Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    14-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het nu de vergrijzing of de verbruining ???
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik de dagelijkse prietpraat in de pocokranten lees, zou ik mij moeten schamen omdat ik als 77 jarige nog leef, want volgens hen leef ik nu op kosten van de nog werkenden. Van belgië krijg ik een pensoentje van 411,14 euro, gelukkig heb ik ook in Duitsland en in Nederland gewerkt en met deze twee erbij kom ik dan aan 907,26 euro. Tot mijn eigen verbazing kom ik hiermee goed rond omdat ik reeds van kind aan geleerd heb spaarzaam te leven, niet gierig, maar spaarzaam,maar mijn dagelijkse trappist en mijn glaasje wijn laat ik mij niet nemen en ook mijn cigareretje niet. Maar wij leven te lang zeggen sommige politiekers en daardoor worden de kosten van de ziekenkassen te hoog. Nu is het echter zo, dat de ziekenkas voor mij nog nooit ook maar één cent heeft moeten betalen omdat ik nooit ziek was, ik heb zelfs geen huisdokter. Dus zelfs het roken heeft mij niet ziek gemaakt, alhoewel ik volgens de EUSSR gekken als 77jarige daardoor al lang had moeten dood zijn.
    De ware oorzaak waarom de pensoenen onbetaalbaar worden, wordt zowel door de politiekers als door de pocopers verzwegen, niet de vergijzing is de oorzaak, maar de verbruining. Die bruine mannetjes en vrouwtjes die ons kwamen vervoegen, betalen helemaal geen bijdragen aan de pensioenkas want zij leven alle op kosten van de sociale dienst en dus op kosten van de nog werkenden. Zelf werken is voor hen een vreemdwoord, de ongelovige honden moeten voor hen betalen, zo zegt het de koran. Dat is de werkelijkheid, in mei 2014 hebben wij de mogelijkheid daar verandering in te brengen, geven we doch al die politiekers in Vlaanderen en in heel Europa  deze tafelschuimers in Vlaanderen en in Europa hebben binnengehaald een flinke trap onder hun kont, Vlaanderen en heel Europa moet weer vrij worden en alles wat er niet in thuishoord moet er uit verwijderd worden. Hopelijk krijgt Gerald Celente gelijk.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    11-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kartuizer groet U.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat de politiek betreft, dagelijks stel ik weer vast, dat mijn arm Vlaanderen en de rest van Europa door een bende politieke nietsnutten en postjesjagers langzaam maar zeker naar de financiele afgrond gedreven wordt. Maar niet alleen financieel, ook ons cultureel erfgoed en onze normen en waarden worden dagelijks met de voeten getreden en de pocopers werkt daar vlijtig aan mee, in het openbaar zich kussende homos worden als ideaal voorbeeld gesteld, niets tegen homos, zij mogen zich tegenzijdig kussen waar zij willen, maar niet in het openbaar, heteros lopen toch ook niet met hun geaardheid te koop!
    Paus Franciscus, de simpele, heeft weer eens de islam met het Christendom op gelijke voet gesteld, waarom echter in de moslimlanden duizende Christenen vermoord worden enkel en alleen omdat zij Christen zijn is hem waarschijnlijk ontgaan. Deze man is zoals ik reeds enkele maanden geleden schreef geen zegen voor de nog gelovige Christenen.
    De EUSSR profiteurs die in werkelijkheid door niemand van ons gekozen werden bemoeien zich steeds meer en meer met het privaatleven van de burgers, nadat we onze gloeilampen zijn kwijtgeraakt, willen ze ook nog de WC potten reglementeren zodat er niet teveel water inloopt. Binnenkort wordt ook nog het plassen reglementeerd.
    Vlaanderen heeft dringend nood aan een Geert Wilders, geen wandelaars in de probleemwijken met spectaculeire fotos maar echte goede oplossingen. Ik kan alleen maar hopen, dat in mei 2014 de ogen van vele Vlamingen zijn opengegaan en zij eindelijk hun stem aan de juiste partij zullen geven, de partij die het belang van Vlaanderen wil. Ik hoop dat de mandatarissen van deze partij het voorbeeld van Geert Wilders zullen volgen.

    Groetjes,
    Kartuizer.  


    >> Reageer (3)
    09-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Computerwijsheden.....vervolg..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na de reactie van mijn goede vriend Victor voel ik mij wel verplicht daarop te reageren.
    Toen ik zeven jaar geleden mijn computer kocht, heb ik hem leeg gekocht, er was dus niets in omdat ik geen voorgeprogrameerde computer wilde. Ik heb dan de Windows XP CD gekauft en deze in de computer geinstaleerd. Mijn ACER beeldscherm en mijn HP printer heb ik zelf aangesloten en ook de luidsprekers.
    Ik weet wel, dat windows ook de harde schijven kan defragmenteren, maar windows doet dat niet automatisch en zeer lamlendig en onbetrouwbaar en daarom heb ik compactDisk gekocht die dat automatisch doet, elke zaterdag om 23,01 uur begint hij automatisch te defragmenteren en hij doet dat zeer correct. Voor dat program heb ik eenmalig 30 euro betaald, de updates zijn gratis.
    TuneUp 1klik onderhoud ruimt na één klik  het register op en defragmenteerd als het nodig is het register, verwijderd alle defecte koppelingen ruimt windows programme op en de brouwser, optimeert de systeemstart en het uitschakelen, dat alles doet windouws niet automatisch. Daarom heb ik TuneUp gekocht en dat kost mij 20 Euro per jaar. Bovendien controleert TuneUp voortdurend op de achtergrond of alles nog in orde is en corrigeert automatisch de fouten.
    Wat scotty de waakhond betreft, ik heb nog nooit gehoord, dat windows zou waarschuwen als een program zich  bij het surfen in het internet ongevraagd op de computer wil insluipen, Scotty doet dat wel. En dan Ad Muncher, deze grazende koe vreet bij het surfen in het internet alle reclame weg, zonder deze grazende koe wordt ik met reclame overstelpt.
    Ik heb nog wel meer goede programs, maar die heb ik niet moeten kopen, alle veertien dagen koop ik Computer Bild, daar is steeds een CD bij met vele gratis programme, de meesten daarvan zijn zeer goed.
    Nee, Victor ik ben geen domme jonge en ik laat mij geen oor aannaaien.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    05-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Computerwijsheden.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn PC heeft dank zij de hulp van de coputerdokter een ware verjongingskuur ondergaan, hij loopt als een sneltrein.
    Ik heb er wel een paar zeer goede programme in; PerfectDisc, dit program controleerd voortdurend mijn harde schijven C en D zodat die perfect in orde blijven. TunneUp Utilities dit program controleerd automatisch of er geen overbodige resten van de bezochte seiten in het geheugen blijven hangen en verwijderd die dan, daardoor wordt de PC sneller. Win Patrol, dat is scotty de waakhond, die onmiddelijk blaft wanneer een program zich ongevraagd op mijn computer wil installeren als ik in het internet onderweg ben, hij vraagt mij dan of ik dat program wil of niet, zeg ik ja dan wordt het geinstalleerd, zeg ik neen, dan komt het niet binnen. Dan heb ik nog Ad Muncher, dat is een grazende koe, die alle reclame wegvreet, wanneer ik dan HLN wil lezen of andere programmas, krijg ik die alle zonder reclame. En dan, het belangrijkste program, Avira internet Security, met Avira heb ik nog nooit een virus binnengekregen, het is een fantastisch programm met dagelijks nieuwe updates.
    Al deze programmen zijn betaalbaar en echt hun geld waard.
    Een paar dagen geleden had ik een ander probleem, mijn beeldscherm kreeg de geelzucht, inplaats van wit was het geel, ik dacht reeds aan de gal, maar daar mijn PC geen gal heeft en ook geen alcohol drinkt kon dat natuurlijk niet,dan heb ik  mijn licht opgestoken bij Google en daar werd mij gezegt, dat de oorzaak een kink in de verbindingkabel was en ja hoor, nadat ik de kabel had gladgestreken was en is het beeldscherm weer mooi wit.
    Mijn computer is voor mij het venster op het wereldgebeuren  op de verschillende blogs die ik dagelijks lees, lees ik de ongesminkte waarheid en in mijn blog kan ik (nog steeds) vrij mijn mening neerschrijven en ik verheug mij over het feit, dat ook mijn onbeduidend blogje dagelijks veelvuldig gelezen wordt, hartelijk dank lieve bezoekers.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    04-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geachte lezers, gisteren ben ik er niet meer toe  gekomen een bericht te schrijven maar ik wil niet nalaten alle bezoekers van mijn blog een aangename en niet al te warme zondag te wensen. Hier bij mij in het huis is het een aangename temperatuur van 25 graad, dat heb je met die oude huizen die met natuursteen gebouwd zijn, bouwjaar 1904, toen was ostbelgistan nog Duits teritorium.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    01-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn reactie op de laatste reacties....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het thema heb ik bewust aangesneden, omdat er nogal wat misverstanden over bestaan. Ik had het in mijn bericht niet over pedofilie maar over pederastie. Pedofielen zijn volwassenen, zowel vrouwen als mannen, die kleine onmondige kinderen sexueel misbruiken en dat is uiteraard verwerpelijk. Maar ik had het over pederasten, dat zijn mannen die sex willen met puberterende jongens. Of pederastie aangeboren is of niet, dat weet ik niet maar ik weet wel dat er pederasten zijn. Wanneer ik in de krant lees, dat een man sex had met een zestienjarige, dan is deze man geen pedofiel zoals de kranten dan schrijven, maar een pederast. Het is inderdaad zo zoals Lieve zegt, dat er heel wat jongetjes zijn die op een gerafineerde manier volwassenen uitdagen, vooral als zij vermoeden dat deze man pederast is. Het is ook zo, dat pederasten hun lievelingen met geschenken voor hun bereidwilligheid overladen en dat zal ook wel een grote rol spelen. Deze lieverdjes voelen zich helemaal niet misbruikt zoals Lieve zo treffend zegt. Er zijn ook veertien-zestienjarigen die oudere eenzame vrouwen uitdagen. Men moet steeds zeer voorzichtig zijn met een oordeel over de volwassene die zich door zijn zwakte schuldig maakt en men moet steeds het verschil zien tussen een overtreding uit menselijke zwakte en een overtreding die koelbloedig uit winstbejag begaan wordt. Ik veroordeel wel de daad, maar niet de mens.En wat homosexualiteit betreft, ik zou de homos die ook wel een groen blaadje lusten de kost niet willen geven maar er zijn ook heel wat heteros die groene blaadjes lusten.Al deze dingen zijn zo oud als de mensheid, zij hebben altijd bestaan alleen, vroeger was er geen TV en er was geen computer die ons zei dat ergens in een verlaten dorp een man een jongen misbruikt had.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    30-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kartuizer groet U.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, ik groet U en ik wens U alle een aangename dag zonder zorg en kommer.
    Vandaag wil ik een thema aansnijden dat nogal voor verdeeldheid zou kunnen zorgen bij mijn lezers.
    Homo zijn is geen zonde zei Paus Franciscus gisteren, maar dat wist ik al zeer lang.
    We weten ondertussen dat homosexualiteit door een gril van de natuur bij de geboorte wordt fastgelegt, iemand die dit bij de geboorte heeft meegekregen kan daar niets aan veranderen, zijn sexuale voorkeur zal steeds op gelijkgeslachtigen afgestemd blijven.
    Maar, dat geldt ook voor pederasten, pederasten zijn volwassenen die sex willen met puberterende jongens vanaf 12 jaar. Zolang deze puberterende jongeren hiermee instemmen is er niets verkeerd aan. Dat was ook de grond waarom ik enkele jaren geleden Walter Capiau weigerde te veroordelen, zonder toestemming van de jongeren was dat niet mogelijk geweest.
    Als priester heb ik, zonder uit het biechtgeheim te klappen, vaak met zulke gevallen te doen gehad, ik heb echter nooit iemand veroordeeld omdat hij pederast was, ik heb er steeds begrip voor gehad.
    Mijn aversie tegen onze huidige federale eerste minister is niet omdat hij pederast is maar uit vele andere gronden, voor zijn aangeboren sexuele geaardheid kan hij niets en het is fout hem dat te verwijten. Dat geldt ook wel voor een zekere Coburger.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (8)
    27-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stenen werpen......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn vorig bericht over stenen werpen was niet bedoeld om lezers van mijn blog terecht te wijzen. Ik lees steeds de commentaren van de lezers in de kranten, in HLN las ik in deze commentaren over de treinramp in Spanje verbluffende reachties, sommigen noemden de treinbestuurder al een massamoordenaar, anderen wensten hem levenslange opsluiting enzv. en dat, terwijl niemand de ware oorzaak van deze tragische ramp kent, zulke stenen bedoelde ik. Dit is maar één voorbeeld maar er zijn er velen.

    Natuurlijk is het ons recht en onze plicht wantoestanden aan te klagen, dat heeft met stenenwerpen niets te maken dat hoort bij de vrije meningsuiting die ook mij heilig is.

    Ik wens alle lezers van mijn blog een vredige en aangename zondag zonder kommer en zorg.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    26-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie zonder fouten is mag de erste steen werpen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er wordt tegenwoordig nogal met stenen geworpen, ik werp geen stenen, want ik ben een Christen. Jezus van Nazareth heeft het stenenwerpen veroordeeld, tegen de Joden die de overpelige vrouw, ik meen dat het Maria Magdalena was, wilde stenigen zei Hij, wie zonder zonde is mag de eerste steen werpen, verlegen dropen zij af. Daar ik een Christen ben veroordeel ik dus het stenenwerpen. Dat wil echter niet zeggen dat ik de misdaden goed keur maar daar ikzelf niet zonder fouten ben heb ik niet het recht anderen te veroordelen, ik klaag wel alle aan die de normen en waarden die Christelijk zijn aan hun laars lappen, en ik ben ervan overtuigd dat zij vroeg of laat hun gerechte straf zullen krijgen.
    Ook het figuurlijke stenenwerpen is fout, wij mogen wel aanklagen en alles veroordelen wat verwerpelijk is maar het oordeel moeten wij overlaten aan het democratische rechtssysteem.
    Daar wij geen moslims zijn, werpen wij niet met stenen, niet letterlijk en ook niet figuurlijk.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    24-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kartuizer groet U.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was weer een heerlijke zomeravend, in mijn 108 jaar oud huis komt door de dikke natuursteenmuren de warmte niet binnen, het is hier aangenaam. Ik heb bij een lekkere trappist en een glaasje wijn genoten van de heerlijke muziek van James Last,het beste uit 25 jaar zilver. Bij deze heerlijke klanken vergeet men de mizerie in het binnen en buitenland. De hysterie van de troonwisseling is eindelijk voorbij en het belgenland zonder eigen taal, want belgisch bestaat niet, en met een lachwekkende figuur als staatshoofd heeft zich weer eens in het buitenland hopeloos belachelijk gemaakt.
    We hoppelen nu maar verder en we wachten af wat  nog allemaal op ons toekomt, we zullen het wel overleven, laat ons intussen nog genieten van al het leuke en lekkere dat we nog hebben, voor zolang het nog duurt.
    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    22-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan...........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het koninklijk theater is gelukkig voorbij, nu kunnen we weer tot de werkelijkheid terugkeren.
    Hier in de Eifel was het gisteren 21 juli zeer druk, de boeren hebben allemaal het hooi binnen gehaald, de hele dag reden de traktoren zwaar beladen met hooiballen hier voorbij. Vroeger heb ik steeds demonstratief op 21 juli de tuin gemaait, dat kan ik jammer genoeg niet meer omdat mijn lichamelijke krachten het niet meer toelaten maar de boeren hebben nu hun minachting getoond voor het eenentwintig juli theater.

    Groetjes,
    Kartuizer.Ps. wie in deze prachtige natuur woont mag werkelijk niet klagen, druk tweemaal op bovenstaande foto voor een vergroting.


    >> Reageer (3)
    21-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan ...........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Juicht, belgen juicht, taaie Flup zit op de troon. We gaan nog wat te lachen krijgen. Meer wil ik daarover niet zeggen.
    Wat mij meer ter harte gaat, is onze strijd tegen het groene gif islam. Na de Antwerpse Blokkendoos afaire moet het iedereen wel duidelijk geworden zijn dat deze strijd een prioriteit is. De krijsende kopdoekwijven moet eindelijk het zwijgen opgelegd worden en vooral de imams die niet aarzelen zelfs kinderen te misbruiken om hun voormiddeleeuwse leer te verbreiden. De reactie van de Antwerpse magistraten is belachelijk, men had kordaat moeten optreden en de kopdoekwijven van het schooltje moeten verdrijven met politiegeweld.

    Bij mij in de woning staat symbolisch de aartsengel Michael, hij doorboord met een speer de buik van het gedrocht dat onder hem ligt, dit gedrocht is de islam.

    Ik heb reeds herhaaldelijk gezegd dat wij in ons land en in heel Europa naar de Christelijke waarden en normen moeten terugkeren, deze waarden en normen staan haaks op de wreedaardige onmenselijke normen van de islam.

    Als er geen islam zou zijn, zou er in de hele wereld rust en orde zijn. Ik zeg het nog eens voor de zoveelste keer, ik hoop dat Gerald Celente gelijk krijgt en dat tenminste Europa 2016 van dit verderfelijke islamgif zal gezuiverd zijn.

    Ik wens alle lezers van mijn blog een prettige en aangename zondag zonder televisie beelden van Flup de taaie.

    Kartuizer.
    PS.klik tweemaal op de afbeelding van Michael.


    >> Reageer (2)
    19-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anecdoten uit mijn kinderjaren 3. De bevrijding......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Negentienhonderd 44 van de vorige eeuw rolden dan de tanks van de bevrijders ons dorp binnen, het waren geen Amerikanen maar Canadezen.
    De volgende dag om acht uur werd onze keukendeur die uitkwam op het koertje ingetrapt en vier of vijf mannen in civiel met witte banden rond hun mouw, bewapend met Mosergeweren kwamen binnen, ze kwamen mijn vader ophalen die tijdends de Duitse bezetting bij de Fabriekswacht was geweest, als kind had ik steeds begrepen dat het zijn taak was de fabrieken tegen sabateuren te bewaken, hij moest nu zijn Fabriekswacht uniform aantrekken en zo werd hij meegenomen. Een jaar later werd hij veroordeeld tot negen jaar dwangarbeid in de kolenmijnen van Eisden.
    Op school werd ik door sommige jongens uitgescholden als zwartzak en als ik boodschappen moest gaan halen werd ik door andere jongens achterna gelopen die zwartzak tegen mij riepen en met stenen naar mij wierpen. Dat was in Hemiksem 1944.
    Toen ik enkele weken later met mijn vijf jaar jongere broerje die dus drie jaar oud was voorbij het politiecomisariaat kwam dat toen gevestigt was onder het gemeentehuis, sloeg de naoorlogse komisaris die daar voor de deur stond met een regel op het hoofd van mijn broertje en schold hem uit voor zwartzak, mijn broerje begon te huilen. Thuis vertelde ik mijn moeder wat er gebeurt was, zij trok haar jas aan en stormde naar het politiecomisariaat,ik haar achterna, de heldaftige komisaris zat achter zijn burea en zonder verder iets te zeggen gaf mijn moeder hem een draai om de oren, zijn kepie viel hem daarbij van het hoofd blijf in het vervolg met uw poten van mijn kinderen af, zei mijn moeder toen en ze nam mij bij de hand en trok mij mee naar buiten.
    Als men als kind zulke dingen heeft meegemaakt, die in het belgenland plaats vonden kan men voor dit land geen greintje respect meer opbrengen.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    18-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anecdoten uit mijn kinderjaren 2. Ons dagelijks brood....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als we nu een brood willen, gaan we naar de bakker of naar de supermarkt en we kopen zoveel brood als we willen. Tijdens de Duitse bezetting 40-44 was dat helemaal anders. Het brood was zoals vele andere producten gerantsoeneerd, voor ons gezin van vier personen hadden wij toen recht op èèn brood van 800 gr. per dag en zonder zegeltjes kreeg men bij de bakker geen brood en zelfs als men geld en zegeltjes had moest men nog geluk hebben, de meelvoorraad die de bakkers kregen was zeer beperkt en zo kon de bakker maar een beperkt aantal broden per nacht bakken. Om 7 uur 'smorgends ging mijn oudere broer aanschuiven voor de bakkerij die eerst om 8 uur de deur opende om half acht ging ik hem aflossen en om acht uur was het dan zover. Met het nog warme brood spoedde ik mij dan naar huis, daar werd het dan in vier delen verdeeld  want snijden kon men het niet, mijn deel werd dan nog eens in twee delen verdeeld, één deel voor 'smorgends met de bovenste korst  en één deel voor het vieruurtje  met de onderste korst  als ik van school terugkwam. Deze delen werden dan met margarine en dikke appelstroop bestreken. Natuurlijk ging ik steeds naar school met een nog hongerige maag.
    Ook aardappelen waren er nauwelijks te krijgen, het grootste deel van de oogst werd naar Duitsland vervracht en wat dan nog overbleef moest men duur betalen. Wij hebben vaak aardappelschillen gegeten, die werden dan grondig gewassen en gekookt dan werd er stamppot van gemaakt met worteltjes. Die worteltjes kregen we van een buurman die ze in zijn tuin had staan.
    Wie na 1944 geboren is kan zich amper voorstellen hoe dat toen was. Nu nog heb ik een groot respect voor een brood en geniet ik nog van een boterham met boter en bruine suiker, iets wat voor de moderne mens van nu maar zeer armoedig is maar toen was dat een luxe.

    In het huidige Griekenland 2013 heersen deze toestanden weer, en nu niet wegens een Duitse bezetting maar door het geknoei van de EU potentaten die bezig zijn heel Europa in een armenhuis te veranderen.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    17-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kartuizer groet U.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wereld staat inderdaad op zijn kop, aan de geachte lezers van mijn blog wil ik volgende raad geven
    " Geliefde broeders en zusters, (ja, de oude pastoor steekt in mij nog drin) geloof niet alles, of beter niets van dat wat U in de pocokranten te lezen krijgt en zeker niet dat wat U op TV te zien en te horen krijgt. We worden dagelijks belogen en bedrogen. Als U de waarheidsgetrouwe berichten wil lezen, lees dan de blogs die U bij Nageltjes vindt."

    Houten Klaas wordt nu over enkele dagen de nieuwe koning der zogenaamde belgen, we krijgen dan een afgedankte koning, drie koninginnen die we van onze karige pensioenen en duur verdiende arbeid betalen moeten. Ik zelf heb mij nooit als belg betracht, wees Vlaming die God Vlaming schiep was steeds mijn parool voor een koning van een kunstmatig belgenland heb ik nooit respect gehad, mijn ideaal was steeds een Vlaamse Republiek, omdat ik Vlaming ben en geen belg.

    Of ik nog ooit als 77 jarige deze Republiek Vlaanderen zal mogen begroeten betwijfel ik zeer, er zijn teveel Vlaamse volksverraders in de Vlaamse politiek.

    Groetjes,
    Kartuizer. 


    >> Reageer (1)
    16-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zijn nog eerlijke mensen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, er zijn nog eerlijke mensen. Daar mijn computer afgestort was, was ik ook de Grote Vandale kwijtgeraakt, ik had die CD enkele jaren geleden gekocht omdat ik teveel Duitse woorden in mijn blog schreef. Nu wou ik de CD opnieuw installeren maar de activeringscode werd niet meer aanvaard. Ik nam dan contact op met Van Dale en reeds de volgende dag kreeg ik antwoord men stuurde mij electronisch de nieuwste versie van de Van Dale die ik kon douwnladen en nu heb ik het woordenboek weer in mijn Computer, helemaal gratis en dan nog de nieuwste versie. Er zijn dus echt nog wel firmas die niet alleen op geld uit zijn. Een grote pluim voor Van Dale.

    Ik moet Jutta en ook Victor wel gelijk geven wat de Vlaamse kwestie betreft, ik heb er ook niet veel hoop meer in en gelukkig heb ik geen kinderen en kleinkinderen.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    15-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren, zondag werd de heilige stilte in mijn huis verbroken door de heerlijke klanken van de symfonie nr.5 van Ludwig van Beethoven en zijn konzert voor klavier en orkest enzv. enzv. Ik heb deze klanken al honderde keren gehoord en toch zijn ze telkens weer nieuw. Onze westerse cultuur is fantastisch. Om de miserie die op het ogenblik in onze huidige wereld heerst een beetje te vergeten is het goed zich terug te trekken en een paar uurtjes te luisteren naar onze grote componisten.
    De dagelijkse berichten die ik lees, voorspellen niets goeds, de hele wereld schijnt op zijn kop te staan en overal waar er onlusten zijn, zijn het de moslims die deze veroorzaken, deze middeleeuwse ideoten hebben zich als doel gesteld de totale mensheid voor hun schijngod te laten knielen. Ik heb het niet voor mogelijk gehouden dat dit in de eenentwintigste eeuw nog mogelijk zou zijn. Ik kan alleen maar hopen dat Gerald Celente gelijk zal krijgen en dat dit groene moslimvirus tenminste uit Europa in 2016 zal verbannen zijn.
    Het is tijd, terug te keren naar onze Christelijke  waarden en normen ik meen niet de Vaticaanse normen want de nieuwe paus Franciscus, die meent dat Christenen en moslims de gelijke god aanbidden verloochent daarbij de God van de bijbel. Hij moet dan wel eens verklaren waarom de moslims overal de Christenen afslachten. De Christelijke normen zijn; gij zult uw naaste lief hebben als je zelf, gij zult niet moorden, gij zult niet stelen en niet begeren de vrouw van je naaste, gij zult niet liegen en bedriegen.
    Wanneer alle mensen volgens deze Chistelijke normen  zouden leven, zou onze aarde een paradijs zijn. Maar daar niet alle mensen, mensen van goede wil zijn zal dit wel nooit werkelijkheid worden, er zijn tevelen slechtwilligen.
    Over de belgische en de Vlaamse politiek wil ik vandaag niets zeggen, ik heb er de buik van vol.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    14-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nadat ik enkele uren genoten heb van Thschaikowskys doornroosje enzv. wens ik alle lezers van mijn blog een aangename zondag, en nu met zon. Het is wel jammer, dat wij ons in ons eigen land niet meer zo thuisvoelen maar dat is wel een beetje onze eigen schuld, omdat wij in het verleden bij de stembusgang onze stem aan de foute partij hebben gegeven. Deze fout kunnen wij in mei 2014 corrigeren door dan onze stem aan die partij te geven die steeds trouw is gebleven aan haar doelstelling, namelijk het belang van Vlaanderen en het Vlaamse Volk te verdedigen. Elke Vlaming die het hart op de juiste plaats heeft, weet dat deze partij Het Vlaams Belang is. Laat u niet langer beetnemen door zogenaamde vlaamsnationalisten die in werkelijkheid belgiscisten zijn.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    12-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 Juli 2013 is dan weer voorbij......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Veel belangstelling was er in Vlaanderen niet te merken, vele Vlamingen schijnen geen Vlaams hart meer te hebben. Het kan ook zijn, dat er in Vlaanderen al teveel import leeft. Onze voornaamste strijd is niet deze voor de onafhankelijkheid maar tegen de moslimizering en dat geldt voor heel Europa. Wat willen we dan met een Vlaamse republiek waarin de moslims het voor het zeggen hebben? Wat wil Vlaanderen met Brussel dat door moslims gedomineerd wordt? Wat wil Vlaanderen met kopdoek mandatarissen.
    Dat de partij van Bart Dewever dezelfde weg opgaat als de voormalige voksunie is nu wel meer als duidelijk, het NVA is geen Vlaams Nationale partij, deze partij werd opgericht om het Vlaams Belang ten gronde te richten. Ik hoop, dat in mei 2014 eindelijk de echte Vlamingen hun stem aan het Vlaams Belang zullen geven, omdat deze partij de enige is, die steeds rechtlijnig het belang van Vlaanderen en van het Vlaamse Volk verdedigt heeft.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    10-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier ben ik dan weer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na vier dagen zoeken en zoeken en nieuw programeren is nu de computer weer update, de computerdokter heeft vandaag alles wat ik zelf niet kon weer in orde gebracht.
    Ik heb enkele dagen de nieuwsberichten niet kunnen lezen en dus ook mijn favorite blogs gemist.
    Ik dank de lezers voor hun reacties die ik eerst vandaag kon lezen omdat tot vanmiddag mijn mailbox blokeert was.
    Vanaf morgen komen er weer regelmatig berichten.

    Groetjes,
    Kartuizer.

    >> Reageer (2)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    omaatje_cross
    blog.seniorennet.be/omaatje
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    amaltheia
    blog.seniorennet.be/amalthe
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!