Er komt een honderd-jarige man bij de dokter; Hij zegt: " Dokter, ik ben 100 jaar oud, maar ik loop nog steeds achter de vrouwtjes aan." Zegt de dokter: " Maar Mijnheer, dat is toch mooi. Wat is het probleem dan toch ?". Antwoordt de man: " Ik weet niet meer waarom..."
Wij zijn een fortuin waard!! We hebben zilver in onze haren, Goud in onze tanden, En gas in onze darmen, stenen in onze nieren, Lood in onze schoenen, En kalk aan onze nagels, Staal in onze heupen, En elastiek in onze knieën.
Vol met medicijnen lijken we wel op goudmijnen. Een mens met zoveel mineralen Zal het jaar 3000 wel halen... Daarom gaan we fier door het leven, Nemen kritiek op als een spons. Want door bovengenoemde rijkdom Drijft de economie op ONS!!!
Een Belg is met vakantie in Schotland. Tijdens een wandeling ontmoet hij een schaapherder met een grote kudde schapen. De Belg vraagt aan de herder: " Als ik raad, uit hoeveel schapen jouw kudde bestaat, mag ik er dan een hebben ?" " Ja hoor " zegt de herder, waarop de Belg zegt:" 167 stuks ". Dat is precies goed. De Belg bedankt de herder, zoekt een mooi schaap uit, en loopt weg met het dier over zijn schouder. De herder rent achter de Belg aan, en vraagt: " als ik raad, uit welk land jij komt, mag ik dan mijn hond terug ?"
Het Generatiepact. Inactieve 55-plussers. De onbetaalbaarheid van ons pensioenstelsel. Het ineenstorten van onze sociale zekerheid. Het zijn allemaal brandend actuele termen die er ons geregeld op attent maken dat ons land geconfronteerd wordt met een gigantische maatschappelijke vloedgolf: de vergrijzing. Maar wat houdt de vergrijzing nu precies in? Wat zijn de maatschappelijke en budgettaire gevolgen van het fenomeen? Blijven de pensioenen nog betaalbaar? Om u op weg te helpen een antwoord te vinden op deze prangende vragen, stelde de redactie van Politics.be een dossier samen waarin de belangrijkste aspecten van de vergrijzing worden belicht. We hopen dat het u meer inzicht kan bieden in de verscheidene facetten van deze ingewikkelde problematiek.
Beste lezer, druk op de rode tekst om het dossier te openen.
De etalages stralen in de straten en de versiering wiegelt in de wind. Vanwege de geboorte van het Kind propt iedereen garnalen in tomaten,
Wat is de wereld ziek! We moeten het weer horen. Maar met wat engelenkoren en met wat Anton Pieck Komt iedereen het door. Met whisky en Campari wordt het weer januari.
(Jos Brink, Prettige kerstdagen en gelukkig nieuwjaar! (fragm.), Op weg naar Bethlehem, blz. 22)
De jogger is ongeveer zo groot als een mens. Hij loopt ook op twee poten, maar dan héél anders. De drang tot overleven die elke soort kenmerkt heeft bij de jogger namelijk een bizarre vorm aangenomen. Op de hielen gezeten door de angst probeert de jogger op een sukkeldrafje de dood voor te blijven. Ondertussen ziet hij ruimschoots kans andere bosgebruikers door plotseling opduiken vanachter boom en struik de stuipen op het lijf te jagen.
Het is voor bij en mug zowat bekeken Ook wesp en vlieg en vlinder zijn benauwd En onder kevers hoort men ronduit spreken Van emigratie naar de verste streken
Het is rampzalig, wat men hier aanschouwt Een hele diersoort beeft en zucht en rouwt Het blij gezoem, het vakbekwame steken Ja, zelfs de paringsdrang is sterk verflauwd
Wij mensen zijn een vloek voor het insekt Wij nemen steeds meer vogels in bescherming Die eten vlinder, kever, vlieg en mug En wesp en bij - die kennen geen ontferming En geven hoogstens vogelmest terug Die straks de aarde metershoog bedekt