurslid N-VA over naar Vlaams Belang: ‘Ik voelde mij bekocht

        Ze heeft groot gelijk er gaan er nog verdwijnen bij de NVA hou meer hou liever

        Bestuurslid N-VA over naar Vlaams Belang: ‘Ik voelde mij bekocht’

        Oud-N-VA-partijbestuurslid, Isabelle Pierreux, heeft dinsdagavond de eed afgelegd als gemeenteraadslid in Gooik. Ze verlaat haar oude partij en vervoegt de rangen van het Vlaams Belang. Dat wordt bevestigd door het Vlaams Belang.

        Pierreux zetelde als eerste en enig gemeente en OCMW-raadslid in Gooik. Ze maakte sinds 2006 deel uit van het partijbestuur van de N-VA. ‘De inconsequente houding op communautair vlak en de talloze ingeslikte beloftes brachten haar echter tot het besluit haar voormalige partijdeur achter zich dicht te trekken en voluit te kiezen voor het Vlaams Belang,’ leest de mededeling van het Vlaams Belang.

        ‘Net als vele N-VA-kiezers voel ik mij bekocht. Voor mij is het Vlaams Belang de enige partij die zichzelf trouw is gebleven en zijn rechtlijnigheid heeft behouden’, aldus Pierreux bij haar eedaflegging.

        Van Grieken loofde Pierreux ‘voor haar politieke moed en Vlaams engagement’. ‘Met Isabelle vervoegt een ervaren en principiële politica onze partij. Eigenlijk is ze vandaag politiek thuisgekomen’, aldus Van Grieken in een reactie.

        04-10-2016 om 20:40 geschreven door Geldwolven

        0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
        >> Reageer (9)
        03-10-2016
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is Vlaamse regering van plan

        Dit is Vlaamse regering van plan

        Een bende dieven van ons land

        03-10-2016 om 20:43 geschreven door Geldwolven

        0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
        >> Reageer (9)
        02-10-2016
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benzine weer duurder aan de pomp?

        Benzine weer duurder aan de pomp?

        02-10-2016 om 21:13 geschreven door Geldwolven

        0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
        >> Reageer (8)


        T -->

        Blog tegen de regels? Meld het ons!
        Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!