Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    20-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is alweer zaterdag....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, het is alweer zaterdag, zoals steeds, wens ik alle bezoekers van mijn blog een rustig en bommenvrijes weekeinde. De bommenattentaten schijnen overal in de wereld massaal toe te nemen, niet alleen in Boston. Zoals ik reeds in mijn vorig artikel schreef, zijn het steeds weer moslims die de dood en de verminking van vele onschuldigen op hun geweten hebben. Ik schreef in mijn vorig artikel, dat er geen gematigde moslims zijn en dat is duidelijk, als een moslim gematigt wil zijn, moet hij noodzakerlijker wijs zeer vele bladzijden uit de koran scheuren, alle bladzijden die oproepen tot haat tegen anders gelovigen en nietgelovigen. Dat doet echter geen enkele moslim, want dan zou hij geen moslim meer zijn en dan wordt hij door de imams als ketter en ter dood veroordeeld. Daarom zijn er geen gematigde moslims, wie de koran veroordeeld, is geen moslim meer.
    Dat het in onze westerse beschaving zo ver kon komen hebben wij de linkse pocopolitiekers te verdanken, zowel in Amerika als in Europa. En het stemvee heeft deze volksverraders steeds weer geloofd en hen hun stem gegeven tot ze nu ofwel door hun dode vrienden en kenissen, of levenslang verminkten de naakte waarheid zien.
    Ik zeg het nogmaals, gematigde moslims zijn er niet en daarom moet in heel Europa deze moslimwaanzin radicaal verboden worden en moeten alle moskeeën gesloopt worden en alle imams, zonder uitzondering naar hun thuisland vervracht worden. Er zijn geen gematigde imams, zij prediken alle de onverkorte koran.
     
    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    16-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn mening.. vervolg.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Natuurlijk probeer ik te begrijpen, dat Geert mijn mening over de naar Syrië vertrokkenen geradicalizeerde moslimjongeren te grof vind, maar ik neem er geen woord van terug.
    Ik geef te bedenken, dat deze jongeren naar Syrië zijn vertrokken om daar mensen, die een andere mening hebben als zij te doden. Wie andere mensen, die men nog nooit gezien heeft wil doden, verdient niet anders als zelf gedood te worden want deze geradicalizeerde wilde beesten zijn een gevaar voor de samenleving. Als deze wilden naar ons land zouden terugkeren, zullen zij niet aarzelen ook hier mensen die een andere mening hebben als zij te doden en daarom wens ik, dat zij niet zullen terugkeren en dat zij alle naar hun denkbeeldige moslimhemel mogen vertrekken.
    Het is nu werkelijk allerhoogste tijd, dat men eindelijk het haatboek koran in onze samenleving gaat verbieden en alle die deze haat prediken, en dat zijn alle imams, zonder uitzondering naar hun thuisland gaat vervrachten, gematigde moslims zijn er niet. Overal ter wereld waar er onlusten zijn, worden deze door moslims veroorzaakt, de islam is een gevaar voor elke geciviliseerde samenleving en onverenigbaar met democratie.

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    14-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn mening....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het gepalaver van de drie burgemeesters over de radicale moslimjongeren gaat mij op de wekker, zij voelen zich wel zeer belangrijk maar ze weten niet eens waarover ze praten.
    Wat mij betreft, mogen er zoveel mogelijk radicale moslimjongeren naar Syrié vertrekken, hoe meer hoe liever en hopelijk komen ze niet meer terug dan zijn we er hier eindelijk van verlost, ik wens ze allen veel plezier met de maagden in allahs hemel.
    Ik ben verbaasd, dat er op deze wereld nog zoveel ideoten rondlopen die in een denkbeeldige god geloven. De enige juiste remedie, maar dat durven deze drie onwijze burgemeesters natuurlijk niet zeggen, is, de koran en de islam radicaal verbieden en alle imams terug naar hun thuisland vervrachten.

    Kartuizer.




    >> Reageer (7)
    13-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al weer een week ouder geworden....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, we zijn al weer een week ouder geworden en hopelijk ook een beetje wijzer.
    Ik wens alle bezoekers van mijn blog een aangenaam en zorgenvrij weekeinde. Van allochtonen zullen we wel geen last meer hebben, want die zijn er officieel niet meer, maar voor zandbakmannen moeten we toch wel op de hoede blijven, die zijn niet zeer vredelievend. Vooral bij de méér als twintig graad, die we als ik voor éénmaal de weerberichten geloven mag te verwachten hebben, worden zij zeer gevaarlijk. Dus, opgepast op terrasjes. Ook de zakkenrollers, de kettingtrekkers en de handtastrekkers worden bij het warmer wordende weer zeer aktief, dus geen gouden kettingen en geen handtassen en de portemonee in de broekzak en niet in de achterzak want anders heb je het zelf gezocht! We leven hier volgens de politiekers wel in een zeker en gevaarvrijes land, vooral nu ze de allochtonen afgeschaft hebben, maar je weet maar nooit.

    Groetjes,
    Kartuizer.


     


    >> Reageer (1)
    11-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele korte bemerkingen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bart De Wever is tot de conclusie gekomen, dat hij over enkele jaren burgemeester zal zijn van een totaal verpauperde stad die vol zit met armoedzaaiers. Tot deze conclusie was ik al twee jaar geleden gekomen en ik ben waarachtig niet de tweede slimste mens van woestijnvis. Zelfs wie amper tot tien kan tellen heeft dat zien aankomen, de meerderheid van de huidige bevolking van Antwerpen bestaat uit vreemdelingen die niet (willen) werken en moslims die kindjes kweken als de konijntjes en op kosten van de nog weinige echte Antwerpenaren leven, de OCMW-kassen zijn nu al leeg en als de laatste echte sinjoren uit Antwerpen zullen vertrokken zijn blijven er alleen maar armoedzaaiers over. Antwerpen is ten ondergang gedoemd zoals de rest van dit onzalige belgenland en heel Europa.

    De kranten worden steeds ongeloofwaardiger, de ene dag leest men, dat vele belgen in armoede leven en amper kunnen rondkomen. Enkele dagen later lezen we dan dat de belgen de rijkste mensen van Europa zijn. Mijn simpele conclusie; wat we vooral niet mogen geloven, is dat wat in de kranten staat.

    Tot slot nog een verontschuldiging aan de bezoekers van mijn blog, ik woon nu vierentwintig jaar in de Duitstalige gemeenschap en mijn dagelijkse omgangstaal is dus Duits, ook mijn computer is op de Duitse taal afgestemd. Maar ik ben er trots op dat ik mijn Nederlandse taal niet verleerd heb en toch gebeurt het af en toe dat ik in mijn berichten een Duits woord schrijf, zoals gisteren in mijn antwoord aan mijn vriend Victor, het juiste Nederlandse woord is, het machanisme van de stoel, en niet het mechanismus. Ik hoop, dat de lezers van mijn blog mij deze fouten zullen willen vergeven.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    10-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kartuizer groet U......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn goede vriend Victor stelde mij in zijn laatste reactie enkele vragen, ik heb even getwijfeld of ik deze vragen nu in een persoonlijke mail of op mijn blog zou beantwoorden en uiteindelijk besloot ik ze toch op deze blog te beantwoorden.
    Victor vraagt mij waarom ik deze bureaustoel niet reeds vroeger had gekocht, de oorzaak daarvoor is, dat ik bij afnemende lichamelijke krachten een zo zwaar karton met de onderdelen voor deze stoel, niet meer zonder hulp in mijn auto kan vervrachten. Daar ik echter geen misbruik wil maken van de hulpvaardigheid van vrienden en kennissen heb ik deze koop steeds weer uitgesteld. Maar nu kon het niet meer anders, het mechanismus van mijn oude stoel liet het afweten en ik was al enkele keren tot op bodem gezakt. Al vierentwintig jaar heb ik een uitstekende verhouding met mijn huisbaas, de man is twintig jaar jonger als ik en ik word op één mei aanstaande zevenenzeventig, en hij komt elke zondag even langs om te vragen of ik hulp nodig heb, toen hij begin April langskwam heb ik hem gezegd dat mijn bureaustoel aan vernieuwing toe was, en enkele dagen later kwam hij dan met de nieuwe stoel, die we samen gemonteerd hebben. Hij is het ook, die de grote voorraad houtbriketten uit Duitsland aan een zeer voordelige prijs, voor mij gehaald heeft en deze hier zuiverlijk gestapeld heeft. Zo is dat met die stoel, nu zit ik hier gemoedelijk en warm voor mijn computer door de liefdevolle hulp van een man die aan dit huis maar een huur van 175 euro per maand opstrijkt. Geloof mij, lieve lezers, er zijn in deze wereld ook nog goede en edele mensen.

    NB. Zo even hoorde ik in de Duitse berichten, dat Allah het niet zo goed meent met Iran, hij liet daar de aarde weer beven met alle gevolgen vandien, met de atoomcentrale zou zogezegd alles nog in orde zijn.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    09-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn nieuwe bureau-stoel.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn nieuwe bureau-stoel is vandaag aangekomen, natuurlijk had ik hem in Duitsland gekocht, daar is de BTW maar 19 %, ik let steeds op de kleintjes. Het heeft wel een paar uur geduurd eer hij gemonteerd was, maar dat hebben we dan uiteindelijk tot een goed einde gebracht ook zonder extra studies.
    Ik heb nog nooit zo confortabel voor mijn computer gezeten als nu en wat kan men nog meer wensen, nu kan het bloggen ook in mijn oude dag zonder problemen verder gaan, met mijn oude stoel, die inmiddels al dertig jaar oud was, was dat de laatste tijd niet meer zo aangenaam. Nu zit ik hier als een vorst, het is wel geen troon of een heilige stoel, maar ik zit er gemakkelijk in en niemand zal mij deze stoel afhandig maken, hij heeft ook maar 6O euro gekost.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    06-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kort wederwoord......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hartelijk dank Gina voor de tip, ik heb de lekkere Jafas teruggevonden. Vele jaren geleden, toen ik nog in Antwerpen woonde, kocht ik ze bij een Joodse kruidenier en die had ook de zoete Israelische wijnen, maar zulke winkeliers zijn er hier jammer genoeg niet.

    Ook jou Marnix, hartelijk dank voor de tip, maar de Spaanse Bonis zijn echt niet te vergelijken met de Israelische Jafas.

    De ideoten, die de Israelische producten onder invloed van de islam boycotten zijn de nieuwe nazis, "Kauf nicht bei Juden!" Ik had het niet voor mogelijk gehouden, dat dit in het jaar 2013 nog mogelijk zou zijn, de geschiedenis herhaalt zich.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    05-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier ben ik weer.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Natuurlijk heeft geen enkele lezer mijn aprilgrappen serieus genomen, de lezers van deze blog zijn tenslotte niet te vergelijken met de reageerders van onze pocokranten.

    Ik ben overal op zoek naar de lekkere sappige Israelische sinaasappels en ik kan ze nergens vinden, is er iemand die mij een tip kan geven?

    Dromen worden soms werkelijkheid, ik droomde toch enkele dagen geleden, dat houten Flup zijn hefschroefvliegtuigje (goede Nederlandstalige benaming voor helicoptertje), nu las ik vandaag in de krant, dat hij dat ding werkelijk verkocht heeft. Of hij de oprengst aan de staatskas geschonken heeft, weet ik niet maar de Coburgers kennende houd ik dat voor onwaarschijnlijk.

    Toen ik een jaar geleden in deze blog schreef, dat de opwarming van de aarde onzin is, maar dat we in werkelijkheid een nieuwe ijstijd tegemoet gaan, hielden enkele lezers dat voor ongeloofwaardig. Nu echter beginnen we het langzaam te voelen, dat is een natuurlijk gebeuren dat niets te maken heeft met CO2 uitstoot. De jaargetijden veranderen, dat heb ik eens ergens gelezen, maar ik zeg nu niet waar. Ben benieuwd wat de politiekers nu gaan verzinnen om ons het geld uit de zakken te halen.

    En, neem het mij niet kwalijk maar ik kan het niet laten, de buikomvang van Franciscus I. getuigt niet van eenvoud.

    Groetjes,
    Kartuizer.




    >> Reageer (2)
    01-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om zich gevaarlijke honden van het lijf te houden, krijgen de postboden in de Duitstalige Gemeenschap voortaan een korfje met worstjes mee op hun ronde. Om te verhinderen, dat de postboden deze worstjes zelf zouden eten, zijn ze gevuld met Chappie.

    Om eindelijk het gat in de begroting te kunnen dichten, heeft de regering Di Rupo besloten het atomium aan de meestbiedende te verkopen, twee milliard moet het tenminste opbrengen, een Arabische sjeik heeft zich al als potentiele koper gemeld, hij wil er koranscholen en moskeeén in onderbrengen.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    30-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen 2013.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een vrolijk paasfeest.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    28-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vreemde Vaticaanse lichaam met de twee hoofden.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het witte donderdag en de nieuwe paus Franciscus zal met veel tamtam de voeten gaan wassen in een jeugdgevangenis. De hele pocopers zal er wel vol van staan. Mijn achterdocht bij de keuze van deze nieuwe paus begon te rijzen, toen de pocopers hem niet genoeg kon prijzen, toen dacht ik, als de vos, de pocopers, de passie, preekt, boer let op uw kippen! De nieuwe man in het wit werd als hoofd van de katholieke kerk overal geprezen. Een lichaam echter dat twee hoofden heeft, is een misbaksel. Het ware hoofd van het lichaam, de Christelijke Kerk, is Christus. De ware Christenen zijn zij, die volgens de leer van Jezus de Nazarener leven, die Zijn leer van zachtmoedigheid en vredelievendheid tot hun levensfilosofie maken. De eerste hierarch van het Vaticaanse rattennest zal dan Pasen met veel tamtam de zegen Urbi et Orbi geven, ik vraag mij af welke zegen dat zal zijn, nadat hij na zijn recente uitspraak dat ook de Moslims dezelfde God als de Christenen aanbidden en daardoor het dogma van de Heilige Drievuldigheid verloochende, de priester zegent toch steeds in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest, deze zegen zal dan wel een hele andere zijn!
    Ik kom hoe langer hoe meer tot de overtuiging, dat deze Franciscus een volleerde toneelspeler is, die met zijn gespeelde nederigheid vele goedgelovigen op een enorm dwaalspoor zal brengen.

    Kartuizer.



    >> Reageer (1)
    27-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeten uit osbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De lezers van mijn blog weten ondertussen, dat ik een onverbeterlijke dromer ben. Nu had ik vorige nacht een zeer mooie droom;
    De overgewichtige loodgieter uit Vilvoorde had besloten, de helft van zijn eveneens overgewichtige vermogen aan de belgische schatkist te schenken, hij besloot tevens ter navolging van De Wever aan een vermageringskuur te beginnen. De Gucht sloot zich onmiddelijk daarbij aan en besloot ook de helft van zijn vermogen aan de schatkist te schenken. Ook de Coburgers besloten deze beide voorbeelden te volgen, zij verkochten hun plezierbootje en schonken de opbrengst aan de schatkist, ook taaie Flup deed zijn duit in het zakje en verkocht zijn hefschroefvliegtuigje en schonk de opbrengst aan de schatkist. De marinemelker besloot zijn jaarlijkse dotatie voortaan aan de schatkist te schenken. En, tante Fabie besloot eveneens haar armzalige dotatie  aan de schatkist te schenken. Ook de belgische vakbonden deden een flinke duit in het zakje, zowel de rode als de zwarte, zij besloten eveneens de helft van hun veel te groot kapitaal aan de schatkist te schenken. Di Rupo kreeg bij al dat goede nieuws een hartinfarkt met als gevolg dat er een nieuwe regering moest gekozen worden. Tot daar mijn droom.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    24-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe Vaticaanse theologie....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Christenen en Moslims aanbidden dezelfde God, verkondigde de nieuwe paus Franciscus. Met deze uitspraak loochende hij het dogma van de Godheid van Christus en het dogma van de heilige drievuldigheid, Vader, Zoon en heilige Geest één God. De Roomse paus bevestigt met deze woorden, wat ik in deze blog reeds herhaaldelijk schreef, dat ook het Christendom maar een sprookje is, dat men naar believe kan aanpassen. Wat ik hem echter kwalijk neem is, dat hij het vredelievende Chistelijke sprookje op gelijke voet stelt met het bloeddorstige wreedaardige Islamsprookje. Enkele weken geleden schreef ik in deze blog, dat de nieuwe man in het wit geen zegen zou worden voor de (nog) gelovige Katholieken en ik schijn daarin gelijk te krijgen.

    Kartuizer.


    >> Reageer (6)
    23-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weken vliegen voorbij......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, de weken vliegen voorbij, en wij worden elke week een week ouder en hopelijk ook wijzer. Alhoewel de lente nog steeds niet in het land is, wens ik alle bezoekers van mijn blog een prettig en aangenaam weekeinde.
    Ik heb de lezers van deze blog al eens aangeraden voldoende baar geld in huis te halen, wat nu op Cyprus gebeurd, kan ook bij ons gebeuren, de gieren van de EUSSR zijn tot alles in staat, het woord diefstal is voor hen een vreemd woord, zij graaien waar ze graaien kunnen en nu maken ze zich op om de bankrekeningen van de Europeanen te plunderen. Wat we echter in de oude zwarte sok hebben, kunnen zij ons niet wegnemen.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    22-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arm Vlaanderen.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De tuinkabouter, die het Vlaams parlement voorzit, die echter liever Waal als Vlaming zou zijn, heeft het weer eens gezegt, andere landen moeten een voorbeeld nemen aan de belgische compromissen. Als deze compromissen ook een rol zullen spelen na mei 2014, verwacht ik niet veel heil voor de republiek Vlaanderen, maar we hebben natuurlijk een Vlaamse ministerpresident die over Vlaanderen en het welzijn van de Vlamingen waakt. Ik geloof al lang niet meer in fabeltjes en zeker niet in het geleuter van tuinkabouters.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    21-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals groeten uit ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Men mag een brief nooit met ik beginnen, heb ik vroeger op school geleerd. Dat doe ik dus ook niet, maar ik zou kartuizer niet meer zijn, als ik niet op de laatste reacties zou reageren, daar ga ik dan;

    Tegen mijn vriend Victor wil ik aanmerken, dat een regering die een staatshoofd kan benoemen, dit staatshoofd als het moet ook weer deze functie kan ontnemen, dus niet stenigen of ophangen, dat is toch democratie, of zie ik dat verkeerd?

    Tegen mijn vriend Jean wil ik aanmerken, dat een vrij en onafhankelijk Vlaanderen wel een staatshoofd zal moeten hebben, in een republiek noemt men dit staatshoofd president, ook dat is een titel, zoals minister en burgemeester ook titels zijn. In het onafhankelijke Vlaanderen zullen deze titels ook wel blijven bestaan. Wat ik wel belangrijk vind, is dat het Vlaamse staatshoofd tot in de vijfde generatie van Vlaams bloed moet zijn, anders zou de Vlaamse Republiek wel eens een Marokkaan of een Turk als staatshoofd kunnen krijgen, deze maatregel zou ook voor de ministers en de burgemeesters moeten gelden.

    Gina begrijpt tenminste de symboliek die ik met de naam Graafschap Vlaanderen beoogde, een vergelijk met het Groot Herdogdom is echter niet juist, omdat de titel niet erfelijk zou geweest zijn, ik wou Vlaanderen tot iets edelers maken als een doodgewone republiek. Hartelijk dank Gina.

    Tegen mijn oude vriend Lucky9 wil aanmerken, dat de repulieken Duitsland en Frankrijk wel echt geen voorbeeld zijn. Beiden zijn reeds een voorbeeld van een bananenrepubliek geworden, als men dagelijks de Duitse en de Franse politiek volgt blikt men wel een beetje dieper door. Ik hoop dat het in een onafhankelijk Vlaanderen anders zal zijn, alhoewel ik daar mijn twijfels heb, want ook onder de huidige Vlaamse politiekers zitten er heel wat graaiers.

    Natuurlijk heeft mijn vriend Marnix gelijk, de middeleeuwen met graven en baronnen zijn reeds lang voorbij, maar ik had een symbolische titel op het oog voor een symbolisch Vlaanderen. Een Vlaanderen dat volgens mij niet zo maar een ordinaire republiek mag worden maar een Vlaanderen waar de trots op het verleden van uitstraald.

    Ik hoop, dat ik niemand gekwetst heb en dat we verder in vriendschap zullen leven, we moeten een beetje liefdevoller met elkaar omgaan heeft Paus Franciscus gezegt en ik sluit mij wat dat betreft bij hem aan.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    20-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Allereerst wil ik mij bedanken bij Pieter Coutereel voor de bemoedigende woorden die hij mij toestuurde, het heeft mij diep geroerd, dat mijn blog hem herinnerd, maar dan op een ander vlak aan het blog van Ray. Hartelijk dank Pieter.

    Ik wist natuurlijk wel, dat mijn droom van een Graafschap Vlaanderen niet veel bijval zou hebben. Het was dan ook een droom die ik reeds als twaalfjarige koesterde. Mijn leven lang ben ik een dromer gebleven, een dromer, die droomde van een betere en rechtvaardiger wereld, een wereld waarin alle mensen een menswaardig bestaan zouden hebben, een wereld met vrolijke gelukkige kinderen en jongeren die een bestaanszekerheid kunnen opbouwen. Een wereld waarin de gezinnen nog de hoeksteen van onze samenleving zijn met gelukkige kinderen en ouders die hun kinderen liefhebben en voor hun kinderen een voorbeeld zijn. Ik weet ook wel, dat er van al deze dromen, op enkele uitzonderlijke gevallen na, niets terecht gekomen is, maar toch blijf ik verder dromen. Niettegenstaande de verdorvenheid in onze wereld schrikbarend toeneemt, geloof ik nog steeds, dat er ook goede onverdorven mensen zijn, bezielt met een ideaal die alleen maar het goede wensen en het goede willen doen. Als wij deze betere wereld willen, moeten wij strijden tegen de ikzucht en het materalisme en weer liefdevol met mekaar omgaan. Ik hoop, dat in het komende onafhankelijke Vlaanderen minstens een deel van mijn dromen in vervulling zullen gaan.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    19-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn droom van het Graafschap Vlaanderen.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wanneer na mei 2014 het Vlaams Parlement de onafhankelijkheid van Vlaanderen zou uitroepen, zal het parlement de Vlaamse grondwet moeten goedkeuren. Wat volgens mij in deze grondwet moet verankerd worden is; dat het Vlaamse staatshoofd van Vlaams bloed moet zijn tot in de vijfde generatie, geen lid mag zijn van een politieke partij en een onbeschreven blad moet zijn. Wanneer men de man of de vrouw die aan deze eisen voldoet gevonden heeft en hij of zij de functie aanvaardt wordt hem of haar de titel Graaf of Gravin van Vlaanderen toegekend, natuurlijk is deze titel niet erfelijk. De Graaf of de Gravin van Vlaanderen wordt op levenstijd benoemd, dus niet alle vier of vijf jaren een nieuwe verkiezing. Hem of haar wordt een aangemeten salaris en een amtswoning toegekend. De taak van de Graaf of de Gravin van Vlaanderen, zal zijn, te waken over het naleven van de grondwet door de regering en de nieuwe wetten te bekrachtigen. Bij ziekte of ouderdomszwakte kan het staatshoofd zijn of haar funktie neerleggen en moet er door het parlement een opvolger gekozen worden.
    Dat is dus mijn droom over het Graafschap Vlaanderen, het zal waarschijnlijk wel bij een droom blijven, maar als goede democraat leg ik mij neer bij de wil van de meerderheid wat echter niet wil zeggen, dat ik het daarmee eens ben.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    18-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zal mei 2014 dan toch het einde van de belgische dictatuur zijn??
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik de taal van het NVA goed begrijp zal er na de verkiezingen van mei 2014 eindelijk een onafhankelijk Vlaanderen komen als het NVA maar genoeg Vlaamse stemmen scoort. Ik hoop uit de grond van mijn hart, dat dit werkelijkheid mag worden. Wat het Vlaams Belang tot nu toe niet kon, schijnt het NVA wel te kunnen, maar dat zal dan ook maar lukken wanneer het NVA eindelijk hand in hand zal gaan met het Vlaams Belang.
    Ik ben wel voorstander van een onafhankelijk Vlaanderen, maar niet van een Vlaamse republiek, ik heb iets tegen republieken omdat er al zovele banananrepublieken zijn, ik pleit voor een Graafschap Vlaanderen omdat het onafhankelijke Vlaanderen nooit een banananrepubliek mag worden. In een volgend artikel wil ik verduidelijken hoe ik dit onafhankelijke Graafschap Vlaanderen zie, het is een oude droom van mij, die ik als twaalfjarige koesterde.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    koolstof
    blog.seniorennet.be/koolsto
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mickey_mousse
    blog.seniorennet.be/mickey_
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!