1 kg vastkokende aardappelen geschild, in blokjes 25 gr. boter of 2 el
olijfolie 1 ui gesnipperd 2 rode en 1 groene paprika in blokjes 1
teentje knoflook, gehakt 500 gr. kalkoenfilet in blokjes 1 el
paprikapoeder 1 tl oregano of majoraan 200 ml gezeefde tomaten 1 tl
bouillonpoeder of 1 bouillontablet 125 ml zure room of yoghurt
---------------------------------------------------------
Kook de aardappels 10 minuten voor. Verhit de boter of olie in een braadpan
en bak hierin de ui en alle paprika 3 minuten. Voeg de knoflook toe.
Schep de kalkoen erdoor en roerbak 5 minuten. Doe dan de aardappels erbij en
bak ze 3 minuten mee. Voeg de paprikapoeder, oregano, gezeefde tomaten en
bouillonpoeder toe.
Stoof de goulash met het deksel op de pan circa 15 minuten. Roer het gerecht
af en toe om. Breng de goulash op smaak met zout en peper. Neem van de
warmtebron en roer de zure room erdoor.
|