xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
* Recepten met verwarmde honing.
* Honingsoufflé.
Dit is een soufflé die niet in de oven gemaakt hoeft te worden, eenvoudig maar lekker.
Gebruik 4 eieren, 1 dl slagroom, 6 eetlepels honing.
Splits de eieren sla het eiwit stijf. Klop de slagroom op.
Roer de eierdooiers los met de honing en verwarm au-bain-marie tot het mengsel is ingedikt.
Vooral niet laten koken. Laat afkoelen en dan eiwit en room erdoor scheppen.
IJskoud opdienen, eventueel besprenkeld met wat gehakte nootjes.
* Kwark-honingkoek.
Gebruik 125 gr. Boter, 200 gr honing, 3 eieren, 125 gr.magere kwark, geraspte schil van een citroen, 100 gr. Rozijnen, 12 bittere amandelen ( gehakt ), 400 gr. Volkorenmeel, een zakje bakpoeder en 1/8 liter melk.
De boter, honing en eieren schuimig kloppen.
Kwark, citroenschil, rozijnen en gehakte amandelen er doorheen roeren.
Melk en bakpoeder vermengen, afwisselend honingmengsel en melk erdoor roeren.
Een ingevette cakevorm met het mengsel vullen en in een voorverwarmde oven ( 175° ) op het onderste rooster plaatsen, ongeveer 50 tot 60 minuten bakken.
Deze koek is het lekkerst als hij nog één dag heeft gestaan.
![](http://images.google.be/images?q=tbn:_GGVRibihUrJjM:http://media.nasaexplores.com/lessons/03-040/images/honey.jpg)
|