Deze namiddag een stukje tuingrond klaar gemaakt voor het leggen van stamdoperwten.
Ik heb de zaden van het ras" Calibra ", bij Vreeken's zaden Dordrecht besteld en zijn samen met ander zaad en plantgoed intussen geleverd.
Het betreft hier een zeer fijn, rondzadig erwtje. Zo zoet heeft u ze zelden gegeten staat er op het pakje. Ben benieuwd. Verder schrijft men dat ze ook heel lekker rauw door een salade kan mengen. Gekookt is het erwtje boterzacht en zeer gewild in de franse keuken.
De hoogte is 60/70 cm en na ongeveer 65 dagen na opkomst kan men oogsten.
Wil men fijne en malse erwten eten moet men om de 2 dagen gaan plukken, en de vruchten zo vers mogelijk verwerken. Bij het zaaien moet men rekening houden met het aantal rijen zodat voldoende erwten, in één keer, kunnen geplukt worden .
Als men in februari start( onder vlies) , kan men de volgende 3 maanden(tot eind mei), met tussenpozen van 1 maand, regelmatig en dit tot midden zomer malse erwten consumeren.
Let op! De vogels zijn er gek op.
|