Inhoud blog
  • Lode Echelpoels
  • Patrick Lievens
  • Legend Spa
  • Beurs Maastricht
  • rallyfilmpjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    toekan
    blog.seniorennet.be/toekan
    Mijn favorieten
  • etiennewillems
  • wrcke rallyfilmpjes
  • oudecrossmotoren
  • historicmotorraces
  • crossertje
  • rally kris cools
  • RALLY IS NOT A CRIME
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vlaanderen_vrij
    blog.seniorennet.be/vlaande
    Mijn favorieten
  • historicrally's

    23-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rallyrijders met een hart !
    Dat rallyrijders en organisatoren niet alleen oog hebben voor hun glimmende bolides en pk-krachtige motoren, bewijst de actie opgezet door autostal Atlantic , één van de grootste Vlaamse renstallen en AC Targa Florio ,organisator van ondermeer de Ypres Westhoek Rally.
    Onder actienaam, Met een kloppend hart van start tot finisch willen deze clubs het Olivia Hendrickx Researsch Fund ondersteunen. Dit fonds werd in 1999 opgericht door de ouders van de toen 2 jarige Olivia, die plots getroffen werd door een hersenstamtumor. er werd intensief gestreden voor haar leven, doch de bestaande therapieén bleken ontoereikend. In april 2000 overleed Olivia.De ouders waren in contact gekomen met de wereld van de medische wetenschap en aarzelden dan ook niet om financiele steun te verlenen aan het vitaal belangrijke wetenschappelijk onderzoek.Het was voor hun onaanvaardbaar te moeten vaststellen dat in feite onderzoekers,behoudens de universitaire begeleiding,geheel afhankelijk zijn van subsidies.Op initiatief van de ouders werd besloten tot de oprichting van het fonds dat de naam draagt van hun overleden dochtertje.Het Olivia Hendrickx Researche Fund wil het wetenschappelijk therapeutisch onderzoek naar kanker in Belgié ondersteunen.Via de ingezamelde fondsenwerkt het Research Fund in de eerste plaats mee aan de verfijning van het basiskankeronderzoek, de ontwikkeling van het tumorvaccin en de financiele bijstand aan patienten.Op dit ogenblik gaat in eerste instantie de steun uit naar Professor Dr.Stefaan Van Gool van de K.U.Leuven,in het onderzoek naar nieuwe kankertherapieén vanuit de kinderoncologie.
    Door ondermeer een stickerverkoop en tal van andere initiatieven willen autostal Atlantic, onder aanvoering  van voorzitter Danny Debruyne en secretaris Freddy Hindryckx, en A.C.Targa Florio, onder leiding van Andre Bostyn, hun medewerking volop verlenen aan dit nog enigszins onbekend maar levensnoodzakelijk fonds.
    De actie zal zowat aan bod komen in alle autosportwedstrijden.Op de assistentiestand van autostal Atlantic zult U steeds uw goed hart kunnen tonen en het laatste nieuws vernemen over de actie.Zondag 17 juni,vind dan in en rond de tent van A.C.Targa Florio op de grote markt van Ieper een benefiet namiddag plaats.apotheose moet dan volgen op zondag 23 juni,wanneer om 21u30 op het eindpodium van de Ypres Westhoek Rally het integrale bedrag zal overgemaakt worden aan de mensen van het Olivia Hendrickx Reseach Fund   www.olivia.be
    Vanaf de rallysprint van Moorslede zullen heel wat rijders hun rallywagen tooien met de sticker van de steunactie.
    Ook rallypiloten beseffen dat de steun aan deze actie van groot belang is.
    Info: facilities@ypresrally.com 
    Of via de organiserende clubs  www.autostal-atlantic.be of www.ypresrally.com

    Giften zijn steeds welkom op rekening nr 850-0275959-89 met vermelding rallyrijders met een hart.De sticker is te koop voor de prijs van 5 euro, bestellen kan door een mailtje te sturen naar steunactie@autostal-atlantic.be met vermelding van naam en adres

    De organiserende verenigingen danken u alvast voor de milde steun.

    23-03-2007 om 19:15 geschreven door morris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onafankelijk autosportforum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het nieuwe onafankelijk autosportforum is nu één week oud en draait reeds op volle toeren.
    Er zijn al 185 leden die heel regelmatig posten op dit prachtige forum, waar men terecht kan voor alles wat met autosport te maken heeft, van F1, circuit, Rally binnen en buitelandse wedstrijden en Rallycross.
    Gisteren kreeg ik de vraag via email of ook karting aanbod kwam, maar voorlopig staat dit er nog niet op, maar wat niet is kan nog komen.

    De beheerder Digibyte van dit forum verdient eigenlijk een pluim voor wat hij in een heel korte periode in elkaar heeft gestoken.
    Sponsors zijn trouwens nog altijd welkom en dit kan reeds vanaf een heel klein bedrag. Via het forum kan kontakt opgenomen worden met de beheerder, digibyte

    Forum: www.autosportforum.be

    22-03-2007 om 18:24 geschreven door morris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Moorslede Thys- Debusschere Mini Cooper
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Verslag rallysprint moorslede team Dieter Thys- Emeric Debusschere

    We keken uit naar onze eerste uitstap sedert de Omloop van Vlaanderen vorig jaar.
    Wegens het opstarten van een eigen zaakwas rally rijden de laaste tij niet echt een prioriteit meer. daarom ook dat onze honger groot was om eindelijk eens de rallysprint van Moorslede te rijden. (onzeeerste deelname in 2004 eindigde al in de eerste verkenning door een versnellingsbak die het toen begeven had)

    Tijdens de eerste Kp moesten we starten midden in wolkbreuk.
    Grip vinden met onze kleine 10 duims wiekekes was dan ook niet van de poes. We moesten halsbrekende toeren uithalen om de Mini gewoonweg op de baan te houden.
    het profiel in onze banden was gewoonweg niet aangepast aan zo'n weersomstandigheden. Het duurde dan ook maar een km of 3 tot we de met de puurste vorm van aquaplaning te maken kregen. Bij het uitkomen van een vlotte linkse bocht lad de weg vol water. We verloren alle grip,  de achterkant brak uit, we probeerden nog te corrigeren, maar het was te laat. We gleden op de 4 wielen in een veld dat lager gelegen was dan de baan. De Mini zat vas in de modder. Gelukkig stonden daar een paar mensen om te helpen duwen. Alvast bedankt aan die mensen die ons 150 meter door de smurrie hebben geduwd. Zonder hen was het ongetwijfeld over en out geweest voor ons.
    Gevolg: De allerlaatste tijd algemeen, en alle hoop op een goed resultaat verloren natuurlijk!
    We hebben dan maar beslist om ten volle aan te vallen in de volgende kp's enkel en allen om een goede tijd algemeen in de reeksen te realiseren.
    En dit is ons wonderwel zeer goed gelukt.
    Tijdens de 2de kp was het parkoers grotendeels opgedroogd zodat we er voluit voor konden gaan. alle remzones, bochten, waaiers werden bijna aan 100% afgewerkt. We wisten aan de finish meteen dat onze tijd zeer goed zou zijn. 5.58 . Goed voor een 26ste tijd algemeen, op dan nog meer dan 120 wagens in koers. Iets wat wij voor de start zelfs niet van durfden dromen.
    We lieten verschillende dikke auto's achter ons met de onze kleine Mini.
    In de 3de kp maakten we nog een klein foutje, maar toch konden we onze snelste tijd evenaren.
    de 4de kp werd jammer genoeg in een sneeuw-regenbui afgewerkt zodat een kanontijd er niet meer inzat.
    Van deze rallysprint onthouden we enkel onze sterke prestatie en de verschillende schouderklopjes van collega piloten en supporters.Vooral de felicitaties van niemand minder dan Andy Lefevere en Yannick Bodson deden eventjes ons hart sneller kloppen.Dat is de reden waarom we ooit met de rallysport zijn begonnen... 
    Dank aan alle vrienden, supporters, sponsors en organisatie voor deze mooie dag.

    veel sucses Dieter en tof rallyseizoen toegewenst Nelly&Morris 

    Foto: Ieper 2007 Dieter & Emeric

    21-03-2007 om 21:38 geschreven door morris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moorslede veel opgave's en sorties
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De eerste rallysprint van het nieuwe seizoen 2007 in West-Vlaanderen liep vor vele deelnemers op een sisser af. Er waren talrijke opgave's door technische mankementen, zoals Paul Lietaer, Nicolas Leune, Yanick Bodson, Renaud Verreydt, ook Wim Soenens gaf vlak voor de start forfait na het ongval van zijn echtgenote Cindy Cokelaere, die met de Chevrolet Kalos van Caen rallysport  frontaal op een paal knalde aan een snelheid van ongeveer 80 per uur.
    Volgens insiders zou haar helm niet goed vastgemaakt zijn geweest en kwam in de remzone die voor haar ogen neergeklapt zijn?
    De impakt moet toch een enorme klap zijn geweest, gelukkig is er een stevige rolbeugel en goede gordels in de wagen voorzien.

    Foto: De Chevrolet Kalos van C.Cokelaere

    20-03-2007 om 18:39 geschreven door morris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (16 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moorslede M.Debackere & Vandoorne aan de winst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De rallysprint van Moorslede die gisteren gereden werd kende een chaotisch verloop.
    Door het slechte weer was de omloop herschapen in een gladde en vettige boel en waren er veel sorties en opgave's. Bij één van de sorties was de echtgenote van de Bmw rijder Wim Soenens betrokken , Cindy Cokelaere reed met de Chevrolet Kalos van Caen Rallysport en zou frontaal op een paal zijn terecht gekomen en gekwetst zijn geraakt aan knieén en borst.
    De winnaar (winnares) werd snelle West-Vlaamse Melissa Debackere met een Toyota Celica, tweede werd de heroptredende tuner John Deconick met een Mistsubischi Evo 9 voor Peter Desmet met de Toyota Corolla WRC.

    Bij de Historic's stond geen maat op Belgisch kampioen Geert Vandoorne in een Ford Esccort MK1, hij won de wedstrijd voor Mario Vantieghem met de mooie Bmw 2002Tii, en derde werd Peter Lemahieu Escort MK1.

    Foto: De heel mooie Bmw van Nicolas Leune

     

    19-03-2007 om 12:13 geschreven door morris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (13 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    BEZOEK OOK ETIENNEWILLEMS TOFFE NOSTALGIE OUDE MOTO'S

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!