Over geen enkele godsdienst bestaat zoveel verwarring als over de Islam. Het grote aantal controversiële onderwerpen maakt dat de man in de straat, of hij nu moslim is of niet, totaal het noorden kwijt is.

In 2004 werd in Spanje een Imam veroordeeld wegens het publiceren van een boek waarin hij schreef hoe een man zijn ongehoorzame vrouw moet slaan. Zie deze link:

MADRID – Een rechtbank in Barcelona heeft een imam van Egyptische origine tot vijftien maanden cel veroordeeld omdat hij in een boek richtlijnen heeft geschreven voor echtgenoten die hun vrouwen willen slaan. Als een ‘opstandige vrouw’ na ’serene dialoog’ en lichte straffen nog niet wil luisteren is een dunne stok geoorloofd. De imam betoogde dat het meeste wat in zijn boek staat zo uit de koran komt. De rechter vond dat Spanje niet ‘de Arabische woestijn van veertien eeuwen geleden’ is.

Hoe kan zoiets gebeuren? Hoe kan een man die zijn leven besteedt aan het studeren en prediken van de Islam, beweren dat de Islam geweld tegen vrouwen toelaat? Iedereen weet toch dat de Islam vrede predikt en een grote mate van respect heeft voor vrouwen!
Meer lezen op:
dutch.faithfreedom